Nekem is csinált már hasonló furcsaságot a fedcomp. Valamelyik nap alapjáraton ketyegve az átlagfogy tizedesről, tizedesre emelkedett, és én csak bambán néztem, hogy mi van. Aztán mentem néhány tíz km-t, hogy mi történik. Szépen lassan csökkent az átlag, de nem érte el a valóságost. Gondoltam egyett és leállítottam a motort. Néhány perc múlva ismét beindítottam és akkor reseteltem le az átlagot, és a menetidőt, valamint az átlag sebességet. Mindezt álló helyzetben, alapjáraton ketyegve. Ez helyre tette a dolgokat.
Arra a megállapításra jotottam, hogy egyrészt a fenti adatokat egyidőben kell, és mindenképpen csak állóhelyzetben szabad resetelni.
Ha volt másnak is hasonló tapasztalata, hogyan oldotta meg?
Gyári riasztóm van, hogy milyen, azt nem tudom, még nem volt alkalma működni, remélem nem is fog.
Én még a PERMANENTMARK UV gravírozással is védem, az utcán parkoló kocsimat. 24 helyre UV fényben látható festékkel az alvázszámot gravírozzák. Matrica jelzi a gravírozást, így a tolvajoknak állítólag nagyobb a lebukás veszélye. (főleg, ha alkatrésznek, bontásra lopják). Kb. 18 ezer Ft volt,ha jól emlékszem, a Kia szervizek is gravíroznak.
Elnézést, hogy állandóan csak a fogyasztással jövök, de egyre érdekesebb a történet. Most már ígérem, nem untatlak vele sokat titeket, csak hát nagyon foglalkoztat.
A mai fater-menet 7,7-es átlaga után délután 5 körül volt egy kis "túrám" Budapesten, előtte lenulláztam az átlagmérőt. Hát, majdnem sírva fakadtam.
A dugóban araszolgatás közben 9,2-re mászott föl az átlag!!!!!!!
Az egészben az a fura, hogy álló helyzetben, tehát a gázra még csak rá sem néztem, folyamatosan emelkedett a fogyasztás, kb. 20-30 másodpercenként egy tizeddel. Így lett 9,2.
Aztán estefelé hazamenet, jóval gyérebb forgalomban lement 8,5-re. Klasz. A meganom is ennyit evett, de az benzines volt.
Kíváncsiságból rámentem az autópályára, Gödöllőig és onnan vissza. Az átlag lement 6,5-re, ami viszont már egész egészséges, tekintve, hogy a legutóbbi tankolás óta 111 km-t mentem, ebből kb. 80 km budapesti forgalom.
Csakhogy, az a 9,2-es fura fogyasztás nem fér a fejembe. Mármint az, hogy álló helyzetben folyamatosan zabálta a gázolajat, legalábbis a computer szerint. Ez normális jelenség? Egy dízeltől nem sok egy kicsit a 9-es fogyi, még dugóban is?
Ja, amúgy nem hagyom túl alacsony fordulaton se, tudom, hogy az sem tesz jót neki. De 1500-2000 fordulat között hasznával jön ki a 8-9 liter.
Gratula az új tulajoknak, látom, megint bővült a csapat! :)
Ma kicsivel dél előtt egy ezüstmetál CRDI EX-et engedtem be magam elé, KNC-xxx frsz-el, a csatárkay-zöldlomb utcák környékén... :) Esetleg innen való? Amúgy, ha igen, üzenem: óvatosabban kolléga! ;)
Az EX-ekben alapon van gyári riogató... egynek jó, bár mint minden gyári cuccal, nekem kétségeim vannak ezzel kapcsolatban... az enyimben figyel mellette más is, tuti, ami fix...
Más: Ma kezembe kaptam a törzskönyvemet... innentől már nincs árfolyam-leskelődés...
Először is gratulálok a verdához! Másodszor örülök, hogy végre valaki más is Gödöllőn vett autót. Én amikor még november elején jártam a szalonban "meglátogatni" az autómat az hosszan tartó átadás miatt, a belső udvarban láttam egy sárga szídet. Lehet hogy a tiéd volt ? Tényleg nagyon jó volt élőben ez a Dakar Yellow! Rendben ment minden az átadással; sokat kellett-e rá várni, neked is felajánlották a 2000 km-es olajcserét szőrő és munkadíj nélkül, stb.?
Sajna nem tudok válaszolni a kérdésedre (ET méret), mert a felniket a kereskedő szerezte be, én csak kiválasztottam. Állításuk szerint azt a méretet vették, amelyik jó a kocsira az eredei helyett.
Sziasztok! Végre nekem is megvan, nemrég hoztam haza. Gödöllő-Budapest, + Pesten egy kis dugó 5,6 liter az átlag. Ment a fűtés végig. A motor nagyon nyomatékos, kapaszkodtam az ülésbe néha:). Az extrák nagyon jól műkődtek, pl. az ülésfűtés fél percen belül már meleg volt, a hőérzetet nagyban növelte. Eddig minden tökéletes, remélem így is marad.
Hozzáteszem , hogy ez napi 60 kilométerekből jött össze ami városon kívüli utakat jelent.Többnyire 80-90-es sebesség mellett. A fed.comp. 51-es átlagot mutat.
Az alacsony fordulaton való kínzás biztos nem fog segíteni Rajtad.
Mivel a negyedik és az ötödik elég hosszú(nézdd meg a műszaki adatokat)
nem is igazán jó 60 alatt a negyedik illetve 75-80 alatt az ötödik.(nem is szereti a gép.
Hiába diesel bizony forognia kell. A nyomaték is 1500 körül jön meg. És bizony a
Ma én is figyelem a bemelegedést, ugyanis reggel -8 fok volt itt a XVII. kerületben. Elindulás után végig dugóztam a városig és utána a városban is. :( Ez meg is látszik a fogyin, szépen felkúszott már 6.7-re, de nem is csodálom. A max sebesség 30 km/h volt és a hőfokmutató alig tudott felkúszni. Persze a meleget fújta befele, amit 20 fokra állítottam. Mikor próbaképpen kikapcsoltam a fűtést, elindult sokkal gyorsabban felfele (még ilyen dugózás mellett is) a hőfokmutató. Visszakapcsoltam a fűtést az említett hőfokkal és a mutató nemhogy felfele nem ment, de még lefele indult el! Szóval ne várja senki dugózás közben, hogy pikk-pakk bemelegszik...
Ma faternak sikerült egy 7,7 l-es átlagfogyasztást produkálnia. Délután megyek a kocsival én is, ha nekem is ilyen lesz, irány a szervíz. Most már nem halogatom meg számolgatok tovább.
Ma megfigyeltem a bemelegedési fázisokat. Csillaggarázs,auto beindit 8.10-kor jégkaparás,kapu nyit-zát 8.14 8.19 motor 70-80 C-os jön a kellemes meleg levegő.
Tegnap nekem is csinálta, ez volt az első hideg ( 0 fok alatti )amikor éjszaka kint állt az autó. Amikor bemelegedett abbahagyta a nyekergést. Lehet, hogy megdermedt a cucc benne????
A Megtehető kilóméterek tankolás után nekem is nőni szoktak. Ezek szerint nem egyedi a jelenség.
sziasztok azt figyeltem meg, hogyha átmegyek egy fekvő rendőrön akkor ez első két lengéscszllapiítő nyekergő hangot ad, de baromi hangosan.olyan mintha full száraz lenne és nyikorog mint a fene. mi lehet a baj?
Nekem egyszer még nőtt is. Igaz, városi araszolgatás után kiértem egy elég vacak országúti szakaszra, ahol 70-80-nál többet nem mertem menni. 9-10 helyett rögtön csak 5 körül fogyasztott, szerintem nem igazán értette a fogyasztásmérő, hogy most mi is van.
Hmm, ez szintén érdekes. Én legutóbb, mikor teletankoltam (kattanásig), akkor mindent lenullázva 734 km-t írt ki megtehető távnak. Azóta ez kb. 700 lett. Pedig mentem vagy 10 km-t, igaz, városban, de nem dugóban.
Mind a két hibáról van szervizjelentés, a hiba elhárításának módjáról. Hozzá állás kérdése az egész. Én vidéki versenyző vagyok és egy "A" kategóriás szervízben dolgozom. Keményen megdolgoztunk érte ,de a gyárban is elismernek minket! Az országban talán 7 db van-volt anno. :D
Én mindig pilanatnyi fogy mérő állásba használom a fed comp.-ot! Az átlagot csak néha nézem meg! És tankoláskor számolj utána,mert CSAL!!! Nekem pl. a megtehető távolság minden tele tankkor max 770km..olyan minta többet nem is tudna kiírni...majd megyek kb .150 km-t és még mindig 770km a megtehető távolság...? Ezt másnak is csinálja vagy ez egyedi tulajdonsága a kis autómnak???