Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Kral PRO500 FAC 5,5mm eladó Májusban vásárolt,csak belőve lett.Teljesítmény 7,5 Joule(45 gyári) 2-db.tár, bipod,töltőcsonk,gyári műanyag tok. A TÁVCSŐ NEM KÉPEZI AZ ELADÁS TÁRGYÁT. 230 000 Ft. mail publikus.
Egy időre elvesztettem a távolba lövés képességét. A Diana 460 Magnum elkelt! Ellenben az ott látott lövedékek megmaradtak és az egész csomag eladó 10.000 Ft-ért.
Én kérek bocsánatot, ha úgy tűnt, hogy bármi negatívumot akartam volna ezzel írni...egyáltalán nem volt szándékomban. A múltkor a Diana 460 hirdetés kapcsán küldött fényképet az ő Dianájáról. Hátha van valami MCX-hez hasonló cucca is :-)
januárig még sok víz lefolyik a Dunán!Nagy betűvel írták a népszavazásukra,hogy " nem kell tagságot fizetni,és nem vonatkoznak ránk az EU törvényei" a kis betűt pedig nem olvasták( viszont nem járnak sem az előnyök,sem a kedvezmények)! Szoros volt az eredményt, talán az értelmesebbek maradtak kisebbségben.
Üdv! Eladásra kínálok egy igen sok és értékes darabból álló pcp légpuskát amit a szettről tudni kell tartalmaz egy At44-10es puskát 5,5mm-es 2db mildotos vílágitos távcsővet az egyik egy nicco stearling és egy howk! 2 db hangtompitót egyik hatsan a másik egy hw100,2db légtartályt a cső alá,hogy ne keljen sürrűn tankolni 3db bipodot 1 sporthordtáskát egy hordtásták égy egy zárható gurolós keménytáskát továbba egy gyári hatsan pumpát és 2 db palackot az egyik egy 7literes 300báros a másik 11literes 250báros a hitelesítés mindkettőn lejárva és ürresek meg még lővedékeket és számos apróságot amenyiben bármi kérdés lenne kérlek írj lehetőleg egyben szeretnék megválni a szettöl egyszerüen nincs időm foglalkozni vele!Érdeklődni a nulla6harminc624husz23-on smsben is akár
Üdv! Eladásra kínálok egy igen sok és értékes darabból álló pcp légpuskát amit a szettről tudni kell tartalmaz egy At44-10es puskát 5,5mm-es 2db mildotos vílágitos távcsővet az egyik egy nicco stearling és egy howk! 2 db hangtompitót egyik hatsan a másik egy hw100,2db légtartályt a cső alá,hogy ne keljen sürrűn tankolni 3db bipodot 1 sporthordtáskát egy hordtásták égy egy zárható gurolós keménytáskát továbba egy gyári hatsan pumpát és 2 db palackot az egyik egy 7literes 300báros a másik 11literes 250báros a hitelesítés mindkettőn lejárva és ürresek meg még lővedékeket és számos apróságot amenyiben bármi kérdés lenne kérlek írj lehetőleg egyben szeretnék megválni a szettöl egyszerüen nincs időm foglalkozni vele!
Ajánlatot smsben vagy a nulla6 harminc 624 husz 23-as számra
Sziasztok, FWB 601-es PCA légpuska eladó pcp-re váltás miatt. Az ára : távcső nélkül 120 ezer ft. A tömités garnitura komplett cserén esett át, be lett mérve gyári paramétereket hozza, nagyon pontos.
,,,ja és igen. Az unióból érkezett jó pár csomag egyikébe sem néztek bele!!Nem gondolnám,hogy bárki is fizetett volna eddig únióból érkezett csomagra vámeljárási díjat :)))) Persze másoknak más a tapasztalata :D
Jogszabály ide vagy oda,úgy látom,egy két ember megint haza beszél!!!Ezzel elrettentve,az esetleg tétovázó embereket,akik kintről szeretnének vásárolni. Ne szabályokról,gyakorlatról beszéljünk.
Saját tapasztalatom az-ugyan nem eladásra,csak saját célra rendelek!! Eddig a kínából érkezett 15 csomag,ami átlépte a vámhatárt,egyikre sem kellett semmiféle adót,áfát,vámeljárási dijat fizetnem!!
Az USA-ból kb negyven csomag jött,abból 5 lett a vámon kiszedve,ami után díjakat fizettem! Hozzátenném,hogy nem is a legnagyobb értékűeket vámolták.Szerintem inkább csak szúrópróba szerűen válogatnak!
Ez a gyakorlat,bár ez csak az én véleményem,tapasztalatom!!!
Sig Sauer MCX félautomata co2-s légpuska eladó. A fegyver 4 hónapos, 7,5 J-os, 30-as tár-ral rendelkezik és nagyon szép állapotú. Az ár távcsővel együtt értendő.
Ár: 90.000 Ft
Úgy is írhattam volna: Ha utálod a sörös dobozokat és gyorsan akarod pusztítani őket, akkor ez a te légpuskád (Kíváncsi vagyok Révkomárom fórumtárs mit húz elő a sublótból :-) )
"Az igaz, hogy 10 EUR-ig nem kell a TERHET megfizetni, de olvasd el figyelmesen mit írt nyugi44."
Az áru értékének és a szállítási költség összegének ÁFÁ-ja jelenti a terheket. Ha ezek ÁFÁ-jának összege nem éri el a 10 Eurót, akkor nem kell sem ÁFÁ-t sem vámot fizetni. Persze a jövedéki termékek nem tartoznak ebbe a kategóriába. Ha az Eurót kb. 350 Ft-al számolod, akkor 37 Euróig az áru ÁFA és vámmentes. Szerencsére nem "nyugi44" állapítja meg a hatályos jogszabályokat! 🙂 Belinkeltem nektek a hatályos jogszabályt is. Én csak azoknak tudok segíteni, akik megértik a jogszabályba foglaltakat. 🙂 Egyébként ha nem teljesen világos a jogszabály, akkor kérdezzetek meg jogi szakembert!
Gond egy szál sem,a kutya ugat, a karaván halad! (mellesleg TE is nagyon jól tudod milyen ha van az embernek asszonya,az esetben nincs szükség a minuszolgatásra a kielégüléshez):-)
Itt a fórumon vásárolt fég lg 422-,eladó valóban szép, pontos puska. Eladás oka rövid. Vagy nekem hosszuak a kezeim. Kényelmetlen a célbalövés vele. Ár 30huf.Győr Moson Megye. Elérhetőség publikus.
teljesen mindegy hol gyártják,ha uniós országból veszed,vámmentes,ha máshonnan,akkor Nyugi leírta a tutit. sok kínai lerakat van az eu-ba,inkább fizetek pár dolcsi postát,de nincs vám,nem kell várni hetekig a postára.
Igen, én direkt írtam is nekik hogy miért számolják bele a szállítási költséget,mikor az egy szolgáltatási díj,amit kifizettem a szolgáltatónak, vagyis nem a termék árához tartozik.
A válasz az volt, hogy ugyan nem a termék árát képezi, de a termék értékéhez tartozik, amit plusz költségként 2016-os törvény szerint hozzá kell hogy számolják.
Ez így van ahogy írtad. Jó neked ha csak ritkán kapsz, én egyre sűrűbben.
Ez úgy van, hogy
22 €-ig vámmentes, de van vámeljárási díj 3500 Ft
150€-ig vámmentes, de ÁFA + vámeljárási díj
150 fölött vám is van
Viszont a postaköltség is hozzáadódik az értékhatárhoz.
Tehát ha ha veszel egy 6000 Ft-os cuccot és 2000 a posta, akkor már bele is estél a 2. kategóriába és fizethetsz ÁFÁT és vámeljárási díjat is. A 6000 Ft-os cuccod postával vámmal együtt máris több mint a duplájába fog kerülni (13.660 Ft)
Nem tudom, én azt olvastam, hogy 25 nem 18 és országon belül, de olyat nem találtam, hogy nemzetközi szállítás.
íme:
Due to the VCR Act on mail order laws, we now have a comprehensive network of agents throughout the UK enabling us to deliver your rifle almost to your door (normally within 5 miles) for you to collect at your convenience.
This is a service provided as a favour by your local gun shop for which they make a nominal standard charge of approx £25 - this is payable upon collection of your rifle. Our delivery charge is just £25.00 for a rifle or £15 for a rifle package deal.
For further details or questions about delivery times please call 01924 860607
IMPORTANT- Our standard delivery on all other products is 2- 3 working days.
A kedves fórum társ arról beszél, ami a posta.hu/vam oldalon is megtalálható. Vagyis arról hogy Liszt Ferenc Repülőtéren működő csomag kicserélő központban, ahol a NAV is van, a NAV akkor is vizsgálat alá vonhat küldeményt, ha az nem VÁM köteles. Ennek díja van, ami maga a vizsgálat díja. Ehhez szükséges egy Egyszeri Import Vámkezelési Megbízási dokumentumot kitölteni, a vizsgálat díja 3.500 Ft. Vagyis lehet egy sima 1.000 Ft-os csavart,amit az EU-n belülről rendeltél, és a posta 2.000 Ft, akkor is a NAV ha kiválasztja, akkor vizsgálati eljárási költséget kell főzés,de az nem VÁM költség, ez simán egy szolgáltatási díj. Illetve az említett dokumentum 2.-dik oldalán fel van sorolva több pontban hogy milyen csomagra milyen érték határ mellett van VÁM költség mentesség, és ha ezt az érték határt meghaladja, akkor mekkora az adott VÁM költség. De ez nagyon ritka dolog, nekem kb. minden századik csomagomat vonják eljárás alá, van hogy a legolcsóbb lekissebb csomagomat, akkor ugye csak 3.500-ot kell fizetnem, miközben a csomag értéke lehet 500 Ft és ingyenes szállítási költségű, de van hogy a százezres csomagot akasztják fent, ahol bizony rendesen fizetni kell a VÁM költséget.
Eladóvá vált egy FÉG (talán 427-es) légpuskám. Újszerű kinézet (kb: 30-35 év), mély huzagolt cső. Fegyvermester által rendbe rakott "belső tér", kiváló lőképpel. A tusába beleírt M betű miatt főleg Mátyás v. Mihály nevű sporttársak jelentkezésére várok, ill. szóba jöhet i M i nevű vásárló is, :-), ill. olyan aki ad érte 57.000 Ft-ot. Mivel ez az összeg a korommal megegyezik, az idő múlásával csak nőni fog. Ha kép kel tudok küldeni mint a puskáról, ill. a lő-képről.
Az attól függ hol van gyártva az alkatrész és nem attól hol veszed. Angolok is árulhatnak árut amely nem volt az Unióban gyártva. A vám éppen ezért volt kiszabva. Tehát vigyázni kell arra honnan származik a termék.
Sziasztok! Walter LGM-2 elkelt! Barátom megbízásából szeretnék eladásra kínálni egy FWB 602 pca verseny légpuskát ami gyári állapotban van karcmentes, gyűjtői darab. Az ára 190 ezer Ft. Telefonszáma: 06 20 613 1626
Alkatrészt már vettem itt: https://www.gunspares.co.uk/, a szállítási költség 8 £ volt, de mivel az alkatrész nem volt Európában gyártva, meg kellet fizetnem még a vámköltséget is.
Eladó vastag szivacsos puskatok vállszíjjal, újszerű állapotban, távcsöves fegyverek számára is megfelelő. Belső hossz 126cm. Ár: 8.000.-Ft E-mail címem publikus.
Már nem vitatkozom velük. Amit akartam,azt megírtam. De latom nagyon sokan így gondolják,ahogy én. Mutatja a minusz és a plusz jel ,melletti szám. Még az ő hozzászókásuknál 23 minusz van,nállunk 24 pozitív van. Azt hiszem ezek a számok magukért beszélnek. De, úgy látszik ők a fene nagy kioktatás közben,ezeket a számokat nem látják. Megnyugtató,hogy ilyen sokan igazat adnak és hasonlóan látják a véleményünket.
Ahogy a főnököm mondaná,"ne foglalkozzál velük,hiszen nem egy fizetési jegyzéken vagytok"!
Nem sajátít itt ki senki semmit. Egyszerűen ez egy dumálós adádvételi topik. És ha valakinek van kedve hozzá, vagy jónak látja, hozzászól, amihez csak akar. Ennyi. ;-)
Nemtudom miért, de a topikleírást soha senki nem olvassa, na ez az igazi probléma.....
Üdv! Valaki rendelt már a www.airrifleshop.co.uk oldalról valamilyen tartozékot? Az lenne a kérdésem, hogy mennyi idő alatt kézbesítenek Magyarországra??
Érdekes mikor én tettem szóvá hova is fajult az adásvételi topik az volt a reakció,hogy azonnal engem tiltottak ki egy napra! Pedig semmilyen sértő kifejezést nem használtam!
Ez nem is fórum már, hanem haveri körök által kisajátított online duma felület. Ha valami nem tetszik, sokan elkezdik fikázni, ha túlárazott, ha nem. Fikázás alatt értsd pl azt, hogy valaminek csak a negatív dolgait kezdik kihangsúlyozni. Van másik adásvételi csoport, amit nem lehet kisajátítani, mert ott az a szabály, hogy csam hirdetni lehet. Ott érdemes inkább hirdetést feltenni.
nincs feljogosítva, De Ami nem tiltott azt lehet , pont mint a túlárazás .... csak az gerincesség függő, de hogy valamit sarkosan-nyomatékosan véleményezzünk , az sem tiltott. a többi sallang meg rád is vonatkozik:görgess tovább, ne told túl az árat , ne sztárolj egy kretén gyártmányt stb , lényegében öngólt lőttél egy két kritériumoddal.
Állj már le mint a déli busz nálatok a faluban a templom előtt ! zsolt akinek írtad ezt a szösszenetet bár nem régi de jó lövész .Csak azért írunk mi tapasztalt lövészek véleményt az eladó puskákról, hogy egy hozzá nem értő ne fusson be egy szartalicskába sok pénzért ! Ezek nem fikázások csak tanácsok ! De értheted fordítva is . Egy török -görög -spanyol - kínait meg lehet venni de annak nálunk 10-20-ezer az ára mert annyit ér alap hangon . Kicsit vegyél vissza a szövegből mert itt vannak hozzáértők is nem olyanok mint Te ! Főleg ne bosival vagy egy két régi versenyzővel állj be vitatkozni . Kapisi !
Már bocs! De nem vagy feljogosítva arra,hogy valamit le szarozzál,meg túlárazottnak titulálj bár mit is,amit el akarnak adni.Neked az a dolgod,hogy olvasgass,és ami nem tetszik,görgess tovább. Nem vagy te,értékbecslő,és fórum felügyelő. Ugyan olyan forumozó vagy mint bár ki más. Ha nem tetszik,menj máshova,és oszd ott az észt. Sajnos, jó páran fordítva szedik a tablettát és játszák a szakmai zsenit,lefikázva azokat,akik eladni szeretnének valamit. Annyiért tesz fel ide bármit is,amennyiért ő akar. Nyilván,latja,hogy ha egy két heten belül nincs jelentkező,akkor lejebb viszi az árát. De ne nehány okostojás,hatarozza meg,hogy ő mennyit kérhet a portékájáért. Sőt,már néhányan ki is akarják sajátítani az adott fórum oldalt. Azért,ez már kicsit durva. Szóval,nyugalom és megy minden a maga útján.
Telefonon "csak" a pozíció tűnt durvának,de este számítógépen nézve, feltűntek a "megalkotó" egyéb felkészülési hiányosságai is! Voltak olyan mondások: " a kenőzsír fél lakatos", a kalapács fél lakatos", úgy látszik ehhez jön a tanulság: a hegesztőtrafó fél lakatos! :-)
2020 július 9-én csütörtök vásároltam számlával garanciával!!!!!!!!!! Egy Schmind bender 8x56 távcsövet vásároltam egy 762-es Nagant golyós puskára ezért kellet úgy döntsek hogy eladjam a weihrauch - T 06-20-961-5590. ÁR 80 E Ft weraiauh Hw-50-S-es változat!!!
Ha esetleg messzebbre is lőnél :-) Diana 460 Magnum eladó! A tuson van pár karc és benyomódás. A biztosítón is van egy kis sérülés. Funkcionálisan tökéletes. A puska mellé jár jó pár doboz lövedék (nincs mind tele). A távcső nem része az eladásnak, de megbeszélés részét képezheti.
A puska 7,5 J-os. 2018-as gyártás, 2019-es eladás.
Ne haragudj, de az előző hsz-ed alapján a te értékrended szerint, az ha valaki megpróbál átcseszni valakit, az tökéletesen rendben van, ez a normális, ezzel szemben ha mások valamiről szólnak, hogy az egy túlárazott fos, az meg egyenesen erkölcstelen parasztság? Szomorú világot élünk... Minden esetre nem biztos hogy bárki rá van szorulva a sajnálatodra.
Szerintem ez nagyon is erős érv. Én speciel őrülök, hogy anno lebeszéltek jópár szarról, amiket később kipróbálva áldottam az eget, hogy itt érdeklődtem. És megjegyzem akkor nemigen tetszett ez a fajta vélemény.Mea Culpa. Nyilván akiktől akkor nem vettem meg bizonyos darabokat, nem örültek akkor és ott, de az is biztos, hogy azóta mindet eladták. És gyanítom ezek többsége azóta már több gazdát is cserélt.
A fórum hitelességét az erősíti, hogy a hozzáértők szólnak, ha valami szar, vagy ha túlárazott. Ennyi. Ha neked itt nem jött be, akkor menj máshová! A vatera tele van túlárazott szeméttel. És van madár aki megveszti. Aki meg ide jön mert valamit venne, az vagy hallgat a tapasztaltabbakra vagy nem. Lelke rajta. Aki meg itt eladni szeretne az elfogadja az itteni menetrendet vagy nem. De az, hogy nem fogadja el, nagyjából semmin sem változtat.
Öreg, szokd meg h piacgazdaság van, nem kommunizmus. Mindenki annyiért ad el bármit amennyiért akar.. Ha valaki elakarja adni drágábban, mint amennyiért vette, hát akkor adja.
Ha van olyan marha, aki megveszi, az talán meg is érdemli.
Az meg külön a pofátlanság netovábbja, ha valaki feltesz valamit, és lefikázzák h ez milyen szar. Nehogy véletlenül el tudja adni, akinek pont az kell, még ha mondjuk adott esetben műanyag az elsütő szerkezete...
2020 július 9-én csütörtök vásároltam számlával garanciával!!!!!!!!!! Egy Schmind bender 8x56 távcsövet vásároltam egy 762-es Nagant golyós puskára ezért kellet úgy döntsek hogy eladjam a weihrauch - T 06-20-961-5590
Üdv! 22lr kolléga már javasolta a walther alsókulcsos co s puskát, nem véletlenül.
Kerti lövöldözésre ideális élményhalmozó jószág!
Nagy co patronos , 250 lövés bőven benne van patrononként .Huzagolt cső. A nagy patronnak köszönhetően nincs jelentős ingadozás a sebességben. Geco lövedékkel 168 m/s az átlag. 25 méteren 6 cm szórása van. 2500 lövés után semmi probléma nincs vele. A hangja kimondottan szomszéd barát.
Szvsz a legjobb plinkerező puska a jelenlegi kínálatból. Élmény vele a dobozolás. Van néhány komolyabb puskám, de kerti szórakozásra a legtöbbször ezt használom.
A már korábban is említett cserebere folytán visszakerült hozzám ez az Anschütz 2001SA. Mióta tőlem elment kb 1500 lövés ment ki belőle, esztétikailag, és műszakilag is azt mondanám jó állapotban van.
Stabilan 6,5J, megfelelő lövedékkel 2m/s en belül szór.
A nyomást jól tartja, nyomás esés 5 perc után még nem mérhető a lövedék sebességén, 12 pec után is csak 6m/s.
Én lebeszélnélek a 1077-ről. Tavaly vettem itthon, boltból. 2 hónap után eladtam. Hőmérséklettől függően 20-26 lövés után már jelentősen esett jsb is, rws is, geco is. Az viszont igaz, hogy az első 8 lövés szépen ugyanoda ment.
Ha érdekel nézd meg youtube-on, épp tegnap tettem fel azt a régebbi videót (Crosman 1077 long distance shoot). Szóval ha ennek a pontosságára számítasz ahhoz nem kell lőlap, jó a kartondoboz is 20m körül. A sütésére azt tudom mondani, hogy esetleges. Vagy azon a ponton sül el, ahol előzőleg, vagy teljesen máshol. Ha a tár beakad az kellemetlen tud lenni. Ha mindez nem zavar, próbáld ki, lehet neked bejön.
Volt CP99 is régebben.
Szerintem körülményes a CO2. Olajozgatni a patronokat, figyelni, hogy mindig legyen, ha olcsón akarod venni akkor külön menni kell utána.
Eladó egy HW30S. Cseréből került hozzám, sajnos a fém részeken már akad pár makula, volt olyan gazdája, aki nem gondozta kellő alapossággal. Nem vészes, de messze nem is hibátlan. Az agyazás viszon gyári, és elég jó bőrben van. A benne lévő rugó új. Szépen teszi a dolgát. Mondjuk olyan 40e körül gondolnám az árát.
Elsőre nem fogod az utolsó puskád megvenni, ha ez lesz a hobbid! Ha CO-ban gondolkodsz,szerintem QB 78,ne költ sokat. Ha visszarúgás menteset szeretnél,és a súly továbbá a felhúzás nem zavar,rúgósban D 75,Anci 380, FWB 300,PCA: LGR, FWB 600-as széria.http://regi.ponggi.hu/index.php?mod=fwb60x
Eladó Umarex RP5 légpuska karabély. Teljesen új állapotú, kihasználatlanság miatt keresi új gazdáját. Idén vettem a MAgnumvadászban. MKH kártyája, iratai, doboza, számlája is megvan. A tusa eltávolításával légpisztollyá alakítható. Tudja a 7,5 joule csőtorkolati energiát produkálni. Két CO2 12g patronnal üzemel. Két, egyenként 5 lövedék befogadására alkalmas tár jár hozzá, de egyenkénti töltés is lehetséges a tárak nélkül. Az előagy hátrahúzásával húzható fel a fegyver, és ilyenkor be is tölti a következő lövedéket. Pisztoly formájában nyílt irányzékkal lehet célozni, karabély formában a hozzá való távcsővel. A csőköpeny egy integrált hangtompítóval rendelkezik, de a hozzá készült adapterrel Umarex légpuska hangtompító is felszerelhető rá, így hangja szinte nincs is. Készült még hozzá egy csővég, mellyel éles fegyverhez hasonló csőtorkolata van, persze ez csak optikai funkció. A gyári kiegészítővel fegyverlámpa vagy lézer irányzék is felszerelhető rá. Új ára 150 000 Ft.
Személyes átvétel Budapesten, vagy posta. A címem publikus.
Nem biztos, hogy a CO-s olcsóbb mint a levegős ezen lehet sakkozni mikor olcsóbb és mikor nem. Hosszútávon sok lövésnél szerintem nem olcsóbb. Viszont az biztos, hogy a hátrányai és nyűgjei miatt én elköszöntem tőle és nem is kell többet. Ez persze saját vélemény, ettől még kipróbálhatod.
Nekem nincs Co-som. Amit olvastam róla, hogy hidegben korlátozott a felhasználása, illetve a Co is plusz költség. Ha ezekkel együtt tudsz élni valaki biztosan segít hamarosan.
Üdv mindenkinek , co 2 légpuskát szeretnék venni de nem értek hozzá.Ki mit javasol kb 130 ezerig csak a kertben szeretnék lőni céltáblára stb. A sűrített levegőst nézegettem de a töltése nem egyszerű és amint olvasgatom drága.
Pont az ilyen Hsz-sok szítját a tüzet mint ez,mert megakarja mondanimit ne csináljon, milyen legyen a véleménye, mit kell kritizálni stb.A AMP nem az általad említettekről írja véleményt, ha nem azokról, akik bartelbe több nicnévvel fikáznak, és próbálnak lehúzni minden új embert itt.Szmtalan esetet figyeltem meg , aki innen lefikázott cuccot árult többszöröséért(a va....án) mint ahogyan itt vette azt.Érdekes egyetlen lázongót sem találtam utána itt azokközül akik előtte ostorozták fikázták az eladót is és a termékét is.Nem érdekes? Na akkor én is azt mondom ,hogy akit nem érdekel, akinek nem tetszik, tovább görget, és ennyi.
Én itt, ezen a fórumon nem általánosítanék ennyire sematikusan!
Itt vannak jó puskák és vannak kevésbé jók is, meg persze szétgyilkolt, agyon barkácsolt és már gyárilag használhatatlanok is. Pont ennek megfelelő az árazásuk is jellemzően. Ezzel nincs is semmi baj, az élet más területein sincs ez másként.
A baj azzal van, ha a termék minősége és az ára köszönő viszonyban sincs egymással!
Azt már ne akard elvárni, hogy szó nélkül hagyjuk a becsapási szándékot, a pofátlan nyerészkedést! Szíved joga ha te nem szólalsz meg, de ne akarj moderátorként megnyilvánulni. Ha nincs időd, kedved, türelmed a vitatkozó beírásokra, ne olvasd el ezeket! Ennyire egyszerű. Hidd el, én is örülnék ha csak korrekt hirdetéseket olvashatnék itt, de pont ennek érdekében kell megszólalni a hulladékot drágán kínálgató nepperek ellen!
Végre más is látja a lényeget és észre is veszi.Arról nem is szólva hogy meg is meri írni, pedig számíthat rá,hogy a slepp akik trollkonak,fikáznak, és mellette bartellbe le is húznak újakt,azok majd róla is lehúzzák a kerszt vizet.Szép volt AMP.
Máshogy látad a dolgot. Van ez a régi adásvétel, ami a kezdetektől igyekszik az ide tévedő kezdő vevőket megvédeni az átveréstől, csalódástól. Aki itt hirdet, az kénytelen elfogadni az itteni szokásokat.
Van egy másik újabb topik is a témához, ott nincs komment semmi, nyugodtan használd azt, ha ezek a játékszabályok nem felelnek meg az izlésednek😉
Sok kezdő nem ismeri Ponggi oldalát,azért ide fordul tanácsért! A fórumtársak őket igyekeznek megvédeni az átveréstől,és az indokolatlan "tanuló pénztől"! Van aki ezt az oldalt sem ismeri,azokat húzzák könnyen csőbe a másik általad említett oldalon! Miután TE mind a két oldalt ismered,próbáld tárgyilagosan, az általam leírt gondolatok mentén vizsgálni ezt a kérdést!
Eladó kb 200 lövéssel egy Umarex 850 M2 légpuska, Hawke 4x32 Mil Dot-os távcsővel. A fegyver garanciális, 2019.12.31-én lett vásárolva a Magnumnál. Adok hozzá egy bontatlan 88g-os Co patront, illetve 1,5 dogoz lőszert. A fegyver minősége tökéletes kezfőknek, haladóknak egyaránt ajánlott, viszont nekem sajnos nincs időm használni. :( Köszönöm, hogy megtekintették a hirdetést, minden kérdésre szívesen válaszolok. Üdv Szlobodnyik Péter Tel: 06304058625 email: szlobodnyikpeter[kukac]gmail.com
Sohasem szóltam hozzá ezekhez a vitákhoz amik itt a fórumon mennek, de most úgy érzem hogy meg kell tennem. Itt egy jó pár embernek nagyon el van gurulva a gyógyszere. Kisajátítják maguknak azt a jogot, hogy Ők mondják meg a tutit. Ezen az oldalon a használt légfegyverek adás – vételének a hirdetéseinek kellene lenni. Ehelyett rendszeresen az eladásra kínált portéka becsmérlése folyik. Le kéne erről rohadt gyorsan szokni. Mindenki azt hirdeti amije van és annyiért amennyiért Ő gondolja, ha valakinek nem tetszik az ár nem kell megvenni, de fikázni sem kell. A beárazásoknál van egy olyan érzésem, hogy az itt olcsóban megvásárolt puskák egy másik néven a vaterán lesznek eladva egy kis haszonnal. Mert érdekes ami itt le van szarozva az ott vidáman elkel pár nap alatt. Részemről a téma lezárva.
Esetleg eladó lehet egy Norconia P1, pumpás (csúfoljuk PCA-nak) légpuska Hawke red-dottal, 4*20-as gyerektávcsővel és a saját, semmire sem való irányzékával.
Belül jó állapotban, kívül gyári tusagumi helyett egy műanyag, állítható vállkampóval.
Méréseim szerint:
-1 pumpa:~50 m/s
-2 pumpa:~100 m/s
-3 pumpa:~120 m/s
-4 pumpa:~135 m/s
-5 pumpa:~150 m/s
Többet nem toltam bele, de állítólag 8-10-ig lehet nyomatni, ha bírod.
Sütése, műanyag szerkezethez képest könnyű és jó. Elsütéskor rezzenéstelen, hasonlóan egy PCP puskához.
Max. 15 m-re lőttem, 3 pumpálással egy egész jó szórást, szóval több pumpával nagyobb távra is alkalmas lehet, ha kitapasztalod.
Ára:27 ezer HUF
További képeket tudok küldeni e-mailben...
Publikus mailen elérhető vagyok, ha valakit érdekel!
Barétom!Ne törődj velük!Van külön az ilyen esetekre rendszeresített topik!Ott senki nem herótozhatja a portékádat!Ott az eladónak mindig igaza van!Még neked is!!!!
Háh... Azt hiszem pont nem olyan emberek szólaltak fel, akiknek irigységből kéne olcsóbban a puskád. Itt valamiért úgy érzem, hogy valakitől benyaltad azt a vacakot drágán, és most nem szeretnél szembesülni, a valós "értékével". A szomorú igazság az, hogy 20e ért se kéne, de az legalább közel áll az újkori árához.
Amúgy meg az "irigységből fikázók" jelentős hányada viszonylag drága igényes felszerelést gyüjtött össze, és baromira nincs rászorulva egy bimbivas kínai izére, veled ellentétben napi szinten vannak tisztában a légfegyverek piaci árával, ilketve pontosan ismerik a keresletet, és mégjobban a kínálatot. Nekik, ez a hobbijuk, ezzel szemben te totál fogalmatlanul próbálsz okoskodni, és egy kacatot röhelyesen drágán elpaterolni pont a szakmai fórumon... Add el valami másik gyagyásnak a vaterán, lelked rajta, téged is átbasztak, te is átbaszol valakit, de ne itt verd a nyálad mert tökéletesen értelmetlen.
,,,itt csak te osztod az észt,a xaroddal együtt,és kész röhej amiket írkálsz!!! Ez az ár még a vatyerkán is nevetséges érte!!!A "lepukkant" 40éves puskám négyszer annyit ér mint a semmire sem való xarod,,,de semmi pénzért sem válnék meg tőle!!
Nem kispénzű emberek szólnak hogy sokér adod báttya .... a kutyagumit ha becsomagolod díszdobozba ( hadipuskás mókolás) az továbbra is egy puskának nem nevezhető kutyagumi marad , ez a realitás , De te csak fogd minden másra a jelzéseket az ár miatt , ez nem az a ritkaság aminek ára is van... 40ért már egy patika slavia-t vagy féget veszel -ami korrektebb szerkezet ,mint ez a csoda.
Nem troll és fotelszakértő itt mindenki,de ez a puska nem erre a fórumra való, a kritizálók a tájékozatlan kezdőket óvják!(mellesleg olyan fegyverekkel,sőt sokak olyan eredményekkel rendelkeznek,ami mindenféleképpen tiszteletet érdemel)
Csak TIT jelleggel! Én megvettem,de nem használtam. Így ahogy van,pihent a tokjaban. Mivel nem udom kihasználni,ezért adom el. Nem kenyerre kell az ára,szerencsére. Nem nyerészkedni akarok,csupán írtam egy árat,amit gondoltam. Ha ésszerű ajánlatot kapok,akkor töllem viheti a vevő. Tudom,hogy vannak kispénzű emberek,akik itt írigységből fikázni és trollkodni tud,mást nem. Velük nem tudok mit kezdeni. Ők vegyenek 20e-ért valami lepukkant agyonkoptatott szutykot,azt jó van. De ne itt próbálja osztani az észt,mint aki feltalálta a légpuskát. Kész röhej,amiket írkálnak. Nyerészkedés meg dupla felár,és hasonló együgyű megnyilvanulás. Meglátszik fogalma sincs a piaci árakról,kínálatról és keresletről. Nem fogok ilyen fotelszakértőkkel vitázni. Ennyi.
Milyen racsni????Az enyémben rudazat rögzíti az elsütő szerkezetet és addig nem elsüthető,míg nincs teljesen bezárva a felhúzó kar!Még akkor sem süthető el,ha a felhúzó kar retesze nincs a helyén!
A racsni az utolsó kattanással, teljesen felhúzott helyzetben mindenképpen el kell engedje. Ellenkező esetben nem lehetne alaphelyzetbe visszatolni a felhúzókart.
Eladó egy Weihrauch HW30s légfegyver. 1977-es gyártmány, match elsütő szerkezet, 11 millis távcsősín, 2 zsákfurat a dugattyúházon, még nincs véletlen elsütés elleni védelem. A fém felületeken látszik az idő, a tusa felújítva (nem profi munka). Levegőt több mint 1 percig tartja, köszönhetően az fpapi-féle 2,5 mm vastag marhabőr dugattyútömítésnek. Energia 5 J körüli a könnyű felhúzás miatt (gyereknek lett volna, de mégsem kell neki). Ára: 38000 Ft. Személyes átvétel Nagykátán, vagy Bp. X. kerületében (utóbbi heti 1-2 alkalommal).
Arról még nem hallottunk, hogy mi az eladás oka! Túl jó lenne számodra? Továbblépnél márkán? belül? Inkább vennél mindenféle biztosítás nélkülit, mert szereted a kihívásokat? Annak őszintén örülök , hogy még minden ujjad megvan. Még!!!
"Léghengert átfúrják,felhúzás után dugó elé csapot/csavarhúzót tolnak át,véletlen sütésnél az megfogja." Máris itt a praktikus (sőt elhagyhatatlan) "kiegészítő",amivel felszerelhető!:-)
Felőlem akár 100.000-ért is felrakhatod, csak nem jó helyre jöttél vele. Itt a többéves, évtizedes tapasztalatokkal rendelkező topiktársakat nem lehet megvezetni, se 40-ért se 30 se 20-ért.
Hogy mit kezdjél vele? ... Nem akarok közönséges lenni. Rágódjál rajta, mert hogy több máshol elérhető helyen is sokkal olcsóbb. Lehet már csak poénból is lenne aki megvenné, persze nem a bolti ár többszöröséért ahogy te kínálod. Alapárnak kiraktad aztán majd lesz az kevesebb is, de szerintem még úgy se fog kelleni. Változnak az idők valóban, már nem lehet vacakokkal hasbaakasztani az embereket, főleg itt nem. Jobban tetted volna, ha az ákombákom pirosbetűk helyett előbb tájékozódsz.
Ez az általad említett "biztosítás" éppen a felhúzókar leghátsó helyzetében már nem működik, leold, csak felhúzás közben. Csak a kar felhúzás közbeni visszacsapódását akadályozza a racsni.
A felhúzókar leghátsó helyzetében el lehet sütni a puskát, vagy elsülhet. Éppen akkor, amikor töltöd. Sajnos, ez a szomorú valóság. Próbáld csak ki, hogyha nem hiszel nekem. A felhúzókart töltés közben elengedni baleset veszélyes, tehát tilos!
Már,elnezést,de ez itt Magyarország.Nem Lengyelország,mint amit belinkeltél.🤣🤣🤣🤣🤣
Ott lehet hogy ólcsóbb. De mit kezdjek,vele?
Nyilván,ez egy alap ár. Ésszerű ajánlatot,meggondolok. Erről szól, a piaci kínálat es kereslet. Kb. Féléve, ennél többet adtak volna érte,azonnal. Változnak az idők.
A racsni sem 100%. Ugyan más (konkrétan szar) konstrukció, de a felhasználó hibájából (most mondhatnám, hogy ismerősöm ismerőse, de konkrétan én voltam az a balfék), 601 es bau is simán nyakonvágott, és közben a mozgó kis akasztó élét elnyalta🤣. Na ezt is kibírtam akkor röhögés nélkül.
Bakker nem is értem miért szeretem én a baukat, az összes a véremet akarja...
5-5 db/figura, összesen 20 db, 7.000 Ft + célba juttatás. (a csirke és a disznó 4 mm-es anyagból van, a pulyka és a kos 3 mm-es) Lehetőleg 20-as szettben eladó!
múltheten 2020 július 9-én csütörtök vásároltam számlával garanciával!!!!!!!!!! egy Hw-50-et nekem még a régi tusás, de egy Schmind bender 8x56 távcsövet vásároltam egy golyós puskára ezért kellet úgy döntsek hogy eladjam a weihrauch - t(A puska-gyári rugó - gamo 6x40 távcső-és 7.5 rugó) együtt 100 e Ft 06-20-961-5590
Léghengert átfúrják,felhúzás után dugó elé csapot/csavarhúzót tolnak át,véletlen sütésnél az megfogja.Ingyen sem kellene!Amit láttam eddig légest,legbisztonságosab megoldás(szerintem)D-48/52,48,52,54,56,ott a racsni 100% hogy megfogja,és kicsi rá az esély hogy tönkremegy,olyan egyszerű.
Kis felhúzó karral egyetértek,az konstrukciós hiba,felhúzásnál feszül.Bár az enyém(312-es)vagy 40-plusz éves(nem tudom meghatározni mikor gyártották)grafitos zsírral kenve,és semmi baja.
Köszönöm, elég behatóan ismerem mind a négy típust, mindegyikből megfordult jó pár darab nálam.
Nyilván én is erre próbáltam rávilágítani, hogy még minőségi vasak esetén is ami el tud romlani el is fog.
Azért idekívánkozik, hogy a 312-es esetében ez a probléma azért jelentősen gyakrabban fordul elő, mint teszem azt a bauk esetén. Ahogy a felhúzókar nyakban eltörése is jellemző hiba😉
Suhl 312-ugyan olyan bisztonságos akár az FWB 150,300s,stb,DE,bármelyik meghibásodhat,ezeket nem lehet összehasonlítani xar kínai vackokkal.(amikről írtam,ezeket (is) szereltem)
Eladó két régi légpuska lámpagyári amik jelenleg is üzemképes állapotban van!
Egyben a kettő 40000ft. és van még hagyaték két darab fél légpuska alkatrészek amit nem tudom milyen fajta! Ezek darabja 5000ft! Minden egyben 46000ft!
Na ha te, ez a használójára és a környezetében lévőekre balesetveszélyes hulladékot elfogadhatónak tartod, akkor használd egészséggel. Én nem hogy jónak, de még elfogadhatónak sem tartom, sem ezt sem az elődeit. A nem ismeret elég tág fogalom, mert pl. HW97-t kb 10 éve használok és nézegetem, azt mondom, most már talán ismerem kicsit, de vannak még dolgok amit nem. Azzal a hulladékkal és elődeivel meg épp elég volt az a kevés idő amit eltöltöttem, hogy ne kelljen még csak kézbe fognom se többet.
Mielőtt bárkit rábeszélnél erre a hulladékra, inkább gondolkozz el egy kicsit!
A típus legnagyobb hibája az, hogy a biztosító retesz nem megbízhatóan működik! Ez nem újkeletű hiányosság, már pongi is írt róla, a youtube is szolgál számos beszámolóval erről és a következményekről. Az általad említett , biztonsági mechanizmus, gyakran elforog, anélkül mutat biztosított állapotot hogy valóban blokkolná a rúgót és ennek köszönhetően a töltőkapu fedele rácsapódik a kézre. A konkrét ok, az oldalirányban is mozgó biztosító tengely és rosszul formált akasztó kampó. Egyszerűen fogalmazva, átugrik a biztosító miközben a fegyver bal oldalán található biztosító, látszólag biztosított állásban van.
Volt módom szétszedett állapotban is megvizsgálni az okot, ezért írtam hogy kettős, az anyagminőség és a konstrukció közös hibája!
Szégyenletesnek tartom, hogy ezt veszélyes terméket dícsérgeted itt, de ez téged minősít!
Ez semmit nem jelent. Nekem egy bau 65 csipte oda az ujjam, nem volt vicces. A 312-es shul puskák sem veszélytelenek. Pedig ez mind anyagból van. Na most, kína barátaink kenődős bilivasból készült akasztójában, ha te meg akarsz bízni, lelked rajta, de én azért széles körben nem terjeszteném az ilyen jellegű hamis biztonságot sugalló nézeteimet.
(Mellesleg én is ismerek belőle olyan példányt, ami hosszú évek óta probléma mentesen üzemel.)
Látom te sem ismered a tipust!Akinek volt vagy van ilyen az tudja(ha már szedte szét)Hogy ez a tipus rendelkezik egy olyan biztosító mechanizmussal,hogy véletlenül vagy szándékosan sem süthető el ha a felhúzó kar nincs teljesen bezárva!A minősége valóban hagy maga után kívánni valót nem keveset,de tapasztalatom szerint a kínai rugósok között a legpontosabb és legbiztonságosabb tipus!De úgyis van nálam tapasztaltabb itt a fórumon aki más véleményéből vagy könyvekből jobb tapasztalatot szerzett!
Eladó ASG CZ75 SP-01 Co2 légpisztoly, 4.5mm acél BB-vel és Co2 patronnal működik. Az anyaga kívül műanyag, belül szinte minden fém, súlya is van. A sütése SA/DA, a kakas előre felhúzásával nagyon puha elsütés és pontos célzás lehetséges. A tárba 20 lőszer fér, egy patronnal kb. 6-7 tár ellőhető. Lézeres célzóval rendelkezik (6 m-re beállítva, minden irányba állítható, imbuszkulcsok mellékelve hozzá) de a nyílt irányzéka is nagyon jó, elöl fénygyűjtős. Dobozával, leírással, 2021.06.10-ig garanciával! A lézer célzó nélkül 20e-ért vihető. Egy patront és némi BB-t tudok adni hozzá. Itt megleshetőek az adatai: https://www.combat-zone.hu/cz_sp_01_shadow_co2_legpisztoly_589
Akkor inkább a hideg szlovák sör, nyáron nagy melegben az a jó, de vihetek bort. Én finnyás vagyok, ha bor, akkor csak a vörös édes bort szeretem pl. Szabó pincészet Turán édes vörös. De tőlem csődbe megy a szeszipar. Több ólmot fogyasztok mint bort :-)
Ok Imikém, kesztyűt felvettem, azaz kihívás elfogadva. Legjobban személyesen lenne jó, de az lehet várat még magára.
A sör nem annyira az esetem, de a dobozokat legyilkolhatjuk :-) Ha nem sikerül akkor tényleg jöhet a szablya :-) Abban jó vagyok, fél kézzel legyőzlek :-)
Ha nem vagyunk barátok hát nem vagyunk, a te dolgod, te korlátozod magad nem én, nekem nem lesz se több se kevesebb a fizetésem tőle. Eddig se én szorultam rád, hanem fordítva.
"ha valamit hirdetek és nem tudom a leveleket kezelni, egyéb okok miatt, akkor legalább, illene megadni,
egy telefonszámot"
Na akkor sorjában
Először is tudom kezelni a leveleket, de nem ülök a gép mellett egyfolytában, hogy azt lessem hátha vett már valaki valamit és akkor le ne maradjon valamiről.
Másodszor Miért is kellene megadni a telefonszámom? Úgy gondolom én döntöm el kinek adom meg és kinek nem, - főleg ha nem is vagyunk barátok ugye. Nem nekem sürgős eladni, nem kenyérre kell. Szívesen segítek bárkinek, de azért ha kell valakinek valami, nehogy már én vigyem a helyébe amit keres. Felkínálom a számomra nem szükséges dolgokat, ha kell valakinek vigye, legyen hasznára, ha nem marad. Egyébként is ha pl. nézünk egy 500 Ft-os tételt, van pár, azt ha postáznom kell, a postára busz oda vissza 780 Ft és máris buktam 280 Ft-ot. Anyagilag jobban járnék, ha kidobnám a kukába, de nem ezt teszem, hátha jól jön valakinek.
"Egyébként meg szíved joga, hogy kinek adod el a portékádat, de vannak a kereskedelemben írott és íratlan szabályok,
amivel gondolom nem vagy tisztában."
Nem vagyok kereskedő, így aztán biztos nem vagyok tisztában azzal milyen szabályok vannak a kereskedelemben. Örülj neki, hogy te tisztában vagy vele. Igen, az lehet annak adom, szívem jogán, aki hamarabb elért és nem akadékoskodik órák napok óta pár ezer forintos holmin, ezt elismerem, bocs ha ilyen gyarló ember vagyok.
Egyébként meg ha tudsz ilyet vásárolni, akkor nem is értem miért gyötröd magad.
Tib91 is kínál olyan szereléket amit te keresel. Jó, árban ugyan kicsit több, de vedd meg, mert jó.
Nos lehet szerencsésebb lett volna, meg ha nagyanyámnak áramleszedői lettek volna ... de nem volt, és nekem sem olyan telefonom amivel lehet e-mailezni, hanem régi telefon (E250, utálom az okos telefont) így aztán azé lett, aki hamarabb elért és érte jött. Na az lett volna a gáz, ha megígérem, érte jön Nyírmadáról és utána közlöm vele, hogy bocs de valaki már írt, igaz nem tudtam róla, nem is ígértem oda, de mivel ő hamarabb gondolt rá hogy megveszi, nem adom oda. Na az csúnya lett volna.
Így aztán a becsületem sem kell helyre állítani, mert eddig is a helyén volt.
Sajnálom, hogy nem sikerült neki, de van ilyen, hogy többen is ráreppennek valamire és lecsúsznak róla. Én is jártam így, de nem ócsároltam az illetőt emiatt. Főleg 1-2 ezer Ft-os tételnél. Sőt úgy is jártam, hogy megígérte, mégsem az enyém lett.
Csabinak egyébként sem ígértem semmit. sajnálom ha lecsúszott róla, de ez van. A többiek érdekes módon nem így reagáltak akik szintén lemaradtak, hanem pl. "majd figyelem a hirdetésed és mazsolázok róla" vagy köszönöm az infót, majd legközelebb".
Mindjárt írok neked mailt. Van nekem ilyen és tök felesleges, ha megírod a címed, megkapod ingyen, s evvel az ügy a lovagiasság szabályai szerint le van zárva!:-) OK?
Szinte ugyan így jártam,jó 1 hete,a Slavias fórumon!. Este lebeszéltük az eladóval és enyém a szerkezet,és másnap utalok,aztán rám ígérnek állítólag,és másnap reggel,se szó,se beszéd visszalép az eladó,igaz csak 19.500ft,de akkor is,igen "korrekt a srác",még jó hogy nem ment az utalás(én meg naivan vártam volna a csomagot)!.. Ja.csak 1 kicsit csesztem,fel magam,ezen még csak kicsin!..
Mivel semmi közöm hozzá, ezért írom, hogy mielőtt Andrással megállapodtál telefonon, szerencsésebb lett volna először megnézni a mail-odat, ami ma már telefonról is megy.
A vevő kényes jószág, hiszen te is szoktál vásárolni!:-)))
Egyébként nem nagy érték, vegyél egyet valamelyik boltban és add oda Csabinak, hogy helyre álljon a becsületed!:-))
Véleményem szerinte akkor lennék inkorrekt, ha azt mondtam volna a telefonálónak, hogy bocsi András, hiába telefonáltál és ígértem meg neked, de itt van Csabi barátom aki ugyan hamarabb írt, csak én még nem olvastam mikor mi már lebeszéltük, úgyhogy a számból segget csinálok és nem a tied a megbeszélésünk ellenére, hanem odaadom neki. Sajnálom, ha ez neked nem korrekt akkor igazad van.
Szia, szerintem csak nincs internet közelbe. Mert ő sokat üzletel, és nagyon korrekt,precíz,és megbízható partner. Várj egy picit, és biztos jelentkezni fog.
Elvileg a QR kóddal és az egyedi sorozatszámmal regisztrálva a gyártónál, garanciát lehet érvényesíteni. Elvileg, de én nem próbáltam, mivel nem hiszem hogy ez igaz lenne, de nem kizárt hogy valóban így van.
Őszintén nem az a piaci gagyi alap szint, annál jobb, leginkább a BSA,Hawke,Diana és hasonló Wish,eBay-en kapható távcsövek szintje, de nem az a juj de szuper távcső, de ezt az ára is mutatja. Mondjuk a kicsi kínai nagyon odatette magát az aranyozással, és a matricával, hogy a minőséget sugallja, de ez ne tévesszen meg senkit. Ezt azért írtam le, hogy megelőzzem a negatív hozzászólásokat.
A képen látható szerelékkel,árnyékoló toldattal, felpattintható lencsevédő kupakokkal.
Érdeklődni a vargakvargak2@gmail.com e-mail címen lehet.
Eladó Nikko Diamond FFP 4-16x44 és Nikko Diamond Long Range 4-16x50 céltávcsövek. Mindkettő világító szálkeresztes, összes gyári tartozékával, dobozával.
Specifikációk:
-4-16x44 HMD szálkereszt, FFP, 1/10MRAD-os tornyok, 10yard-tól állítható parallax, 30mm tubusátmérő. Ez a távcső 2 éves, de olyan mintha most lett volna kivéve a dobozból, vigyáztam rá.
Ára: 105.000 Forint
-4-16x50 Long Range, Hold Fast Reticle, SFP, 1/4MOA-s tornyok, 10yard-tól állítható parallax, 30mm-es tubusátmérő. Ez a távcső pár hetes, kipróbálva volt csak.
Ára: 90.000 Forint
A kettő közötti gyakorlati különbség a technikai paramétereken kívül az, hogy a 4-16x50-esnek élesebb, kontrasztosabb képe van, szélesebb látómezővel. A 4-16x44-es inkább masszívabb, jóval határozottabb a torony klikkelése.
Megtekinthetők Budapesten, HFT versenyekre el tudom juttatni.
Tisztelt fórumtársak ha valakit esetleg érdekel 5 napja vásárolt Hw-50-es 1 év garanciával és számlával 85 e Ft eladás oka vadász fegyverre távcső vásárlás!! 06-20-546-8193
Sziasztok! Szeretném eladni Feinwerkbau 601-es pca a fegyver tökéletes állapotban van. Egy teljes felújításon esett át gyári alkatrészekkel. Gyári paramétereket hozza. A csősúly mögött a barnítás javítva lett. Távcsővel 170 ezer ft / távcső nélkül 140 ezer ft.
Elérhetőség: 06 30 55 99 326 Helyileg Nyíregyházán található.
Valóban Blackline, nem csak azért mert a tusa műanyag sötétszürke, hanem a barnítása sötétfekete, összehasonlítva másik HW97-el, egymás mellé téve egyértelműen látszik. Lásd kép.
Átnéztem, vannak rajta használati nyomok, néhány apró alig észrevehető rozsdapötty, de nem vészes, és a billentyűről is lepattogzott az eloxálás. Ezek működésben nem befolyásoló tényezőek, lehet mást nem is zavar ilyen esztétikai hiba, de én jelzem. Viszont szépen működik, ennek megfelelően pontos is (lásd kép). MKH kártyával is rendelkezik.
Az ára az esztétikai hibák figyelembe vételével szerintem elfogadható, egy 4-12x50-es távcsővel együtt 135.e Ft.
Kétrészes, alacsony távcsőszerelék, 22mm-es sínre, 1'-os távcsőnek. Ár: 2.000 Ft. Kétrészes, magas távcsőszerelék, 22mm-es sínre, 1'-os távcsőnek. Ár: 2.000 Ft.
Három csavaros, szerelék átalakító, 11mm-ről 22mm-re. Az alsó 11mm-es rögzítő 6 cm hosszú, a felső 22 mm-es sín 12,5cm hosszú. Ár: 3.000 Ft.
Az biztos, hogy erre kifejezetten igaz, hogy a régi vasak még nagyon rendben voltak, a régi öregek tudtak valamit. Szerintem még most is tudnak, csak a mai irányelv nem az, hogy valami jó és tartós legyen, hanem hogy minél több hasznot be leshessen zsebelni. Márpedig ha tartós, akkor nem megy tönkre még az idén és nem vesznek másikat.
Tisztelt fórumtársak ha valakit esetleg érdekel 5 napja vásárolt Hw-50-es 1 év garanciával és számlával 80 e Ft eladás oka vadász fegyverrel távcső vásárlás!! 06-20-961-5590
Mint írtam, ez a HW35 a hetvenes évek elejéből való. Maga a légpuska és az elsütőszerkezet az elődje a Burgo légpuska továbbgondolása, amiből végül a HW match elsütő lett. Ez az elsütő volt a match elődje, ezért van ott az állító csavar. Ezen a HW 35-n még biztosító sincs. Ha megnézed a távcsősín tetején csak két furat van a szerelék blokkolására. Viszont valamiért alig van valamennyi rúgása lövéskor. A kor ugyan valamennyire meglátszik a vason, igaz nem is volt túlzottan sokat használva. De nincs sorja sehol, mert akkoriban a megmunkálásra odafigyeltek és nem a célgép szarta a mennyiséget. Mindene gyári eredeti, csupán az elöregedett csőfartömítés helyett kapott O-ringet. Talán szétszedve sem sem volt, legalábbis nem látom a nyomát. Lehet, hogy a régi öregek tudtak valamit, amit a mai fejlesztők már nem vesznek figyelembe. :-)
Segítséget szeretnék kérni (Weihrauch HW100 S),hol találok olyan üzletet Magyarországon ahol meg lehet nézni esetleg kézbe venni,és megvásárolni! Hosszas keresgélés.........és eddig semmi!
Békéscsaba DPD depóba már a hölgy külön két hónapja közölte hogy a mai naptól a szerződött partnereknek 1.340 Ft helyett 1.500 Ft a 3 kg alatti csomag feladás, az 5 kg alatti csomagok 1.560 Ft helyett 1.800 Ft. Ebbe semmi különös dolog nincs,mikor a posta már vagy 3 éve 3.400 Ft-ért hajlandó elvinni egy 5 kg alatti de 72 cm-nél hosszabb csomagot,és a DPD-nél nekem még sosem számoltak fel terjedelmes felárat. Tehát még mindig jóval olcsóbb mint a posta,és a többi futár szolgálat.
Sziasztok! Eladó sorba került egy CZ200S, távcsővel, tompival, 300 BAR os pumpával, gyorstöltő szettel, kemény tokkal, 3-9 távcsővel, 2 db tárral. E-mailben tudok képet küldeni mindenről, átvehető, kipróbálható Szentendrén. Egyben szeretném eladni, 200 ezer forint.
Eladó egy hónapja vásárolt Daystate Air Wolf 5,5mm. Leica Fortis6, 2-12X50 világító potos céltávcsővel, műanyag tokkal. 1,17 millió forint. NEM POSTÁZOM! Helyileg Budapesten átvehető. email publikus. Kérem,csak komoly vevők érdeklődjenek,kommenteket kihagynám!
Ezek mért, vagy a neten talált adatok? Crosman szerkezetét nem ismerem. Nem kizárt, hogy utólag gyengíthető. Itthon üzletben kártyával is árusították.
Nekem Norconia P1 volt (Sharp Innova rendszer). Annál a sűrítőtér térfogatát lehetett egy csavarral szabályozni a pumpa rúdján. A térfogat csökkentésével a sűrítési végnyomás lecsökkent. Attól nagyobb nyomást a kamrában sem lehet előállítani. Volt belőle 7,5J alatti és feletti változat gyárilag így csomagolva.
Jogos a kérdés, gyereknek vett crosman 2100 pca, újonnan, itthon vásárolt, mkh kártyás puska (?) 1-10 pumpálás a gyár által engedélyezve a használati utasítás szerint jsb 8.44 gr lövedékkel 215-218 m/s, ami barátok között is “ kicsit “ meghaladja a 7,5 joule engedélyezettet.
6 pumpálásnál 170-175 m/s a sebesség.
Szvsz 5 pumpálás lehet a mérésnél.
Az egy érdekes kérdés, hogy egy esetleges elkobzást követően, hogyan mérik!? 3,5.8.10 pumpálás???
Hisztérikusan reagálsz a tárgyszerű megállapításokra.
Sértegeted a más véleményen lévőket.
Ezek a tények! Tudod az a baj az összes ideöntött szövegeddel, hogy teljesen átlátszó. Persze haragszol is azokra, akik ezt tudják!
Elhamarkodottan vettél egy kommersz, látvány puskát. Ráébredtél és eladnád, de ha lehet teljes áron! Keresed a verebet , aki hozzá nem értőbb, mint te voltál a vételkor. Ez itt nem nagyon működik! Ennyi, nem kell anyázni, senki nem a te röhejes eladási ajánlatodat akarja rontani, hanem az itt nézelődő érdeklődőket akarja megkímélni egy csalódástól!
Tudomásul kell venni és keresni más placcot a kótyavetyére!
Ez nem a neked való fórum, ahogy már más fórumtárs is említette.
A csaló, lehúzós eladóknak van a vatyerán bőven hely, ott legalább a hasonszőrűek között lehetsz, itt ezen a fórumon szerinted csak vénemberek, fogatlanok, okostojások vannak.
A puskával senkit sem kívántam becsapni. Nem kértem véleményt. Azt hittem ez egy adás-vétel csoport, nem tudtam, hogy unatkozó emberek gyülekezete, akiknek vasárnap délután és vasárnap este ez a szórakozásuk, hogy azt lessék kinek a hirdetését ronthatják le, magukat nagy szakinak beállítva. Menj be egy légpuska üzletbe vagy a Gamo gyárhoz és ott fikázd az árat és a terméket. De ott nem mered, mert úgy pofán vágnának, hogy ha esetleg maradt még fogad, az is kirepülne. A neten meg mindenki nagy legény, ezt ugye tudjuk... Ez meg téged minősít. Az a tipikus paraszt dolog, hogy rontjuk más hirdetését. Nekem meg sem fordul a fejemben, hogy hirdetések alatt fikázzam az adott terméket, pedig megtehetném. Ha ezt nem érted meg, sajnálom. Ez is minősít. A puskával senkit sem kívántam becsapni. Van akinek ez tetszik, van akinek az. Van, akit rohadtul nem érdekel, hogy miből van. A fing szagú görcsölésem a hirdetésem feljavítása, miután lehúztad. Azonban örülök, hogy van olyan csoport, ahol a hozzád hasonló "nagy tudásúak"-nak be kell fognia a szájukat. Meghirdetem más csoportban is. Így már nem érdekel, hogy itt kinek a hirdetéseit rontod. Továbbá ha meg van a napi jó cselekedetem, hogy valakiknek örömet tudtam okozni, hogy villogtathatta a nagy tudását egy index fórumon, akkor már jól is alszom. Jó éjt!
Amikor ide tetted fel a hirdetésedet, akkor vállaltad azt is, hogy vélemények születnek róla, jók vagy rosszak. Az hogy neked nem tetszőek javarészt ,ez a hirdetett terméknek és az árképzésednek köszönhető. A “ nem számító “ véleményekre való reagálásod, a hozzáértők leszólása, a “fing “ szagú görcsölésed téged minősít.
Senki nem fizeti meg örömmel a tanulópénzt ( gamó ) de ettől normális ember nem viselkedik paraszt módon, ahogyan te teszed.
Én felvállalom...remélem rajtad marad a gamó ( ami szerinted kiváló puska ) és senkit nem tudsz vele becsapni!
Ezen a fórumon komoly tudással, tapasztalattal rendelkező fanatikusok vannak többnyire ( és ez így van jól, sokat tanulhatnál tőlük ) , nem gondolom , hogy te bármit is érdemben hozzá tudsz tenni. Tanulni, tapasztalatot szerezni , a tanácsokat és véleményeket megfogadni képtelen vagy, az eddigiek alapján ez jól látszik.
Gondold át... vagy ne tedd és kiabálj, anyázz tovább nyugodtan!
Hogy a kártya mit bizonyít abban teljesen egyetértünk.
Nem kell szállítanom a puskáimat ezért nekem sem éri meg a bevizsgáltatás hercehurcája.
Ha mégis szállítanom kellene, megcsináltatnám mert:
Ha a rendőr ránéz és kérdőjeleket látok az arcán ,előállhatok egy hivatalos " dokumenttel",kínos
magyarázkodás helyett. A szervek buknak az ilyen hivatalos cuccokra.
Nem a bölcsek köve vagy a Szent Grál de egy hobbilövész kb ennyit tehet hogy ne KIZÁRÓLAG a yard jóindulatára legyen utalva. Ha valaki sportoló, megtámogathatja a sportigazolványával.
Ez a dolog inkább arról szól ÁLTALÁNOSSÁGBAN hogy megteszel-e valamit ami egyébként a hatalmadban áll csak némi energiába pénzbe kerül , hogy elkerülj egy potenciálisan kellemetlen szituációt, vagy csak abban bízol hogy pont veled nem történik meg.
Jó mondás hogy " aki gyakorol annak gyakrabban van szerencséje" szerintem ez tágabb értelemben is igaz.😄
Igen, előfordul olykor olykor, hogy beleköt az emberbe a rendőr - ok nélkül.
Igen, előfordul olykor olykor, hogy lefoglalja és bevizsgáltatja a puskád.
Igen, előfordul olykor olykor, hogy sérülten, hiányosan kapod vissza.
Ilyen van - sajnos.
Viszont ez ellen semmit nem véd az MKH kártya. Hiába van kártya, ez akkor is előfordulhat.
Ez a lényeg. A szerencsétlen plasziklap csak és kizárólag annyit bizonyít - hatósági erővel - hogy akkor és ott a fegyver 7,5 J alatt volt. SEMMI többet, SEMMI mást.
Hogy azóta te vagy bárki más mit tett vele ki tudhatná? Éppen ezért jogosult a hatóság bármikor újravizsgálni - különösebb ok nélkül is akár. Persze a rendőr is emberből van - (többnyire), és lusta. Nem akar magának gondot, bajt, macerát. Jegyzőkönyvet írogatni, feljelentést, igazolást, stb. Csak ha muszáj. Viszont ha rászánja magát - a kártyád feldughatod melegebb helyre, nem fogja meghatni.
A lényeg: aki nyugodtabb ha van, hát csináltassa meg. Nekem nem ér annyit, hogy Pestre vigyem, kivárjam a sorom, rettegjek, hogy milyen állapotban kapom vissza - és még fizessek is érte...
Nem egy unalmas topic ez, valahogy mindig idefújja a szemetet a szél...
Abban van valami szép, amikor valaki vesz egy műanyagból összerakott divat puskát, rájön, hogy hulladék, szabadulna tőle, de azokat szidja akik tudják, hogy hülyeség volt a vásárlása és ezt tényszerűen leírják.
Hidd el, itt senki sem szeretné rontani a te üzletedet. Csupán felhívják a figyelmedet, az észrevételeikre, és megkívánják óvni, az esetleg figyelmetlen, kezdő idetévedt olvasókat.;-) És ezt ebben a topikban meg is tehetik. De ott a másik adásvételi, az szigorúbb, ott csak a hirdetés lehet fent, nem lehet közvetlen hozzászólni.
Igen, valóban drágán adják. Ennek tükrében nem rossz az ár...de...ennyi pénzért tartósabb és az örökkévalóságnak tervezet versenypuskát is kapsz.
Nyilván ki kell fogni, de kapható. ennyiért. Na, így már nem olyan jó az ár!
Igaz, mindent a helyén kell kezelni, azaz soroljuk oda, ahová való, vagy amire tervezték. Ez egy hobbipuska, azt tudja is, csak ilyen tudás mellé marha drága!
Gondolkodtam, hogy jó indulatú, unatkozó emberek véleményével foglalkozzak - e. Tulajdonképpen nem kéne, csak azért teszem meg, mert el szeretném adni, de a buta és rosszindulatú kommenteknek hála nem biztos, hogy sikerül.
Nem gondolom, hogy ez korrektség, sőt mi több, unintelligens és gyerekes dolog más feltett hirdetésének egyből csak a negatívumait kihangsúlyozni. Nyugodtan menj be egy kereskedésbe és cetlizd fel az összes Gamo-t, hogy jaj ez műanyag, nehogy esetleg megvegyék. Ja hogy ez nem menne, mert pofán vágnának ezért inkább nick névvel rontsuk más üzletét.
Ezért is írom, hogy amint lehet, én is szívesen rontom majd az üzleted. Ismertem a Gamo-t, az egyik ismerősömnek volt előttem. Semmi gond nem volt vele azért, mert sok benne a műanyag. Valóban nem túl drága, de ez kompromisszumokkal jár. Nekem speciel semmi bajom nem volt azzal, hogy műanyag. Azt nem tudom jó lesz_e 20 év múlva is, de azt tudom, hogy nagyon könnyű (pont a műanyag kialakítása miatt), és s hobbi célra nekem jó volt, de mivel szerintem pcp-k a nyilván jobbak (korábban volt már), így én azt szeretnék helyette.
Nem értem ezt a veszteség dolgot. Az ára annyi, amennyi. Ha valaki olyat akar, ami 20 év múlva is puska lesz, akkor vegyen egy 200 ezres Air Arms-ot vagy bánom is én.
Én ezzel lezárorom réazemről ezt Gamoval kapcsolatos vitát.
Ez a műanyag puska annyiba került az üzletekben néhány hete -hónapja, mint egy Weihrauch HW 30S. Közel nyolcvanezer. Szinte biztos vagyok benne, hogy ilyen összegért Te sem a Gamot választanád. Akkor miről beszélünk?
Egy rossz döntésnek viselni kell a következményeit.
amennyire én tudom a gamo 200 euró környékén elérhető puskákat gyárt érdekes ( ha úgy tetszik innovatív ) szolgáltatásokkal.
szvsz nem 30 évre előretekintve készíti ezeket a puskákat, cserébe bárki számára elérhető áron. Ebbe a kategórlábamanapság egyszerűen nem fér bele a minőségi, kizárólag acélból való gyártás ( sajnos ). A másodlagos piac fentieknek megfelelően árazza be a gyártmányait, csakúgy mint a kral, hatsan, ekol puskákat és a kínai klónokat is.
Én a török csúzlikat sajnálom leginkább, mert azok akár lehetnének jók is, mert nem az anyaggal való spórolás a hibájuk, hanem sokkal inkább a slendrián megmunkálás, a minőségellenőrzés teljes hiánya.
Voltkral pcp-m , az unf menetet “ nem sikerült” a gyárban úgy elkészíteni, hogy rámenjen a hangtompító!!! Túlméretesen sikerült !!!
Mint 89 előtt a dacia, pont olyan az összes török sajnos.
Egy török gyártóról van csakjó véleményem, kizárólag tapasztalati alapon, zoraki hp az atak armstól...
Te sem ismerted, különben nem vetted volna meg! Maradj korrekt. Miért is kellene másnak is a te nyomodba lépnie. Nyugodj bele, hogy ebből a döntésedből csak nagy veszteség árán tudsz kiszállni. Le kell nyelni a békát.
Szerintem aki ért a légpuskákhoz, az ismeri a Gamo puskáit. Sztem nem rosszak. De majd ha hirdetsz valamit, akkor igyekszem majd jól lehúzni, csak várd ki a végét ;)
ááá nemhogy a csőfartömb, de még az elsütő szerkezet is műanyag és itt nem az elsütő billentyűre gondolok az egyértelműen az. A rugó kivételével minden műanyag benne.
PCP-re váltás miatt eladóvá vált januárban vásárolt szinte vadi új Gamo Whisper IGT légpuskám. Igény esetén távcsővel együtt. Ára 69.000 Ft, távcső pedig 9.000 Ft. A távcső Gamo márkájú 4x32-es.
Sztem azt a 25-öt nem tudja egy ember adni, ha csak nincs 25 nick neve.Persze azon sem lepődnék már meg, mert azt vettem észre, hogy vannak itt több névvel azonos személyek, és az egyikkel álságos jópofik,segítőszándékot mutatva,míg a többivel alattomos áskálódó,a kákán is csomót kereső stílusban kártékonykodva osztják az észt.De !!!!!!!Kérlek uram! Ments meg ma is a mindenben legjobb legokosabb észt korlátlanul osztó de annak hiányát erősen nélkülözőtől!
Természetesen nem kötözködünk a rendőrrel de ha netalántán a szabályosan szállított 7,5 alatti légfegyveredet aminek nincs kártyája el akarná venni el lehetne neki mondani, hogy a Fegyvertörvény melyik pontja mit ír . Abban nincs kártya meg számla meg stb. azonkívül az elkobzás után a bevizsgálás és ügyvédi költségeket meg ő fogja állni .
Évekkel ezelőtt MDLSZ gyorspont versenyről hazafelé közúti ellenőrzést kaptam. A kocsimba volt VZ 58 gépkarabélyom, kis kaliberű puskám, nagy és kiskaliberű pisztolyaim, valamint az előző napról benne hagyott 7,5 J-s HW 97/K légpuskám, mindegyik szabályosan tokban.
A rendőr a tűzfegyvereket szemre, darabra sec-perc alatt leellenőrizte és a további kérdése:
Mivel a fegyvertartásiba a légfegyver nincs bejegyezve arról milyen okmányom van? A légpuska érvényes MKH kártyáját átadtam, amire ránézett és közölte, hogy minden rendben. Megkérdeztem, hogy ha nem lett volna nálam az érvényes MKH kártya, akkor mit tett volna? Válasz, hogy akkor lefoglalás és hatósági bevizsgálás!
A rendőr álláspontja szerint a nem engedélyköteles fegyverekről is kell valamilyen okmány a közúton való szállítás alkalmával. Az okmány lehet számla, szállító levél, lehet adás-vételi szerződés is, de legjobb az érvényes MKH kártya.
Mi nem nagyon szimpatizálunk egymással,de tényleg igazad van!Majd ha kiveszik a komának a puskáját a csomagtartóból és elviszik bevizsgáltatni,(MKH-tól függetlenül) na majd akkor jön a zabszem a seggbe.
Nem kívánom megnevezni,de volt olyan lövésztársam.aki elvitte MKH-ra CZ 200-asát.Megkapta a laminátumot,úgy hogy nem is volt levegő a tartályban.Higgyétek el,ez fordítva is működik ebben az országban!
Igaza van Árpinak és örülj neki, hogy téged nem cseszegtettek még fél éven át hogy rádhúzzák a vizeslepedőt.
Csak kell egy buzgó rendőr aki a körzet kapitánya beosztására pályázik és a kákán is csomót fog találni, hogy megoldott ügyet tudjon felmutatni. Szerencsére nem jellemző, de ha kifogsz egy ilyet nem kell hozzá semmit tenned, hogy nehéz napjaid legyenek.
Először is nem kimondottan neked címeztem,de neked is.Abban viszont teljesen igazad van,hogy nem kell rinyálni,mert valóban kicsi az esélye hogy olyan rendőrrel találkozol,aki beléd köt a puska miatt.Viszont ne mondd,hogy nincs ilyen,mert van!Én nem 5 éve hurcibálok légpuskákat,hanem többször 5 éve és szerncsére még nem volt afférom emiatt,de bármikor előfordulhat és nem kívánom senkinek azt a procedúrát,ha netántán egy túlbuzgó rendőr lefoglalná a puskáját.MKH kártya nekem is csak azokon a puskákon van,amiket azzal vettem.Szerintem szart sem ér.
Végül egy rendőrös történet.Kecskemétről jöttem hazafelé,és már kezdett sötétedni.Esős,taknyos,helyenként ködös idő volt.Felkapcsoltam a ködlámpát.Pár kilóméter után megállított a rendőr.Azt mondja ég a ködlámpám.Mondtam neki,hogy tudom,azért kapcsoltam fel,mert sok ködfoltos hely volt útközben.Kérte a papírjaimat.Előkotorásztam az irataimat és meglátta közöttük a barna könyvet.Azt mondja,vadász vagyok?Mondom nem,sportlövő.Van nálam fegyver?Nincs.Megmutatja a csomagtartól?Mondom,hát persze hogy megmutatom.Már kezdtem kikászálódni,mikor azt mondja.Jól van menjen,további jó utat.
Sajnos azomban nem mindig ilyen rendőrrel találkozik az ember.
Tudod ha mondandód van , címezd nekem és ne mellettem lődözz el .. 5 éve hurcolászok ide oda ezt meg azt ahogy te is , Povi is meg sokan mások , Mégis rohadtul kis %-a találkozik az utazások alatt fakabáttal. (nagy számok törvénye itt is játszik-nagyobb is a sansz ,jövünk megyünk) ettől még nem kell minden otthoni örömlövészkedőnek is pestre futkosni mer a szomszéd mer a rendőr.. nekem ez a véleményem, neked más, nem kéne lekicsinylően szövegelni csak emiatt , én is mondhatnék ezt azt , mégse fogok...
ez az egész megállítarendőréselvesziafegyveredmertolyanjavan ahogy van hiteltelen, alapos ok kell neki erre a műveletre, a pklv meg csak pénzlehúzás 80 százalékba , egy cuccomon se lenne ha nem lenne kötelező 7,5 feletti légfegyverhez... a fórumokon meg az egyik zseni osztja a másikat félelemből mert a sünök meg a szomszédok....
A rendőrökről annyit , hogy Szlovákiában egyszer állítottak meg bennünket útban a Plzeni versenyre . Közúti ellenőrzés és hova megyünk . Versenyre és mutattuk a meghívó levelet . Akkor fegyverek is vannak ? Igen meg lőszer is . Nem voltak rá kíváncsiak és jó utat jó versenyzést kívántak .
Fellépésre ment, és nem épp annyival, mint lehetett volna. Megfogja a Yard. Magyarázkodik, hogy előadás meg hogy ismeri a megyei parancsnokot. Erre ránéz a rendőr és kérdi: Tudja kit kellene magának ismernie, hogy most elengedjem? Nem.
hú de mehet annak a lőtérnek....egyikemhez sincs söralátétem,nem is lesz,pont azért,amit Fricu írt. viszont nálam van a tagsági könyvem,az többet ér....
Pénzlehúzás. Ráadásul gáz ahogy bánnak a fegyverekkel - írtak itt rémregényt érintettek. Valami kerekes kocsin tolták vissza az összes fegyvert, egymás hegyén-hátán, ahogy esik úgy puffan jeligére.
Hogy egy félmilliós versenyfegyvert nem adok önként szakbarbárok kezébe - az biztos. Én esőben, párás időben még csak elő se veszem, minden (!) használat után áttörölgetem, vigyázok rá.
De szíve joga mindenkinek. Akit megnyugtat a léte - ám tegye!
A kolléga mintha nagyon félt volna az egésztől, ezért kérdeztem mire akarja használni? Ha ettől jobban alszik...
Olyat igen, hogy a rendőr forgatta az MKH kártyát, mint kurva a bárcát - aztán csak elvette a puskát (és vissza is adta a megyei ügyeletes tiszt - vizsgálat nélkül, mert semmi nem utalt törvénysértésre).
De nagy a világ - sok minden van benne. Ilyen is.
Olyat én is láttam már, hogy két puskabuzi egy áruházi parkolóban hadonászott egy puskával, iderakták oda, majd fejvesztve elhúztak. Őket se követte senki :)
Ha pl. versenyre mész és véletlenül igazoltatnak, sőt átvizsgálásban részesítenek, ha van nálad a szállított fegyverekről valamilyen dokumentáció (7,5 J alatti energiájú légfegyver esetén elég az MKH kártya), kevésbé fognak vegzálni, sőt a sorozatszámok ellenőrzése után jó utat és jó szórakozást fognak kívánni.
Ugyanez a helyzet, ha csak a telkedre mész légpuskával a csomagtartódban.
Ha viszont nincs semmilyen dokumentációd a szállított fegyverről, akkor általában eljárás lesz a vége, szakértő bevonásával.
Persze 1 az 1000-hez a valószínűsége, hogy pont téged és pont teljes átvizsgálásnak vetnek alá, de jobb félni, mint megijedni.
Nekem pl. minden egyes fegyveremnek van érvényes MKH kártyája legyen az léges, airsoft, gáz-riasztó, muzeális, vagy egyéb.
Sem a tartáshoz, sem a használatához, sem az eladásakor nem kell MKH kártya.
A boltosnak kell kizárólag, hogy igazolni tudja, hogy az új puska meg van már "szelidítve". Ez is csak azért, már sok helyen nem gond a 16 J. Pl. a szlovákoknál.
Tehát oda viszed a puskád ahova csak akarod. Legyen tokban, persze töltetlen, és ha megoldható - a csomagtartóban.
De nekem se fér be mindig.
Ha a rendőr megállít sincs gond. Ha meg kötekedni akar, akkor úgyis mindegy a papír, joga van lefoglalni és bevizsgáltatni. Legfeljebb rámegy pár nap, míg visszakapod. No para.
Sokan itt versenyről versenyre járnak, keresztül az országon - és még egyikünket sem ért atrocitás.
Inkább arra ügyelj, hogy a telken biztonságos legyen a lövészet. Épület fele lőj (már persze saját melléképület, garázs, kocsiszín), vagy zárt kerítés legyen mögötte, esetleg domboldal - a lényeg, hogy ne tudj kilőni, még véletlenül se. Ha ezek rendben vannak - a rendőr is jó szórakozást kíván.
A célnak megfelel. De minek neked az a kártya? Komolyan!
Te mondod, tudod, hogy bármikor átállítható, akár a legális fölé is.
Ezt tudja más is, pl. a rendőr is. Ha történt valami (mondjuk buszmegálló...), akkor begyűjtik és igazságügyileg bevizsgálják. Nem azt, hogy mire lehet beállítani, hanem azt, hogy akkor mennyi. Ha felette van, akkor cumi - bármit is ír a papírod. Ha alatta, zöld út.
Otthon meg a kutyát nem érdekli, hogy 7,4-re vagy 6,9-re állítod. Ahogy jó a szórás - már persze a 7,5-ön belül.
Ne rugózz rajta ennyit, ha elfogadsz egy tanácsot.
A lövedék: az R10 nagyon jó, azt mondanám, hogy túl jó (=drága) a mi tudásunkhoz. Az egy 10 m-es verseny lövedék, abból is a legjobb (de tuti, hogy dobogós). Nem tudod kihasználni. Persze, ha az olimpiára készülsz - nem szóltam.
Ha megelégszel 20-25 m-ig, akkor a Geco diabolót próbáld ki, ha nagyobb táv kell akkor a JSB valamelyike jöhet be. Az én puskáimmal az Exact Express a nyerő. De van nekik teszt-dobozuk - abban van mindenféle JSB, végigtesztelheted a puskád melyiket szereti.
És az árak: a Geco csak 1500-2000 körül van, a JSB 2500-3000 körül, attól függ hol veszed.
Na ez már fasza. A vizsgálathoz nem tudok hozzászólni. Csak esetleg annyit hogy nem sok értelme van. Ha csinálsz valami balgaságoz úgyis bemérik. A rendőr meg egy kontrolnál vagy hisz a kártyának vagy nem. Az csak annyit bizonyít hogy a vizsgálatkor. Megfelt a jogszabálynak.