Keresés

Részletes keresés

Jackopower Creative Commons License 2008.07.29 0 0 190
Egyébként úgy néz ki hogy 3 hónap múlva beköltözök, mert a Kőrist eladtam. És a Pöttyös Terasz meg csak 2009 végére, de ismerve a dolgokat 2010 tavaszára lesz meg.
Addig szépen telirakom szép nővényekkel. Remélem kibirják, mert itt a Kőrisben nagyon nem birták az erkélyen a sok napot, szelet. Na itt attól nem kell félmen. :-)
Előzmény: kambekk (189)
kambekk Creative Commons License 2008.07.29 0 0 189

Dehogyis. Úgysem fox benne lakni, hanem kiadod, majd eladod. Egyébként ha mást nem is, a helykihasználást el lehet elsni ezektől az újépítésű projektetktől. A régi bérházakban ennél nagyobb közös terekkel sem tudnak mit kezdeni a lakók. Pedig lám, egy kis föld és néhány szem fűmag csodákra képes. Pláne ha befuttatják majd repkénnyel a tűzfalat. Bár igay: én nem vettem volna meg saját használatra.

Előzmény: Jackopower (188)
Jackopower Creative Commons License 2008.07.29 0 0 188

Nézőpont kérdése.

Én csak alakást vettem.

A 18 nm "karám" alias terasz ingyen volt. A kert meg bonusz csak Én férek hozzája. Még lesz benne virág, virágláda.

A karám az a többi helyen is karány, bár Én keritésnek gondolnám.

A kert meg kér oldalt összesen 120 nm.

Másnak ennyis sincs. Szóval, jobb lett mint amire számítottam.

Gondolom azért nem te vetted meg, mert neked nem felelne meg.

Én meg igénytelen vagyok, jó lesz nekem. :-))))

Előzmény: kambekk (186)
mágnesapó Creative Commons License 2008.07.29 0 0 187
én azt hiszem kezdem feladni... sosenem költözök be... most volt egy jó tipp amivel próbáltam rávenni a "céget" hogy idő előtt beköltözzek, de nem jött össze... nem egyszerű... irigylem azokat, akik már ot vannak...
kambekk Creative Commons License 2008.07.28 0 0 186

Hali ismét!

Nem lett végül szűk ez egy kicsit? Úgyértem a kert. Tűzfal tövében néhány nm befűvesített talaj. Meg az a karám is olyan izés... Tényleg nem gonoszságból kérdem.

Előzmény: Jackopower (185)
Jackopower Creative Commons License 2008.07.26 0 0 185
Pár fotó a lakás két oldali teraszáról, kertről.

abfedc
Jackopower Creative Commons License 2008.07.20 0 0 184
Talán nem is az elnevezéssel van a gond hanem amit mőgőtte tud az elma. elme Azt meg akárhogy fogalmazzuk, csak akkor lesz más, ma ha megváltoznak.
Előzmény: Jackopower (183)
Jackopower Creative Commons License 2008.07.20 0 0 183

"nem az idén barnult"

Érdekes, ezt már több helyen is észtrevettem (akár fórum), s néhol magam is így írom le, holott a parlamentben is a roma képviselő a cigányság helyzetésől beszél. Söt az utcán is cigánnyozzák a cigányok egymást.

Ez a roma szó is nem régóta van.

Mindig is cigánynak neveztették magukat.

Sose fogom megérteni hogy miért gondolják sokan hogy ha nem árnyaltan fogalmaz akkor diszkriminál.

Rám mont magyarra sem azt mondják hogy a fehértbőrű.

A magyar az magyar, a néger az néger, a német az német, és bizony bizony a  cigány az cigány.

Talán nem is az elnevezéssel van a gond hanem amit mőgőtte tud az elma. Azt meg akárhogy fogalmazzuk, csak akkor lesz más, ma megváltoznak.

de tudjuk jól, hogy erre ösídők óta képtelenek, így van feszültség. Nehogy már a többség, hazánk fiai alkalmazkodjanak a nem túl nívós életfelfogáshoz!

Gondolom Én!

Na látjátok, finoman is meg lehet fogalmazni a valóságot.

Merjünk beszélni róla, ha már életünket megkeserítik.

maplacz Creative Commons License 2008.07.16 0 0 182

A kukákról csak annyit, hogy akkor van szaga, ha telepekolják minden szarral (szó szerint). A Mátyás Tér 4-ben lakom és ott ugye nem az idén barnult emberek is vannak (főleg). Én nem lakom még bent mert nincs konyhabútorunk, és addig nem akarok bekölözni végleg, de sokat megyünk át mert 2 percre lakunk onnan.

A Mátyás Térnek le van zárva a játszóteres része, de a kutyás része nyitva van. Ott sem a kutyák csinálják a mocskot, hanem a barnák és a csövesek. Valamiért ahol szabad oda szemetelnek ezek a fajta emberek, a kutyások meg felszedik a saját piszkukat.

Jackopower Creative Commons License 2008.07.14 0 0 181

Aha. :-))

Na Én meg kaptam választ a kerítéses dolgomra, de most újra megkértem, mert szerintem nem pontosan fogalmaztam......

Szabin voltak.

Nekem is kéne. Úgy 1 év szabi.  :-) 

Előzmény: Andita19 (180)
Andita19 Creative Commons License 2008.07.13 0 0 180
A legújabb esemény egy reggel fél 6-os "dalos pacsirta" volt az erkélyen, bár azt nem sikerült felismerenem mit "énekelt". Szerencsére hamar abbahagyta. Vagy csak én alszom túl jól :-)
Előzmény: Jackopower (179)
Jackopower Creative Commons License 2008.07.12 0 0 179

esztoz, maplacz  és többiek

Van valami történés  aházban, háról.

Infót kérek.  :-)

Én  a keritéssel kapcsolatban várok választ de  még nem kaptam....

Jackopower Creative Commons License 2008.07.09 0 0 178

Remélem nem tesz ki mérgezett kajcsikát az udvarra a kutyusnak, mert az durva megoldás lenne.....

És  a kutya nem tehet róla, hogy dilinyós a gazdika.

Előzmény: esztoz (168)
Jackopower Creative Commons License 2008.07.08 0 0 177

Azért volna jó előre egyeztettni (tájékoztatni a közös képviselőt-t) majd hogy mi a bajunk , hogy közgyülére kész ötleteket hozzon.

Sajnos  a mi társasházunknál nagyon  durva dolgok vannak (nem véletlenül költözöm). és itt a közös képviselő kimerült aban, hogy  alakók fogjanak össze és közössen szóljanak rá az éríntettere, vagy még bizonyos esetben rendőr hívható, ami max. 30.000 Ft birságolhat ha többször kijön. Azt vagy befizeti vagy nem. Általában nem.

Szóval lehet hogy csak kis barbatrükkök lesznek megoldások. :-)

Jackopower Creative Commons License 2008.07.08 0 0 176
Nem tom, van-é faliújság. Oda ki léhet tenni hogy van INDEX fórum, mindenféle megoldási javaslatokkal.  :-))
Előzmény: esztoz (174)
Jackopower Creative Commons License 2008.07.08 0 0 175

Ezt a porta dolgot nem értem, biztos kimaradtam valamiből.

De elméletileg a "kukatároló" lehet porta, hiszen a kukák a bejárat mellett elférnek bőven, ki lehet oda tolni. Ha csukva  a fedele, nem lesz szag a lépcsőházban, sok helyen van így.

És akkor a "kukatároló" hasznosítható portának is.

Én amikor lefoglaltam  a lakást, portáról nem volt szó, és késöbb sem hallottam róla, de nem rossz ötlet, és még most is kivitelezhető.

De ezt közgyülésen kell majd megszavazni,  a közös helyiségek hasznosításásról, portás alkalmazásásról, fizetéséről.

Szerintem ez lenne az ideális folyamata a dolgoknak. Addig álljon bent csak kuka.

Előzmény: esztoz (174)
esztoz Creative Commons License 2008.07.08 0 0 174

Hát, mondjuk itt olyan sokan nem fordulunk meg, hogy nagy legyen az érdemi összefogás:D

DE mi aztán nagyon összefogunk:DDDD

Sajnos a legtöbb embernek, döbbenetesen soknak, ha azt mondom, hogy az lenne a normális, hogy legyünk tekintettel egymásra, bután néz: Hö, mámér? lófaszt!

Kicsit félek, de hát megoldjuk majd:)

Amúgy igaziból az a nehéz, hogy ha a 170 lakásból van 3-4-5 köcsög, az élhetetlenné teheti a többi napjait.

Sokan laknak már bent, és nincs semmi baj alapvetően, mindenki udvarias, meg rendes, azt az egy-kettőt meg szerintem megrendszabályozza a többi, mindenki nuygtot akar..

Remélem, hamar meglesz a lakógyűlés, addig meg tiszta haszon, hogy már előjönnek a dolgok, amikre figyleni kell..

Ja, amúgy már:

Amire a Judit nyakra főre midenkinek azt mondta, hogy az a helyiség arra van, hogy ha akarunk, majd legyen porta, az a szeméttároló, szóval jónagy kamu volt az egész, és nincs rá külön kisszoba..

VAn, ahogy megodlják anélkül, és csak kiültetnek valakit a hallba, hát majd meg kell nézni ilyen szempontból a dolgot..

Jackopower Creative Commons License 2008.07.08 0 0 173

álat =  álla

atörvényi = a törvényi

stb... bocs..... siettem

Előzmény: Jackopower (172)
Jackopower Creative Commons License 2008.07.08 0 0 172

Pontossan. nekem is azért van kisebb álat (hal, göte, stb..) mert az elfér és mégcsak nem is állatkinzás.

Anyámnál vidéken a kertesben elfér a kutya, ott van is.

Ha visszaolvassátok a  156 hozzászólásomat, pont témába vág  atörvényi rendelkezés. Erre hivatkozva is lehet tenni dolgokat.

Persze nem az lesz hogy normális lakóközösséget akarunk, hanem zavar minket  a kutya. Már előre látom a  hosszas, "beszélek valamiről" körmondatokat aközgyülésen....  :-)))

Ez van.

Meg kell oldani.

Különben diliház lesz.

Pár lakóparkos topikban egész jó a hangulat összefogás .

Van ahol meg ölik egymást. 

Előzmény: esztoz (171)
esztoz Creative Commons License 2008.07.08 0 0 171

Én sem igazán vágom..

És becsszó, nem a kutyával van bajom..

CSak eleve bizonyít egy hozzáállást, amikor tényleg ott van a Teleki tér 3 percre (a Mátyásról elvileg ki vannak már tiltva a kuyták, hiszen játszótér van ott).

És a saját kertjében felőlem trágyát is tárolhat, de persze neeem, ott a közös kert, szarassuk össze azt.. no comment..

Sajnos a cicák ilyen szempontból annyiban rosszabbak, hogy bekaparják a piszkukat, és kisgyerekre kifejezetten veszélyes, és míg egy normálisan megerősített kerítés bent tartja majd a kutyát a saját kertben, addig a macskát nem lehet, szóval nehéz kérdés,..

mágnesapó Creative Commons License 2008.07.08 0 0 170
Biztosan én vagyok nagyon vidéki, de én sosem fogom megérteni, hogy ilyen társasházakba, vagy akár a régi jó kis panelokba minek egyáltalán kutya...
Jackopower Creative Commons License 2008.07.08 0 0 169

Sajnálom a történteket.

Már jóideje gondolkodom, miután át átolvasok pár lakópark topik történeteket, hogy úgy kellene lakást eladni, hogy előtte IQ tesztet csináltatnak  aleendő vásárlókkal, és vagy ha nem megy át a honvédségi 70 IQ határon vagy ha válalja  alakó hogy lesznek ott durva lények, csak úgy köttetne meg az adv.szerz.

Szerintem az ilyen provokatőr, hiszen a ház előtt van a Mátyás Tér (ha lehet ott sétálttani, és hátul ha  a Szendehelyin kisétál a Teleki tér mőgőtt ott egy nagy tér. Az kb. 3 percre van....

Majd lakógyülésen fel kell vetni.)

Előzmény: esztoz (168)
esztoz Creative Commons License 2008.07.08 0 0 168

Hát, azt hiszem, ez megfelelő felület jegyezgetni télnyleg, amiket majd fel kell vetni a lakógyűlésen..

Tegnap éjjel/hajnalban, olyan fél 4 körül arra ébredek, hogy valaki jó hangosan szólongat valakit kint.. Miután 10 percig nem hagyta abba, és mert addigra már hallottam a kaparászást a felázott udvarban, kinéztem az ablakon, bár addigra már nyilvánvaló volt, hogy kutyát futtatnak a közös belső kertben, plusz nyilván azok a léckerítések nem képeztek túl nagy akadályt, ugyebár..

Most nem megyek bele abba, hogy melyik lakás, mert hátha ez is csak egyszeri eset, mindenesetre addigra már többen nézegttek kifelé, mire is jött a hölgyemény pasija, rájött, hogy egyszerűbb megfogni a kuytát,  mint lelkesen hívogatni, hogy mostmár jöjjön be, miközben mindenki aludna, és bementek.

Nem a földszinten lakom, és nem érdekel, hogy ki mit csinál a saját kertjében.

DE!

A közös kertbe kurvára ne hordja senki szarni a kutyáját, elég hányinger, hogy ha kimegyek minden sarok össze van hugyozva!!!!!

Ráadásul a sajátkert tulajdonosok gondja kéne legyen, hogy az ő kertjükbe ne menjen a kuyta?!?!?!? úgysem lehet megakadályozni, ha a gazdája nem törődik vele..

Egy ilyen kürtőszerű belső udvarban, ha jön a meleg, befülled, rohadt büdös lesz, ráadásul zömével fiatalok költöztek ide, biztos lesznek gyerekek, nehogymár azért ne lehessen odaengedni, mert tele van szarva, mert egyesek ennyire lusták, felelőtlenek, és bunkók!

És ezen nem hiszem, hogy változtat, hogy "csak" sunyítva éjszaka futtatom meg a drágát egy kicsit..

Nem tudom, ilyen esetben amúgy mik lennének a lehetőségek ezt megakadályozni, de remélem, nem is fog rá sor kerülni..

Természetesen elnézést, ha idetéved az érintett, és egyedi esetről volt szó..

Jackopower Creative Commons License 2008.07.06 0 0 167
Jackopower Creative Commons License 2008.07.06 0 0 166

Mindenki a híres-hírhedt Józsefvárosban szeretne élni
Trendi városrész lett

A józsefvárosi utcákat sokáig kerülte, aki csak tehette. Az új fejlesztések nyomán azonban teljesen átalakult a városrész, már messze nem rossz közbiztonságáról, hanem dinamikus fejlődéséről ismert. Egyszerűen divat lett ideköltözni.

Közép-Európa legnagyobb városrehabilitációja

Józsefváros nevét említve ma már nem szakmabelieknek is beugrik a Corvin Sétány és a Futureal Csoport neve. A környék egyre inkább presztízsértékűvé kezd válni, hiszen Közép-Európa legnagyobb városrehabilitációs projektjének köszönhetően teljesen átalakul a kerület. A területen a kisebb fejlesztők is egyre aktívabbak, fővárosi viszonylatban is sok új projekt épül a kerületben: évente 500−1500 lakást adnak át. Sok kisebb, 30−50 lakásos projektet is fölhúztak a városrészben, ilyen például a Sárkány Ház, a Teleki20, a Terézia Ház és a Gyémánt Ház.

A nagyobb projektek közé tartozik például a több mint száz lakásos Mentha Park, a közel 200 - 200 -200 lakásos Jázmin Apartmanház, Kőris Udvarház és a Mátyás Udvar. A nagyobb beruházások között meg kell említeni a Kévés-házakat is, amelyek az egész Orczy tér arculatát átformálták. A Blaha Lujza tér környéke is fejlődött: itt a Pendola Kft. épített több száz lakást. Szintén a nagyobbak közé tartozik a négyszáz lakásos Ciprus Ház, és a közel háromszáz lakásos Erkel Ház. A most épülő Corvin Sétány közel háromezer lakásával persze kiemelkedik valamennyi projekt közül − tudtuk meg Borsos Balázstól, az Otthon Centrum tanácsadójától.

Ezen a területen az OTP Ingatlan is aktív: a Futó utcában a cég több ütemben épített házakat. A Józsefvárosban egyébként sokan csak helyben költöznek, használt lakásukat cserélik újra. Azonban egyre többen elfogadják a kerületet, és a város másik végéből is érkeznek érdeklődők. Erre az elmúlt években csak ritkán volt példa.

Változatos alapterület, változatos áron

A kerületben jellemzően kisebb alapterületű lakások, garzonok, másfél kétszobás otthonok épülnek. Az árak az elmúlt egy-két évben emelkedtek, részben persze a felpörgő infláció miatt. Az átlagos négyzetméterárak 300−450 ezer forint között alakulnak, de egyes projekteket olcsóbb négyzetméterárakkal is kínálnak. A Ciprus Házban például 250 ezer forint körüli négyzetméteráron is lehet lakást venni, bár a legdrágább lakások négyzetméterárai e projekt esetében is közel 400 ezer forintig kúsznak föl. A legolcsóbb négyzetméterárnak nagyjából a 280-290 ezer forint számít, ennyiért mérik például a Mentha Park és az Erkel Ház legolcsóbb lakásait.

Az árak a Corvin Sétányon és annak környékén legmagasabbak, ezen a területen nem is kínálnak új ingatlant 300 ezer forintos négyzetméterár alatt. Az árak itt bőven 400 ezer forint fölé emelkednek. A sétány fejlesztése érezhetően magával húzta a környéket, még a néhány éve átadott újszerű lakások árai is megugrottak ezen a területen. Sok ház tetejére nagyteraszos penthouse lakásokat is építenek, egy-két ilyen típusú ingatlant kisebb fejlesztések esetén is kialakítanak a beruházók. Nagy alapterületű penthouse lakások a Mentha Terasz, a Ciprus Ház és az Erkel Ház tetejére is kerültek, pedig ezek a projektek alapvetően kisebb lakásokból állnak. A régi házak tetejére tetőterek is épülnek. Az építési lehetőségért cserébe a beruházók kívül-belül felújítják az épületeket és liftet is építenek.

Jönnek a spanyolok

A kerületben több fejlesztő is jelen van, közülük a legnagyobb a Corvin Sétányt építő Futureal Csoport. „Persze olyan beruházók is építenek a Józsefvárosban, amelyek csak 30−50 lakásos társasházakban gondolkoznak, esetleg első épületüket húzzák föl. A kerületben olyan spanyol befektetők is megjelentek, amelyek eddig nem voltak aktívak a területen” − tudtuk meg Borsos Balázstól. A Józsefvárosban még mindig vannak üres telkek, beépíthető parcellák. A területek nem összefüggőek, a kerület minden részén találni még építési lehetőségeket, bontandó házakat.

régen
Jackopower Creative Commons License 2008.07.06 0 0 165

Tobruk figyelmen kívül hagyja a tényeket, terveket, megvalosólásokat.

Itt a Mátyás Udvar topikban is már a 100 és 104 közötti hozzászólásban le lett írva hogy milyen részeket csinálnak meg, úíjtanak, bontanak, építenek, telepítenek, átalakítanak.

Még tételessen is fel vannak sorolva házszámszerint a lakások. És ide csak  a Magdolna negyed I. részt raktam be, pedig közismetek a Magdolna Negyed projekt II és III, Corvin Szigony projekt, Podmaninczky program, EU terv, stb...

Mellékelet ide még egy kis infós linket a bonuszka kedvéért:

SZABÁLYOZÁSI TERV:

http://www.jozsefvaros.hu/?module=news&action=list&fname=JOKESZ_ES_JKSZT#MIDDLE

RENDELETEK:

http://www.jozsefvaros.hu/?module=regulations

RÉV8:

http://www.rev8.hu/dokumentum.php?id=13

Illetve itt az Indexen  a VIII. Kerület, Józsefváros topikban a 2400–től 2407 közötti hozzászólásokban.

Aztán ez is jó:

http://www.google.hu/search?hl=hu&q=V%C3%A1rosrehabilit%C3%A1ci%C3%B3s+akci%C3%B3ter%C3%BClet+J%C3%B3zsefv%C3%A1ros+2008+%C3%A1prilis&btnG=Google+keres%C3%A9s&meta=lr%3Dlang_hu

Harmadik bekezdés

Olvasható az összes változtatás akár Orczy fórum akár Teleki tér.

Nem beszélve az 1 - 1 utcára feljövő METRO 4 ről! (Rákoczy téri, Köztársaságtéri állomások.

Úgy felmennek az ingatlan árak hogy csak na! Már most is van olyan lakás ami a kezdeti lefoflalás óta közel 2 milióval többe kerül... Mint mindenhol.

A Mátyás tér kész, szép és örtzött, nincsenek bent hajléktalanok, tiszta. Már 114 térfigyelő kamera van  a kerületbe most is újakat szereltek be. 

A Teleki térhez hozzákezdenek 2009 végén.

Az Erdéyl utcában a suli szebb lesz, a homok utcában nagy sportcentrum lesz.

És még sorolhatnám.

Szóval dióhélyban ennyit egyenlőre.

Tudok más olyan helyet ahol ilyen nagyságrendú fejleszés van mit itt? Nem véletlenül, hogy már a VIII ker rehabilitációs területén is vannak 400.000,-Ft / nm lakásárak.

Hoppáré.  Akkor meg miről beszélünk?  :-)))

Előzmény: esztoz (164)
esztoz Creative Commons License 2008.07.06 0 0 164

Jobb lesz, az biztos.

És akkor többet érnek majd az ingatlanok, meg a fejlesztéseknek köszönhetően lesznek élhető lehetőségek, mint pl, ahogy mi is idejöttünk.

Ha az ingatlanok eladhatóak lesznek, és ha a befektetőknek megéri építkezni, el fogják adni a lakásaikat, és elkotródnak a VIII. külső felébe..

Mint, ahogy valószínűleg egyenlőre ez az önkormányzat célja is, hiszen ebben a negyedben felemelték a szociális bérlakások bérleti díjait, és egyben hoztak egy olyan módosítást, hogy xedik nemfizeté után kilakoltatható a lakó (ez eddig nem így volt sok esetben), de felajánlották nekik, hogy aki akar, mehet kijjebb a régi feltételekkel..

Nyilván lesz átfutási idő, de ugyanakkor nézze meg mindenki, aki járt régen a Mester utcában, hogy most mi van a környéken, és mennyit érnek az ingatlanok, dacára annak, hogy azért vannak még mindíg szönyűséges elemek. Azok lassanlassan elfogynak onnan, és a környék szép és jó, már most is..

Nyilván ott ehhez szükség volt 6-7 évre, akkor itt lesz 9-10, de azért ez nem azt jelenti, hogy nem lesz tapasztalható javulás előbb is, hiszen ez az idő inkább az ingatlanspekulációra vonatkozik..

Amúgy meg, akik ide költöztünk, niylván mind okkal tettük, ez volt elérhető, stb, én örülök a lakásnak, mert máshol ilyet nem tudtam volna venni, és inkább lakom itt egy szép, nagy lakásban, mint máshol ennyiért egy panel garzonban, aminél ez sokkal eldhatóbb..

Nyilván, ha megtehettem volna, jobb helyre költözöm,  és nem akarok itt megöregedni..

Szóval ez van, ennek kell örülni, csak pozitívan:D

Jackopower Creative Commons License 2008.07.05 0 0 163

Elit nem, bár sose lehet tudni.

A mostani állapotoknál csak jobb lehet. Pláne ha nem lesz kocsma engedély. És  felügyeik a szeszárusítást, és  alakók egy részét kipaterolják, mint ahogy tették eddig is. Pl.: házbontás.

Előzmény: tobruk (162)
tobruk Creative Commons License 2008.07.05 0 0 162

tökmindegy, a régi lakókat telepítik majd vissza az új lakások egy részébe..

sosem lesz elit környék..

Előzmény: Jackopower (161)
Jackopower Creative Commons License 2008.07.05 0 0 161

A környékről.....

Kezdődhet a Teleki tér újjáépítésének tervezése

2008. május 23.

Park is épül az új piac mellett

Április 30-i ülésén tárgyalta a józsefvárosi képviselő-testület a Teleki tér rekonstrukciójának döntés-előkészítő anyagát, s így megkezdődhet a konkrét tervezés.

Az új, korszerű piac és park építése mellett parkoló létesítését, a környék házainak rendbe hozását is szükségesnek tartja az önkormányzat. Juharos Róbert városfejlesztési tanácsnok szerint optimális esetben a munka 2009-ben megkezdődhet.

Józsefváros fejlesztési koncepciója – amit a ciklus elején elfogadtak – már tartalmazta a Teleki tér rekonstrukciójának tervét.

– Elkészült az átfogó tanulmány is, amely alapján az építést megtervezhetjük. A leromlott állapotú és élvezhetetlen köztér újjáépítésére sok ígéret volt már korábban, de most először került az asztalra olyan koncepció, amely már valódi elhatározásra utal – mondta dr. Juharos Róbert városfejlesztési tanácsnok.

Az 1950 óta magára hagyott Teleki térre ráfér a fejlesztés. A piac az egész térre és környékére negatív hatással van. A leromlott állapotú lakásállomány, az elmaradt közművesítések, az élvezhetetlen „park” sok álmatlan éjszakát okoz az ott élőknek. Hajléktalanok, italozók tanyája a tér, ahová a gyermeket nem szívesen viszik le játszani.

Az újjáépített téren megmaradna a hagyományos piaci funkció, de a park jellegét is erősítenék, hogy a környék lakói élvezhető, rendezett környezetben pihenhessenek. Az is felmerült, hogy az új piacon kevesebb legyen az olyan üzlethelyiség – kocsma, játékterem –, amelyek működése zavarja a közrendet.

A Teleki tér rekonstrukciója nemcsak a tér újjáépítését jelenti, hanem a környék lakóházainak közművesítését is, s egy új, piac alatti parkoló építését is tervezi az önkormányzat. Hogy a Teleki tér képe teljesen megváltozzon, elengedhetetlenek a homlokzatfelújítások, a foghíjak beépítése is.

– A legígéretesebb változás azonban mindenképpen az lenne, ha több zöldfelületet lenne a jövőben, ezért fasorokat ültetnénk, új kandelábereket, új burkolatot kapna tér, egyszóval rendezett, élhető közterületté változna a Teleki tér – tette hozzá dr. Kocsis Máté alpolgármester.

teleki

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!