emberek! Erről beszélek...vn egy növényem, caesalpiniaként dédelgetem, azt hittem eddig, az lesz, még sosem virágzott, most ilyen bogyókat hoz, mint a képen. Caesalpinia ő egyáltalán (csukódó akác-szerű levelekkel) vagy mégis inkább sesbania puniceae alól szedtem a magját anno?
Sziasztok! Camelia Japonica-ként vettem barkácsáruházban a lenti növényt. De úgy hallottam a kaméláknak vannak olyan típusai amik nem bírják a mínuszt.. Szóval most aggódom hol teleljen. Ugye japonica?
Sziasztok! Erről tud valaki valamit? Nagyon hasznos növény, mindenkinek adjuk a töveit. 3,5-4 m magasra is megnő, képkeret, pecabot, paradicsomkaró (a vége nem rothad el a földben) stb. is készült már belőle.
Emberek! Szabad a ceasalpinia ágavégén pici, félcenti-centi átmérőjű zöld bogyónak képződnie, amely egyben ponszúrásosan mintás? Vagy ő nem is ceasalpinia?
A diónak vannak piros maghéjszínű fajtái. Főleg a friss, idei termésen piroslik a héj, megszáradva kicsit átmegy bordósba. Van olyan fajta is, amelyiknel a lombja is piros, legélénkebben persze kihajtáskor - de a lomb- és a héjszín nem függ össze. Az általam ismert piroshéjú diók mind zöld lombúak.
Köszönöm az ajánlást! Nem ismertem azt a fórumot. Ha lesz időm, még egyszer felteszem őket oda. Sajnos, átmásolni nem lehet, képestől, illetve én nem tudtam. :(
--------------
Hanspeter: Tényleg olyasmi, ám a kiemelkedő, hosszú receptákulumot egyik példányon sem láttam még. Nyilván ezután szakítja szét a kocsonyás burkot. Nagyon érdekes élőlény.
Ó! Hát akkor lehet hogy az enyém is tényleg csak megunta az idei évet :)
Egyébként kiboncoltam a cserepükből gonoszan őket, a nagy már a gondolattól is kidőlt belőle, de úgy látom nem rohadt el a gumójuk vagy ilyesmi, úgyhogy úgyfest mégis minden rendben :)
Köszi a segítséget! :) Helyes kis növény ez, nem akartam elrontani! :)