Másfél év terepezés utáni állapot.
:-)
Egy hónapon belül cserélve: vízpumpa, kinyomócsapágy, főtg. szimmering, a képen szereplő csapágyból mind a 4 db. Ez anyagárban ~55 kHUF, munkadíj 20 kHUF + egy láda ser (Trebitsch).
Szóval az első csapágyakhoz és a kuplunghoz be tud jutni a sár.
Egy zsírzógombot találtam az autón, méghozzá a hátsó kardnánon. Ha Te találsz még szólj nekem is, plz!
Kicserélted a műa. doblemezt?
Vasárnap dolgozol vagy gurulunk egyet?
Le akartam mosni ma, de túl tiszta volt. Feleslegesen meg nem szeretek dolgozni, szóval elmentem saralni. A nap rendesen felolvasztotta a befagyott saras részeket, kb 15-20 centi mélyen. Szóval igyekeztem mindent megtenni, hogy legyen mit lemosnom :) Majd teszek fel képet, merthogy azt is csináltam. Jóó vóót :)
NagyonOFF: hellyel-kozzel probalom kovetni, mi zajlik a Matiz klubban, es csalodottan lattam, hogy iden marc 15-en itthon maradtunk :( Ha lesz talalkozo, biztosan elmegyek! A Matizbol megmaradt dolgokat meg hiaba hirdettem meg, senki sem jott el erte, csak emaileztek, hogy kell...egy talalkozon csak akadna rajuk vevo :) Amugy meg "szoval Jimny" nagyjabol ennyi ujsag van, meg nagyon sok melo :( ahogy az aprilisi beomat elneztem, jo lesz, ha most lefexem aludni, mert jovo honapban nem lesz ra idom. ON
Ma délután kint voltam a környéken, amolyan csendes ismerkedés volt. Teccik :)
Van újabb fogyasztás adat, 7.3L. Kíváncsi vagyok, az új gumikkal változni fog-e.
Kérdés: rendszeresen ellenőrizendő dolgok? Úgymint az Opelen a kardánt, itt kell valami ilyesmit zsírozni? Az első tengelynél, amin a kerék elfordul (gömbfej??) azt például?
Matiz:
Kár, hogy nem jöttél! Kipróbálhattad volna a vonószemet!
Csak onnan kellett húzni, ahol 6 henger alatt nem ment fel autó magától, azaz még a V8 RR (ELfé) sem.
Lényeg, hogy jó volt.
A vízpumpa mizériámat leírtam, ha minden igaz.
A kinyomócsapágyét szintén. Egyik helyett sem jó másik Suzukié, azaz a csapágy megegyezik a Carry-ével, de abból sincs sok.
Az a csőcsonk nem csinál semmit, csak épp ott szívja a motor a levegőt. Ha jól megnézed, pont a ventillátor síkjában van. Nekem állandóan sáros volt a légszűrőm.
Most a motor tetejénél, a tűzfalnál szív. Azóta tiszta a légszűrő. Legalábbis nem sáros.
A doblemez felett elvileg találni fogsz egy szívászaj-csökkentőt és egy vákuumtartályt az első hajtáshoz.
Alapesetben vez. szíj + szimmering. A motor nagyjából egyezik a wagonr+ motorjával, ha ahhoz van alkatrész (= rengeteg ilyen futkos) akkor csak akad ehhez is. A légszűrőt, olajszűrőt minden gond nélkül elsőre megtalálták a helyi autósboltban.
Összehasonlításképp: a Campora a harmadik légszűrő és kb ötödik olajszűrő lett jó, a Combo-ban volt vízpumpa csere, ötször (5) kellett nekifutni, mire megtaláltuk a megfelelőt. Pedig Combo-ból rengeteg szaladgál ugyan ilyen motorral!
Köszönöm, megyek aludni :) de előtte most már megiszom a sörömet a nagy izgalomra :))
Ha már Népszabadság, akkor sajtószemle:
Kezdőknek ajánljuk pl a Suzuki Samurai-t
Magyar Terepen Góg László cikke a Mateszről, terepjárósokról.
Vissza a Jimny-hez: a légszűrőház előtt van egy csőcsonk, lefelé néz a vége, a kaszniba vezet. Na, az mire jó? Nem megy bele semmi, nincs csak a légszűrő a környékén, úgy néz ki, mintha ott ki lehetne vezetni. Csakhogy mivel a kaszniba veszik, nem látom, hol a másik vége?
A dobban levő műanyagot le fogom úgyis bontani, egyéb megoldás hijján akkor ki tudom majd deríteni.
Eddig ez az első jármű, amiben felfedeztem, hogy hátramenetben is mutatja a sebességet az óra. A Campoban sem volt ilyen feature.
Szóval ma volt olajcsere, minden olajszint rendben van, a diffikben is, sebváltóban is. A csöpögést nem vizsgáltuk ki, majd vezérmű szíj cserével egybekötve szimmerungezünk. Annyira nem vészes, egy nap alatt cseppent le alig néhány csepp. Nem üzemszerű állapot ugyan, de időhiány miatt nem bombáztuk szét a vezérlést. Holnap kell az autó, lehet, hogy ha jövő héten több időm lesz, akkor megveszem az alkatrészeket és megcsináljuk.
Na jó, elárulom, mert holnap dolgoznod kell!
Van egy cikk a PUG kupecról, ahol az autód vetted, ahhoz egy kép a szalonról, előtérben (többek közt) a Te - még eladó - autóddal.
Be akartam linkelni aképet, de a honlapjukon csak a cikk van kép nélkül.
Csepelen is van egy eladó arany SN, azt láttad?
Saját csak egy, de két másikkal még elég gyakran előfordulok :) A kék színű csillagos és a fehér Combo. De tényleg, mi van a Népszabiban, nem bírok aludni amíg ki nem derítem :))
Basszus, akkor az enyémmel nem stimmel valami. Mondjuk, neked több az országút, honnan is jársz be? Nekem tiszta Pest mostanában.
Csörlőt láthatsz beépítve a Tejbenrajter katalógusában, azt nem tudom, a honlapjukon is ott van-e.
"Húztál már vele, vagy húztak már ezzel?"
Bocsáss meg, de ezt meg sem hallottam.
:-)))
Hátul nekem horog van, azzal húztam már ki a 4t-s targoncánkat vagy kétszer.
Elöl a gyári vonószem, de bírja. Nézd meg, az egyik (asszem a bal) jóval erősebb, mint a másik.
Jah, közben megvolt a második tankolás, 7,03L / 100km lett a fogyasztás. Persze ez nem labor pontosságú, szóval 7.2 és 7 között lehet valahol. Meg vagyok nyugodva.
Noh, otthon figyel 4db vadi új 195 R15-ös Fulda MultiTrac4x4 :) Hétfőn felugranak a felnikre. Olcsóbban megúsztam, mint amennyit terveztem rá. Bár, ha nem cserélek olajat, nem veszek gumikat és nem cserélem ki a törött pocsvédő műanyagot a dobban, akkor egy használt csörlőt vásárolhattam volna :) Úgy néztem, a lökhárító belseje elég öblös, hogy egy kis csörlő beleférjen. Láttam egy műsorban, hogy Jimnyvel túráztak, és a gyári lökhárító rejtette a csörlőt, a rácsos résznél lógott ki a vezeték és a kampó, nagyon fain volt.
Vettem egy vontatókötelet, igaz, nem rántókötél, de elég erősnek tűnik. A papírja szerint 3.5t-t bír, szóval azért nem világbajnok, de a semminél jobb.
Nézegettem alul a vonószemeket, hát, elég kis gyengének látszanak. A Campo-n egy rendes nagy fül volt, azt hittem ilyen van a Jimny-n is, de ez leginkább két lemezhez hasonlít. Húztál már vele, vagy húztak már ezzel?
A pakolással nekem az a bajom, hogy a hátsó ülés mögötti hely általában tele van "túlélő" cuccal.
Nem ismerem, csak az általam használt gumikat, sorry!
Te, eddig Burglart még csak leszólni hallottam a Jimny-t!
Bullt meg úgy tűnik, nagyon frusztrálja, hogy nekik Sharkkal nem egyszer tolatni kell ott a beforduláshoz az erdőben, ahol nekünk nem. Egyszer meg is kértek, hogy a rend kedvéért tolassak én is egyet.
Meg mikor én átmentem egy árkon, aztán négykézláb átmásztam Bull fennakadt L200-a alatt.
Úgy néz ki, meglesz bevállt Fulda holnap. Találtam még egyet, Falken LA/AT ez vajon milyen lehet? A gumis azt mondta, akkor inkább a Fulda, mert a Falken elég hangos.