Keresés

Részletes keresés

erbee Creative Commons License 2008.02.11 0 0 3680

És az "eredetigazolás" :

Előzmény: erbee (3679)
erbee Creative Commons License 2008.02.11 0 0 3679

Amíg elkészül a mese-lámpásod , addig is:

Solaris típusú üvegtégla rendeltetésszerű használaz közben

Solaris típusú üvegtégla , rendeltetésszerű használata közben :)

Előzmény: localhost (3633)
cirrocumulus Creative Commons License 2008.02.06 0 0 3678

:D

Előzmény: localhost (3677)
localhost Creative Commons License 2008.02.06 0 0 3677
Ez semmi! Majd mikor Csgaba előhozakodik e tárgyban a bélyegeivel :D
Előzmény: cirrocumulus (3676)
cirrocumulus Creative Commons License 2008.02.06 0 0 3676

Szédületes vagy, localhost........ :o)

Vagy ezt már írtam volna korábban is? ;o)

Az a kép a végén..........., telitalálat!

Előzmény: localhost (3675)
localhost Creative Commons License 2008.02.06 0 0 3675
Én már régebb óta készülök hozzászólni, csak kevés időm volt illusztrációt keresni.
Most találtam egy képet, a végére beillesztem.

Hát igen, meghalt a király éljen a király = ismét(!) új fuvolistája van a SF-nak.
Őszinte leszek, amennyire csak lehet, feleannyira sem figyeltem játékára, mint azt illendő lett volna, ezért véleményt róla most még nem alkotok, mindössze ennyit:
Jah! Yeeeah! Szaxi! Coooool, Hehe! (by Davis & Butthead)

Igazából az a legérdekesebb nekem, hogy van olyan SOLARIS-szerzemény, amit most már a negyedik fuvolistával hallottam, és mind a négy más volt! Más játékstílus, más hangzás, más hangszín, más hangszer, más hozzáállás, lendület, virtuozitás. Más tűz, más lendület, más dinamika... nah ezt még nekem fel kell dolgoznom!

A koncert zeneanyagáról, brilliáns Óz-t hallottunk, én majdnem elragadtatásomban beletapsoltam a szám közepébe Tamás basszusszólója után, de aztán a többi zenész már mind megkapta a nyílt színi szám közbeni tapsot általam és másoktól is szólóbetétjük után... És ilyen még nem volt! Amióta SF van - és hallottam Őket élőben - még nem emlékszem hogy szám közben megdícsértük volna Őket tapssal! Még a planetáriumi koncerten sem! Most nagyon is megérdemelték!

Már a koncert előtt, mikoris kiderült, hogy már megint új fuvolistája van a zenekarnak (félmondatban Somos András: köszönet!) más a közönség soraiban az a mendemonda terjengett: ha ez így megy tovább, az nem baj, majd Karácsonykor lesz egy igen nagy koncert, aholis 12 fuvolista tolja ahogy a "csövön" kifér! :-)
Ez persze vicc, Rudi maradj és megigérem, hogy legközelebb jobban figyelek Rád, mert most leginkább Vali felé kacsingattam :)
Köszönjük Nektek zenészek - és Vali! :D (kölcsönkenyér visszajár!)

Én tudom, mivel készül a zenekar a hóvégi koncertre, de én tartom a számat!

És a kép, amit ideillőnek találtam, a SolarisFusion Együttes 2026-ban: KATTINTS!FUVALAPARÁDÉ
Előzmény: cirrocumulus (3672)
cirrocumulus Creative Commons License 2008.02.05 0 0 3674

A rezgés finomsága, azonban nem azt jelenti, hogy ez egy gyenge valami, hisz ereje épp abban rejlik, hogy a szív legmélyére képes hatolni... ;-)

Ezt milyen szépen fogalmaztad!

Ez a mondatod Attila fuvolajátékát juttatja eszembe... :o)

Előzmény: Peter Lion (3671)
cirrocumulus Creative Commons License 2008.02.05 0 0 3673

Ja, a végéről lehagytam :o) : ismét nagyon jó volt a koncert!!!

Előzmény: cirrocumulus (3672)
cirrocumulus Creative Commons License 2008.02.05 0 0 3672

Hát izééé....

A fő meglepetés éppen Viszokay Rudi volt ;o),

merthogy Ő egy vadiúj (és vélhetően maradó!) fuvolista a Solaris Fusion életében. :o)

Az eggyel korábbi fuvolista Somos András volt, aki tökéletes választás lett volna, csak ő ezt a zenei stílust nem érzi magáénak, így hosszú távon nem tudna részt venni a zenekar életében. Ő elsősorban komolyzenész (tagja a Csepeli Bach Együttesnek is), majd dzsessz zenész, a progresszív rock egyáltalán nem áll közel a szívéhez; s így már rögtön a decemberi klubkoncert után elköszönt a zenekartól.

Rudi viszont nagyon szereti a Solaris zenéjét és nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy játszhatja ezeket a számokat! Így Ő hosszú távon szeretne a zenekar tagja lenni.

Tamás viccesen meg is jegyezte a koncert elején, Rudi bemutatása után, hogy a február 27-i klubesten nem az lesz a meglepetés, hogy egy újabb fuvolistával lépnek föl ;o), hanem az, hogy elővesznek a Solaris-repertoárból egy 14 perces számot.......

(Kéretik nem elkotyognia annak, akinek megsúgtam a leendő meglepit.)

Rudi bemutatkozó koncertjén - épp az előzőek miatt! - még érződött egy kis megilletődöttség a játékán.

Az Óz, ha lehet, most még a decemberi produkciónál is nagyobb tetszést aratott, pedig ez a zene akkor is az este egyik fénypontja volt! Ebben Rudi az improvizációs részben már szárnyalt, fantasztikus fuvolaszólója után nyíltszíni tapsot kapott, majd a basszusszóló után jött a következő meglepetés: Rudi szaxofonon is szólózott.

(Mint tudjuk, a szaxofonnal még Attila is megpróbálkozott a Solarisban, ennek lenyomata a NOAB-on hallható.)

A mostani koncerten meglepően sokan voltak, a vendég ELPirates tagjai is nagyon boldogok voltak, hogy ennyi ember előtt játszhattak!

És ismét nagyon oldott, kötetlen volt a hangulat :o)

És végre jól lehetett hallani a fuvola- és a billentyűszólamokat. A megfelelő keverés még nem igazán alakult ki.

Bár jól emlékszem, hogy a Postásban a Solarisnak is mindig sok gondja volt a hangzással, ritka volt akkoriban is ott az olyan koncert, amikor igazán jól szólt minden. 

Vadiúj szám nem volt, a kislemezes 2 SF számon kívül most is elhangzott az újabb, Trója c. kompozíció is.

Előzmény: Peter Lion (3671)
Peter Lion Creative Commons License 2008.02.05 0 0 3671

Azért egy kicsit többet is mondhatnál; ha már sikerült nem ott lennem... ;-)

Pl. mi volt a meglepi? Milyen dalok szóltak az este? Volt-e esetleg köztük olyan, amilyet még sosem hallottunk...?

Persze azért talán a Viszokay Rudi játéka sem véletlen, hogy annyira tetszett...

Merthogy az, amit 26-án kaptunk egy olyan finomságú rezgés, melyet a Solaris Fusion hangszerparkjából talán a fuvolajátékban lehet leginkább érzékelni (...ennek a rezgésnek az ilyensége persze csak azután derült ki, hogy megkaptuk; ugyanis az információ előzetesen csak annyi volt, hogy jön majd valamilyen...)

A rezgés finomsága, azonban nem azt jelenti, hogy ez egy gyenge valami, hisz ereje épp abban rejlik, hogy a szív legmélyére képes hatolni... ;-)

Előzmény: cirrocumulus (3669)
BAZS Creative Commons License 2008.02.02 0 0 3670
Fergetegesen fuvolázott tegnap este...
Előzmény: cirrocumulus (3669)
cirrocumulus Creative Commons License 2008.02.02 0 0 3669
Csak annyit mondok: Viszokay Rudolf ...... :o)
Előzmény: cirrocumulus (3664)
cirrocumulus Creative Commons License 2008.02.01 0 0 3668

Hm, tényleg :o(

Pedig nem is olyan rég még működött.........

Előzmény: localhost (3667)
localhost Creative Commons License 2008.02.01 0 0 3667

Változást vettem észre az észleléseimben!

http://www.solarisfanclub.com >>> A weblap nem található

localhost Creative Commons License 2008.01.31 0 0 3666

..."és ha furcsa dolgokat tapasztaltok érzékelésetekben - mondjuk jan. 26-a után - akkor jelezzétek"...

Ma reggel munkahelymre tartván és most azóta is egyfolytában csak magamat figyelem, hogy tapasztalok-e furcsa dolgokat az érzékelésemben, mondván 31.-e van.

Őszinte sóhajok közepette kinyilatkozom, szaglásom, ízlelésem, látásom, tapintásom és összes többi érzékszervem rendesen működik, furcsa dolgokat nem tapasztaltam.

Előzmény: Peter Lion (3647)
cirrocumulus Creative Commons License 2008.01.31 0 0 3665
INVOCATIO koncert - 2008.02.16.
cirrocumulus Creative Commons License 2008.01.29 0 0 3664

Na, hát akkor készüljön mindenki most péntekre, február 1-jére és jöjjön a Benczúr Klubba..............,

mert a mostani Solaris Fusion koncerten lesz néhány, nem is kicsi meglepi... ;o)

Az este most is 19 órakor kezdődik, vendég - ahogy már volt is róla szó -, az ELPirates zenekar lesz! + link

Előzmény: localhost (3661)
localhost Creative Commons License 2008.01.29 0 0 3663
A február az oké, de hogy ez nem holnap szerda, ez kevert meg :)
Előzmény: cirrocumulus (3662)
cirrocumulus Creative Commons License 2008.01.29 0 0 3662

Így igaz :o)

És korábban már örültél is, hogy akkor februárban két koncert lesz ;o)

Előzmény: localhost (3661)
localhost Creative Commons License 2008.01.29 0 0 3661

Majdnem "benéztem"! 

A SolarisFusion klubest ezen a héten nem szerdán, hanem pénteken lesz, február elsején!

// pedig már ünneplőbe öltöztettem a szívemet // by LittlePrince ang the Fox

cirrocumulus Creative Commons License 2008.01.28 0 0 3660
Ennyire, ország-világ előtt még sosem fogadkoztak, úgyhogy ez most menni fog Nekik :o)
Előzmény: localhost (3659)
localhost Creative Commons License 2008.01.28 0 0 3659
Neked legyen igazad!
Előzmény: cirrocumulus (3658)
cirrocumulus Creative Commons License 2008.01.28 0 0 3658
El fogod veszíteni :o)
Előzmény: localhost (3657)
localhost Creative Commons License 2008.01.28 0 0 3657
Akarsz fogadni ? TARTOM! :-(
Előzmény: cirrocumulus (3654)
cirrocumulus Creative Commons License 2008.01.28 0 0 3656

Sajnos, nem... :o(

Közülük csak a basszeros Sáfár Józsi jött el és egy közös, hosszú improvizációt játszott a Solarisszal.

Előzmény: kozakz (3655)
kozakz Creative Commons License 2008.01.27 0 0 3655
A V73 itt játszott is?
cirrocumulus Creative Commons License 2008.01.27 0 0 3654

Ezekben a percekben került föl a SOLARIS honlapra az alábbi HÍÍÍÍÍR :o)))

Tessék IDE kattintani!

akirschner Creative Commons License 2008.01.27 0 0 3653
Ott a válasz a jobb alsó sarokban szerintem ;)
... és én úgy emlékszem, ezeken ott voltam, bár a karácsonyi tortára nem emléxem, lehet, az kimaradt ...
Előzmény: localhost (3650)
localhost Creative Commons License 2008.01.27 0 0 3652
Érdemes a belépőjegyek árán elcsodálkozni és arra figyelni hogy a budapesti telefonszámok még csak HATJEGYŰEK! :D
Előzmény: localhost (3651)
localhost Creative Commons License 2008.01.27 0 0 3651
Bocs nagyon kicsi lett, itt linkelem nagyobb méretben. KATTINTS!
Előzmény: localhost (3650)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!