Már ne is haragudj, de mecsoda alpári megnyilatkozás ez? Finganak??? Én javasoonám a szellentenek vagy a pukiznak szavakat, azok méltóbbak egy úrinohöz! bokor.konstruktivanfelvanháborodva
Hát most tényleg nem is tudom mit mondjak. A kutya a tüzelést követő 12. napon fogamzóképes, addig erősen vérzik, mikor ez a nap eljön, már inkább véres nyák jön belőle. Lehet, hogy ez nála a peteérés... ezek szerint 12 napig érik benne a pete, nagyjából szinte addig, mint az embernél, azaz a nőknél. De nem tudom, hogy ez most mire is magyarázat.
A kutya egy évben általában kétszer, háromszor fial, általában legalább 4-9 kölyköt, akik kb 6 hét után már gyakorlatilag elválaszhatóak, örökbe adhatóak, más táplálék felvételére képesek.
A nő havonta egyszer max 48 óra hosszat fogamzóképes, egyetlen (néha kettő, nagyon ritkán három) pete érik meg benne, ha ilyenkor nem termékenyül meg, a fölöslegesen megduzzadt és az embrió megtapadására, táplálására megduzzadt méhnyálkahártya leválik és a menstuáció képében távozik a szervezetből. Ez egyébként NEM VÉRZÉS, ugyanis soha nem alvad meg!!!! A vér megalvad, egy spontán vetélésnél sok az alvadt vér pl, egy normál menstruációnál soha ninscen alvadt vér!!!
A kutya miháncst a köylkei képesek a táplálékszerzésre - vadon élőknél ez általában max. fél év - azonnal elhajtja őket, az ember pedig az egyetlen olyan főemlős, amelyik ujabb ivadékot szül, anélkül, hogy az előzőt útjára bocsájtaná!!!
Nagyon sajnálom, de bárki, ai bárelyik állattal az embert hasonlítja össze az mind címeres marha. Nem mintha az ember a teremtés non plus ultrája lenne, mert önmaga fogja elpusztítani önmaga környezetét, tehát végső soron kihalásra van itélve, de az ilyesfajta zöldevős mege gyéb baromságok amiket itt olvasok semmiféle megoldást nem fognak hozni.
aszongya itten ez a cikk, hogy a haziallatok menstrualnak. tokmindegy mit ertunk ezalatt (ezekszerint meg ezt sem tudjak) de az a lenyeg, hogy a cikk szerint a nemi szervbol jovo verzes mint minden verzes karos es veszelyes.
Mar regen volt, de 3 hetig az en szukam tuti nem verzett. Es amit verzett, azt azonnal le is nyalta magarol, nyomot halistennek nem hagyott. Viszont meg a lakasba is jottek velunk a kornyek kobor kanjai. A masodik utan vege volt a szexualis eletenek...
De volt szukam, sot ivarzott is (2x, mert az tenyleg elviselhetetlen volt) es tenyleg verzett, de az meg mindig nem menstruacio. A menstruacio a szervezet sikertelen szaporodasi kiserletet koveto mehnyalkahartya-levalas (embernel), a kutyanal pedig pont az ivarzas, a peteeres maga. A peteeres embernel szinte eszrevehetetlen jelenseg, tapasztalt nok tudjak a nyak valtozasabol, egyeb apro jelekbol eszlelni. Tehat a kutya verzese (szaga stb) jelzes a kanoknak, h MOST jo, most kell vele parzani. Az embernel pont az ellenkezoje, most nem jo, most nem fogamzokepes a no. Nem allitom h az Anyatermeszet pont ezert talalta ki a menstruaciot, bar ki tudja...
Amugy jo kerdes, h ha a husevo kutya verzik, akkor a husevo macska miert nem... Mar amennyiben ennek a vilagon barmi koze van a taplalkozashoz (szvsz nincs)
Hát nem véletlenül nem akarnak szukát sokan, és ha valaki kutyát fogad örökbe, akkor az elején minidg mondja, hogy lehetőleg egy kis kanit kérek... nekem két szukám volt eddig, szabályszerűen menstruáltak, az uszkárra bugyit kellett adni a lakásban, a másikat meg - míg egyszer ez volt - sikerült a lakáson kívül tartanom, Idikének tán azért nem tűnik fel, mert még nem tartott szukát, és a kutya - becsületére váljon - derekasan nyalogatja magát, mint a többi ilyenképpen ivarzó állat is gondolom.
De egyszerűen fel nem tudom fogni, hogy valaki párhuzamot vonjon az ember meg a csimpánz, az ember meg a nyúl, az ember meg a ló stb között...
Olvastam könyvekben egyébként, hogy pl az indiánoknál volt egy külön épitmény a nőknek, amit abban a hétben használtak, amikor éppen menstruáltak. Pedig az indiánok azért soha nem voltak túltápláltak, igaz, bölényekre vadásztak, de nagyon sok magot meg mindenfélét ettek, és elég sokat éheztek is. És ez a leírás még abból a korból származott, mikor még az amerikaiak nem hóditották meg teljesen ezt a földrészt.
És bár nem nagyon szeretek a Bibliára mint természettudományos könyvre hivatkozni, de abban is valahol benne van a havivérzés, tehát ha ez már legalább 2000 - vagy ha az üszövetséget belevesszük akkor több mint 5000 - éves, akkor tán beletörődhetnénk, hogy ez azért egy természetes dolog nem?
Arról nem is beszélve, hogy az ilyen tigristomi meg storner féléknek az az elmélete, hogy a havibaj az nem más, mint a rossz táplálkozás következménye, az mélyen sérti és megalázza a nőket úgy en block.
Ez a hulladék gondot okoz a szervezetnek – a környezeti mérgek lerakódnak a zsírraktárakban, vagy a túlterhelt máj lerobbanása miatt a messze nyúló szervekben, pl. az agyban ülepednek le, ahol a legyengült szervezet nem tud velük mit kezdeni. Ezek a méreggel megrakott szövetek és raktárak maguk nyújtanak megfelelő táptalajt a mikrobáknak és parazitáknak, szervezetünk természetes társbérlőinek, amiknek a száma a gyengülő immunrendszer miatt végzetesen elszabadul. Végül a kétségbeesésében, hogy túléljenek, a sejtek visszatérnek a primitív formába, ami gyakorlatilag éhező feltételek mellett is képes létezni. Rossz hír a szervezetnek, hogy minél primitívebbre váltanak vissza a sejtek, annál kevésbé dolgoznak annak a szervnek a működtetésén, amihez tartoznak – elkezdenek önállóan dolgozni, gyorsan szaporodni, lerázva minden irányítást: a mérgezett területek elrákosodnak (3; 4; 5).
Rengeteg gyümölcsöt és zöldséget eszem, mert szeretem (nyersen), és mert jót tesz a szervezetemnek, ugyanúgy, mint a hal, csirke, tojás, tejtermék. Nincsenek emésztési gondjaim, baltával sem lehet agyonütni, minden orvosi eredményem remek - pedig nem kizárólag tudatosan táplálkozom. Ne haragudj, de nem fogok olyan elméleteket kipróbálni, amelyek részben tudományos tények csúsztatásán, részben bődületes baromságokon alapulnak. Változatlanul áll a kérdésem a gorillákra vonatkozó kérdésem. akik ugyebár kizárólag vegetáriánusok, nem átallnak vérezni, (és akiknél kutatók jól fejlett, puffadásra utaló gyomorzajokat konstatáltak ;-) ).
telleg, Stoner es tigristomi, allandoan panaszkodtok, hogy nincs elerheto magyar anyag a temaban. gyujtsetek ossze az osszes faszsagot, szepen leforditgatom, engem gazdagga tesztek, es ti is elhettek boldogan, hogy terjeszthetitek az iget. na, milyen otlet?:)
Bocs, de volt már neked szukád??? Már úgy értem kutyában nem macskában, mert a nősténymacska valóban nem vérzik, csak ivarzik igen jellegzetes módon, de kutyád volt már? Mert az vérzik kedvesem mint a nők és sokkal tovább is, legalább 9-10 napig, és még utána is váladékozik... igaz ami igaz, egyik szukámat sem próbáltam átszoktatni a növényevésre balga mód.
Tulajdonképpen azon gondolkodom, hogy melyik tudományos foylóiratnak küldjem el az itt folyó vitát, hadd legyen egy jó estéjük...
Tuzel. De nem verzik. Es nem az emberi ertelemben vett menstrualas az, hanem eppen hogy az ivarzasi periodus. Az embernel a menstruacio (alapesetben) termeketlen. Es a kutya husevo. Ja ertem, husevo, tehat menstrual... OK
irigylem a problemaitokat :)))
Viszont Stoner, sutottem egy isteni tonkolykenyeret :)