Az a baj, hogy a FOK-GYEMekben nincs elég memória arra, hogy egészben benne legyenek a szövegek, mint a Vultronban. Egyébként megoldható lenne a dolog.
Ha már itt tartunk, Debrenti Piroskát is eléggé kétségesnek tartom. Bár én csak a mostani hangját ismerem, de annyira nagyon nem lehetett más akkor sem.
Ezt hagyd abba, beszédszintetizátor Magyarországon egy közösségi közlekedési eszközön sem található (tudtommal). Amiről beszélsz, az digitális hanglejátszó eszköz, ha nagyon szakszerűek akarunk lenni: beszédtároló egység. A beszédszintetizációhoz semmi köze nincs. FOK-GYEMék is gyártottak sokfélét, lehet, hogy a végén már MP3-mal is dolgoztak, mint a BUSE/VULTRON.
Egyébként a beszédszintetizátor az a Hírmondó, Robotvox, Multivox, Brailab PC és egyéb programok, illetve eszközök. Tehát a beszédszintetizátor bármilyen szöveget, amit beírsz neki, azt az eltárolt fonémákból összerakva "elmondja".
Az biztos, hogy a szintin az első hang a Bőzsöny Ferenc volt. Nekem is feltűnt, hogy a metros.hu-n lévő szalagos felvételek mintha nem a Feri bácsitól származnának.
Amúgy a metrós beszédszinti még mindig jobb minőpségű, mint a FOK-GYEM. Bár Miskolcon a FOK-GYEM-es bemondás is ugyanolyan jó minőségű (állítólag), mint a BUSE-s.
Szerintem sem Bözsöny Ferenc, a beszédstílusa nem nagyon hasonlít, a hanghordozása még esetleg. Sajnos Bán Györgyöt nem hallottam túl sokat. De nem is lényeges. A legjobb az lenne, ha teljesen új felvételek készülnének Palibácsival, bár ezekből a vacak lejátszókból ennél jobb minőséget aligha lehet kihozni.
"Még ha a kettesen idegesen beszél, akkor is. Ott viszont a "Stadionok állomás"-t lenne már időszerű rendesen megcsinálni."
Meg a ".....térd következik"-et lehetne egy új felvétellel kiküszöbölni. Meghallgathatná magát Pali bácsi az M3-ason, úgy kéne az M2-esen is.
Egyébként az M2-ön szerintem a régi férfi hang volt a legjobb, aki nem Bőzsöny Ferenc - tudom a www.metros.hu oldal ezt állítja, de nem - hanem Bán György! (a tévedés jogát fenntartom)
A GPS-szes megállótáblákat hogy lehet rávenni arra, hogy bemondja, hogy "a megállótábla biztonsági rendszere jelzést küldött a diszpécsernek..."? Ma kétszer egymás után hallottam, aztán hiába vártam nem mondta be újból, hogy fölvehessem.
OFF lenne egy kérdésem! a kép forrása bkv.hu eléggé érthetetlen a számomra az alábbi utazási díjszabás táblázat bekarikázott része! kérlek segítsetek! én arra tippelek, hogybudapesten 2 db jegyet kell érvényesíeni az alábbi vonalra, de ez szöges ellentétben áll a bkv általános díjszabásával.
És lenne még egy kérdésem: Nem tudtok valamit arról, hogy a 3-as metrónál akarnak-e valamit változtatni? Palibácsi azért már szerintem ennyi év alatt eléggé "hozzánőtt", nem igazán kéne, hogy Zsuzsa, vagy neadj'Isten Karola riogassa még a föld alatt is a népet... Ha már annyira fejleszteni akarják az utastájékoztatást, javítsák ki az évek óta hiányos felhívójelet a Tarcsa Zsuzsás metrókocsikban. Zeneileg érzékeny emberek számára ez eléggé zavaró... Bár szerintem Zsuzsa így sem való a metróba, egyrészt el is rontották, másrészt meg inkább Palibácsi. Még ha a kettesen idegesen beszél, akkor is. Ott viszont a "Stadionok állomás"-t lenne már időszerű rendesen megcsinálni.
Tarcsa Zsuzsás négyeshatosról készített esetleg valaki felvételt? Nagyon kíváncsi lennék, milyen a hölgy a robot-effektus nélkül (A következő megálló a ...):) Előre is köszönöm:)
Süsü után Mátyás király a Combinókon, közben Kiricsi Karola megmagyarázza, miért felesleges elsorolni az összes átszállási lehetőséget a 4-es, 6-os villamosok vonalán...