Keresés

Részletes keresés

kemese Creative Commons License 2006.12.14 0 0 179
Hú, az a kockás masnis farmertatyó, a kedvencem. Ezt az ötletet, ha lehet ellopom :O))) De rég varrtam, atyám!
Előzmény: elizaniko (173)
stiglinc Creative Commons License 2006.12.14 0 0 178

De tök jók!

Istenem, hány nyakkendőt dobtam ki néhány évvel ezelőtt, hagyatékok rendezésekor...

A másodiknál a gyöngy drótra van fűzve? Vagy mitől bírja el a táska súlyát? Vállon nem kényelmetlen?

violini Creative Commons License 2006.12.14 0 0 177
vagy nagyon magas és kövér embereknek készült az a nyakkendő???
violini Creative Commons License 2006.12.14 0 0 176
Nem ,nem,semmi ilyen extra,csak próbáltam nem túl direktben fölhívni a figyelmedet,hogy örültünk a lámpás szép fényeinek! :-)
Előzmény: juhizs (174)
violini Creative Commons License 2006.12.14 0 0 175
Ne hülyéskedj!!! 1 nyakkendőben nincs is ennyi anyag?Vagy mégis?Bontottam már szét én is,de abból nem futotta volna...Vagy azért mást is használtál kiegészítésül,nem? (reménykedek,hogy azért bűvész mégsem vagy...)
juhizs Creative Commons License 2006.12.14 0 0 174
na, ennyire nincs jó szemem nekem, de így, hogy mondani tetszett, már látom... amúgy azt hittem, hogy beépítettél valami speckó világítást (nem lepne meg sokszínű egyéniségedet, kreatívitásodat ismerve), az se lepett volna meg...
Előzmény: violini (172)
elizaniko Creative Commons License 2006.12.14 0 0 173
Sziasztok, a szomszédból jöttem át , a foltvarróktól.
Én azért szeretek foltvarrni, mert igyekszem a régi már nem használt, de nem kopott anyagokat is felhasználni.
Ilyen pl: Ezek 1 db nyakkendőből készültek.
Vagy a nadrágok újjáéledése:
Ez pedig 1 db szoknyábol készült:
violini Creative Commons License 2006.12.13 0 0 172

A mécsesed világít szépen,ami már rajta van a kék szekrényes képen.

Előzmény: juhizs (171)
juhizs Creative Commons License 2006.12.13 0 0 171
nem vagyok már nagyon magamnál, elvesztettem a fonalat, melyik képnél világít?Bár a valóság mindíg jobb, mint egy fotó.
Előzmény: violini (167)
stiglinc Creative Commons License 2006.12.13 0 0 170

Igen, van más tapasztalat, azért kérdeztem :-)))

Használtam egyszer egy vízoldható zománcot, ami érintésre kopott le a használatban, csak most nem jut eszembe a neve. Pedig nagyon kedvemrevaló színek vannak a sorozatban. Utóbb már lelakkoztam a felületet, úgy strapabíróbb.

Előzmény: violini (169)
violini Creative Commons License 2006.12.13 0 0 169
A Trilaknál kevertettem ki fára való selyemfényű zománcot.Olcsóbb,mint a Tikkurila,és szerintem van olyan jó.De én arra gyanakodtam,hogy egyrészt rendesen lealapozóztam egy kis érdesítés után(a laminált felület elég sima.nem tudom,fogta volna-e a festék enélkül),másrészt a hengerrel annyira rádöngöli az ember a festéket,ráadásul nem vastag rétegben,hogy talán nem pattan meg verődik le olyan könnyen.Más tapasztalat?
Előzmény: stiglinc (168)
stiglinc Creative Commons License 2006.12.13 0 0 168

Nagyon klassz ez a szekrény! És milyen festék volt az, ami ilyen tartós?

Előzmény: violini (166)
violini Creative Commons License 2006.12.12 0 0 167
Juhizs!Emil miatt ne aggódj,várok.De:jól megnézted a 2 kék szekrény közötti polcot?Nagyon el volt tőle ájulva itthon mindenki,és szépen világít nagyon! :-)
Előzmény: juhizs (164)
violini Creative Commons License 2006.12.12 0 0 166

Hogy nálam milyen gyereknek lenni,arról a gyerekeim azért tudnának mesélni ezt-azt,pl. hogy próbálom őket nevelni,ami ma nem túl divatos.És ez ugye nem mindig kellemes dolog.

Mammamija,jól látod!A szegőlecek ott voltak gyárilag,csak parafát ragasztottam bele,hogy ne legyen olyan unalmas.Ja,és hengerrel festettem.Állítólag,aki igazán tud,az ecsettel is szépen dolgozik,de én amellett,hogy disznóólat csinálok vele magam köré,még csíkosra is kenem a felületet.Meg így mintha tartósabb lenne,már 2 költözést túlélt,és sehol nem jött le a festék.

mammamija Creative Commons License 2006.12.12 0 0 165
Nagyon jó lett!!!

De én (mintha) parafát és szegélyléceket is látnék ott.... vagy nem látok????:))
Előzmény: violini (163)
juhizs Creative Commons License 2006.12.12 0 0 164

nagyon jó violini, nálad jó lehet gyereknek lenni, viszont mailt írni nem maradt ma sem időm, bocsánat és most még a riasztó is megszólalt itt....zajlik ám az élet.

Előzmény: violini (161)
violini Creative Commons License 2006.12.12 0 0 163

Na és a szekrény.Barnából kéket, eredetileg a gyerekszobába,de az új helyünkön oda nem fér a galéria miatt,így kiszorult a felnőttekhez.De szeretjük,közétettünk egy Ivar-elemet,és véletlenül a kanapénk is ilyen kék. :-)

Amúgy rá se lehet ismerni,eredetileg tölgyszínű laminált lapból volt(első kép),műbronz fogantyúkkal.

És mégeredetilegebben nem is ezt festettem volna kékre,hanem egy szép vonalú régi nagy,kétajtóst,de azt csak azzal a feltétellel kaptam volna meg,ha nem festem le.(gondolta az anyósom,így majd jobb beltásra térek,mert  milyen dolog már egy kék szekrény,de kicseleztem:most kerülgetheti a pincében a szekrényét,én meg vettem potomért ezt)

4Hópihe Creative Commons License 2006.12.12 0 0 162

ötletes kivitelezés.

:o)

Előzmény: violini (161)
violini Creative Commons License 2006.12.12 0 0 161

Sziasztok!Végre tudtam fotózni.A minőséget nem érdemes figyelni.Ez most egy variáció cipősdobozra.A gyerekekkel együtt csináltuk,süthető gyurmából ragasztottunk alakzatokat a lefestett és matt vizes lakkal vékonyan áthúzott dobozra.Az ő rajzaikat gyűjtögetjük benne.

violini Creative Commons License 2006.12.11 0 0 160
Ez marhajó!Tetszik,van,aki pályázna az errefelé forgolódók közül?Én annyira nem szeretem a műanyagot,hogy csak ott tűröm meg,ahol praktikus okokból muszáj,soha semmit nem csináltam műanyaghulladékból.
Előzmény: stiglinc (159)
stiglinc Creative Commons License 2006.12.11 0 0 159

Az Üvegfestés topicba tette be Michelke:

Kiíró: Néprajzi Múzeum Pályázat címe: Műanyag műveket várunk! Pályázhatnak: Megkötés nélkül bárki pályázhat. Beadási határidő: 2007. január 15.

A Néprajzi Múzeum pályázata.

Tejeszacskóból horgolt lábtörlőt?

"Bakelit"-lemezből hajlított gyümölcsöstálat?

Netán gumilabdából készített konyhai fűszertartót?

Jó ötlet, de a műanyag című kiállításon már mindezek láthatók!

A műanyag kiállítás inspiráló erejében bízva új és különleges kézimunkákat várunk látogatóinktól!

Kérjük, hogy hozzanak nekünk régebbi alkotásokat, vagy készítsenek egészen újakat! Olyanokat, amelyeket valamilyen műanyag nyersanyagból készítettek, és használt vagy elhasznált műanyagok újrahasznosítását vagy újjászületését mutatják be.

A legötletesebb, legszebb darabokat a Nejlonkori éjszakán kiállítjuk!

Jelentkezési határidő: 2007. január 15.

Információ: Joó Emese, Néprajzi Múzeum, Közönségkapcsolati Osztály, 1055 Budapest, Kossuth tér 12., tel.: 473-2439, emese@neprajz.hu.

4Hópihe Creative Commons License 2006.12.10 0 0 158

remekül megláttad a szimbolikát benne. nem véletlen az összeállitás.

örülök,hogy mindnyájatoknak tetszik.

a gazdája már meg is kapta. ma kaptam a visszajelzést,hogy nagyon tetszett a családnak.

Előzmény: violini (157)
violini Creative Commons License 2006.12.09 0 0 157
Nagyon vidám és barátságos,mint egy hóember-anyuka/apuka,sok gyerekéval körülvéve(szó szerint)
Előzmény: 4Hópihe (152)
ildu Creative Commons License 2006.12.09 0 0 156
Tüneményes!
stiglinc Creative Commons License 2006.12.09 0 0 155

Ez tündéri! És nagyon ötletes!

4Hópihe Creative Commons License 2006.12.09 0 0 154

kesztyük zoknik sapkák és a kicsi fejek varrva vannak.

fej lenvászon

polár anyag a zokni és a kesztyük a kicsi sapkák sálak

a nagy sapi-sál pamut passzé

Előzmény: ericica (153)
ericica Creative Commons License 2006.12.09 0 0 153

Jaj de édes, hogyan készült miből van?

Varrni is kellett, vagy csak ragasztva van?

4Hópihe Creative Commons License 2006.12.09 0 0 152

ujdonsólt koszorum.ajtódiszként.

csak a koszoru alap  uj benne, a többi csak uj életre kelt.

violini Creative Commons License 2006.12.08 0 0 151
Én most láttam egy újságban egy képet-ha szkennerközelbe kerülök felteszem-,ahol az üveg alja volt levágva,kis fémtálka alá,a nyakára meg drótból fül,és kész volt a biztonságos,hordozható mécsestartó.Mondjuk a fémtálkán agyalni kéne,hogyan maradjon a helyén...
violini Creative Commons License 2006.12.08 0 0 150
Igen,csatlakozom,az én friss felfedezésem még hogy társítható a Microsoft Picture Manager is,amiben aztán nemcsak kicsinyíteni,de a képminőséget javítani is lehet!  :-)  Reméltem,hogy holnap fotózhatok itthon 1-2 dolgot,pl. hogy én cicvarekkel ellentétben barna szekrényből csináltam kéket,de a párom nem tudja,hol a fotógépe!Gondolom meglesz,ha szerencsém van,még holnap!
Előzmény: mammamija (137)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!