Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Nyitotta:Howard, de nem a kacsa, 2005.05.27 17:28 |
Különféle légfegyverek javításáról, tunningolásáról, kipróbálásáról, ötletekről szóló topik. (Itt az erős puskákat, avagy a duplarugós stb. törvényellenes fegyvereket nem kedvelik !!)
Elvben igen, de nekem még nem volt a kezemben az echte külföldi csomagolása, amihez adnak egy használati útmutatót is, meg vasból van az előfeszítő, meg van a csomagban egy belső rúgó is.
Amikor az XXL van puskában és befogott csővel sütöd el, hogy vizsgáld a tömítettséget, a szisszenés után éri csak el dugattyú a homlokfalat, ezt érezni és hallani lehet.
Azt gondolom, hogy ezzel a rúgóval csak hátra mozdul a fegyver és előre nem, mert már semmi erő nincsen a rúgóban akkor amikor a dugattyú közelít a homlokfalhoz.
De az is lehet, hogy valami egész más miatt, mindenesetre ezt csak ez rúgó tudja. A Norica rúgó is ráveri a dugattyút a homlokfalra, ha befogod a csövet, akkor is.
Az XXL rúgót nem én csinálom, én csak "honosítottam", azaz elintéztem azt, hogy itthon kapható legyen, kb 30%-os áron mint a kinti ára.
Szerény véleményem szerint csendesebb és nyugodtabb és főleg pontosabb a FÉG vele, mint a Norica rúgóval volt. Ha visszaolvasol, láthatod, hogy korábban én is a spanyol rúgót ajánlottam.
De az van, hogy az XXL-el jobb szórást tudok lőni én is, és más is, csak ne kérdezd, hogy miért. Ezt a rúgót alapból a FÉG-be ( Relum-ba) tervezték, másba nem is használható, mert vagy rövid bele, vagy nem lehet összenyomni. És nem falátlövő, mert tényleg 7,5-re áll be.
Azt pedig nem tudom szégyellni, hogy megtanultam rúgót számolni. Ezen a topicon is leírták pl százszor, hogy a Baikal 61-et nem lehet erősebbre csinálni. Hát én számolgattam, aztán csináltam egy rúgót hozzá Kraven topictársnak. Őt kérdezd, lehet-e erősebbé tenni a Baikal 61-t, meg Bandó bát, neki talán hiszel.
No látod,és olyankor tudnak kiakasztani mikor mondják hogy gyári rugó,meg bőr tömités és eredeti rugóvezető,mert úgy jó csak eredetivel.Nos szerintem aki soha nem lőtt légpuskával
és a kezébe adnának egy gyári állalapotút és a tied szerintem az is megmondaná hogy melyik a jobb. Ezt nem tudják sokan elismerni hogy ötven évvel ezelőtt azok a mérnökök,vagy mérnök amit megtervezett abból azért lehet ma jobbat csinálni. Sőt nem kell messzire menni a mai új HW stb,is föllehet javitani finomitani,és nem kell hozzá gyököt vonni,meg összenyomva félig meg teljesen meg alaphelyzetbe a rugó,no had csinálja aki igy szereti,de jobb nem lesz egy fikarcnyival sem.
Az enyiméé occob vót!Mert hogy EXI-től kaptam,ZAVA(az elveszett újonc) hozta el,így hát "csak "kabátot kellett vennem a gombhoz!Egy 422-est sikerült "lőnöm",azon próbázgattam.Mindenkinek jó,aki nem szeret barkácsolni,mert kibebakott egyszerű beszuszakolni!
Keményen odabak,de inkább tol,mint lök!Ollan érzésem van vele,mint a HW 35-ösömmel volt.Szerintem,ha valaki nem lusta dög,mint én és veszi a fáradtságot,hogy elbíbelődjön rigóvezetővel,PET-tel,sütéssel,csőköpennyel bizony új pufkát kapna,meghazudtolva az LG sorozat ezer éves konstrukcióját!!!!;-))
Zsigám!Te tudod,hogy nem szívesen mondok jót másról,majd a nyelvem törik le( ;-D ),de szerintem jójez a rigó!Nemtom,mi történik lövés közben(nem vok sem lövész,sem fizikus),azt azonban érzem,hogy a vasat könnyű felhúzni,nem recseg,nem ropog.A sebesség meglepően egyenletes,annak ellenére,hogy nincs benne rigóvezető,sem semmi hókusz-pókusz!.
Tökéleteslett a HW tömitéssel gyakorlatilag hangtalan és rezgésmentes, nem is vettem ujabb pusekeot ! Még megérkezik exhi csőköpenye és már többet tud az LG 427 mint egy átlag légpuskás lőkészsége szabadkézből.
A tömités túl van 8 doboz 500as lövedéken és hibátlanul tömit , nagyon szuper.
Te szélhámos pont neked hinném el,te ha kérdezel sem mondassz igazat,meg hogy meddig lesz jó,no ezaz.De kérdezd meg p.s.p hogy milyen lett a Fég 427-es norica rugoval és HW
tömitéssel.Olyan mint a Walther LG55,szinte rugása nincs és halk. Az a lényeg hogy ne verjen föl a dugattyú nagy erővel mert ott elvész az energia.Ráadásúl a lövedék még elsem hagyja a csövet már a dugattyú fölcsapódik,ez aztán a pontosságot csak "növeli".
Ez a rúgó, amit megmértél nincsen összemenve és az Európában jelenleg kapható legjobb anyag tudja ezeket a méreteket 3,3-as szálból, akkor amikor vadonat új.
Szóval ennél erősebb rúgót abba a puskába én nem tudok csinálni, még lemásolni is necces.
A lényeg az, hogy ha ezzel gyenge a puska, akkor annak nem a rúgó az oka.
A rugó átmérője 21mm ezt tudod beszerelt előfeszített hossza 159mm a kiszerelt jelenlegi hossz 185mm ami szerintem egy kifáradt hossz a belső átmérője 14,3mm az anyag vastagság 3.3mm felhúzott állapotban a rugómenetek összeérnek és így 94mm a hossza remélem ezekből a megadott paraméterekből megvan milyen rugó kell nekem és lesz ilyened. Az árát emailen küld el légyszives ha van ilyened mert nem az én puskámba kell. Köszönöm a segítséged!!