Szerintem szaladj vissza vele a vétel helyszínére, és a zörgést, illetve az izzóhiányt orvosoltasd azonnal...
Ami viszont a laptopvinyót illeti, az eszem megáll, miből gondoltad, hogy kezelni fogja? Nem egy PC-re dugod rá, könyörgöm... tök más cucc, mint amit vár... képzeld, NTFS-t se olvas, csak FAT, és FAT32 jön be neki... ez is meglep? Szerintem hót evidens... :))))))))))))) No ne vedd a lelkedre, de itt talán az elvárásokkal van a baj, mellesleg, ha előbb megkérded, nyilvánvalóan nem próbáltad volna, és nem írnád le negatívumként... :)
Bájdövéj, üdv a fedélzeten, és sose legyen nagyobb bajod vele, mint amiket felhoztál, és vélhetőleg könnyen orvosolható... :)
Én inkább a Kleber Krisalp HP-re, vagy Firestone Winterhawk-ra szavaznék ebben az árfekvésben. Ha esetleg segít olvasd el a totalcar.hu-n a gumidoki ajánlásait.
Úgy értettem, hogy mivel az autó a felhasznált üzemanyagot és a megtett utat veszi alapul így araszolgatás közben elég extrém értékeket is kijelezhet. De igazából csak azt akartam jelezni, hogy más márkánál is ugyanúgy előjön ez a jelenség és ettől még a havi átlagfogysztásom mindig jó volt. Már amennyire jó lehet a fogyasztás egy 1,2-es kombi autónál :))) Jól tippeltél. ;)
Rulez majd akkor lesz ha már a kezeim között tudom a cee'd kormányt, addig csak álmodozom és olvasom a többiek tapasztalatait. Egyébként most pont azon dilemmázom, hogy 1,6-os benzinest vagy dízelt akarjak inkább.
Ha már garanciánál tartunk; a 7 éves az gondolom pontosan megnevezett alkatrészakre vonatkozik?
Azért kérdezem, mert ha pl. rakatok bele immobilisert és pl rá pár hónapra mondjuk elkezd rángatni akkor a szerviz ugye nem mondthatják azt hogy hozzányúltak a gyujtáskábelhez az utastérben innentől ugrott a garancia?
Gyári riasztót utólag nem lehet berakni ezt mindenki jól vésse az agyába:)
1./ ha gyári lenne kéne hozzá olyan kulcs is amiben beépitett távirányitó van ,mivel ceedhez nincs táviányitó külön, Szal ne döljön be senki a gyáridumának mert nem lehet utólag ilyet beszerelni vagy ha megrendeled kb 150e-200e körül állhatna meg (új kulcsok, egység,programozás,stb)
2./Amit én szerelek Nem gyári de jobb mint a gyári és lehet böviteni bármikor(emelésérzékelő,légnyomás,ütés.stb.
A fórumról jött már pár ember hozzám és senki nem panaszkodott rám és bizom benne ez a tendencia fent fog állni ezután is:)
Szerintem ez egy papagáj , ugyan azt irja mindig.Nekem is volt corollám és bizony gariba váltott cseréltek nagy megbizhatóságról ennyit,néha a müanyagok ott is szóltak.
Mi a véleményetek a nov. 30-i Népítéletről? ("A meglepetés erejével...") Már vagy harmadszor frissíti, de új észrevétele nincs. Az ellenség hangja?...
Egyébként a gázolaj árának várható további drágulása (http://www.vezess.hu/hirek/tul_sok_dizelauto_sulyos_gazolajar/12303/) miatt egyre inkább úgy néz ki, hogy az én évi 14-15e km-emmel a benyás 1,6-os motor lesz a jó választás.
hát ha ez szerinted normális, akkor elárulom hogy az off mitsubishikben nem kúszik sehová. Direkt megfigyeltem, gyakran megyek M1-M3 - tehát judapesten, akarom mondani budapesten keresztül, sőt nekem még inkább LEfelé mozog a mutató (autópálya után) Mellesleg 1.2 64LE (jól tippeltem?) Fabia kombi után cee's sw nagyon rulez! Irigyellek. ;-)
Gratula az új tulajoknak, sok-sok gond nélküli km-t mindenkinek.
Fogyasztás témához hozzászólva. Nekem a második tankolásra is 7L alatt volt az átlagfogyasztás, amivel nagyon meg vagyok elégedve. Ráadásul a fedcomp is ugyanazt az értéket adta, mint a tankolás utáni saját számításom.
Dugóban araszoláskor, illetve alapjáraton nekem is megugrik felfelé a kijelző által mutatott szám, de utána szépen visszaáll a "normál" értékekre. Valahol olvastam infót arról (igaz OFF márkánál), hogy az alapjárati fogyasztást hogyan kalkulálja a comp hozzá a menetközbeni átlaghoz, megpróbálom előkeríteni azt a hozzászólást.
Ha teletankolod az autót, akkor az első 0-100 km átlagfogyasztás hirtelen változik, még nagyon befolyásolja a pillanatnyi fogyasztás. Ha közvetlenül tankolás után dugóba kerülsz elég magas lesz az az átlagfogyasztásod. Ezt én már tapasztaltam 8.6-9.2! Tegnap autópályáztam 400 km az M7-esen, 7.3 volt az átlag. Már 2000 km bele tettem:)
Eddig csak olvasgattam a fórumot, de mostmár újdonsült Cee'd tulajdonosként igyekszem majd aktív lenni. Tegnap vettem át az autót.
Paraméterek:
1.4 LX plus
zöld metál (állítólag nincs túl sok belőle)
Kaptam hozzá ajándék szőnyeget meg csomagtértálcát, és mivel raktáron volt az autó, a metál fényezés is majdnem ingyen volt. Vettem rá oldal és sarokvédőt, és tetettem bele riasztót is.
Átvétel után volt egy kis gond, de a szervizben 5 perc alatt elintézték. Jelenség: fényszóró felkacsoláskor elsötétült a műszerfal. Ok: az LX-ben nincs műszerfal fényerő állítás, helyette egy rövidzárral van összekötve a két lógó kábel, ami kontakthibás volt. Megoldás: forrasztás.
Az autó nagyon kényelmes, csendes és jól megy. Sok márkát kipróbáltam, mielőtt megvettem. Eddig maximálisan teljesíti azt, amiért lecseréltem. (Ignis volt előtte)
CD és MP3 hallgatáskor a hifi is jól szól. A rádióhoz viszont tényleg kellenének a csipogók.
Sziasztok! Próbálta már valaki a szélvédőmosó fúvókáit állítani? Úgy érzem nagyon le "hord" az enyém, mert közvetlenül az ablaktörlőhöz megy a permet legnagyobb része, de most megnéztem, és én úgy látom, hogy ez fix, és nem tudtam állítani rajta.
A fogyasztásom nekem beállt fix 6,4 literre ( kijelző szerint), gondolom az is hozzájárul, hogy elég sokat megy az ülésfűtés, a feleségem nagyon fázós :) (nagyrészt Budapesti adat)
Én még csak most tervezem, hogy jelenlegi Fabia Kombimat Cee'd SW-re cserélem (pontosabban tettünk egy látogatást a Lurdyban, de az ott lévő értékesítő kolléga szerintem a konkurenciának dolgozott :) ), úgyhogy Kia-s tapasztalatom még nincs, de a Fabianal ugyanígy csinál a fogyasztásmérő a dugóban, simán felkúszik 10-re vagy még tovább is ha araszolok a sorban, aztán mikor újra rendes tempóval tudok haladni akkor minden visszaáll a rendes kerékvágásba. Szerintem ez teljesen normális jelenség...
Egyszer engem is megtréfált a pill fogyasztás mérő. Még az elején, azt hiszem az órát akartam beállítani, majd elindultam és olyan értékeket írt ki, hogy majdnem lehidaltam, nekem is kúszott felfelé álló helyzetben, stb. Már majdnem vittem vissza a szalonba és akkor vettem észre, hogy gallonban dolgozik a szerkezet. Valószínűleg véletlenül hosszabban nyomhattam meg az up gombot. Azonnal visszaállítottam és azóta faszán működik.
-----
Az elején az is megtörtént velem, hogy a levegő fújásírányának állításánál azt vettem észre, hogyha a test(közép) irányába állítom, nem fúj semmit. Egyből eszembe jutott a fórum, hogy valaki ugyanezt írta: az elektromos lapátállító motor nem jó. El is keseredtem, hogy ez sajnos nekem sem működik, mígnem egy perc nézegetés után észrevettem, hogy a légkiömlő nyílások manuálisan el voltak zárva. Eltekertem jobbra a gombokat és láss csodát, levitte a hajam.
A tapasztalt számomra: az autónak semmi baja, csak meg kell ismerni. Remélem nektek is csak ilyen "problémák" vannak és semmi komolyabb!
Igen, én voltam az! Akkor mi már félig-meddig tényleg összefutottunk. Hát neked is elég sokáig tartott mire át tudták adni a gépet... A 2000-es olajcserével kapcsolatban én a következőket tudom. Az 1.6-os benyásra lett volna kb. 15.000,-Ft, úgy hogy a munkadíjat és az olajszűrő árát elengedik. Ebből következően a dízelé kb. 25 rongy lehet, mert ugye ebbe két literrel több olaj kell. Azt is megkérdeztem milyen olajat használnak, de csak azt sikerült megtudom, hogy Total. Nekem a mostani futásteljesítményem alapján (600 km felé közelítek) csak jövő év januárjában lesz ez aktuális, addig meg biztosan mindenki fog árat emelni.
Mondjuk én úgy inditottam hogy a középkonzol alatti elektronikát kiszedtem és kivettem belőle a csipogot mert idegesitett volna:) hiába ilyen rossz ember vagyok soha nem kötöm be magam:)
utánna nézek mennyi és mit hova kell kötni:) hogy müködjön is ,mert nincs kivezetékelve gyárilag . nemtom mikor írok mert rengeteg melóm van de jövöhétre tudom majd elvileg.
Persze hogy nem találták mert csak 1 helyen lehet megfogni a kocsiban a vezérlést:) a középkonzol alatti dobozban narancssárga /sárga és citromsárga vezeték . De a citromsárgából 4 is van szal kikell mérni és ide-oda negativval vezérel.
az hogy dugoban nő az átl. fogyasztás az szerintem természetes, hiszen akkor is van üzemanyag felhasználás. a másik jellemző pedig ilyenkor hogy az átlag sebesség csökken.
pl nálam 1 és 2 es fokozatban 14-25 l között változik a pill. fogyasztás (enyhe gyorsításra, ha paprikásabbra veszem a 30-at meghaladja) majd ahogy elérem az utazó sebességet akkor kisimul beáll a szemnek tetsző 4-8 liter.
nálam is megy felfelé dugoban az átl.fogyasztás. kivétel akkor mikor az automata start-stop funkció kapcsol mert akkor leállitja magát illetve inditja.- ez a funkció viszont araszolásnál nem jó.
Most hirtelen nem tudom, olyankor Gallon/100mérföld, vagy mile/gallonban mér? Mert ez utóbbi pont a fordítottja, a nagyobb szám a jobb. 1 gallonnal 20 vagy 30mérföldet tudsz megtenni alapon történik a számolás?
Ha álló helyben egy dugóban elfogyaszt a gép 1 litert majd mész 20km-t amire 5l-es átlaggal megint 1 litert, akkor az átlag 20 km re 2 lityi azaz 10l/100km. Ezért növeli meg a dugó és az araszolás az átlagot rettenetesen.
GALLONBÓL LITERBE, mind a pillanatnyi, mind pedig az átlagfogyasztás mérőt átállítani,az "UP" (Felfele) gomb 3 másodpercnél hosszabb megnyomásával lehet!!
Köszi, én is neked, meg a leendő babához is. Amit akkor láttál dakart az enyém volt valószínűleg, de ma amikor átvettem még kettő ilyen volt az udvaron. Azt mondták, hogy a vevők meglátták az enyémet és az alapján kérték ezt a színt. Amúgy én is ha a vezetékneved Szat.... kezdődik akkor én is láttam a tiedet, mert akkor vetted át, amikor ott voltam ügyintézés miatt. Csak abból gondolom, hogy a tied lehetet, mert aznap csak egy SW-t adtak át addig és rá pár órára írtad, hogy megkaptad végre. Az átadásnál több mint fél órát néztem a kocsit, de nem találtam semmit. Minden elektromos kütyü ment rajta. Kb. 1 óra volt összesen, úgy hogy használtat is hagytam ott. A 2000km-s olajcserét nekem is felajánlották, de én hülye nem kérdeztem meg, hogy mennyi lenne. Ha reális, megcsináltatnám. Nekem igazán csak annyi problémám volt, hogy okt. legvégén a kocsi a kereskedésben volt és csak ma vehettem át. KB. 5 perce voltam kint és gyönyörködtem benne. Nekem eszembe sem jutott volna hogy Kia Ceedet vegyek, de a sok pozítiv teszt és ez a fórum meggyőzőtt, hogy ez az autó a kategória legjobb választása. A 7 év gari is döntő volt.
Ez nem baromság, tényleg, én is olvastam régen, a kézikönyvben benne van, hogyan kell átállítani gallonbról literre!! Hosszan kell nyomni, nem tudom melyik gombot/
Nincsenek nagy tapasztalataim mivel 220 km körül van az autóban, amiből 60 km volt míg felértem Tatabányáról. Addig 4.9 volt a fogyi. Azóta sajnos csak dugóban tudtam vele közlekedni, ami szó szoros értelemben vett pesti dugó, értsd 1-2. fokozat a sebességváltóval. A fogyasztás napról napra kúszik fel, most már 6.8-6.9 körül van, de gondolom megy ez még feljebb. Mikor jöttem haza szerencsére nem volt dugó és tudtam "normálisan" közlekedni vele. Rögtön elkezdett lefele menni az átlagfogyasztás...
Lehet, hogy mondok számodra valami érdekeset. Én ma hoztam el az autómat, is amikor kijöttem a szalonból kiderült, hogy otthagytam valamit. A lényeg, hogy kb. 8 km-s szakaszon 11,2 írt a fogyasztásmérő. Rákérdeztem, hogy hogy lehet ez, egy kicsit durva. Azt mondta a szervízes, hogy valószínűleg gallonban és nem literben mutatja a computer a fogyasztást. Valamit állított rajta, meg kértem, hogy az óra, dátumot is állítsák be. Majd láss csodát a visszautam Gödöllő-Budapest+egy kis dugó 5,6 átlagra jött ki. Még nem néztem át a leírását, lehet, hogy egy nagy baromság az egész(és csak elterelés volt), de nézz utána hátha.
A legbiztosabb az, ha teli tankolod, majd 100 km (vagy több) után, ugyan annál a kútnál, ugyan úgy (az első kattanásig) tankolj tele, majd számold ki a fogyasztást.
Na, ez más megvilágításba helyezi a dolgokat. Ezek szerint lehet, hogy a fedcomp-nak valami sajátossága az alapjárati fogyasztás emelkedés. ELég sokat álltam dugóban, szóval lehet, ha még mindig ott állnék, már 12 l lenne az átlag :).
Mindegy, szerdán majd elmesélem, mit sikerült a szervízben alkotni.
Nos, az első tankolás stimmelt, computer szerint 6,1 l volt az átlag, az én számításaim szerint 6,3. Ez még oké, bár ha figyelembe vesszük, hogy azzal a vezetési stílussal és körülményekkel, ahogy és ahol mentem vele, soknak tűnik, ezért kezdtem el gyanakodni, hogy valami nem oké.
Most 111 km-t mentem a legutóbbi tankolás óta, és valóban megcsappant az üzemanyag mutató. Majd 150 km-nél rátankolok, és megnézem, mennyi ment bele. De szerintem a computer relatíve jól jelez. Valami a motorral nincs rendben, de ez majd kiderül.
Attól kicsit félek, hogy a szervízben elhajtanak, de csak nem fognak. Ma a kereskedést felhívtam, ahol vettem, és kérdeztem, szerinte mi lehet a baj, asztonta biztos túlságosan hajtom az autót. Mondom, nem. De márpedig igen. Na kösz.
Nekem is csinált már hasonló furcsaságot a fedcomp. Valamelyik nap alapjáraton ketyegve az átlagfogy tizedesről, tizedesre emelkedett, és én csak bambán néztem, hogy mi van. Aztán mentem néhány tíz km-t, hogy mi történik. Szépen lassan csökkent az átlag, de nem érte el a valóságost. Gondoltam egyett és leállítottam a motort. Néhány perc múlva ismét beindítottam és akkor reseteltem le az átlagot, és a menetidőt, valamint az átlag sebességet. Mindezt álló helyzetben, alapjáraton ketyegve. Ez helyre tette a dolgokat.
Arra a megállapításra jotottam, hogy egyrészt a fenti adatokat egyidőben kell, és mindenképpen csak állóhelyzetben szabad resetelni.
Ha volt másnak is hasonló tapasztalata, hogyan oldotta meg?
Gyári riasztóm van, hogy milyen, azt nem tudom, még nem volt alkalma működni, remélem nem is fog.
Én még a PERMANENTMARK UV gravírozással is védem, az utcán parkoló kocsimat. 24 helyre UV fényben látható festékkel az alvázszámot gravírozzák. Matrica jelzi a gravírozást, így a tolvajoknak állítólag nagyobb a lebukás veszélye. (főleg, ha alkatrésznek, bontásra lopják). Kb. 18 ezer Ft volt,ha jól emlékszem, a Kia szervizek is gravíroznak.
Elnézést, hogy állandóan csak a fogyasztással jövök, de egyre érdekesebb a történet. Most már ígérem, nem untatlak vele sokat titeket, csak hát nagyon foglalkoztat.
A mai fater-menet 7,7-es átlaga után délután 5 körül volt egy kis "túrám" Budapesten, előtte lenulláztam az átlagmérőt. Hát, majdnem sírva fakadtam.
A dugóban araszolgatás közben 9,2-re mászott föl az átlag!!!!!!!
Az egészben az a fura, hogy álló helyzetben, tehát a gázra még csak rá sem néztem, folyamatosan emelkedett a fogyasztás, kb. 20-30 másodpercenként egy tizeddel. Így lett 9,2.
Aztán estefelé hazamenet, jóval gyérebb forgalomban lement 8,5-re. Klasz. A meganom is ennyit evett, de az benzines volt.
Kíváncsiságból rámentem az autópályára, Gödöllőig és onnan vissza. Az átlag lement 6,5-re, ami viszont már egész egészséges, tekintve, hogy a legutóbbi tankolás óta 111 km-t mentem, ebből kb. 80 km budapesti forgalom.
Csakhogy, az a 9,2-es fura fogyasztás nem fér a fejembe. Mármint az, hogy álló helyzetben folyamatosan zabálta a gázolajat, legalábbis a computer szerint. Ez normális jelenség? Egy dízeltől nem sok egy kicsit a 9-es fogyi, még dugóban is?
Ja, amúgy nem hagyom túl alacsony fordulaton se, tudom, hogy az sem tesz jót neki. De 1500-2000 fordulat között hasznával jön ki a 8-9 liter.
Gratula az új tulajoknak, látom, megint bővült a csapat! :)
Ma kicsivel dél előtt egy ezüstmetál CRDI EX-et engedtem be magam elé, KNC-xxx frsz-el, a csatárkay-zöldlomb utcák környékén... :) Esetleg innen való? Amúgy, ha igen, üzenem: óvatosabban kolléga! ;)
Az EX-ekben alapon van gyári riogató... egynek jó, bár mint minden gyári cuccal, nekem kétségeim vannak ezzel kapcsolatban... az enyimben figyel mellette más is, tuti, ami fix...
Más: Ma kezembe kaptam a törzskönyvemet... innentől már nincs árfolyam-leskelődés...
Először is gratulálok a verdához! Másodszor örülök, hogy végre valaki más is Gödöllőn vett autót. Én amikor még november elején jártam a szalonban "meglátogatni" az autómat az hosszan tartó átadás miatt, a belső udvarban láttam egy sárga szídet. Lehet hogy a tiéd volt ? Tényleg nagyon jó volt élőben ez a Dakar Yellow! Rendben ment minden az átadással; sokat kellett-e rá várni, neked is felajánlották a 2000 km-es olajcserét szőrő és munkadíj nélkül, stb.?
Sajna nem tudok válaszolni a kérdésedre (ET méret), mert a felniket a kereskedő szerezte be, én csak kiválasztottam. Állításuk szerint azt a méretet vették, amelyik jó a kocsira az eredei helyett.
Sziasztok! Végre nekem is megvan, nemrég hoztam haza. Gödöllő-Budapest, + Pesten egy kis dugó 5,6 liter az átlag. Ment a fűtés végig. A motor nagyon nyomatékos, kapaszkodtam az ülésbe néha:). Az extrák nagyon jól műkődtek, pl. az ülésfűtés fél percen belül már meleg volt, a hőérzetet nagyban növelte. Eddig minden tökéletes, remélem így is marad.
Hozzáteszem , hogy ez napi 60 kilométerekből jött össze ami városon kívüli utakat jelent.Többnyire 80-90-es sebesség mellett. A fed.comp. 51-es átlagot mutat.
Az alacsony fordulaton való kínzás biztos nem fog segíteni Rajtad.
Mivel a negyedik és az ötödik elég hosszú(nézdd meg a műszaki adatokat)
nem is igazán jó 60 alatt a negyedik illetve 75-80 alatt az ötödik.(nem is szereti a gép.
Hiába diesel bizony forognia kell. A nyomaték is 1500 körül jön meg. És bizony a
Ma én is figyelem a bemelegedést, ugyanis reggel -8 fok volt itt a XVII. kerületben. Elindulás után végig dugóztam a városig és utána a városban is. :( Ez meg is látszik a fogyin, szépen felkúszott már 6.7-re, de nem is csodálom. A max sebesség 30 km/h volt és a hőfokmutató alig tudott felkúszni. Persze a meleget fújta befele, amit 20 fokra állítottam. Mikor próbaképpen kikapcsoltam a fűtést, elindult sokkal gyorsabban felfele (még ilyen dugózás mellett is) a hőfokmutató. Visszakapcsoltam a fűtést az említett hőfokkal és a mutató nemhogy felfele nem ment, de még lefele indult el! Szóval ne várja senki dugózás közben, hogy pikk-pakk bemelegszik...
Ma faternak sikerült egy 7,7 l-es átlagfogyasztást produkálnia. Délután megyek a kocsival én is, ha nekem is ilyen lesz, irány a szervíz. Most már nem halogatom meg számolgatok tovább.
Ma megfigyeltem a bemelegedési fázisokat. Csillaggarázs,auto beindit 8.10-kor jégkaparás,kapu nyit-zát 8.14 8.19 motor 70-80 C-os jön a kellemes meleg levegő.
Tegnap nekem is csinálta, ez volt az első hideg ( 0 fok alatti )amikor éjszaka kint állt az autó. Amikor bemelegedett abbahagyta a nyekergést. Lehet, hogy megdermedt a cucc benne????
A Megtehető kilóméterek tankolás után nekem is nőni szoktak. Ezek szerint nem egyedi a jelenség.
sziasztok azt figyeltem meg, hogyha átmegyek egy fekvő rendőrön akkor ez első két lengéscszllapiítő nyekergő hangot ad, de baromi hangosan.olyan mintha full száraz lenne és nyikorog mint a fene. mi lehet a baj?
Nekem egyszer még nőtt is. Igaz, városi araszolgatás után kiértem egy elég vacak országúti szakaszra, ahol 70-80-nál többet nem mertem menni. 9-10 helyett rögtön csak 5 körül fogyasztott, szerintem nem igazán értette a fogyasztásmérő, hogy most mi is van.
Hmm, ez szintén érdekes. Én legutóbb, mikor teletankoltam (kattanásig), akkor mindent lenullázva 734 km-t írt ki megtehető távnak. Azóta ez kb. 700 lett. Pedig mentem vagy 10 km-t, igaz, városban, de nem dugóban.
Mind a két hibáról van szervizjelentés, a hiba elhárításának módjáról. Hozzá állás kérdése az egész. Én vidéki versenyző vagyok és egy "A" kategóriás szervízben dolgozom. Keményen megdolgoztunk érte ,de a gyárban is elismernek minket! Az országban talán 7 db van-volt anno. :D
Én mindig pilanatnyi fogy mérő állásba használom a fed comp.-ot! Az átlagot csak néha nézem meg! És tankoláskor számolj utána,mert CSAL!!! Nekem pl. a megtehető távolság minden tele tankkor max 770km..olyan minta többet nem is tudna kiírni...majd megyek kb .150 km-t és még mindig 770km a megtehető távolság...? Ezt másnak is csinálja vagy ez egyedi tulajdonsága a kis autómnak???
Szia KIA szerint dec.3-4. -re várható, vonohoroghoz.Megvan elsö 300km a kocsiba eddig minden szuper,müszer szerint idáig átlag 6,5l nagyrész pest.Citroen HDI képest hamar nyomja a meleget.Szupi
Érdekes, nekem 7-8 perc alatt eléri az üzemi hőfokot a motor. Szerintem az a titok, hogy menni kell vele (persze ha a dugók miatt lehet), mert alapjáraton tényleg lassan melegszik föl. Én például használtam egy dízel Mercedes Vito-t és húsz perc után még mindig fáztam benne, az üzemi hőfokot a motor meg 30 perc alatt sem érte el!
Ja, most sikerült 5,9-re lecsökkentenem a legutóbbi tankolás óta, de úgy megyek vele, ahogy asszem sose fogok többet. 1200-1500 között tartom a fordulatot, szinte hozzá se érek a gázohoz, szabályosan feltartom a mögöttes forgalmat. Ez senkinek nem jó, se nekem, se másnak.
1 dolgot ne felejtsünk azért el: miközben az autó próbál bemelegedni a 2 fokban, Te a fűtéssel rendesen vonod el a hőt az autótól... Nekem is kb 10 perc a bemelegedés, de az ülésfűtéssel iszonyat lehet a hőérzetet növelni. ;)
Amúgy ma reggel voltam berakatni a váltózárat (Defend Lock), amit 1 óra alatt be is szereltek. Teljesen kultúrált a kinézete, az utas oldalon oldalt van a zár. Beszerelés után nem változott a váltó járása.
A fogyasztás meg a reggeli dugózással (Kerepesi út, Könyves Kálmán körút, Lágymányosi híd és társai...) felkúszott szépen 6,4 literre. A várost nem szereti, de ha 1x-1x odalépek neki, hát még mindig döbbenet mit művel, elképzelni se tudom mi lesz ha bejáratódik! Azt meg végképp nem, milyen lehet boxxal... :D
A langyos levegőt tényleg hamar fújja a venti, de egy dizelmotornál az gyors bemelegedés hogy 15 perc mire városi forgalomban eléri az üzemi hőfokot 2 fokos kinti hőmérsékletnél? Ez az első dizel kocsim, ezért kérdezem. Azt tudtam, hogy egy dizel lassan melegszik, de hogy ennyire... Pozitivuma viszont hogyha bemelegedett akkor lassan hűl le: 2 órás bevásárlás után is még kb. 60-70 fokos a motor miután újrainditom, igy fagyoskodnom csak a legelején kell, ez azért pozitiv.
Emlékezz vissza amikor te megvetted mennyi volt... nekem amikor még "új" volt (most 8500km van benne) volt 5 alatt is a fogyim! most meg...nyomom neki,és 5,7- 6,6L
Én is utólag tettem bele a távirányítást, egyik topic-társ "telefonos" segítségével. Nem olyan veszedelmes, ha van egy kis ezermester-vénád, vagy egy megbízható ismerős szaki! Csak persze a gari miatt jó, ha le tudod igazoltatni valamelyik szakszervízzel! Ha gondolod elküldöm a leírást, hátha tudod használni! Javaslatot nem tudok adni, mert az ország másik felén vagyok.
T.
Ja és gratulálok minden új tulajnak, akinek még nem tettem!
Sziasztok! Én is átvettem végre az autót (szept. 21-én rendeltem, Bp, Autóváros). Eddig nagyon tetszik :) A km óra 8-at mutatott, ebben az is benne volt, hogy teletankolták átadás előtt.
Átlagfogy. este, Bp-n 5,2 :) A hátsó üléssor biztonsági övének visszajelzője nekem is feltűnt, ha megvan a megoldás, ne tartsátok magatokban...
ED (european design) volt a munkaneve a típusnak, csak kiadáskor lett Cee'd. Hogy a törzskönyvbe mi kerül, gondolom a hivatalos modell név, és nem a fantázianév. Monduk sok modellnél ezt nem különböztetik meg...
Én is ilyen DEZENT (N, T, vagy V) alufenit néztem ki magamnak tavaszra 15" méretben! A gumisnál, ahol a BFGoodrich Winter G téligumikat vettem, azt mondták hogy most 19e Ft, de tavasszal is valószínűleg annyi lesz. A gyári Michelin 185/65-R15 gumikat akarom majd rátenni. Mivel az autót kellően stabilnak érzem ezzel az abroncsmérettel is, döntöttem, nem fogok szélesebb, peresebb gumit rátenni. Azért azt meg szeretném tőled kérdezni, te mennyiért vetted, mi az ET méreted (mert ezeknél a felniknél 2 féle van: 40mm vagy 48 mm) és kaptál-e hozzá tehermentesítő gyűrűket a kerékagy - középfurat közé?
Én szereltettem bele távirányítót. Sajnos kedvezményként nem tudták ezt már megadni és így 19e Ft-ot kértek érte. Külön kis távirányító kapcsoló van hozzá, mert az LX+ hoz még csak "normál" kulcs járt, nekem tetszik. A beszereléssel tudtommal nem volt bajuk, faszán működik - bár így utólag lehet hogy ezért kellett majdnem 3 hetet várni a szalonban a gépért és nem a papírok miatt - szét is volt rendesen kapva a kocsim, ahogy ezt korábban is írtam? Kezd gyanús lenni... Mivel én a KiaGödöllő-nél csináltattam, így az utolsó kérdésedben sajnos nem tudok segíteni.
A kocsim LX+ felszereltségű, ami az én elvárásaimnak maximálisan megfelel, és az autóval is teljesen meg vagyok elégedve.
Egy dolog mégis hiányzik, méghozzá a távirányító a központi zárhoz, amit állítólag utólag is be lehet szereltetni. Legalábbis a szervizbe ezt mondták.
Meg is rendeltem hozzá az alkatrészt, de a szervizben (Csomai Kereskedőház-Szombathely, amúgy a kocsit is itt vettem) kifogott rajtuk a dolog, és 3 óra alatt nem jutottak semmire, nem tudták beszerelni- mondván ilyet még nem csináltak, utánna érdeklődnek és vigyem vissza a kocsit (mikor megrendeltem, akkor ezt nem mondták).
Mondanom se kell ezzel nagyon elment a kedvem ettől a "szervíztől", többé nem szívesen vinném ide a kocsim, ahol ennyire nem értenek hozzá....
Kérdésem, hogy v.ki szereltetett e be ilyet, és hogy Sopron-Győr-Zalaegerszeg körzetében tud e v.mi jó márkaszervízt ajánlani?
Az előző autóm ezüst metáll volt, nagyon szerettem, mert keveset kellett mosni. A Cee'd-nek viszont a sötét szín jobban áll (szerintem), ezért választottam ilyet.
A Black Peral-t túl komornak gondoltam, a Piston Grey-re pedig sokat kellett volna várnom, így lett Hike Green.
Nagyon szeretem! Szinte minden fényben más a színe.
A könnyűfém felnik már lekerültek a nyári gumival, ez most a gyári felni Dunlop WS 3D 195/65/15.
Én is mondtam itt és úgy tudom hogy van. Ezért is fújja a meleget (langyos levegőt)nekem már 2 perc múlva, amikor a motor hőfokjelzője még meg sem mozdult. Bár a motor is dízel létére nagyon hamar eléri az üzemi hőfokot. Ha valaki tudja, hol lehet erről hivatalos információt találni és közzétenné, azt megköszönnénk, mert már többször előjött ez a téma és én a neten nem találtam erről semmit!
Ha ez igaz, akkor a fogyasztásra is ki kell hogy hasson egy kicsit, mert a fűtőszál rengeteg elektromos energiát emészt föl és ez visszahat a generátoron keresztül a motorra. Én is 15 percig full állásban nyomom a meleget és az átlagfogyim 6,1 liter - bár erről még nem tudok érdemben nyilatkozni.
Napi tipp: átdolgoztam a májusi cascómat. Jó 22%-al kevesebbet fizetek., eddig 61.000Ft volt. Most 47.480Ft / év. poggyászbiztivel, 10% 50e önrésszel Vidék, C08, partnerk.10% üzleti kedv.5%
Pénteken túra berlinbe, végre lesz egy tartós tesztem is, fogyi adatokkal: lóhal- állában vágtatva :-D oda vissza.
Nekem is nagyon tetszik a hike green szín, főleg ha tiszta (majd moshatod rendesen) és napfény éri. Az elsőre rendelt szídem is ilyen lett volna, sőt az előző autóm is sötétzöld volt. Tavasztól egy kultúrált ezüst színű alumínium felni nagyon jól passzol hozzá. Ja, majd a kiaceed.info-ra is lehetne képeket feltenni a kocsidról, mert még ott nem láttam zöldet. Igaz most nekem ezüst színű az SW-m, kipróbálom ezt is mennyire állja koszt és veri vissza a napsugarakat, állítólag. És ne szomorkodj, itt vagyunk, ha nem is minden nap!
(Olvasom az LX Base-es népítéletben, hogy nagy a klíma felára magas. Majd csak lassan megértik, hogy klíma nélkül autót már csak áron alul lehet eladni, és nem fordítva van a dolog...)
A hátsó öv visszajelző lámpákról ír a használati útmutató, asszem 35 mp múlva elalszik, de ha elindulsz, megint felvillan, aztán bizonyos sebesség után megint elalszik, most nem tudom hirtelen fejből :).
Gratulálok! Na látod, minden jó ha a vége jó! Remélem a gumiszőnyeg problémád is megoldódott!
Nekem a hátsó üléseknél mindig be vannak csatolva az övek (már a szalonban átvételnél is így voltak - lehet hogy nem véletlenül), ezért nem jelez akkor sem, ha egy nehezebb csomagot teszek rá.
Ma végre beléptem én is a Ceed-esek képzeletbeli táborába. :) Átvettem az autót, a kőfelverődés hibátlanul javítva, újrafényezve az a rész, festékvastagság mérővel lemérve, pont annyi mint körülötte vagy bárhol máshol. Szóval tökéletes munka, kárpótlásul kaptam GPS-t. Persze papírt írtunk róla... Teljesen korrektek voltak a kereskedésben!
A lényeg: nagyon állat az autó, nagyon megy... :) Bp-ig 4.9 volt a fogyi, Bp-en dugózva felment 6-ra. Ennyit a bp-i közlekedésről... Próbáltam megnézni 130-as tempónál, de csak 120-ig jutottam, mert nem volt tovább lehetőségem, de valahol 5-5,5 liter körül mozgott a pillanatnyi fogyasztás. Minden tökéletes, most 124 km van benne. :) Illetve 1 dolog nem, az pedig a hátsó sorban ülők biztonsági öv figyelmeztető lámpája. Menet közben kigyullad a 3 emberke, főleg indulásnál. Majd elalszik. Ha hátra ül valaki, akkor vagy ég vagy nem..., de ez legyen a legnagyobb hibája, majd megnézetem.
Azt hiszem nem írok még népítéletet... ;)))) Bár még 2-vel bővült a tegnapi nap folyamán.
Úgy tűnik eléggé elfoglal benneteket az adok-kapok. Véleményem szerint mindenkinek lehet véleménye, de ha nem igazán itt van a helye, akkor észre kellene venni, hogy a határa a vélemény nyilvásnak.
Természetesen nem kívántam senkit sem megbántani!
Sajnálattal látom, hogy hiába bróbáltam terelni a figyelmeteket az autómról készült képekkel, és így vissza vezetni a beszélgetést a topik eredeti témájához.
Nem mozgatot meg senkit, pedig a korábbi hagyományokhoz igazodva igyekeztem megmutatni, hogy a topik lakóinak tábora milyen új autóval gyarapodott.
Pont ezért - is - vettem benzinest, nincs rizikó és így is megy mint atom :D
Én mindig azt mondom, hogy édesmindegy, milyen márka, tökéletes széria nincs, mindig van selejt- Eddig mázlim volt, úgy néz ki, az SW-m is jól összerakott autó :)
Na jól bevásároltam:(( Az 500ml es spurit (piros) adták 3490FT ért,úgy hogy ezt a helyt maga Balatoni Úr ajánlotta telefonon!!! Ez így már kicsit se éri meg,ha 1500Ft lenne akkor abból vennék de így! Már bánom hogy megvettem,azt hittem ez a nagyobb kiszerelés,de látom,h a nagyobb az kannába van!
Tudtommal Bravoból csak a 150lovas T-Jet van, Puntoból van 120 és 150lovas Abarth. :x
Az ismerősöm a 120Le Puntoról beszélt, aminek a turbója 2,5-3ezres fordulatnál kapcsol. Mivel nem 6sebességes a váltója, gondolom szinte folyamatosan megy a turbó, és így jön ki ez a fogyasztás.
Nekem az 1es Focus belseje abszolut nem jön be a kvarcórával és az összevissza vonalakkal (de ez az én véleményem) :x
No, nem akarom szétOFFolni a topikot, szal a témát be is fejeztem :o)
Gondolom a turbónál nagyonnagyon számít, hogy milyen fordulaton használod. Ha elkezdi beszívni a sok levegőt, akkor ahhoz nagyonsok benzin kell. De gondolom lehet alacsony fordulaton is járni vele. 50-nél hatodikba, oszt csókolom. Egyébként én is nézegettem a Puntót, Bravót, pont a turbós motor miatt. Csaképpen olyan volt a kereskedő hozzá (nem) állása, hogy otthagytam. "Majd talán lesz belőle tesztautó, blabla"
Végezetül még valami: nem akartam szét OFF-olni a topikot, de mivel engem nagyon érdekel a Ceed, ezért csak ezt a topicot olvasom. Ezért a ti véleményetekre voltam kíváncsi a Fiat árajánlattal kapcsolatban. Nem értem miért ne beszélhetnénk meg itt néha mást is, esetleg a Ceed-el összehasonlítva. Ne legyünk szakbarbárok.
Ember, miről beszélsz? Fiat fan? Eddig az volt a véleményem, hogy olaszt soha, de utálom az elvakult embereket. Kérek minden hozzászólót a témához, hogy az eredeti hozzászólásomat figyelmesebben olvassa el, mielőtt ilyen címkéket osztogat ki....
A mostani Bravo belsejéhez hasonlítottam, ahhoz képest spártai. Jelzem az én 1-es Focus-omnál egy fokkal sem szebb a belseje, és semmi elfogultság. Jelezném neked is, hogy szimpatizálok elég erősen a Ceed-el, de ez tény.
West (Kia Lurdy)! Szia! Most még csak érdeklődnék, hogy mennyiért tudnál beszerelni USB csatit? LX+-ot vettem, el voltam tájolva (korábban nem is néztem), az átvételkor "esett le", hogy nincs benne USB csati. Hülyeség, de jobb szeretném a zenét pendrive-ról hallgatni.
Akkor az azt jelenti,hogy kb.: 1L gázolaj ára tankonként. Az 100km-enként kb 0,2 deci puszba...csökken annyit a fogyi tapasztalatod szerint? Mind1 ha, nem rángatna nekem megéri!!!
Benzínkúton nem láttam még, inkább autósboltok. Annak idején írtam mailt az oldalon található címre (spuri-adalek@balatonizsolt.hu), hogy hol akarok venni Spurit, aztán küldtek címeket.
Hali! Nekem is a Spuri vált be. Szerintem aki a crdi nagy fogyasztására panaszkodik, ki kellene próbálnia! Tényleg kevesebbet eszik. A multkori tankolásnál kihagytam, 5,2 l-t evett, most két tank óta van benne megint és 4,7 l. Tehát nekem 2-3 decivel eszik többet a hideg miatt, meg persze a nyári 205/55R16 helyett most téli 195/65R15 van a gépen. Egyszer betankoltam valami szar naftát, azt orvosoltam STP-vel, azóta Spuri, gyönyörűen megy, jól indul, hideden sincs traktorhanja.
"Nekem sikerült ugyanis a legutóbbi télen egy műanyag kaparóval nagyon csúnyán összekaristolni a szélvédőmet. Úgy tűnik, ennek a kocsinak elég érzékeny a szélvédője, úgyhogy csak óvatosan!"
Nem biztos, hogy a kaparó volt a ludas. Az elvileg egyenes élű, nincs kiálló dolog rajta. Én tavaly a Lanosomat karcolásztam össze. Későn vettem észre, hogy a jeges hó alatt nagyon poros koszos az üveg, ráadásul épp előtte egy homokszóró traktor ment el mellette. Siettem, nem figyeltem. A homokszemcsék elég szép munkát végeztek...
Nekem is hekó légterelőim vannak, már sokadik autón... azért szeretem, mert nem emelkedik ki az oldalsíkból, így nem csinál szélzajt... viszont ez az első eset, hogy azt figyeltem meg, hogy a jobb hátsó (4db szett szintén), nem 100%-ig illeszkedik... no nem nagyon zavaró, de azért ha tudod, hogy hol kell nézni, látszik... és hát én látom, mint rutinos hekós... (érdekes, hogy baloldalt hátul klappol, elöl szintén)
ha már neked is ez van: létezik, hogy a kezdeti széria miatt csak nekem kicsit még elmérték a lengyel barátaink, vagy mindegyiknél van ilyen?
ez olyan érdekes, sokan panaszkodnak h igy elektro, ugy villany (xsara fórumban is), nekem soha nem volt vele baj, egy trafósor kivételével (120 ekm) meg két biztosítékcsere. A zörgést is csak mostanában kezdte el, 7 évesen. (150 ekm-nél) Nem vészes, sztem 1-2 óra kezeléssel javítható lesz.
Már megszoktam hogy a francia autókon inkább elektronikai hiba van főleg (hiába lássuk be az nem igazán megy nekik . meg más gyárnak se.) De nálam az rakta be a kulcsot amikor szétszedtem a bsi-t mert beázott jó munkás ember módjára levettem az aksisarut(Franciánál meg kell tenni:) ) összerakom minden fasza csak a verda nem indul elfelejtette a kulcsokat :)át zörgök a szomszédba mondom mi a helyzet azt mondják ezen ők már nem csodálkoznak jót röhögtünk kv- meg ilyenek azt felkódolták a kulcsokat és lám beindult a szekér:) De amúgy szeretem a francia kocsikat mert igy legalább mindig van munkám:):):)
Téli CRDI fogyi? No igen, bár az is érdekes, hogy fedcomp szerint nyáron is 6l-t evett, és most a télivel is annyit eszik a hidegebb időben (igazi hidegmég nem volt)...
hozzáteszem, ez full városi fogyi, sőt nem városi, budapesti, ami megint más kategória... itt kevésbé számít a gumi gördülési ellenállása, mert nem sebesség van, hanem sok dugó, lámpa, és araszolás (ez utóbbit amennyire lehet kerülöm persze)...
Szóval ne sírjon, akinek csak télen 6l... nekem mindíg annyi, és ha így folytatódik az áremelés, lassan jobban megéri benzinest tartani, mert amennyivel többet fogyaszt, annyival olcsóbb lesz a nafta hozzá...
FÉLOFF: érdekes ország ez, eddig minden évben rendre év végén csökkentek az üzemanyag árak, és erősödött a forint... most drágul a nafta, és béka segge alá kúszik lassan a forint... gááááz...
Nálam a +1l az nyári gumival jött össze, erre nyilván a téligumi még pluszban rá fog tolni legalább fél litert, emiatt zavar, hogy már a nyárival is ennyivel többet eszik. Fűtésnél meg max. a ventillátor fogyaszthat. A világítást meg nyáron is használom, nem csak télen.
Gyerekek! Ne felejtsük el, hogy télen hideg van, ilyenkor többet világítunk mert hamarabb sötétedik, sokat megy a fűtés és ami a legfontosabb téli gumit használuunk. Annak pedig tudvalevőleg nagyobb a gördülési ellenállása. Nem csoda ha ilyenkor egy literrel magasabb fogyasztási értékek jönnek ki. Egy rosszabb téligumi egymaga dobhat ennyit a fogyasztáson. Csodák nincsenek. Egy akármilyen 1.6-os benzines autó 7-8 litert megeszik télen. Ahhoz képest a 6 liter körüli CRDi fogyasztás teljesen jó.
Nekem Xsaram van és Ceedre cserélem. 7 éves, három évig nem volt gond vele, de azóta minden elromlott rajta ami elromolhat. Felsorolhatatlan, szóval nekem fontos a 7 év gari :). Komolyan szurkolok, hogy kibírja a leadásig.
Ismerősömnek (aki már szintén Cee'd-es) is volt Xsaraja. ABS csere, váltó csere, bajusz kapcsoló csere, amikor eladta, épp haldoklott a klíma és a fűtés. :x
Nekem szerencsém volt... csak sortrafó és kipufogó cserém volt.
én 2évesen vettem (még eredeti lapátokkal), amiket egyből lecseréltem Boschra. Azokat használtam 3évig (akkor kezdett el csíkozni) és cseréltm át Beru-ra. Mindig bő vízzel mosom az ablakot, és mégis tele van apró karcokkal és pöttyökkel. A belső visszapillantómban pedig felhólyagosodott a foncsor. :s
De lehet, hogy más az üvege, mint a tiednek. (ez automata- lámpás, ablaktörlős volt)
és mikor megvetted, még puha volt? A korának és kategóriájának szinte leghasználhatóbb beltere... a maga francia módján (van pár hülyesége, de nem vészes). (használtan vettem, végigpróbáltam egy halom autót akkoriban)
én nem tom mit csináltál vele, de nagyjából normális használat mellett nekem nem volt ilyen bajom és mástól sem hallottam. (kollégámnak is van, xsara fórumon se volt szó ilyesmiről)
Nekem egy 2001 októberi - 1,4 SX Xtra A szélvédő már 2évesen olyan karcos volt, mintha homokkal pucoltam volna. Ha a nap szembe sütött, alig lehetett átlátni rajta. :x
Nekem nincs bajom a Xsara formavilágával, csak a felhasznált anyagok minőségével. A betonkemény műanyagok, a nyöszörgő, kopogó kárpitelemek... olyan franciás... Jacque Fosh :). De a neve is az... Citroen (x)szara.
Rég jártam itt. Dee az mióta sikk, hogy egy cee1d fórumba fikázzák a cee'det francia meg olasz autó fanok? Sztem ez gáz... Bár lehet, én vagyok eltájolva...
neked milyen xsarád volt? Papír? 4+ éve gyötrök xsarát, 1 db kavics hagyott a szélvédőjén látható sérülést, előtte a suzukin 2 év alatt 3. (kb 2-3 havonta 1x hallom a koppanást az üvegen, sajnos Érden még sok a földút, aztán ahogy felszabadul az autópályára a nép, dobálja rendesen)
Az Alfának is érzékeny, puha az üvege (rongyal meg lehet karcolni) , bár nekem az ablaktörlő karistolta össze, persze alig látható de annál bosszantóbb mikrokarcokkal, kráteresedik, meg fogta magát egyik napról a másikra elrepedt a külső réteg minden fizikai behatás nélkül. Valszeg folyadékból kristályrácsba folyamat kezd előrehaladni. Végül is kb 30ért kerettel berakással mindennel meg van, csak télen már nem akarom cseréltetni.
Pont egy xsara belsejéhez nem kék' hasonlítani, a tizenéves tervezése ellenére kreatívabb, kellemesebb formavilága van. A saját francia hülyeségeivel együtt is. És nem műanyagba vered a könyököd ha az ajtóhoz érsz.
Az szerencse. Én elég szomorú voltam, mikor szembesültem vele, hogy az 1 hónapos autónak ilyen öles rovátkákat sikerült az üvegébe vésnem .. :( Azóta megszoktam..
Most, hogy itt a tél, gondoltam megosztom veletek a következőt: Ha hideg van és a szélvédőre ráfagyott a cucc, akkor mindenkinek(melegen) ajánlom a bő jégoldó+valami nagyon kíméletes gumi kaparó használatát a cee'd-hez. Nekem sikerült ugyanis a legutóbbi télen egy műanyag kaparóval nagyon csúnyán összekaristolni a szélvédőmet. Úgy tűnik, ennek a kocsinak elég érzékeny a szélvédője, úgyhogy csak óvatosan!
Én nem akarok senkinek igazat adni és nem is célom ez ,viszont utálom a fiátot 1x volt mindenhol beszart és otthagyott:) azóta ha meglátok 1-et csak vigyorgok szerencsétlen tulajon mert elképzelem ahogy olaszul szitkozodik:):)
és még egy tény amikor egy7en 4 autó (fiat) jön be ugyanazzal a gondal az véletlen vagy sem?:)
Egyébként nem azért, hogy kötözködjek, de te pont a fogyasztásodat kritizálod. A Fiatos ismerősöm bevallása szerint, az 1,4es 120 lovas T-Jet Puntot -még, ha finoman is mész vele, akkor is- nehéz 10literes fogyasztás alatt tartani. De tény, hogy feledhetetlen a vezetési élmény.
Sőt, mivel mostmár 4000km benne van, elvileg a fogyasztásnak is csökkenie kellett volna, erre a hideg miatt nőtt 1l-el. Ha ebben már a bejáratás utáni fogyicsökkenés is benne van, akkor az elég durva.
Ugyanolyan nyugis tempóval vezetek, ugyanolyan átlagsebességekkel, nem lett nehezebb a lábam. Havi 1x menetrendszerűen azért megküldöm egy rövidebb szakaszon, de azt ugyanott ugyanolyan tempóval. Egyszerűen sokat eszik hidegen, ez van.
Bocsi, de nem tudom, mit értesz "spártai belső" alatt. Szerintem a Cee'd belseje abszolút megállja a helyét. Persze, kicsit fura, hogy az ajtóra már nem jutott kárpit, de szerintem klasszisokkal szebb, jobb, mint egy Focus, vagy egy Xsara (azt cseréltem le) beltere.
Ez az aljas beetető ECU firmware, megveszed kevesett fogyaszt, megszereted el kezd zabálni. Viccet félre téve lábad nem lett nehezebb? Veszel egy erősebb gépet először el vagy ájúlva, kis idő múlva az lesz az etalon hamarosan, sőt egyre gyengébbnek fogod érezni ezért jobban taposod neki. Ha ez nincs akkor lehet hogy hidegüzem nincs jól megírva szoftverben és/vagy valamelyik szenzor nem működik rendesen, netán termosztát, bár ha rövid távokon növekszik meg fogyasztás az akár normális is lehet a hosszabb hidegüzem miatt. Én pl. nem veszek észre szignifikáns különbséget a JTD téli és nyári fogyija között, pedig múlt évi télen már gyengélkedett a termosztátom.
Úgy néz ki, hét végétől én is egy új 1,4 EX Cee'd tulaja leszek. Egyik topiktársunkkal beszélgetve (aki mellesleg rokonom :o) ), arra az elhatározásra jutottam, hogy 16"-os kerekeimet 15"-re cserélem.
Nem tudom, van közöttetek olyan, aki új, vagy szinte új 15ös kerekét elcserélné velem
Nem tudom ti mivel számoltok az összehasonlításnál, az 1.6-os benzines fogyasztásánál, de nálam az eddigi átlagok 8- 10 l/100km használattól függően. Az előző autóm is 1.6 benzines volt, fogyasztás 7- 9 l/100km között volt 100 LE-vel. Nincsenek csodák, benzinből vagy gázolajból jön az energia. (Az oxigén jelenleg még ingyen van :)
Nem csak fűtés szezon, mert janításárban mindig esik az ára, inkább hogy jön karácsony meg az év vége, megnő teherszállítás és így realizálható az extra profit.
Ülés oldalára a müanyagba szereltem lenyúlsz és ott van ,de a gyári kapcsolóval is meg lehetne csinálni de az elég horror áron van. amúgy nem fogom szétfúrni a müszerfalat sehol ,nem visz rá a lélek :):):)
És ha még azt is hozzáveszem, hogy nyáron a kocsim bejáratlanul evett 4,2-4,3-at, akkor most hogy már be van járatódva ez a plusz 1l csak még rosszabb arány...
Semmi baj nincs a kocsiddal, a CRDI télen egyszerűen sokat eszik országúton is én is emiatt anyázok mostanában. Én nyár óta folyamatosan minden tankolás után felírom az átlagfogyit. Általában ugyanazokat a távokat teszem meg ugyanolyan vezetési stílusban, ugyanazon az útvonalon, mivel főleg heti munkábajárásra használom a kocsit. Amig nyáron klima nélkül megállt 4,2-4,3-ból ,addig most ugyanolyan tempóval, ugyanazon az úton 5,2-5,3 az átlag, tehát 1l-el feljebb ment a fogyasztás. Ez azért elég durva, én azt hittem, hogy télen max. fél liter többlettel számolhatok. Ráadásul városban ritkán megyek, hetente 2x szoktam menni vele kb. 30-40 km-t összesen. Nyáron egyébként 140-150-es tempónál az átlagfogyi nekem felment 6l-re, 100 felett nagyon elkezd enni, igy a te értékeid nem utalnak indokolatlan túlfogyasztásra. Én személy szerint már megbántam a dizelt, egyrészt a nagy téli fogyi miatt, másrészt mert a gázolaj már drágább a benzinnél, igy a felárának még a fele se fog visszajönni hosszú távon se.
Igy utólag inkább az 1.6-os benyást választottam volna magasabb felszereltséggel. Megkérdeztem az egyik szalonban, hogy mennyiért számítanák be egy új 1.6 EX-be a CRDI EX Limited-emet, hát 3,4m-t mondtak rá, hurrá... (A kocsim júliusi, van benne 4000km, az új ára 4,5m volt...)
Hali ez is waeco amit ma szereltem ülés szétszed jó kis meló kb 1 nap a két ülés persze szép kényelmesen és hogy olyan legyen amilyen volt ne legyen benne gyürödés stb.:) 70 körül szereltük ha jól tudom ,kétfokozatú, fűti a segged mint állat.:)
Lehet hogy a mostani FFF kocsik jobbak mint régen, de nálam már szóba se jöhettek az autóvásárlásnál. Még mindíg bosszant, ha a régi kocsimra gondolok, úgyhogy ha valakit sért a véleményem, úgy elnézést a rajongóktól.
"Tanulság: FFF (Fiat, Francia, Ford) soha többé!!!"
őőőő, akkor csak német meg japán? Nekem 4 éve Focusom van, semmi baja......
Azért nem szabad itt sem általánosítani szerintem. Vannak rossz szériák, modellek, stb. Sokan meg épp istenítik az általad sorolt márkákat. Szerintem a most piacra kerülő modellek elég jók, de persze hibátlan kocsit még senki sem látott. Eddig én is azon a véleményen voltam, hogy olaszt soha. Na mind1, majd kiderül pár év alatt, mit tudnak a 2007-es modellek. Személy szerint a Ceed-nél is kíváncsi leszek, hogy hogy bírja a turbó a nyüstölést, és hogy tényleg javítanak-e mindent gariban a 7 év alatt, ami szerintünk oda tartozik.... Azért is olvasom ezt a fórumot mindig amióta létrehozták, mert szimpi a Ceed, csak ne lenne a belseje annyira spártai....a külső nekem bejön, meg a vezethetősége/kezelés is.
Nekem is Fiatom volt volt a ceed előtt, egy Marea.... Soha többé Fiat! Nem voltam vele elégedett: - a futóművet senki se tudta megcsinálni úgy, hogy ne kopogjon egy hónap múlva, bármit is cseréltek. - az olasz autóknak az a baja, hogy a fémalkatrészek sokkal gyengébbek, hamarabb rozsdásodnak, legalábbis ezt egy szerelő mondta. Egy tízéves "modern (1,6 16V)" autónak nem kellene tiszta rozsdának lennie, mint az enyémnek. - a motor már haldoklott 200.000 km környékén, a nagygenerál nekem már nagyon nem érte vona meg. -mindíg volt valami idegesítő baja, ami nagyon zavart, rosszul lennék, ha összeszámolnám mennyit költöttem rá Szerencsére beszámították a ceedbe, azóta is ott áll a kereskedésben, nem kell a kutyának se.
A kollégámnak volt egy 1,4-es turbós Puntója, ment mint az állat, de szétment a turbó. Egy év alatt röpke 600.000,- Ft-ot költött rá, aztán elatta.
nézd meg az olajszintet!!! ha túl sok van benne,mint nekem kb 3-4 dl-el többet öntöttek bele a szervizben! Ez visszafogja a motort és többet is fogyaszt tőle!
Én tegnap jöttem haza 520km-t mentünk. M3 Debrecenig oda-vissza + kis kitérő a 9 lyukú hídhoz a 33 -on. Odafele 6,3 at mutatott afed.comp de volt 180 is,és végig 140 fölött! Visszafele 5,7 ,pedig becsúsztunk egy a baleset miatti dugóba az M3 on és álltunk fél órát. Nekem Törökbálint-Bp hátsó utakon is 6-6,3 között van a fogyi.Reggel legalább fél órát állok a dugóban. A fogyit még így is sokallom! De kárpótol a menetteljesítmény! Az astram fogyasztott 4,2-4,5 öt,de az 60Le volt :)) ez majdnem 2x annyi és mégsem fogyaszt 8L-t...
Hát akkor nálam tuti valami gond lehet a kocsival. Autópályán nem megyek 130-nál gyorsabban, városi dugóban is igyekszem minél kevesebbet autózni. Voltam majdnem 500 km-es távon is, meg most 100-on, de képtelenség 6 alá levinni.
De mondom, engem a 130-nál jelentkező 7 liter aggaszt, pedig emelkedő sem volt.
Az első mért tankoláson vagyok túl, 1,6 CRDI SW kereken 5L-t fogyasztott.
Télen, bejáratós autónál tökéletes !
Egy apró trükk a MPG-BOOST adalék ( dílernek köszönet ! ), ami úgy tűnik kiválóan dolgozik.
Két jelenséről szeretnék érseklődni:
Az autó leállítása után halk csipogások és szívó, "szüttyögő" hangok jönnek a motorból. Mivel ez az első dízelem , nem tudom, hogy normális-e a jelenség.
Korábban már írtam a rezonáló műanyag zörgést a műszerfaltól vezető oldalról.
Bizonyos fordulatszámnál rezonáló zörgés és inkább csak. ha már meleg van az utastérben.
Finoman hajtva az 5-5,5 literes átlag teljesen reális! Magam vagy 4-5 CRDivel jártam (5a, SW, i30) és egy kivétellel bejáratósok voltak. Hosszú távon akár 5 alá is mehetsz, nekem Veszpém - Zalaszentgrót - Veszprém igen kíméletesen 4,3 lett.
De meg lehet kérdezni Andrew-t, box segítségével az 5,2-5,3-as átlagfogyasztása leugrott 4,7 körülre.
A 6 literes fogyasztás vagy komolyabb városi forgalmat, vagy pörgős autópályát feltételez. Vagy tényleg valami problémát. (Vagy hibás vezetési stílust)
Köszi, erre én is gondoltam. De autópálya tempónál a 7 liter az jó? Nem tudom, nekem soknak tűnik. A benzines egyhatos rönóm evett ennyit. Lehet, hogy paranoiás vagyok, úgyhogy elmegyek inkább aludni :).
A gyári adatok szerint, város 5,7 vegyes 4,7 mindenki tisztában kell, hogy legyen ezen értékek a valóságos, átlagos használat mellett nem fedik a valóságot.
Számomra jelen pillanatban az 5-5,5 literes átlagfogyi elérhetetlen messzeségekben van.
Ne aggódj másoknak is. A 6 liter körül teljesen normális. A többi véleményem szerint csak legenda.Mindig voltak olyanok akik szerették volna elhitetni másokkal, hogy az autójuk"termeli"a naftát. Miből gondolja bárki, hogy 1,6 CDRI motor a teljesítményéhez nem kér inni.
Próbáld ki úgy is az átlag fogy. mérést, hogy teli tank, hosszabb út, majd ugyanazon kútnál megint teli tank, mindkét esetben az első kattanásig töltsed.
Srácok, valami nagyon nem stimmel a fogyasztásommal. Egyszerűen akármit csinálok, képtelen vagyok 6 l alá tornászni. Pedig most már nem tojás van a lábam alatt, hanem nem is tudom, mi. Ma mentem Hatvanba az M3-ason, és 130-nál oda-vissza a pillanatnyi fogymérő folyamatosan 7-7,5 litert mutatott, ami dízel létére nagyon sok!!!! Hiába játszottam a gázpedállal, 7 alá sose ment. Nem megy a klíma, kíváncsiságból a fűtést is kikapcsoltam, egyedül ültem az autóban, de minden hiába.
Most az átlag 6,1 liter, ami szintén sok, főleg úgy, hogy a nullázás óta megtett kb 750 km-ből talán 100 ami budapesti dugó volt.
Egyszerűen nem értem :((. Számomra jelen pillanatban az 5-5,5 literes átlagfogyi elérhetetlen messzeségekben van. Jövő héten valamikor megnézetem a kocsit, mert szerintem ennek oka kell, hogy legyen.
külsőre nagyobb a Bravo, viszont ennek ellenére a hátsó lábtér tényleg egy vicc. Egyébként a korábbi Fiatom nekem is a 4. évtől kezdett egyre több problémával idegesíteni. Komoly baja nem volt, mindig pöcre indult, csak sok apró idegesítő dolog volt. A legjobban azt szerettem, amikor a kocsi lezárása után felkapcsolt a rádió és lemerítette reggelre az aksit.
A Bravo az importőri akcióval (350e engedmény a benzinesekre, illetve 500e a dizelekre v. sport csomag) + 1 év ingyen cascóval igen jó árban van. A nyers 40km-es 120LE-s T-jet tesztautó 4 személlyel érzésre jobban gyorsult, mint amikor egyedül ülök a már 4000km-es 1.6 CRDI-mmel, ezen meg is lepődtem. Elég sokáig mustráltam a Bravót is, ha tényleg jól összerakták az olaszok egyedül praktikussági hátrányai vannak a Cee'ddel szemben: a hátsó lábtér az akkora mint a Grande Puntóé, illetve igen alacsonyan van az ülés hátul, emiatt a hátsó sor felnőttnek nem kényelmes. A csomagtartója viszont nagyobb. Vannak viszont olyan extrák, amik a Cee'dben nincsnenek, az általad említett Hill holder is jó dolog lehet, plusz a kétzónás klima, Blue&Me, 6-os váltó, rendelhető teljes pótkerék, illetve az alap kanyarkövető ködfényszóró se lehet rossz dolog. Kivül-belül a formavilág fényévekkel veri a Cee'det. Ami engem nagyon zavart az a kormánykerék alatt lenyúló műanyag lemez: én szeretek magasan ülni, de magas pozicioban mindig bevertem a térdemet ki és beszállásnál. A 3 év már importőri gari? Idáig csak 1 szalon vállalt be a saját szakállára plusz 1 évet.
Persze a tuti a turbós benzines, de költséges mulatság a javítása, ezért tudni kell, hány évre tervezed. Pörgős, de nem olyan nyomatékos, mint a CRDi. A fogyasztás megint csak magasabb. Cserébe egy gyönyörű autó, városban és hosszú távon is használható.
Elöször én is kombit szerettem volna,mert néha sokat pakolok az autóba,de aztán rájüttem ,hogy beférek a sima ceedbe is és túl sokat kellet volna várni a kombira.Átnéztem a konkurencia ajánlatait,de pl: a fiatba egyáltalán nem fértem volna be.
Én is nézegettem a fiatokat,de nekem a Bravo kisebbnek tünt mint a ceed.Én valahogy nem vagyok oda az olasz autoékért.Biztos,hogy 3-5 évig nem lesz baja és utána?
Nekem egyszer volt Fiat-om. Egyszer, és utoljára. Mindenesetre az off Bravo gyönyörű. Az általad prezentál ár is kellemes. Nekem akko sem kell többá olasz, attól függetlenül sem, hogy most miben ülök.. Jobb, vagy nem jobb, olcsóbb, vagy drágább, Szűkösebb hátul vagy sem, : FIAT=Fehler In Alle Teilen :-D Hangsúlyozom, ez az én véleményem.
Hja, majdnem elfelejtettem, gratis: A Riegler Tatabányán átvert egy jégkáros új auóval. Míg élek, nem felejtem el nekik viszonozni a kedvességüket.
Ha már szóba került itt a javítófesték... Hétvégén meghúztam egy kicsit a kocsimat. :( Nem fértem el egy szűk helyen, az ott parkoló autó kiálló, fekete műanyag lökhárítója hozzáért a jobb hátsó ajtóhoz és sárvédőhöz. Rajta maradt a fényezésen a fekete műanyag nyom, a fényezés csak ponton jött le, a galvanizált rétegig. Most akarom vinni szervízbe amúgy is, kérhetek ott akkor ilyen javítófestéket? Csak végighúzom rajta és kész?
köszi a bíztatást, de még 2 évig a Focus 1-emet nyüstölöm szerintem, de már nyitott szemmel járok, eddig a Ceed és a Bravo került a kosárba, amiből majd válogatok, bár kíváncsi leszek az új Focus-ra is a 3-asra.
5 ajtósban én is Bravot vettem volna, de nekem kombi kellett :) Abban meg a cee'd verhetetlen.
Amúgy pedig Stilom volt, tehát nem vagyok részrehajló, de csak a minőségérzet alapján nem érdemes dönteni, ebből a Bravo többet mutat. Én mégis nagyon jól érzem magam a cee'd-ben, mert nem a minőségérzet érdekel, hanem a többi, abban pedig nagyon jó.
A mostani FIATok nagyon jó autók, nem fogod megbánni.
Majdnem minden nap olvasom a fórumot és a Ceed nagy kedvencem, de most OFF-olok egy nagyot, mert kíváncsi vagyok a véleményetekre/reakciótokra. Kollégám vett egy új Fiat Bravot, kipróbáltam, tetszik. Nyilván lehet benne nem tetsző dolgokat találni, de miben nem. Amiért írok az az, hogy eddig a Ceed-et sokkal jobb ár/érték arányú kocsinak véltem, mint a Bravo-t. De kíváncsiságból kértem egy árajánlatot az egyik Fiat kereskedéstől. Paraméterek:
- 1,4 T-Jet 120 LE motor
- Dynamic felszereltség, de most ajándékba adják a Sport csomagot és a 17-es könnyűfém felniket
- Maranello piros metál szín
- A CD tudjon MP3-at is
Nos, akit érdekel megnézheti valamelyik Fiat honlapon, hogy ez egy igen jó felszereltség, ESP-vel (ebben van kipörgésgátló, hill holder = lejtőn induláskor nem gurul hátra ha 1-esben van a gép, stb), a sport csomagban pedig csodaszép belső piros betétekkel, bőr kormány váltó kézifékkar. A moci 1750-nél adja le a max nyomatékát, tehát a turbó miatt elég rugalmas, így talán a dízel Ceed-el érdemes hasonlítani, de legalább az 1,6-os benzinnel.
És a slusszpoén, hogy mindezt most pecsétes árajánlaton odaadták volna 4.013.000 Ft-ért, 3 év garival, 1 év ingyen casco-val. Azért szerintem ez nagyon korrekt ajánlat. Várom a reakciótokat, mert engem meglepett.
Ami nem tetszik a Bravo-ban, hogy nehéz a hátralátás, állati vastagok a C oszlopok, és a hátsó sorban kicsi a hely, bár gyerekeknek elég :o))). Viszont a kocsi sokkal minőségibb benyomást kelt mint a Ceed (többször tesztvezettem), a belső formavilág és anyagminőség, összbenyomás (sport csomag kárpittal!!!) fényévekkel a Ceed előtt. Most nem a Ceed-et fikázom, mert a szívem csücske!!! De szeretem az objektivitást.....
- Megkéredezném ismét, hátha valaki..: "Apróság, de nekem nem nagyon nyílik a vonószem nyílás fedele. Kézikönyv szerint alól kéne nyomni, és kipattan. Hát nekem nem pattan.."
- Hétvégén mentem 500km -t. Átlagfogyasztás 6.5l a fed.comp. szerint. De gyanús, mert a pill. fogyasztás mérő, mindig "nagy" értéket mutatott, bár valószínűleg - főleg csak akkor néztem, amikor nyomtam neki.. (Ja, és ez városon kívüli út volt..)
Kérlek mond meg melyik Pesti szervízben hajlandók bemondásra javítani, ugyanis nem lehet egyértelműen, mindig "prudukálni" a hibát.
Magyarán: pl. az ülés kotyogás hol egy jobbkanyarnál, hol egy fékezésnél jön elő, de nem mindig. Ez pedig a szervízben kevés. Az AC pumpa szütyörgésemet sem hallották meg, csak a visszahívás után...
Nekem anno 13 nap alatt volt meg a kocsi . igaz volt a készleten de annyi elönyöm volt amikor leszállitották már dobtuk be a mühelybe és rámoltam egyből szét benne mindent:) ez volt áprilisban most már 21000 km van benne és sztem jó választás volt akkor.
Korábban a bézs és az ezüst színt favorizáltuk, de a helyszínen volt egy Piston Grey SW és nagyon megtetszett a színe, élőben nem olyan sötét mint a katalógusban.
Jó döntés! :))) Össze kellene írni, hogy ki, mit, mikor, hol rendelt, és figyelni, hogy melyik kereskedő milyen. Én egy 1.6 SW EX + ECS-t rendeltem kedden a Délpestnél.
Nekem még háromezer sincs a kocsiban és már van három kőfelverődésem. Sajnos abból az egyik az ablakon. Az elsőnél nagyon rosszul esett de aztán megnyugodtam. A szélvédő meg Casco-s lesz. Nem biztos, hogy emésztened kell magad. Kaphatsz követ akár az első kilóméteren is.
Jól sejtettem, hogy nem a futóművel lesz baj. Örülök, hogy nincs nagy gond. Mint említettem, nekem a fenéklemez rögzítés zörög, de lassan kezdem megszokni a hangot, már oda se figyelek. Azért valahogy majd utánajárok, hogy hogy lehet mégis megszüntetni, valami patentok miatt van az egész (amik a lemezeket rögzítik).
Nekünk ellopták a kocsinkat (OFF Megane Grand Tour), volt rajta Casco, most még "nyomoz" a rendőrség...
Nem is ez a lényeg hanem a biztosito kiadta egy nyomozonak is az ügyet, aki kérdezte hogy amikor átvettük a kocsit (14 hónapost volt) akkor szemléztettük-e a biztositóval?
Mondtuk hogy azt meg minek? hogy? merre? meddig?
Azt mondta hogy ez igy most nem gond, mert ellopták... de volt aki eladta volna és akkor derült ki hogy újkorában át lett fújva egy elem.....
Asszem utána nézek ennek a szemléztetésnek, nézze már meg a biztosito hogy mit biztosit. Igy kiderülnek a turpisságok.
Én hétfön veszem át ,de tanulva példádból én is átnézem jól.Citroennél én is igy jártam ,hogy egyik elem javitva volt.Vastagság mérö kimutatta.Vita ,de utána adtak egy új autot.És járhatam az új megérkezésig vele.Én ilyen hibánál lehet hogy nem venném át,mivel te új és nem javított autót fizetsz.
Kapsz egy ilyen kis tubust meg mondjuk egy ajándék szőnyeget, és elviszed a pontosan kikevert színt egy fényezőhöz, ahol pár ezer Ft-ért "beleködölnek" a fényezésbe (tehát nem telibe fújják), és csak az adott rész lesz érintve (a műszer se akad ki tőle). Vagy tényleg leszarod, mert lesz más sérülése, az szinte biztos. :)
Nekem nagyon szépen megcsinálták így az előző kocsimat.
Csak azért most válaszolok, mert a szervíz után volt egy utam hevesbe, most értünk vissza...
Nos: 1,. Próbaút -nem hallok semmit....- 2,. én hátraültem, jobb oldali űlés előredöntve, már hallható volt.... 3,. kocsi felemel, szerelővel karöltve minden csavar meghúz, lógó, lötyögő alkatrészt nem találtunk... 4,. ismét próbaút, mintha kevesebb hang jönne... 5,. megegyeztünk, tapasztalatcseréről..
Amit furcsának találtam, hogy a gyári dísztárcsák ugye a csavarok alatt rögzítve vannak, viszont a keréktárcsa szélein nem igazán tartják a pöckök... nem fekszenek fel a széleken és feltűnően lifegnek ami okozhatja a hangzavart, a műa. lapok, védők a kerékdobnál, stb.
A lényeg, hogy nem futómű probléma!!!!
k.b. 10 nap múlva kerülnek fel a téli gumik, majd kihagyom a dísztárcsákat...
Ötlet : Kérj javitó festéket az autóhoz és javitsd ki úgy igy nem fog látszani sem annyira és nem lesz vastagabb a festékréteg sem . Amúgy meg lesz rajta böven ilyen kavicsfelverődés 1 hónap múlva nyugodj meg :)
Gyári tehnologia nincs itt elviszik lefújják és tedd össze a kezed ha olyan lesz mint a többi elem a kocsin.
Nézd, képzeld magad a vevő helyébe... Igen, ott egy papír, ami mond valamit. De ha majd ő eladja egyszer, ki mit fog hinni róla? (Persze egy 5-7 éves autónál nem számít ez annyit, mint egy 2-3 évesnél. Mikor vettem egy 5 éves autót, örültem neki, hogy csak a motorháztető és a bal első ajtó volt javítva a műszerem szerint.)
De mit bizonyít a papír??
Ha azóta még egyszer megtörték, de csak azt az elemet (én is törtem már úgy autót, hogy csak a bal hátsó elem sérült, de ott alatta még más is keményen!!), azt simán "elfedi" ezt a papír??
És ismét csak: innentől nem "sérülésmentes" a kocsi. :-/
Mondjuk én átméretném velük a szemed láttára a többi elemet is most már. Az egész kocsit!
(A mostani kocsimnál is megtettem, mert az előző eladásánál az derült ki, hogy a motorháztető fényezve volt, amikor TUDOM, hogy 0 km-es kora óta én nem törtem meg az elejét.)
Akkor is ha van 1 igazolásom, hogy nem törött volt, hanem javítottak rajta egy kőfelverődést? Magyarul az értékvesztés a javítást tényétől vagy a javítás mivoltától (törés, karc, kőfelverődés, stb...) függ?
De próbálj meg konstruktív lenni. Mondd azt, hogy az ügyvéd barátod szerint ettől kevesebbet ér az autód, amit 2 év múlva úgy is le akarsz cserélni, és simán 1-2 százassal kevesebbre taksálják majd. Lássák be, ha őnáluk adod le mondjuk beszámíttatni, pont így viselkednek majd.
Szerintem egy ingyen első szervizt kérj mondjuk, ha nagyon nem akarnak adni semmit. Ne hagyd magad. Te vagy a vevő. Mondd, hogy a főnökkel szeretnél beszélni, hogy "találjatok ki együtt valamit"...
> Amúgy ha gyári technológiával javítják akkor ez értékcsökkenésnek számít?
Szerintük nem, szerintem viszont (ha megveszem tőled a kocsit 5 év múlva) igen. Mivel 25e Ft egy festékvastagság-mérő, bárkinek lehet már, egy 1 millás autónál is megéri venni egyet vásárlás előtt.
Mit ajánlottak fel cserébe? Semmit, azt hogy megcsinálják. Meg annyit hogy a felesleges út el lesz számolva a költségeknél, amikor fizetnem kell. Semmi többet, amit én is hiányolok. Lehet rámenősebbnek kellett volna lennem, de igazából annyira elszomorított a dolog, hogy nem is tudtam mit mondani rá. Amúgy igen, gyári technológával lesz javítva, de igazolást mindenképpen fogok kérni róla hétfőn! Amúgy ha gyári technológiával javítják akkor ez értékcsökkenésnek számít?
Ezt az autót - vagy legalábbis azt az elemet - a festékvastagság-mérő "törött"-nek fogja mutatni, mikor eladod. Mit ajánlottak fel cserébe??
Persze lehet, hogy semmit ("gyári technológia"-blabla, hát persze), de legrosszabb esetben én legalább egy igazolást kérnék róla a helyedben, vagy nem is tudom...
Van olyan ember is, aki így nem veszi át az autót, ha nem kap valami szép kedezményt.
Majdnem sikerült átvennem az autót... :( Sajnos azonban mikor átnéztem kívülről észrevettem, hogy a bal hátsó ajtónál ahol csukódik az ajtó az élen van egy fél kisujjköröm nagyságú kőfelverődés, ami egészen a fémig leverte a festéket. A teteje már elkezdett rozsdásodni is... Így két választásom volt, vagy otthagyom és megyek érte hétfőn, amikor kész lesz, vagy elhozom és visszaviszem valamikor hogy megcsinálják. Én az előbbit választottam és otthagytam, mivel a javítás nem 1-2 óra, amit hétvégén a szervíz meg se csinál mivel zárva van.
Az egészben nem is az dühít, hogy van rajta ilyen sérülés, mert bármikor előfordulhat, lehet az már szállítás közben a traileren vagy akár a parkolóban állva. Ami dühít, hogy aki lepucolta, letörölgette, az hogy nem vette észre??? Sőt, tovább megyek. Aki leellenőrizte, mint minőségellenőr az hogy nézte át??? Nekem vásárlónak kell ezt észrevennem? Szomorú hogy vannak akik ilyen hanyag munkát végeznek mások kárára...
Ma kisebb csoda történt kora délután. Felhívtak a kereskedésből! Na nem ez a csoda, mert szinte napi szinten kapcsolatban voltam velük az utóbbi 1-1,5 hétben, hanem azzal hívtak hogy akár már ma mehetnék az autóért. Nem kicsit esett le az állam! Aki elolvasta a 11415-ös hozzászólásomat, az tudja miért. Mint kiderült, sikerül az okmányirodától (ahol pénteken nincs kiadás) megkapni a papírokat kis segítséggel, így minden akadály elhárult az autóátadás elől. Hogy ez a segítség miben merül ki nem tudom, de a lényeg hogy nagyon örülök neki, mert így holnap átvehetem az autót! :))) Hosszú éjszaka lesz a mai már látom... ;)
Még a ceed előtt nézegettem az OFF Astra Classicot. Opel Gombos Szentendrei út:
"Akció csak október 15.-ig"
Mit gondoltok mi volt kiírva okt. 16.-án????
"Akció folytatódik" :-D
Szóval nem kell félni. Akció lesz azután is. Ugyanazt a kedvezményt megkapod más csomagolásban. Pont a januári időszak az amikor a pénztárcák a leg laposabbak, és szükség van a csábításra.
Köszi! Bár itt holtverseny alakult ki, tény hogy mind2 gumi nagyon jó. Valószínűleg nagyon apró dolgok billentik az egyik vagy a másik oldalra a mérleget.
Én a legújabb AutoBild tesztre gondoltam. Sajnos most nem tudom csatolni, mert jelenleg csak pénzért tölthető le. Úgy 1 hónapja még ingyenesen lehetett olvasni az oldalukon.
Igaz ami igaz, mindkét gumi nagyon jó, hol az egyik hol a másik nyeri a teszteket.
Ja! Egyébként az országban sok üléshuatot gyártanak cégeknek, kereskedőknek megrendelésre. Lehet, hogy pl. Kecskeméten,.....,.......stb. tőlük vásárolsz, csak valakin keresztül.
Nekem is Dunlop WinterSport 3D van, úgyhogy én is örülök, hogy alig kopik. Azt tudtad, hogy a legutóbbi téli gumi tesztet a Dunlop nyerte megelőzve a Michelin-t?
Nem semmi, de ez nagyjából egybecseng az adac teszttel, ott is nézték a kopást. Azért megnyugodtam, jól döntöttem a Dunlop-pal. A Michelin elég ütős, csak ne lenne olyan drága... A Goodyear-tól többet vártam volna!
Az a gumi 2 hete még 14.990 Ft volt, 1 hete 15.990 Ft, most ennyi. Néztem másik gumit, Dunlop Wintersport 3D-t 205/55 R16-ban. Másfél hónapja 25.990 Ft volt, aztán hétről hétre ment fel 1000 Ft-ot. Most 32.990 Ft. Szóval teljesen kiszámíthatatlan az áralakulás. Tény, hogy ilyen alacsonyan még nem láttam az a gumit. Jól döntöttél! :)
Szia Gézához viszed? Nekem is van valami hang jobb hátulról,de még nem tudtam eldőnteni,h az én bepakolt cuccaim,vagy az autó zörög! A shell gázoillal is rángat!!!:((( Most újra tesztelem az OMW-t vagy lehet MOl lesz az mostani teszalany... érdekes,h mindegyikkel másként rángat,eddig csak az omw vel nem,de nem fogok 330Ft ért tankolni,nem azért vettem dieselt....
Nins vonóhorog, ma hazafelé a budai alsórakparton igyekeztem "megtalálni" az egyenletlenségeket és nekem úgy tűnik a lengéscsillapító rögzítése felől jön a hang... Előző kocsim egy Ignis volt és ott is előfordult ez a dolog. meghúzás után megszűnt a zaj. De nem akarok találgatásokba merülni, szombat reggel 8-ra viszem a szervízbe, lesz nálam fotóaparát... majd meglátjuk!
Már hatodik napja boldog tulajdonosa vagyok a cee'd-nek.... Úgy három napja feltűnt egy furcsa kopogás jobb hátul a futómű felöl.
Véletlenül keresgélve a neten találtam rátok, s olvastam a pótkerék rögzítés tökéletlenségéröl. Valóban, nem volt meghúzva az anya....:-( Rögzítettem szivacsbetétet tettem a kerék alá, a szerszám és a kerék közé, semmi változás... Beszéltem a szervízzel ( Érden), szombaton többet fogok -remélem- megtudni erről az idegesítő jelenségről... 480Km van az órában Nem jó kezdet...
Ha sikerül megszűntetni a problémát megosztom veletek, mi történt a géppel.
Üdv. Mindenkinek, különösen K.L. szaktársnak Egy időben "IS" tagságunkra emlékül
Valaki vásárolt , vagy készitetett ülés huzatot? Szeretném megvédeni az üléseket , de a légzsákok miatt nem tudom hogyan is legyen... Ha tudtok tanácsot adni szivesen venném. 1.4 Lx plus
Megérte halogatni a téligumi vásárlást, mert most az Abaquában már csak 13490 a Goodyear UG7. Meg is rendeltem, hétfőn szerelik fel. Kiváncsi leszek hogy változik a tapadás. :)
Persze, még várni kell az érdemi fogyasztási adatokkal, majd 10- 15000 után talán valós adat lesz. csak ez az első dízel autóm, és kíváncsi vagyok, hogy mennyivel kevesebbet fogyaszt mint az eddigi benzineseim. (bár ha nem foyasztana kevesebbet, akkor is teljesen elégedett lennék, mert sokkal jobban megy) :-)
Ne sajnáld, nem a Te hibád! Ez a beszállító hibája, hogy hagyja így leürülni a készletet... Lesz másik, gyári. Találtam, bár fel kellett hívnom 5-6 kereskedést, mert ugye sehol nincs... Viszont lesz és ez volt most már a lényeg. Mellesleg az én szívásom semmi a tietekhez képest!!!
Amúgy telefonáltak hogy hétfőn 3 órakor átvehetem az autót, mert megjött ma a hiányzó papírja. :) Remélem tényleg nem jön semmi közbe...
Nekem is van gázpedál a kocsimban:) Én pont azzal az 1 liter fogyasztáskülonbséggel játszom, és már kitapsztaltam a gázpedál állásokat, ahol a legkevesebbet ír a pill. fogyasztásmérő. Kis faluból járok egyedül 25 km-re "városba (Mosonmgyaróvár)" dolgozni + munka folytán Győr és Sopron, tehát az én adataim csak az országúti fogyasztásnak számíthatóak. Az SW többletsúlya szerintem nem számíthat, mert nálam ugyanannyit fogyaszt, ha bepakolom a családot nyaralni + csomagok, mint amikor egyedül használom. Most 4,8 l-en áll az átlagfogyi, 95-110 között használom + mindenkit megelőzők aki 100 alatt megy, tehát van benne néha 140-150 is.
Drágább lett a gázolaj mint a 95-ös! És állítólag még nincs vége. De jókor vettem én is dízelt! Eddig benzines autóim voltak. Sebaj, még így is 2l-el kevesebbet eszik, csak a szervize ne lenne 1,5x drágább!
Bocsi hogy KiaGagával elvittük előled az utolsó gumiszőnyegeket! Remélem a másik is lesz ilyen jó! Úgy látszik neked is összejöttek a dolgok, tudom mit érzel..., de bízom benne, hogy jövő hét elején már téged is üdvözölhetünk a boldog szíd tulajok táborában!
Köszi és nektek is gratula! Hasonló cipőben járunk, nekünk júniusra mondják - még elég friss a dolog. Az én feleségem sem nagyon meri vezetni a kombit, főleg a tolatás miatt. Nekem ezzel semmi bajom, bár ez az első kombi autóm, nagyon jól kilátok belőle és már elsőre éreztem a kocsi elejét és végét is. Úgy látszik ezen a fórumon tényleg a mi korosztályunk van túlsúlyban.
Ó, én ezt nem bánom, nagyon örülök hogy nem kellett a banktól hitelt felvennem. Én is úgy csináltam ahogyan te, csak engem jól meg is szopattak ezért utána. Tényleg nem szeretik a kápés vevőket.
Gödöllőn is a KIA kereskedés egyben van a Nissan-nal. Ez sem egy kis luk és a saját szememmel láttam, hogy sok autót adnak át, tehát elvileg kellene forgótőkével rendelkezniük.
Ha ez megnyugtat nekem is 6,2 az átlagfogyim. Most van pont a felénél az üzemanyag jelző és eddig 370 km-t mentem vele (az írja, hogy még 450 km-t tudok menni). Jelenleg naponta többször megyek vele kisebb távokat, általában hideg motorral és egyszer mentem folyamatosan 90 km-t. Mentem vele egyszer 160-at is és ott tényleg 7,2 l volt a pill. fogy. Szerintem ez teljesen ok. Majd egy pár ezer km után lehet erről már érdemben beszélni. De azért ne felejtsük el hogy már tél van és ezek az adatok erősen vezetési stílus függőek is.
Az igaz, de a gyári szürke 15.876 Ft + áfa, a fekete meg 24.619 Ft + áfa. Ha meg még azt is nézem, hogy ahol olcsóbb (www.csomatertalca.com) ott még 3-4 hétig biztos nem lesz (ma hívtak emiatt), akkor meg pláne megérné. Csak legyen...
Mint lentebb írtam, nem lesz csak 3-4 hét múlva a csomagtertalca.com-nak Ceed-be való gumiszőnyege és gyári csomagtértálca sincs jelenleg a KIA-nál. Nos keresgéltem neten és a következőre bukkantam:
Gratulálok a babához! Nekünk február második felére várható a fiam :-D
Többek között ezért IS kellett lecserélni az előző OFF Yaris-t ON.
Én is kombit szerettem volna, de a párom azt kérte, hogy egyelőre érjük be a limuzinnal, épp elég lesz neki megszokni annak a méreteit a kis autó után. Következő lépcsőként viszont jöhet a kombi :-D
hello. szerintem ne bándd, hogy nem vettél fel hitelt, hanem kp-re vetted fel. A hitellel csakis olyasvalaki jár jól, aki nem TE vagy. :-) Mint ahogy minden egyes eladás más és más alkupozíciót jelent, és nincs 2 egyforma üzlet, + késő bánat ebgondolat, vigasztaljon az - ahogy engem is - hogy nincs TARTOZÁS az autódon. A TIÉD. Nem másé. Azért ez engem legalábbis megnyugtat. Először én is meglengettem a "hitelkonstrukció" varázsszót: mindössze annyi "kedvezményt" kaptam, hogy beszámították a használtautómat: de utána mondtam, hogy kp-re lesz ám a kocsi. Köpni-nyelni nem tudtak, de már nem tudták visszacsinálni. Azóta feléjük sem nézek...:-))
A cee'd 1.6 CRDI automataváltós változat gyártását a zsolnai gyár ismét elhalasztotta. A jelenlegi információm szerint a gyártás kezdete 2008. február.
Neked kell intézni a papírokat?!Kis túlzással élve:azt sem tudom, hol van az okmányiroda! Hmmmm...Csak a biztosítást intéztem magam, mert van ügynök ismerősöm. Még a teljesítményadót is úgy küldték ki postán, mert oda is a kereskedőnek kell(?) jelenteni. Furcsa kereskedők vannak a kia-nál...hmmm
Ha jól belegondolok, én is így voltam, sőt még ennyi foglalót sem adtam, talán egy ötvenest. A régi kocsit is akkor adtam oda nekik, amikor már a kezemben volt az újnak a kulcs. Mégsem volt két hét sem az átadás. Annyi van a dologban, hogy Nyíregyházán a Mazda és a KIA kereskedés ugyanaz, szóval nem a havi 1-2 átadott rióból kell forgótőkét csinálniuk.
Én ma beszéltem a kereskedéssel, hogy nagyon soknak találom a fogyasztást, azt mondta, várjak még pár száz km-t, aztán ha még mindig sok, nézessem meg. Mondjuk ezt magamtól is kitaláltam :). Most 850 km van benne, még megyek párszázat és tankolok legalább eyget, aztán meglátom, hogy alakul a fogyasztás.
De 130-nál 7 liter akkor is sok, még ha bejáratós is. Az M6-oson szépen kússzott föl az átlagfogyasztás 6,7-re. Aztán lehajtva a pályáról, bóklászva erre-arra, lement 5,7-re, majd visszafelé az M7-esen újra 5,9, bár ott már hajtottam is néha rendesen, 140-160 között.
Beszívtam..., szomorú vagyok. Hogy miért? Nem tudom átvenni az autót szombaton, mert a posta még nem kézbesítette a járműkísérő lapot. Emiatt nem lehet intézni az okmányirodát, ami pénteken nem működik, így ha csütörtökön meg is jönne a papír, csak hétfőn lenne kész az okmányiroda vele. De ez nem minden... Rendeltem csomagtértálcát (gyárit), de kiderült nincs. Hogy mikor lesz? Nem tudni... Rendeltem váltózárat. Az sincs a héten, mert elfogyott, ergo anélkül vettem volna át szombaton, de ugye már át se tudom venni. Rendeltem gumiszönyeg a csomatertalca.com-ról. Ma hívtak, hogy bizonytalan mikor lesz, mert az is elfogyott... Így vehetek méregdrága gyárit, HA van! Mert ezekután szerintem az sincs... Idáig ennyi, de csak azért mert mást nem rendeltem. Jah de, kressztáskát (elsősegélyláda, elakadásjelző, izzókészlet, stb), na az megvan. :(
Ha valakinek van 5lete, honnan lehetne még utángyártot gumiszőnyeget rendelni, kérem írja már meg. Előre is köszi!
Neked kispórolták az autóból a gázpedált? Nekem 5 alá még nem sikerült levinni, igaz országútra régen jutottam ki, de most az átlagom 6,4 Ez napi Szentendre - Budapest bejárás csúcsidőben A gázpedál nagyon érzékeny, van úgy, hogy azonos sebességnél kb 1 litert lehet játszani a pill fogyi mérővel.
Én épp most "árulok", az ötajtós Lacettimet cserélem két év után egy Cee'd kombira. Két gyerekkel nagyon kinőttük az ötajtóst, meg nagyon tetszett a Cee'd 1790 szélessége, ESP-je, tengelytávja és természetesen a kombi csomagtartója.
Nem kia cee'd-em van, de ha vártam volna pár hónapot (na meg tudtam volna még egy kis lóvét fabrikálni a meglévőhöz), lehet az lett volna. Chevy lacettit vettem 1,4 Elite felszereltséggel+ egy-két extra.
De mielőtt legyintenél, annyit mondok, hogy koreai-koreai (még annak ellenére is, hogy a cee'd története kissé bonyolultabb! kiműveltem magam már a cee'd-ből is, amikor dilemma volt, hogy a pár hónapos lacsit lecseréljem-e amikor kijött a cee'd).
Ahogy olvasgatlak benneteket itt pár hónapja, többé-kevésbé sorban azok jönnek elő, mint a chevy-knél. De ezt már párszor kitárgyaltuk itt.
Én továbbra is hiszek benne, hogy nem márkától függ az információáramlás és egymás szeretete, avagy útálata.
Természetesen szívesen látunk a honlapunkon is, ahol esetleg márkától függetlenül hasznos dolgokat gyűjthetsz. www.lacettiklub.hu
Na a legfontosabbat meg elfelejtettem, annyira írtam! :-)
Gratulálok a babához, legyetek nagyon boldogok! Kívánok egészséget és sok örömet! Sok-sok kitartást hozzá! Az egyetlen dolog, amit nem lehet értékben kifejezni, a gyerek!
A kombi meg jól fog jönni, amíg nagyobb nem lesz a picúr! Én már végigjátszottam ezt! :-)
Részben igazad van. A második új autóm ez. De talán azért tudok ennyit (korántsem mindent az egész folyamatról, csak a józan paraszti ész), mert márkakereskedésben dolgoztam.:-)
De nem értem, amit 1person mond. Egyrészt a banknak nincs köze ahhoz, hogy a KIA Magyarország, vagy tudomisénhogyhívják hány autót és milyet importál. Azokat rendelésre teszi-e vagy csak készletre. Másrészt mindig teljesítés esetén kell ellenértéket fizetni! Ez alól kivétel az előleg, foglaló, stb. A teljesítés pedig akkor érvényesül, ha az autó a megrendelt formában üzembe helyezhető/üzembe lett helyezve. Hogy addig a bank az autókereskedéssel miként játsza le a tranzakciót, ahhoz a vevőnek semmi köze, a pénzének meg pláne! Hitelszerződést nemcsak beimportált autóra lehet elindítani, aminek már van az a ...nemjuteszembe- milyenszáma?
Persze az is lehet, hogy a KIA Mo teljesen másként csinálja, vagy nincs bankja nálunk.
A végeredmény a lényeg, magyarul addig egy petákot sem adnék, amíg nincs kocsi. Mi van, ha leejtik a trélerről? Bukja az egész összeget, amit addig befizetett?Elállhat bárki a szerződéstől, ha nem fogadja el, hogy megcsinálják az autóját. Ugyanis azzal gondolom tisztában vagytok, hogy a megrendelésnél kap egy számot az autó, ami az átadásig azonosítja. Az a gyártás elejétől kezdve megmutatja, milyen autót kell összerakni, mit kell beszerelni, szín, típus, motor, kárpit, stb. Viszont ha valami történik az átadásig, attól még a megrendelő autója, max nem veszi át. Nem gyártanak neki másikat, esetleg ha nagy a kár, akkor értékegyeztetéssel átvehet egy másik szabadkészletes autót. Ha nem, akkor bukta és már jogi kérdés, hogy visszakapja-e az addig befizetett pénzt.
Próbálj egy másik kúton tankolni, de ne extra naftát. A sógorok kútja jött be nekem. Megy rendesen a kocsi? Csak amiatt, mert volt rá példa, hogy a turbó egyik vákuumcsöve le volt csúszva. 1500 körül vidd el olajcserére, és nézesd is meg. Hátha látnak valamit. Nincs más ötletem.
Gondolom neked nem ez volt az első új autód, mert elég jól vágod a dolgokat! Profin csináltad. És ezt nem cinikusan értem, tényleg örülök neki és így gondolom. Bennem sajnos laikus lévén megvolt a bizalom, ami ebben a maffiaországban tényleg nem egy erény. Most már én is okosabb lettem és hogy ezeket a sorokat leírjuk, bízunk benne hogy más fórumtaggal nem történik hasonló. Legközelebb én is másképp csinálnám, bár úgy néz ki egyhamar nem lesz megint új autóm, mert közben kiderült hogy babánk lesz. De jó hogy egy kombit választottam! (Azért minden rosszban van valami jó is)
Ha hitelre veszed az autót, csak akkor rendelik meg, ha kifizetted az önrészt, mivel a bank is csak akkor utal nekik, ha elindítottad a hitelszerődést, és annak feltétele az önrész kifizetése.
Jól sejtettem, hogy nagyon sok az a fogyasztás. De nem értem, hogy miért. Mi lehet az oka, hogy túl sokat iszik? A vezetési stílussal nincs baj, mert kifejezetten odafigyeltem, szándékosan minél kisebb fogyasztást akartam elérni (ennek ellentmond a 160-as tempó, de azt csak 1-2-szer, a bejáratás kedvéért, ráadásul ettől még mindig 7-et mutat 130-nál).
Hát gyerekek ezek szerint akkor engem rendesen átkúrtak, úgy ahogyan éreztem. Majdnem két hétig használták a pénzem. Érdemes lenne a fogyasztóvédelmi hatóságot (vagy a TV ügyvédjét) megkérdezni, hogy van-e erre valami törvényi kötelezettség, vagy a kereskedők addig mennek el ameddig a naiv, esetleg ebben nem járatos ügyfélnél lehet. Figyeljetek erre oda! Én is hitelre akartam venni a verdát, de családon belülről összedobtuk a hiányzó részt és így hülye lettem volna a bankot választani. Tőlem foglaló-előlegként 300e forintot kértek szeptemberben. Mivel a kedvezményt (metálfény + riasztó - hát ez se valami sok az általatok megkapott kedvezményekhez képest) hitelkonstrukciós ajánlatra kaptam (5év 6,3% THM), majd amikor legközelebb mentem tárgyalni, akkor mondtam hogy készpénzzel fizetek és szeretnék még egy téli gumi garnitúrát is, azt mondták, hogy nem tudnak adni már semmit, mert így is a teljes jutalékukat feláldozták. (persze, mert így a hitelkamatból sem kapnak jutalékot). 4,3 M fizettem. Nem tudom hogy történt volna ez az egész, ha hitelt veszek fel. Annyira bele voltam "cee'd-ülve" az autóba (még most is rózsaszín ködben vagyok) és ráadásul szeptemberben az előző kocsimat is már régen egyénileg eladtam, hogy nem érdekelt, csak legyen már meg a szídem. Az autóval egyébként nagyon meg vagyok elégedve, remélem ez így is fog maradni és más kellemetlen meglepetés nem fog érni!
Kíváncsi lennék (és szerintem a többiek is), ha van a fórumon közöttünk még olyan, aki készpénzre vett verdát, nála hogy történtek a dolgok. Bár a leírtak alapján ez erősen kereskedés függő.
Na de fiúk (lányok)! Ugye nem gondoljátok hogy egy kereskedés amint megkap egy autót a tréleren, a sofőrnek ott kp-ben kicsengeti a lóvét, vagy egyből fut a központba? A szalonban lévő autók is szabadkészlet, azok sincsenek kifizetve! Azt kevés nagy kereskedő engedhetné meg magának!
A következő van: bemész, nem látsz olyan autót, amilyen neked kell. Kereskedő keres az országban készleten lévő (szalonban, telepen álló) megfelelő autót. Ha nincs, jön a rendelés, ha van, akkor lehívja. Ennek feltétele, hogy írjatok megrendelést, ill. az előleg be legyen fizetve (általában 50-100 eFt). Következő teendője az ügyfélnek akkor, ha át kell venni az autót, akkor kell fizetni is érte. Addig sok kereskedő nem is szereti látni a megrendelőt/tulajt, mert nem jó az, ha ott ólálkodik az autóház körül, amikor lejárnak a trélerről, kiszedik a vax alól, esetleg apróbb szállítási hibákat javítanak, stb.
Végül két eset lehetséges. vagy minden rendben és átveszi a tulaj a kocsit/perkálja a lóvét és örül, mint majom a farkának, vagy eláll a szerződéstől alapos indokkal és bebukja esetleg a kifizetett előleget. Sok kereskedő a megrendelőre elfelejti ráírni, mikorra is lesz meg az autó, had várjon csak a marha, örüljön, hogy kap autót. Na ez nem így van egészen! Fel kellene tüntetni a szállítás/átadás határidejét és keményen kötbért fizetnie ha nem tartja be (na ilyenkor lehet megcsavarni a tökét és extrákat belekérni még :-))! Nem is értem ezt az egészet, sokan miért hagyják magukat át....ni! Előre fizetés, meg hetekig ígérgetés...hmmmm. Az autót ha leszálltja a központ a raktárból, vagy átveszi egy másik kereskedőtől, utána van 30 napja, hogy rendezze a pénzügyi részét (pl átutalja). Persze simlis kereskedő egy idő múlva kibukik a rendszerből és előfordulhat, hogy csak kp-re kap kocsit, de az ilyet eleve jobb elkerülni, mert az ilyen másban is simlis, mi meg szeretnénk az autónkat legalább 10 évig megbízhatóan szervizeltetni is!
Én tavaly úgy kezdtem, hogy amikor tudtam, mit szeretnék, akkor megfuttattam ajánlatra emilben a fél dunántúl kereskedőit. (Volt aki válaszra sem méltatott, az eleve törölve) Legjobb három ajánlat maradt a pixisben, telefonos tárgyalás, majd a nyertesnél személyes alkuk sora, ugyanis ő EL AKAR ADNI AUTÓT és nem mindegy neki, hogy ő adja el, vagy a szomszéd város kereskedője! Végén már flottakedvezmény is volt a kocsin, meg ingyen alufelni-garnitúra.:-) Megállapodás, átadás napjának egyeztetése, megrendelő, majd előleg befizetése, aztán a türelmetlen napok várakozással tele. A megbeszélt napon az autó a szalonban várt felszerelve (vonóhorog, spoiler, stb), leműszakiztatva, tartozékok berakva a kocsiba, stb. Kis ismertető, magyarázó a kereskedőtől, átnézés, egyéb formaságok, majd amikor mindent rendben találtam, akkor kasszához járultam a pénzzel. Papírok, aztán haza boldogan a friss szerzeménnyel, azóta öröm.
Szerintem sok ez a fogyasztás! Neken még 5 litert sosem evett hosszú úton pálya nélkül. Pályán 130-nál 5,5-öt mutat a pill. fogymérőm. Nyáron 4,4 l volt klímával még új korában is, most 4,7-4,9 l az átlag, mert hideg van. A rekord: Győr-Sopron: 3,9 l/100 km Igaz város nem sok van benne. Amúgy a Spurit tesztelem mostanában, szerintem megéri!!!!
Nekem is Ex van, nekem háromállású az a kapcsoló, a hibás féklámpa visszajelzőről nem tudok nyilatkozni, de az alacsony ablakmosó folyadék visszajelző működik.
Kivéve ha oda-vissza komunikál a szervergéppel az autó mert itt szervergép küldi a telefonon a jelet a gazdinak ha bámi gond van pl: ha megpróbálják elnyomni a jelet:)
Megkérdezem de sztem nincs:) viszont ha ma megrendeled akkor péntekre itt van 2 nap alatt jönnek meg a cuccok ha van németben ,ha beérek írok mi a helyzet.
de azt én apróságnak fogom fel, sokkal rosszabb is lehetett volna
Járhattál volna rosszabbul is. Sajna az ilyen "kereskedők" azt hiszik szivességet tesznek azzal, hogy eladnak Neked egy autót. Ezért is hiszik, és teszik, hogy lesz@rnak miután kifizetted a vételárat. Amíg nincs a kezükbe a pénzed addíg kapálózhatnak a megelégedettségért.
Ezért olyan helyen nem vásárolok, vagy rendelek meg bármit ahol előre kérik a pénzt. Ha nem tetszik, megyek máshova.
Autót én is hitelre vettem (Pappas). Az önerőm a régi autó volt + némi pénzmag. Szerződéskötéskor befizettem a foglalót (100.000,-), utána pénzt már csak akkor adtam nekik, mikor az autót átvettem. Természetesen a régi autót is akkor adtam le.
Ők akkor miből csengették ki a regadót? :-)
Fene se tudja. Valszeg nagyrészt azon múlik mekkora a kereskedés, mekkora tőke áll mögötte. Feltételezem nekik van arra keretük, hogy saját zsebből fizessék előre az Ügyfél helyett az ilyen kiadásokat.
Gondolom, hogy egy kissebb kereskedés, ami mögött kevésbé tőkeerős cég áll, nem engedheti meg ezt magának, ezért kéri előre az ügyféltől a pénzt.
DE!
Mi van akkor, ha minimális önerővel (mondjuk 10%) vesz valaki autót? Vagy még annyit se tud befizetni? Akkor miből fizeti a regadót?
Nekem is a szalonba érkezés idején kellett kifizetnem az önrészt. Utána kezdték el az üzembehelyezést, ami egy hét volt csupán (péntektől péntekig). Hogy közben mit csináltak pl. az én pénzemmel, így utólag már nem érdekel, a lényeg, hogy a kocsi megvan és jó (kivéve a vonóhorog témát, de azt én apróságnak fogom fel, sokkal rosszabb is lehetett volna).
Ma voltam egy közepesen hosszú távon, kb 500 km-t tettem meg (Pécs és környéke). Autópályán 130-160 között "mozogtam", országúton alig nyomtam neki, tojás a lábam alatt (még amúgy is bejáratós - a kocsi, nem a lábam és nem is a tojás :)). Így jött ki a végére 5,9 l átlagfogyi. Ja, 3 emberrel és csomagokkal. Ez szerintetek jónak számít? Még csak 850 km van az autóban.
Ami feltűnt, hogy autópályán 130-nál a pillanatnyi fogyasztás 7 l körül volt, ami nem túl jó, a benzines egyhatos rönóm is ekörül ivott.
Én hitelre vettem, de úgy is csak az előleg volt a megrendeléskor fizetve. Átvételkor kigurulás előtt az önrész mínusz előleg. Ez így szokás. Vagy neked kamatot fizetnek azért, hogy fizettél valamiért, aminek ellenértékét még nem kaptad meg?
Nem vertek át egy kicsit? (Használták a pénzed egy ideig) Úgy tudom, hogy akár hitelre, akár kp-re vesz valaki autót, az előlegen felül pénzt csak akkor kell fizetni, mielőtt leműszakiztatva, forgalomba helyezve, felrendszámozva kigurulsz a szalonból. A pénz általában az utolsó művelet szokott lenni a becsücsülés előtt, amikor az autó már át van nézve, minden OK, csak haza kell vinni a kicsikét. A "piszkos anyagiak" után már csak a gratuláció, kézfogásos elköszönés jön a kereskedőtől, hölgy tulajnál az elmaradhatatlan virág, úrnál a pezsgő átadása és jó utat kívánás -felénk.
Nem hinném, hogy neked kellett volna állnod a kereskedés pillanatnyi pénzzavarát, hogy saját forrásból nem tudtak a nagykernek, meg a regadót beszedőnek fizetni.:-)
Nálam készpénzes volt. A teljes vételárat ki kelett fizetnem, amikor az autó a szalonba érkezett. Ebből utalták a regadót, fizettek a nagykernek, stb. Én azért pampogtam joggal ezek után három héttel hogy még mindig nem ültem benne a teljesen kifizetett kocsimban.
1. Az autót hitelre veszem, így a saját részt kellett befizetnem.
2. Nem tudom, hogy ha akkor fizeted be, amikor elhozod, akkor miből utalják el pl a regadót a kocsidra? Nem tudom hogy működik a készpénzes vásárlás, ez csak felmerült bennem. :)
GPS-es cucc lópikulát sem ér mivel GSM-en keresztül jelez azt meg egy 5K HUF-os zavaróval le lehet nyomni. Minden éppeszű autótolvaj ilyennel a zsebében járkál.
Én nem értem ezt az egész dolgot, megrendelek egy autót, előszerződéssel, foglalóval,és amikor megvan a forgalomba helyezés megyek a szalonba kifizetem, elhozom. Nehogy már előre fizessek.
"Papirok miatt hétfön. Tudom ebben nem a pappas a ludas hanem a KIA."
A helyedben nem lennék benne olyan biztos... Nekem csütörtökön érkezett meg reggel az autó a kereskedésbe. Aznap le is mentem megnézni és du-n elutaltam a pénzt. Pénteken az megérkezett és tegnap ki lett fizetve a KIA felé. Holnap okmányirodába mennek a papírok, amik csütörtökre lesznek meg és elvileg már pénteken átvehetném, csak nekem az nem jó így szombaton veszem át. 1 hét az egész ráadásul úgy, hogy benne volt 1 hétvége... Van, ahol az ügyfél az első! :)
Légyszí segíts ablakfelhuzó modulban. LX első két ablakához kellene, de aki a riasztót szerelte nem vállalta a beépítést, mer állítólag megkell fúrni az ajtón lévő gyári csatlakozót. Igaz ez, vagy van más módja. Előre is köszi.
Kiegészíteném: -Valamint a sok kacat árát az átatlan bámészkodók élvezik, te pedig a pénzt soha nem látod viszont eladásnál.
Vennék helyette inkább EX-et. Az ESP biztonságát TE fogod élvezni, a többi hozzá járó extrával együtt. Hülyeségeket rá lehet aggatni utána is., kevesebbért.
Megjegyzem nem vagyok konzervatív, de hülye sem.:) Ráadásul tetszik is az XR, csak pénzt nem dobnék ki érte.
Én személyesen voltam bent.Hétfön balhé kb.13-kor. Telefon kb.17kor ,hogy áttudják adni az autót.Papirok miatt hétfön.Tudom ebben nem a pappas a ludas hanem a KIA.De a mérgem rajtuk csatant.
1,4 EX-em van. A klíma jobb oldali gombján nálam 2 állítási lehetőség van: a jobb oldali gomb a belső keringetés, a jobb oldalit pedig akkor kell bekapcsolni, ha rossz a levegő (pl. egy büdös teherautó után cammogsz).
Az egyik: már egy ideje letölthető a Cee'd kézikönyv, és ott egy csomó funkciója le van írva a fedélzeti számítógépnek, amit szerintem nem kötnek be Magyarországon (ilyen pl. a guminyomás mérő, ami az i30-ban van). Elvileg még a féklámpa meghibásodást is jelezné. Gondolom, ezekből még senki sem látott.
A másik: az automata klímának a jobb oldali alsó gombján lehet ki-be kapcsolni a belső keringetést, de bizonyos felszereltségi szintnél három állású kapcsoló van, mert van egy levegő minőség ellenőrző üzemmód is. EX-ben kinél melyik van?
Más !ma visszadobtak egy befecsigarit egy crdi-nél mert chipelt volt , csak a tárolt adatokban mutatkoztak meg a különbségek kb 20% al növelték a nyomást. azt már nem birta szegény persze aki garit vállalt a chipre nem akar fizetni:( igy az embernek kell kicsapni 130-e pénzt a befecsiért:(
Lehet váltózár ,ha nem jól illeszkedik az ellendarab ,
Más akit érdekel van gps-es riasztó havidij mentes telefonról,távvezérlől is aktiválható , és a ha netközelben vagy látod éppen merre van a kocsi és 1 hónapra vissza megtudjátok nézni mikor hol volt a kocsitok:) kicsit húzos az ára de megéri 80e plusz szerelés, váltózár az defend van nálam is 50e-ért szerelve bármilyen kocsiba
Na látod ezért nem szabad látatlanban véleményt mondani! Ugyanis nem lehet úgy feltenni a vonóhorgot, hogy a szóban forgó műanyag lemez ne legyen kivágva! Tehát mindenképpen "gányolni" kell! Sőt még a lökhárítóból is kell egy kicsit csippenteni. Azt mondjuk el tudom képzelni, hogy a szerelők nem voltak kellőképpen lelkiismeretesek, mert mindent meg lehet oldani!
Ami meg ezt az "év autója" választást illeti egy nagy sz... az egész. No nem azért mert nem mi nyertünk /valljuk be nem is érdemeltük volna meg/, hanem azért, mert ez így számomra nagyon komolytalan. Ha annyira jók pl. az olasz autók, akkor miért nem jár mindenki azzal???? Nekem ez a Fiat se jön be, meg azt sem értettem, hogy anno a pandából hogy lehetett győztes!
Nekem kínálták, de meg is mondták a kereskedésben, hogy nagyon dögös, de padkára nem lehet parkoni vele. Én meg mondtam, hogy ha úgyis kombit veszek, az nem versenyautónak kell. :)))
Más. Szinte mindegyik kereskedő el akart nekem adni tempomatot is az elektromos csomaghoz, hogy csak 60e-re több. Én meg: Tényleg? Nem csak dízeleshez adják? Erre jött a hopp, de tényleg. :)))
Ne viccelj! 160 ért a kipufogó és felni sem jön ki. Persze megteheted azt is, hogy csak dekor csöveket tetetsz rá és akkor marad az eredeti dob. Csak hát az XR-hez a hang is hozzátartozik.
Szerintem az XR csomagot nem éri meg megrendelni, egyrészt az ára miatt, másrészt a magyar utakon gyorsan lekoccanhat az eleje és utána már csak a bosszankodás maradna.
Ha még ennyi pénzt szánnál az autóra, szerintem rendelj más extrát, vagy vásárolj EX felszereltséget.
Szeretnék egy kérdést feltenni, hátha tud nekem valaki segíteni. 2-3 napon belül rendelem meg a Cee'd -em /1.6 CRDI EX Limited + Elektro csom./ , és azon gondolkozom, hogy az XR csomagot érdemes e kérni. Az persze nem kérdés, hogy ha fent van akkor brutálisan gyönyörű az autó, de azt hallottam, hogy kb 4-500 ezerrel megdonja az árát. Igaz lehet ez? Ha külön megnézem akkor ha összeadom a kellekek árát 160 ra jön ki. Ennyire sok a szerelés + fényezés.?
Olvasom a topicot, és fel vagyok készülve mindenre. :)))
Ami egy kis bizakodással tölt el az az, hogy tőlük vettem anno a Lacettit, és akkor is mondtáka max 4 hét sablon szöveget, és három hét lett belőle. Majd meglássuk...
Még tudok aludni, mivel szombaton veszem át, ha nem történik valami váratlan dolog! Péntek este viszont nagyon nehéz lesz álmot csalni a szemembe... :D
Hát hogy lehet így egy kicsit is reális sorrendet felállítani, amikor még az sem követelmény, hogy a legjobbnak ítélt autónak 10 pontot adjon. Van akinél az első helyre tett autó is csak 7 pontot kapott. Ez nevetséges így, komolytalan!
Na, alákanyarintottam a nevem egy metál ezüst 1.6-os SW EX+ECS megrendelésére. Aszonták három hét, legutóbb még volt raktáron. Az eddigi autóm is szürke volt, hasonló okok miatt (értsd, ez volt raktáron). Már csak várni kell... K... nehéz... :)))
Most, hogy írtad a matricát, én is megnéztem, és ragasztottak is a motortérbe egyet. Szintén 5w-30-as olíjít kaptam, de a következő olajcserét 15.000-re irták.Ez vicces, mert úgy tudom a dízelnek 20.000-es a szervízperiódusa. Na mindegy, majd felhívom őket.
Na pont ettől féltem. Úgy értem attól, hogy nálatok nincs ilyen probléma. Egyébként nem is gyanakodtam a szervízre, mert nem oda vittem, ahol vettem, hanem máshova (Tatabányán rendeltem, és az Autodonhoz vittem szervízbe). Az a lemez kb 1-2 millimétert ütközik bele a vasba. Ha megint elkezd zörögni, fogom és addig csiszolom, amíg lemegy róla az a két mm :).
"ő konstrukciós hibájuk" Így értettem én is. Hihetetlen, hogy az autószervizek milyen "szakdumákat" tudnak lenyomni, csakhogy elhitessenek velünk mindent.
Ez nevetséges! Nekem is vonóhorgos, igaz 5 ajtós, de mégsem zörög! Ez azt jelenti akkor, hogy bárki, aki majd kér ilyet ott, annak mind zörögni fog, mert konstrukciós hiba? Igen az ő konstrukciós hibájuk (Gondolom erre értették ők is, mert ha nem, akkor nem lenne egyszerűbb vonóhorog beszállítót váltani?), mert szarul rakták fel! Ja, ez van, elnézést ha vizet zavartam!
na felhivtam délelőtt az értékesítőt, hogy mi a helyzet (mert ha nincs helyzet akkor készültem hangnemet váltani és urbánus modon elküldtem volna a ...) és képzeljétek azt mondta hogy tulajdonképen délután mehetek érte, csak zöldkártya kell hozzá, addig azt is megcsinálják.
kaptam: 1 üveg egri bikavért (2004) + egy szép virágot.
Otthon áttanulmányozva a papírokat kideritettem hogy 16-án már elhozhattam volna mert a rendszám és a műszaki viszga ekkor elkészült, forgalmi szintén kiállítva, csak ült rajta a drágám.
Köszi! Szerencsére gondoltam a szállítási "huzavonára" és személyes átvételt jelöltem meg, így csak rajtam múlik mikor veszem át a megérkezte után. Ezért volt fontos látnom mennyi idő ez.
Még jól alszom, mert intéztem ma is a kocsi dolgait és ez leköt, de ahogy közeledik a 7vége, napról napra vagyok izgatottabb! :)
Előző hét kedd délelőtt rendeltem (12 előtt!) és ma d.u. 4-kor vettem át. Tehát 6 nap. Viszont ha te 15-én csütörtökön rendelted, akkor a leírtak alapján elvileg most csütürtökön adják át a futárnak. Elég necces, mert a futárszolgálat 3 munkanapon belül szállít (ahogy összegyűlik nekik az áru). Az én tapasztalatom alapján lehet hogy csak hétfőn fogod megkapni, de azért szurkolok, hogy sikerüljön szombatig átvenned a gumiszőnyeget. Lehet, hogy a szalon is ad neked ajándékba egy garnitúrát, de legalább egy nyárit.? Gondolom nem nagyon tudsz már aludni...
Megrendeléstől számított hanyadik napon jött meg a gumiszőnyeg? Én is rendeltem 15-én és jó volna ha a héten megjönne, mert úgy néz ki, hogy szombaton átvehetem a paripát. :) Nem szivesen ülnék bele szőnyeg nélkül, sőt...
Ma meghozták a csomagtertalca.com-on rendelt gumiszőnyeget. Délután be is raktam. Teljesen méretpontos, jó masszív, nem csúszkál, jól néz ki és szinte semmi szaga nincs! Nekem nagyon bejött, bátran merem ajánlani akinek még nincs (vagy nem adtak a szalonban).
A szervíz szerint az konstrukciós hiba, ha egy autóhoz hozzágányolnak valamit, és attól az elkezd zörögni? Érdekes hozzáállás. Látatlanban én inkább azt mondanám, nem olyan vonóhorgot kellett volna felszerelni, hanem olyat, ami miatt nem kell szétvágni a kocsi gyári alkatrészeit.
Ma elvittem szervízbe (Dagály utca, rendesek voltak), és kiderült, hogy mi az a kopogás vagy kotyogás. Az autó alját teljsen beborítja egy műanyag burkolólemez. Ez még önmagában nem volna baj, nem is zörögne, csakhogy! Ami miatt mégis zörög, az nem más, mint a vonóhorog. Ugyanis a vonóhorog miatt a burkoló lemezből hátul kivágtak egy kis részt, és ott hozzáverődik a horog felfogató szerkezetéhez. A szervízesek elmondása szerint egy ilyen konstrukciós hiba, nagyon nem is lehet orvosolni, annyit csináltak, hogy egy szigetelő lemezt (olyan hungarocell-féle, csak fekete) begyömöszöltek a burkolat és a horog vasa közé. Most megszűnt a hang, de előbb-utóbb kipottyan onnan a cucc.
Ez van. Annak legalább örülök, hogy nincs tulajdonképpen semmi baja a kocsinak :).
Ez jó érték. Városban viszont, rövid szakaszokon, készülj fel, legalább is télen, 9 liter/ 100 km-es fogyasztásra is.
Az enyém ennyit fogyasztott, pont a tegnap mértem, tankolásnál és a computer szerint is, 2- 4 km-es szakaszokat megtéve, vidéki nagyvárosban. Nincs ideje a motornak bemelegedni.
Megvolt az első tankolás. 730 km-re 48,2L. Az 6,6-os átlagfogyasztást jelent. A FedComp szerint 6,7L az átlag. Sztem ez tök jó!
Ja, a körülmények. Kb. 1/4 Budapest dugóban és normál körülmények között, 1/4 országút, a maradék pedíg budapest aglomerációja dugóval és a nélkül. Tehát meglehetősen vegyesnek mondható.
Vezetési stílus: 3500 felett talán 1-2 alkalommal járt a fordulatszámmérő, az alatt viszont igyekszem kihasználni amit az autó tud.
Én is pont ilyen hangokat hallok a kezdetektől fogva. Máig is úgy gondolom hogy a kalaptartó csinálja a zajt, de ezt a pótkerekes dolgot ki fogom próbálni.
Az autóban már 8200 km van, de már amikor lecseréltettem az olajat 4400 km-nél jeleztem a szervízben, de azt modnták hogy ők nem hallanak semmit.
Kölönsebben nem zavar, de azért jobb lenne ha nem lennének ezek a zajok!
"Ugyan mitől félsz? Van még rá 7 év garancia! :-) Lehet, hogy egy csavart nem húztak meg elég erősen vagy kifogtál
egy hibás alkatrészt. Semmi gond, észrevetted, a szerviz meg kicseréli. Gond akkor lenne ha nem vennéd észre
és mennél vele folyamatosan és egyszer csak elfárad az alkatrész menet közben autópályán vagy hegynek le :("
Azért van oka... A nagyobb példányszámú OFF swiftII-nek is van néhány egyszerűnek tűnő, (de nem mindenkinél jelentkező) tipushibája. pl. vezető ülés kotyogás, féknyereg csörgés. A szervízek meg csak széttárják a karjukat: - ez ilyen....
Lassan lejár a 3 év garim és kotyog az ülésem. Ennyit a szervízekről.
Ahogyan azt Cerka72 is írta ezek bruttó árak. 6720,- Ft volt a garnitúra. Nekem nem volt kiszállítás, mivel Budapesten dolgozom és elmentem érte. Így ez utóbbiról nincsenek tapasztalataim.
Azt viszont írtam, hogy a két hátsó lehetne passzentosabb is. Nos a tapsztalat azt mutatja, hogy jó ez így. Régen egy márkafüggetlen, általános gumiszőnyeget használtam. Ez hátul a gyermekeim ki-be szállásakor mindíg az első ülések alá csúszott. A most megvásároltnak viszont az alján vannak kis kiálló pöckök, így rendesen odatapad a szőnyeghez. Napok múltán is ugyanott van ahová tettem, pedig a gyerekek is ugrálnak ki és be.
Nem vagytok egyedül a Dakar Yellow-al, nekem már augusztus 10.-e óta ez van, tényleg jó a parkolóban. A koszt kevésbé tűri, mint monjuk egy szürke, de nem annyira vészes mint a fekete. A kluboldalon fent vannak a képek az enyémről.
Amúgy vettem téligumit : Vredestein Snowtrac 2 (195/65R15) Elég jól műkszik, persze a megszokott 205/55R16-hoz képest, kanyarban sodródik, de konfortosabb az R15 miatt és csak egy lehellettel hangosabb mint a nyári gumi.
Elvileg rendelési sorszám alapján jönnek a kocsik Magyarországra, amit a kereskedések tudnak követni, ha a kocsi már az országban van.
Az én esetemben ( fekete 1,6CRDI SW) a Kaposváron megrendelt gépemet le akarta nyúlni egy pesti kereskedés. XXI. század Magyarország ! Közölték az értékesítővel, hogy a kocsi pestre fog kerülni és az én autóm átadása valószínüleg átcsúszik a jövő évre. A főnök verte ki a balhét pesten ( a szépségkirálynő választásra ajánlott fell egy kocsit) , ez miatt érkezett a kocsi Kaposvárra. Sok a megrendelés és nagy, illetve gátlástalan a harc a kereskedések között. Nem mindegy, hogy ki hol rendeli a gépet, sajnos.
Egy kis vigasz a várakozóknak: Megéri várni, mert egy szuper autó tulajdonosai lesznek rövidesen.
A megjelenő oldalon bal oldalt fölülről a harmadik az Alufelni-kiválasztás. Ha erre kattintasz :-) akkor megint megjelenik egy új oldal (valszeg új ablakban) aminek a jobb oldalán a kép alatt tudod elindítani a konfigurátort.
Ki tudod választani az autó márkáját, típusát és azon belül a modellt (sajna az SW még nincs fent). A következő oldalon megadhatod, hogy mekkora legyen a felniméret, stb. stb.
Szia, kérlek ha megjön az alufelnid ird meg a tipusát , én is rendelnék , az enyémre. ahány gumist kérdeztem annyi tipust mondtak, de annyira uj a kerékméret , hogy még nincs a nyilvántartásukba....
Én is frászt kaptam a múlt héten, mert hihetetlen zajok jöttek hátulról. Kiékeltem a pótkerék közepében lévő hungarocell szerű habot amiben az emelő van és csodák csodája megszünt a zaj.
Valami lehet, hogy nem stimmel a kocsival :(. Jobb hátulról vészjósló hangokat hallok, az úthibákon áthajtva dobogó, kotyogó hang hallatszik, mint amikor kezd szétmenni egy futómű (pl. gömbcsukló kotyog). Az az érdekes, hogy egyik pillanatról a másikra kezdte el, pontosabban tegnap még nem csinálta, ma beültem az autóba, és hallottam. Azóta nem szűnt meg.
Kicsit félek, mert még csak 300 km van a kocsiban, és nehogy valami komoly baj legyen. Remélem csak valami csavar lehet meglazulva. (A csomagtartót alaposan átnéztem, nem zöröghet - főleg nem így - semmi, egyértelműen a kerék felől jön.)
Persze, hogy szabad! Pappasnál a budafoki úton rendeltem az autót, ott helyben rakták be a váltózárat is.
Egyébként nekem is hasonló tapasztalataim vannak velük mint a többieknek. Korrektek voltak végig, egy kis csúszás volt csak, egy mopdul nem volt nekik készleten a riasztóhoz, meg kellett rendelni, így az nem került bele rögtön az autóba, de már megoldva ez is.
Az ajándékba kapott alufelnim viszont még nem érkezett meg :-( talán majd a héten.
A szintén ajándék téligumik viszont fent figyelnek az acélfelniken. Száraz pezsgőt mi is kaptunk, + kedves apró ajándékként EB-s kulcstartót + pólókat is.
Semmit nem bírtam csinálni, kb. 1/10 másodperc alatt történt az egész. Az út jobb oldaláról akart felszállíni, de sajnos nem sikerült neki elég magasra... Szegényke.
A vércsíkot a tetőről meg a holnapi eső majd lemossa.
Azért az ilyen nagy madarakkal szívn is lehet, akármilyen lapos is a szélvédő, ha rossz szögben kapod el, bizony csúnya károkat bír okozni... arról nem is beszélve, ha valami értékes madarat kap el az ember, bár nyilván védhetetlen... vacsira azért elrakható... :)))))))))))
Az N35-ös PDA nekem is faxán megy, csak a szélvédő-cuppantós felfogatást akarom kiváltani, de év végén már nem lesz időm intézni a dolgot, majd jövőre... ;)
Pont egy honapja, október 18-án vettem át .Október 08-án rendeltem meg. Okmányiroda miatt csúsztak 2 napot, állitolag le ált a számitógép. Mondjuk 19-ére, írták az átadást.
Érdemes a SPAR áruházban megvanni, mert egy olyan típus található, amelyen mindkét darab dupla, tehát 2x2 sípja van.
Ha nem használ, ártani biztos nem árt.
Újabb fogyasztási adatok, bő 8 ezer km után, 1,4 EX, vidéki nagyvárosban, általában 2-4 km-es távolságok megtétele után:
-úgy a fedélzeti számítógép, mint tankolásnál (ugyanazon kútfejnél, az első kattanásig), 9, 2 liter/100 km.
Ez nem kevés, a Lanosom talán 10-11 ltert ivott. Egészségükre, ez van.
Évi kb. 10 - 15 ezret járok a kocsival, ezért nem vettem dizelt, hanem benzine EX-et. Nem is próbáltam ki a dizelt (csak az 1,5 Ceratot), lehet, ha kipróbálom, azt választottam volna, még ha alacsonyabb felszereltséggel is, ha nem másért a vezetési élményért!
Habár ezt az élményt - amennyiben elfogadja a parlament - az új, szigorúbb KRESZ megzabolázza!
Érdemes VADRIASZTÓT tenni a kocsira, 400 Ft. körüli árban lehet hozzájutni az árúházakban (Spar, Cora, Tesco). Lehetőleg úgy kell felragasztani, hogy ne álljon ki, hogy ne törhessen le egy koccanásnál, vagy ne szúrja mások szemét. Mert volt olyan szemét, aki letörte a kocsimról.
Én azóta használok ilyent, amióta - anno 1995-ben - a vadonat új Raceremmel egy őzet ütöttem el.
Hát ez mázli Cerka72,szegény madár,már ők se tudnak hova menni:(
Az én fogyim is nagyon megugrott(8,6 L),az elmult napok kemények voltak Budapesten,ez az új plaza megynyitó teljesen felkavarta a várost,meg a hideg és az eső.Szinte közlekedhetetlen a város:( Álltam az udvaron gobdoltam indulás elött beindtom az autot,3-4 perc alatt vagy 1,5 Litert ment fel az átlagfogyasztás,utána egy gázfröcs indulásnálplusz 0,1 Liter aztán meg az állandó indulás megállás.Borzasztó!
Ma meghajtottam a gépet, elmentem Gyöngyösig meg vissza országúton csak úgy az élvezet kedvéért, meg mert nem bírtam ki hogy ne vezethessem. Az átlagfogyi lement 6,1 l-re a computer szerint (még most is csak 320 km van benne, majd kíváncsi leszek a következő tankolásnál). Visszafelé tolt egy barom hátulról, odaléptem neki és 5. ben visszakapcsolás nélkül 100-ról 160-ra pillanatok alatt fönt volt, a barom sehol, én meg még most is le vagyok taglózva. És még csak nem is padlóztam. Hihetetlen!
Nekem Acer N35 PDA van navigációra, tökéletesen működött az autóban.
A magasnyomó csipogó hangszórók hiányáról szóló véleményemet visszavonom! MP3-makat nagyon szépen játsza, itt egyáltalán nem hiányzott a 2+ hangszóró. Számomra majdnem tökéletes hangzás. A tunerről viszont fenntartom a véleményem, ez egy picit gyengébb, itt már nem szól olyan sok magas az LX-ben és az állomásokat is néha elveszíti, de igazából a célnak tökéletesen megfelel, engem egyáltalán nem zavar.
Gyöngyösről visszafelé jövet 110-nél nekem repült egy fácán! Akkorát csattant a szélvédő jobb oldalán, hogy azt hittem az öt napos gyönyörű kocsimat már vihetem is a szervízbe casco-ztatni. Megálltam megnézni, de hihetetlen, az üvegnek semmi baja, a kocsi tetején egy halvány vércsík árulkodott csak a balesetről, egy karcolás sem esett a verdán!!! Miből csinálják ezt az autót vídiából? Ha oldalról megnézitek a szídet, nagyon laposan ível felfelé a szélvédő, majd a kasztni (nagyon áramvonalas), a nagy madár valószínűleg tovább csúszott rajta, de sajnos nem élte túl.
Amit itt fogyasztási adatokat szoktatok írni, az mért (számolt) adat, vagy a computer szerinti? Illetve valaki más felvetette, hogy érdemes lenne odaírni, hogy Budapest vagy nem. Olyan furcsa most a fogyasztásom, hogy a kijelző szerint 6,4 liter, de ahogy kiszámoltam, 7,4-re jött ki. Nem igazán értem, csak arra tudok gondolni, hogy az előző tankolás után nem jókor nulláztam le a számlálót. (bár ilyet az elmúlt 10 évben nem felejtettem el) Egyébként naponta járok csúcsidőben Szentendréről pestre a budai hegyekbe, tehát a 6,4 még reális is lehet szerintem, de a 7,4-es számolást már nemértem. Tapasztalt már valaki hasonlót? Csalhat ennyit a computer? Valaki írta már itt, hogy csal, de ott kb 0,5 literrről és lefelé csalásról volt szó, amit az első tankolásomnál észre is vettem.
Én végül érdi létemre Pécsett vettem meg az autót (ami hosszú történet) a Pécsi Origónál. Maximális respect: minden kívánságom teljesítették, gyorsak voltak, és még a posta baromságát is áthidalták, a végén pezsgő is volt. :-) Úgyhogy én ajánlani tudom őket.
A parkolós dologban teljesen igazad van, gyakorlatban már próbáltam. :-) Egy baj van: sötétedéskor átvált kicsit mustárszínűbe, és akkor kicsit kevésbé működik az effekt. :-) Én anno elektromos csomag nélkül láttam a színt, de az ablaksötétítés igazán dögössé teszi.
Nem akarom Pappas-ékat védeni, de jól lehetett alkudni náluk és 2 hét alatt megkaptam a kocsit, ami Király! Pezsgő....stb volt, kialkudott cuccok korrektül mellékelve.