Egyébként nem azért, hogy kötözködjek, de te pont a fogyasztásodat kritizálod. A Fiatos ismerősöm bevallása szerint, az 1,4es 120 lovas T-Jet Puntot -még, ha finoman is mész vele, akkor is- nehéz 10literes fogyasztás alatt tartani. De tény, hogy feledhetetlen a vezetési élmény.
Sőt, mivel mostmár 4000km benne van, elvileg a fogyasztásnak is csökkenie kellett volna, erre a hideg miatt nőtt 1l-el. Ha ebben már a bejáratás utáni fogyicsökkenés is benne van, akkor az elég durva.
Ugyanolyan nyugis tempóval vezetek, ugyanolyan átlagsebességekkel, nem lett nehezebb a lábam. Havi 1x menetrendszerűen azért megküldöm egy rövidebb szakaszon, de azt ugyanott ugyanolyan tempóval. Egyszerűen sokat eszik hidegen, ez van.
Bocsi, de nem tudom, mit értesz "spártai belső" alatt. Szerintem a Cee'd belseje abszolút megállja a helyét. Persze, kicsit fura, hogy az ajtóra már nem jutott kárpit, de szerintem klasszisokkal szebb, jobb, mint egy Focus, vagy egy Xsara (azt cseréltem le) beltere.
Ez az aljas beetető ECU firmware, megveszed kevesett fogyaszt, megszereted el kezd zabálni. Viccet félre téve lábad nem lett nehezebb? Veszel egy erősebb gépet először el vagy ájúlva, kis idő múlva az lesz az etalon hamarosan, sőt egyre gyengébbnek fogod érezni ezért jobban taposod neki. Ha ez nincs akkor lehet hogy hidegüzem nincs jól megírva szoftverben és/vagy valamelyik szenzor nem működik rendesen, netán termosztát, bár ha rövid távokon növekszik meg fogyasztás az akár normális is lehet a hosszabb hidegüzem miatt. Én pl. nem veszek észre szignifikáns különbséget a JTD téli és nyári fogyija között, pedig múlt évi télen már gyengélkedett a termosztátom.
Úgy néz ki, hét végétől én is egy új 1,4 EX Cee'd tulaja leszek. Egyik topiktársunkkal beszélgetve (aki mellesleg rokonom :o) ), arra az elhatározásra jutottam, hogy 16"-os kerekeimet 15"-re cserélem.
Nem tudom, van közöttetek olyan, aki új, vagy szinte új 15ös kerekét elcserélné velem
Nem tudom ti mivel számoltok az összehasonlításnál, az 1.6-os benzines fogyasztásánál, de nálam az eddigi átlagok 8- 10 l/100km használattól függően. Az előző autóm is 1.6 benzines volt, fogyasztás 7- 9 l/100km között volt 100 LE-vel. Nincsenek csodák, benzinből vagy gázolajból jön az energia. (Az oxigén jelenleg még ingyen van :)
Nem csak fűtés szezon, mert janításárban mindig esik az ára, inkább hogy jön karácsony meg az év vége, megnő teherszállítás és így realizálható az extra profit.
Ülés oldalára a müanyagba szereltem lenyúlsz és ott van ,de a gyári kapcsolóval is meg lehetne csinálni de az elég horror áron van. amúgy nem fogom szétfúrni a müszerfalat sehol ,nem visz rá a lélek :):):)
És ha még azt is hozzáveszem, hogy nyáron a kocsim bejáratlanul evett 4,2-4,3-at, akkor most hogy már be van járatódva ez a plusz 1l csak még rosszabb arány...
Semmi baj nincs a kocsiddal, a CRDI télen egyszerűen sokat eszik országúton is én is emiatt anyázok mostanában. Én nyár óta folyamatosan minden tankolás után felírom az átlagfogyit. Általában ugyanazokat a távokat teszem meg ugyanolyan vezetési stílusban, ugyanazon az útvonalon, mivel főleg heti munkábajárásra használom a kocsit. Amig nyáron klima nélkül megállt 4,2-4,3-ból ,addig most ugyanolyan tempóval, ugyanazon az úton 5,2-5,3 az átlag, tehát 1l-el feljebb ment a fogyasztás. Ez azért elég durva, én azt hittem, hogy télen max. fél liter többlettel számolhatok. Ráadásul városban ritkán megyek, hetente 2x szoktam menni vele kb. 30-40 km-t összesen. Nyáron egyébként 140-150-es tempónál az átlagfogyi nekem felment 6l-re, 100 felett nagyon elkezd enni, igy a te értékeid nem utalnak indokolatlan túlfogyasztásra. Én személy szerint már megbántam a dizelt, egyrészt a nagy téli fogyi miatt, másrészt mert a gázolaj már drágább a benzinnél, igy a felárának még a fele se fog visszajönni hosszú távon se.
Igy utólag inkább az 1.6-os benyást választottam volna magasabb felszereltséggel. Megkérdeztem az egyik szalonban, hogy mennyiért számítanák be egy új 1.6 EX-be a CRDI EX Limited-emet, hát 3,4m-t mondtak rá, hurrá... (A kocsim júliusi, van benne 4000km, az új ára 4,5m volt...)
Hali ez is waeco amit ma szereltem ülés szétszed jó kis meló kb 1 nap a két ülés persze szép kényelmesen és hogy olyan legyen amilyen volt ne legyen benne gyürödés stb.:) 70 körül szereltük ha jól tudom ,kétfokozatú, fűti a segged mint állat.:)
Lehet hogy a mostani FFF kocsik jobbak mint régen, de nálam már szóba se jöhettek az autóvásárlásnál. Még mindíg bosszant, ha a régi kocsimra gondolok, úgyhogy ha valakit sért a véleményem, úgy elnézést a rajongóktól.