igen, az Electrolux indításkor megforgatja a dobot, és szivattyúz. Megoldás:
- a folyékony mosószert a mosószerhez adott adagolóba kell önteni, és a ruha közé rakni (nem a tetejére). Én így használom, szerintem annyi idő alatt, míg megy a szivattyú, nem folyik le az aljára, és nem szívja ki. de a kifolyócsőnél még sosem ellenőriztem
- vagy az Electroluxnak és a Zanussinak is vannak már olyan modelljei, ahol külön adagoló van a folyékony mosószer számára. gondolom itt megoldották ezt a problémát.
Még 1 kérdés. Szerintetek lehet különbség minőségileg egy márkaboltban vásárolt vagy egy webshopban megrendelt gép között? mert a webshop olcsóbb kicsit, de talán nem úgy kezelik a berendezéseket.
Ok értem és köszi! Felültöltős lesz mindenképpen, mert kicsi a hely...aztán majd az idő eldönti. :)
még olyan kérdésem van, hogy olvastam korábbi hozzászólásokban, hogy electrolux mosógép program elején megpörgeti a dobot és kiszivattyúzza a maradék vizet, ezzel együtt a folyékony mosószert is ami a dobba volt rakva tartóban és a pörgetéskor kifolyt. tapasztalta ezt más elektrolux tulaj is?
"Apropó igaz az, hogy a felültöltöltősnélnél a dob 2 helyen van felfüggesztve, az elöltöltősnél meg csak 1 helyen ezáltal az előbbi tartósabb?">Nem következik egyenesen. Erősen márkafüggő, szerintem.
Ahogy Zeki is irta, a DM saját márkás DEnkmit fehér mosópora és a Lidl Formil aktiv fehérekhez való mosópora is nagyon jó, mindkettő nagyon szépen mos, és hófehérek a ruhák. A Denkmit-et évekig használtam, kb. fél éve áttértem a Formilra, olcsóbb. Bátran tegyél próbát bármelyikkel, be fog jönni biztosan.:)
Totál mindegy hogy az a dob hol meg hogy van felfüggesztve, azt TE vagy ÉN sosem érjük meg, hogy azért menjen tönkre a mosógép, mert hol/hogy van a dob felfüggesztve.
Elleneben minden egyéb hiba lehet, amiért szerelőt kell hívni.
Pl: a 140ezer Ft-os Panasonic mosógép csapágyas lett.
Hogy melyik mosógép a jobb, vagy tartós 75-ért, arra neked senki sem tud jó szívvel tanácsot adni.
Az a lényeg, azt vedd, ott vedd, ahol hosszabb garanciával tudod venni, és amelyik tudásra neked jobban bejön.
Az összes többi a fogyasztói társadalom átka, hogy semmi sem tartós, és semmiről sem tudod megmondani, mikor fog elromlani.
Esett itt a fórumon már totálkárosra szét LG mosógép is, 4 hónap után.
Az itthon hivatalosan forgalmazott mosógépek közül talán csak a Miele ami hosszabb távra gyártja a mosógépeit.
Mosógépet szeretnék vásásrolni, és ez ügyben az elmúlt hetekben böngészek a neten, olvasgatom a fórumokat, többek közt ezt is behatóan.
Szóval panel fürdőszobába lenne a gép tehát felültöltősbe gondolkodom. Néztem a keskeny elöltöltősöket, tényleg jók, de ilyen kis helyen az ajtónyitásnál már elég necces elférni normálisan.
Azt tudom, hogy whirpoolt nem szabad venni, mert kb mindenhol ezt írják, enek ellenére az egyik műszaki boltban az eladó ezt ajánlotta nekem...
Mosógépre most van max 85.000 Ft-om, ebből kell gazdálkodni.
A szóba jövő AEG, Electrolux, Siemens, Bosch, Samsung, LG gépek közül én az Electrolux EWB 105205 típusra gondoltam. A többi vagy túl drága nekem vagy nincs felültöltősben. Apropó igaz az, hogy a felültöltöltősnélnél a dob 2 helyen van felfüggesztve, az elöltöltősnél meg csak 1 helyen ezáltal az előbbi tartósabb? mert több helyen olvastam, de sanyooooo biztos jobban tudja mint a laikusok. :D
Szóval mi a véleményetek az Electrolux EWB 105205-ről illetve ha van valakinek más javaslata azt is szívesen veszem.
Köszönöm.
Ui: a Zanussi-ról mi a véleményetek? mert az is az AEG-Electrolux csoport tagja, és olcsóbb is mint ezek, de gagyibb is sokkal?
Ma este a másfél éves AEG mosó-szárítógép dobott egy E20 hibát egy szárítás vége felé (és a korábban már majdnem száraz ruhák csurom vízesek voltak). A szűrőt kitakarítottam, a vízelvezetés a gépe kívül rendben. Újraindítás után azt tapasztaltam, hogy nem indul a szivattyú, ami eddig minden program elején dolgozott. Jól sejtem, hogy a szivattyúval lesz a gond?
Holnap hívom a szervízt, de azért kíváncsi lennék, mire számíthatok.
Szóval, ha jól értem, ez a programfolyamat továbblépésére vagy gátlására vonatkozik?
Így visszatérve az eredeti kérdésedre: nem vagyok biztos, de így gondolnám helyesnek. A saját gépen ez már a mosási ciklus legelején kijött, így artról nem tudok nyilatkozni, öblítésnél mit csinál. Öblítés már nyilván mindegy, mert kicenrtizi, utána meg legfeljebb kézi öblítés.
Nem az a kérdés, hogy mire van megoldás. Gondolj bele, pl. van egy vízszint érzékelő amit valakik árulnak, odamegy hozzájuk az Elektrolux és náluk hagy klf. alkatrészekért 10 a 23. on helyi egységet, így neki az érzékelő 1 helyi egységbe van, amit Te adott esetben 10 v. 15 helyi egységért tudsz megvenni, biztos nem vagy versenyképes.
Ha minden alkatrészt megveszel a világpiacon mennyivel lesz "minőségibb" a te géped a tucatszaroknál? :(
Ráadásul a hazai közterhek mellett a bér miatt eleve tuti a bukás, B31 jól mondja! Mit gondolsz, akik szánt szándékkal csődbe juttatják országunkat megengedik neked, hogy nyereséges céges építs? Még vérszemet kapna a sok magyar, aztán nekiállna vállalkozni! Mi lenne abból?
Mosógép szinten már mindenre van ipari megoldás. Csak le kell venni a polcról és összeépíteni. Ami inkább erős költségtényező, az bizonyos műanyag elemek fröccsszerszám, fém alkatrész présszerszáma.
Hali! Szerintem minden tapasztalat nélkül belevágni mosigép gyártásnak, az egy borítékolt bukta… Ha csak azokat az alkatrészeket megpróbálod beszerezni amiket nem tudsz vagy nem gazdaságos legyártani (pl. motor, vezérlés, vízszínt és hőmérséklet érzékelő, szivattyú, mágnes szelep stb.), már azok összege közelít az általad említett összeghez.
Reteszelésnek is hívhatnánk, addig nem lép ki mondjuk a vízfelvételből, amíg el nem érte a vízszintet. Pl. 750 –es gépeken a mosás vízfelvételre volt lépésgátlás, ha kicsi volt a víznyomás és lassan töltött akkor sem lépett tovább, de az öblítésnél volt rá 2x 2,5 perce ha feltöltött ha nem akkor is továbblépett.
Találkoztam itt korábban mosópórról írt tapasztalatokról. Melyik az a mosópor amit fehér ruhákhoz, ágynemühuzathoz ajánlotok? MIntha írtatok volna kifejezetten fehérekhez való szert.
MÉg mindig jobb, hogy csapágyas, mintha mondjuk a panel ment volna gallyra. Bár most még gariban mindkettő ingyé' van, de a jövőre nézve azért nem lenne túl biztató már most egy panelhiba. Ezt azért olcsóbban meg lehet úszni.
De reménykedjünk, hogy valamit nagyon benézett a minőségbiztositásuk és belekerülhetett valami eleve hibás cucc. Most már kutya baja sem lesz!!:)
Sziasztok ! Nekem egy Candy GO 4 1272 D -mosógépem van ,6-éve hiba nélkül mőködik ....A minap döbb ruhát tettünk bele a keleténél és a centrifugázásnál nagyon rázkódott .....és ahogy elment a helyéről kijott valami egy tenyérnyi szivacs vastag volt .....és azóta nagyon hangos a mosogép ,a centrifugánál is ........amúgy nagyon jó mosógép sose volt hibás , 1000 fordulat számon centrifugál,
Nem pontosan úgy,hogy ide csak és kizárólag a selejt, máshova meg csak a jó.
Az biztos, hogy amit itthon úgy vettem, hogy a német piacra volt szánva, az még működik, mégha 11 éves is (Sony videokamera).
Az is biztos, hogy ami barkácsos, meg hiperes, azok hamarabb meghaltak eddig nálam. Pedig nem is gépek, csak simán lámpa, vagy vízcsap.
Az is biztos, hogy amit nagyon régen Kanadában vettem Pioneer hifit, nagyon olcsón egy factory outletben, az pár év alatt megpusztult (tehát oda olcsóért a gyengébb verzió ment).
Az viszont mindenképp szomorú, hogy ez így van.
Oké, hogy a másod osztályúra sikerült termékeknek is kell felvevőpiac, de akkor basszus adják ezeket jóval olcsóbban, és tudja az ember, hogy nem ugyanazt kapja, mintha 30-50%-al többet adott volna érte, mert az az első osztályú minőség.
Egy narancsra hiába írja az áruház, hogy 1. osztályú, ha látod hogy penészes, meg úgy néz ki rosszul az egész ahogy van.
De azon látod. És nem veszed meg.
Sajnos a fogyasztási cikkek esetében nem látod. És megveszed.
De az is lehet, hogy „pipát” köll tenni a meleg vizes csőbe, ami belemegy a „tölcsérbe”. ;-)
Louithebad: Meg kéne figyelned, mikor folyik, ha akkor amikor meleg vizet vesz, akkor a fenti, ha nem akkor az amit Snyooo mondott, persze ha megnézed a légcsapdát az sosem baj, mondjuk lehet ott tömítetlenség is…
A szeretett hajdu energomat thermal komfort masinánkon mosás közben a túlfolyón (gondolom, hogy az, a két vízbeneti csonk alatt egy szürke pvc cső) ömlik a víz. Van-e valami varázslat, amit idehaza autószerelőként el tudok követni, úgy hogy nem csinálok nagyobb galibát? Egyébként nem minen mosásnál folyat, ha ez jelent valamit. Minden segítséget előre is köszönök.
Volt, rendel hozzá csapágy cuccot, de nem tudja, hogy azt mivel egyben van nem egyben küldik, majd pénteken megtudhatom, hogy mikorra jöhet meg az alkatrész, utána elviszik a mosógépet vagy 3 napra, addig ha mázlim van, kapok cseregépet.
Fotózni nem tudtam, mert nem fértem hozzá, meg csak a hátulját szedte le.
Ellenben van két oldalt alul valami zajszűrő szivacs az oldalsó lemezeken , de csak két tenyérnyi.
Hogy a frászért nem a teljes lemez felületen, nem tudom.
Filléres tételen spóroltak. Viszont vagy 16 csavarral volt a hátsó lemez rögzítve. Az biztos kurvafontos volt úgy.
Nagy méretű és sűrű, nagyon vastag fürdőlepedőink vannak. Amikor megvettem a 7 kilós gépet, nem voltam egyáltalán képben, hogy miből mennyi az annyi, ezért lemértem párszor, hány kg szárazon a bepakolt adag.
MIvel pamut programra max. töltetet enged, fullra tömött dobból vissza kivettem a törülközőket és lemértem... még 6,5 kg sem volt. Többet már nem is lehetett volna beletömni, fizikailag nem fért volna már a dobba.
Szóval massziv túltöltés tényleg csak mondjuk rongyszőnyegből és hasonlókból jöhet össze... szerintem.
No, az biztos nem lehet baj, hogy kicsi a nyomás. Mert vízszintet mér, nem időt. :) A miénk pl. extrém alacsony nyomásnál hibajelzést ad, és el sem indul. Egyszer az aktívszenes vízszűrő annyira eltömült, hogy alig csorgott a víz.
Ha meg nem is volt túlpakolva (megjegyzem, ezt is csak igen masszív szövésű pamutból lehetne), akkor meg még nagyobb gáz a csapágy.
Ha szembe állsz a géppel (A kacsolók távolabb vannak tőled.), a bal gombot simán lehúzod, a jobb gombról le köll szedni az alu lapot (Mi feliratnak, ill. feliratoknak hívtuk.), és alatta van egy M3 csavar amit ha kitekersz le tudod szedni a gombot.
Nekem egyszer maradt bent az öblitő helyén viz... de az amiatt történt, mert elfelejtettem a helyére tenni azt a müanyag részt, ami rámegy annak a "csőnek" a tetejére, ami az öblitő rekeszben van. (mosás után ki szoktam venni a fiókot a helyéből és ezt is kiveszem belőle, hogy jól kiszáradjon mindenhol)
Gondolom, ez nálad a helyén van, mert amúgy feltűnt volna... de esetleg nem lehet, hogy nem jól illeszkedik, azért marad bent a viz a rekeszben?
Csak tipp... mert amúgy meg azt mondod, hogy nincs elszutykolódva a fiók, igy eltömődve nem nagyon lehet (csúnya is lenne egy 2 hónapos gépnél)
A probléma elhárításában nem tudok segíteni, de a trv-ek szerint, ha tömegközlekedésen nem hordozható eszköz garanciájáról van szó, akkor ki kell jönniük és helyszínen megszerelniük vagy el kell vinniük (és akkor nyilván vissza is kell hozniuk).
2 hónapos samsung wf0500 elöltöltős mosógép a mosószer adagolónál kinyomja a vizet mosás közben. a mosószer adagoló középső részében (öblítő) mosás után is színültig van vízzel. az adagoló több fröccsöntött műanyag részből áll, és az illesztések között jön ki a víz. tiszta, ki van takarítva.
mi lehet a gond szerintetek - ha nem muszájos, nem cipelném garira a gépet
A gép nem lett soha túlpakolva, mert akkor az asszony szerint nem mos jól.
Ja, igen, pár napja kiderült a mosóporokkal semmi gond, mondom elzárom már hátul a csatlakozó csapot, hogy megnézhessem az ott lévő szűrőt. Nem tudtam letekerni. Még jó, mert épp rátekertem a nyomást. Ugyanis visszatekertem, erre nem mosott a mosógép. Ja, víz nélkül nem is. Szóval vissza megint és most már fullra nyitva volt.
De nem értem, okés, hogy mondjuk valamiért nem lett anno teljesen kinyitva a csap, de miért mosott kevesebb vízzel? Nem érzékeli meddig van? Nem addig kellene magába engednie a vízet, amddig elér egy bizonyos szintet?
Na majd holnap a szerelőt kifaggatom. Meg valszeg fotózok is a belsejéről.
Valakinek infója róla, hogy az Electrolux szervíz mennyire rugalmas? Gondolok arra, hogy egyáltalán meg lehet beszélni velük egy időpontot és ha igen, akkor pontosak is?
Én sem biztosra írtam, abban azonban biztos lehetsz, hogy ha a költséghatékonyság az egyik, ha nem a legfontosabb szempont, akkor valószínűbb ilyenfajta hibák előfordulása.
Nem tudom az enyémnek pontosan mennyi a súlya, és neten sem találom... de szerintem akörül lehet, mint a Zekié... mégis birja. Nem biztos, hogy ez a gond ott.
sanyoooo, látod? Lehet, hogy itt jön ki, hogy egy Miele 5kg max. töltősúllyal is 93kg, a Panasonic meg 10kg-os töltősúlynál is csak 74kg. Megfelelő méretezésű alkatrészek. Hiába oldja meg esetleg másképp pl. a lengéscsillapítást (megjegyzem: hogy másképp, mikor a Miele-ben a nagy súlyok mellett van két lengéscsillapító is?), ha éppen csak az alsó határon mozog az alkatrészek terhelhetősége.
Most találtam:
Miele w2241 WPS centrizés első burkolólemez nélkül. 17. és 23./26. másodpercnál látszik a két csillapító. Meg később is, munka közben. Mondjuk, ritka hülye az ember, mikor a már elindult üres dobos centrifugázásba dobja bele a vizes törülközőt, egy csomóban.
A fütőszál ellenállását akartam kimérni (úgy tudom 30 ohm körül kell lennie), illetve a szakadást, de egyenlőre letettem róla mert egy napi feszültségmegvonás hatására helyrejött. :)) Már csak az a kérdés, hogy meddig!
Hali! Sok ilyen „kísérletben” volt részem, telefon, diktafon, nem nagyon lehet így megmondani. Ha mégis tippelnem kéne talán a szivattyú hangjára gondolhatsz, ami éppen „üres járásban megy”.
Na, ilyenkor hol vannak a topic aktív tagjai? :) tunderlala? Nektek is hasonló van az enyémhez (LS 72840), milyen hangja van? Tapasztaltátok a videóban hallható búgó hangot? sanyooo, ez a hang normális?
Nos eltelt pár nap és a motorja elkezdett érdekes hangokat adni, jóval zajosabb, mint eddig volt (ezt nem csak én vettem észre), de nem mindig ilyen, van, amikor semmi furcsát nem találok rajta. Egyébként kicsit "darálósabb" hangja van, korábban a hangja tisztább volt, most már durvább.
Egy Whirlpool awt 2274/h felültöltős mosógéphez lenne szükségem programtáblázatra, nagyon megköszönném, ha valaki meg tudna dobni vele :) A használati útmutatót már letöltöttem a hivatalos honlapról, de abba nincs programtábla, csak utalás rá...
Jaaaaj, anyamat mar megteritettuk. Miota megerkezett a mosogatogep teljes palfordulas. Anno az ordog talalmanyanak tartotta a mosogatogepet, most meg egy-egy vasarnapi ebed utan elmormol egy halk imat a feltalaloja lelki udveert :o)
Végül is egy csóró ország mostani legnagyobb, korábban meg a csóró országtól függetlenül Ázsia legnagyobb pénzügyi központja. Mit is lehetne kapni? Megsúgom: MINDENT! Sőt, még annál is többet. Olyan elektronikai szerkezeteket, amik - bár igen magas színvonalúak - a büdös életben nem jutnak el ide. Mert csak. És nem hong-kong-i márka, hanem pl. japán.
Ez amúgy érdekes, és nekem nem tűnik "túlpakolási" problémának... amiatt max. esetleg nem öblit rendesen, annyira meg van tömve a dob.
Amikor kivetted belőle az egyik kabátot, akkor meg már amiatt "gondolkozott" sokáig, mert az egyetlen darab súlyos holmit nem tudta rendesen eloszlatni a dobban (figyeli a "kiegyenlitettséget"). Bár nekem aeg-gel ilyen problémám sem volt soha, a whirlpool viszont nagyon gyakran csinálta, ha csak 1-2 darab holmi volt benne.... olyankor még mellédobtam egy tiszta törülközőt, hogy "több legyen" és akkor már boldogult vele.
Van kimondottan erre valami fali szerelvény, nálunk is igy van felszerelve a kádtöltő.... kár, hogy nem tudom megmutatni, nem tudok képet felrakni a laptopra. De biztosan találsz szerelvény boltban.
Azt kaptad, amit rendeltél? Nem. Van róla visszaigazolásod, bizonyítékod, hogy te azt rendelted, amit? Ha van, akkor mondd meg nekik, hogy ők küldtek rosszat, küldjenek egy jót. (Nem tudom mekkora felelősséged van neked abban, h nem vetted észre időben. Ha nem vagy szakember, akkor szerintem semekkora)
én is azt akartam kérdezni, hogy milyen folt ez, milyen hosszú programon mostad és milyen hőfokon.
De aztán látom, hogy mosószermaradvány... szerintem ez nem a mosóport, hanem a gépet "minősiti", még soha nem maradt mosópor nálunk a ruhákban... semmilyen szerrel.
mármint azért, mert folt marad benne (az aktiv oxigénes folteltávolitót nevezed fehéritőnek), vagy mert nem látod elég fehérnek?
Én már jó régen mosok vele, de ragyogó hófehér minden... és folt sehol.
(Jó, mondjuk én összefestékezett munkáspólónál pl. ilyesmire nem törekszem, az úgysem lesz tökéletes, de a festéket úgysem hozza ki semmi, a flex által összefogott foltokat meg pláne.:D)
Nem tudom, milyen jellegű munkáspólót mosol vele, gondolom nem ilyesmit....
Sziasztok! Fogyasztóvédelmi tanács kéne. Rendeltem a csapkiraly.com oldalról két csapot. Ma jött meg. A beszerelés után derült ki, hogy a kádtöltőnek rövid a kifolyója, és a kád szélére folyik a víz. A másik meg leeresztő szelepes mosdó lett volna, de nem az jött. Azt cserélnék is , de mivel emezt már felszereltük, így már nem. Valóban nem kell cserélniük 8 napon belüli netes rendelésnél?
Van egy AEG LS 72840-es mosógépem, amit azt hiszem tegnap sikerült túlzottan megrakni, mert a másfél órás programot 3 óra után állítottam le. Először az volt a gyanús, h a főmosás végefelé ~30 percig szivattyúzta kifelé a vizet és nem akart továbbmenni a program sem. Aztán amikor már le akartam állítani az egészet, akkor továbbugrott és csinálta a dolgát egészen a centriig, amikor ment egyet rendesen, aztán csak forgatta jobbra - forgatta balra, de nem akart újból centrizni. Utána kivettem az egyik kabátot (mert két kabát volt benne) és rátettem csak centrire és először akkor sem akart csinálni vele semmit, forgatta jobbra - balra,de nem volt centri, aztán kb 10 perc után rájött, h mit kéne csinálnia és végülis meg is csinálta. Ma futtattam egy rövid programot vele üresben, nem tapasztaltam semmi problémát, úgy csinálta, ahogy amúgy is szokta. Talán centrinél egy kicsit másabb volt a hangja (zajosabb), de nem vagyok benne biztos, nem vennék rá mérget.
Szóval az a kérdésem, hogy mi történhet, ha túladagoljuk a mosógépet? Addig tényleg nem vettem észre rajta semmit, míg eszeveszett módon nem szivattyúzott sokáig..
Igy nem csoda, hogy igy érzed, mármint hogy nincs különbség a mosószerek között. :)
Hat tenyleg nincs, fekete gellel mostam, csak fekete cuccokat, feherhez feher gelt, menet kozben vannak nekunk is szines ruhaink, amihez ugyanolyan gelt is hasznaltam...
Mivelhogy a fekete nem maradt fekete, a feherhez meg fehrito is szuksegeltetik, mert maskepp szurke lessz, ugy nem latom szuksegesseget, hogy kulonfele gelt hasznaljak. feketehez hozzalottyintem az ecetet, feherhez meg a feherito lottyot, szineshez ismet csak az ecet , ez nekem igy jobban bevalt, minthogy mindenfele geleket, mososzereket vegyek. Ja, bocs a az agynemu, torulkozo es mas cucc aminek 60-90 fok szukseges az mosoport kap :))) ecettel.
Na EZT pl. egyáltalán nem érzem marketingnek, sőt. A múltkorában elfogyott a fekete gél itthon és a lányom egyik fölsőjét muszáj volt gyorsan kimosni, igy kimostam szines mosóporral... egyetlen mosás elég volt neki, elvesztette azt a szép új fekete szinét rögtön. Amúgy már legalább egy éve mosom, nem új darab volt... csak úgy nézett ki, amig a fekete géllel mostam.
Növelheted az ecetet, és csökkentheted az öblitőt... illatos lesz úgy is, ne félj. Én éppen csak egy picit löttyintek belőle.
Olvasgatva a hozzaszolasokat, itt mar nem is mosogep, hanem mosopor topik :)))
Amugy minden mosopor, gel, ugyanugy mos...Azt hogy a fekete/szines mososzer kevesbe fakit, az ecceruen marketing. Egy ideig elhittem en is, most mar nem...a fekete ugyanugy fakul a sotet ruha geltol is mint az akarmi geltol, mosoportol...
Mindenki maga tudja hogy mos, en most eppen Dm gelt hasznalok, fele annyit amit ok megadnak, igaz mi csak ketten vagyunk irodamunka, vegul is csak a mindennapi szagot kell kimosni...
Viszont jol fogott a Tunderlala tanacsa: feladag balzsamhoz adok feladag ecetet.
Nna az frissiti a szineket. Ugyhogy koszi Tunderlala :)
MOs úgy, mint az ariel, hidd el. Nem tudok összetevőket mondani, mert mosóporos dobozban tartom a mosóport, nincs meg a zacskó egyikhez sem. Denkmit (DM), Formil-fehér és maxitrat-szines (Lidl) . Ha érdekel, akkor ha arra jársz, megnézed.
Arra, tudom. De marketing szempontból úgy gondolják, hogy annak örül a háziasszony, ha a pénzéért minél nagyobb csomagot cipelhet haza... ki kéne dobniuk a marketingeseiket. Manapság minél kisebb, annál jobb... mármint a mosópor.
pasztel szinek külön mennek,"normál" szinek másik mosás. MIndkettőben ott van az árnyalatnak megfelelő sárga és kék is... soha semmi probléma nem volt még ebből. Amúgy a jó mosópor azt is meggátolja, hogy a szinek összefogják egymást.:)
Laborozik a hóhér, az elég egyértelmű, hogyha valamit kihagynak, akkor kevésbé fog mosni. Hacsak nem tesznek bele mást, ami hatékonyabb. Gondolom, rajta van az összetétel.
Azért, amit tomtyi ir. Ne a térfogatát fizessük már a mosópornak, az ariel, persil és más nagyok is vehetnék lassan a fáradságot, hogy csökkentsék az adagolást. Mert ha igy kiszámolod, akkor baromi drága még az 5 kg is 3 ezerért... a környezeti terhelésről nem beszélve.
Ennyi... látom, megint "laborozol", innentől kiszállok.:p :D
Múlt héten megvettük az AEG 70480 -at, ha jól emlékszem. Ment egész hétvégén.
Amit viszont nem értek programokkal kapcsolatban, pl. ECO, Gyorsított mosás hogy mindkettőnél a minimum 40 fok. Míg ha megnézem 5-ből 3 ruhánál a címkéjén 30 fok az ajánlott és az elmúlt 4 évben is 30 fokon mostunk mindent...
Hogy lehet hogy ami direkt energia és víztakarékos lenne, az nem tudja a 30 fokot.
(Ahol lehet 30-at is választani az meg nem kifejezetten energia és víztakarékos!)
TEgnap néztem a tesco-ban az ariel port, mert az újságban láttam, hogy az 5 kg-os 3 ezer alatt lesz... gondoltam hátha már kevesebb kell belőle, mert már ariel compact az elnevezése... de még mindig 140 ml az adagolása alaphangon.:(
De milyen szinest mosol vele? Én feketéhez és sötétekhez fekete gélt használok. Ez most ugrott be, anyutól sem kérdeztem, hogy konkrétan milyen szinest vél fakulni?
Egy AWT 7125/ s mosógépem van ami mostanában leáll (F és P betű felváltva villog) öblítés előtt.Ha manuálisan elnyomom és átállítom öblítés+centrifugázásra továbbmegy. A légcsapdát kitakarítottam , nem volt benne sok kosz.Ezután néha lefutott a program néha nem.Mostanában mindig megállt. Szétszedtem az összes szűrőt, csövet, átmostam kitakarítottam ,de ismét leáll:(
Szivattyú problémát feltételezünk,de ha öblítés+centrifuga progin van akkor meg miért fut le? Ha nem lenne jó a szivattyű akkor annak sem kellene lefutnia nem? Szivattyűt ehhez a modelhez hol kaphatpk szerintetek? http://www.orczy.com/ -on?
Anyukám tegnap panaszkodott, hogy szerinte fakitja a szines ruhákat.:O Én ilyet nem vettem észre, pedig elég jó szemem van.:)), és már pár hónapja használom.
történt egy kis baleset a mosógéppel. Kinyílt menet közben az üst teteje. Centrifuga program alatt. A kár jelentős. Ami az üstöt, dobot, ékszíjat illeti. Törött, szakadt alkatrészek a csatamezőn. A mosógép egy Candy CTY1246. 104-hez van sok alaktrész, de ehhez nem találok bontott dobot és üstöt. Tudtok adni tippet, hol érdemes megnézni?
Én meg arra jutottam, hogy sanyooo-nál kell keresgélni... nem tudom figyelted-e, ő az ágy alatt alszik, és ott nincsenek manók... azért ez már jelent valamit... jobban belegondolva.:p :D
Egyelőre úgy oldottam meg, hogy a tengelyre raktam egy 8 - as alátétet, aztán egy akkora alátétet, ami rácsúszott a persely kilógó végére, és így húztam meg az anyát. Igaz, hogy nem tudtam keményre meghúzni, de majd szerzek menetrögzítőt, hogy ne lazuljon meg.
Ismerős:s Ugyanezt gondold el két skótbundással.:D NÁlunk még egyelőre hó van mindenhol, szép tiszták a zebek.... már előre rettegek a sártengertől, ami utána jön majd.... ráadásul nálunk az egész faluban, de különösen a mi utcánkban nagy földmunka zajlott ősszel (vizelvezető árkokat újitották fel, hozzánk 1 méter !! mély betonelemek kerültek be, gondolhatod, mi ásással járt ez:s), hogy ülepedni tudjon, nincs kikavicsozva az úttest mellett, 1,5 méter szélességben a sár van az úttest és az árok között, amit minden autó, ahogy kijárnak velük az udvarokról, ráhord az útra... még az úttest is úszik a sárban, járda nincs, csak ott lehet közlekedni... katasztrófahelyzet van., mint a malacok, úgy néz ki mindenki, mire végigmegyünk az utcában... a kutyákról már ne is beszéljünk.:(( Olyan jó volt ez a hó, maradhatna még igazán...
Ő konkrétan se mellette, se ellene, ez egy kérdőiv. Ne bántsd, még a végén kiderül, hogy nemcsak "nagyon druszám", hanem egy nem ismert rokon. A Donkó név nem túl gyakori...
meg gondolom azért a kapacitás növekedésével arányosan erősebb a motor, felfüggesztés, stb... legalábbis illene, hiszen egy 5 kg-os gépbe is simán be tudnék tuszkolni 7 kg -ot valami súlyos anyagból, de lehet, hgoy az 5 kg-os gép ettől már megadná magát... ha nem is elsőre, de huzamosabb ideig nem birná.
8 évig bírta. Mostmár ha nagyobb dolgok vannak benne az első centrizés alkalmával kopog. Gondolom leüt, mert nem csillapít eléggé. Még nem volt időm működés közben megnézni. Olyan vastagra vágtam a szivacsot hogy éppen belebírjam tuszakolni, meg kapott ragadós nagyon sűrű olvikort. Combosabb lett de nem az igazi.
Persze mi is elvoltunk anno még a 600-as centrifugával is, meg a kézzel facsarással is el lehet lenni, de ha van jobb, ami megkönnyiti az életet, akkor miért ne, pláne, ha nem sokkal drágább?
HOgy mik a hasznos funkciók és mik nem, az nagyon egyéni, én pl. a gyorsmosást talán még soha nem használtam, és a vasaláskönnyitő programot sem... ez mind szokás kérdése, én pl. úgyis mindent vasalok, és inkább vasalok, mint hogy 3-4 db ing lötyögjön magában a dobban. Azokat is berakom kimélő vagy műszál programra, és rögtön rakhatok a 7 kg-os gépbe ezekre a programokra 3,5 kg-ot, nem mindegy sem áram, sem vizfelhasználásban.
A többit én hasznosnak gondolom, de persze lehet, hogy műszaki megoldásként ez a lágy ajtó és dobnyitás hibalehetőséget hordoz magában, vagy nem tudom, sanyooo miért inkább negativumként emliti, ezt majd ő elmondja.
VAn olyan anyag, ami már a 60 fokos mosást nem birja el, viszont olyan szintű folt lehet rajta, ami 40 fokon nem jön ki, még előkezeléssel sem, viszont magasabb hőfokon igen. És sokszor ez a 10 fok + már elég ehhez.
Legjobb valóban, ha 10 fokonként állitható a hőmérséklet.
Én ezt eddig sem értettem... Minek? Vagy miért ne legyen 70 és 80 is? Vagy miért ne fokozatmentesen állítható hőmérséklet-szabályozó legyen benne, mint annak idején a Hajdú Bio Superautomatban? :)
Szoktak itt a szerelők ajánlani 20-30 éves felújított mosógépeket (Energomat), hogy az aztán örök élet meg 3 nap, és olcsó javítani, meg van hozzá minden.
Az újak meg mind lutri, mindegy milyen listát teszel be.
Vegyél hozzá extra garanciát, vagy olyan lakásbiztosításod legyen, hogy ha elromlik, ingyen megy a javítás.
Ennyit tehetsz.
100 ezer alatt nem a tartósság van az árban, hanem a feature.
A másik topikból ide irányítottak. A problémám a következő.
Ezt a tipusú lengéscsillapítót melyikkel lehetne pótolni? Mer ez K. drága!!
Egy Whirlpool 7105 6. Sense-ben volt. A benne lévő szivacslapok szétmentek, nem igazán csillapított. Most ideiglenesen vágtam beleegy egérpad kemény szivacsából meg kapott brutál sűrű zsírt, de nem tom meddig bírja. A szemek 13mm-esek. 100N-os. Hosszak: 187-266 (össze-szét). Azok amik a papíron vannak rövideknek tűnnek. Az AWM-es 163-tól indul. Az AWT-s hosszab? Nem találtam róla infót. Help!
Nézd, a mostani gép 800-at tud, és így is tudunk élni. Ezért mondtam, hogy nincs szükség a nagy fordulatszámra, ha eddig elvoltunk ezzel, eztán se fog hiányozni, a szárítás megoldható, ha torlódnának a mosások. A ruhatöltet nagyságára nem is gondoltam, pedig tk. most az okozza a problémát. Találtam felültöltósben egész nagy kapacitást is, de azt nagyon nem ötszámjegyű árért, pedig ott kéne maradni.
De akkor konkrét leszek, találomra bekopizom az egyik jobb tudású gép repertoárját, ha tudod, írd ide, mi az, ami ebből hasznos és praktikus tulajdonság, és mi az, ami inkább csak arra jó, hogy a szerelőnek legyen dolga:
Mosási technológia: EKO-szelep
Öblítési technológia: Habérzékelés
Elektronikus vezérlés (Fuzzy Logic): Igen
Vízvédelem: Nyomáskapcsoló
Tömegkiegyenlítés (Súlyautomatika): Igen
Dob pozícionálás: Igen
Lágy dobajtó nyitás: Igen
Vízcsatlakozás: Hideg
Indítás/szünet (start/pause): Igen
Ford.szám csökkentés: Igen
Extra öblítés: Igen
Késleltetett indítás: Igen
Vasaláskönnyítés: Igen
Hőmérséklet választás: Igen
Éjszakai mosás: Igen
Előmosás: Igen
Gyors mosás: Igen
Time manager: Igen
Öblítés+tartás: Igen
Kijelzés módja: Közepes LCD kijelző piktogramokkal
Elérhető mosóprogramok: Pamut, Műszál, Finom, Kézi mosás, Selyem, Gazdaságos, Vasaláskönnyítő, Farmer, Sport Intensive;Sport Light
Extrák: Time Manager 2, Lágy tető és mosódobnyitás, pillanatmegállító gomb, visszamaradó idő és hibakód kijelzés, hangjelzés
10+ éve többször hallottam rádióban említeni, hogy az évente megrendezett helyesírási versenyken
1. még sosem volt hibátlan,
2. az utóbbi időkben sosem franciák nyerik.
Számomra eleve vicces egy ilyan nyelv, amely énekben a nem hangzó 'ö' hangokat csak azért ejti ki, és nem egyszer-egyszer, véletlenszerűen, hanem sokszor, hogy kijöjjön a szótagszám vagy a rím. :D
Nekem nagyon tetszik, mindig szerettem hallgatni, ahogy a franciák egymás közt beszéltek... nagylányom tanulja gimiben az angol mellett, és nagyon nem szereti, nem is értem...:(((( MOndjuk a franciát csak gimiben kezdte, angolt meg végig tanulta általánosban is... lehet, hogy ezért.
5 tagúnak szerintem is kevés az 5 kg-os töltet. És a max. 1000 centrifuga is. Mert a max. centrifuga fordulatszám az csak pár programnál van meg, a többinél arányosan annál kevesebb.
TEhát egy 1000-es gépnél mondjuk a pamut 1000, de a kimélő már csak 5-600 lesz (ez nagyon kevés).
Egy 1600-as gépnél a pamut 1600, a kimélő 1200 (anélkül, hogy gyűrne!).
A száradási idő miatt szerintem nagyon nem mindegy. Mert ahol 5 emberre mosnak, ott azért jó, ha gyorsan szárad is a ruha, nem kell arra várni a köv. mosással, hogy mikor szárad meg végre az előző.
Egy kis szakértői segítséget szeretnék kérni. Az alábbi 3 mosógép közül - azon túl, hogy nagyjából azonos a tudásuk, valamelyiket mégis ki kéne választani - melyiket szeressem? Nekünk 14 éves gépünk van, nem túl nagyok az igények, (tehát pl. a 900-1000-es fordulatszám bőven elég) "csak" annyi, hogy megbízhatóan lássa el egy 5tagú család felé a dolgát, azaz viszonylag sokat kell járnia, gyakorlatilag átlagban napi egyszer.
A mosógépek specifikációját el tudom olvasni, nem erre irányul a kérdés, hanem bizonyos tualjdonságokról nem tudom, hogy hasznos dolgok-é, avagy inkább parasztvakítás esete forog fenn.
Pl. jó dolog-e a vasaláskönnyítés, jó dolog-e a fuzzy logic, avagy csak egy újabb potenciális hibaforrás, etc.
Magam hajlanék arra, hogy a háromból a legegyszerűbb gép legyen, már csak az ára miatt is, de meggyőzhető vagyok az ellenkezőjéről is. A három típus:
Zanussi ZWQ 5102
Elektrolux EWB 95205
Zanussi ZWQ 6100
Mind a három felültöltős, oldaltöltős az elhelyezkedés miatt kizárva. Azért ez a három, mert a Zanussi-Elektrolux-AEG vonalon a számunkra megfizethetőek közül ezek most csereakciósak, és a tk. működő régivel nem tudnék mit kezdeni, örülök, hogy elviszik. Persze ha tudtok valakit, aki ingyen elviszi (3 emelet lift nélkül...), az is egy megoldás. A réginek az a baja, hogy ha túl sok ruhát pakolunk bele, (ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy tele van a forgódob) kifolyik belőle a víz. Van, hogy a tetőszigetelés mellett, de inkább alul szokott jönni, esetenként több deci is kicsorog. Szűrő nincs eltömődve.
Mivel most fokozottabb használatnak van/lesz kitéve, mint eddig, hosszútávon ez nem fog így menni, és tisztában vagyok vele, hogy ez egy 14 éves gép, örüljek, hogy eddig nem volt vele semmi...
Nos, a hit önmagában ilyen esetben valóban kevésnek tűnhet, de ha a hegy mozgatását mondjuk egy Caterpillar reklámban ígérik, akkor esetleg hajlamos vagyok hinni nekik.
A fenét. Az osztrák túristaparadicsomok főút menti éttermeiben nem szolgálnak ki, ha angolul rendelsz, kinéznek, ha angol étlapot kérsz. Szállóban ugyanez.
És arra nem gondoltál, hogy túl jók, és nem csereberélik? Én párszor akartam vetetni Goldkindet ismerősőkkel. Nem volt szerencséjük, mert nem találtak eladót.
Nem csodálom, mert nagyon cuki kis gép. 3kg-os, de full komfort. Nincs is hasonló ittholi kinálatban! Még féltöltett is van benne, vagyis pár darab cucért is gazdaságosan járatható.
De, vettek itt többen is lg-t és samsungot, és van Panasonic is, abból még csak egy darab, amiről tudunk.
Aeg-gel eddig ha jól emlékszem mindenki meg volt/van elégedve, electrolux-ból több meghibásodásról hallani.
Inverteres aeg-et nézz, nagyon birják a strapát.
Mosó-száritónál a száritó az öszvér, igen. Száritáshoz kicsi a mosógépdob. Fél adagot mosás után ki kell szedned, mert csak annyit tud száritani, és még igy is gyűr.
Nincsen rá feltétlenül szükség, csak egy "jó ha van" funkció lenne. Ettől még a mosó része - gondolom - jó, és az öszvér a szárítóképességre vonatkozott.
AEG és Electrolux között mi a nem látható különbség? Az AEG menüje nekem kevésbé tetszik, jóval drágább is, cserébe valami spriccelős-esőztetős akármivel többet tud (papíron).
Tényleg nem mert még senki Samsung, LG van Panasonic mosógépet venni? :-o
Nálam is eljött az idő a cserére. Asszonykám elöltöltőst szeretne.
Van értelme mosó-szárítót venni? Mennyi idő alatt szárít általában?
Az LG vagy Samsung gépekkel vannak (rossz) tapasztalatok?
Electrolux EWW 167580 W amit a "normálisak" közül néztem ki, de szívesen újítok, haladok a korral, ha van értelme. Izgat a gőzmosás, a légbuborék meg minden "újdonság". Fontos, hogy jól nézzen ki a gép (Miele kizárva... :-D ), és előnyben részesítem a nagy grafikus LCD-ket.
200e fölé nem szívesen mennék azért, mégiscsak egy mosógép (ketten vagyunk rá, egészségesek).
Munkailag nem, de valaha szereztem ilyen képesítést. Ezért nagy az arcom. :DDD
No, komolyan, tényleg van 504-2 elektrolakatos-háztartási gépszerelő szakmám. :) De sosem dolgoztam benne.
Itt a vízlágyítás vegyszeradagolás is, mert annyi sót ad, amennyi éppen kell, nem annyit, amennyit előre beállítottál a valamikor megmért-beállított keménységhez.
Meglehet, bár éppen a Miele-vel kapcsolatban nem jutna eszembe, hogy a tervezési és a minőségi hiányosságokat a beépített anyagok mennyiségével lepleznék. ;)
Nem tudom, ismerősödnek van-e mechanikai, fizikai mérőlaborja. Amíg ezeket a véleményeit nem támasztja alá mért adatokkal, addig inkább hiszek a Miele-nek, a Stiftung Warentestnek és a wfk-nak. ;) És persze engem is érdekelne, ha lehet, nyilvánosan.
A Gaggenau Bosch-Siemens csoport tagja, a Smeg olasz, a De Deitrich-ről ilyesfajta infót nem találtam. Az első kettőről hallottam, sőt, már mintha itt is említettem volna pár éve. Van még ilyen: Scholtés, bár ez meg már Indesit tulajdon. Így gyakorlatilag a Miele az egyedüli önállóan megélő, megálló prémiummárka, ami magyarázat lehet arra, hogy miért "ez a leg-leg-leg..." nem? ;)
@b31
Adagolás:
"Üvegkímélő rendszer
... minden Miele mosogatógépet Perfect Glass-Care technológiával szereltünk fel, amely biztosítja az adott programfázishoz optimális keménységű vízzel történő mosogatást. Így óvjuk közösen értékes poharait." Régebben elektronikus vízkeménységmérést írtak mindenhez.
A vöröskereszttel pl kifejezetten rossz tapasztalatom volt. Egyik alkalommal egy banya fogadott, olyan stílusban, mintha részeg hajléktalan lennék. Látszott rajta, hogy csak őt tartom fel azzal, hogy adományt hoztam. Másik alkalommal a két nappal előtte megkérdezett időpontban zárva volt (egyébként hivatalos nyitvatartási időben), akkor csak letettem a bejárat elé. Két-három óra múlva is arra mentem, már alig volt valami. Az volt az egyetlen alkalom, amikor 100%, hogy a rászorulókhoz került.
Igen, egy ilyen hirdetésre biztosan jelentkeznek akár olyanok is, akiknek arra kell a ruha, hogy utána továbbértékesitsék, ilyet is hallani sokszor. MOndjuk én express-en igy meg sem hirdetnék ruhát, vannak erre olyan fórumok, ahol azért tudsz "szűrni", hogy biztosan jó helyre kerüljön. VAgy a családsegitő intézetbe, karitativ szervezetekhez is be lehet vinni.
VAnnak ilyen emberek, ismerős, nagyon keresni sem kell. (a xarevőkre mondom)
Látom. Nem figyelsz a történetek értelmezésénél, ezek nagyjából szó szerinti telefonbeszélgetések.
Ép elméjű ember nem kezdi bemutatkozás helyett azzal, hogy postázd el neki azt a ruhát, amiről még csak meg se kérdezte, hogy férfi, női, felnőtt, gyerek, milyen méret, téli-nyári ruha. Foglalkoztam autista meg értelmi fogyatékos gyerekekkel, de talán még azok is értelmesebbek, nem ilyen élhetetlenek.
HÁt tényleg nem sok empátia szorult beléd, de lassan már nem csodálkozunk ezen...
Tudod, ha segiteni akarsz tényleg, és ingyen meghirdetsz használt ruhákat, akkor ne a jelentkezők szellemi kapacitásának mérése legyen a célod, hanem a segitség. Ne csodálkozz rajta, ha szegény emberek jelentkeznek egy ilyen hirdetésre, hiszen régi ruhákra általában nem a tehetőseknek van szükségük. Ezeknek az embereknek sokszor nincs pénzük a postaköltségre. Próbáld ki egyszer, hogy elpostázod nekik ahelyett, hogy nekiállsz poénkodni mások nyomorúságán. Én nem egyszer megtettem... és jó érzés volt, hogy segithettem, megmelegitette a szivemet... talán a tiédet is sikerülne... ha van egyáltalán.
Köszönöm, majd utánanézek. Bár nagyon jó biztositásunk van, de ha van jobb ... :)
MÁr mondták ezt többen, ill. olvastam is több helyen, hogy igy szép egyenletesen szárad a töltet. Aztán vettem egy tollkabátot a c&a-ban, és ez kimondottan szerepelt a kezelési útmutatóban.... és tényleg nagyon bejön a toll töltetű ruházatnál, majd próbáld ki. MOndjuk van egy hangjuk a teniszlabdáknak a száritóban, de hát valamit valamiért.:D
Még annyi, hogy csak azt az egy kabátot tedd bele a labdákkal, más ne legyen benne.
Ne haragudj, ha ugy adtad fel a hirdetest, hogy most lemered a reakciot (utolagos HSZ -t elolvastam), akkor jo, de ha tenyleg jot akarsz, szerintem van jo szomszed...nincs? akkor van a voroskereszt (marmint ha tenyleg ingyen van).
- Igen, két zsák régi férfi- és nőiruha van, ez ingyen elvihető, és jó állapotú, minőségi ruhák, ezek meg 300 Ft jelképes összegért.
- És ezek a jó ruhák milyen méretben vannak?
- x, y, z méretűek zömében...
- Engem érdekelnek, de mi szegények vagyunk.
Engem felhívott olyan is, aki elmesélte, hogyan erőszakolta meg a szomszédja.
Kb a jelentkezők harmada bolond. Ezek az emberek talán leginkább egy autista és egy hajléktalan kommunikációs képessége közt helyezkednek el félúton. A középkori iskolázatlanságra hasonlíthat. Ha használt autót hirdetsz, akkor is egy válogatott társaság telefonál, de az semmi. Ilyenkor az ember alaposan elgondolkodik a szociális interakciók, az életviteli problémák, a szegénység, és a szellemi kapacitás összefüggésén.
OFF: ezt úgy konkrétan ki tudnád fejteni nekem, hogy mikkel találkoztál? csak azért, hogy ha ingyen adok fel egy hirdetést, akkor fel legyek készülve... (mert szándékomban áll feladni ilyet)
Segítséget szeretnék kérni! Van egy FAGOR FS 3612 IT mosógépünk. Egy évig állt egy pincében, majd miután bekötöttük kb. 10 mosás után, nem hajlandó kipumpálni magából a vizet. kerestem hogy nem tömődött e el a bűzzáró golyónál vagy a szűrőnél, és nem. Egyik ismerősöm azt javasolta, hogy szedjem szét - lévén úgy sincs rajta garancia - és keressem meg a víszint szabályzót, mert hogy a mósógép szerinte nem érzekeli, hogy van benne víz ezért nem indul a pumpa (sajnos fogalmam sincs hogy nézki, illetve hol kénen megbontani a gépet, egy robbantott rajzot/utmutatót se találtam róla). Szerintem meg csak elromlótt a pumpa, de kicsit extrémnek tartanám 10 használat uán. Szóval ez ügyben szeretnék ötletet/tanácsot kapni!
Off: Bocs Lala, nem tudom belinkelni, mivel mas orszagban elunk, nalam az Allianz a nyero, minden biztositasra (haz, auto, javak es nem utolso sorban az egeszseg is), mert tapasztalat szerint ok a legjobbak. (ez nem a reklam helye), bocsi...
ON: ezt a teniszlabdast nem tudtam, de kiprobalom, nem rossz otlet :)))
Pakoljatok össze egy zsák régi ruhát, és adjatok fel próbaképp egy hirdetést az expresszen, hogy "ingyen elvihető ruhák". Sokat meg fogtok érteni az emberi természetből. Olyan emberekkel fogtok beszélni, amilyeneknek a létezését korábban el se hittétek volna.
Akkor szerinted úgy működik, hogy be lehet állitani minden egyes szerhez, hogy mennyit kell belőle adagolni mondjuk egy 5 kg-os adaghoz? Ha ma éppen 40 ml adagolású por van itthon és ez van beletöltve, akkor ezt beállitom rajta, de ha legközelbb egy 100 ml-es adagolású lesz benne, akkor ahhoz megfelelően beállitható az adagolás?
Ez is egy járható út lenne, meg az is elképzelhető, amit sanyooo irt, mármint, hogy figyeli a viz pH-értékét.
Ez annyira nem gyakori lehetőség a háztartási mosógépeknél, ezért voltam/vagyok/lennék rá kiváncsi, hogy konkrétan az ilyen miele gépeknél ez hogy működik.
Az áruk alapján igényes gép lehet mind, amit belinkeltem tegnap.
Csak amiatt, mert "leragadtunk" a mielénél, úgy érzem. Nem hiszem, hogy ne lenne hasonló minőségű gép, csak itthon talán ez a legismertebb, ezért ez a leg-leg-leg... nem?
Igen, mondjuk az is utolérhetetlen előnye, hogy a zsebben hagyott papirzsebkendőt, ami mosás során szépen beteriti az összes ruhát, azt is nyom nélkül kifújja mindenből. Ez fekete mosásnál a kedvencem amúgy.:s :))))
Még a toll töltetű kabátokat szoktam belerakni, 6 db csak erre használt (tehát új és tiszta) teniszlabda kiséretében. Gyönyörűek lesznek igy.
Be tudod linkelni, melyik biztositás ez? Nekünk is jó biztositásunk van, ingóságokra is, de én úgy emlkészem, hogy csak géptörésre szól a műszaki cikkek vonatkozásában.... lehet, hogy váltani kéne? Groupama garanciánál vagyunk.
Hali! Az ipari mosógépeknél (Mosogatógépeknél is. Ahogy Sanyooo is írta.) meg van adva adott vízkeménységhez és szennyezéshez mennyi ml kell adagolni, melyik vegyszerből. Sok vegyszeres cég „ingyen adja” a saját adagolóját, a saját vegyszeréhez. Az adagoló a legtöbb esetben „perisztaltikus csöves”, meg van adva mondjuk 1fordulat 4ml vegyszer.
Gondolom, a Mielle –nél, is előre be kell állítani, és akkor az adott programhoz vezérli az aktuális szert.
ez egy olyan biztositas, hogy a hazbeli javakra, marmint butor, szonyeg es elektronikai cuccok...stb, kulon fizetek, ahol van egy valasztasi lehetoseg: kicsit tobbet fizetsz, de osszes bemondott elektronikai cuccod biztositva van a javitasra (kiszallasra is).
Szaritoval kapcsolatban, en sem szaritok mindent a geppel, nem is lehet...meg nem probaltam az ingeket, de nem is fogom, hisz azok secc perc alatt szaradnak, ha nem muszaj nadragot sem, viszont epp ma este nagyon orultem neki, mert mindket kabatjat a Kedvesemnek ujra tudtam szaritani, mert holapatolt es holnap reggel ismet kell...
Azt meg, hogy letisztitja a macskaszort, kutyaszort mindent meger :)))
jó a száritógép, kevesebb por is van a lakásban, ha valaki mindent abban szárit.
Elhiszem, hogy ilyen hatása van nálatok, ha egyébként meg túl párás a levegő.
Nálunk abszolút ideális páratartalom van, viszont volt egy év, amikor mindent a gépben száritottam télen, ennek következtében annyira lecsökkent a páratartalom nálunk meg, hogy mindannyian szenvedtünk miatta, venni kellett UH-os párásitót. Akkor én konkrétan a gépi száritásra (és az emiatt "hiányzó" párára) nem is gondoltam, a következő évben derült ki, hogy emiatt volt, mert akkor már csak a törülközőket száritottam a gépben, a többit száritón száritottam, és az UH_os párásitóra egyáltalán nem volt szükség, szóval akkor jöttünk rá, hogy olyan sok párát "elvont" a házból, hogy azért volt túl száraz a levegő... de nagyon... 30 % alatt volt, ami nagyon kevés és már tüneteket okoz.:(
az az igazsag, hogy engem is pont ez szeditett, hogy ingyen lehet ot eves garanciat ra , csak be kell jelentkezni egy bizonyos ido alatt, amit en sajna kihagytam, de megvan a ket ev :))) de... szokasom szerint biztositast kotok az osszes ingosagomra, amiben benne van a javitas is :)
Az én régi-régi (már azt sem tudom, hány éves lehet) whirlpool-om is tökéletes állapotban van, de ez a mai gépek megbizhatóságára vonatkozóan egyáltalán nem garancia. Volt ugyanebből a márkából egy új és elég drága gépem, annyira szivatott, hogy a kisbaltát akartam sokszor belevágni.
Ez az, amit mondtam, ilyen árban már azért inkább az ismertek/közkedveltek közül választanak általában.
Egyébként ez jónak tűnik, és alapból van rá 3 év garancia, ami szintén pozitiv.
Most nem tom mennyire jo gepeket vettem, WA72145BK a moso es WA72325BK a szarito, 7 kg mindketto, kb. 400 euro darabonkent.
En maximalisan meg vagyok elegedve veluk :)
Megjegyzeskent: van egy Indesitem is ami szaritos is, de kb. ketszer hasznaltam a szaritast es tobbet soha, viszont mar 11 eves es meg nem volt baja :)
MÁrmint úgy érted, hogy teljesen mindegy, milyen mosószer van benne, nem is kell annak az adott szernek az adagolását ismernie, mert a viz pH-értékét képes mérni, és ennek változása megbizhatóan mutatja, hogy mennyi szer kell bele?
Valószinűleg csak a saját márkás szereket tudja megfelelően adagolni, de ki tudja, lehet, hogy meg lehet tanitani neki, éppen milyen cucc van bent a tartályban. Érdekes azért... jó lenne tudni.
No de nem a leírás a durva, hanem a valóság. És sokra is vihette vona a srác, mert nem volt léhűtő. Itt az index is tele van 2008 előtti hozzászólásokkal, hogy nem szabad devizahitelt felvenni, hogyha nincsenek mozgósítható tartalékaid. Pláne nem CHF-t. Nekem még yen-t is kínáltak! A K&H volt a legdurvább a mellébeszélésben, elmondtam, hogy csak ft-hitel érdekel (addigra már volt máshol tapasztalatom), majd tíz perc múlva derült ki, hogy a nő ostobának néz, és azóta a chf-hitelről beszél. Amikor helyre raktam, próbálta magyarázni a bizonyítvanyt, de olyan stílusban, hogy kioktatott, hogy ft hitelt nem veszek fel, mert annak magasabb a kamata, legfeljebb eurot. Aztán eljátszotta ugyanezt az euro-hitellel. Erre volt beprogramozva.
Cs.D.V! A bankok természetes, hogy nem azért mentek csődbe, mert nem értettek hozzá, hanem azért, mert a management a csőd előtti években és évtizedekben így tudta a legnagyobb hasznot húzni, a következmény nem őket sújtotta. A srác nagyon is tehet róla, azóta is törlesztheti a kocsiján megmaradt másik (vsz. CHF) hitelt, ami 25× annyiba került, mint az én kocsim.
Az egyik szomszédom, aki életében nem kért kölcsön, nemhogy pénzt, még egy kalapácsot sem, az aluminiumhulladékból kifelxelte azokat a darabokat, amiben acél csapok voltak, mert így tiszta fémként vették meg a MÉH-ben. Szóval van választási lehetőség - a két véglet között is. Ők soha nem fognak csődbe menni. Pedig mindenből Mielét vesznek :)
Ezek az "általános" márkák, amikben azért jobban meg is bizik az ember.
Gorenje volt egy időben téma, de ha jól emlékszem elég drágák a jobb gépeik, ezért általában úgy van a többség vele, hogy hasonló árban inkább vesz az emlitettek közül.
A közelmúltban személyesen beszéltem egy személlyel, aki MIELE gépeket forgalmaz-szervizel. Nincs elragadtatva a méhsejttől. A régi dobot komolyabbnak tartja minőségileg / szerkezetileg/.
Igen, az hangos, meg a vizbeeresztés is, ahogy spriccolja be az adagolóba.
Nálunk közvetlenül gyerekszoba mellett van, és hiába poénkodik rajta bárki, de bizony néha előfordul, hogy éjszaka kell mosni, mert én pl. a szennyezett ágyneműt nem tárolom reggelig, hogy pl. a hányás (bocsánat) beleszáradjon. Sajnos betegségek alkalmával előfordul....
Úgyhogy számit, hogy mennyire hangos, de az igaz, hogy ebben a tartományban valószinűleg nem olyan sokat oszt-szoroz az a pár decibel.... végül is annyira halk, hogy ha ez a hang duplázódik még mindig belefér.:)))
76850 van nekem.
De ha 10 éven belül elromlana és drága lenne a javitása, akkor valószinűleg miele lenne... bár lehet, hogy előbb még egy siemens-t megpróbálnék.
Vett itt valaki 1-2 éve egy siemens gépet, nem emlékeztek, ki volt az? Meg kellene kérdezni, "hogy van a gép".
Nem kételkedem, kérdezem, hogy működik? Meg lehet tanitani, hogy éppen milyen adagolást kivánó szer van beletöltve, vagy csak saját mosószerrel működik megfelelően, annak az adagolását tudja, ez alapján adja be a mosószert a töltetmennyiség és program függvényében?
EGy vendéglő, még ha csendes is, sokkal zajosabb, mint egy éjszakai lakóövezet.:p
Ráadásul a centrifugálás hangerei között nincs akkora különbség. És mindkettőnél az a zavaróbb.
De mondok még valamit: nálunk eddig a mi szobánk falának másik oldala volt az a fürdőszobafal, amelyikbe a leeresztő van bevezetve. Na, az igazán hangos, amikor elkezdi leengedni a vizet. És nem a szivattyú, hanem a víz folyása, "csobogása" a csatornában. Tényleg,neked melyik típus van? 76xxx
Éppen most dicsértem meg a mielét, neked semmi nem elég?:))))
Majd megmondják, akik tudják, régebben volt szó róla, de az biztos, hogy már egészen kevés decibel különbséget úgy érzékel az emberi fül, hogy dupla hangosnak érzi.
Amúgy biztosan nem hangos, de miért nem tudják még halkabbra gyártani, más is megoldotta....
Lala! Ez a dB a mániád? 8 dB különbséget meg sem hallasz! Két mosógép között főleg nem, mert ezek a megadott értékek valószínűleg átlagok, és az átlagnál mindig hangosabb lesz, de mindig eltérő módon a víz loccsanása az üstben, vagy egy gomb, egy zipp-zár koppanása az üvegajtón.
Amit nem értek, hogy működik az automata mosószer adagolója, honnan tudja, hogy mennyit kell adagolni? OK, hogy a töltetmennyiség alapján, de azt nem tudhatja, hogy mondjuk 140 ml-es adagolású ariel por, vagy valami más zanzásitott por van bent, amiből csak 40 ml kell 5 kg ruhához. Vagy be lehet neki adni, hogy az "átlag ruhatöltethez" abból a konkrét mosószerből, ami éppen a tartályban van, mennyi az adag, és az alapján adagol?
VAgy csak és kizárólag saját (miele) mosószerekkel működik ez az automatikus adagolás megfelelően?
Nem mintha miele gépet vennék, és nem mintha pont ez lenne a leglényegesebb funkciója, csak ez szembejött, és ahogy elolvastam, egyből ez jutott eszembe: honnan tudja, hogy az adott mosózerből mennyit adjon?
Amúgy még mindig hangosabb, mint az én gépem... ha jól emlékszem 8 decibellel. :p
MÉhsejtes dob: rájöttem, miért jó, eddig mindig viccelődtünk a méhsejtesen, meg a gyémánton, emlékeztek?:))
Mert a mosásra koncentráltunk, de nem ott van a lényeg, hanem a nagyfordulatű centrifugán. Irja is, hogy a nagyon apró lukak miatt nagy fordulaton sem fogja "kipaszirozni" :D a lukon a szövetet, igy kiméli a ruhákat.
És ebben van valami valóban, mert amikor törülközőket mosok és 1600-on megy a centrifuga, akkor nem tud annyit lazitani rajtuk sokszor, hogy a "lukakat" ne lássam a törülköző bolyhain... ahogy tényleg magas fordulaton szinte átnyomja a dob lukain. Ez törülközőknél nem probléma, úgyis "felfújja" őket a száritógép, pont a törülközős adag az egyetlen, amit abban száritok..
Kényesebb holmikat úgysem fog senki 1600-on centrifugálni, 1200-nál pedig még ilyet nem vettem észre.... de tény, hogy ez a méhsejtes dob ebből a szempontból jó lehet.
Viszont pont a fenti oldalon az "ipari" mosógépnél találtam mosógép össztömeg adatot: 73 kg! Tehát 20(!!!) kg-mal kevesebb, mint a Miele háztartási gépei. Valami biztos hiányzik belőle. Ha más nem, akkor az anyag.
Elnézést, ha félreérthető voltam, magam arra gondoltam, hogy a két gép kb. egy szinten van műszaki kivitelét illetően, masszív jó gép mind a kettő. Az Eudora kevésbé ismert, és csak háztartási gépeket gyárt.
Értem, akkor most kiderült, hogy a Miele is ótvar.
Ne legyél már ennyire betegesen belebuzulva az Eudorába!
Vagy azt kezdted el használtban nyomatni a népeknek?
A testberichte.de oldalon is csak egy 2008-as mosógép szerepel, egy díjazásos oldalon, ahol Bauknecht, Elektra Bergenz, meg Blomberg nevű mosógépek is kaptak díjakat.
Nálunk ugye egyik sincs.
Tehát szervíz sincs, tehát alkatrész sincs, tehát szerelő sincs, vagy más városban.
Nálunk van Miele, ami szerinted nem jó, és vehetek hozzá 10év garanciát, amivel megoldottam hosszú időre a véletlen elromló mosógép dolgot.
Exkluzív készülékvédelem és maximális biztonság a Mielétől 10 év készülékvédelem a Mielétől.
Megbízható, gyors és rugalmas A Miele Szerviz Tanúsítvány 8 éves futamideje alatt Ön mentesül a rendeltetésszerű használat során esetleg fellépő meghibásodás elhárításának költségei alól.
2. Szolgáltatások 2.1. A szerződéses jogviszony fennállása alatt a Miele a vásárolt Miele készülékkel kapcsolatos esetleges javítási költségeket megtéríti. A kijavítási költségek alatt értendők a szállítási költségek, a munkadíj és az alkatrészek kicserélési költségei is. 2.2. Ha a kicserélés nem gazdaságos vagy lehetetlen, akkor a Miele fenntartja a jogot, hogy a kicserélés helyett a készülék használati idővel arányos értékcsökkenését figyelembe véve a készülék jelenértékét visszatérítse vagy egy azonos értékű készüléket bocsásson az Ügyfél rendelkezésére. 2.3. A kicserélt alkatrész és készülék a Miele tulajdonába kerül.
---------
De te imádjad csak az Eudorát, ami a best of the best, az ISTEN.
Te láttál már? Én Miele-t láttam. A w2241 tömege 93 kg, de ez egy még csak max. 5 kg-ot mosó gép.. A jelenlegi legnagyobb itthon hivatalosan kapható AEG (L98699FL) ennél 10 kg-mal könnyebb. Eudoraról nem találtam adatot.
De a Miele belsejéhez már korábban is töltöttem fel képet, itt meg egy link: Prospektusrendeles (regisztráció után), vagy
Mosógépet szeretnék vásárolni, és szeretném kikérni a véleményeteket.
A kritériumok: elöltöltős, min. 1000, de inkább 1200-as centri, max. 45cm mélység, megbízhatóság (főként az elektronika terén), és házilag is könnyen szerelhető mechanika (csapágy, motor, ékszíj, fűtőszál, stb.).
Ami jó lenne: rövidíthető programidő, plusz öblítő funkció, folyékony mosószert is fogadni tudó adagolótartály.
A keretem max. 120.000.-Ft, de minél olcsóbb, annál jobb :)
Hali! Amit írsz azzal manipulálsz, azt a látszatot kelted, mintha aki használt dolgot venne az hülye…
Nyilvánvaló, aki nem ért a dologhoz (Persze időnként, aki ért hozzá az is.) könnyen belenyúlhat, egy rossz vételbe.
Amikor még mosógépekkel foglalkoztam, jó pár gépet, főleg Energomat -okat újítottam fel és adtam el, van olyan amit 15 éve adtam el, és nemrégen hívtak, hogy gond van vele, szerinted rosszul jártak vele?
Cu farku kartács (És nem csak Ő…) pedig nem azt mondja, megítélésem szerint, hogy csak használt gépet szabad, érdemes, venni, hanem mint lehetőséget emlitette…
½ OFF
Egyébként használtan vettem jó néhány fényképezőgépemet, és egyéb fotós cuccot, a fotóklubunknak vettünk egy digi gépet, hamarabb tönkre (Nagyrészt a szekrényben volt, alig használta valaki.) ment mint a használt gépeim amiket lényegesen többet használtam…
Volt egy mesterségesen felpörgetett fogyasztás, mesterségesen felnyomott ingatlanár, mesterségesen felnyomott hitelből.
Még a nagyok sem láthatták, hogy ez mikor fog kidurrani, vagy kifog-e.
Bankok mentek csődbe, vagy lettek államilag kisegítve ott, ahol húdekurvára liberális szabadság van, és majd a piac szabályozza önmagát. Frászt szabályozta önmagát, a profit meg a jutalék volt az ISTEN. A banki vezetők jutaléka. Emberek lettek ott is utcára téve, mikörben a bankárok még az állam által kisegített, csődtől megmenetett bankokban is veszett mód osztottak a jutalmakat maguknak.
Bár kinti ismerősöm szerint ez már lecsengőben van, most a hitelkártyásokon a sor.
Az államok is eladósodtak, azok sem fogják visszafizetni az adósságaikat.
25 éve még az OTP csak úgy adott hitelt 150ezres TV-re, ha volt megfelelő igazolásod. Akár kezes is kellett.
5 éve a Merkantil bank úgy adott hitelt 3 millás autóra, hogy vittél pár papírt, és nulla önerővel elvihetted.
Ebből is látszik, mennyire fel lett pörgetve, fújva mesterségesen ez az egész.
Ráadásul a rizikósabb deviza hitelekkel sokkolták itthon a helyzetet, míg mondjuk az USA-nak ahonan ez kiindult, elég volt a saját pénze is az eladósodási bummhoz. Nálunk ez tetézve lett devizával.
Imerősék 10millát vettek fel az OTP-ben, 30évre jen hitelt. 40 ezerből lett 140 ezer, miközben az adósság csak nőtt. Hiába kerestek jól, dolgozott a férj egyre többet, ő is az építőiparban volt, ahol a körbetartozási móka utolérte, és bacták kifizetni. Csőd.
Ki a hibás?
Az állam aki nem szabályozta be a dolgot, az állam, aki engedi a körbetartozást, az állam, aki előre elkéri az ÁFÁt, miközben akinek kilett állítva a számla nem fizet (röhög a markába), a bank, aki veszélyes hiteleket osztogatott szép szlogenekkel, szelíd rábeszéléssel.
Bár nem ismer, mert nem ismerhet minket, már az elején személyeskedéssel kezdett, hogy jön ő ehhez?
A többi meg.... hát lelke rajta, legyen boldog abban a lakásban, amit bagóért szerzett meg egy nehéz helyzetbe került kétgyerekes családtól... ő meg az empátia.... ugye viccelsz?
Erre nem is vesztegetnék több szót.... hát szépen bemutatkozott...
Egy volt kolléganőm most adta el nemrégen a 60 milliós házát 24 millióért, csak hogy végtörleszteni tudjanak. Teljes berendezéssel, mindennel együtt hagyta ott a "vevőnek".... szegény azt mondta, hogy nem is az zavarja, mennyire keveset kaptak a házért, hanem az, hogy egy igazi hiéna volt a pasas... na mindegy, ez van, sok a lelketlen és pofátlan ember manapság, eljött az ő idejük.
Nem értem, ezen miért akadsz ki, nem hinném, hogy Baradlay kartács „túrta” volna ki a lakásból, meg azt sem nagyon hiszem, hogy fizikai erőszakkal kényszerítette a hitel felvételére.
Ha kicsit empatikusabban fogalmazta volna meg (Mondjuk tényleg kicsit furcsa megfogalmazás.), ill. nem írja le a dolgot attól még az előző tulaj nem „jön” ki az albérletből…
Az Eudora tényleg komoly gép. Volt egy magyar forgalmazó aki próbálkozott vele, de hát reklám nélkül nem nagyon ment. Egy picit volt csak drágább a gagyi gépeknél. Voltak itt a gyárból és tartottak oktatást a gépből, beszéltek a gyártásról is. Szétszedtek nekünk több gépet is, masszív kis gépek. Javítottam is néhányat jó pár év múlva, könnyen javítható, és valami minimál bajuk volt. Meg inkább nem tudták használni, pl. albérlőket „váltott” egy lakás.
Ha valakinek ilyen van meg tudom adni az akkori forgalmazó elérhetőségét, lehet van még kapcsolat a gyárral.
A morális kérdésekről jut eszembe. A lakásom is egy ilyesmi életfelfogással rendelkező családtól vettem. Új autó, frankhitel a lakásra, másodállás, túlóra, kábeltévé 200 csatornával. Csődbe is mentek. Nekem is mindenhol tukmálták az euro- meg a frankhitelt még a válság kirobbanása előtt, de mondtam, hogy a sajátjukkal verjék a csalánt.
Ez a család most albérletben lakik. Sok-sok éve. Két gyerekkel.
Hát igen elgondolkodtató, most elképzelem, hogy pl fényképezőgépben ebbe mi fér bele. Például azon az áron, amiért sokan egy Nikon F2-vel nyomják, ami hiba nélkül fog menni 40-50 év múlva is, lehet talán kapni egy harmadosztályú bridge kamerát, műanyag lencsékkel, bizonytalan élettartamú panellal és LCD-vel, 6-7 év múlva beszerezhetetlen alkatrésszel, ha elromlik valami, többe kerül megcsináltatni, mint amit ér, ha kiviszed a szabadba, nem fog működni, mert hideg van az akkunak, torzak a színei, zajos a képe. Nem is jut eszembe olyan tulajdonság, amit az előnyére lehetne írni. Az 1-5 év garancia talán. De szükség is lesz rá.
azért ilyen következtetésekkel vigyázni kell, 6-7-8 éve még sok jó márka volt, mint pl. mosógépben a Whirlpool és az Indesit... de ma már más a helyzet. Bosch mosogatógépről is hallottam már rosszat :)
Ha van, szerintem egyből azzal menj neki, le is fertőtleniti. Lehet, hogy mással úgy tűnik, hogy leszedted, de ha marad rajta egy pici is, akkor hamarosan újra megjelenik (mármint, ha penész). A gőz jó eséllyel kiirtja.
Én nem szedném szét a helyedben, valószinűleg nem annyira egyszerű azért.
viszont AEG hűtőt NE vegyél, én szoptam vele, meg Electrolux indukciós főzőlappal is, szóval itt már nem márkát kell választani, hanem talán adott típust, vagy csak kifogni egy jó gyártási napot :D
de a mosószóda elvileg zsiroldó, együtt a kettő úgy tűnt, jó lehet... de aztán idővel mégis megjelent a lerakódás, ezért hagytam. Mosóhatás pedig nagyon jó volt...
Miből gondolod, hogy fussa kipróbálni? Csak érdekeségnek írtam be. Teknikai. Vajon hány km/órával robog a dob palástja ilyenkor?
Mikor inas voltam a MOM-ba - helye a " honfoglalók " által elfoglalva- eldurrant egy ultra centrfuga dobja ( a próbálás alatt ) A nem vékony falat kiütve a közeli temetőbe landolt.
ha nem túl mobilis a dolog, marad az (a gőz), van egy kis kütyü...
már gondolkodtam a gép elejének lebontásán is egy teljeskörű pucolás érdekében, de így elsőre nem látni, melyik csavart kéne és milyen sorrendben kiszedni :)
Esetleg gőztisztitód van otthon?? (nincs hosszú i-m, bocsi)
Valaki nem olyan régen mondta, hogy nagyon ronda volt az adagolórekesz, meg felette a kis lukak, trutyis, penészes... azután gőztisztitóval nekiesett és nagyon szép lett. Szerintem jó lenne az ajtógumihoz is!
Gőzkacsa is jó, az a kicsi, csak gőzzel tisztitó valami legyen... az biztosan levinné, akármi is legyen ott.
Én ki szoktam törölni a gumit is körben, ha aznap már nem mosok többet, és ajtó nyitva. Esetleg ha sikerült megpucolni, a jövőben próbáljátok igy. Tényleg teljesen újszerű az egész gép, ahogy van.:)
Én is használtam egy időben mosódiót, aztán mosószappan-mosószóda kombinációt, és én is azért álltam vissza a normál mosóporra, mert szemmel láthatóan nem tett jót a gépnek. Konkrétan az ablakon zsiros lerakódás kezdett megjelenni.:(
Na ebben én is biztos vagyok, hogyha egyszer valami ultrazöld csoport jogokat fog követelni a mosógépeknek, akkor elborzasztásul a lala mosógépéről greenpeace aktivisták által titokban készült sokkoló képeket fognak a címlapokon hozni, amint szibériai munkatábort megszégyenítő kegyetlenséggel zsigereli ki a szerencsétlen gépet, ami még éjjel sem tud egy szusszanásnyit pihenni, és miután halálra dolgoztatja, mosógép-tömegsírokba dobálva végzi a fagyott tundrán. :S
Nem vennék Mielét sem kéz alól, használtan... külföldről behozottat meg pláne nem, amiket százszámra hoznak be, "felújitanak" és árulják occsóért aukciós oldalakon. Akkor inkább a teknő... az nem romlik el legalább.:D
A tartósságról annyit, láttunk itt már 4 hónap után széteső LG DD mosógépet.
Vagy az én kazánom 4 éves, és kilyukadt a kazántest... 110eFt munkadíjjal. 240eFt volt a kazán anno.
Helyben nem is szerelik (már csak 1 cég nem dobta vissza nekik a szerződésüket, de az meg nem ér rá) Ceglédről jönnek.
Szóval minden elromolhat, csak ami eleve szar, az hamarabb.
A nagyon dicsőített Eudóra meg nem tudom miért nincs nálunk, mikor Unió van, tehát "semmiből" nem tartana itt is árulni, szervizelni őket.
Őket kéne megkérdezni.
Mindenesetre választani abból éri meg, amit itthon HIVATALOSAN forgalmaznak, szervizelnek, különben esetleg még használati sem lesz hozzá, nem hogy megjavítsa valaki.
Írta itt valaki, hogy vett használt Miele mósógépet (ezzel foglalkozótól), és addig nagyon rendes volt az eladó, amíg meghozta, de amikor elromlott, már nem lett elérhető.
Megirom, ha bármi van, persze. Az is megirtam, amikor hónapokkal ezelőtt gyanús ciripelés hallattszott belőle:)))
Lehet, hogy igazad lesz, én nem látok a jövőbe, de az eddigiek alapján igéretes. Nekem annyi elvárásom van vele szemben, ahogy bármelyik más ht. készülékkel szemben is, hogy azért 10 évet menjen el jelentős jav. ktsg. nélkül, ez azt hiszem teljesen reális elvárás.
A konyhai bosch gépeimmel már túl vagyunk a 11 éven, még soha semmi probléma nem volt egyikkel sem, mindenféle szervizelés nélkül. A mosogatógépembe kb. 2 havonta géptisztitó cucc megy és annyi... ezen kivül egyáltalán nem volt még hozzányúlva.
DE... azért érezhetően eljárt már felette az idő, mármint tudásában, eléggé elavultnak számit igy 11 év után. Nagyon ideje lenne lecserélni már. MOndjuk most annyira nincs pénzünk, hogy nagyon nem jól jönne egy javitás, vagy gépcsere, úgyhogy remélem még nem lesz gond vele egy ideig.
Csak amiatt irtam ezt, amikor általában le vagyok hurrogva, mert nekem nem kell egy örökkévalóságig tartó gép. 10 év alatt bizony eljár az idő felettük.
A mosógépre vissza.... ha 10 éven belül úgy romlana el, hogy súlyos összegeket kellene költeni a javitására (panelcsere pl.), akkor viszont már ott tartok, hogy az AEG és a Miele között nem nagyon látok "köztes megoldást", mert akkor mit vegyek, ha az aeg nem teljesiti az elvárásokat? Akkor marad a Miele... és nem a beigért 20 év miatt...
Elhiszed, hogy több energót láttam mint Te? Ha nem volt szerencséd a szerelőkkel arról nem a gép tehet. Még egy két év és meglátod mi lesz az AEG feliratú gépeddel, persze egy darab nem statisztikai mennyiség, de majd meglátod, és remélem le fogod írni ide. Egy energót 5évente érdemes átnézetni és pl. szimmeringeket cserélni, és így akár 20-30 évig is használhatod.
És ez tényleg rendesen kimossa a ruhákat, pl. egy autószerelő ruháit is.
Ugyanis ennél a márkánál nem ez a kivétel... abba te futottál bele sajnos. Lehetne érdeklődni és felméréseket végezni az aeg tulajdonosok "elégedettségi szintjéről":)), ha van kedved tedd meg, biztosan nagyrészt hozzám hasonlóan elégedett embereket fogsz találni.
Amúgy a tartósságra visszatérve.... anyukám kezei között is volt jó pár istenitett energomat, nekem is volt egy.... újan vásároltak. De én arra emlékszem, hogy valami gebasz mindig volt velük, ami miatt elég gyakori vendég volt a mosógépszerelő nálunk... ennyit a tartósságról.:) És nem tizenévekig voltak használva, hogy amiatt kellett volna szerelgetni őket, mert már ősmatuzsálemek voltak... a kezdetektől ez volt, évente legalább egyszer volt valami bajuk. De amúgy abban az időben ez valahogy természetes is volt szerintem. SEnki nem irta tele a netet egyből, hogy milyen xar gépe van, hanem elfogadták, hogy a gépek elromolhatnak. Meg kell javittatni és kész. Ez mostanában van, ha mondjuk valami pár éven belül 1-2x elromlik, akkor arról már kinyilvánitják, hogy egy fo.talicska. VAgy csak én látom igy?
LÁtod, itt van nekem is ez a 4 éves aeg, aminek soha semmi baja nem volt még.... és akkor még kétséges lehet, hogy tartós-e? Szerintem ez vicc....
REndben. Ez a gép már több mint 4 évet végigdolgozott egyetlen nyekkenés nélkül, ami a mai világban sajnos ritkaságszámba megy már a mosógépek között.... ráadásul nálam:))... na ez se mindegy, mert itt a lelke ki van hajtva, az biztos.
A 750 típusnál, bármelyik számot, beállíthatod, bármelyik betűhöz. Valamit csinálni fog. De pl. 11 hez bármit is állítasz ugyanazt csinálja. A prk. „csinálja” a dolgokat, a választókapcsoló „csak” „fűszerezi” ;-)
Hali! Azért van benne valami amit Cu farkú mond, mert ugye amihez nincs szervizkönyv, ill. nehéz szerezni, aztat a „mezei” szerelő is nehezebben vagy egyáltalán nem tudja megjavítani, persze van amihez lehet „szerezni”, de az is pénzbe kerül és a végén Te fizeted ki… Persze hívhatod a márkaszervizt is, ami megint nem olcsó.
Vagy veszel új gépet, és ezzel is tápláljuk a fogyasztói társadalmat.
Ezért írtam, hogy 750 tip (ill. ennek változatai.). Az első gép a Minimat volt 730tip. A 2. az Energomat ami 750tip. ez az Energomat klasszik, ebből volt a legtöbb Mo. Erre vonatkozott „E” javaslat. Ennél a típusnál a prg. kapcsolóval választottad a hőmérsékletet.
Amiről Te beszélsz az a 770, vagy a 751 tip egyik változata lehet. Ezeknél pedig a választókapcsolóval lehetett a hőmérsékletet állítani.
Na mondjuk velem pont nem tettél volna jót, ha olvasom az ilyen irásaidat akkor, amikor gépet választottam... most nem lenne ilyen szuperjó és tartós mosógépem.