Keresés

Részletes keresés

Piros Hangszóró Creative Commons License 2007.05.11 0 0 5650
Ezek szerint te célszerűbbnek látod az Iparos utca-Bajcsy-Riminyáki-Diósdi út-vasúti aluljáró-Budai út-Ercsi út-M6-os útvonalat továbbra is fenntartani azoknak akik az M0 és a majdan Tárnok magasságában megépülő M6-M7 direkt összeköttetést biztosító vonalak helyett Érd belső úthálózatain akarnak közlekedni?
Előzmény: Árpi (5648)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2007.05.11 0 0 5649
Előzmény: Piros Hangszóró (5647)
Árpi Creative Commons License 2007.05.11 0 0 5648
"20. Javaslat nyomvonal kijelölésére és az út műszaki terveinek elkészíttetésére az M6-os autópálya és M7-es autópálya összeköttetését biztosító Szent István út – Tolmács utca nyomvonalon"
Ez kinek éri meg??? Ehhez képest a sportcsarnok egy piti kis filléres dolog. Ráadásul ahelyett, hogy kivinnénk a városból a forgalmat, még be is csábítjuk? Nooooormáááális?
Előzmény: Piros Hangszóró (5647)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2007.05.11 0 0 5647
Érd Megyei Jogú Város Közgyűlése 2007. május 17-én tartja következő ülését.

Pár napirendre felhívnám a figyelmet:

1. Javaslat alpolgármester választására, valamint tiszteletdíjának meghatározására

4. Javaslat Érd Megyei Jogú Város 2007- 2010. közötti időszakra vonatkozó gazdasági programjának elfogadására – „Batthyány-program” (II. forduló)

15. Javaslat önkormányzati tulajdonban lévő alap- és középfokú oktatási intézmények takarítási feladatainak vállalkozásba adására irányuló közbeszerzési eljárás megindítására

16. Felkérés a kollektív szerződések felülvizsgálatára

20. Javaslat nyomvonal kijelölésére és az út műszaki terveinek elkészíttetésére az M6-os autópálya és M7-es autópálya összeköttetését biztosító Szent István út – Tolmács utca nyomvonalon

21. Javaslat utak terveztetésére a „Versenyképesség keretfeltételeinek fejlesztése” címen kiírásra kerülő pályázat érdekében

23. Javaslat új műfüves labdarúgó pálya építésére indított Országos Labdarúgópálya Létesítési Programhoz (OLLÉ-program) való csatlakozásra

Törölt nick Creative Commons License 2007.05.11 0 0 5646

Gondolom, a kérdés költői.

Előzmény: Piros Hangszóró (5639)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2007.05.11 0 0 5645
Ha szegény vagyok, akkor nem luxusra költök.

Ebben (is) egyetértünk, valószínüleg mindketten ezért nem tartottuk jó ötletnek a Sportcsarnok közpénzből való finanszírozását. De kár volna élből mindent elvetni, ha valaki valamit ebben a városban csinálni akar, főleg akkor ha egyáltalán nem vagy csekély mértékű (pl. szabályozással kapcsolatos) költségei vannak a városnak ezzel.

A tegnapi befektetői fórumon egyébként nagyon sok érdekes projektötletről esett szó, többek között az M6 menti gazdasági övezetek fejlesztésével kapcsolatosan. Jelen voltak ingatlantulajdonosok, potenciális befektetők, fejlesztők, projektgazdák.

A diósdi polgármester, Spéth Géza is elfogadta a meghívást és többen hallottuk, amikor elmondta: nem csak beszélni kell a kistérségi együttműködésről, hanem konkrét lépések is kellene ennek irányába. A tegnapi pl. ilyen volt.

(a Parlament remélhetőleg rövid időn -egy két héten belül- dönt az önálló érdi kistérség megalakításáról)
Előzmény: Árpi (5644)
Árpi Creative Commons License 2007.05.11 0 0 5644
Támogatás és támogatás között jelentős különbség van. Nem mindegy, hogy mennyire hatékony, mennyire kockázatos, és mikorra térül meg (nem anyagi értelemben). Ha szegény vagyok, akkor nem luxusra költök. Szerintem a mások pénzével gazdálkodók számára kötelező a konzervatív befektetői szemlélet. És a fokozott gondosság.
Előzmény: Piros Hangszóró (5643)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2007.05.11 0 0 5643
Kár a minősítéseket azt megelőzően megtenni, mielőtt konkrétumról beszélnénk. Én pedig nem tudok róla, hogy a város főiskolát szeretne építtetni. Pár mondattal előbb mondtad, hogy hasznos dolog támogatni a magánkezdeményezéseket.
Előzmény: Árpi (5642)
Árpi Creative Commons License 2007.05.11 0 0 5642
Ez a megalomán bátorság-téboly minden érdi polgármesteren kiüt előbb-utóbb? Az előzőé a sportcsarnokkal kezdődött. Egy működőképes méretű főiskola lényegesen nagyobb beruházás és nagyobb költség is...
Előzmény: Piros Hangszóró (5640)
Árpi Creative Commons License 2007.05.11 0 0 5641
Aztán ha a magánbefektető, mert nem jönne be a számítása, otthagyná az (esetleg vacakul megépített) épületet, kié lenne az igazi kár?
Most igazán jó magánbefektetőnek lenni! Csak el kell hitetni a várossal, hogy közcélokat szolgál a beruházás, és már kapja is a legértékesebb ingyentelket. Nem is lenne ezzel baj, ha a feltételeket előrelátóan állapítanák meg, és nem pedig elvakítva a nagy céltól (meg ki tudja mitől). Mert könnyű szidni az előző vezetés hibás döntéseit a Stop Shop vagy a sportcsarnok kapcsán, de megelőzni a hasonló történéseket már sokkal nehezebb.
Előzmény: Piros Hangszóró (5639)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2007.05.11 0 0 5640
A "merjünk kicsik lenni" Érd esetében (is) katasztrófális következményekkel járna.

Ha a "ne is tervezzünk semmit, mert úgysem lesz rá pénz" blokkoló mondatot behelyezzük a fejekbe, akkor tényleg nem lesz semmi.
Előzmény: Ertet Lenke (5632)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2007.05.11 0 0 5639
Ha az érdligeti területen, amit láttál, a közösségi tér egy használhatóbb formája lenne és ráadásul magánbefektetésből főiskola is létesülne a környéken, az gond lenne?
Előzmény: Törölt nick (5635)
Árpi Creative Commons License 2007.05.11 0 0 5638
Egy dolog elvben támogatni, és a másik, hogy amíg a város annyira nem vonzó, hogy inkább taszító, addig nem erre kellene először pénzt szánni. Pláne, hogy "főiskola" már talán nincs is, bár a fene tudja ezekben a fejetlen oktatásirendszer-reformos időkben. Középiskola viszont tényleg kellene még vagy legalább 3 a városba. Az óvodákkal kapcsolatban nem vagyok meggyőződve arról, hogy a városnaképítésbe kellene beruházni, hiszen az az, ami a legjobban megoldható a magántőke bevonásával, talán már az is elég lenne, ha nem gátolnák a magánovik működését.
Előzmény: Ladyb (5637)
Ladyb Creative Commons License 2007.05.11 0 0 5637

"Kevesebb vevő lenne a demagóg hülyeségekre."ű

Amíg xar van, van légy is. A xart csak az emberek kiirtásával szüntetheted meg, ugyanez vonatkozik az emberi hülyeségre is. A főiskola remek 5let, én is csak támogatni tudom. Középiskolát is, iskolát is, ovodát is.

Ladybird 

Előzmény: Ertet Lenke (5636)
Ertet Lenke Creative Commons License 2007.05.11 0 0 5636
Viccet félretéve:
nagyon kellene ide 2-3 óvoda, kellene középiskola is bőven.
És főiskola is kellene.
Igen kedvezően befolyásolná a lakosság összetételét közép- és hosszú távon. Javítaná a város hangulatát. Lenne kinek mozit, színházat, egy szép kávézót építeni. Több könyvesbolt nyílhatna, változna a boltok kínálata.
Kevesebb vevő lenne a demagóg hülyeségekre.
Többen fórumoznának, nem csak 15-en :-)
Ez mind szép és jó lenne.
Csak két kérdés van: miből, hová?
Előzmény: Törölt nick (5635)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.11 0 0 5635

Ez nagyon helyes, ennek így is kell lennie.

Ami meghívót én láttam, azon egy várostérkép volt, rajta számok, s a meghívó hátoldalán fel voltak sorolva a számokhoz rendelt elképzelések. Na ott valamelyik számú elképzelés egy főiskola. Ha jól emlékszem, épp azon a területen.

Amúgy szerintem is parknak kéne maradnia, de nem olyannak, amilyen most.

Előzmény: Piros Hangszóró (5634)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2007.05.11 0 0 5634
Nahát, olyanok vagytok, de tényleg! :)

Illés még azt sugallta, hogy a Batthyány-programban van benne...

Én megnéztem azt a meghívót jó erősen ;), sőt, a projekt-portfolió listát is, de nem találtam főiskolát az érdligeti strand helyén! Kérlek, segíts, még hol kellene megnéznem, mert most már tényleg gondban vagyok, hogy esetleg baj van a szememmel...

Kiegészítésként elmondom, hogy a tegnapi befektetői fórumon - amiről egyre több pozitív visszajelzés érkezik- Tóth Tamás tanácsnok úr kiemelte, hogy azon a területen (ami magába foglalja a Kemping területét is) csakis olyan fejlesztés képzelhető el, ami megőrzi a park és a nagyméretű zöldfelület, közösségi tér jelleget.
Előzmény: Törölt nick (5631)
Ertet Lenke Creative Commons License 2007.05.11 0 0 5633
Arra a helyre elfér egy főiskola?

Informatikai főiskola lesz, ZIP-elve :-)
Előzmény: Törölt nick (5631)
Ertet Lenke Creative Commons License 2007.05.11 0 0 5632
Nahát, olyanok vagytok, de tényleg!

Megmondta a haza egyetlen bölcs embere: Merjünk nagyot álmodni!
Mi rossz van ebben?

(Csak a gonoszkodás végett: az ÉKA záródokumentum is leginkább a kívánságok listája. Ezt annakidején meg is írtam, ha jól emlékszem.)
Előzmény: Árpi (5628)
Törölt nick Creative Commons License 2007.05.11 0 0 5631
A tegnapi befektetői fórum egyik projekt-jeként merült fel. Rá rápillantasz a meghívóra, és megnézed az érdligeti strand helyére elképzelt beruházást, meglátod.
Előzmény: Piros Hangszóró (5629)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2007.05.11 0 0 5630
Miskolczi Katalin képviselőasszonyban is ez merült fel.
Előzmény: otterlo (5626)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2007.05.11 0 0 5629
Kérlek, segíts, mert én nem találom a Batthyány-programban: hányadik oldalon található az érdligeti főiskola terve?
Előzmény: vargailles (5627)
Árpi Creative Commons License 2007.05.10 0 0 5628
Nem is értem, Érd miért nem pályázza meg az Olimpia rendezését. Az USÁ-ban sem Washington rendezte! Az lenne csak az igazi siker! :o)))
(És be lehetne hozni pár új versenyszámot is. Sárbúvárkodás, porfelhőlovaglás, gödörugrás. Meg egyszerűen "Élni Érden 5 napot.". Bár ez utóbbi szerintem kitolás lenne minden idegenből érkezővel szemben.)
Előzmény: vargailles (5627)
vargailles Creative Commons License 2007.05.10 0 0 5627
Mint amilyen az érdligeti főiskola terve ... :) Azt nem tudom, hogy az Érdi Főiskola mit tanítana, de azt tudom, hogy az a terület a város utolsó közparkja.

Én jobban örülnék 3 óvodának és 10 középiskolának, mert annak a korosztálynak valóban szüksége lenne a helyi oktatásnak.
Előzmény: otterlo (5626)
otterlo Creative Commons License 2007.05.10 0 0 5626
Átnézve a dokumentumot, felmerült bennem: vajon elgondolkodott-e a készítője azon, hogy mi a különbség egy gazdasági program és az ígéretek (vágyak) gyűjteménye között? ... és milyen megoldásra jutott?
Előzmény: Piros Hangszóró (5624)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2007.05.10 0 0 5625
"Érd sikerre van ítélve!"

T. Mészáros András polgármester kezdeményezésére „Érdi Befektetői Fórum” címmel tartottak ma tanácskozást az érdi vállalkozók és a Polgármesteri Hivatal szakemberei.
Piros Hangszóró Creative Commons License 2007.05.06 0 0 5624
A májusi Közgyűlés (és a májusi bizottsági ülések napirendjén) szerepel a Batthyány-program II. fordulóban.

Az átdolgozott program és az első fordulós javaslatok letölthetőek innen
Piros Hangszóró Creative Commons License 2007.05.06 0 0 5623
Itt olvashatóak a jövő heti bizottsági ülések meghívói.

A Műszaki Bizottság napirendjén levő következő pontokra külön uis felhívnám a figyelmet:

4. Javaslat szabályozási tervek elkészítésére, valamint rendeletalkotási javaslatok változtatási tilalmak elrendelésére

8. Javaslat nyomvonal kijelölésre és az út műszaki tervének elkészíttetésére az M6-os autópálya és M7-es autópálya összekötését biztosító Szent István út – Tolmács u. nyomvonalán
palánkos Creative Commons License 2007.04.22 0 0 5622
Érd Város 2006.évi gazdálkodásának zárszámadása. 5.§ 1. pont: költségvetési pénzmaradvány: 999.996 E Ft. Hol volt a likviditás?
Piros Hangszóró Creative Commons License 2007.04.22 0 0 5621
Pontosan. Átruházott hatáskörben, mint amilyen hatáskörei vannak mondjuk a Szociális, Műszaki vagy a Vagyongazdálkodási Bizottságoknak.
Előzmény: Árpi (5620)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!