Keresés

Részletes keresés

Bohóóóc Creative Commons License 2011.05.11 0 0 10209

http://hetivalasz.hu/itthon/heccfalu-37537

 

Érdekesek a médiából élő kérdései. Ráadásul a főcím. Hááát.

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.09 0 0 10208

a férgek fenyegetőznek:?

 elkövetkezhet az idő, amikor a szakszervezeti vezetők nem tudják egy-egy demonstráció békés jellegét biztosítani.

Pac Creative Commons License 2011.05.06 0 0 10206

Le is vágták a fejét...

Előzmény: Kevin (10200)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.05 0 0 10205

Ki tegyen rendet ??

A cigányságot felbátorították és a magyarság ellen fordították az elmúlt 20 évben.

Nekik a börtön még előrelépés is az életkörülményeikben, arról nem beszélve, hogy közöttük, az számít férfinak, aki megjárta a börtönt. Ezzel nem lehet sakkban tartani őket.

Iskolába nem járnak, dolgozni egy részük nagyon nem akar. Még a kiosztott földek és takarmány sem segítenek.

Rendőr sincs elég, pláne minden faluban, községben, városban hol cigányok vannak.

Háború folyik már a cigányok és magyarok által vegyesen lakott térségben, háború.

Lehet tagadni, de nem érdemes.

Pénz nincs, hogy annyi pénzt adjanak a cigányoknak, hogy béke legyen ismét, meg mire fel is ?

Így hol itt, hol ott lesz izzó feszültség, a rendőrőket rángatják ide és oda.

Pénz nincs több rendőrre, valamennyivel így is emelték az állományt.

Nincs megoldás itt semmi, nincs.

Előbb-utóbb véres zavargások lesznek, idő kérdése.

Kérdés, fizikailag és lelkiekben a magyarság fel lesz-e készítve erre a rettenetes állapotra.

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (10204)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.05 0 0 10204

Viszont valakinek rendet kell tenni végre. De azonnal!

Előzmény: Törölt nick (10203)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.05 0 0 10203

Jó írás. Szokás szerint, mondjon bárki bármit is Zsoltról.

Nincs annyi nívós nemzeti oldali média emberünk, hogy úgy válogathassunk, hogy ő kiessen a rostán......

Előzmény: Törölt nick (10201)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.05 0 0 10202

nézzétek az M1-et most

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.05 0 0 10201
Előzmény: Törölt nick (10197)
Kevin Creative Commons License 2011.05.05 0 0 10200

”Az államháztartást ki kell egyensúlyozni. A kincstárat fel kell tölteni. Mérsékelni kell a közterheket. Az arrogáns közalkalmazottakat meg kell fékezni. Meg kell szüntetni a külföld segélyezését, mert így Róma a csőd szélére kerül. Az embereknek újra meg kell tanulniuk dolgozni, és ne azt várják, hogy az állam tartsa el őket.

Cicero, i.e. 55-ben

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.04 0 0 10199

a hűtlen kezelés típikus esete

kirúglak, kifizetlek, majd tovább foglalkoztatlak, ha....

mondjuk a lelépési pénzed 30-40-át ide passzolod

Előzmény: _spyglass_ (10198)
_spyglass_ Creative Commons License 2011.05.04 0 0 10198

http://index.hu/belfold/2011/05/04/a_miniszterium_szerint_gyanusan_sokat_tankol_az_agrarkamara_fotitkara/

 

Direkt nem nézek utána, hogy hova tartozik ez a fószer és az sem érdekel, hogy aki szerződött vele az kicsoda. Abszolút független megítélésem, hogy az ilyen és ehhez kísértetiesen hasonló több ezer eset miatt rágjuk a kefét kollektíve és nyomozzuk az összedobott közös pénzünket. Rohaggyon meg az ilyen mind, ha maszopos, ha fideszes, ha elempésm ha jobbikos, ha független.

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.04 0 0 10197

VIDEÓ - DÖBBENETES HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ GYÖNGYÖSPATÁRÓL

http://www.magyarhirlap.hu/online/video__dobbenetes_helyszini_beszamolo_gyongyospatarol.html

 

Mélymagyar: Bayer Zsolt műsora

 

 

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.04 0 0 10196

Már a héten vége lehet a masírozásnak

http://www.magyarhirlap.hu/belfold/mar_a_heten_vege_lehet_a_masirozasnak.html

 

Hát ez van.......

 

_spyglass_ Creative Commons License 2011.05.02 0 0 10195

Meg akarják előzni a további hasonló pereket. :)

Előzmény: Törölt nick (10194)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.02 0 0 10194

Ehhez a videóhoz nem lehet hozzászólni.

 

de kár.

nem is értem miért van letiltva.

Előzmény: _spyglass_ (10193)
_spyglass_ Creative Commons License 2011.05.02 0 0 10193
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.01 0 0 10192

ez az egész egyelőre a jobbiknak jó, gyakorlatilag a fidesz folyamatosan erősíti őket

 

Aztnem értem, hogy ezt csak a fidesz-vezérkar nem látja?

Előzmény: sergiototta (10189)
sergiototta Creative Commons License 2011.05.01 0 0 10189

"A cikk szerint Balog a munkahelyek újraelosztásánál romakvótát követel, mégpedig úgy, hogy az semmilyen területen se legyen 25 százaléknál alacsonyabb. Balog szerint a köztudatban csak így érhető el a helyzet drámaiságának felismerése, a munkaadókat és a hatóságokat csakis így lehet kényszeríteni arra, hogy foglalkoztatottként a romákat egyáltalán számba vegyék, ugyanakkor a roma közösséget is csak így lehet kényszeríteni arra, hogy átgondolja saját képzettségét."

 

jó lenne, ha már megtalálnák azt az elgurult gyógyszert a fidesznél, mert egyelőre nagyon úgy tűnik, hogy azon dolgoznak, hogy biztosan bukják a következő választásokat, és végleg tönkretegyék az országot.

eddig szerintem egyetlen szerencséjük, hogy az elmebeteg gyurcsány hetente előáll valami mégnagyobb baromsággal, így nem hagyja, hogy az emberek elfeledjék

ez az egész egyelőre a jobbiknak jó, gyakorlatilag a fidesz folyamatosan erősíti őket

 

persze messze vannak még a választások, és addig sok minden fog még változni, és lehet ez az egész csak valami nagyon megtervezett csodaterv része a fidesztől, aminek keretében egyszerre oldják meg a cigánykérdést és számolnak le a jobbikkal

Törölt nick Creative Commons License 2011.05.01 0 0 10188

Na igen. Ehhez képest a kormánynak (a kormányfővel az élen) az a legnagyobb problémája, hogy valakik egyenruhában rendet akartak ott tenni. És még azt az arcpirító indokolást is mögé tette, hogy "10 magyarból 9 ezt akarja". Hát egy lófaszt! Rendet akar a magyar, de nem 10-ből 9, hanem 10-ből 10! És nem ezt a nevetséges BTK-tényállást (gyönyörű, méltó továbbvitele ez a gyurcsótány-draskovics vonalnak), hanem azt, hogy a bűnözőknek, a tisztességben, becsületben, munkában élni akaró embereket naponta zaklatóknak végre basszanak már oda, de tisztességesen, hogy egy életre megemlegessék!

Előzmény: Törölt nick (10187)
Törölt nick Creative Commons License 2011.05.01 0 0 10187

Nyílt levél:

"Gyöngyöspata többségi társadalma fontosnak érzi, hogy a sokszor egyoldalú, felszínes híradások, nyilatkozatok mellett tájékoztassa az ország közvéleményét arról, valójában milyen folyamatok és történések vezettek az elmúlt hetekben kialakult helyzethez, és egyben rávilágítson arra is, mitől várja a feszültségek és problémák enyhülését.
A faluban több száz évig békésen élt együtt a magyar többség és a cigány kisebbség. Generációkon keresztül a mezőgazdasági termelés határozta meg a falu arculatát, adta az itt élők kenyerét. Az első problémák 15-20 évvel ezelőtt jelentkeztek, és egyre súlyosbodtak. Egyre hangosabb és agresszívebb lett egy csoport a falu lakosságán belül (nagyrészt máshonnan betelepített családok), és egyre inkább mindennapossá váltak sok család, ember számára az inzultálások és a sérelmükre elkövetett tulajdon elleni bűncselekmények. Tehát egyáltalán nem hangulatkeltésről és politikai játszmáról van csak szó, mint ahogy azt sokan hangoztatják. A problémák nem újkeletűek!
Szeretnénk világossá tenni, hogy a sajtó jelentős részében gyerekcsínynek és apróbb lopásnak titulált „ügyek” valójában mit is takarnak. A folyamatos fenyegetettség és félelem, valamint megalázottság lett része számos, főleg idős ember mindennapjainak, főként a falunak azon a részén, ami az említett, társadalmi normákat megszegő családok közelében található. Kialakult a félelemkeltésnek és bűnözésnek egy fojtogató hálója: a deviáns csoportba tartozó gyerekek, tinédzserek nappal, a miséről vagy éppen a boltból hazatérő idős embereket nyíltan szidalmazzák, sok esetben le is köpik, táskájukat rángatják, őket kővel dobálják. Majd éjszaka bemennek a kertjükbe, fészerükbe, ahonnan ellopnak kisebb és nagyobb javakat.
Lehet ezeket „apróbb lopásnak” is nevezni, de a tevékenység olyan gyakori és módszeres, hogy a végeredmény tragikus: sok létminimum közelében élő idős ember kerül lehetetlen helyzetbe, amikor éppen ellopják tűzifáját, vagy annyira fosztogatják a kertjét, hogy föl kell hagynia a termeléssel. De a legfájóbb a pszichés hatás: a folyamatos rettegés miatt a megérdemelt nyugodt öregkor helyett mindennapi félelem és létbizonytalanság lett osztályrésze sok-sok embernek.
Föl szeretnénk arra is hívni a figyelmet, hogy a pusztítás akkor is pusztítás, ha nagyon sok apró mozdulat következménye. Az említett közösségromboló csoport miatt tizenöt év alatt eltűnt, romhalmazzá és pusztasággá vált a Kecske-kő harminc hektárnyi oldala, ami előtte Gyöngyöspata „nyaralónegyede” volt hobbikertekkel, pincékkel, gyümölcsösökkel. A karókat, oszlopokat tűzifának hordták el, a pincéket föltörték, számos esetben a cserép mellett még a tetőgerendákat is elvitték, a gyümölcslopás módszerét sokszor a faágak letörése és elvonszolása jelentette. Most úgy néz ki a terület, mintha bombatalálat érte volna. A termelés leállása miatti anyagi kár is hatalmas, szerény becslések mellett is körülbelül harmincmillió forint évente, de legalább ennyire fájó veszteség, hogy Gyöngyöspata egyik legfontosabb közösségi színterét veszítette el, vészesen rövid idő alatt.
A faluban két hétig tartózkodó Szebb Jövőért Polgárőrség tevékenysége országos szintű felháborodást váltott ki, de az éremnek másik oldala is van: a falu lakóinak nagy része úgy érzékelte, hogy összességében (nyilván ebben a jelen lévő rendőri erőknek is szerepe volt) két évtizede nem érzett nyugalom és biztonságérzet volt tapasztalható. A faluközpont hídján megszűnt a gyerekbandák vámszedése (szó szerint értendő!), az idősek nyugodtan el tudtak menni misére, a postára vagy a boltba, nem kellett feléjük repülő kődaraboktól, köpésektől, szidalmaktól tartaniuk, és éjszaka is nyugodtan alhattak.
Ennél kisebb súlyú dolgok, de tény, hogy a szokásos ordibálás, kiabálás is megszűnt, valamint a lopott kábelek égetéséből származó, rákkeltő anyagokat tartalmazó füst sem rontotta a falu levegőjét. A lakosság nagy részének hozzáállását, és a már hosszú évek óta kialakult nyomást jelzi, hogy a 2800 lakosú faluban pár nap alatt 1005-en írták alá azt a petíciót, ami a Szebb Jövőért Polgárőrség helyben maradását kérte, amikor annak hatósági kiutasítása került szóba.
Tisztában vagyunk azzal, és fontosnak tartjuk deklarálni, hogy nem a helyi cigányság egésze felelős a fent leírt problémákért, számos becsületes és a közösséget építő család is él itt köztük. Ezért megértjük és sajnáljuk, ha ebben a két hétben bármilyen sérelem érte őket. De fontosnak tartjuk a nyilvánosság elé tárni, hogy sok száz ember, köztük kiemelten idősek és gyerekek, hasonló félelemben és sokszor megaláztatásban él már nem két hete, hanem sok éve. Azt szeretnénk elérni, hogy az ő problémáik se legyenek szőnyeg alá söpörve vagy bagatellizálva, hanem mind a hatóságok, mind a politika és a média segítsen rajtuk is. Decemberben az iskolában hárman ájulásig vertek egy gyermeket, akit szülei át is írattak másik iskolába. Tettük indoklásakor azt válaszolták, szórakozásból cselekedtek. Az ilyenek miért nem érdekes hírek a jogvédők és újságírók számára?
Kiemelendő az is, hogy az átlagosnál nem rosszabb bűnözési statisztikák hátterében félelem és kiábrándultság van, nagyságrendekkel több a valódi bűneset, mint amit hivatalosan lajstromba vesznek. Az egyik korábbi helyi képviselő munkájának hála egy civil gyűjtemény is született, amiben a rendőrségi statisztikáknál nagyságrendekkel több bűncselekményt dokumentáltak 2006-ban.
Csak a valódi integráció és rendfenntartás segíthet. De csakis az a fajta integráció, ami világosan különbséget tesz a közösséget építeni és az azt rombolni akaró egyének között, etnikumra való tekintet nélkül. Támogatni és segíteni kell mindenkit, aki rászorul, ha annak valódi célja a békés együttélés és az alapvető társadalmi normák betartása. De minden létező eszközzel föl kell lépni azokkal szemben, akik életmódjukkal, magatartásukkal másokat megkárosítanak.
Nyugalmat és biztonságot akar a falu, ehhez kérjük mindenki segítségét.
Úgy érezzük, fordulóponthoz érkeztünk: vagy tovább erősödnek az eddigi folyamatok, és a Kecske-kői pincék után a lakóházak kerülnek sorra 5-10 éven belül, hogy cserepenként és téglánként lebontsák azokat, mint ahogyan az Ózd egyes részein, Arlón vagy sok-sok névtelen áldozattá vált észak-magyarországi kis faluban történt, vagy igazi rend szabja meg majd a mindennapokat. Csakis ekkor virágozhat föl újra a falu. A turizmus, a borászat, a gyümölcstermesztés mint perspektíva légvár marad, ha a háttérben félelemkeltő rablóbandák működhetnek.
A falu a tervek szerint földet és vetőmagot ad együttműködésre nyitott helyi cigány családoknak, hogy így fogódzót kapjanak a kiemelkedéshez. Kapát és vetőmagot is sokak adnának őszinte emberi jó szándékból és jól felfogott önös érdekből is. Vályogvető, valamint kosárfonó vállalkozás beindítása is szerepel az önkormányzat tervei között.
Gyöngyöspata segítséget vár. Nagyobb, állandó és hatékonyabb rendőri jelenlétet, szigorúbb bírósági és gyermekvédelmi gyakorlatot, a rövid hírnév elmúltával is rendet és nyugalmat a közösség minden tagja számára! Segítő kezeket kérünk, hogy segítő kezeket nyújthassunk egymásnak.
Gyöngyöspata község lakossága

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.28 0 0 10185

Itthon nem.

Én lényegesen egyszerűbben fogalmaztam. :)))

Előzmény: Törölt nick (10184)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.28 0 0 10183

Tényállási elem a közveszélyokozás helyszíne. (Közveszély: ha nagyobb számú személy vagy jelentős vagyoni érték forog veszélyben.)

Ha nincs közveszély, illeteve nem annak helyszínén teszi, akkor jelen állás szerint nem rémhírterjesztés.

Előzmény: mr.Beer (10182)
mr.Beer Creative Commons License 2011.04.28 0 0 10182

Akkor eleg lenne ismeretlen tettes ellen feljelentest tenni....

Előzmény: Törölt nick (10180)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.28 0 0 10181

Előzmény: mr.Beer (10178)
mr.Beer Creative Commons License 2011.04.28 0 0 10179

En azt is buntetnem letoltendo szabadsagvesztessel, ha valaki tomeghiszteriat csinal, illetve ha az orszag hirnevet rontja.

Foleg ha állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával....

Előzmény: mr.Beer (10178)
mr.Beer Creative Commons License 2011.04.28 0 0 10178

LMP:

 

(1) Az a magyar állampolgár, aki abból a célból, hogy a Magyar Köztársaság függetlenségét, területi épségét vagy alkotmányos rendjét sértse, külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntettet követ el, és öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés tíz évtől tizenöt évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, ha a hazaárulást
a) súlyos hátrányt okozva,
b) állami szolgálat vagy hivatalos megbízatás felhasználásával,
c) háború idején,
d) külföldi fegyveres erőnek behívásával vagy igénybevételével követik el
(3) Aki hazaárulásra irányuló előkészületet követ el, bűntett miatt egy évtől öt évig, háború idején két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Törölt nick Creative Commons License 2011.04.27 0 0 10177

vagy beszartak a nyugattól, már a média törvénynél is látszott. Az Alkotmánynál már céloztak is erre, hogy nem adnak támadási felületet. Még mindig nem tanulták meg, hogy nincs kegyelem a másik oldalon. Bármit is csináljanak.

Amúgy a polgárháború a cigányok és magyarok között elkerülhetetlen. Csak az időpont a kérdéses.

Nincs tovább. A vidéknek elfogyott a türelme és nincs mit csinálni, mert a kiirtani a cigányokat még sem lehet(pedig, na mindegy), így megoldás nincs, mert nincs........

 

 

Előzmény: Törölt nick (10176)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.27 0 0 10176

Vagy pedig - és ez a rosszabb, ijesztőbb verzió - arra várnak, hogy valami komoly attrocitás alakuljon ki, a Jobbik belekeveredjen vagy valahogy belekeverhető legyen, és teljesen leszámoljanak velük. Csak emberéletekkel meg nem kellene játszani.

Előzmény: Törölt nick (10175)
Törölt nick Creative Commons License 2011.04.27 0 0 10175

Nem értem a Fideszt. A Jobbiknak gyakorlatilag egyetlen terepe van, ahol most szimpatizánsokat szerezhet, ez a cigánykérdés. Ha fideszék határozottan, az ország 85%-ának véleményét és akaratát legalább látszólag, nyomokban követnék és akként cselekednének, teljesen ellehetetlenítenék a Jobbikot. Ehelyett megy a huzavona, a zsaruk még a polgárőröket meg a Gárdát szopatják, ahelyett, hogy végre odabasznának, ahogy kell - ez még azokat is felbőszíti, akik egyébként nem jobbikosok (tudom, tapasztalom a munkahelyemen). Ebből a történetből - ha a mostani forgatókönyv szerint megy tovább - a Jobbik csak óriási nyertesként jöhet ki. Nem igaz, hogy ezt Viktorék nem látják.

 

Ez a fajta politikai impotencia nem jellemző a fideszre.

Előzmény: sergiototta (10174)
sergiototta Creative Commons License 2011.04.27 0 0 10174

elmehet a fidesz a faszomba a pintérrel az élen, azért, ahogy Gyöngyöspatát és a tolvaj, lincselő cigányhordát kezelik

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!