Keresés

Részletes keresés

Free D Creative Commons License 2005.12.06 0 0 1766

Szerintem Te nem akarod megérteni, hogy én (és még sokan mások) mit mondunk.

Nézd csak az első két mondatomat abban a hozzászólásomban, amire reagáltál.

Szerintem nem azonos a helyzet:

- ha valaki önként elhagyja ősei földjét, és elmegy valahová vendégségbe,

- ha valaki ugyanott él, ahol több mint 1000 éve az ősei, otthon van, és hozzá jönnek (hívatlanul) vendégségbe.

 

De lásd, kivel van dolgod: igazad van, a vendégnek kell alkalmazkodnia.

Angliában is, Erdélyben is.

 

Erdélyben a román vendégek első körben a hivatalok (tanácsok, jegyzők, iskolák kirendelt tisztviselői stb.) személyében érkeztek.

Kisebbségben voltak (és hála a Tőled elütő véleményű nyakas székelyek hozzáállásának) sok helyen még most is abban vannak.

Pedig sok helyen igyekeztek betelepíteni drótokat más területről.

 

S hogy mennyire jogos az alkalmazkodás elvárása, arra bizonyíték az elnevezés is, amivel a székelyek illetik őket: drótok.

 

Azért ez a nevük, mert vonatszám pakolták fel őket az elmaradott Havaselvei és Moldvai részeken, ahol nem volt európai infrastruktúra, így többek közt telefon sem, póznák sem, vezetékek sem.

Tehát helyi szokás szerint (ahogy elmaradottabb földrészeken ma is) a vonatok tetején is szép számmal helyezkedtek el.

De amint idegenbe, Székelyföldre értek, az első vezetékek letarolták, szinte kettévágták, lefejezték a fent utazókat. Mert nem vették tudomásul, hogy nem otthon vannak és itt (Európában) mások a szokások.

De azután is csak annyiban, hogy a vonat elején a tetőn egy "őrt" állítottak (nehogy lassabb - és így esetleg visszafordítható - legyen az erőszakos betelepítés), aki ha póznákat látott, elkiálltotta magát: DRÓÓÓÓÚÚÚÚT!!!

No, akkor az egyszerű oláhok megtanulták, hogy fejet kell hajtani a Magyar kultúra előtt - hogy életben maradhassanak... ;-)

 

Ahogyan sok román is megtanulta a székely többségű területeken is az Isten nyelvét, a Magyart.

 

De a hivatal, amelyet olyannyira istenítesz, nem igazán volt hajlandó erre, bár Európában jobb helyeken azért alkalmazkodnak az ügyfelekhez:

Belgiumban a vallon, flamand lakosok igényei szerint,

Svájcban a német, olasz, francia lakosok igénye szerint,

Magyarországon is működhetnek Kisebbségi Önkormányzatok (14 elismert kisebbségünk van), illetve nem hogy tiltanánk, hanem külön támogatjuk a kétnyelvű intézményeket, iskolákat, mert ez is gazdagítja hazánkat.

 

Az út, amit Te elvárnál, a behódolás, asszimiláció útja, egy igazságtalan és kényszerített döntés és hatalom előtt. Ha Te így gondolod, lelked rajta, ám tegyed.

 

De hogy a tartást, gerincességet számon kérd bárkin is, azt erős túlzásnak tartom.

 

Az más kérdés, ha valaki elhagyja a hazáját a jobb megélhetés érdekében és kisebbségként megy vendégnek.

De azért azt sem szabad elfelejteni, hogy a befogadó országok is jól járnak az olcsó munkaerővel, a nagyobb hasznot elfogadják, de annak az árát nem hajlandóak megfizetni.

Ez csúnyán visszaüt előbb utóbb, ahogy arra már voltak és vannak jelek:

Franciaországban a gyújtogatások,

Angliában a metró-robbantások,

az USA területén a korábban erőszakkal betelepített rabszolgák gettóba tömörített utódainak időszakos lázadásai, nem beszélve arról, hogy naponta több latinajkú szökik be hozzájuk, mint amennyi jenki születik - és Ők sem tanulják meg az angolt, majd az angol ajkú jenkik megtanulják az ő nyelvüket: ha figyeled az ami filmeket, már vagy 10-20 éve észrevehető ez a tendencia (a mexikói bejárónővel spanyolul diksurálnak a főhősök).

No és ha megkérdezed, ha már nagyon muszáj, inkább saját nemzetemhez tartozó emberek érkezzenek Pest környékére, mert egy nyelvet beszélünk, egy az Istenünk és valószínűleg hosszabb távon sem lesznek akkora gondok, mint a nagyontoleráns menő országokban, amiket említettem.

Jaaa, hogy ők is emberből vannak és köztük is van, aki jobban szeret kocsmázni, mint a plázákban villogni?

Ezzel speciel én is így vagyok.

De gondolom, nem erre gondoltál, hanem hogy köztük is vannak olyanok, akik egy tál lencséért otthagyták családjukat, őseik földjét:

persze, én is úgy gondolom, hogy elsősorban a gyökerét vesztett emberek hagyják el hazájukat (van, aki kényszerből, az megint más), és valóban: azok közül, akik átjöttek, sok olyan van, akinek csak egy számít: a haszon, a pénz, a Mammon, a Moloch. Vagy iszonyat keményen dolgoznak, mindenkit lenyomva törtetnek, hogy jobb legyen nekik, mint Ceasusescu alatt volt, vagy linkeskednek.

De azok már 10 éve itt vannak (és nyugodj meg: már állampolgárságot is szereztek - no nem olyan könnyen, mint a kínai vagy arab kereskedők, de szereztek).

Az állampolgárság meg azoknak szólt volna ugye, akik még mindig kint vannak.

 

Szóval értem, hogy mit szeretnél, de nem úgy látom.

Mert azért a víz az úr...

 

(Amúgy ezek meg érzelmi alapú kérdések, amik megítélése azon múlik, kit hogyan neveltek - hogy te is megértsd: szocializáltak - és érzelmekről felesleges vitatkozni:

Te egy internacionalista szemléletű dózsa-drukker vagy,

Előzmény: Törölt nick (1762)
Csülkös pacal Creative Commons License 2005.12.06 0 0 1765
kár egy ilyen szarfaszú dózsás gecivel foglalkozni
Előzmény: Ohne Gegentor (1764)
Ohne Gegentor Creative Commons License 2005.12.06 0 0 1764
Ugyanígy baszod kinn az anyádat, jobbágy. Se héberül, sem angolul mégcsak nem is gagyogsz. Mindenféle szar, féllegális melókból veszegeted magadnak a 20 forintos telefonokat, te geci. Itt ugatsz arról, hogy milyen barom az erdélyi magyar? Nézz már magadra...
Előzmény: Törölt nick (1762)
Free D Creative Commons License 2005.12.06 0 0 1763

Hát először is azt kellene megérteni, hogy a tavalyi népszavazásnak két alapvető célja volt:

- dönteni a határon túli magyarok (többi kérelmezővel szembeni) kedvezményes állampolgárságának megadását célzó törvény kormány által történő elkészítéséről,

-dönteni a kórházprivatizációról.

 

Az általad említett politikus megtehette volna, hogy az első kérdés (de mindkét kérdés) kapcsán pár évvel korábban döntést hozzon, nem tette - illetve az is egy döntés volt.

 

Ugyanakkor a szememben mindazoknak nőtt egy kicsit a respektje (az említett illető esetében ez még mindig kevés ahhoz, hogy pozitív legyen a mérleg), akik az igen mellett agitáltak (mert ott tartunk 45+15 év internacionalista agitpropja után, hogy erre a föld összes országával szemben agitálni kell):

-közéleti személyiségek (pl. Szili Katalin is ezt támogatta),

-elismert művészek,

-a Fradi, az NB I. bajnoka focicsapatának tagjai (cikket és képeket is láttam ezzel kapcsolatban róluk),

-határon túlra szakított honfitársaink.

 

Tehát ha az általad favorizált vírusok is felülemelkedtek volna szánalmas versengésükön a másik szánalmas bandával és belátják,hogy egy nemzetéért felelősen gondolkodó ember, pláne az ország jövőjéről döntési helyzetben lévő vezető csakis az igen mellé állhat, akkor az az ő népszerűségüket is növelhette volna.

Nem tették.

 

Úgy látszik a múltbéli berögződésektől minden igyekezet ellenére nehéz szabadulni.

Eddig mindenki, aki nem velük volt, nekik tapsolt, vagy csak egy kicsit is hibát látott ténykedésükben:

ELLENség volt. Mára:

ELLENzék lett.

 

Rossz döntéseik el nem ismerésének következtében ide soroltá(to)k először:

-a parlamenti ellenzéket (joggal),

 

majd:

-a nem feltétel nélküli, józanul gondolkodó (nem fideszes), a hibákat hovatartozástól felsimerő magyar állampolgárokat,

 

aztán:

-a határon túli véreinket (mert a kormány rossz döntéséért nem ajnározzák azt),

 

miként:

-a jogállam elveinek gyakorlati betartása felett őrködő, kormánytól független -adott esetben annak törvényes működését garantáló - szervezeteket (MNB, Ügyészségek, Alkotmánybíróság, PSZÁF)

 

Hát tegyék. Aki nem tanul a hibáiból, arra ítéltetik, hogy újra átélje azokat.

Lehet mindenkiből ellenséget/ellenzéket kreálni, a végeredmény (míly meglepő!) az lesz, hogy visszarúgnak.

 

Gondolom, most majd az jön, hogy az EU összes hivatala is az általad említett politikus népszerűsítése miatt bántja ezeket a szent és feddhetetlen embereket, akiket te ormányodnak gondolsz:

 

http://index.hu/gazdasag/magyar/bukt051201/

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (1761)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.06 0 0 1761
Én még mindig nem értem, hogy miért csinál ilyen hatalmas cirkuszt az ellenzék és a (zömmel ellenzéki kézben levő) média a tavalyi kamu népszavazásból, melynek célja O.V. népszerűsítése volt.
Free D Creative Commons License 2005.12.06 0 0 1760

Tudod, van, aki úgy lett más ország állampolgára, hogy nem hagyta el a szülőföldjét.

És van, aki elhagyta a szülőföldjét, és más állampolgár akart lenni.

 

De ha már elemzés, akkor nem tudom, honnan szakadt beléd annyi rosszindulat,

1) hogy az első kategóriát: lebarmozzad, mert azt a nyelvet beszéli, amit ősei, és azt a nyelvet fogadja el, amelyhez ősei is tartoztak és amelyhez tartozónak vallja magát.

 

2) hogy feltételezd, hogy aki annyi bajban is kitartott szülőföldje és származása, kultúrája, nyelve mellett, az most át akar ide jönni (aki akart, már átjött, származástól és identitástól függetlenül);

 

Szerintem szlovákok közül egyre kevesebben beszélnek magyarul, mert egyre kevesebb az olyan település, ahol ez a többségi nyelv, viszont a felvidéki magyarok ugyebár magyarul beszélnek, bár talán ők is egyre kevesebben tudnak/mernek;

 

Arról nem beszélve, hogy az (általam nem szeretett) EU létrehozásának is egyik fontos eleme a "munkaerő szabad áramlása" amely fellendítheti a gazdaságot.

 

Ugyanis bár sok a munkanélküli, mégis vannak területek, ahol munkaerőhiány van, ilyen pl. a közszférában a gondozói, ápolói munkakör stb.

 

A hazai segélyezés pedig lakhelyhez kötött.

 

Vagyis aki országot vált a megélhetésért, az dolgozni megy, nem segélyért:

összekevered nemzetemet egy másik, országunkban is megtalálható, a IV. kerületben vagy Zámolyon (most már inkább Strassbourgban) egyenesen burjánzó nemzetiséggel.

 

Mert ha tenni akarsz az ellen, hogy más ország állampolgárai dolgozzanak annyiért az említett megyékben, hát akkor menj oda, és vállald el helyettük ugyanannyi pénzért.

Ha Neked ez a hazafiság.

 

(Egyébként nincs még egy ilyen nemzet, amely megtagadná véreit: a szomszédos Horvátország már évekkel ezelőtt lehetővé tette, hogy a világon bárhol élő horvát nemzetiségű emberek állampolgárok lehessenek - mert nem feltételezte saját nemzetének minden tagjáról a rosszat, hanem mert az övéitől azt remélte, hogy adni fognak a hazájuknak, nem csak kérni; ahogy a németek is vállalták az egyesülés veszéályeit, pedig ek

lég nagy volt a leszakadás - de nálunk még csak erről sincs szó: a hovatartozás elismerése elsősorban jelképes; de hogy hozzád közelebb álló példát hozzak: Izrael is -hosszas vita után - megszervezte, hogy a háború sújtotta Afrikából kimenekítsék nagyon-nagyon régen, tán Salamon király idejében elszakadt, már más külső jegyekkel is rendelkező véreiket. De hát nálunk úgy látszik, eredményesen működött a 45 évi internacionalista diktatúra dezinformáló, lélekromboló gépezete.)

 

Egyébként még a barom is védi a sajátjait.

 

De van, aki csak a saját pénztárcáját.

 

Lelke rajta.

 

A szégyen pedig mindannyiunkon, akik e hazában élünk.

 

 

Előzmény: Törölt nick (1759)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.05 0 0 1758
Ki írta? Olyan Szentmihályi Szabó Péter stílusú...
Előzmény: takacsi (1749)
Free D Creative Commons License 2005.12.05 0 0 1757

"HALLJA MÍG ÉL:

  AZT TAGADTA MEG, AMIT ÉR

 

  S ELVONTA PUSZTA KÉNYE VÉGETT

  KÍVÜL-BELÜL MENEKÜLŐ ÉLŐ ELŐL

  A LEGUTOLSÓ MENEDÉKET"

 

(J.A.: NAGYON FÁJ)

 

Még ha a fidesz bukott volna meg.

De a Nemzet bukott meg.

S volt olyan párt hazánkban,

aki e bukás mellett agitált.

 

S e pártnak még mindig vannak hívei.

A hazaárulás nem évül el.

 

Ez is csak nálunk fordulhatott elő.

 

 

Lassan írom, hogy mindenki megértse:

 

N e m   k é n e   ö ssz e k e v e r n i   a z   o r sz á g o t   s e m   a z   M P SZ -sz e l, s e m   az   M SZ P -v e l.

Előzmény: Törölt nick (1733)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.05 0 0 1756
Figyelemmel a mai nap somorú évfordulójára egy Wass Alber vers:

Nemzetemet dúlta már tatár,
harácsolta török,
uralkodott fölötte osztrák,
lopta oláh, rabolta cseh.
Minden szomszédja irigyelte mégis,
mert keserű sorsa
istenfélő nemzetté kovácsolta.
Becsület, tisztesség, emberszeretet
példaképe volt egy céda
Európa közepén!Mivé lett most?
Koldussá vált felszabadult honában,
züllött idegen eszmék napszámosa!
Megtagadva dicső őseit,
idegen rongyokba öltözve
árulja magát minden utcasarkon
dollárért, frankért, márkáért,
amit idegen gazdái odalöknek neki!
Hát magyar földön már nem maradt magyar
ki ráncba szedné
ezt az ősi portán tobzódó
sok-száz idegent?
Ébredj magyar!
Termőfölded másoknak terem!
Gonosz irányba sodor
ez a megveszekedett új történelem!
Csülkös pacal Creative Commons License 2005.12.04 0 0 1753
Előzmény: Törölt nick (1746)
Csülkös pacal Creative Commons License 2005.12.04 0 0 1752

ha az a dózsás vagy, aki megkért, hogy győzzük meg, hogy Igennel szavazzon a dec. 5.re, akkor emlékszem

 

annak az igennek szívből kellett volna jönnie

de erről egy komcsi dózsásnak minek bezsélni

Előzmény: Törölt nick (1747)
green_d Creative Commons License 2005.12.04 0 0 1751

Bajnok!

 

Dr Ron Webber látott már? :-))

Előzmény: Törölt nick (1733)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.04 0 0 1750
Olvassátok el a magyer nemzet onlineon a fradimentő berkowitz cikket.
takacsi Creative Commons License 2005.12.04 0 0 1749
Megtörtek egy nemzetet. Időlegesen. DE:

Ahogyan szavaztál...


Ahogyan szavaztál, úgy bánjanak veled!
Úgy mondjanak neked IGEN-t, avagy NEM-et!
Úgy nyújtsanak feléd majd segítõkezet,
Ahogyan szavaztál, úgy bánjanak veled!

Úgy mentsenek ki a lángban álló házból!
Úgy húzzanak ki a vad, dühöngõ árból!
Éhhalál küszöbén úgy kapj majd kenyeret,
Ahogyan szavaztál, úgy bánjanak veled!

Épp olyan hű legyen hozzád feleséged!
Fiad tiszteljen, vagy tagadjon meg téged!
Aszerint áldják, vagy átkozzák majd neved!
Ahogyan szavaztál, úgy bánjanak veled!

Hogyha IGEN-t mondtál, az Úr legyen veled!
Hogyha NEM-et, Õ se bocsásson meg neked!
Ne lásd meg a Mennyet, Pokolban a helyed!
Ahogyan szavaztál, úgy bánjanak veled!

Mert ki elfeledi, megtagadja népét,
Aki elveszejti vér szerint testvérét,
Nincsen rongyabb annál, mentsége nem lehet!
Ahogyan szavaztál, úgy bánjanak veled!"


*
Előzmény: Törölt nick (1733)
bordi_a_lütyő Creative Commons License 2005.12.04 0 0 1748
"hiszen a Gyurcsány kormány lesz az első, amelyet az ország ÚJRA fog választani."

Fletot eddig pár száz maszop tagon kivül még senki sem választotta meg. Remélem ez tavasszal sem lesz máshogy
Előzmény: Törölt nick (1733)
Csülkös pacal Creative Commons License 2005.12.04 0 0 1745

azt nem értem mit keresnek itt komcsi dózsások!?!

 

Bicska Makszi Creative Commons License 2005.12.04 0 0 1743
vigyázzá me belegyalogolsz a késembe
Előzmény: Törölt nick (1742)
sergiototta Creative Commons License 2005.12.04 0 0 1741
komcsi zuzmó
Előzmény: Törölt nick (1739)
sergiototta Creative Commons License 2005.12.04 0 0 1738
:DDDDD
Előzmény: Törölt nick (1737)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.04 0 0 1737
Csak nem azért, mert akkor lesüllyedsz az ő szintjükre, és legyőznek a rutinjukkal? :-)
Előzmény: sergiototta (1736)
sergiototta Creative Commons License 2005.12.04 0 0 1736
komcsikkal nem vitázom :o))
Előzmény: Törölt nick (1735)
sergiototta Creative Commons License 2005.12.04 0 0 1734
nem a fidesz, a nemzet bukott meg december 5.-én
de azért Te csak örüljél neki
Előzmény: Törölt nick (1733)
Törölt nick Creative Commons License 2005.12.04 0 0 1733
Éljen 2004. december 5-e, amikor a fityesz megbukott a népszavazáson. Ezt a mai napig nem tudták feldolgozni. Ennél nagyobb pofon csak a tavaszi választás lesz számukra. Viktor szavai szerint a tavaszi szelek nagy változásokat hoznak, hiszen a Gyurcsány kormány lesz az első, amelyet az ország újra fog választani.
Előzmény: Csülkös pacal (1729)
Csülkös pacal Creative Commons License 2005.12.04 0 0 1732
szimpik (mint kb. a hányás)
Előzmény: takacsi (1731)
takacsi Creative Commons License 2005.12.04 0 0 1731
Aranyos ez a fibisz-gitler-lopcsány bagázs...
Csülkös pacal Creative Commons License 2005.12.04 0 0 1730
nézzétek a HírTV-t
Csülkös pacal Creative Commons License 2005.12.03 0 0 1729
FIGYELEM !! FIGYELEM !!!

2005. december 5-én Verőcén avatják fel a Wass Albert-parkot és az író bronz szobrát.

Bethlen Farkas polgármesternek hála, kinek nagyapja gróf Bethlen Béla volt, Észak-Erdély utolsó kormánybiztosa.
Jelen lesz Tőkés László, Böjte Csaba, Tempfli József, Wass Albert fiai, stb az ünnepség fővédnöke Beer Miklós váci megyés püspök.
Remélem minél többen leszünk, aki tud és ráér jöjjön el, megéri!
 

 
szol Creative Commons License 2005.11.30 0 0 1728

vicc vagy... :-)

Előzmény: Törölt nick (1722)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.30 0 0 1726
Kövér László (Fidesz-MPP) - Országos lista

1959. december 29-én született Pápán (Veszprém megye).

Az általános és a középiskolát Pápán végezte, 1978-ban
érettségizett a Türr István Gimnáziumban. 1978-1979-ben
sorkatonai szolgálatot teljesített. 1986-ban az Eötvös
Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán
szerzett oklevelet. Az egyetem elvégzése után, 1986.
február-szeptember között az MSZMP KB Társadalomtudományi
Intézetének ifjúságkutató csoportjában dolgozott
tudományos segédmunkatársként, majd fél évig ismét katona
volt. 1987-1988-ban az MTA-Soros Alapítvány
ösztöndíjasaként a közép-európai társadalmi mozgalmakat
kutatta. 1984-t?l 1988-ig a Jogász Társadalomtudományi
Szakkollégium (1988-tól Bibó István Szakkollégium) -
melynek 1983-ban egyik alapító tagja - szeniora, illetve
nevel?tanára volt. 1984-ben a Századvég cím?
társadalomelméleti folyóirat egyik alapító szerkeszt?je.
1985-ben egyik szervez?je volt a Szarvason rendezett
országos szakkollégiumi találkozónak. Ugyanebben az évben
az Országos Tudományos Diákköri Konferencián els? díjat
kapott a Duna menti népek konföderációs elképzeléseir?l
írott Halhatatlan utópia cím? dolgozatáért.
A KISZ-t?l való szervezeti elkülönülés gondolata
el?ször a szakkollégisták 1985. évi szarvasi táborában
fogalmazódott meg. Elképzeléseiket 1988-ban sikerült
megvalósítani: egyike a Fiatal Demokraták Szövetségét
létrehozó harminchét fiatalnak, 1988. március 30-án a
Bibó István Szakkollégiumban a Fidesz megalakítását
eldönt? tanácskozás vitavezet?je.

Tovább nem is folytatom.
Előzmény: Törölt nick (1725)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.30 0 0 1725
Ha nem érted, akkor magyarázd már el nekem, hogy hogyan lehet arra a pártra szavazni, ahová szavaid szerint egykori "elnyomó" párt tagok a tagjai? Ja és Matt a vér valóban nem válik vízzé. (pozsgay, szűrös, kövér, martonyi, de lehet hogy a thürmer is fideszes lesz) Kövér mszmp tagságával mi a helyzet polyci ?
Előzmény: Törölt nick (1724)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!