Keresés

Részletes keresés

Maule Creative Commons License 2016.10.03 0 0 12469

Zoldsegeves gyogyit. A legtobb betegseget megelozi, ill karbantartja, sot gyogyitja is a gyulladast csokkento, megelozo dieta. Zoldsegben-gyumolcsben, ami tapanyag, gyulladascsokkento, az a leghasznosabb minden betegseget megelozni, vagy gyogyitani. Kollagen fecskendezes jol hangzik, de ugye topikunkban a kollagent tamadja a sajat szervezet. Van-e errol vmi tanulmany, hogy milyen hisztit vag az immunrendszer, ha kollagent fecskendeznek. 

Erdekes egyebkent, 14+ eves kutyam kap egy hasonlo injekciot 3 hetente, ha nem is a kotoszovetbe fecskendezve, es reumajanak nagyon segit. Egyelore csak lovak es kutya kapjak, embernek meg nincs engedelyezve. 

Előzmény: sylveri (12465)
Maule Creative Commons License 2016.10.01 0 0 12468

rontgen? Genvizsgalat? Diagnozis? Second opinion?

Előzmény: febee (12466)
Maule Creative Commons License 2016.10.01 0 0 12467

Well MRI megvolt. Kiderult, bar Bechterew ott van,  de nem az okozza a panaszokat. A dieta tokeletesen rendbentartotta a gyulladast, mi csak azt hittuk, az AS langol, de nem. Idegbecsipodes. Szoval a szteroidokkal megint felrekezelte a doki a pacienst. Fajdalomklinika, szteroid injekcio a gerincbe, elotte fajdalom 1-10-es skalan 5-os, utana nulla, csak zsibbadas  a labban, ez tegnap volt reggel 8.15-kor, mara zsibbadas sincs. Uj fajdalomdoki, fizikoterapia. Inversion asztalon logni, naponta tobbszor. Megvaltozott csigolyak koze szorult egy ideg, ezt ki lehet segiteni most onnan, tornaval, logassal, uszassal, 70% esely ra, hogy nem kell ujabb injekcio, ha dolgozik ember gyogytornasszal. A valaha leglasszabb elmeny volt ez egy fiatal dokival, aki erti a dolgat. Kerdeztuk kajarol, mondtuk, mi hogy kepzeljuk, azt mondta, jol csinaljuk. O 36 evesen vegan 15 eve.

Előzmény: Maule (12464)
febee Creative Commons License 2016.09.28 0 0 12466

Hello. Új tag. 35 éves nő. :) Segítsetek. 1 éve kezdődött a kálváriám, éjszakai derékfájás, csípőfájdalom (újabban éjszakai karzsibbadás). Hosszú... mindenen túlvagyok (sokféle kezelés alternatív, stb., sok érdektelen orvos), most Szegeden azt mondta egy fődoki, hogy spondiloartritiszem van, gyulladásos gerincbetegség, biológiai terápiát ajánlott fel, de elutasítottam (szintén hosszú)

Akkor jó helyen járok????? :))) Jó lenne már valamilyen csoporthoz tartozni. :D

sylveri Creative Commons License 2016.09.26 0 0 12465

A diéta olyan, mint a ráolvasás. Magánklinikákon, magánkórházakban, csípőprotézis izom és izületi szalagok átvágása nélkül már bikinivonalban is elvégezhető. Porckopásra porcképződést elősegítő injekciók, két csigolya közé kollagén befecskendezése, hogy ne a csont érintkezzen a csonttal. Már mindent tudok hogyan lehetne csillapítani a fájdalmat illetve élhetővé tenni az életet. Egy valami hiányzik, a pénz. Egyébként attól, hogy a labor ect. ect. nem mutatja a gyulladást, attól a bechterew még jelen van. Egyszer kell "elcsípni" aktív szakban. 

Előzmény: rebarbaba (12442)
Maule Creative Commons License 2016.09.19 0 0 12464

2 doki figyel most emberre, plusz egy "fajdalom" klinika. Verkep, rontgen megvolt, MRI kedden. Sokkal jobban van, de ez volt a legnagyobb fellangolas huszoneve, en egy tulvallalt bicikli turara fogom, szerintem ott kezdodott. Fajdalom vandorol feneketol, combizom kotoszoveteken keresztul, le a bokajaig. Szteroidok abbahagyva, de 4 gyogyszer es tablazat, mikor melyiket bevenni, kb mint egy Aids betegnek, annyi tabletta. Maj verkep, nem tul jo. Uszni nem tud, jarni santikalva. De alszik jol. MRI-ra izgatottan varunk, mit mutat. Tudtatok? Hogy akinek Bechterew, az nem lesz reumas? Fajdalom klinika, ha megvan osszes lelet, ajanl csoda dolgokat, csutortok korul.

Előzmény: Maule (12461)
Maule Creative Commons License 2016.09.19 0 0 12463

Igen, lehet. De hullamvasut.

Előzmény: Hóbagoly 76 (12462)
Hóbagoly 76 Creative Commons License 2016.09.17 0 0 12462

Szia Mindenki 

Én még új, sok jel szerint Bechterew. Be vagyok szarva mérhetetlenül... Szerintem sok kérdésem lesz még, de egyenlőre emésztem a dolgot. Kérdés: el lehet érni fájdalommentes állapotot?  Hú, de el vagyok keseredve... 

Maule Creative Commons License 2016.09.12 0 0 12461

Jovunk ki belole. Prednisone mar csak 1 nap, alig varjuk abbahagyni. Krapek kb  fott kaposztba kevert nyers spenotot eszik, hozza magok es halolaj. En kihivasom, hogy ugy keszitesem el, hogy hajlando legyen megenni.

Előzmény: Maule (12460)
Maule Creative Commons License 2016.09.04 0 0 12460

Ferjem hata uj helyen gyulladt, 63 evesen, jobb csipoje, hatul.  Doki, szteroid 1 kura, es izomlazito. Kettesevel issza a kurkuma koktelokat, szigoru clean vegan kaja es hal, uszik. Egy het utan jobban, nagyon nem szeretnenk ujabb szteroid kurat. Most jon majd a maj verkep izgalom. Szteroid elott jo volt, de jovo heten ujabb verkep. Masszazs, en, huvelykujjaim kikeszulve :) meleg furdo, muanyag vizesuveg lefagyasztva, azzal masszazs, azon fekszik. Aztan a melegitos masszirozo. Shiatzu profi masszazs $65. Sohaj! De segit.

Maule Creative Commons License 2016.08.22 0 0 12459

Fejes kaposzta, maskeppen. Almaval, mazsolaval parolva, vagy kaprosan-petrezselymesen, mindegy, csak kaposzta legyen! Ezek voltak hetvegi receptjeim. 2 fej kaposztat nyomtunk be ketten. Nincs olcsobb gyulladascsokkento etel kaposztanal.

Előzmény: Maule (12458)
Maule Creative Commons License 2016.08.06 0 0 12458

capribogyo. Most olvasom, klassz gyulladascsokkento, kiaztatni a sot a konzervbol, es enni nagykanallal, jo dolog. Salata tetejere, pl.

Maule Creative Commons License 2016.08.06 0 0 12457

Oh biztosan. Sogornom is nagy beszedet mondott, BelAge a marka neve, amit o propagal, hogy molekularis szinten csokkenti a gyulladast. Piramis jatek minden csodaszer mostanaban. Molekularis szinten? Ez az uj amitas. Ha megeszel egy kanal nyers petrezselymet, az is molekularis szinten jut beled. Ha tablettaban eszed azt, ami petrezselyemben van, 100x annyit fizetsz erte.

Előzmény: James..B (12456)
James..B Creative Commons License 2016.07.27 -1 0 12456

A sok megoldás mellé én is tudok olyat, ami a fájdalmak és gyulladások csökkentésében segítségedre lehet!

Előzmény: rebarbaba (12442)
Maule Creative Commons License 2016.07.24 0 0 12455

Most, hogy nyar van, sotetzold keseru levelek. Spenot, mangold, kelek, radicchio, kutyatej levele. Frissen, zolden keseruen, ha befogott orral is. Vagy fokhagyma 20 mp olivaolajon, aztan ra a levelek, pici viz, parol 5-10 percet, so, bors, vagy neked kedvenc fuszer,  egyed. Ez rakja rendbe belflorat, ez eloz meg csomo tunetet, nagykanallal enni ezeket gyulladast csokkent. ha gyogyszert szedsz, segiti beleidet megkuzdeni veluk. Minel keserubb, annal jobb neked.

Mi ma ceklalevel, ceklaszar (szarnak 5 perccel tobb kell parolni, aprora vagva), melle sult korte, es kecskesajt. Piaci sajtos rud, feher liszt, sajt, abszolut nem kene, de olyan ellenallhatatlanul finom. De megettunk 4 csesze ceklalevelet vele, ketten!

Előzmény: rebarbaba (12452)
Maule Creative Commons License 2016.07.15 -1 0 12454

gluten-t is figyeld, bar egyikunk sem gluten erzekeny, de jobban vagyunk, ha nem esszuk. Kar, hogy kivanjuk. 3 hetes szigoru utan a piritos esik a legjobban :(.

Előzmény: Maule (12453)
Maule Creative Commons License 2016.07.15 -1 0 12453

A rajtam kivul senki nem el igy csak egy kis ideig nehez. Aztan megtalalod a modjat, hogyan. Nyerskoszt en hiszem, hogy jo, csak a fozes elvezete, a jo izek hianyoznak akkor, nekunk hosszu tavon elviselhetetlen. 53 eves vagyok, kb 10 eve rakom ossze sajat receptjeimet, amik izlenek, es a mai napig kiprobalok hetente 3x ujat, amikbol neha bejon egy olyan, amit ujra es ujra szeretunk enni. Sok munka, de en szeretek a konyhaban jatszani. Bar akkor lett volna ennyi idom, felesleges energiam, amikor pici gyerekeim voltak. De gyerekek teenager koraban kezdtem el, mindkettobol vegan lett mara, toluk is tanulok, ma mar felnottek. A legjobb uton jarsz, gyerekeiddel a zoldseget szeretteted meg, nem a fasirtot, a zold lesz nekik az otthon ize. Soxor mondtam mar, en halas vagyok a Bechterewnek, ferjem betegsegenek, a sok hulye orvosnak, akik felrekezeltek, mert mindezek nelkul nem kerestem volna mas eletmodot, csak ennenk, mint regen es szednenk a gyogyszereket. 3 hetes a szigoru dietank, cleanprogram.com, hagyd ki a reklamokat, sok recept ott. Reggeli, vacsora folyadek, leturmixolt gyumolcs-zoldseg reggelire, vegan zoldsegleves turmix vacsorara. Konnyebben emesztodik, energiat hagy szervezetnek gyogyulasra forditodni. Nem minden zoldseg vagy gyumolcs fer bele a 3 het szigoruba. Ebed lehet szilard etel, pl quinoa zoldsegekkel, melytengeri hal.

Kave, alkohol, szoja, tejtermek, paradicsom, es legtobb gyumolcs nuku, kiveve afonya, mango, ananasz. En 3 hetesek alatt annyi sotetzoldet hasznalok, amennyit lehet, reggelire, ebedre, vacsorara. Kaposztakat, spenotot, mangoldot. Bennuk a gyogyulas, szerintem.  

Aztan maradnak a jo receptek velunk. Mi most epp elmentunk egy kis nyaralasra (4 nap), kettesben, plusz oreg kutya: vittem magammal a kaposztakrememet, nyers osszevagott zoldsegeimet, sajat kekszemet, hutotaskaban, szuper piknik volt 2x utkozben. Etterem: majdnem barhol kerhetsz grillezett halat, parolt zoldseggel. ha megsem, van zoldsalata. Alma, magok, diok,  sajat itthoni energiaszelet azert velunk, ha nincs mas. 6 cseszenyi szines zoldseg/gyumolcs a cel, keressuk, es megtalaljuk a modjat, hogyan egyuk meg. Szeretjuk a tavol-keleti kajaldakat, ha utazunk. Ott mindig van nekunk valo.

Orulok, hogy erted te is, hogy ertelme van, megeri. Udv.

Előzmény: rebarbaba (12452)
rebarbaba Creative Commons License 2016.06.29 0 0 12452

Szia Maule!

 

Köszi a sok tippet, én is a vegán felé tartok, kisebb kilengésekkel. Szerintem is nagyon jó, csak nehéz munka, háztartás és kicsi gyerekek mellett erre időt fordítani. És rajtam kívül senki sem él így. Ebből folyamatosan probléma van, nem hisznek nekem, hogy nekem nincs más választásom. A kurkumát én is probáltam, nem éreztem különbséget, jó lenne kitalálni mi segít, talán a torna a leginkább ami jót tesz, az egészséges koszttal meg szinten tartom magam. Én nem szedek gyógyszert, nem is szedtem vagy csak rövid ideig. A fájdalmak elviselhetők, többet kellene pihennem, akkor még jobb lenne. Van egy német fiú, ő a nyerskosztra esküszik, attól gyógyult meg, de ő kicsit fanatikus. Megpróbálom legalább az 1 hetes diétát, mit hagytok ilyenkor el?

Addig is azért mindenki másnak is azt tudom javasolni, hogy egészséges életmóddal biztos sokat lehet segíteni a betegségen én párhuzamosan küszködtem a gyomrommal 3 évig és most teljesen jól vagyok...

Maule Creative Commons License 2016.06.21 -1 0 12451

Nekunk 3 hetes "bojtok" igen bejottek, mert szigorusag latvanyos eredmenyt es igy raeszmelest hozott, a kajaban a titok. Ha visszamegyunk szerintunk egeszseges kajara,amibe kicsi ez is az is belefer, ember elkezd fajni. De ha tabletta. Ferjem dokija ajanlotta a kurkuma tablettat, hogy szedje akkor is, ha eszik kurkumas eteleket, nem art a nagyobb dozis. Szedi 3 hete, es nem faj. Ettol? Nem hiszem, hogy szamit, de hajra. Uszas, bicikli, padlon torna, kurkuma, hinni lehet ezekben. mega C vitamin, vagy mas megavitamin, szorri, nem tudok hinni benne. Kipisiled.

En javaslom a szigorusagot, kiprobalni. Mert csoda.  Evente 2x 3 het olyan jo recepteket kenyszerit ki, amikrol kiderulnek, hogy finomak, es szep lassan mar csak mar igy fozol. Ilyen recepteket keresel, talalsz. En talaltam egy baratnot, akivel hetente egyszer egyutt fozunk. E heten ma is es holnap is, ma csinaltunk vegan sutiket, es egy fagylalt alapot holnapi felhasznalasra. Summer rolls: rizspapirban csomo vekonyra vagott nyers zoldseg: uborka, cekla, repa, avocado, retek, uborka, csirak. Martogato szosz: bazsalikom, lemon balm, menta, olivaolaj, fenyomag turmix. ezt esszuk ma. Holnap golyokat csinalunk a vegan fagyibol, martjuk hazi keszitesu csokiba, lefagyasztjuk ujra. Magokbol, diokbol , zoldfuszerekbol 2 fele uj martogatot nyers zoldsegekhez. Mindegy milyen martogato: 6 csesze szines zoldseg a cel minden napra, annyit kene enni. Es mi kitalaltuk, hogy martogatokkal, szoszokkal ez megy. Yep, munka. De nem draga. Es igy lehet mindennapra elvezetesse tenni a szigorut. Mar ez izlik, ez amit szeretunk. Utana edesseg, olyan vegan csodakat csinalunk, amikrol senki el sem hiszi, hogy egeszsegesek, lasd avocado csokipuding, snicker bar. Ha egyszer elkezdesz igy fozni, belegugyulsz. Nyakos-zsirost-tejest sosem fogsz enni ujra, ha egyszer legalabb 3 hetig kiprobalod, milyen clean etelen elni. Milyen gyogymodra varsz. Lehet-e olyan, ami azt mondja, csodagyogyszer, es neked semmit nem kell csinalni. Gyogyszer, es nincs mellekhatasa. Enferj 63, majat tonkretettek orvosok, altaluk felirt gyogyszerek, mielott bioterapia szoba johetett volna. O elobb erezte, neki uszni kell, mint orvosok rajottek volna. En a kajat nyomom, ebben hiszek. Segit, hogy 2 felnott gyerek vegan, ok se veletlenul lettek azok.

Előzmény: rebarbaba (12450)
rebarbaba Creative Commons License 2016.06.16 0 0 12450

Szia Maule!

 

Köszi a tanácsot, megnézem ezt a diétát, mint írtam, alig eszem húst, sok zöldséget, gyümölcsöt eszem, kevés gabonát, kevés tejterméket, de még teljes kúrát nem tartottam. Viszont olvasok egy könyvet Norman Cousins-tól, aki vagy a C-vitamintól vagy a sok pozitív hatástól vagy egyszerűen úgymond a "placebo"-effektustól meggyógyult. Mások is diétával gyógyulgatnak, ahogy olvasom, de én nem igazán látom a hatását, de lehet, hogy nem vagyok elég konzekvens (kis kávé, kis sör, 1-1 szem fekete csoki azért lecsúszik). Én továbbra is eltökélten hiszem, hogy van gyógymód és nem a biológiai terápia meg gyulladáscsökkentő gyógyszerek. Ki hallott pl. a Szomatodrámáról valamit?

Maule Creative Commons License 2016.06.14 -1 0 12449

Probald ki mindet, es figyeld, neked mi jon be. nekunk a sok zoldseg, sok mozgas. Gyomber, kurkuma, sotetzold, szines, kotelezo. Szeretjuk, hazilag keszult kajat, ami gyogyit. Ember 63, o triatlonozott sokaig,, ma mar csak uszik hetente egyszer es bicajozik hetente 3x. Oreg kutyat probaljuk meg nagy turakra vinni, de kutya megoregedett.

Most kiszokunk reggelente setalni 3 km-t nelkule.

Előzmény: rebarbaba (12442)
Maule Creative Commons License 2016.06.14 -1 0 12448

Maule Creative Commons License 2016.06.05 -1 0 12447

Behterewes 63 eves megcsinalta a 35 bicikli  merfoldet, kapkod a levegoert. Oriasi delutani szunyokanek nezunk elebe. Aztan elvisszuk oreg kutyat setalni.

Maule Creative Commons License 2016.06.05 -1 0 12446

Orulok neked, egyed a zoldsegeket - en bennuk latom az egeszseget. Unokam lesz mindjart - 10 nap?- o vegankent fog felnoni. Megeloz ezzel barmi genetikus betegseget, ha szulei odafigyelve etetik.

Előzmény: Forrest76 (12441)
Maule Creative Commons License 2016.06.05 -1 0 12445

Nekunk ez jott be: http://www.cleanprogram.com/clean-cleanse-new.html hagyd ki a reklamokat, olvasgass. En megvettem pasas osszes konyvet es szakacskonyvet, megtanitott, hogyan fozzek. Hust is lehet enni, ha az esik jol, de a zoldseg melle. Mi kb veganok vagyunk, plusz hal. Neha kicsi sajt. Ferj is faj, mert Bechterew, ami mar megtortent, azt nem lehet visszacsinalni. De nem gyullad, a verkepe szerint. Nagyot koltoztunk, vegre talalt (rendes meretu, nem teli) uszodat maganak, 40 perc vezetes, haverral felvaltva, hetente egyszer. Biciklizik. Ma 35 merfold, elso ilyen hosszu iden. Eddig 30 merfold volt a max, 63 eves. Azert van ilyen jol, szerinte, mert nem allt meg soha mozogni.

Probald ki ezt a fenti koktelt. Mondd, hogyan erzed magad, ha iszol ilyet naponta 2x. Probald ki Clean dietat 3 hetig. Mondd, hogyan erzed magad 3 het utan. En nem tudom helyetted kiprobani. Amikor eloszor csinaltuk, elkoteleztuk magunkat ra, de pasi azt mondta, ha nem erzi jobban magat 1 het utan, o abbahagyja, olyan nehez. Es lass csodat, 1 het utan sehol nem fajt. 7-8 eve 3 het szigoru nalunk, evente 2x, pasi keri. Egyre konnyebb, mert megtanultuk a recepteket, amik izlenek. Ferj majat tonkretettek gyogyszerek, amiket hulye orvosok irtak fel neki betegsege kezdetekor. szal bioterapia szoba sem johet nalunk. Te talald ki magadnak, fenti link szerintem jo tanacs, sok mas betegseget is megeloz az ilyen kaja. 2 felnott gyerekem van, mindketto vegan. Mar nem en mondom nekik, ok kuldik a recepteket. Kineziologia, en kiprobalnam. Nyirokmasszazs: barmi, ami masszazs, pliz. En huvelykujjaim asszem attol mennek tonkre, mert masszirozom a krapekot evtizedek ota. Gyujtom a kuponokat, 3 masszazs 2 araret. Akupunktura, hajra. hiszek benne. Sok C vitaminban nem annyira, utalom a megavitaminokat arulokat regota, ha visszaolvastal 5 evre. D vitamin azert ok, azt szedjed. Nevetes? Ha masszirozas, jon az is.

Előzmény: rebarbaba (12442)
Maule Creative Commons License 2016.06.05 -1 0 12444

Yep, kilokkal kuzdunk, 50-es, 60-as eveinkben, lelassultunk nagyon. Itt egy uj kedvenc, tobb gyulladascsokkento es fajdalomcsillapito ebben a koktelban, mint 2 ibuprofainben. Egy ilyen ital., ha minden rendben, 3 ilyen naponta, ha fajsz. http://www.bonappetit.com/recipe/iced-turmeric-latte Nekunk finom, de befogott orral is meg kene inni, ha Bechterew. Probald ki! kedvenc lesz.

Előzmény: fannimartin (12443)
fannimartin Creative Commons License 2016.05.20 0 0 12443

Kövér? Ennyit változatok volna azóta, hogy találkoztunk? Csak nem.

Előzmény: Maule (12439)
rebarbaba Creative Commons License 2016.05.19 0 0 12442

Szia Maule és többiek!

 

Én fél éve tudom, hogy bechterewes vagyok. HLA negativ, vérkép tökéletes, mégis mindenem fáj. Mozgok egészségesen táplálkozok, de teljes diétát nem tartok. Mit jelent, hogy nincs gyulladás Nálatok, Maule? A vérképem szerint nálam sincs, mégis hátam, ízületeim fájnak.... Melyik az ideális diéta, húsmentes, paleo, vegán, nyers kaja? Mindenki mást mond. Sok más módszerről is hallottam, kineziológia, nyirokmasszázs, akupunktúra, külföldi csodadoki, sok c-vitamin, nevetés, stb. Jó lenne legalább 1 hétig fájdalommentesen élni... 

Forrest76 Creative Commons License 2016.05.16 0 0 12441

Amióta több zöldséget és kevesebb húst eszek, azóta ledobtam 2 kilót amit nem tudok visszaszedni. Most 1,76 m és 61 kg vagyok, tehát elég vékony. Legalább nem terhelem az ízületeimet nagy súllyal :)

Sport az sajnos egyenlőre nincs :(

Előzmény: Maule (12439)
poczelaszlo Creative Commons License 2016.05.10 0 0 12440

sziasztok. én kb 15 éve vagyok spa-s de csak 4 éve va diagnózis. félek hogy melóhelyemen kitesznek emiatt. azt szeretném tudni hogy ha van akit leszázalékoltak annak mennyire volt súlyos és mekkora volt a romlás %-ban?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!