Keresés

Részletes keresés

mutymurutty Creative Commons License 2006.09.16 0 0 66
... -- mondta a szemébe nemes egyszerűséggel az egészségügyi miniszternek a
Parlament előtt tüntető Indián.
Előzmény: Indián (63)
saukoo Creative Commons License 2006.09.16 0 0 65
Csak a magyar átlagfizetés után befizett TB járulék egy ledolgozott élet során 30 millió Ft körül van.   Ez (fidesz plakát árakon számolva is) legalább 100 db (!) vakbélműtétre elég.
Előzmény: AliceCsodaországban (56)
mutymurutty Creative Commons License 2006.09.16 0 0 64
...-- ordított rá Indián a Parlamentnél a milliárdos miniszterelnökre.
Előzmény: Indián (60)
bogel Creative Commons License 2006.09.16 0 0 62
Arra azért nem vennék mérget.

Mindenki állami támogatásért kuncsorog, és mindig az szívja meg, aki nem áll be a sorba. A sorban állók meg még fel is háborodnak és lecse*ik azokat, akik ezt észreveszik.
Nem azt mondtam, hogy nem támogatnám a nagycsaládokat és nem vagyok erre kötelezve (a nagycsalád is egy hobbi, bár ezt világ legnagyobb részén ingyen űzik).
Előzmény: anyabanya (33)
anyabanya Creative Commons License 2006.09.16 0 0 59

Tényleg ökörség mással fizetni azt, hogy én vállalom, ö meg nem...miként azért az is hülyeség, hogy azt gondoljam, hogy ha vállalom, akkor azzal nem jár személyes áldozat, de azért tényleg legyen esélyem és föleg legyen a gyerekeimnek esélye arra, hogy a magával hozott tehetséget, szorgalmat motiváltságot kamatoztathassa akkor is, ha ezért némi összeget kölcsönöz neki az állam, miként igaz ez a szülökre is, hogy ne legyenek a munkakeresésénél csupán a gyermekeik léte miatt esélytelenek...Nem ingyen kell adni nekünk, hanem biztositani azt, hogy megdolgozhasunk azért, amit kapunk...Akár azzal, hogy tényleg fasza adofizetöt nevelünk, akár azzal, hogy pl az állam támogatja a részmunkát, a távmunkát, stb....

 

Előzmény: AliceCsodaországban (51)
Indián Creative Commons License 2006.09.16 0 0 58
Kedves, mér' gondolod, hogy lebecsülön a naccsaládosokat? Szó nincs erről!

Faluhelyt aztat láttam, hogy apjukom bármilyen napszámot vállal, annyukom gondoskodik a ház körüli teendőkről, és nevelik a porontyokat... tüntetni nem járnak... valahogy, ha nem is túl könnyen, de elvannak...
Előzmény: anyabanya (54)
saukoo Creative Commons License 2006.09.16 0 0 57

2 netán 3 szülőt nagyszülőket.

 

Nyugdíjalapjukat (betétjüket) elkártyázó, elrulettező szülőket sehol nem vizionáltam.  Ez hogy jön ide ?

Előzmény: Törölt nick (52)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2006.09.16 0 0 56

NO és meghaltál már vagy mi van? A legtöbb orvosi elátás az idős embereknek kell és a legeslegeslegtöbb a haláluk előtt pár évig, mikor már mindenük el van kopva.

Én 58 éves vagyok, bizton állítom, hogy irigylésre mód egészséges vagyok, ami betegségem volt eddig azzal a háziorvos általában secperc alatt megbirkózott, de a szüleim is eilyenek voltak, aztán láss csudát haláluk előtti 10 évben - annak ellenére, hogy utálták az orvosokat, pontosabban az orvoshoz járást, állandóan odakényszerültek a háziorvosi rendelő várójába...  én  a te ehyledben örülnék anank, hogy jelenleg még van lyuk a seggemen és jól szelel.

Előzmény: saukoo (48)
anyabanya Creative Commons License 2006.09.16 0 0 54
lehet hogy nem voltam ott, de szivesen ott lettem volna...csak féltem, hogy elhagyok 1-2-3 dedet a nagy tömegben...
Előzmény: Indián (47)
zividivi Creative Commons License 2006.09.16 0 0 53
Tényleg! Nem is tudom, hogyan is feltételezhettem valakiről, hogy legalább a topik címét elolvassa, amelyikbe beleír!

:-(((
Előzmény: P.I. (8)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2006.09.16 0 0 51
gyereknevelés ne kerüljön a szülőknek semmibe.   fizessék a többiek (mint adófizetők) ennek minden költségét.  A szülőknek pedig csak a család nyújtotta öröm jusson, a gondoktól szabadítsuk meg őket.

 

 

Van egy másik topic ezen a fórumon, az a címe, hogy Kötelező gyereknevelés. Ott a topicindító nem kevesebbet követel, "csak annyit", hogy aki nem nevel gyereket, az adja le a kersete 10%-át egy olyannak akinek gyreek van - azaz fizessen havi 10% (!!!) gyerektelenségi adót.  

Annyja kínnya meg is írtam.

 

Ugyanezt neked is most.

Anyáéd kínnya. Senki enm azt akarja, hoyg a gyereket nevelők a gyereket nem nevelőkkel szemben mindenféle elényt élvezzenek, ne is kellejen dolgozniuk, csak járkáljanak a karjukon a gyerekekkel aztán álljanak fel egy pedesztrálra és innentől csak hódolat (állami jövedelem) illesse őket és semmi bírálat - egy frászt.

Én mindössze csakis annyit szeretnék már látni, ami egyszer már volt e véráztatta emberszívnyi kicsony országban,  nevezetesen az, hogy törvény garantálja, hogy akinek gyereke van 1. ne szenvedjen emiatt hátrányt, 2. a munkahelyek számoljanak azzal, hogy a dolgozóik között többen vannak, akik gyereket (a jövendő termelőerőt, aki a nyugdíjakat megtermeli) nevelnek, és ez is valami formában elismerve legyen, ne dobják ki a terhes nőket, ne tegyenek megjegyzést, ha egy hónapon belül másodszorra lázasodik be a bölcsiben a gyerek és hasonlók.

3. És természetesen valami módon adókedvezmény is megilletné azokat, akik akár önzően akár önzetlenül, de a munka mellett még ezt a feladatot (gyereknevelés) is felvállaják.

Előzmény: saukoo (39)
anyabanya Creative Commons License 2006.09.16 0 0 50
csak tudod, amig mi a havi 200 000-es bevételünk 1/5-ét még abban a honapban vissza is adjuk, addig te azon tanakodsz, miként gyarapitsd azt a részét, amit azonnal nem élsz fel...Ta agyalsz, hogy hol kifoizetödöbb befektetni, hogy az állam lehetöleg ne nyuljon le belöle semmit, addig nálam nincs mese, azonnal be is fizetem azt az amugy nem kevés pénzt, miközben az én nyugdíjam alacsony lesz, mert én több mint 2 évtizedet a gyereknevelésével töltöm föálásban, ahelyett hogy fasza kariert épitgetnék... és ebböl nem nekem lesz hasznom, hanem sokkal inkább azoknak, akik majd otthon lobálják a lábuk az igen jó nyugdíjukkal..
Előzmény: P.I. (37)
Indián Creative Commons License 2006.09.16 0 0 49
Szeinted erekciója is lesz a zállamnak ha a gyerekcsinálás alkalmábó a társadalmi hasznosságra gondol?
Előzmény: Törölt nick (42)
saukoo Creative Commons License 2006.09.16 0 0 48

sok libsi miért is nem mondott még le az ingyenes eü-ről meg a nyögdíjról.... gyüjtögessenek maguknak.

 

Mert nem hagyjátok.  Már egy egész orvosi rendelőt orvosostól mindenestől meg tudtam volna már venni a befizetett járulákomból.   Összesen 150eFt-ot költött rám a TB 10 év alatt (meg tudom nézni az ügyfélkapun), kb. másfél hónap alatt fizetek be ennyi járulékot.

Előzmény: Törölt nick (45)
Indián Creative Commons License 2006.09.16 0 0 47
Nem, pont magadfajta nyilasivadékok számára próbáttam nyilvánvalóvá tenni, hogy miről is karaok értekezni... a kétkezi melósok, alacsonyabb végzeccségű melós honfitársaink úccolván elenyésző számban tüntethettek csak... mer' nem érnek rá tüntetni, csak csendesen melóznak...

A ruhatáros diplomeameghát nem egy főnyeremény, nehézkes megélni beéőle...
Előzmény: Törölt nick (45)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.16 0 0 46

"Hanem... ez a tüntetés is leginkább a nagyvárosi nyavajgó értelmiségi populácijó sikongatása"

 

Szamárság megítélni egy másik embercsoport érdekérvényesítését. Ők azért tüntetnek, mert védik az érdekeiket. Ők itt húzzák meg a szintet, az esztergomi melósok pedig máshol. Van olyan ország, ahol sokkal magasabb életszínvonalon élők is tüntetnek, de olyan is van, ahol a legfelső tízezer is boldogan cserélne egy magyar nyugdíjassal.

Előzmény: Indián (40)
mutymurutty Creative Commons License 2006.09.16 0 0 44
mondta p.i. idézve ortodox marxista milliárdos pénzügyminiszterét...
Előzmény: P.I. (37)
anyabanya Creative Commons License 2006.09.16 0 0 43
én sem kapok ingyen könyvet és kevesebb a családi potlékom, mint volt tavaly, viszont Neked több lett...Az az most te vagy a támogatotabb...S nem kapok ingyen kaját sem...a 7 iskolásból 1 csak, mert a többi felsös... Van egy majd 25 éves sikodánk, amit csak bevásárlásnál használunk...ugysem férnénk el benne...és nem voltunk nyaralni eddig csak 2*, s hidd el az is tetemes összeg, amit havonta az ÁFA formájában vissza pengetek...Pl 1 hét 6kg csak mososzerből...Jó oké tudtam mindig sok emberre sok dolog kell, de ezen dolgok mindegyikének 1/5-ét én vissza is adom...és ez nem kevés.
Előzmény: P.I. (36)
Törölt nick Creative Commons License 2006.09.16 0 0 42

"bár bevallom én nem gondoltam a gyermekeim társadalmi hasznoságának mikéntjére, amikor vállaltam öket"

 

Nem neked kell gondolni rá, hanem a felelős államnak. A gyereknevelési támogatás beruházást jelent a jövőbe, de nem a szülő, hanem a társadalom szemszögéből.

Előzmény: anyabanya (38)
cserép virág Creative Commons License 2006.09.16 0 0 41
Ez a Köztársaság téri állásfoglalás?
Előzmény: fanyűvő (20)
Indián Creative Commons License 2006.09.16 0 0 40
Pancser... 10-nél több oktatási intézményből rúgtak ki a kissé méretesebb arcberendezéem míján... de ez legyen az én dóggom...

Hanem... ez a tüntetés is leginkább a nagyvárosi nyavajgó értelmiségi populácijó sikongatása, mer' nem fizetik meg öléggé a zaktatologatást... és nem fussa légkondis Ford Focusra, meg plazmatévére... Egyébként meg az esztergomi betanított munkások se nincsenek ellehetlenülve...
Előzmény: mutymurutty (32)
saukoo Creative Commons License 2006.09.16 0 0 39

 nagycsaládosok 12 pontban foglalták össze követeléseiket, ezek közül a legfontosabbak ...  a gyermeknevelés költségeinek közteherként való elismerése, ....

 

 

Ez az !   Fordítsuk ki sarkaiból a természet rendjét, a biológialig beprogramottt szülői önzetlenség mára elavult dolog, a haszon/befektetés arányt kell itt is maximalizálni.

 

Vagyis:  gyereknevelés ne kerüljön a szülőknek semmibe.   fizessék a többiek (mint adófizetők) ennek minden költségét.  A szülőknek pedig csak a család nyújtotta öröm jusson, a gondoktól szabadítsuk meg őket.

 

Azt kérdezném, hogy

az ilyen szülő miért nem adja be állami gondozásba a gyereket?  ott ingyen nevelné az állam,, nem kerül semmibe.   amikor meg már 'jön a haszon a gyerekből' (felnőtt lesz)  akkor meg kell keresni azt a gyereket , és lehet csak a jót (az örömöt) lecsapolni belőle...

anyabanya Creative Commons License 2006.09.16 0 0 38

amugy meg komolyan. Nyilvánvaló, hogy kell egyfajta felelöség ahhoz, hogy valaki bevállaljon sok gyereket. Nyilvánvaló, hogy ez esetben nehezebben fog élni, mint a nagy átlag éljen a világ bármelyik pontján, mert a dologhoz ez is hozzátartozik. Nyilvánvaló az is, hogy nincs társadalom, amely csak ugy semmiért egészen bevállalja a sokgyermek eltatrását. Kell a segítség, mert  sok gyereknek egyszerre tandíjat fizetni ugy hogy csak egy fizetés van szinte lehetetlen. Igy aztán ugy gondolom, hogy a társadalom jogos elvárása, hogy a nekünk adott pénzről valamiképpen el is számoltathasson bennünket, hisz fizetést sem adnak csak ugy senkinek...Viszont, aki tiszteséggel lát el, nevel, oktat sok gyereket, az igenis hasznos munkát végez nem csak a saját szük körének, hanem az ország egészének...(bár bevallom én nem gondoltam a gyermekeim társadalmi hasznoságának mikéntjére, amikor vállaltam öket)...és mint imunkának aminek van értéke, értelme, talán lehet méltoságteljes dijazása is, ha csak annyi, hogy önmagában a sok gyerek ne jelentsen egyet az esélytelenséggel, akkor már nem érzem, hogyí keveset kaptam volna cserébe...

 

P.I. Creative Commons License 2006.09.16 0 0 37

Régen rossz, ha egy gazdaság a fogyasztásra épül.

98-2002 között volt ez divat.

Előzmény: anyabanya (33)
P.I. Creative Commons License 2006.09.16 0 0 36

Nagycsaládosnak lenni szép, nagycsaládosnak lenni jó, de köszönöm én csak kettőt nevelek, és elég is ennyi.

 

Nem kapom ingyen pl a tankönyvet, de nem is felejtettem el a megemelt családi pótlékot. Ti viszont gyorsan felejtetek.

 

Ismerősömnek öt gyereke van, és most az a legnagyobb problámája, hogy megfelelő kis buszt tudjon venni a családnak, hogy ne kelljen két autóval menni Horváthországba. Anyuka 18 éves kora óta nem dolgozik. Ingyenes TK, rendszeres nevelési segély.

 

Másik ismerősöm egyedül neveli a gyerekeit, de csak kettőt, ezért nem kapja inyen a tankönyvet, sőt nevelési segélyt sem kap.

 

Vannak akik azt szeretik, ha 8-an ülik körbe ebédnél az asztalt, vannak akik pedig bélyeget gyűjtenek.

Mi közöm nekem ehhez?

Előzmény: anyabanya (31)
anyabanya Creative Commons License 2006.09.16 0 0 35

A nénikéd pitizen. Neked legyen elég, hogy ha öreg leszel és magányos és mivel ha  lesz is gyermeked, akkor is nagy valoszinüséggel önzö, mint te és ezért majd jól magadra hagy, akkor a mi amugy helyzetükböl is adodoan szociálisan érzékenyebb gyermekeim ápolnak, gondoznak, adoikból majd ellátnak és lesz, mert mi vállaltuk valaki, aki megsimogatja a fejed, mikor már senki se lesz ott, hogy a távozásodba legyen méltoság és emberség...

 

Előzmény: bogel (21)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2006.09.16 0 0 34

Miafasznak kell ilyen topiccímet adni he?

Mi a pöcsnek sértegeted a nagycsaládosokat? csak amiatt hogy a liberális valóban tartalmában is szitokszó legyen nemcsak az ellenzék, hanem a pórnép körében is?

Akinek sok gyereke van, az mindig is sokkal nehezebben élt akármit is kararttyolsz, ha ők tüntetnek annak legalább van alapja.  

 

(Nagycsaládosok alatt természetesen csakis azokat értem, akik nemcsak megszülni, de felnevelni is szándékoznak a gyerekeiket.)

Előzmény: Törölt nick (-)
anyabanya Creative Commons License 2006.09.16 0 0 33
azért összehasonlitanám kettönk áfa-ként befizetett havi összegét pl és kettönk megtakaritásait is...Lehet, hogy mi tartunk el téged?
Előzmény: bogel (19)
mutymurutty Creative Commons License 2006.09.16 0 0 32
Ezt a rettentően gyenge posztkommunista, diszkriminatív és kódolt rasszista hozzászólást voltál képes kiengedni magadból? MÍelyiki pártfőiskolán rúgtak ki?
Előzmény: Indián (26)
anyabanya Creative Commons License 2006.09.16 0 0 31
Azért tényleg gondold végig, hogy mit is jelent az eü átalakitása nekünk, akik mondjuk több gyereket nevelünk és legalább ne gunyolodj...Az én gyerekeim tanulnak rendesen, nem járnak szorakozni csak ritkán és nem cigiznek, semmi baj velük, olyanok, mint a fiatalok többsége, de azért gondold végig mit is jelent majd nekünk amikor 8-9 lesz rövid idön belül beteg....és ugyi egyszerre lesznek betegek...
Előzmény: P.I. (14)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!