Ezek szerint te célszerűbbnek látod az Iparos utca-Bajcsy-Riminyáki-Diósdi út-vasúti aluljáró-Budai út-Ercsi út-M6-os útvonalat továbbra is fenntartani azoknak akik az M0 és a majdan Tárnok magasságában megépülő M6-M7 direkt összeköttetést biztosító vonalak helyett Érd belső úthálózatain akarnak közlekedni?
"20. Javaslat nyomvonal kijelölésére és az út műszaki terveinek elkészíttetésére az M6-os autópálya és M7-es autópálya összeköttetését biztosító Szent István út – Tolmács utca nyomvonalon" Ez kinek éri meg??? Ehhez képest a sportcsarnok egy piti kis filléres dolog. Ráadásul ahelyett, hogy kivinnénk a városból a forgalmat, még be is csábítjuk? Nooooormáááális?
1. Javaslat alpolgármester választására, valamint tiszteletdíjának meghatározására
4. Javaslat Érd Megyei Jogú Város 2007- 2010. közötti időszakra vonatkozó gazdasági programjának elfogadására – „Batthyány-program” (II. forduló)
15. Javaslat önkormányzati tulajdonban lévő alap- és középfokú oktatási intézmények takarítási feladatainak vállalkozásba adására irányuló közbeszerzési eljárás megindítására
16. Felkérés a kollektív szerződések felülvizsgálatára
20. Javaslat nyomvonal kijelölésére és az út műszaki terveinek elkészíttetésére az M6-os autópálya és M7-es autópálya összeköttetését biztosító Szent István út – Tolmács utca nyomvonalon
21. Javaslat utak terveztetésére a „Versenyképesség keretfeltételeinek fejlesztése” címen kiírásra kerülő pályázat érdekében
23. Javaslat új műfüves labdarúgó pálya építésére indított Országos Labdarúgópálya Létesítési Programhoz (OLLÉ-program) való csatlakozásra
Ebben (is) egyetértünk, valószínüleg mindketten ezért nem tartottuk jó ötletnek a Sportcsarnok közpénzből való finanszírozását. De kár volna élből mindent elvetni, ha valaki valamit ebben a városban csinálni akar, főleg akkor ha egyáltalán nem vagy csekély mértékű (pl. szabályozással kapcsolatos) költségei vannak a városnak ezzel.
A tegnapi befektetői fórumon egyébként nagyon sok érdekes projektötletről esett szó, többek között az M6 menti gazdasági övezetek fejlesztésével kapcsolatosan. Jelen voltak ingatlantulajdonosok, potenciális befektetők, fejlesztők, projektgazdák.
A diósdi polgármester, Spéth Géza is elfogadta a meghívást és többen hallottuk, amikor elmondta: nem csak beszélni kell a kistérségi együttműködésről, hanem konkrét lépések is kellene ennek irányába. A tegnapi pl. ilyen volt.
(a Parlament remélhetőleg rövid időn -egy két héten belül- dönt az önálló érdi kistérség megalakításáról)
Támogatás és támogatás között jelentős különbség van. Nem mindegy, hogy mennyire hatékony, mennyire kockázatos, és mikorra térül meg (nem anyagi értelemben). Ha szegény vagyok, akkor nem luxusra költök. Szerintem a mások pénzével gazdálkodók számára kötelező a konzervatív befektetői szemlélet. És a fokozott gondosság.
Kár a minősítéseket azt megelőzően megtenni, mielőtt konkrétumról beszélnénk. Én pedig nem tudok róla, hogy a város főiskolát szeretne építtetni. Pár mondattal előbb mondtad, hogy hasznos dolog támogatni a magánkezdeményezéseket.
Ez a megalomán bátorság-téboly minden érdi polgármesteren kiüt előbb-utóbb? Az előzőé a sportcsarnokkal kezdődött. Egy működőképes méretű főiskola lényegesen nagyobb beruházás és nagyobb költség is...
Aztán ha a magánbefektető, mert nem jönne be a számítása, otthagyná az (esetleg vacakul megépített) épületet, kié lenne az igazi kár? Most igazán jó magánbefektetőnek lenni! Csak el kell hitetni a várossal, hogy közcélokat szolgál a beruházás, és már kapja is a legértékesebb ingyentelket. Nem is lenne ezzel baj, ha a feltételeket előrelátóan állapítanák meg, és nem pedig elvakítva a nagy céltól (meg ki tudja mitől). Mert könnyű szidni az előző vezetés hibás döntéseit a Stop Shop vagy a sportcsarnok kapcsán, de megelőzni a hasonló történéseket már sokkal nehezebb.
Ha az érdligeti területen, amit láttál, a közösségi tér egy használhatóbb formája lenne és ráadásul magánbefektetésből főiskola is létesülne a környéken, az gond lenne?
Egy dolog elvben támogatni, és a másik, hogy amíg a város annyira nem vonzó, hogy inkább taszító, addig nem erre kellene először pénzt szánni. Pláne, hogy "főiskola" már talán nincs is, bár a fene tudja ezekben a fejetlen oktatásirendszer-reformos időkben. Középiskola viszont tényleg kellene még vagy legalább 3 a városba. Az óvodákkal kapcsolatban nem vagyok meggyőződve arról, hogy a városnaképítésbe kellene beruházni, hiszen az az, ami a legjobban megoldható a magántőke bevonásával, talán már az is elég lenne, ha nem gátolnák a magánovik működését.
Amíg xar van, van légy is. A xart csak az emberek kiirtásával szüntetheted meg, ugyanez vonatkozik az emberi hülyeségre is. A főiskola remek 5let, én is csak támogatni tudom. Középiskolát is, iskolát is, ovodát is.
Viccet félretéve: nagyon kellene ide 2-3 óvoda, kellene középiskola is bőven. És főiskola is kellene. Igen kedvezően befolyásolná a lakosság összetételét közép- és hosszú távon. Javítaná a város hangulatát. Lenne kinek mozit, színházat, egy szép kávézót építeni. Több könyvesbolt nyílhatna, változna a boltok kínálata. Kevesebb vevő lenne a demagóg hülyeségekre. Többen fórumoznának, nem csak 15-en :-) Ez mind szép és jó lenne. Csak két kérdés van: miből, hová?
Ami meghívót én láttam, azon egy várostérkép volt, rajta számok, s a meghívó hátoldalán fel voltak sorolva a számokhoz rendelt elképzelések. Na ott valamelyik számú elképzelés egy főiskola. Ha jól emlékszem, épp azon a területen.
Amúgy szerintem is parknak kéne maradnia, de nem olyannak, amilyen most.
Illés még azt sugallta, hogy a Batthyány-programban van benne...
Én megnéztem azt a meghívót jó erősen ;), sőt, a projekt-portfolió listát is, de nem találtam főiskolát az érdligeti strand helyén! Kérlek, segíts, még hol kellene megnéznem, mert most már tényleg gondban vagyok, hogy esetleg baj van a szememmel...
Kiegészítésként elmondom, hogy a tegnapi befektetői fórumon - amiről egyre több pozitív visszajelzés érkezik- Tóth Tamás tanácsnok úr kiemelte, hogy azon a területen (ami magába foglalja a Kemping területét is) csakis olyan fejlesztés képzelhető el, ami megőrzi a park és a nagyméretű zöldfelület, közösségi tér jelleget.
A tegnapi befektetői fórum egyik projekt-jeként merült fel. Rá rápillantasz a meghívóra, és megnézed az érdligeti strand helyére elképzelt beruházást, meglátod.
Nem is értem, Érd miért nem pályázza meg az Olimpia rendezését. Az USÁ-ban sem Washington rendezte! Az lenne csak az igazi siker! :o))) (És be lehetne hozni pár új versenyszámot is. Sárbúvárkodás, porfelhőlovaglás, gödörugrás. Meg egyszerűen "Élni Érden 5 napot.". Bár ez utóbbi szerintem kitolás lenne minden idegenből érkezővel szemben.)
Mint amilyen az érdligeti főiskola terve ... :) Azt nem tudom, hogy az Érdi Főiskola mit tanítana, de azt tudom, hogy az a terület a város utolsó közparkja.
Én jobban örülnék 3 óvodának és 10 középiskolának, mert annak a korosztálynak valóban szüksége lenne a helyi oktatásnak.
Átnézve a dokumentumot, felmerült bennem: vajon elgondolkodott-e a készítője azon, hogy mi a különbség egy gazdasági program és az ígéretek (vágyak) gyűjteménye között? ... és milyen megoldásra jutott?
T. Mészáros András polgármester kezdeményezésére „Érdi Befektetői Fórum” címmel tartottak ma tanácskozást az érdi vállalkozók és a Polgármesteri Hivatal szakemberei.
A Műszaki Bizottság napirendjén levő következő pontokra külön uis felhívnám a figyelmet:
4. Javaslat szabályozási tervek elkészítésére, valamint rendeletalkotási javaslatok változtatási tilalmak elrendelésére
8. Javaslat nyomvonal kijelölésre és az út műszaki tervének elkészíttetésére az M6-os autópálya és M7-es autópálya összekötését biztosító Szent István út – Tolmács u. nyomvonalán