Keresés

Részletes keresés

FVV-1100 Creative Commons License 2008.04.16 0 0 7148
Az ilyenkor szokásos módon elküldték HIVATALBÓL három pihenőnapra,aztán a negyedik napon szoliba ált/jelentkezett és folytatta a munkáját!(hozzáteszem,elég erős személyiségű hölgyről van szó,éppen ezért is csodálom,hogy ilyen megpróbáltatásokat is kibírt!)
Előzmény: Zolcsi67 (7143)
Nandesz2 Creative Commons License 2008.04.16 0 0 7147
Szerintem ez a "mentős" dolog azért alakult így ki, mert a mentőorvosok egy része ezt nem főállásban csinálja, hanem kórházi főállás mellett?
Előzmény: Törölt nick (7145)
RhB Creative Commons License 2008.04.16 0 0 7146

Kissé off, de egy mentős barátom mondta:

"Nem mentősök vagyunk, hanem mentők! Minthogy a tűzoltók sem tűzoltósok, meg a rendőrök sem rendőrösök..."

 

 

Hehe... :-))))))))))

Előzmény: Törölt nick (7145)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.16 0 0 7145
Kissé off, de egy mentős barátom mondta:

"Nem mentősök vagyunk, hanem mentők! Minthogy a tűzoltók sem tűzoltósok, meg a rendőrök sem rendőrösök..."
Vendégsín Creative Commons License 2008.04.16 0 0 7144

Szóval lehet, hogy...

 

Idézet egy "klasszikus"-ból: :-)))

"Szerintem feledni felesleges...  Meg rágódni rajta. "

Előzmény: Zolcsi67 (7143)
Zolcsi67 Creative Commons License 2008.04.16 0 0 7143

Nos, ismét (itt is) a Moldova-könyv egyik interjújára hivatkoznék:

Szerepel benne valaki, aki elütött egy embert mozdonnyal, rezzenéstelen arccal túltette magát a dolgon, de amikor nem sokkal később elgázolt egy nyulat, idegösszeroppanást kapott. Akkor jött ki rajta az előző baleset feszültsége is.

Szóval lehet, hogy az általad említett járművezető hölgyön is később, valami jelentéktelen eset kapcsán tör elő.

Előzmény: FVV-1100 (7141)
FVV-1100 Creative Commons License 2008.04.15 0 0 7142
Itt is ISZOM (mit iszom,VEDELEM!!!) a szavaidat!
Előzmény: Vendégsín (7136)
FVV-1100 Creative Commons License 2008.04.15 0 0 7141

"...Nem tudom a mentösök mit erznek, mikor valakit darabokban szednek össze..."

-Hidd el,a mentősök sem mindent emésztenek meg! (egyenlőre még mentős IS vagyok,volt már részem ilyenben)

Természetesen mindannyian tisztában vannak a kialakult helyzettel,de- és ez itt abszolút OFF- amilyen "komoly" feladatokhoz küldik ki őket (pl.:begyógyszerezte magát a kuncsaft és ivott rá némi alkoholt,stb.) ,ahhoz,akit TÉNYLEGESEN baleset ér,ahhoz éppen az ilyenek miatt nem tudnak kimenni!

Sok esetben ilyen faszságok feladatok miatt késnek a kocsik a balesetek színhelyére!

 

Namost,ha a balesetben gyerek is sérül,az MINDEN KÖRÜLMÉNY KÖZÖTT SZENT,hiszen,ha valaki,akkor a gyerek egyáltalán nem tehet a felnőttek ténykedéseiről.Azt hiszem,akik erre a topickra látogatunk,nem is kell külön komment.

Természetesen -és itt már válaszolnék a kérdésedből kivágott szösszenetre-ezek a dolgok azok,amiket a mentősállat,tűzoltózósállat sem tud egykönnyen felfogni,illetve túltenni magát rajta! (azt hiszem,ehhez sem kell külön komment!) Vannak más dolgok is,amik felfoghatatlanok,nehezen emészthetők még a sokat látott,öreg mentőzősöknek is,de ez itt már abszolút OFF! (ide is elsősorban a gyermekek sérelmére elkövetett tettek és az emberi felelőtlenség tartozik!)

 

Az,hogy valaki a sínek között bóklászik és elüti a vonat...

 

 

...ez hamar előfordul!(nekem a szüleim óvaintettek a sínek világától,amíg akkora nem lettem,hogy már fel is fogtam,hogy MIÉRT is tették mindezt!)

Mint ember sajnálom,de nem bírom megérteni,hogy a mai világban,amikor a média,a világháló tele van a balesetekről készült fotókkal,miért nem tanulnak belőle az emberek?

A szülők pedig a másik fele,mert akinek elmondták otthon,hogy mekkora súlyok,tömegek vannak jelen ilyenkor és mennyire nincs esélye az embernek egy ilyen találkozás alkalmával...!

 

Mint baleseti műszaki mentős elmondhatom,hogy láttam már a másik oldalról is olyan járművezetőt,aki-NŐ LÉTÉRE!- rövid időn belül kétszer is gázolt,mindkétszer halálosat és valahogy nem igazán rázta meg az eset,még akkor sem,amikor látta,hogy a testet szedik ki a kocsija/járműve alól! (villamosozott a hölgyemény,mindkétszer abszolút vétlen volt a balesetben!)

 

Ennyi.

Előzmény: Törölt nick (7139)
FVV-1100 Creative Commons License 2008.04.15 0 0 7140
Egymással szembe ment a két szerelvény-hogy miért,az a cikkben benne van,bár sem csehül,sem szlovákul egy kukkot sem tudok!!!-és összeütköztek!
Előzmény: SÜNÖCSKe (7123)
Törölt nick Creative Commons License 2008.04.15 0 0 7139

Sziasztok.

Nem tudom a mentösök mit erznek, mikor valakit darabokban szednek össze,de az biztos, hogy ök jobban "le vannak fölve" ilyen baleseteknel,marcsak azert is,mert ök naponta atelik az ilyent,mig egy mozdonyvezetö palyafutasa alatt legfeljebb egyszer-ketszer. Tegyünk különbseget a regi es az uj mozdonyvezetö garda között is. Regen ha egy baleset törtent, volt helyszineles, jegyzökönyv,es küldtek az embert tovabb.Az elsönel meg rosszul lett,latta a reggelijet megegyszer, de ha ujbol törtent egy gazolas, (legalabb is mi, szolgalat utan ittunk ra egyet,hogy könnyebben feldolgozzuk.)Egyikünk se volt reszvetlen, de az a kis alkohol segitett szolgalat utan. Volt kollegam, aki a harmadik utan mar csak a vallat vont.  Ma, egy sereg pszichologust küldenek az ember nyakara, es ahelyett hogy felejtene, meg telebeszelik a fejet,mindefele elmeletekkel,persze nagyvonaluan megkerdezik hogy hajlando e tovabbmenni. Mindenkinek maganak kell dönteni.Az aldozatok sora, amilyen tragikus,olyan sokretü. Reszeg utas, öngyilkos (a legtöbb majusban es karacsony elött) es figyelmetlen. Az elsövel sajnos nekem is volt mar dolgom. Ezen sokaig lehetne vitatkozni,sose vergödnenk zöld agra,mert ahanyan vagyunk, annyifele keppen reagalunk ra.

Előzmény: Törölt nick (7133)
Vendégsín Creative Commons License 2008.04.15 0 0 7138

Egy V 63-as és tehervonata volt a barátod eszköze...

Nyugodjék békében. Neked pedig részvétem.

Előzmény: SÜNÖCSKe (7124)
Infós Creative Commons License 2008.04.15 0 0 7137
"Szerintem a mentősöknek is van nem egy, nem kettő esete, amit nem tudnak feledni."
Ajaj! Gyermekhalál, vizihulla, égett test.... Utóbbi a tűzoltókban is maradandó nyomokat szokott hagyni...

félOFF

A www.langlovagok.hu -n van fent egy írás, talán Anett tollából, a tűzoltófeleségekről, -feleségeknek, érdekes olvasmány. :)

félON
Előzmény: Nandesz2 (7134)
Vendégsín Creative Commons License 2008.04.15 0 0 7136

Feldolgozni lehet, és kell az eseteket,de feledni soha! A mentősök szerintem nem feldolgozzák,hanem "elfelejtik".

 

Szerintem feledni felesleges járművezetőként, helyszínelőként, mentősként. Meg rágódni rajta.

Előzmény: Törölt nick (7133)
Nandesz2 Creative Commons License 2008.04.15 0 0 7134
Van olyan mozdonyvezető, aki szerencséjére sosem gázol, de olyan történeteket is hallani, amikor valaki egy szolgálatban kétszer gázol.

Nyilván nem könnyű egy ilyen eseten túltenni magát az mv-nek, én is sajnálom őket ilyenkor, mert egy rajtuk kívülálló tényező rángatja cérnán a lelki világukat.
Ugyanakkor szerintem amikor ezt a hivatást választják, ők is tisztában vannak vele, hogy sajnos az ilyen esetek vele járnak ezzel a munkával.

Szerintem a mentősöknek is van nem egy, nem kettő esete, amit nem tudnak feledni.

Persze ez csak az én meglátásom, nem kizárt, hogy számodra a mozdonyról ez nem feltétlenül így tűnik.
Előzmény: Törölt nick (7133)
Bárdos Imre Creative Commons License 2008.04.15 0 0 7132
Sokszor szóba kerül itt, hogy a szerencsétlen mozdonyvezető, hogyan dolgoz fel egy ilyen eseményt. Sok mozdonyvezető barátommal/ismerősömmel került már szóba ez a téma, és bár furcsán hangzik, általában nem viseli meg őket annyira egy gázolás, mint azt mi kívülállók gondolnánk. (Persze vannak kivételek!) Nem azért, mert részvétlenebbek, mint mindenki más, de az esetek túlnyomó többségében vagy öngyilkos volt az áldozat, vagy - bocsánat a kifejezésért - egyszerűen hülye, így a jármű vezetője semmit sem tud tenni a baleset elkerülésére. Viszont - éppen a "kívülállás" miatt - könnyebben túlteszik magukat egy ilyen eseményen, ami rendben is van, mert különben esetleg többé sosem mernének mozdonyra ülni. (A mentős sem áll neki zokogni egy baleset helyszínén, hanem végzi a dolgát, bármekkora volt is a tragédia.) A mozdonyvezetők - legalább is az ismeretségi körömben - a gyerekeket szokták sajnálni, de azt hiszem ez érthető is.
Előzmény: Balázs1 (7131)
Balázs1 Creative Commons License 2008.04.15 0 0 7131

Én cinikus vagyok a vonat elé lépésekkel. Balesetből is sok van (sajnos), aminek a felelőtlen emberek az okai. Minden útátjáróban készített felvételemen átmegy valaki a piroson. Fel sem fogja a veszélyét. A vonatról menet közben leugrálókat nem tudom tolerálni. Hirtelen dönt, élete végéig bánja. Sajnálatos, de senki nem kényszerítette. Mint a pár hónapja a 92-esen leugró néni, aki rossz vonatra szállt...

Az öngyilkosságról annyit, engem dühít a sínekre lépő. A +120-200 perc (helyszínelés, stb.) késés sincs ínyemre, igazán a vezért sajnálom. Szar érzés lehet, hogy úgyse tudja megállítani időben, tehetetlenül nézi végig, és még magyarázkodnia is kell, hogyan is történt. Több száz, néha ezer ember napját rontja el, az érintett család, ismerősök, barátok személyes tragédiájáról nem is beszélve. A problémákat máshogy kéne megoldani...

Mielőtt embertelennek tűnnék, én is azért gondolom így, mert szerintem is jobb lenne mindenkinek ilyen balesetek nélkül. Az embereken múlik, melyik helyzetből lesz baleset.

SÜNÖCSKe Creative Commons License 2008.04.14 0 0 7130
2 perc és küldök egy mailt az itteni címedre.
Előzmény: HLP (7129)
HLP Creative Commons License 2008.04.14 0 0 7129

Öngyilkos lett szegény a híradások szerint. Mi történhetett? Egy 18 éves embernél 1 esetben lehet ok az öngyilok. Ha halálos beteg, és ezzel szenvedést előz meg...

Jöhet mélben is, ha válaszolnál. Erőt kívánok neked a feldolgozásához.

Előzmény: SÜNÖCSKe (7124)
tamasi 48.-49. Creative Commons License 2008.04.14 0 0 7128

Tegnap reggel ( vasárnap ) 8 és 9 óra között a 40 - es fővonalon történt egy gázolásos baleset. Állítólag egy részeg ember feküdt a síneken Pincehely állomás Pest felöli végén a fénysorompós útátjáró környékén. A vonat Pincehelyről haladt volna Tolnanémedi állomásra miközben a szerencsétlen embert sikerült kissé elütnie.

 

Szüleim pont Ozora felé mentek autóval és látták az álló vonatot, meg a mentősöket akik élesztgették az illetőt, de a közelben már várta a mentő helikopter is a sérültet!

Valószínűleg nem halt meg az illető, de komoly sérülést szenvedhetett. A vonatforgalom leállt a helyszínelés idejére, mert Pincehely állomáson torlódtak a vonatok...

 

Az esettel kapcsolatosan sajnos többet nem tudok elmondani, de nagyon szomorú hogy szinte minden napra jut valamilyen szörnyű baleset - legyen az akár vasút vagy akár közút...

SÜNÖCSKe Creative Commons License 2008.04.14 0 0 7127
Köszönöm.
Előzmény: Törölt nick (7125)
Vendégsín Creative Commons License 2008.04.14 0 0 7126
Az egy másik eset volt szerintem.
Előzmény: Törölt nick (7125)
SÜNÖCSKe Creative Commons License 2008.04.14 0 0 7124

Most kaptam a hírt, hogy egyik barátomat péntek hajnalban elgázolta egy vonat Rákoscsabán.

 

Nyugodj békében, Viktor!

SÜNÖCSKe Creative Commons License 2008.04.14 0 0 7123
Itt konkrétan mi is történt?
Előzmény: FVV-1100 (7120)
V43 1024 Creative Commons License 2008.04.13 0 0 7122
Köszi!
Előzmény: czzf50 (7119)
Balázs1 Creative Commons License 2008.04.12 0 0 7121

Szia!

Engem is érdekelne. loraszkobalazs@citromail.hu

Köszi!

Előzmény: 95 55 2241 152-4 (7107)
FVV-1100 Creative Commons License 2008.04.12 0 0 7120
Itt is van némi baleset! (ahhoz képest,hogy ez nem nagyvasút,attól még nagyon kemény!
czzf50 Creative Commons License 2008.04.11 0 0 7119
2007.07.25. (A mozdony selejtezve 2007.11.29-én. 2003-as gyártás volt.)
Előzmény: V43 1024 (7113)
hármasbakter Creative Commons License 2008.04.10 0 0 7116
www.bama.hu
Előzmény: varjan01 (7105)
rg7 Creative Commons License 2008.04.10 0 0 7115
Csak félek attól, hogy a MÁV Trakciónak nincs erre pénze.

Szerintem a Uniqa biztosítónak lesz rá elég pénze:)
Jövőre itt jobban emelkedni fog a kötelező:)))
Előzmény: Tősgyökeres szentesi (7110)
MÁV alkalmazott Creative Commons License 2008.04.10 0 0 7114

Szia!

 

Engem is nagyon érdekelne!!!!

 

Köszönöm szépen!

 

utasitas@freemail.hu

 

Üdv

Előzmény: 95 55 2241 152-4 (7107)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!