Ahogy én tudom, 1968-ban Luganszkban folytak a tárgyalások a Ludmillát illetően, amit egyes források már akkor M63-asként, a Szergej hivatalos "nagy testvéri" folytatásaként emlegettek.
Az, hogy miért született meg a Gyík, egy másik történet. Pl. szó volt arról is, hogy a MÁV ragaszkodott az 1250 mm-es kerékátmérőhöz, de a Ludmilla csak 1050 mm-essel rendelkezett.
De mivel ez a deal akkor nem jött össze, a hivatalos gépbesorolás miatt lett a Gyík az M63-as.
Ilyen formán jogos lehet egy fantázia festésű Ludmilla M63-as számozása nem?
A REViziónál szolnokit használtam. Igy az lehet mozdonyfelirat is, hiszen Szolnok mozdonyt is tud fogadni. A 140-es sebesség is stimmel, a gyorsvonati fék jelzése lehet, hogy túlzás. A féktípus viszont tényleg személykocsié. De messziről nézve jó, mert a Herkulesnek is hasonló jelzést vissel. szvsz
Sziasztok !! Egy kérést postázok, "KRUPPI TIBOR " jelentkezését a club talira,valami miatt nem tud a netre feljutni,ezért kérte meg szerény személyemet,hogy jelentsem be őt...
Miért 2862? Ezt a gépet Ludmillának vagy nagy Szergejnek nevezik, ezért elfér egy-két mozdony a mi Szergejeink között 62-es sorozatként. A MÁV be akarta vezetni pár éve a számitógépes pályaszám rendszert a mozdonyoknál is. Az M62-esek a következő psz-kat kapták volna: M62 000-099 - 2062, M62 100-199 - 2162, M62 200-273 - 2262 a remotok a 2362, a szélesek a 2562. A Gysev gépeken elvileg a 2962 lett volna. A hozzászólásodban emlitetted, hogy a 2862 létező gép lenne? Szerintem a kék Szergejekre gondoltál, de az 40 62-esek. Tehát szabadon maradt a 2462, 2662, 2762 és 2862. Vagy a mostani aktuális pályaszám az M62 801 és 802 lenne.
Mivel a személykocsiknál is létezik ilyen, hogy a középszámcsoport más-más típusú vagonoknál úgyanaz. Például: 21-91 000 = GOSA, 21-91 100 = CAF, 21-91 300 = DWA.
Amúgy a gép tetszett ebben a festési variációban? Jó lett volna a MÁV vonalain ilyen gépeket látni?
Zárlat nem zárlat minden esetben (itt az adott esetben nem). Nem a klasszikus értelemben vett zárlatrol van itt szo, csak némi "bitverekedésröl", amire a hurok modul reagál. Természetesen a müködö pályán ebböl nem veszel észre semmit mert annyira gyorsan reagálnak az áramkörök. (ellentétben az analoggal, ahol a zárlatra meglehetösen késön vagy soha nem reagálnak).
A hurokmodul nem alkalmas az analog pálya vezérlésére.
Kösz! Őrület! :-)) A Pályán üzemelő modellek sem vesznek a pillanatnyi zárlatból észre semmit? lassulás, rándulás? Analógban is üzemeltethető ezzel a modullal a hurok vágány?