Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
Nem feltétlen XP-hez kellene ez a tudás, de jó lenne, ha lehetne buherálni, persze utána alá kellene írni, mert a modernebb OS-ek nem engednék futni.
A másik kérdésem, hogy lehetne belső Firefox update szervert készíteni, hogy a kliensek ne kintről update-eljenek ? Ez lehet, hogy túllihegett, mert egy verzióról a másikra történő update kb. 10M, az Edge letolja az egész 100 megás csomagot.
A harmadik, hogy lehet olyan esetleg portable FF-t csinálni, ami ignorálja a registry-ben beállítani proxy settingset ? Próbálkoztam beledrótozni a foxyproxy addont, de nem működött.
Fúúúú, ilyen mélyre én nem ástam magam bele ilyesmibe. Elvileg, magukból a rendszerfájlokból is léteznek olyan moddolt verziók, XP-re, amelyek tartalmaznak pár olyan utasítást, programhívást, ami a frissebb böngészőknek kell, de az XP-ben alapból nincsenek benne, csak a Win7-nél és felette.
Pale Moon: Nézd meg a legfrissebbet, fut-e?? A 33-as főverziónál tart, csekkolva az oldalukat.
A májkrémszaft oldala szerint, a Windows Security Essentials (továbbiakban: MSE), még XP-re is feltelepíthető! Ha, minden igaz. (Igen, van x86-os, aka 32bites kiadása is.)
De, hogy még tovább bonyolítsuk!
Win 7 és Defender: Ez, csak kémprogram és egyéb vackok ellen jó!
Win 10 és Defender: Ezen Windows alatt, már vírusirtó!
Win 7 és MSE: Ez a klasszikus vírusirtó! Amit ad, az MS ezen rendszerre.
Viszont, felmerül a kérdés! Ha Win7-re, kettő védelmi szoftver van, vajon az adatbázisuk, mekkora átfedésban van egymással?? Ha, fut az MSE, akkor elvileg a Defender-nek inaktívnak kéne lennie, ha külső vírusirtót észlel. Csak, hogy ez az MS-é, nem Avast, Kaspersky, ESET vagy bármi más. A képed szerint, maga a program az frissült, azonosak a verziók, mind a kettőnél, csak a definíciós fájlokkal van, elméletben a Defender-nek baja, de mégis azt jelzi alul, hogy friss, míg a másik már eleve OK-s!
Ez a Pale Moon szimpinek tűnik. Lehet, hogy nem a legjobb helyen kérdezem, de már elég sok tutorialt néztem. Sikerült már valakinek forráskódból működő Firefoxot lefordítani ? A 122-es verziótól egy csomó régi elavult végpontvédelmi szoftvert tiltólistára kerül. Persze a megfelelő dll-ből hexaeditorral ki lehet gyomlálni, de ez nem a legelegánsabb megoldás.
Ez 32 bites processor gép (amint látható). Tavaly még a defender is önállóan fissült, most valóban manuálisan kellett letölteni a frissítést alá. Emese most is önállóan frissült. De a gép nem olyan erős hogy elbírja hogy a háttérben fussanak.
Böngészők: A lentebb írt újabbakon kívül, hivatalosan, a Chrome 49-es verziója. Firefox-ot passzolom, talán az 52-55 körüli lehet az utolsó official build, ami még támogatta. Az IE8-11 vonal, az már használhatatlanabb, szerintem. Pluszban, még a Pale Moon is elfut, v28.5.0.a2 (32bit) kiadása. A 30 felettiek, valamiért nem mentek, bár asszem van/lehet frissebb kiadás, ami talán mégis futhat, de nem mertem piszkálgatni.
Win7 és a Defender: Furcsa, hogy nem kerek ott valami, hogy hibát ír, a definíciós fájlok frissítésére. Eléggé friss, az alaprendszer? Pl: 2020-as vagy újabb frissítésekkel integrált Win7 SP1 van feltelepítve? Elvileg, mindegy kéne neki, hogy 32 vagy 64bites van feltelepítve. A laptopon, azon Win7 SP1 x64 van fent és mindig szól, ha jött "ápdét" és szépen frissül is.
A főverzió számozást. Úgy rémlik, a 8-as vagy 9-es még talán kaphat frissítést, aki XP-n használná, de az újabbakkal is az lenne, amit Patreides írt le az imént, hogy túlságosan lassítaná, terhelné a gépet. Órajelben, gyengébb is az ő gépéhez képest. Nálam, 1GB-nyi memória van. Win7 és felette, minimum kéne 2-3GB, már akinek bírja az alaplap, hogy tűrhetően elfusson rajta, akár a Defenderrel is. Az még frissül, Win7 alatt.
A csúcsvasat, meg nem a netre szánom, hanem csak a gépigényes műveletekre... Oda, még a 64GB RAM is kevés lenne, néhanapján, ha olyan kedvem szottyanna. (Annyit kezelne le max.)
A legcukibb banda most a héten azt mondta, hogy utálják az MS Office-t, előfizettek valami online izére, ez sokkal jobb, csak... :-)
Mondtam nekik, hogy a cégnek gombokért adják az Office-t, de ha nekik ez sokkal jobb és együtt tudnak élni a csak után következő résszel, akkor nekünk mindegy.
Mit jelent az Avast5? Azt látom, hogy 19.1 előtti verziókhoz még van definíció frissítés, egy régi könyvelő gépen ez megy az egyik irodában, majd ránézek mikor kapott frissítést.
Amin csak és kizárólag XP fut el, az a gép legalább 15 éves vagy több, nálunk a C2-n is megy a Win10 és élnek vele. Nem tudom, hogy a Windows használók mekkora részét érintheti a muzeális gép felhasználás.
Az AVG pedig írja a definíció frissítést, akkor annak mennie kell XP-n. De a kedvedért hétfőn előtúrok egy Pentiumot és megnézzük. Bár megint senkit nem érdekelt ez a vonal, mert arról volt szó, hogy Win8 sincs már, aztán nézzenek oda...
XP-t az ember nem hobbiból futtat, hanem azért, mert a régi gépen ez fut el.
Én is használom az AVG-t az XP-s gépen, de egy ideje már nem kap adatbázis frissítést, mert régi az AVG verzió.
Viszont az újabb AVG verziók a gépen már nem futnak el, régi a gép... De hiszen pont ezért megy rajta XP, nem más.
Nyilván egy modernebb gépen futó XP alá fel lehet tenni valami újabb AVG verziót (mondjuk, ha valaki hobbiból újabb gépen futtat XP-t, mert csak), de ez nem az a gép, korábban megpróbáltam.