Kezdő hegesztők számára hoztam létre ezt a topic-ot. Banális kérdések, gépvásárlás megtárgyalására. Egymásnak való segítségnyújtás, tippek, információk. Kérem mindenki tisztelje a kezdő kérdezőt.
Mármint erre a corgonra? Még nem próbáltam, egyelőre az egyik polcon fekvő CO2 tűzoltó palackon van. Jónak kéne lennie, mert ez a kevertgáz is W21.8-as szelepes.
Ez lesz a hegesztős szekerem, azaz a 8-as lemezen guruló iratszekrényem.
Most csak összepróbáltam.
További melók nagy vonalakban: szekrény lerögzítése, felcsavarozható palacktartó a szekrény hátuljára, hátsó kerekeknél egy-egy khh-zizzzz, hogy ne forogjanak. Az elsők egyébként fékesek lesznek, csak most nem azokat próbáltam rá. Esetleg kocsi húzogató fogantyú, majd még látom, hogy kell-e. Ha összeállt minden, akkor szétkapás-festés-összerakás.
Most néztem, hogy ennek az új Majomnak kifejezetten olyanok a lábai, hogy rá is tudom csavarozni a szekrényre (még nem döntöttem el).
Alig várom, hogy a sok szaromat szerszámomat be tudjam szórni a fiókokba.
annyi minden más adódott, hogy a hegesztőt csak egy-egy percre kapcsoltam be egész télen. December elején már nullán állt az argon palack nyomása de egész hónapra kitartott, január elején már a tartalék palackról toltam azt a pár tíz centi varratot, január végére lett cserélve a palack. megjegyzem, hogy a messer palackomat olyan simán cserélték mint a huzat. Annyit kértem hogy mivel 2030-is nyomáspróbás volt amit leadtam hogy hasonló legyen amit hoznak. kaptam lindéset.
Tehát végre leültem varrogatni, még tavaly készült légpuskához való golyófogót körbevarrtam. ez sem volt több mint kétszer fél óra, de hát ez van...
Az egész 2mm-es hidegen hengerelt lemez. Azért ilyen az aljának a kialakítása, mert a BB lövedék szabályosan kipattogott belőle, egy lövés után két luk volt a papíron.
Pont A4-re van méretezve a lőlap tartó.
fércelés
végighegesztés. látszik hogy minden sorozat máshogy sikerült. Volt benne hozaganyag nélküli és pálca "fektetés" is pár rövid szakaszon.
végeredmény (nem tudom, hogy a varratokat visszacsiszolom-e, de a festés nem ártana). mellette egy másik golyófogó van, 5cm vastag ólomlemez (saját öntés), de sajnos a pisztoly diaboló skulót sem fogja meg, nemhogy a bb golyót.
most jut eszembe, volt mégegy "projektem" ami szóra érdemes, ha eszembe jut lefotózom és azt is küldöm az éterbe.
"Néha retekként indul ha meg forró a huzal mint az álom. Ugyan az a beállitás szép varrat máskor meg gömb. Lehet ennyire hullámzik a porbeles minösége is."
Tényleg próbáld már meg kiszárítani kicsit. Veszíteni nem veszíthetsz vele.
Nem engem kérdeztél, de már utánanéztem. Önvédő porbelest nem szabad védőgázzal, mert a varrat ugyan jól nézhet ki, de gyenge lehet. Van ugye védőgázhoz való porbeles huzal, az más tészta.
Egyszer láttam (de most nem találom), hogy kipróbálták az önvédő porbelest impulzussal. Szar lett.
Terra robival mentünk mi is kifele a földekre meg a patakhoz.. Sőt a pótkocsi mögé felraktam egy fűnyiró adaptert amihez a benzines szecskázó fünyiró volt rögzitve. Azt gyia full gázon.
Pótkocsizni jobb a sebbeségváltós.
Hátsó még mindig nem jó, mert nincs difim, ha lenne is valamelyik irányba húzna.
Na porbeles. Nekem nincs dps gépem. védőgázzal biztos menne.
Ha védőgáz nélkül csinálnád, valószinű a pulzálás közben kiégne a porbél.
Mondjuk ez a fotó csak modell,de nézegesd végig,hogy mennyi merevitő csőből van a váz.
Az csak egy dolog,hogy előre akarod a törpöket ültetni,de látod,ez egy féltetős járgány,árnyékot ad,ha meg esik,legaláb ők nem áznak......
Nem rég az Fb merkatples-ben láttam egy hirdetést. Terra gépet keresett a tag pótkocsival gyerek sétáltatás céljára......
Azthittem,hogy padlót fogok,de igazából a terra is elpufog 15-el,vagyis canga tempó. Igaz két ütemű,de a briggs-ek barátibb hanggal közlekednek. Csak kérdés,hogy az országodba ezeket engedik e forgalomba,közútra !? Az én országomba,sem műszaki,sem biztositást nem igényli a rendszer !
Japánba nép közlekedő eszköz a riksa,és motoros változata is van .
Gurultam vele az udvarba, hát a rugózás kéne mert olyat csavar ez a szar, és a tükör aszfalt ritka. 8 évest meg le kellett már róla zavarni mert itt tekergett oda vissza vele....
Sok meló ja. Ráérek még egy darabig itthon leszek.
Plazmával faragom a szar varratot, meg vágok is. Végén kicsi csiszolás.
Nyitottam új porbelest*, ez fröcsög mint a veszedelem meg laposabb a varrat.
Mivel most többet megy a gép is majd manuális módban kipróbálom a megadott érték szerint hegeszteni mert vannak furcsa dolgok.
Néha retekként indul ha meg forró a huzal mint az álom. Ugyan az a beállitás szép varrat máskor meg gömb. Lehet ennyire hullámzik a porbeles minösége is.
*ha csinálok egy "normálisat" oda csak kéne a védőgáz..
Mivel hulladékból van, toldás is van, hiába fogom le csak elhúzza a varrat.
A hulladékon van sok szirszar azt is plazmával tolom le.
Konkrétan a festéket se csiszolom csak a plazmával lefújom ...
Ja van gérvágó, szablyafűrész, 5db flex meg egy lusta fasz.
Új anyagból meg nem kihivás :D
Eh mindegy szerintem a nyak fog törni vagy a csapágy nem fogja birni.
Nem baj, ha a vágás után nem ér össze a két cső: össze kell húzatni valahogy (pillanatszorítóval, spaniferrel, vagy akármivel), aztán úgy összehegeszteni.
A feszültség ugyanis ebben az esetben neked fog dolgozni (felfelé akarja húzni-görbíteni a fő elemet, ami - afféle előfeszített állapotként - pont a terhelés ellen fog hatni)!
Az 1-est még megbocsátom, mer' az gyárilag szar, de náluk legalább érthető: a lezárás miatt kellett ez a gyenge megoldás. Én simán összenyomtam volna a csővéget és úgy fúrtam volna át. Mindegylófasz!
A 2. viszont megbocsáthatatlan: azt a hegesztés kérlek sürgősen vágd el és a merevítőt rendesen vágd gérbe, hogy a vágás feküdjön rá a fő vázra, aztán úgy varrd körbe. Mert az így - hogy egy pontban találkoznak - semmit nem ér!
Az meg már csak egy jótanács, hogy ilyen elvágott csővégek ne meredezzenek sehonna, mer' abból komoly balesetek lehetnek.