Keresés

Részletes keresés

losik Creative Commons License 2019.09.25 0 3 394669

Úgy isteníted ezt a szlovák második gólszerzőt, mint aki tízből tízszer így tudná megrúgni a labdát. Akkor nem kilenc meccs három gólnál járna a méltán híres szlovák ligában. ugyanitt ugyanennyi meccsen Vida ötöt lőtt.
Az a lövés is szerencsés volt, elrúgta és pont a kapufa mellé ment.
Dehogy vártak ők az elején. Letámadtuk őket, többször szereztünk labdát az saját térfelükön, Sallai meg Szoboszlai többször bolondította meg őket.
Te komolyan azt hiszed, hogy az edző olyan tanácsot ad, hogy "gyerekek jobbak vagyunk, de adjuk már át a területet, hátha találnak egy gólt és akkor nehezebb lesz nekünk." Mert jó néhányszor a tizenhatosukon belülre kerültünk és simán benne volt, hogy egy jól eltalált lövésből vezetünk.

De igazából ne válaszolj, mert nem érdekel. Fröcsögj tovább, és szidjad azt akit akarsz. DE miért itt???

Előzmény: dr_wesson (394663)
Morli Holect Creative Commons License 2019.09.25 -3 1 394668

Storck még Dárdai taktikájával játszott hasonló ki-ki meccsen egy nézhetetlenül rossz 0-0-t itthon a románok ellen, és az sem ért kutyagumit sem. Ha győztünk volna, playoff nélkül kint vagyunk az EB-n, ha kikapunk, akkor is meg lett volna a playoff. Beszari védekező játékkal lehet, hogy nem kapunk ki, de 0-0-kal hosszú távon semmire sem lehet jutni...

Előzmény: kannibál Kovács (394665)
Morli Holect Creative Commons License 2019.09.25 0 0 394667

Kár, hogy 1997-ben még nem volt Puskás-díj, Mracskó is megkaphatta volna

 

https://www.youtube.com/watch?v=UgAQRtQJiNM

 

hasonló volt mint Stoch gólja

 

https://www.youtube.com/watch?v=6HTQ-VdQoCM

Előzmény: skiss (394633)
nagyanyo5:0 Creative Commons License 2019.09.25 0 0 394666

Persze nem ártana, ha Fortuna néha felénk szekerezne:)))))

Előzmény: kannibál Kovács (394665)
kannibál Kovács Creative Commons License 2019.09.25 0 2 394665

Rossi nem a Serie C-ből érkezett a válogatott kispadjára, hanem a szlovák élvonalból, előtte pedig magyar bajnok volt. A Serie C-ről annyit, hogy hasonló korban Maurizio Sarri sem dolgozott magasabb szinten.

 

Az viszont tény, hogy sajnos Rossi is beleesett abba a hibába, hogy nekünk szerethetőnek kell lenni (ami azt jelenti, hogy eszetlenül nekirontunk az ellenfélnek). Az elmúlt tíz évben Paulo Sousa és Dárdai értette meg leginkább, hogy ennek éppen az ellenkezőjét kellene csinálni.

Előzmény: dr_wesson (394664)
dr_wesson Creative Commons License 2019.09.24 -2 0 394664

Így ítélte meg, nyilván ezért jött a Serie C-ből. Ha meg akarod nyomni az elejét, hogy az gólt eredményezzen, ahhoz játékosok is kellenek, akik szerencsefaktor nélkül, akcióból puszta tudásból is tudnak gólt rúgni. Nálunk nincsenek ilyenek. Szerinted az, hogy 1-1 után öt perc alatt visszavetek a vezetést, nem utal arra, hogy 1-0-nál is simán képesek megfordítani? És még mindig kevesebb eséllyel, ha visszaállunk, mintha feltoljuk a védelmet. De hát igen, ezek már csak találgatások. Mindenesetre jó szar volt a taktika, ez tény. 

Előzmény: LaCatolica (394661)
dr_wesson Creative Commons License 2019.09.24 -5 1 394663

A lesgól miatt volt szerencséjük. Hiszen olyan takarásban volt a szlovák gyerek, hogy a partjelző nem is láthatta rendesen. A Sport1-en volt róla grafika. A szlovákokban csakugyan benne volt a horvátok elleni zakó. Csak nem a magyar válogatott ellen :) Azért tudtunk az első fél órában így dominálni, mert óvatosan átadták a területet, megvárták mit akarunk, mit tudunk. Aztán amikor látták, hogy lófaxt se, megnyugodtak. Látom ez elkerülte a figyelmedet ;) Vesd össze Szalai horvátoknak lőtt gólját, meg Bozenik nekünk lőtt gólját, aztán láthatod melyikben volt jelen a tudás. Egyébként akkor is nyerhettünk volna, ha nem mi rúgjuk az első gólt. Például Szoboszlai egyenlítő gólja után szépen vissza kellett volna húzódni, és elmenni egy kontrából, vagy pontrúgásból, lecsorgóból akár gól szerezni. A többi sportág összesen nem olyan népszerű mint a foci, szóval azokból nem lehet szarházi szélhámosoknak ilyen szépen élősködni. Így nem hígult fel és fertőződött meg a közeg, megmaradt a szaktudás és a munkamorál és továbbszállt generációról-generációra. Ez pedig biztosítja az eredményességet. Szóval a társadalmi kivetítés nagyon is megállja a helyét, sőt még sötétebb képet fest arról ;) Ugyanezt a jelenséget a dilettáns élősködőkkel megfigyelheted a politikai életben is. Ennyit arról, ki bullshitel, és kinek vannak önálló gondolatai. 

Előzmény: losik (394659)
LaCatolica Creative Commons License 2019.09.24 0 0 394662

"Hova akarsz ezzel kilyukadni? Nem tudom ismered e azt a régi bölcsességet, hogy minden meccs más. Se a horvátokat, se a walesieket nem támadtuk le, így nem fogytunk el a 60. percre."

 

Pontosan, minden meccs más és más, így egy másik csapat ellen, a selejtező más fázisában nyilván lehet más taktikát is alkalmazni.

Előzmény: dr_wesson (394657)
LaCatolica Creative Commons License 2019.09.24 0 0 394661

A szlovákoknak jobb, mélyebb keretük van, ez nem vita tárgya.

 

Viszont a többi... ha kivárásra játszunk, és úgy kapunk ki, akkor most azt a taktikát fikáznád. 

Nyilván úgy ítélte meg Rossi, hogy ha megnyomjuk az elejét, és mi szerzünk vezetést kezünkben lesz a meccs. Ellentétben a walesivel, itt a döntő pillanatokban hibáztuk, és vesztettünk. 

 

Szerinted, ha mi szerzünk vezetés, akkor is a szlovákok annyiszor fordítanak, ahányszor akarnak. Igen, ez is egy lehetőségég. Ez mellett még végtelen számú forgatókönyv létezik (kisebb nagyobb valószínűségekkel), kezdve azzal, hogy nyerünk 3-0-ra, át azon, hogy valaki fejbedobja a bírót és félbeszakad a meccs, egésszen addig, hogy a szlovákok összeszednek 3 piroslapot. Túl sok a ha, és ha nem vagy orákulum (feltételezem, hogy nem vagy :D), az a megérzésed, hogy a mi vezetésünknél is ők nyernek, kb annyira konzekvens, mint ha itt bárki azt mondaná, hogy ez esetben simán elpicsáztuk volna őket.

Előzmény: dr_wesson (394646)
dr_wesson Creative Commons License 2019.09.24 0 0 394660

Dárdai a 3 napos válogatott összetartáson nem tudja megtanítani a védekezés fortélyait, csínját-bínját senkinek. Ennek megfelelően a mi belső védőnk a Kansas Cityben padozik, a szlovákoké meg az Inter Milanban alapember. Az eredmény inkább az edzői munkáját dicséri, hogy patentul megszervezte a csapatot. Egyénileg fejleszteni a játékosokat baromi nehéz már felnőtt szinten, de nem letehetetlen, és nagyon hosszú idő. Profi szinten ilyenekre nincs idő. A magyar futballista nem is versenyképes komoly szinten. 

Előzmény: aljas8as (394658)
losik Creative Commons License 2019.09.24 -1 2 394659

Most Fortuna az ellenfél kezét fogta.

Szóval a szlovákoknak szerencséje volt? Te írtad.
Ha mi rúgunk gólt, akkor bevédi a kapus, vagy lyukat rúg a védő, ha mi kapunk, akkor a csatár óriási teljesítménye. Persze az első gól előtti lest elhallgatod, bezzeg, ha mi rúgtunk volna így gólt, akkor azt kiemelnéd.
Amúgy meg ez a 60. percben elfogytunk, az jó duma, csak kár, hogy nem igaz. Például a 70. perc környékén simán beszorítottuk őket percekre, voltak lehetőségek. Aztán a végén valóban nyomoztuk a labdát, de az már a veszett fejsze nyele volt, és a szlovákok nyeregben voltak. DE! továbbra is tartom, ha mi rúgjuk az elsőt, akkor simán nyerhettünk volna. A szlovákokban benne volt a horvátok elleni zakó. ez látszott az első fél órában. Ha te mást mondasz, akkor nem értesz a focihoz. (Csak, hogy lásd én is tudok ám úgy érvelni ahogy Te. )
 A többi amit itt idedobálsz az pedig bullshit. Főleg a magyar társadalom dumáddal. A többi (sikeresebb) sportágban nem a magyar táradalomból vannak emberek?

Előzmény: dr_wesson (394657)
aljas8as Creative Commons License 2019.09.24 0 0 394658

"És ez nem is az ő hibájuk, hanem a rendszeré, ami kinevelte őket."

 

Egyetértek.

 

" Egy jobb taktikával még így is ikszre tudtuk volna hozni a meccset."

 

Rossival szerintem nem beharangozta hogy az év meccse. Sajnos nem kezelte sem a mediát sem a szurkolokat. Fekete sereg meg Mátyás király?? Mi a f_sz ez nem háború.

 

"És védők, akik tudnak védekezni."

 

Egervári

Romania-Magyarország 3:0

Dárdai

Romania-Magyarország 1-1

 

Egy év van a két meccs között. Szerintem az edző személye baromi fontos.

Előzmény: dr_wesson (394655)
dr_wesson Creative Commons License 2019.09.24 -1 3 394657

De, képzeld, ugyanilyen képzetlenek voltak. Hova akarsz ezzel kilyukadni? Nem tudom ismered e azt a régi bölcsességet, hogy minden meccs más. Se a horvátokat, se a walesieket nem támadtuk le, így nem fogytunk el a 60. percre. A szlovákok ellen nemzeti péniszméregetés történt, mint valaki kommentelte. Rossi fixa ideája az volt, hogy a szlovákok ellen kell pontokat szerezni. Erre vereség lett oda-vissza. És a szerencsefaktor pedig egy magyar válogatott szintű csapat esetében sosem figyelmen kívül hagyható. Ugyanis a tudás az kevéske. Mikor láttál olyat magyar csapattól, hogy ilyen éles meccsen bepassz, csatár lefordul és bumm a kapufa mellé? Most nem volt kapus aki bevédje, meg védő aki lukat rúgjon az ötösön. Most Fortuna az ellenfél kezét fogta. Enélkül pedig a magyar válogatott nem tud komoly meccset megnyerni. Sajnos. Fel kéne ébredni, hogy nincsenek nemzetközi szintű magyar játékosok, amíg egy sovány Szlovákiánál is topligás játékosok ülnek a padon. Ők beverik tizenhatról ahogy kell, nekünk meg marad a számolgatás, piszlicsáré elemezgetés. Az lehet, hogy cassano olvtárs sok meccset néz, de alap dolgokkal sincs tisztában a futballban, mint arra rávilágítottam. Hogy akar úgy valaki bármit is elérni ebben a sportban, hogy még az alapszintű labdakezelés sem megy? Ez is egy szakma, amit meg kell tanulni. Ma reggel volt a Reggeli Startban Ladinszky Attila, egykori Feyenoord, Anderlecht, Betis csatár...azt mesélte el, hogy mikor 16 évesen bekerült Tatabányán a felnőtt csapatba, az idős rutinos spílereke mutogatták meg neki edzésen, hogy kell megrúgni a labdát. Hol vannak manapság az ilyen mesteremberek? Elmondom, sehol. Mert a magyar labdarúgásban ugyanolyan kontár a játékos, mint az edzője. Nincsen szakértelem. Egy életet eltöltenek úgy egy szakmában, aminek soha nem voltak a mesterei. Tudod mi ez? Igénytelenség. Sehol máshol nincs ilyen, csak Magyarországon. Mert ez egy ilyen társadalom. 

Előzmény: losik (394656)
losik Creative Commons License 2019.09.24 0 1 394656

A horvátok meg a walesiek ellen nem voltunk képzetlenek? Vagy azt mivel magyarázod? És az nem ér, hogy szerencsénk volt, meg ilyenek, mert azt a szlovákoknál sem fogadod el. 

(És amúgy rossz emberbe kötöttél bele, mert az tuti, hogy cassano olvtárs több meccset látott élőben mint Te valaha is fogsz, még ha 100 évig élsz akkor is.)

Előzmény: dr_wesson (394653)
dr_wesson Creative Commons License 2019.09.24 -1 1 394655

Nem érv, mert egyszerűen nem helytálló. Szóval nem egyetértés kérdése. Inkább az a szomorú, hogy a legjobb kezdővel, a legjobb játékkal, mindent beleadva, csupán ennyire futja egy alsó középszer válogatottal szemben. Fegyelmezettek is voltunk, mindenki akart. De ennyit tudnak ezek a srácok sajnos. Tizenhatoson belülről a kapus kezébe gurítani. És ez nem is az ő hibájuk, hanem a rendszeré, ami kinevelte őket. Egy jobb taktikával még így is ikszre tudtuk volna hozni a meccset. Eredményt hosszútávon csak a fegyelemre alapozva nem lehet elérni. Oda támadójátékosok kellenek, akik közeli barátságot ápolnak a labdával. És védők, akik tudnak védekezni. Az ilyenek kinevelése nem megy 50 éve. Pedig nem atomfizika a futball. 

Előzmény: Törölt nick (394654)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.24 0 0 394654

ez is egy érv sztem,de ha nem értesz egyet vele, nem a személyeskedés a legjobb válasz. de nem csak neked szól ez :)

de mindkettőtőknek van igazsága. mondjuk a válogatott edzőinek némelyikének sikerült belőlük is fegyelmezett játékot kihozni. a szlovákok ellen ez nem sikerült maradéktalanul. ezen megy a vita,h miért?

Előzmény: dr_wesson (394653)
dr_wesson Creative Commons License 2019.09.24 0 0 394653

Gyilkos ösztön és profizmus hiányával azonosítja a játékosaink röhejes képzetlenségét. Ilyet csak egy olyan valaki ír le, aki a labdát se látott soha. Bohóckodjatok egymás közt, ha van időtök. Nekem van jobb dolgom is. 

Előzmény: Törölt nick (394651)
cassano71 Creative Commons License 2019.09.24 -1 0 394652

:-) Szimpla troll, így már világos. Ez még a jobbik eset amúgy. Elférsz itt.

Előzmény: dr_wesson (394650)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.24 0 1 394651

ez aztán az érvelés :)

 

Előzmény: dr_wesson (394650)
dr_wesson Creative Commons License 2019.09.24 -6 0 394650

Helytelenül használsz fogalmakat, alapvetésekkel nem vagy tisztában. Tényleg nem láttál közelről labdát :) Innentől kezdve komolytalan. 

Előzmény: cassano71 (394649)
cassano71 Creative Commons License 2019.09.24 0 1 394649

Hát, ez tényleg reménytelen ahogy losik írta. Én pedig elég realista vagyok tényleg, nem dicsérem a válogatottat ok nélkül, ha úgy van akkor leírom hogy esély sem volt, sokkal jobb volt az ellenfél stb., de ez nem az a meccs volt.

De most pl. ilyet komolyan, hogy tudsz leírni ha láttad ezt a meccset:

Tökéletesen kézben tartották a meccset, ha rúgunk egyet, megnyomják és rúgnak rá kettőt.

Talált góllal vezettek a semmiből, ott kezdődik, amit ráadásul les előzött meg, a meccs szinte végig minimum kiegyenlített volt, az utolsó 15 percet kivéve mikor tényleg eldugták a labdát és nagyon profin lehozták a 2-1-et onnan már, de addig ez a meccs teljesen nyílt volt, belőlünk hiányzott a gyilkos ösztön meg a profizmus az elején, különben vezettünk volna fél óra után. 

Ez van, sok mindent lehet mondani, hogy ők profibbak, szerencsésebbek stb. voltak, még azt is lehet talán mondani hogy nem érdemtelenül nyertek, de ilyeneket hogy ha rúgunk egyet ők rúgnak kettőt, tökéletesen kézben tartották a meccset meg hasonlók...hát nem,  ez nem az a kategória volt most. 

Tudod ki tartotta kézben tökéletesen a meccset pl.? A horvátok a szlovákok ellen mikor nyertek 4-0-ra, ők igen, az első perctől kezdve, de nem a szlovákok ellenünk, nem egy kategória a két meccs.

Előzmény: dr_wesson (394648)
dr_wesson Creative Commons License 2019.09.24 0 0 394648

Sajnálni sajnálhatod, attól nem leszel kompetensebb. Labdát közelről láttál e már? A szlovákok egy percig sem voltak szorult helyzetben ezen a meccsen, lehet érveket felhozni ez ellen. A böfögés mindenkinek megy. 

Előzmény: cassano71 (394647)
cassano71 Creative Commons License 2019.09.24 0 0 394647

Most két lehetőség van ezt végigolvasva. Vagy egy szimpla troll vagy és ez a jobbik lehetőség rád nézve vagy egyszerűen hülye vagy ehhez a játékhoz, ez a rosszabb. Sajnálom hogy ezt kell írnom.

Előzmény: dr_wesson (394646)
dr_wesson Creative Commons License 2019.09.24 -1 1 394646

He-he-he :)) Megnyomtuk az  első fél órát, ami a csövön kifér. Demonstráltuk, mit tudunk. Még egy nyomorult ziccerre sem futotta, a szlovákok pedig könnyedén rutinból levédekezték, tartalékolták az energiájukat, mi meg már kezdtünk is fáradni. Ők elmentek a kapunkig kb. 3x abból kettő gól lett. Tökéletesen kézben tartották a meccset, ha rúgunk egyet, megnyomják és rúgnak rá kettőt. Egyszerűen azért, mert minőségben egy szinttel felettünk vannak. Szoboszlai gólja után 5 percre megint vezettek. Amíg nálunk a nagy vezér, a bundesligás sztár Szalai tizenhatról még normálisan lőni sem tud, addig náluk a 20 éves Bozenik beveri ahogy kell. Mi kiadtunk mindent amit csak tudunk, a 60. percre ki is fújtunk, ők meg elkezdtek lazán passzolgatni a végéig. Hát, ennyire látod, mi történik a pályán egy mérkőzésen...

Előzmény: losik (394642)
Törölt nick Creative Commons License 2019.09.24 0 1 394645

A szlovák himnuszt kifütyülők miatt - is - vesztettünk. Emiatt volt motíváltabb a gólszerző. Többször megnéztem Mak gólját. Lenyűgöző, amilyen tudatosan befutott arra a zónába, ahova egy esetleges kipattanót várhatott ember nélkül. A sors megadta neki a lehetőséget, aki annak jár, aki aktívan tesz érte. 

Csak helyezkedés kérdése volt.

 

Előzmény: Új Testaccio (394641)
cassano71 Creative Commons License 2019.09.24 0 0 394644

Igen, bár még csak a valamivel erősebbet sem mondanám, legalábbis erre az egy meccsre nem, inkább a valamivel profibbat, magabiztosabbat, szerencsésebbet így együtt.

 

Előzmény: Új Testaccio (394641)
losik Creative Commons License 2019.09.24 0 0 394643

A horvátok vagy a walesiek elleni hazai meccsen is így volt?

Előzmény: Új Testaccio (394641)
losik Creative Commons License 2019.09.24 0 0 394642

Hagyd, reménytelen. Az első félórában sokkal jobbak voltunk, ha mi rúgjuk az első gólt, szerintem simán nyerünk. Sajnos nem így lett.

Előzmény: cassano71 (394640)
Új Testaccio Creative Commons License 2019.09.24 0 0 394641

Na ja. Majdnem egyforma erejű csapatok küzdelmében a valamivel erősebb nyert. Punktum.

Előzmény: cassano71 (394638)
cassano71 Creative Commons License 2019.09.24 0 0 394640

Nem futballoztak le, csak végig az történ a pályán amit ők akarnak, megerőltetés nélkül hozták a meccset :)

 

Végig az történt? Tényleg? :-))

Előzmény: dr_wesson (394639)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!