Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2010.11.28 0 0 2682

Mikor indult az az ltp, es milyen? Hanyan akarsz eladosodni? FII-vel kapcsolatban irany a mabisz tkm, es felejtsd el az OVB-s "tanacsadodat"!

Előzmény: elendria (2680)
Prof Creative Commons License 2010.11.27 0 0 2681

Szia!

 

Ha öt év múlva lakáscélra használnád fel, nyitásra felejtsd el!

Ha havi 20 körül van rá ÉS biztos a lakáscél, akkor LTP, dehát az

ugye már van.

Esetleg nyílt végű befektetési alapok direktben. De semmiképp

sem UL-ben.

 

Ha hosszabb távú cél is van, vagy inkább az van, akkor jó lehet

az UL, de akkor sem Flex II.

 

Prof

 

Előzmény: elendria (2680)
elendria Creative Commons License 2010.11.27 0 0 2680

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni: Ovb-s tanácsadó nyílvégű befektetést ajánlott Uniqa-nál, Flex Invest II, kb 20e havi befizetéssel. Állítása szerint évi 8-15% az átlag hozam. A kérdésem az, hogy mi a véleményetek erről a formáról, reális-e a hozam amit mondott, illetve van infótok arról hogy ha mondjuk pocsék egy év, akkor milyen hozamra volt eddig példa? Mire érdemes figyelni, stb.

A cél nálam az lenne, hogy a pénzem ne csak álljon a szlámon, hanem valamivel többet kihozzak belőle. Kb 5 év múlva eladósítom magam és lakáscél lesz, de végülis ez egy plusz lenne hozzá, ami majd egyszer beéri a gyümölcsét.

Sajnos nem szívtam magammal túl sok pénzügyi ismeretet (pedig de jól jönne), úgyhogy kíváncsian várom a véleményeteket. Illetve azt is, hogy van-e bárkinek egyéb ötlete mire lehetne fordítani havi ennyi megtakarítást (fundamenta van, az 2év múlva jár le); vagy van- olyan ami mondjuk rövidebb kötöttség mint 10év (ha nem akarok veszíteni a kivételen).

 

Köszi előre is a segítségeteket. Ha meg nem jó fórumban járok, irányítsatok át légyszi :)

Elen

Prof Creative Commons License 2010.11.13 0 0 2679

A Brokernet nem alkusz. Sőt, az OVB sem az. Régen az volt, de már elmúlt neki.

 

Én meg nem gondolom összemosni a függő ügynökök, a független többes

ügynökök és az alkuszok jogállását. A cikkírónak alighanem csak felszínes

elképzelései vannak arról, hogy ez mit jelent.

 

Szabad a gazda egyébként, mi ez a két ok (az egyikre van tippem OVB-specifikus,

utólagos visszaírásokról, visszaszámlázásokról szóló hírek kapcsán, a másikra nincs)

Előzmény: Törölt nick (2678)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.13 0 0 2678

Szokatlanul széles körű versenytilalmat köt ki távozó ügynökeinek a Brokernet, lehetetlenné téve, hogy a szakmájukban maradhassanak.

 

„Megbízottként arra vállalt kötelezettséget, hogy a jogviszony megszűnését követően (...) legalább két évig versenytárssal nem létesít újabb megbízást (...) így a szerződés alapján a versenytársnál elért minden jövedelmét köteles a Brokernet Zrt.-re engedményezni.” Többek között ilyen, jobbára csak a menedzserszerződésekben előforduló kemény mondatok állnak abban a fizetési felszólításban, amelyet a legnagyobb magyar pénzügyi közvetítő cég, a Brokernet Zrt. által felkért Reisinger Ügyvédi Iroda küldött ki augusztusban egy felmondott ügynökének. Az egykori munkatársat „ezúttal még csak” egymillió forint „kártérítési összeg” megfizetésére szólították fel a Brokernetnek okozott kár úgymond részbeni megtérítéseként – ellenkező esetre pert helyeztek kilátásba. A HVG információi szerint a jelenleg 3-4 ezer aktív munkatárssal dolgozó Brokernet az elmúlt hónapokban félezer hasonló hangvételű levelet küldött ki, amelyekben körülbelül félmilliárd forintot követelhet.

Gecser Ottó

Fotó: Túry Gergely

 Az ominózus megbízási szerződés versenytársnak tekint minden olyan piaci résztvevőt, aki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) nyilvántartásaiban szerepel, vagyis gyakorlatilag mindenkit, aki a pénz-, a tőke- vagy a biztosítási piacon legálisan tevékenykedik. A Brokernettel szerződést bontó ügynökök csak akkor dolgozhatnak tovább a szakmájukban, ha ehhez korábbi megbízójuk előzetesen hozzájárul.

A szerződés egy másik pontja szerint a Brokernet érdekeit egyéb módon megsértő ügynökökre – akiket a cég tanácsadóknak nevez – félmillió forintos kötbért lehet kivetni. Például akkor, ha a távozó pénzügyi tanácsadó szakmai képzésére fordított pénz nem térült meg, vagy ha ő új helyén próbálja hasznosítani a cég know-how-ját, netán ügynöktársait is hűtlenkedésre csábítja. Ez utóbbi „bűnök” miatt kapott figyelmeztető levelet a Brokernet egyik korábbi, a piramisszerűen építkező értékesítési hálózat vezető pozíciójú munkatársa. Ő az utolsó hónapokra járó több százezer forintnyi jutalékát sem kapta meg, arra hivatkozva, hogy a Brokernet egyelőre nem számszerűsített kártérítési igénye ennél több.

„Tizenegy éves fennállásunk alatt közel 50 ezer tanácsadót regisztráltunk a PSZÁF-nál, de csak elvétve fordult elő, hogy érvényesítenünk kellett a versenytilalmi szabályokat” – szögezte le a HVG-nek Gecser Ottó, a Brokernet Investment Holding Zrt. vezérigazgatója. Állítása szerint a mostani fizetési felszólítások 99,9 százalékát olyanoknak postázták, akik tartoznak a Brokernetnek. A tanácsadók tartozása általában abból ered, hogy a már felvett jutalék arányos részét vissza kell fizetni a biztosítónak, ha az ügyfél idő előtt felmondja az eredetileg 15–20 éves időtartamra kötött életbiztosítást. A biztosítókkal szemben ilyenkor a Brokernetnek kell helytállnia, amely – akárcsak a többi alkuszcég – visszakéri a munkatársaitól ezt a pénzt. A kötelezettség általában 2-3 évre szól, ha ez az idő letelik, az ügynök már megtarthatja a jutalékot, függetlenül attól, hogy az ügyfél kitart-e a futamidő végéig.

Részben a 2008 ősze óta tartó gazdasági válság, részben a tőzsdére készülődés jegyében a Brokernet-csoport 2010 elejétől igen komolyan veszi a kintlevőségek – köztük az ügynököktől visszajáró összesen 250 millió forint jutalék – behajtását, akár jogi úton is. „Ügyes húzás lenne, ha a Brokernetnek ez sikerülne, miközben a szakma jórészt tehetetlen a tartozásokat hátrahagyó ügynökökkel szemben. A behajtás esélye körülbelül 6-8 százalék, így a biztosítók eddig 15-20 milliárd forintot buktak emiatt” – drukkol a Brokernetnek Kovács Zsolt, az ING Biztosító Zrt. vezérigazgató-helyettese. Tapasztalata szerint sok távozó ügynök felmondatja az általa hozott ügyfelekkel az addigi biztosításukat, és egy másikat köttet velük, hogy kétszer vehesse fel a jutalékot. A megvezetett ügyfelek többnyire rosszul járnak, mert egy hosszú lejáratú életbiztosításból nemigen lehet előnyösen kiszállni. A szakember szerint megoldás lehetne a banki adósokéhoz hasonlatos közös feketelista a tartozó ügynökökről.

Ilyen körülmények között általános tanulságokkal szolgálhat az, hogy a Brokernet vasszigorú szerződése törvényesnek találtatik-e. Az egyik érintett ügyvédje szerint jogilag is érdekes kérdés, milyen jellegűnek minősülnek majd ezek a megállapodások, mivel nagyjából fele-fele arányban keverednek bennük a megbízás és a munkaszerződés elemei. Munkaszerződés esetén ugyanis csak akkor lehetne az ügynökök későbbi munkavállalási lehetőségeit korlátozni, ha ezért ellenszolgáltatást kapnának, amiről viszont itt szó sincs. Ugyanakkor, amennyiben feltűnő aránytalanság van benne, a sokkal szabadabb megbízási szerződést is meg lehet támadni. Jogászok szerint ehhez elegendő, hogy a Brokernet nem határozza meg konkrétan a konkurenciát, hanem a teljes piacról kitiltja egykori ügynökeit, amivel szakmájuk elhagyására vagy feketemunkára kényszeríti őket. Ám, ha a bíróság netán elfogadja e gondolatmenetet, és érvényteleníti a kifogásolt szerződési pontokat, a Brokernetnek visszajáró jutalékokat akkor is ki kell fizetniük az érintetteknek.

A piacon meglehetősen lazák a hasonló szerződések. A CLB Független Biztosítási Alkusz Kft. például csak a távozó vezetőktől várja el, hogy egy évig ne dolgozzanak a 3-4 legnagyobb konkurens cégnél, és ezért ellentételezést is fizet, az ügynökök későbbi mozgását viszont nem korlátozza – mondta Németh Péter értékesítési igazgató. Hasonlóképpen engedi szabadon ügynökeit a Generali-Providencia Biztosító Zrt. és a fluktuációtól ugyancsak szenvedő ING is. Utóbbi inkább az alkalmazásában álló vezetőktől vár el etikus magatartást. Most például három egykori, egyébként közös megegyezéssel távozott ügyvezető igazgatóját perli azért, mert úgy találja, azok az ING-nél betöltött pozíciójukat felhasználva építették új cégüket, a Money & More Pénzügyi Tanácsadó Zrt.-t, ahová a biztosító ügynökeinek egy része is átigazolt. Bunghardt Csaba, az egyik érintett korábbi ING-igazgató a HVG-nek elmondta: bár e pernek nincs különösebb anyagi tétje, arra alkalmas lehet, hogy elbizonytalanítsa a biztosítót elhagyni tervező üzletkötőket. Az ügynökök azonban rendszerint vállalkozók, akiket nem lehet egy szerződéssel röghöz kötni – tette hozzá. A másfél éve alakult Money & More még nem is tapasztalta meg az ügynökök elvándorlását. Szerződéseiben e cég csak azt köti ki, hogy a távozók nem vihetik magukkal ügynöktársaikat vagy ügyfeleiket, konkrét szankciót azonban nem szab.

GYENIS ÁGNES

Előzmény: Törölt nick (2677)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.13 0 0 2677

Csak regisztráltak olvashatják.

Előzmény: Törölt nick (2676)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.13 0 0 2676

Ki talalja ki, hogy mi az a ket ok, ami miatt ide linkelem? :D

 

Hűtlenségi díj

Prof Creative Commons License 2010.11.12 0 0 2675

Nos, kedves Theon,

 

Ez így egy veszettül hülye ötlet.

A meglévő megtakarításodból az első két év díját kell kifizetned, annak kb. a fele

megy a levesbe mint kezdeti költség (peches esetben az egész, mert ugye itt volt

szó visszavásárlásról a harmadik évben).

 

Ennyi alapján csak halovány sejtéseim vannak egy számodra megfelelő megoldásról,

és ezt bizony nagyin nem az UL-ek felé kell(ene) keresni.

 

Prof

Előzmény: Theon (2674)
Theon Creative Commons License 2010.11.12 0 0 2674

Sziasztok!

 

A korábbi hozzászólásokat olvasgatva úgy tűnik, hogy Ti értetek az UL befektetésekhez, úgyhogy hadd kérjek Tőletek tanácsot. Egy ismerősöm most az OVB-nél dolgozik, és felajánlott nekem egy OVB-Generali Aranyszárny Életút befektetést. Az alapján, amit a találkozónkon elmondott tetszik a lehetőség, de az itteni hozzászólások alapján sok problémám is származhat belőle. A helyzet a következő: van egy kis megtakarításom, de rendszeresen erre a célra fordítható jövedelmem jelenleg nincs, ezért egy minimáldíjas csomaggal indulnék, melyet egy összegben fizetek be 1 éves időtartamra. A megmaradt pénzt eseti díjként hozzátenném a csomaghoz, és ennek az éves kamatából fedezném a következő évi befizetést (8-10% tiszta haszonra számítva ez egy részét tenné ki, a többit kiegészíteném). Az első három év után lépne életbe a visszaváltási lehetőség (?, a befizetett összeg x%-át kapom meg, ha felbontom a szerződést, lépcsőzetesen az idő függvényében), a kamatadómentesség pedig 10 év után.

A közeljövőben (5-6 év) nem tervezem hitel felvételét, viszont az utólag berakott pénz egy részét lehet, hogy fel kell majd használnom. Ha nem jön közbe semmi egetrengető, akkor viszont indefinit ideig (25-30+ év) nem bontanám fel a szerződést. Az általam elvárt hozam éves szinten olyan 8-10%, persze ez az eddig olvasottakból ítélve majd csak hosszútávon realizálódik.

Láttok ebben valami kifogásolnivalót, vagy jónak találjátok? Esetleg valami tanács, mire figyeljek oda (eddig nem igazán foglalkoztam pénzügyekkel)?

 

Köszönöm,

Theon

 

lt21 Creative Commons License 2010.11.12 0 0 2673

Az OVB vezetői

 

Az OVB Kft. vezetői gerinctelenek, aljasak, öncélúak, súlyosan etikátlanok, a felelősség szót csak a KGFB-ből ismerik.

 

Itt nem számít barátság vagy tisztesség. Velejükig romlottak az úgynevezett "vezetők", akik csak addig a vezetőid, amíg szerződéseket kötsz, rekordokat döntesz és új embereket viszel be a rendszerbe. Amikor már nem vagy hajlandó az utasításuk szerint szó szerint átverni az Ügyfelet, na akkor ultimátumot kapsz.

 

A vezetőkről csak annyit, hogy

 

-- szakmailag fogalmuk sem volt arról, amit csinálnak,

 

-- távirányítással történtek az események,

 

-- a legkevésbé sem érdekelte őket, hogy az Ügyfél érdekeinek megfelelő dolgot értékesítsenek,

 

-- a hatályos jogszabályokat még csak név vagy dátum szerint sem tudták megmondani, nemhogy a tartalmát, 

-- minél több pénzt akarnak keresni a legmagasabb jutalékkal.

 

 

A vezetőknek nincs meg a szükséges végzettségük, intelligenciájuk a korrekt pénzügyi tanácsadáshoz, ebből következik, hogy az egész egy nagy lufi, egy átverés, ami csak addig működik, amíg néhány profi jogász bele nem ássa magát ebbe a morálisan ingoványos piramisjátékba.

 

Ha egy bármilyen csoport vezetői - az egyszerűség kedvéért - rosszak, akkor vajon lehetnek jók a csoporttagok? Hosszú távon csak a rosszak maradnak bent. Ez főszabály.

 

Én voltam kibic, Ügyfél, munkatárs, de fiókvezető is. Rekordokat döntöttem, rengeteget kerestem, de......... felfordult tőle a gyomrom és kiléptem. Nekem megvolt a szükséges végzettségem és intelligenciám, amit persze a vezetőknek továbbképeznie kellett volna, nem pedig leépíteniük.

 

Miután kiléptem, a már kifizetett, ladózott jövedelmemet kérték vissza......Több százezer forintot kértek tőlem vissza, ugyanis a kilépéstől számított 2 éven belül felmondott szerződések után kifizetett jutalékot az utolsó fillérig visszakérik. Ja, és az Ügyfél sem tarthatja meg az addig befizetett pénzét, annak az akár többszázezer forintnak búcsút inthet, a munkatárstól visszaszipkázzák a jutalékot, ergo a vezetőkön kívül senki nem jár jól. Ez a második főszabály.

 

Ne lépj be a rendszerbe!!!!!!!!! Ha már bent vagy, keress egy másik állást és ne ajánld senkinek!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

atlantiszi medvetor Creative Commons License 2010.11.12 0 0 2672

Nem OVB, maradjunk ennyiben.

 

De nem is ez a lényeg. A hozzáállással volt bajom az előzőnél, meg a felkészültséggel. És arra végképp nem számítottam, hogy ennyi év ismeretség után linkelni fog nekem. És mégis megtette.

 

Szerintem az OVB megítélését is nagyban rontja, hogy mindenféle jöttmentet felvesznek üzletkötőnek, akiknek egyébként gőzük sincs a pénzügyekről. Ez a fickó is ilyen, és nem ő az első, akivel találkoztam. Sajnos neki az ismeretség miatt esélyt adtam, egy idegent, ha ugyanezt adja elő, már rég elhajtottam volna a francba.

 

Na mindegy, leckének jó volt.

Előzmény: Prof (2671)
Prof Creative Commons License 2010.11.11 0 0 2671

Azt lehet tudni, hogy ez az új ember melyik céget képviseli?

Előzmény: atlantiszi medvetor (2668)
atlantiszi medvetor Creative Commons License 2010.11.11 0 0 2670

Ezt hogy érted?

 

Egyébként nagyjából leírtam már mindent, ami említésre méltó.

Előzmény: Törölt nick (2669)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.11 0 0 2669

Azert en a helyedben a biztonsag kedveert megirnam ide a nyilvanos reszleteket ;)

Előzmény: atlantiszi medvetor (2668)
atlantiszi medvetor Creative Commons License 2010.11.11 0 0 2668

Én kicsit másképp fogalmaztam, de a lényege hasonló volt. Utána összevissza linkelt mindenféle hülyeséget, elkezdett ajánlani egy olyan hitelt, amiről tavasszal még lebeszélt, aztán azzal jött, hogy ne aggódjak, ők majd elintézik. Nekem inkább ne intézzen semmit ezután! Már régebben sem igazán bíztam meg benne, csak azért adtam neki egy esélyt, mert régi ismerős, de rájöttem, hiba volt. Link alak. Kicsit sokba került ez a lecke, de ha belegondolok, ennél sokkal többe is kerülhetne, ha a lakáshitel igénylésnél derül ki, hogy valami bibi van.

 

Kerestem magamnak egy másik ügyintézőt, egy kollégám ajánlotta, neki már sokmindent elintézett és sosem volt semmi baj vele. Szakmailag sem lehet őket összehasonlítani. Ég és föld a kettő.

Előzmény: Prof (2667)
Prof Creative Commons License 2010.11.09 0 0 2667

Hoppá...

Előzmény: atlantiszi medvetor (2666)
atlantiszi medvetor Creative Commons License 2010.11.09 0 0 2666

Annak, hogy az Axánál nem lehet ilyen hitelkonstrukciót kötni. Közben rájött ő is. Vicces, hogy ezt tőlem kellett megtudnia.

Előzmény: Prof (2665)
Prof Creative Commons License 2010.11.09 0 0 2665

Minek néz utána?

Előzmény: atlantiszi medvetor (2664)
atlantiszi medvetor Creative Commons License 2010.11.08 0 0 2664

Ja, közben hívtam az ovb-s gyereket is, azt se tudta, miről beszélek. Azt mondta, holnapra utánanéz. Kíváncsian várom.

atlantiszi medvetor Creative Commons License 2010.11.08 0 0 2663

Az biztos, hogy nem fizetem tovább, szóval ez a döntés már megvan. Egy kérvényt azért még írok, ne mondhassam később, hogy nem próbáltam meg.

Előzmény: Prof (2662)
Prof Creative Commons License 2010.11.08 0 0 2662

Szia!

 

A nehézség abban állt volna, hogy a nyelvezet (nem a hangnem)

felettébb speciális kell legyen. De tekintve, hogy valaki aláírta a dolgot,

innentől kezdve eleve felejtős.

 

Viszont a döntés nehéz, ez kétségtelen...

 

Prof

Előzmény: atlantiszi medvetor (2661)
atlantiszi medvetor Creative Commons License 2010.11.08 0 0 2661

Még annyit, hogy a kötvény ajánlott levélben jött, a családból valaki aláírta a levél átvételét. Valószínűleg nem én, mert arra emlékeznék, és egyébként sem szoktam itthon lenni, mikor jön a postás. Ez sajnos rontja az elveszett kötvény meséjének sikerességét. :(

atlantiszi medvetor Creative Commons License 2010.11.08 0 0 2660

Mit értesz az alatt, hogy nem lesz könnyű dolgom?

Előzmény: Prof (2659)
Prof Creative Commons License 2010.11.08 0 0 2659

Szia!

 

Igen, technikai értelemben nem vetted át a kötvényt. Én a helyedben

tennék vele egy próbát, bár nem lesz egyszerű dolgod. Ha van időd,

akkor hajrá! Veszteni max. az idődet vesztheted.

 

UL-gond: egyelőre úgy fest, hogy a legtöbb UL-konstrukció sajnos

olyan, hogy jó esetben nullára vagy negatívba hozza ki a belső

megétrülési rátát, vagyis az UL-lel kombinált hitel a bankon és a

biztosítón, nomeg a közvetítőn keresztül minden más félnek rossz.

Igaz, hogy egyetlen ilyen "más fél" van, az ügyfél. Persze ez nem

szentírás, csak sajnos az utóbbi 3 év történéseinek fényében, plusz

a forint kamatláb változása miatt ez az esély sokat nőtt.

 

Az AXA 20 + 5-je nem véletlen lett olyan, amilyen.

 

 

Prof

Előzmény: atlantiszi medvetor (2658)
atlantiszi medvetor Creative Commons License 2010.11.08 0 0 2658

Közben rájöttem, mi az UL. :) De mi vele a baj?

atlantiszi medvetor Creative Commons License 2010.11.08 0 0 2657

Próbáltam megnézni az Axa honlapján, milyen hitelkonstrukciókat kínálnak, de ott még fent van a 72-es is. A tájékoztatóra kattintva van egy olyan sor, hogy "2010. október 2-tól a jelen tájékoztatóban meghatározott jelzáloghitel konstrukciók nem igényelhetőek.", tehát úgy tűnik tényleg nem lehet. A bankban is ezt mondták, mikor bent voltam, de szerettem volna írásos formában is látni. Rossz poén lenne, ha a végén kiderülne, hogy mégis lehet.

atlantiszi medvetor Creative Commons License 2010.11.08 0 0 2656

Az a helyzet, hogy egy borítékban jött a kötvény, és van benne egy átvételi elismervény, ami nincs kitöltve. Ha jól emlékszem, a csekkek végig külön jöttek, ebben a borítékban nem volt egy sem. Havonta jön egy.

 

Őszintén szólva nem sokat foglalkoztam a dologgal, mikor megjött a kötvény, beraktam a többi papír közé és annyi.

 

Ez most azt jelenti, hogy én hivatalosan át sem vettem a kötvényt, és erre lehetne hivatkozni? És ezt be is veszik?

 

 

Mi az az UL, és mi vele a baj?

Előzmény: Prof (2655)
Prof Creative Commons License 2010.11.06 0 0 2655

Naszóval...

 

A helyzet úgy fest, hogy a kötvény igazolt átvételét követően

30 napon belül indoklás nélkül felmondhatod a szerződést.

Ha a csekkek a kötvénnyel együtt jöttek, akkor nincs mit tenni,

mert nem lesz az az ügyintéző, aki hajlandó lenne elhinni, hogy

tényleg nem kaptad meg a kötvényt. Ha a csekkek külön jöttek,

akkor csupán egy szívhezszóló szép üzenet kérdése kérdése az

egész, már amennyiben bemész, kérsz egy kötvénymásolatot

(merthogy az előző elveszett), épp azért, mert a hitel nem jött

össze, és szeretnéd felmondani a 30 napos szabályra hivatkozva.

 

Ha ezt nem akarod végigjárni, akkor marad az, hogy eldöntöd,

ki tudod-e ezt az összeget per hó gazdálkodni egy másik cél

(pl. nyugdíj, gyerek stb.) megvalósításáért, vagy inkább bukod

az eddig befizetett 80 ezer forintot.

 

Az már egy más kérdés, hogy ilyen hitelösszeg esetén alapértelmezett,

hogy nem UL-t kell kötni, mert egyrészt az LTP valamivel jobb,

másrészt aligha hiszem, hogy életed következő 20 évét ugyanabban

a 9 milliót érő lakásban gondolod leélni (de szólj, ha tévedek, mert

akkor szo-szo igazolható az UL).

 

Prof

Előzmény: atlantiszi medvetor (2653)
atlantiszi medvetor Creative Commons License 2010.11.06 0 0 2654

Tombolni nem sok értelme lenne. Ez egy olyan helyzet, amit senki sem láthatott előre.

 

Az egyetlen, akire lehet morogni, az üzletkötő, mert neki nyáron tisztában kellett lennie a változással, és az lett volna a minimum, hogy szól. Főleg, hogy évekig kolléga volt, mielőtt beszippantotta az OVB-s álomvilág. De úgy látszik, neki a jutalék volt a fontosabb.

 

Ha nyáron kiderül a dolog, legfeljebb 2 befizetés ugrott volna, azért meg ugrálni sem érdemes.

 

De ennyiért már kell futni egy kört.

Előzmény: Prof (2652)
atlantiszi medvetor Creative Commons License 2010.11.06 0 0 2653

Köszi Prof!

 

A kötvény postán jött, aláírni csak az üzletkötőnél kellett bármit is, de a kötvény átvétele után semmit.

 

A pénz csekken ment a biztosítónak. (Kb. 15 per hó.) Az utolsó havi már nem lett befizetve, mert akkor derült ki a probléma. Ez kb. egy hete lett volna esedékes.

 

Az a 4 milla, amit számoltál, kb. elég is. Ez egy kis lakás, és az ár fele megvan önerőben. 5 milla kell még a banktól. Azért lett így kitalálva, mert ez az összeg havi szinten nem okoz nagy problémát, a törlesztővel együtt sem lenne egy ötvenes. Az meg, hogy elketyeg húsz évig? Hát ez van!

Előzmény: Prof (2652)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!