ED (european design) volt a munkaneve a típusnak, csak kiadáskor lett Cee'd. Hogy a törzskönyvbe mi kerül, gondolom a hivatalos modell név, és nem a fantázianév. Monduk sok modellnél ezt nem különböztetik meg...
Én is ilyen DEZENT (N, T, vagy V) alufenit néztem ki magamnak tavaszra 15" méretben! A gumisnál, ahol a BFGoodrich Winter G téligumikat vettem, azt mondták hogy most 19e Ft, de tavasszal is valószínűleg annyi lesz. A gyári Michelin 185/65-R15 gumikat akarom majd rátenni. Mivel az autót kellően stabilnak érzem ezzel az abroncsmérettel is, döntöttem, nem fogok szélesebb, peresebb gumit rátenni. Azért azt meg szeretném tőled kérdezni, te mennyiért vetted, mi az ET méreted (mert ezeknél a felniknél 2 féle van: 40mm vagy 48 mm) és kaptál-e hozzá tehermentesítő gyűrűket a kerékagy - középfurat közé?
Én szereltettem bele távirányítót. Sajnos kedvezményként nem tudták ezt már megadni és így 19e Ft-ot kértek érte. Külön kis távirányító kapcsoló van hozzá, mert az LX+ hoz még csak "normál" kulcs járt, nekem tetszik. A beszereléssel tudtommal nem volt bajuk, faszán működik - bár így utólag lehet hogy ezért kellett majdnem 3 hetet várni a szalonban a gépért és nem a papírok miatt - szét is volt rendesen kapva a kocsim, ahogy ezt korábban is írtam? Kezd gyanús lenni... Mivel én a KiaGödöllő-nél csináltattam, így az utolsó kérdésedben sajnos nem tudok segíteni.
A kocsim LX+ felszereltségű, ami az én elvárásaimnak maximálisan megfelel, és az autóval is teljesen meg vagyok elégedve.
Egy dolog mégis hiányzik, méghozzá a távirányító a központi zárhoz, amit állítólag utólag is be lehet szereltetni. Legalábbis a szervizbe ezt mondták.
Meg is rendeltem hozzá az alkatrészt, de a szervizben (Csomai Kereskedőház-Szombathely, amúgy a kocsit is itt vettem) kifogott rajtuk a dolog, és 3 óra alatt nem jutottak semmire, nem tudták beszerelni- mondván ilyet még nem csináltak, utánna érdeklődnek és vigyem vissza a kocsit (mikor megrendeltem, akkor ezt nem mondták).
Mondanom se kell ezzel nagyon elment a kedvem ettől a "szervíztől", többé nem szívesen vinném ide a kocsim, ahol ennyire nem értenek hozzá....
Kérdésem, hogy v.ki szereltetett e be ilyet, és hogy Sopron-Győr-Zalaegerszeg körzetében tud e v.mi jó márkaszervízt ajánlani?
Az előző autóm ezüst metáll volt, nagyon szerettem, mert keveset kellett mosni. A Cee'd-nek viszont a sötét szín jobban áll (szerintem), ezért választottam ilyet.
A Black Peral-t túl komornak gondoltam, a Piston Grey-re pedig sokat kellett volna várnom, így lett Hike Green.
Nagyon szeretem! Szinte minden fényben más a színe.
A könnyűfém felnik már lekerültek a nyári gumival, ez most a gyári felni Dunlop WS 3D 195/65/15.
Én is mondtam itt és úgy tudom hogy van. Ezért is fújja a meleget (langyos levegőt)nekem már 2 perc múlva, amikor a motor hőfokjelzője még meg sem mozdult. Bár a motor is dízel létére nagyon hamar eléri az üzemi hőfokot. Ha valaki tudja, hol lehet erről hivatalos információt találni és közzétenné, azt megköszönnénk, mert már többször előjött ez a téma és én a neten nem találtam erről semmit!
Ha ez igaz, akkor a fogyasztásra is ki kell hogy hasson egy kicsit, mert a fűtőszál rengeteg elektromos energiát emészt föl és ez visszahat a generátoron keresztül a motorra. Én is 15 percig full állásban nyomom a meleget és az átlagfogyim 6,1 liter - bár erről még nem tudok érdemben nyilatkozni.
Napi tipp: átdolgoztam a májusi cascómat. Jó 22%-al kevesebbet fizetek., eddig 61.000Ft volt. Most 47.480Ft / év. poggyászbiztivel, 10% 50e önrésszel Vidék, C08, partnerk.10% üzleti kedv.5%
Pénteken túra berlinbe, végre lesz egy tartós tesztem is, fogyi adatokkal: lóhal- állában vágtatva :-D oda vissza.
Nekem is nagyon tetszik a hike green szín, főleg ha tiszta (majd moshatod rendesen) és napfény éri. Az elsőre rendelt szídem is ilyen lett volna, sőt az előző autóm is sötétzöld volt. Tavasztól egy kultúrált ezüst színű alumínium felni nagyon jól passzol hozzá. Ja, majd a kiaceed.info-ra is lehetne képeket feltenni a kocsidról, mert még ott nem láttam zöldet. Igaz most nekem ezüst színű az SW-m, kipróbálom ezt is mennyire állja koszt és veri vissza a napsugarakat, állítólag. És ne szomorkodj, itt vagyunk, ha nem is minden nap!
(Olvasom az LX Base-es népítéletben, hogy nagy a klíma felára magas. Majd csak lassan megértik, hogy klíma nélkül autót már csak áron alul lehet eladni, és nem fordítva van a dolog...)
A hátsó öv visszajelző lámpákról ír a használati útmutató, asszem 35 mp múlva elalszik, de ha elindulsz, megint felvillan, aztán bizonyos sebesség után megint elalszik, most nem tudom hirtelen fejből :).
Gratulálok! Na látod, minden jó ha a vége jó! Remélem a gumiszőnyeg problémád is megoldódott!
Nekem a hátsó üléseknél mindig be vannak csatolva az övek (már a szalonban átvételnél is így voltak - lehet hogy nem véletlenül), ezért nem jelez akkor sem, ha egy nehezebb csomagot teszek rá.
Ma végre beléptem én is a Ceed-esek képzeletbeli táborába. :) Átvettem az autót, a kőfelverődés hibátlanul javítva, újrafényezve az a rész, festékvastagság mérővel lemérve, pont annyi mint körülötte vagy bárhol máshol. Szóval tökéletes munka, kárpótlásul kaptam GPS-t. Persze papírt írtunk róla... Teljesen korrektek voltak a kereskedésben!
A lényeg: nagyon állat az autó, nagyon megy... :) Bp-ig 4.9 volt a fogyi, Bp-en dugózva felment 6-ra. Ennyit a bp-i közlekedésről... Próbáltam megnézni 130-as tempónál, de csak 120-ig jutottam, mert nem volt tovább lehetőségem, de valahol 5-5,5 liter körül mozgott a pillanatnyi fogyasztás. Minden tökéletes, most 124 km van benne. :) Illetve 1 dolog nem, az pedig a hátsó sorban ülők biztonsági öv figyelmeztető lámpája. Menet közben kigyullad a 3 emberke, főleg indulásnál. Majd elalszik. Ha hátra ül valaki, akkor vagy ég vagy nem..., de ez legyen a legnagyobb hibája, majd megnézetem.
Azt hiszem nem írok még népítéletet... ;)))) Bár még 2-vel bővült a tegnapi nap folyamán.
Úgy tűnik eléggé elfoglal benneteket az adok-kapok. Véleményem szerint mindenkinek lehet véleménye, de ha nem igazán itt van a helye, akkor észre kellene venni, hogy a határa a vélemény nyilvásnak.
Természetesen nem kívántam senkit sem megbántani!
Sajnálattal látom, hogy hiába bróbáltam terelni a figyelmeteket az autómról készült képekkel, és így vissza vezetni a beszélgetést a topik eredeti témájához.
Nem mozgatot meg senkit, pedig a korábbi hagyományokhoz igazodva igyekeztem megmutatni, hogy a topik lakóinak tábora milyen új autóval gyarapodott.
Pont ezért - is - vettem benzinest, nincs rizikó és így is megy mint atom :D
Én mindig azt mondom, hogy édesmindegy, milyen márka, tökéletes széria nincs, mindig van selejt- Eddig mázlim volt, úgy néz ki, az SW-m is jól összerakott autó :)