Keresés

Részletes keresés

Freehill Creative Commons License 2007.07.18 0 0 179

Néhány fejlesztés a Kisalföld Volán területén!

 

Kezdetnek az RTL Klub híre: Vandálbiztos menetrendtáblák Győrben

http://www.rtlklub.hu/hirek/hazank/?id=0707277526

 

Menetrendtartó keret GyőrbenA fenti hírben nem szerepel, hogy a menetrendi lapokon piros pöttyel azonosítják az irányt és a megállóhelyet (az elmúlt években ez nem volt szokás).

 

(A helyközi üzletág már régen ilyen táblákat használ, csak azok narancssárga színűek.)

 

Szintén változás, hogy az új menetrend érvénybe lépése óta Győrben és Sopronban is csak az aktuális célállomás szerepel a helyi járatok elektronikus kijelzőjén. (Korábban az induló állomás is ki volt írva, így nem fért ki a pontos úticél, illetve nem volt egyértelmű az sem, hogy a kettő közül melyik az.)

 

Fedett váró tájékoztató plakátja GyőrbenBizonyos fedett várókban az önkormányzat kommunális szolgáltató cége új tájékoztató plakátokat helyezett ki. Most először a Volánt is megkérdezték, így végre a hivatalos megálló-elnevezéseket használják, és a viszonylatok felsorolása is korrekt. Kár, hogy a hálózat hamarosan újra változni fog, a plakátokat viszont nagy valószínűséggel nem cserélik le. A plakátok távolról nézve jól mutatnak, közelről viszont több bosszantó apróságot fedezhet fel az ember a térképen. (Pinnyéd városrészt pl. átkeresztelték Kunszigetre...) Ezzel kapcsolatban a legdühítőbb az, hogy néhány plakátot egészen máshová tettek ki, mint ahová szól, és többszöri jelzés ellenére sem hajlandók helyrerakni.

 

Ettől függetlenül azért összességében fejlődgetünk :)

csimbuskaa Creative Commons License 2007.05.26 0 0 178

Sziasztok!

 

 

Vki meg tudná nekem mondani hogy a HÉV-eken lévő bemondót nem lehet-e valahogy megszerezni?? Ha tudnátok esetleg segíteni írjatok a csimbi923@citromail.hu -ra.

verval Creative Commons License 2007.05.24 0 0 177
Megérdeklődtem a Vultonnál - mint várható volt - csak berendezéssel együtt adják :-)
Előzmény: suexID (176)
suexID Creative Commons License 2007.05.22 0 0 176
Egyébként Visual Screen a program neve, ha érdekel.
Előzmény: verval (174)
suexID Creative Commons License 2007.05.22 0 0 175
Persze, megveszed szépen a Vultrontól! :)
Előzmény: verval (174)
verval Creative Commons License 2007.05.22 0 0 174
Sziasztok!
Valaki nem tudja, hogy milyen a Buse/Vultron utastájékoztató rendszer PC-s szerkesztőprogramja ? Meg lehet valahogy szerezni ?
DADÓ Creative Commons License 2006.12.26 0 0 173

Kecskeméten BUSE kijelzők lettek beépítve.Elöl,oldalt,hátul-a viszonylat(ok) neve nincs kiírva előre,igez megígérték,hogy akkora kijelzőt szerelnek be,hogy kifér majd rá.Ígéret maradt.De ez is óriási változás,a korábbi 2X7-es kijelzőknél,bár szerintem köszönőviszonyban sem volt a kijelző szóval!

 

Buszainkba(55db)bemondják a megállókat,semmi szignál,és a temérdek régi Ikarusok-ba még hallani se lehet hogy mely megálló következik!Annyira csattog,zörög.

 

A kijelzőket is beszerelik(reméljük)a kocsikba,szólóba 1db,csukiba 2 db és ott ki lesz írva...Szerintem még a vezetőség se tudja mi lesz rajta,de Kecskeméten bármi előfordulhat,szóval lehet hogy madaras tesco-s(Auchan)reklám!:-)))

 

A megállókat is sz_rul mondja be a néni hang!

Akadémia krt46,Szigetköz(az a Dunántúlon van!),Hetényegyháza-Iskola(30 éve megszűnt!) stb,stb! Egy vidékinek marha sokat mondanak ezek!

 

Igen,ajtó zárásakor valami berregő hang,/néha meg lehet süketülni/van!És persze kevés sofőr szokta a csengő-3sec-zárás formát használni!!!Inkább zárás-csengő-2 sec:és uccu neki tovább!

 

Amúgy ha közmű építés van,akkor kibiggyesztenek a megállókba egy két apróbetűs fecnit,és ezzel el van intézve,hogy mégis merre terelik az adott járatot!

 

A menetrend az idén már sokkal jobb az előző évieknél!Bár még mindig kiírják,hogy hány km a vonal útja!Igaz ez az utasnak semmit nem mond!

 

A megállókban szörnyű a tájékoztatás!Még mindig csak a végállomásról való indulás van felfüggesztve,az,hogy az adott megállóba mégis mikor várható busz,na azt találja ki mindenki!

 

A helyi volán honlapja:csak finoman fogalmazok:okádék!Meg lehet nézni!

GVpap92 Creative Commons License 2006.10.10 0 0 172
miskolcon sincsen minden buszon, sőt veszprémen, csak 2db-on van, meg elég sokhelyen nincsen még.
Előzmény: suexID (170)
GVpap92 Creative Commons License 2006.10.10 0 0 171
Ha-ha, és akkor bele ér a bilibe a kezünk :D. vagy az eggyiken, vagy a másikon működik, olyan nincsen, hogy motmár, az 5busz közül mindeggyiken működne :D
Előzmény: suexID (170)
suexID Creative Commons License 2006.10.05 0 0 170
Ezek szerint csak itt Kecskeméten kénytelenek megcsinálni a megállóbemondást? Csodálatos. Azért örülök, hogy nálatok legalább működik a rendszer.
Előzmény: GVpap92 (169)
GVpap92 Creative Commons License 2006.10.05 0 0 169
Megjöttek a kijelzőink. A mai napon, 3db busz, már melektronikus hangon, mondta, hogy mi a kövtekező állomás. Belső, és külső kijelzőkkel. Thank you EMKE !
suexID Creative Commons License 2006.10.03 0 0 168
Nos akkor pörgessük fel kicsit a topikot!

Nálunk Kecskeméten eléggé érdekes a helyzet. A Kunságos helyiben közlekedő kocsikon éveken keresztül csak 2*7 szegmenses kijelzők voltak, aztán idén vásárolt a cég 2 berlini Volvot, amik már kijelzősök voltak, és betanították nekik a helyi viszonylatokat. Igaz, eléggé érdekesre sikerült a dolog, de legalább van. Aztán az egyik kocsi kijelzője mostanában haldoklik, de majd megjavítják talán.

Idén aztán volt egy közbeszerzési pályázat, az utastájékoztatás fejlesztésére. A kiírás szerint GPS alapú rendszer kiépítése a feladat, aminek a mai napon lett meg az első (könnyen észrevehető) jele. Az egyik Rába buszunkba ugyanis beszerelték a kijelzőket, illetve benn van már a kontroller is, csak épp nem használják még. A kocsiban 3 darab azonos méretű BUSE kijelző foglal helyet, méretük eléggé kicsi, 2 darab fektetett A4-es lap széles, és kb. 2 fektetett A4-es lap magas. Azt, hogy ezen konkrétan mi fog szerepelni, azt nem tudom, de legalább a frontra rakhattak volna nagyobb kijelzőt. A vezérlő Vultron gyártmányú, fronttöltős. A konfiguráció tehát hasonló a pesti V7700A-nál már megszokotthoz.

A szegmenses kijelzők mellett persze szokás táblákat is használni, ezekből azonban eléggé kevés van, és mivel a számok és betűk nem nyomtatva vagy festve, hanem matricaként vannak rajta, ezért a sok vandál hülyegyereknek első dolga lekaparni őket, meg átfirkálni. Ilyen táblákat egyébként vagy a busz elejére szoktak rakni, vagy pedig az oldalfalra, kettő együtt nem szokott előfordulni.

Hangos tájékoztatás nincs, csak berregő van, de azt is úgy használják, mintha fogalmuk se lenne róla, hogy mire való. Berregő be, ajtózárás azonnal. A szerencsétlen vak utas meg ugráljon gyorsan és találgassa ijedten, hogy mikor csukja oda a sofőr. Persze vannak normális vezérek is, akik várnak kicsit a csengetés után.

Remélhetőleg a közeljövőben javulás lesz a kecskeméti tömegközlekedésben.
caelint Creative Commons License 2006.09.12 0 0 167

Sziasztok!

Egyik barátom mániákusan gyűjt mindent, ami a BKV-hoz kapcsolódik - ha ez jó neki, na mind1. Hamarosan szülinapja lesz és gondoltam, meglepem valami BKV-s dologgal. Egy ideje már mondogatja, hogy kéne neki egy ellenőrös karszalag. Esetleg ha lenne egy lejárt, érvénytelen igazolvány is hozzá..., de tudom, erre szűkösek a lehetőségek. Ő az, aki betenné a vitrinbe és minden vendégének megmutatná, hogy neki ilyen is van...

Ha valaki tudna szerezni egy igazolványt vagy karszalagot (jobb lenne az új típusú, kékes színű), kérem jelentkezzen emailben: goll888@freemail.hu

Mivel az idő telik és mindjárt itt a szülinapja, kérem segítsen valaki.

Előre is köszi, caelint

dyz Creative Commons License 2006.09.12 0 0 166
Az 1-es villamos szerintem a legjobb, jár az este 10 után (aztán meg van helyette éjszakai busz). Csak a bécsi úton kell esetleg átszállnod, ha nem a végállomás közelébe mész.
Előzmény: a_boci (165)
a_boci Creative Commons License 2006.09.12 0 0 165
Sziasztok!

Nem tudom lehet nem pont itt kellene megkérdeznem, de szükségem lenne valakire aki jól ismeri Pesten a tömegközlekedést.
Szóval én tatabányai vagyok és Budára a 3.kerületi bécsi útra kellene feljárnom a BMF-NIK karára.
Ha megoldható busszal szeretnék feljárni, innen a buszok a Népligetre mennek.
a bkv.hu-n már sokat nézegettem a dolgokat de mivel nem ismerem annyire nem tudom pl hol érdemes átszálnom
láttam 1 villamost ami a népligetről menne a bécsi útra, de az nem j mert sokszor elég későn is végzek (22:00)
igy azt kérdezném ki mit javasolna a Népligetről a Bécsi útra.
melyik buszal (mert gondolom az jár késő este is) meddig mennyek el és ott mire szálljak át?

még az a megoldás is érdekel ha feljövök a Délibe vonattal (vagy a Keletibe nem tudom melyik jobb) és onnan ha tudna valaki buszt (metrózni nem szeretnék) azt nagyon jó lenne

köszönöm!
unikumi Creative Commons License 2006.09.11 0 0 164
Elhiszem... Hát, valóban, emkééknek még van mit tanulni... Most hátha:) A remény hal meg utoljára.
Előzmény: Törölt nick (163)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.11 0 0 163
Bocs elfelejtettem írni én várok akár meddig is, de nagyon rossz volt látni ahogy kinézett :-(((
Előzmény: unikumi (160)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.11 0 0 162
Képel sajna nem tok szolgálni mert nem volt nálam akkor semmi sem amivel le tudtam volna szedni :-( De két szép csik hosszába végig futott a kijelzön!
Előzmény: unikumi (161)
unikumi Creative Commons License 2006.09.11 0 0 161
Jaj, még a kérdésre válaszolva. Az utastájékoztató rendszerekhez a szövegeket általában fel szokták venni, főleg mostmár, szuper kicsi flash memóriák idején. Hangszintetizátor beépítése hülyeség lenne, és még nem is nagyon van magyarul jól beszélő hangszintetizátor program.
Előzmény: unikumi (160)
unikumi Creative Commons License 2006.09.11 0 0 160
Szerintem inkább gyermekbetegség... Ilyet még sohasem csinált az emke, ez most ilyen "kísérleti nyúl" helyzet. Ha tudsz, kérlek rakj be képet az új kijelzőkről, és légy türelemmel. Mert a türelem most nem rózsát, hanem jól működő utastájékoztató rendszert terem;)
Előzmény: Törölt nick (159)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.11 0 0 159

Kár volt említeni ezt! :-)

Már is meg van velük a gond!

Előzmény: GVpap92 (154)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.03 0 0 158

a bkv nem tudja javítani (elvileg).

mostanság úgy hallom valami céghez hordják a készülékeket.

egyébként meg fölvásároltak egy csomót még korábban.

Előzmény: GVpap92 (149)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.03 0 0 157
báááá ez a 6-os nagyon dúúrva!:)
Előzmény: Dél-pesti (155)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.02 0 0 156
Vagy még több? Bármi elő fordulhat!
Előzmény: GVpap92 (154)
Dél-pesti Creative Commons License 2006.09.02 0 0 155
GVpap92 Creative Commons License 2006.09.02 0 0 154
NA erről beszélek :D De ez FOK-GYEM, Az EMKE rosszabb :D, de lehet, hogy LCD kijelzősek jönnek, azzal meg nem lehet ennyi baj.
Előzmény: exBPO-700 (153)
exBPO-700 Creative Commons License 2006.08.31 0 0 153

Kőbányenc, Városköze

 

:D

 

 

BPI-937 (9) Deák Ferenc tér

2004.08.14.

Előzmény: GVpap92 (151)
Törölt nick Creative Commons License 2006.08.31 0 0 152

Nem biztos!

Azért mert máshol ez megy nálunk még lehet jó! ;-)

Előzmény: GVpap92 (151)
GVpap92 Creative Commons License 2006.08.31 0 0 151

Pár hülyeség: fűszőmo; Tacsár; Patánk; Parázta kisfóIt; Tecko; Csép u.; To völgy; Aliszka st. ; TOjl soroljam még? Valószínű egy téli napot, vagy egy idegebb hónapot így fogunk átvészelni, csupa rossz és befagyott EMKE-vel.

Törölt nick Creative Commons License 2006.08.29 0 0 150
Lehet nem vették észre ;-)
Majd figyeld meg itt milyen kiírások leszne 1 hónap múlva azt se tudod mit is ír ki!
Előzmény: GVpap92 (149)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!