Úgy néz ki, hét végétől én is egy új 1,4 EX Cee'd tulaja leszek. Egyik topiktársunkkal beszélgetve (aki mellesleg rokonom :o) ), arra az elhatározásra jutottam, hogy 16"-os kerekeimet 15"-re cserélem.
Nem tudom, van közöttetek olyan, aki új, vagy szinte új 15ös kerekét elcserélné velem
Nem tudom ti mivel számoltok az összehasonlításnál, az 1.6-os benzines fogyasztásánál, de nálam az eddigi átlagok 8- 10 l/100km használattól függően. Az előző autóm is 1.6 benzines volt, fogyasztás 7- 9 l/100km között volt 100 LE-vel. Nincsenek csodák, benzinből vagy gázolajból jön az energia. (Az oxigén jelenleg még ingyen van :)
Nem csak fűtés szezon, mert janításárban mindig esik az ára, inkább hogy jön karácsony meg az év vége, megnő teherszállítás és így realizálható az extra profit.
Ülés oldalára a müanyagba szereltem lenyúlsz és ott van ,de a gyári kapcsolóval is meg lehetne csinálni de az elég horror áron van. amúgy nem fogom szétfúrni a müszerfalat sehol ,nem visz rá a lélek :):):)
És ha még azt is hozzáveszem, hogy nyáron a kocsim bejáratlanul evett 4,2-4,3-at, akkor most hogy már be van járatódva ez a plusz 1l csak még rosszabb arány...
Semmi baj nincs a kocsiddal, a CRDI télen egyszerűen sokat eszik országúton is én is emiatt anyázok mostanában. Én nyár óta folyamatosan minden tankolás után felírom az átlagfogyit. Általában ugyanazokat a távokat teszem meg ugyanolyan vezetési stílusban, ugyanazon az útvonalon, mivel főleg heti munkábajárásra használom a kocsit. Amig nyáron klima nélkül megállt 4,2-4,3-ból ,addig most ugyanolyan tempóval, ugyanazon az úton 5,2-5,3 az átlag, tehát 1l-el feljebb ment a fogyasztás. Ez azért elég durva, én azt hittem, hogy télen max. fél liter többlettel számolhatok. Ráadásul városban ritkán megyek, hetente 2x szoktam menni vele kb. 30-40 km-t összesen. Nyáron egyébként 140-150-es tempónál az átlagfogyi nekem felment 6l-re, 100 felett nagyon elkezd enni, igy a te értékeid nem utalnak indokolatlan túlfogyasztásra. Én személy szerint már megbántam a dizelt, egyrészt a nagy téli fogyi miatt, másrészt mert a gázolaj már drágább a benzinnél, igy a felárának még a fele se fog visszajönni hosszú távon se.
Igy utólag inkább az 1.6-os benyást választottam volna magasabb felszereltséggel. Megkérdeztem az egyik szalonban, hogy mennyiért számítanák be egy új 1.6 EX-be a CRDI EX Limited-emet, hát 3,4m-t mondtak rá, hurrá... (A kocsim júliusi, van benne 4000km, az új ára 4,5m volt...)
Hali ez is waeco amit ma szereltem ülés szétszed jó kis meló kb 1 nap a két ülés persze szép kényelmesen és hogy olyan legyen amilyen volt ne legyen benne gyürödés stb.:) 70 körül szereltük ha jól tudom ,kétfokozatú, fűti a segged mint állat.:)
Lehet hogy a mostani FFF kocsik jobbak mint régen, de nálam már szóba se jöhettek az autóvásárlásnál. Még mindíg bosszant, ha a régi kocsimra gondolok, úgyhogy ha valakit sért a véleményem, úgy elnézést a rajongóktól.
"Tanulság: FFF (Fiat, Francia, Ford) soha többé!!!"
őőőő, akkor csak német meg japán? Nekem 4 éve Focusom van, semmi baja......
Azért nem szabad itt sem általánosítani szerintem. Vannak rossz szériák, modellek, stb. Sokan meg épp istenítik az általad sorolt márkákat. Szerintem a most piacra kerülő modellek elég jók, de persze hibátlan kocsit még senki sem látott. Eddig én is azon a véleményen voltam, hogy olaszt soha. Na mind1, majd kiderül pár év alatt, mit tudnak a 2007-es modellek. Személy szerint a Ceed-nél is kíváncsi leszek, hogy hogy bírja a turbó a nyüstölést, és hogy tényleg javítanak-e mindent gariban a 7 év alatt, ami szerintünk oda tartozik.... Azért is olvasom ezt a fórumot mindig amióta létrehozták, mert szimpi a Ceed, csak ne lenne a belseje annyira spártai....a külső nekem bejön, meg a vezethetősége/kezelés is.
Nekem is Fiatom volt volt a ceed előtt, egy Marea.... Soha többé Fiat! Nem voltam vele elégedett: - a futóművet senki se tudta megcsinálni úgy, hogy ne kopogjon egy hónap múlva, bármit is cseréltek. - az olasz autóknak az a baja, hogy a fémalkatrészek sokkal gyengébbek, hamarabb rozsdásodnak, legalábbis ezt egy szerelő mondta. Egy tízéves "modern (1,6 16V)" autónak nem kellene tiszta rozsdának lennie, mint az enyémnek. - a motor már haldoklott 200.000 km környékén, a nagygenerál nekem már nagyon nem érte vona meg. -mindíg volt valami idegesítő baja, ami nagyon zavart, rosszul lennék, ha összeszámolnám mennyit költöttem rá Szerencsére beszámították a ceedbe, azóta is ott áll a kereskedésben, nem kell a kutyának se.
A kollégámnak volt egy 1,4-es turbós Puntója, ment mint az állat, de szétment a turbó. Egy év alatt röpke 600.000,- Ft-ot költött rá, aztán elatta.
nézd meg az olajszintet!!! ha túl sok van benne,mint nekem kb 3-4 dl-el többet öntöttek bele a szervizben! Ez visszafogja a motort és többet is fogyaszt tőle!
Én tegnap jöttem haza 520km-t mentünk. M3 Debrecenig oda-vissza + kis kitérő a 9 lyukú hídhoz a 33 -on. Odafele 6,3 at mutatott afed.comp de volt 180 is,és végig 140 fölött! Visszafele 5,7 ,pedig becsúsztunk egy a baleset miatti dugóba az M3 on és álltunk fél órát. Nekem Törökbálint-Bp hátsó utakon is 6-6,3 között van a fogyi.Reggel legalább fél órát állok a dugóban. A fogyit még így is sokallom! De kárpótol a menetteljesítmény! Az astram fogyasztott 4,2-4,5 öt,de az 60Le volt :)) ez majdnem 2x annyi és mégsem fogyaszt 8L-t...
Hát akkor nálam tuti valami gond lehet a kocsival. Autópályán nem megyek 130-nál gyorsabban, városi dugóban is igyekszem minél kevesebbet autózni. Voltam majdnem 500 km-es távon is, meg most 100-on, de képtelenség 6 alá levinni.
De mondom, engem a 130-nál jelentkező 7 liter aggaszt, pedig emelkedő sem volt.
Az első mért tankoláson vagyok túl, 1,6 CRDI SW kereken 5L-t fogyasztott.
Télen, bejáratós autónál tökéletes !
Egy apró trükk a MPG-BOOST adalék ( dílernek köszönet ! ), ami úgy tűnik kiválóan dolgozik.
Két jelenséről szeretnék érseklődni:
Az autó leállítása után halk csipogások és szívó, "szüttyögő" hangok jönnek a motorból. Mivel ez az első dízelem , nem tudom, hogy normális-e a jelenség.
Korábban már írtam a rezonáló műanyag zörgést a műszerfaltól vezető oldalról.
Bizonyos fordulatszámnál rezonáló zörgés és inkább csak. ha már meleg van az utastérben.
Finoman hajtva az 5-5,5 literes átlag teljesen reális! Magam vagy 4-5 CRDivel jártam (5a, SW, i30) és egy kivétellel bejáratósok voltak. Hosszú távon akár 5 alá is mehetsz, nekem Veszpém - Zalaszentgrót - Veszprém igen kíméletesen 4,3 lett.
De meg lehet kérdezni Andrew-t, box segítségével az 5,2-5,3-as átlagfogyasztása leugrott 4,7 körülre.
A 6 literes fogyasztás vagy komolyabb városi forgalmat, vagy pörgős autópályát feltételez. Vagy tényleg valami problémát. (Vagy hibás vezetési stílust)