Hát, nekem van egy élő Vökuró felvételem. Azt hiszem 2007, Coachella. Feltöltöttem neked, de csak zipben tudtam. :) http://rapidshare.com/files/141270201/10_Voekur_.zip
Jarre engem is érdekel :-) Már az első OxyTour is tetszett, még a régi BS-ben. azóta is kering a neten egy iszonyatosan gyenge minőségű hangfelvétel a koncertről, amit még én indítottam útnak. ezen az előadáson főleg az első sorokban ülők saját szemükkel/fülükkel tapasztalhatták, egy kis technikai hibának köszönhetően, hogy bizony a lézerhárfa nem fake, hanem igenis valós dolog...
a Langholtskirkje-koncert valóban egy csendes turnézáró koncert volt, ami szerintem illik is egy ilyen szép kis templomba.
a Volta Revisited élő része nem egy közönség előtti koncert felvétele, hanem külön erre a célra verbuválták össze a bandát 2007 június végén a londoni Olympic Studios-ba, nem sokkal a Glastonbury-fellépés után. tavaly szeptemberben még Live Sessions Album néven, különálló lemezként szerepelt, utána kitalálták a Revisited (feltehetően BOX) megoldást, ami elvileg tartalmazná az összes Volta-remixet is...
én már a Live Sessions-nek is örülnék, ha egyáltalán kiadnák...
Ez szerintem egy bensőséges hangulatú koncert volt, egy nyugodt zárása a hangos Volta-turnénak. Olyan, mint a Volta végén a My Juvenile. Szerintem ezek közé a dalok közé nem illene mondjuk a DI, vagy az EI. De lehet, hogy rosszul látom. Én 100 %, hogy megvenném, ha kiadná.
Ha ezt adnák ki, sztem meg se venném. Ez egy nulla. Se Eart, se Declare, se Innocence, se Army, se semmiiiii....... Egy Volta tour-on 3 Volta-szám?? Röhely!
Hú, az jó lenne. Utánanéztem, és több olyan dalt is előadott most élőben, amit még soha. 01. Overture 02. Pneumonia 03. Anchor Song 04. Cover Me 05. My Juvenile 06. Immature 07. Dull Flame Of Desire 08. Vökuró 09. Sonnets/Unrealities 10. Mouth’s Cradle 11. Oceania 12. Who Is It encore 13. It’s Oh So Quiet 14. Mouth’s Cradle A Voltáról a kedvencemre, a Pneumonia-ra például élőben nagyon kíváncsi lennék. :)
A szöveg szerint az egészet rögzítették, és várható egy DVD-megjelenés. Úgy legyen, habár még a Volta Revisited-ről sincs semmi info... Gyanítom, hogy a következő új albumig várható nagyobbacska szünet enyhítésére fogják majd összepakolni azt a lemezt, ahogy talán egy turné-DVD is várható...
"A nice show from the Homogenic Tour back at home. Cover included
**Original info file: Björk 1999-01-06 National Theatre Reykjavik, Iceland
PAL VHS Master from Icelandic TV > JVC HR-S5980 Worldwide S-VHS VCR > Datavideo TBC-1000 (Time Base Corrector) > Datavideo DAC-100 (DV Bridge) > Scenalizer Live! (capture) > Tmpgenc Xpress (MPG2 compression) > Dvd Lab Pro (Authoring)
DVD Bitrate: 2pass VBR 6000bps avg, 8000max, 2000min
DVD Author: Steve Bennett DVD source: Anonymous artwork by: goudwater Project Coordinator: danlynch
A HUGE amount of thanks to "Anonymous" for lending me the VHS PAL master, and trusting the Bjork Hub to do it right, and to Steve for a tremendous job of authoring the DVD. danlynch 2005-03-11
Disc 1 01 Intro 02 Visur Vatnsenda-Rosu 03 Hunter 04 Come to Me 05 All Neon Like 06 You've Been Flirting Again (Icelandic) 07 Isobel 08 Immature 09 Possibly Maybe 10 Venus as a Boy 11 I Go Humble 12 5 Years
Disc 2 01 Human Behaviour 02 Bachelorette 03 Hyperballad 04 Violently Happy 05 Pluto 06 Um AkkeriAnchor Song (Icelandic) 07 Alarm Call 08 Joga 09 Play Dead "
Találtam egy érdekes dolgot, azoknak ajánlom akik szeretik Björköt, de az asztrológia is érdekli őket. :) http://www.neilspencer.co.uk/pages/bjork.html
a szexben semmi alpári nincs szerintem, Björk szerintem elég érzéki lény, hogy bármi megtörténhet. Viszont hírértéke tényleg nincs, nem ezért szeretjük.
csakhogy Björk a Sugarcubes-tól napjainkig olyan komoly művészi fejlődésen ment keresztül, annyira messze fölötte áll azoknak, akik mögött ugyanennyi zenei év áll, hogy amikor egy ilyen alpári stílusú megjegyzést olvas róla az ember, előbb szorul ökölbe a keze, mint ahogy rángógörcsöt kapna a rekeszizma...
Nem tudom, de lehet, hogy ez nem is korfüggő? Én, lassan 32 évesen ebben a környezetben olyan meglepőnek tartom ezt a kitárulkozást, hogy az már vicces.
Találtam a Vaterán egy zseniális Björk-hirdetést, amiben Live Archive + Unplugged DVD-ket kínálnak eladásra. Ennyiből még nem volna nagy szám a dolog, csakhogy ezek igazi kuriózumok. Hogy miért? Idézem az eladó (azóta már törölt) sorait a hirdetésből:
"Mikor még a sugarcubes-al lépett fel anno brüsszelben/és a sexepil is!!/, -ismeretlenül- egyszer lesz%!+ott, -de, maradjon köztünk-; nem akarok balhét Goldie-val."
a bjork.com-on Björk elégtételt vesz a pontatlan vagy figyelmetlen újságírókon, akik sok olyan zenei munkafázist Björk közreműködőinek tudnak be, amelyeket valójában Björk saját maga végzett el. A kedvenc részem, amelyben ennek a jelenségnek az okát próbálja megfejteni Björk:
"i have had this experience many many times that the work i do on the computer gets credited to whatever male was in 10 meter radius during the job . people seem to accept that women can sing and play whatever instrument they are seen playing .but they cannot program , arrange , produce , edit or write electronic music."
szerény fordításomban a lényeg:
"A számítógépen elvégzett munkálataimat nagyon sokszor tulajdonították már bármely, a munkám közben 10 méteres környezetemben található férfiembernek. Azt elfogadják az emberek, hogy egy nő képes énekelni, vagy bármely hangszeren játszani, amivel épp színpadon látják. De képtelennek tartják őt elektronikus zenei programozásra, zeneszerzésre, produceri, szerkesztői vagy szerzői munkára."