Keresés

Részletes keresés

Allia Creative Commons License 2009.11.17 0 0 2931
Ajánlom minden bujkáló, és táblátlan terhesnek figyelmébe az indexesbabak.uw.hu oldalt, szívesen beírom a táblába. :-)
Allia Creative Commons License 2009.11.17 0 0 2930
Hát, ha öklömnyi profiterolt tolsz magadba, párosával, akkor normális. :-P Elvileg ki lehet húzni a terhesség első felét hízás nélkül is, pláne, ha volt eg ykis induló fölösleg is. Ha nem volt, akkor teljesen rendjén van a 3,5 kg hízás, innentől még kb. 10-re számíthatsz, ha továbbra s így eszel.
Előzmény: Törölt nick (2928)
cara77 Creative Commons License 2009.11.17 0 0 2929
veron: nagyon sok drukk megy holnapra nektek! Izgi:-)
Egy kicsit irigykedek, mert nálunk sajna semmi jele nincs, hogy a közeljövőben szülnénk, pedig már nagyon-nagyon szeretném. Egyre fárasztóbb a két nagyobb-kicsivel és igazából már nincs semmi, amit még várnunk kellene. Már én is szeretnék babázni... Tegnap azt számoltam, hogy Aida pont ennyi idősen született:-)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.17 0 0 2928

Szerintetek az normális, hogy a terhesség első 19 hete alatt 3,6 kilót híztam?

53-ról indultam és most vagyok 56,6. Múlt héten még csak 56 voltam, hirtelen rám ugrott 60 deka... Habár rendesen eszem és most is betermeltem 2 akkora profiterolt mint az öklöm.

fantaghiro Creative Commons License 2009.11.17 0 0 2927
cara: isten éltessen :)))

veron: Annyira drukkolok holnapra (de még mára is, hátha-hátha megindul magától) !!!! Szép szülést kívánok! Kicsit irigykedem is (na nem úgy), hogy Te már holnap a kezedben tarthatod...de nekem azért még van jó pár hetem, nem is siettetem, csak már babáznék :)))

Hát én aludni most a melegedés miatt nem tudok, nyitott ablakkal is folyik rólam a víz :S (távfűtés) Amúgy a szopipárna jó, avval tudok én is félig hason aludni. Viszont háton feküdni 10 percnél többet nem tudok újabban, mert akkor alig kapok levegőt :(

Fanta 35+4
Előzmény: veron3 (2926)
veron3 Creative Commons License 2009.11.17 0 0 2926
Holnap szülünk! :) Már kevesebb, mint 24 óra múlva találkozhatunk a kislányunkkal :)

Reggel 7-kor jelenés a kórházban, dokim fél 9-re tervezi a műtétet. Van bennem egy jó adag para, meg kicsit bizarr, hogy gyakorlatilag visszaszámolhatok a kisbabám születéséig :)
Előzmény: Vasorrú bAnya (2925)
Vasorrú bAnya Creative Commons License 2009.11.17 0 0 2925

Sziasztok!

Veron, mizu nálatok?

Cara, drukkolok, vannak jóslófájások vagy bármi?

Pussz

Banya

Laurendilla Creative Commons License 2009.11.16 0 0 2924

én semmi paranormál filmet nem nézek :) nem nekem való, a horrort is messziről elkerülöm. Szimplán csak nem találtam kényelmes pozíciót.

Igen, én is arra gondoltam hogy a szopi párna majd megoldja és vettem is egy nagyobbat, de a benne lévő polisztirol gyöngy olyan hangosan zizeg hogy nem tudok tőle aludni :(( egyenlőre marad a mostani, de lehet hogy majd nézek valami más töltetűt, hátha.

Allia,

anyakönyveztetésnek utána kell még járjak, de amikor férjhez mentem gondolkodtam rajta, hogy hivatalosan is felveszem a Mayát (eddig csak becézve használom, használják barátok tizenévek óta) és az anyakönyvvezető csaj simán beírta volna, aztán végül megtartottam az eredeti nevem - Anya emlékére...

Előzmény: Törölt nick (2923)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.16 0 0 2923
Én nagyon rosszul alszom vagy 2 hete, pedig még csak 19. hetes vagyok. Nem találok kénylemes pozíciót, csak forgolódok... De az is igaz, hogy megnéztem a Paranormal Activity c. filmet és ha felébredek (elég gyakran), akkor mindig eszembe jut. :-/
Előzmény: Laurendilla (2918)
Allia Creative Commons License 2009.11.16 0 0 2922
Isten éltessen! :-)
Előzmény: cara77 (2921)
cara77 Creative Commons License 2009.11.16 0 0 2921
Allia: nekem is lenne egy módosítási kérésem. Megint egy évvel öregebb lettem...:-)
Egyébként még egyben, de már nagyon nehézkesen.

Alvással kapcsolatban: nekem még mindig megy jól felhúzott lábbal félig hason-félig oldalt.
Allia Creative Commons License 2009.11.16 0 0 2920
Beírtam, de itthon lehet y-nal anyakönyvezni a Mayát? Nem csak Maja?
coriella Creative Commons License 2009.11.16 0 0 2919
Szia! Háton én sem tudok aludni. Nagy méretű szoptatós párna nekem megoldotta ezt a kérdést. Nagyon megérte már emiatt is, és ráadásul most a szoptatáshoz is szuper segítség. Priviben megírom, ha érdekel, hogy milyet és hol vettem, mert sokféle van, sokféle áron...
Laurendilla Creative Commons License 2009.11.16 0 0 2918

Sziasztok!

régen jártam erre, és örömmel látom hogy csodás édes kisbabákkal bővült a "repertoárunk" :)))

Alvással kapcsolatban vannak gondjaim. Mindig is hason aludtam, ez ugye kb. a 3. hónaptól kilőve, szóval eleve nem alszom pihentetően. Eddig viszonylag elvoltam háton és két oldalamon, de most egy-két hete rájöttem, hogy egyszerűen képtelen vagyok háton aludni :(( szinte egész éjszaka forgolódom bal oldalról jobbra és vissza. Nem találok kényelmes pozíciót és reggelente emiatt úgy ébredek mintha alvás helyett teljesítménytúrán lettem volna. Ti hogy alszotok? pocak alá valami támaszték? ötletek, tippek? másik ágy?

Allia!

légyszives írd be hogy a két lehetséges nevünk Maya és Jázmin :))) kösziiiiii

Lau

28+3

coriella Creative Commons License 2009.11.12 0 0 2917
Köszi! :-)
Előzmény: Allia (2916)
Allia Creative Commons License 2009.11.12 0 0 2916
Bár akkor meg a régiek esnek szét... majd megoldom, addig manuálisan kell váltogatni a karakterbeállítások között utf-8 és iso-8859-2 között.
Előzmény: Allia (2915)
Allia Creative Commons License 2009.11.12 0 0 2915
Állítsd át a karakterkódolást UTF-8-ra, akkor jó lesz (nézet vagy view menüpontban keresd). Ez így egyszerűbb egyelőre, de majd megpróbálom kényelmesebbé tenni. :-)
Előzmény: coriella (2913)
fantaghiro Creative Commons License 2009.11.12 0 0 2914
Gratula a gyönyörű kisfiadhoz, és a nagyon szép születéséhez (Hú de szeretnék én is ilyet :)))) )
Előzmény: Krizsu (2909)
coriella Creative Commons License 2009.11.12 0 0 2913
Allia, a szüléstörténetek az indexesbabákon nand09-tól nálam olvashatatlanok az ékezetes betűk rossz megjelenítése miatt. :-(( Sajnos mozillával és explorerrel is ez a helyzet, idézek, így néznek ki: Kicsit elĹ�bb jÜtt a kis KornÊlom:))) Okt. 31-Ên 21:08-kor 3550 gr-mal, Ês 56 cm-rel.

Elküldjem esetleg email-ben amit írtam?
Előzmény: Allia (2911)
coriella Creative Commons License 2009.11.12 0 0 2912
Köszi a történetet és gratulálok a kisfiadhoz! :-) Legyen boldog élete!

Minden várakozó kismamának ilyen szülést kívánok!
Allia Creative Commons License 2009.11.12 0 0 2911
Gratulálok!
Krizsu Creative Commons License 2009.11.12 0 0 2910

A kép meg lemaradt:))))

Krizsu Creative Commons License 2009.11.12 0 0 2909
Sziasztok ! Kicsit megkésve de megszületett a szüléstörténetem is.

2009.10.31.-én  (szombat) reggel , egy előző napi, szokás szerint „alvós” nst miatt , 9 óra felé irányra álltunk a kórház felé, hogy újabb nst.-t  nézzenek  hiszen a 150/90.-es vérnyomásom adott némi aggódásra okot . 9 h.- útán indultunk a kórházba , ahová apuka már a cuccomat is hozta biztos ami tuti alapon , pedig én szikla szilárdan állítottam hogy  nem lesz még semmi ,mert nem is érzek még semmit és nov 4.-ig  még van pár nap ….stb .  Az nst megint  bealvós lett , aztán a doki magzatvizet vett , nagyon nézte a pocakomat és kérdezte fáj e ? majd közölte hogy a magzatvíz nem tiszta , a vérnyomás magas , a méh összehúzódásokat ,keményedéseket mutat és nem is érti miért nem fáj , irány a szülőszoba, és olyan  14h-15 h közt burkot repeszt , addig pedig fokozatosan emelt , infúzióba adott gyógyszerrel előcsalogatjuk a fájásokat . Mivel teljesen azt hittem , hogy komoly baj van fél órát bőgtem a párom vállán hogy most mi lesz ? Ő meg nyugtatott ,hogy semmi baj nincs , meglesz ma a kisfiunk . Felmentünk a szülőszobába , és 14.h.-ig dumáltunk a szülésznővel aztán jött az orvos és nézte a folyamatos görbéket az nst.-n ami végig rajtam volt , és a nem fáj semmi még mondatomra vakarta a fejét , aztán rám  kötötték az infúziót a gyógyszerrel , és kb másfél óra múlva burkot repesztettek  18 h.-ig nem nagyon történt semmi, se fájás se semmi , közben  az éhhalál határán álltam mert reggel úgy jöttem el hogy majd hazaérek eszek valamit . Doki jött vizsgált , tágulás szűk 3 újnyi  fájás sehol , pedig a gyógyszeradagolást folyamatosan emelték . Orvosom jelezte hogy hoztak közben ügyeletre egy hölgyet, és olyan bő két és fél órás nagy hasi műtétre kell mennie , de ha bármi megindulna azonnal hívják őt és jön . Olyan 18h45 . körül  kezdődtek a fájások  5 , 3 , 2 , és 20h 50.-re már 1 percenként orvosom , pedig pont végzett és jött hozzánk , bejött az ajtón 21 h.-kor és nekem meg jött az első olyan fájás ami arra késztetett hogy erősen kell segítenem mert babám elindult hogy végre találkozzunk , a szülőszobába pillanatok alatt bejöttek még páran , a doki meg megjegyezte hogy csak rá várt ez a gyerek. A 4. ilyen fájás   után  hallottam felsírni drága pici fiamat . Apuka hősiesen tartotta a lelket bennem de a köldökzsinórt nem akarta elvágni . Fürdetés előtt picit a pocimra tették és már alig akartam elengedni. Apuka követte a fürdetésre, nehogy elcseréljék , majd visszahozták hozzám, teljesen felöltözve , már nem sírt teljesen nyugodt volt . Kicsit több mint egy órát hagyták velem és apukájával ,már nekem se fájt semmi , háttérbe szorult minden más , azt az érzést amit erősen érezni kezdtem , és ami egy életen át tart  majd , egyszerűen nem tudom leírni ,nincs erre megfelelő szó ami ezt méltón kifejezheti.

caixa Creative Commons License 2009.11.10 0 0 2908

nem olvastam a védőnős sztoridat, de hasznos is lehet azért

mondjuk a miénk még soha nem látogatott meg, de telefonon adott már jó tanácsokat az első gyerekemnél

senkit sem kell eldobni, csak korlátozd le a beleszólását

Előzmény: Törölt nick (2906)
Allia Creative Commons License 2009.11.10 0 0 2907
Jobb azt nem tudni. :-) De ugye, hogy ne ítélj elsőre, főleg nem terhességi hormonos befolyásoltság alatt? :-D Örülök, hogy rendben van minden.
Előzmény: Törölt nick (2906)
Törölt nick Creative Commons License 2009.11.10 0 0 2906

Én annyira szeretném természetes úton megszülni a gyermekemet, úgyhogy nagyon örülök, hogy vannak meglepetések. :)))

De annak is nagyon örülnék, ha végre megtudnám, ki lakik odabent: fiúcska vagy kislány. Ha minden igaz, akkor csütörtökön kiderül. :)

Emlékeztek még a védőnő mizériámra?

Elmentem hozzá a múlt héten és egy nagyon kedves védőnővel találkoztam, tűneményes volt és bűbáj. Vagy azért, mert megismert, vagy azért, mert nem. :)

Előzmény: caixa (2905)
caixa Creative Commons License 2009.11.09 0 0 2905
az én ismerősöm ki volt írva programcsászárra és 3 héttel korábban spontán, hüvelyi úton megszülte a babáját...ja, a mama szülinapján :) szóval vannak meglepetések :)
Előzmény: Törölt nick (2874)
olajbogyóka Creative Commons License 2009.11.09 0 0 2904
Kedves Érdeklődők!

Harmadéves pszichológushallgató vagyok az ELTE-n és készülő tanulmányomhoz keresek egészséges várandós nőket, akik a 30-35. hét között vannak, és szívesen részt vennének egy interjún, ami a terhességük alatti élményeikről szól. A várandósokat érő kommunikációs hatásokra vagyunk kíváncsiak, tehát, hogy kire milyen hatással vannak a terheseknek szóló "üzenetek"(pl. a védőnőnél, terhesrendelésen, ismertetőfüzetekben, könyvekben, stb.).

További részletekért keressetek nyugodtan! veronika.keki@gmail.com
veron3 Creative Commons License 2009.11.06 0 0 2903
Engednék, de nagy a baba is, meg a feje is. Befordulni átlagosnál kevesebb magzatvíz mellett, és úgy, hogy augusztus óta ezt a pózt tartja, nem hinném.

Annak drukkoljatok, hogy magától induljon meg a szülés, hogy legalább az időpont meglepi legyen :D
Előzmény: Allia (2901)
fantaghiro Creative Commons License 2009.11.06 0 0 2902
veron: Már igazán nincs sok, kitartás!!!! Drukkolok, hogy a császár ellenére is nagyon szép élmény legyen a szülés! (persze drukk, hogy megforduljon, de gondolom ha nagy a baba, meg a magzatvíz is kevés már, akkor nem igazán van erre esély... )
Előzmény: veron3 (2898)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!