Tud nekem valaki segíteni abban, hogy keresem annak az alkatrésznek a cikkszámát, aminek a touring hátsó kézifékpofái vannak fogatva.
Hővédőtárcsa vagy nem tudom i annak hivatalosan a neve. Elvannak már porladva, így a kéziféknek a pofáit, nem tudom normálisan rögzíteni. A problémám meg az, hogy így a kézifék szinte nem is működik mert vennem kell két olyan lemezt.
A probléma: a vérlő panelen 16fokot baállítva hideg levegőt fúj, viszont ha megemelem 0,5fokal elkezd forró levegőt fújni, nem lehet finoman szabályozni. Fűtéscsapot megnéztem 12v-al "kattog" szét nem szedtem.
Bele mértem a fűtéscsapra menő csatlakozóba, 8,9V-ot és 13,5V-ot mértem. 16 foknál 13,5V és mikor emelem 0,5fokot azonnal átvált 8,9V -ra tehát nincs fokozatosság.
Urak, keresek klímaventit 525tds-ről, vagy hasonlóan nagyot, vagy két kicsit szintén keskenyet. Illetve m30b35 179 végű piros matricás compit, ezt lehet csak próbálni ha valaki belemegy:) Bp környékén, köszi!
Az amelyiknél fémszemcsék vannak a gázolajszűrőházban? Egyszer tegyél bele rosszabb minőségű szűrőt, máris saját magát végzi ki a motor. Azok a rézszemcsék leválnak valahonnan. A siemens csúcsokat németben cseredarab ellenében felújítják 150 euróért. Felprogramozás után működnek.
Ha a házméret megyezik, és mindkettő bontatlan (=nem volt tuningolva, áttétel variálva), akkor elvileg át. Viszont van bőven esély rá, hogy nem lesz tökéletes, mivel a dión rajta marad a csapágy egy része, a másik része marad a diffiben (legalábbis elég nehézkes roncsolás nélkül leműteni), szóval két egymástól független, több százezret futott csapágyfél nem biztos, hogy jó barátok lesznek.
Más: a Ford 143 lovas 2.0 TDCI-ről tudsz bármit (2011-es mondeo pl.)? Korábban nem voltak ezek túl megbízhatóak, talán Denso rendszerűek, de igazából semmit hallani róluk mostanság.
Fontolgattam egy X3-mast, végül egy X5 4.0d lett belőle ... Sajnos nem E36 lett így hanem E70. Hiába, öregszik az ember, meg kell a hely a három gyereknek. Sajnos ha az ember olyan BMW-t akar, amiben hátul hárman elférnek kardánalagút nélkül, akkor nincs más választás ...
Megy mint a szél! Nem tudom szokták-e ilyen autóknak szerpentínen tolni, de én kb mindenkit letoltam vagy megelőztem vele ebben a pár napban :DDD Persze Rni-vel még nem találkoztam :]
Nem is mondtam, hogy tök jó lesz. A sedan sárvédőpereme alá hátul egy kicsivel több fér be, mint a coupénál. Nekem 8,5 széles felni, ET13-mal és 215-ös gumival befért, 225-tel vagy szélesebbel már nem. Elöl viszont nem fért el ugyanez.
Szerintem akkor is határeset. Bár 215 és 215 közt is lehet különbség gyártótól függően. nekem 225 van 8,5x18-on, igaz limon, nem tudom a coupénál ugyanúgy van-e az ív.
Gabesz: A linkelt képen lett-e nyúlva a sárvédőívhez? Peremezés, kivágás? Szerintem itt már kelleni fog, vagy be kell dönteni a kereket amennyire csak lehet, akkor még talán elfér. Én azért nem nyúlnék az ívhez, mert szerintem onnantól jóval nagyobb esély van, hogy kirügyezik. Na meg a futóműgeometria sem erre van kitalálva. E30-on volt kis ET-s felnim, esőben a nyomvályúban megálló víz ki akarta cibálni a kezemből a kormányt. Meg kellett szokni. Mindig megváltás volt a téli kerék. Igaz, még normál ET-vel is az a magyar utakon.
fetitaco: Hirtelen fejből nem tudom, hogy melyik oldal. De tényleg minimál, az íven semmi nem látszik, csak a gumi fekete egy keskeny sávban, de csak annyira, hogy ha letakarítom, nem is látszik, hogy hol éri.
föttögős: Hát hajjak meg tezsvírem, képek alapján nem tűnik ganénak ennyiért. A mercik ebből a korszakból tetszenek, én is nézegettem őket annak idején. A felni odaver. :)
Én ezt a 4cm-t nagyon nehezen hiszem ám el.
Nekem hátul 225 van fent et20-al, de nagy döccenőnél simán beleért. Új rugóval,valamivel jobb lett, de az egész hátulját átkellett alakítanom. Légrugós futómű, kikeményítve meg kiemelve. Mostmár 4-5 személynél sem ér bele. Szép meg jó, de volt vele kínlódás, mert az ívet nem akartam bántani.
Nem utolsó szempont nyilván, de nem is az első helyen szerepel. Nem hinném hogy litereket dobna rajta, pláne hogy a gyári matrica ír 17-es felnit meg 225ös gumit.
Helló.Két napja írtam a 320 fűtésproblémámról.Kérdésem a következő,van más légtelenítő csavar is esetleg az autón(a kiegyenlítő tartályon kívül)vagy a radiátort hogy tudom máshogy légteleníteni?
De azt ugye tudod, hogy nem fog elférni a felni a gyári sárvédőívekben? Et 35 225 széles gumival épp elfér. Sőt, az egyik ívem hangyányit beleér néha. Csak annyit, hogy a koszt leszedi a gumiról, de ennyire határeset már ez is.
Rendben van , hogy ezzel akarsz járni melózni , de akkor megint csak előjön a kérdés. Nagy felni , nagy gumival többletfogyasztással .. vagy az előírt.
Gondolom nem utolsó szempont a fogyasztás , ha "munkaautó" lesz .
Jelenleg egy style 36 (15x7 et47) felni van rajta 205 / 60 /15-ös téli gumival, ezzel vettem az autót. Nem gondolom,hogy az egy zoll pluszban akkora megterhelés lenne, szintén 205 vagy max 215-ös gumival.
A sperrt valószínű 90%-ban nem használnám ki,de szeretném ha lenne. Sajnos nincs másik autóm és ezzel járok melózni télen-nyáron, erre nekem tökéletesen megfelel a 18is. ( nem arra kell,hogy nyáron 40 fokban a 225-ös gumit lefüstöljem álló helyben )
A kinézet miatt meg hajlandó vagyok áldozni a komfortból . ( igen tudom h szar autó, nem rávaló a felni, keskeny rajta a gumi stb... sztem akkor is k*rva jól néz ki :D )
Azok a motorok szimplán betegágyak :). Milyen cigányság már ez, hogy tervezünk egy motort 40-es olajra, és menet közben rájövünk, hogy inkább 60-as kell neki. Egyszerűen szarok, a 60-as olaj meg ragtapasz a nyílt törésre...
Szerintem is furcsa ez 10w-60, de megtudtam, hogy eleinte a gyári manual 10w-40-et írt elő minden motorjukba, majd amikor a TS (Twin Spark = hengerenként 2db gyertya) és egyes korábbi motorok tömegével mentek tönkre olajozási problémák miatt, megváltoztatták az előírást 10w-60-ra ezeknél a motoroknál. Nem tudom, mennyi eredménnyel jártak, de a TS-motoroknak ma is elég rossz hírük van.
Szerintem Ferrarinál is minimális van előírva, mégpedig az, ameddig a kopogásszenzorral és a vezérlővel le tud menni. A papíron lévő maximális teljesítményét viszont azzal fogja csak elérni, amihez méretezve lett az egész rendszer. A régebbi Honda Type-R-ek is ilyenek: 98-as kell bele (pl. Accord Type-R, Integra Type-R). Elmennek 95-össel is, csak gyengébbek, kelletlenek, állítólag szar az egész úgy.
Az amcsi M3 amúgy szerintem nem a 91-es AKI benzinnel 333 lóerő, mert azzal kevesebb, az sem kizárt, hogy 300 alatt lehetne padolni vele. Illetve az EUR M3-tól inkább valami környezetvédelmi baszás miatt lehet gyengébb a normális üzemanyaggal.
Az alfások meg a 10w60 olajjal, 100-as benzinnel csak azt bizonyítják, hogy műszakilag anALFAbéták. Jáááj.
Aha, lehet. Mondjuk írják is ott, hogy a teljesítménye csak 333LE, talán épp ezért.
Azt hittem, hogy tudom, de ezt látva bizonytalanná váltam:)
Meg aztán most sokat forgok alfások között, akik egyrészt a 100 lóerős 1,4i-be is 100-as benzint és 10w-60 olajat öntenek, másrészt azt mondják, hogy a Ferrarinál nem előírás a 98-as vagy jobb oktánszámú benzin, amin eléggé csodálkoznék, de ha mégis így van, akkor talán az M3-M5-be sem?
Úgy, hogy az általad linkelt leírás szerintem amerikai piacra szánt M3-hoz való, mivel 91 AKI-t (Anti Knock Index - oda is van írva) ír elő minimálisnak, és nem ajánlottnak. Ez RON-ban (tehát kísérleti oktánszámban, amilyen itthon használatos mértékegysége az üzemanyag kompressziótűrésének) 95-nek felel, amivel még el tud menni az M3. Viszont messze lesz a 343 lóerő, mivel visszavesz az előgyújtásból, mert ilyen üzemanyagnál már detonál(na). Amúgy ez valami tesztkérdés? Mert szerintem ezt te is tudod.
A 160171 utolsó mondata, ezért nem akarom (akartam eddig).
Nem értek hozzá, de ha értenék (és lenne lehetőség) biztosan nem hagynám másnak csinálni. Amellett, hogy elismerem: vannak nehézségek ebben az ügyben mindenkinek, azt gondolom, hogy - jó magyar szokás szerint - a fiaskó mögött van egy bizonyos fokú igénytelenség is. Tudod miért gondolom? Mert amikor legutóbb megjött a fényezőhöz az egyik festék, kibontottuk, beledugtunk egy pálcát, azt mellé tettük az elküldött minta mellé (amit az ajtóból vágtunk ki) egyből látszott, hogy világosabb. Magyarul szarik rá, még ennyit se csinál meg. Vagy ha meg is csinálja, "jóvanazúgy". Na ez lehet, hogy 100 ember 99-nek jóvan, de nekem nem. Én hajlandó is lennék megfizetni: kérjen háromszoros árat azért a két deci festékért, de akkor igen, kísérletezzen vele, szöszmötöljön, fújjon próbát.
Azért lettem ilyen, mert annak ellenére, hogy nem sok szolgáltatást vettem eddig igényben, kurva sokat csalódtam és látom, hogy mások is szopnak a magyar szakikkal. Gányolnak, igénytelenek, kapkodnak, átbasznak, leszarják az egészet.
Diessel: köszi. Pont ezért vittem ugyan ahhoz a fényezőhöz. Húsz éve fényez, valószínűleg már két évvel ezelőtt is ugyan úgy csinálta a dolgokat, mint most. Kezdek beletörődni, hogy mellé kell fújnia, de már előre félek.
Most beszéltem kíváncsiságból egy barátommal, aki - a változatosság kedvéért - Kecskeméten volt fényező a merci gyárban, és sok jóval nem biztatott ő sem. Azt mondja elvihetem hozzá, sprektrofotométerrel lefotózza, standoxból kikeveri, fúj egy kártyát, aztán ha jó, kifizetem, ha nem, akkor majd felhasználja valamire. Viszont szerinte nehéz ügy lesz, mert igazából nem is a színnel van a baj, hanem a floppal. Ezt meg ezer dolog befolyásolja (többek között amiket te is mondtál), szóval a konklúzió: f*szom se tudja :).
Nekem talán fél évvel a telifény után kellett fújni az egyik ajtót. Ugyanott kevertek, ugyanaz fújta, és napon rohadtul elüt. Nem kicsit voltam mérges, mikor megláttam. Azóta beletörődtem, bár mégy egyszer talán teszek vele egy kísérletet, ha újra kedvet kapok az autócsinálgatáshoz.
Egy jó felnist viszont ajánlhatnátok, lepadkáztam két BBS-t. Valószínűleg csak esztétikai baj, mert nem rázott, de azért nem árt megnézni. Elég csúnya lett mindkét perem. Az első lengőkarom elgörbült, akkorát kapott. Festeni hogy lenne érdemes? Lehet, szabad porfesteni, vagy jobb fényezni?
Az a baj hogyha ugyanazzal rendszerrel is festenék még akkor se biztos hogy eltudnák találni, mert szokták a festék recepturát időnként változtatni (környezet kimélés, ujjitás feljavitás stb) miatt.
Sajnos ez össze tettebb. nem lehetetlen, mert lehet kisérletezni pénztárca kérdése a dolog. de egy ajtó miatt senki se fog idegrohamot kapni.
Valószinüleg a legjobban ugy járnál,ha mellé fényeznének.Bízd rá a szakira.
Vannak olyan szinek aminél még az is számit ki fújja fel a szint, ha ugyan azt a festéket két külön szaki fújja akár egyszerre és a végeredmény nem lesz ugyan az. (fényező pisztoly márka, festék higitás, levegő nyomás, , megfelelő távolság, szóráskép, hányréteg, ezek is mind befolyásolnak)és azt még nem említettük , hogy fakult a kocsid szine 2 év alatt.
Mi köze van a "rendes fényező műhelynek" ahhoz, hogy a színt el tudja-e találni vagy nem? Egy gyári színt gyári technológiával szerintem egyébként is könnyebb, mintha most én beállítanék egy kék vasdarabbal, hogy ezt két évvel ezelőtt egy ismeretlen ember ismeretlen rendszerrel keverte ki a 297/5 színkód alapján (de nem az!), keverd ki pont ugyan ezt. Szerintem a lecke fel lenne adva. Csak szemre tudja, sehogy máshogy. Nincs az a műszer, ami kiírja neki egy képernyőre, hogy miből hány tized grammot tegyen bele.
Engem az értékvesztés nem érdekel, egyrészt nem másnak csinálom, másrészt a ráköltött összeg fele sem jön már vissza.
Akkor még nem jártál rendes fényező műhelyben .Talán a garancia a kis hazánkban eladott új Mercedes autók garanciális fényezését ő csinálja , mellette ha már a Bmw-nél vagyunk a mini
beszállítója.Na , ez nem is érdekes , ha a fényeződre hallgatsz fényezzétek , Te tudni fogod , hogy egy picit elüt , más meg nem veszi észre. Ebből óriási értékvesztés nincs , legfeljebb szúrja a szemed .. egy e36-nál.
Láttam már csodákat kijönni ilyen helyekről is. Én még nem találkoztam olyan fényezőműhellyel, ahol a színkeverés is helyben zajlik. Állítólag ajtó esetén a melléfújás teljsen általánosan bevett gyakorlat, én ezzel tudok nehezen azonosulni.
Ha elvinném a haverodhoz és szar lenne (amire minden esély megvan), akkor az lenne a mentség, hogy előzőleg nem ő csinálta, és mégis hogy a francba tudná kikeverni ugyan azt a színt, amit egyszer valaki más ki tudja milyen rendszerben kevert ki. És igaza is lenne.
Na, akkor egy hozzászólásban neked : a jó fényező nem kevertet festékboltban és arra hivatkozik , rendes fényező műhely gépe a színösszeállító gép ...vízfüggöny..túlnyomás...stb.
sorolhatnám ...a cimboránál megoldható , persze a tarifa sem lesz kevés.
tehát telifényt kapott az autó két évvel ezelőtt. A színkód, ami alapján keverve lett a szín: 297/5 - montrealblau metallic. Teljesen mindegy melyik árnyalat, mert - elvileg - telifénynél nem szarakodnak az árnyalatokkal, hanem az alapszínt keverik le.
A fényező két helyen kevertet: mostani alkalommal először Miskolcról hozatta a színt, azt fel is fújta. Nappal, de felhős időben teljesen jónak tűnt, viszont mikor kisütött a nap (az ajtó már a kocsin volt összerakva), mintha egy másik autó ajtaja lett volna rajta.
Visszavittem, hogy ez így nem okés, ő is belátta. Lekevertette ugyan úgy az alapot nyíregyházán, abból már fújtunk próbát, szar lett.
Újabb keverés Miskolcon azzal a kitétellel, hogy az alap nem jó. Fújtunk próbát, ez is szar. A próbafújással együtt vissza lett küldve, hogy basszanak vele valamit, de én már nem sok reményt fűzök ehhez.
Na szóval: az ajtót már a két éves telifény után törtem meg, abból vittem darabkát, azt szeretném újra. Ugyan az alapján a kód alapján, ami alapján kikeverték két éve.
A fényező nem igazán tehet arról, hogy balfaszok a "festékboltban". Amúgy is hiába keresnék másikat, mert a környéken mindenki erről az egy helyről hordja. 20 éve ebből él, teljesen jól, megbízhatóan dolgozik, most nekem nem úgy tűnik, hogy ez rajta múlik.
Azért nem akarok belefújatni, mert akkor szedjek le még két díszlecet, meg ezt, meg azt, biztos törik vagy hajlik valami, amilyen szerencsém van. Illetve nem tudom elképzelni, hogy ne látszódjon később, de lehet nem marad más választás.
Az lesz az ... nem egy elterjedt szín itthon :) . Az első e36 amit láttam és ebben a színben egész halványan volt , azt kell , hogy mondjam nagyon elegáns.
Ezek mind, meg hogy falsot sziv valahol, meg még vagy 100 dolog. Az enyém azért csinálta, mert ki volt repedve a légtömegmérő és a folytószelep közi gumicső. Néha le is állt hidegen. Melegen nem volt érezhető baja.
Hát elég fura elvárásaid vannak : színkódra akarsz kevertetni gyári színt ami fényes , csillógó .. .akármi , meg vinnél egy ajtódarabot amin a többéves megkopott, mattabb fényezés van?
Úgy nehéz lesz kikeverni . Ha nem régi a fényezésed kevertesd ki ugyanazt és dobjátok föl .
Annyira szar a szín, hogy a bödönben meg tudod állpitani, hogy el fog ütni?
Vagy csináltatok belőle próbát?
Én adnék egy esélyt a fényezőnek. Ha úgyis fényezve volt már az összes elem, akkor majdnem mindegy nem?
Vagy mi az oka, hogy nem akarsz a tobbibe belefujatni? Szerintem anélkül nem igen tudják megcsinálni rendesen. Bár igazából nem értek hozzás csak olvastam :D
Lehetetlenség kétszer ugyan azt a színt kikeverni? Mint említettem korábban, sajnos a balos ajtóm cserés lett. Ugye nem rég kapott telifényt a kocsi, ugyan ott keverteti a fényező ugyan azt a színt, és már harmadszor basszák el én meg harmadszor mondom, hogy ezt ne fújja fel.
Budapesten van olyan hely, ahova odaviszek egy kivágott darabot a régi ajtóból a színkóddal, és kikeverik úgy, hogy élben is jó legyen? Uram bocsá' próbát fújnak, és ha rossz, akkor állítanak rajta vagy újrakeverik. Nem sok reményt fűzök ehhez, mert a nagy király Budapesten sokkal nagyobb mekk mesterek meg igénytelen Gány Gusztik tanyáznak, de hátha...
A fényező nagyon rá akar beszélni, hogy belefúj előtte, mögötte és úgy megcsinálja, hogy az életben nem fogja észrevenni senki, de én ezt el szeretném kerülni.
Ne is emlitsd a.nőket. én is lehet a szomszéd utcába parkplbatom a pénteken hazajövő huligánt. Borzasztó ellenállás van. Persze 3!6i lehet a beállóba....
Helló. Szerintem a fűtéscsapja halni készül. Amikor nem fűt rendesen ,megnézném a két bemenő csővet ami az utastérbe megy,van-e közte hőmérséklet különbség.
sejtettem, ha nem a múlt héten raktam volna le térkő formájában kicsit több pénzt az udvarra, meg is vettem volna. De a feleségemnek a térkő jobban tetszik mint az s52b32 :) de a nők már csak ilyenek:) Bár ha jól olvasom van itt a fórumon aki ezt a pénzt nősülésre szánná:)) arra pedig kevés:)
Sziasztok.Új vagyok,és a segítségeteket szeretném kérni.Hétfőn vásároltam egy 320i-t,95ös,e36.Problémám a következő, az autó csak a jobb oldalon akar fűteni,a bal oldalon hideg levegőt fúj.Viszont ha a motort egy rövid ideig nagy fordulaton tartom,akkor megjavul,és meleget nyom mindenhol.Az autó 2 hónapot állt,és előtte nem produkálta ezt a hibát.A víz amúgy szépen bemelegszik,a hőfokmérő óra szépen beáll középre,és utána meg se mozdul.Digitklímás.A légtelenítéssel próbálkoztam,de nem volt a rendszer levegős.Elképzelhető hogy a radiátorban dugulás lenne?
Bátor vagy :). Vagy szereted a kihívásokat. Én egy épített autóval egy métert nem mennék közúton. Csak pályára akkor is tréleren. Megáll a körút közepén a legnagyobb dugóban milyen méreg az. :)
4 hengeresből csak Is-t érdemes, (140 lovas, eleje 1,8-as, utána 1,9-es DOHC), vagy kompaktba volt az 1,9-es, resetleg azt.
De itt dízelt nem fog neked ajánlani senki, max a merci fórumon.:)
Ha ránk hallgatsz, csakis sorhatost veszel e36-ból, 20i szolid, de fogyaszt, a 23i már jól megy és nem fogyaszt rosszabbul, mint a 20i, a 25i már kimondottan jól megy, a 28i nagyon fasza, de ezek se fogyasztanak nagyságrenddel többet, mint a 20i, inkább városban.
NEM nem a busz varom!!csak segitseget kertem.allitolag ti mind fanatikusok vagytok akkor gondolom kepben vagytok vagy mi?Most lehetne villantani!;)Irni az okossagokat.
Itt a 4 hengerről úgy is lebeszélnek, de ha nem akarsz sokat költeni fenntartásra akkor veszel egy M43 motoros 1.9-est vagy egy 1.8 is-t. Régen én is 6 hengeressel kezdtem (323), tényleg szép a hangja, de ha csak szaladgálni, normál használatra kell, szerintem elég a 4 henger is. ( na most elpicsáznak, de mindegy:)))
Segitseget szeretnek kerni.E36 ost szeretnek venni.Nem volt meg bmw-m de ladam mar volt ketto is;)))) Az lenne a kerdesem hogy benzines vagy dizel,mekkora motorral hogy tegye a dolgat,))de ugyanakkor ne egye le a gatyamat.Elore is koszonom a segitsegeteket!
Jut eszembe kérdés: korai (92-es, novanos) e36 25i-k alatt milyen váltó volt gyárilag? A huligánban egész pontosan és recsegi nélkül vált. Lehet, hogy azokban ZF volt? A vanosos 25i-k alatt már Getrag 225 hulladék szokott lenni, úgy tudom.
Majd a zőőd hulgánt kell túráztatni.:))) Van hangnyomás rendesen a DTM véges auspuffból.:DDD Ma kellett volna érte menni, de nem lett hirtelen segítségem. talán pénteken... de nem sürgős.
" Egyvalami pedig nem kérdés: a régi, még ma is modernnek számító szívó sorhatos sokkal-sokkal több boldogsághormont szabadít fel a máskülönben egyszerűen támadhatatlan, zseniálisra sikeredett turbós négyhengeresnél. A 2,8 literes szívó egység gázreakciója felér egy csodával, így a duplakuplungos visszaváltások mellett minden gázadás élményszámba megy: ahogy rálehelünk a pedálra, késlekedést nem ismerően megindul a sofőr nélkül, tele tankkal 1350 kilósra mérlegelt fehér szedán. A fordulatszámtól teljesen függetlenül könnyfakasztóan szépen rángatja a kasztnit a motor, már 1000-től 'ugrik', 4000-től elszabadul a tűzijáték, 6600-ig pedig töretlen lelkesedéssel húz. .....
Lehet, a 28i-k gyári állapotban rendre 200 lóerő fölött tudtak.
Nem kell túlvariálni ennek az autónak a hogylétét, feltehetőleg ez is a szokásos átbaszás: utalj el valamennyi előleget és úgy hozzák a kocsit. Aztán persze se kereskedő, se pénz, se autó. Lentebb linkeltem az eredeti hirdetést, ami valóban egy kanadai kereskedésé.
De hogyha ez az autó ennyire kihangsúlyozottan gyári állapotú (semmi tuning), akkor lehet-e több mint 200 lóerő, azaz jóval több, mint a gyári adat? Vajon lehetséges volt-e egy BMW-kereskedésben újonnan Magyarországon amerikai változatot vásárolni, amerikai rendszámmal? Hiszen az ember azt írja, hogy első és egyetlen és magyarországi tulaj.
És hogy tudott az ennyire nagy becsben tartott autójáról az adatlapon 1998-at, míg a szövegben 1997-et írni gyártási évként? Mit jelent, hogy 1997/98 final edition?
Az oldalindex meg a vese nekem is kilóg a képből. Amerikában nem volt faszlift?
Amúgy baromi szép a kocsi. Az a mondat meg igazán szimpatikus, hogy ez az autó nem akar M3-nak látszani. :)
ja akkor ez a megoldás valóban, és vasblokkos is, akkor ez valóban nagy kincs autó, és ebben az állapotban. Kint szerintem közel ilyen áron el is fog menni.
erre azért nem vennék mérget, tudni kellene a VIN-jét, akár adhattak ilyet el Mo-n. Amúgy 98-ban ez baromi drága és kuriózum lehetett itthon. Én 95-ben láttam egy 325i-t, és akkor szerelmes lettem bele, 15 évet kellet várni rá:)
Ez USA modell. Az enyém is ilyen belülről. Mérföldes óra, MPG fogyasztásjelző, nincs hátsó ködlámpa. Valószínűleg a kormányoszlop sem állítható az akkori amerikai szabályozás miatt.
Az enyém is kisvesés, '97-es, de eddig azt hittem, hogy valamelyik előző tulaj ilyet bontott rá valamilyen sérülés után, de lehet Amerikába így szállították.
Nekem ugyan ez az évjáratú a cópé, de gyárilag individual és m pack, az más :) annyi, hogy sajnos 200LE alatt van, de 1 millával olcsóbban is odaadnám.
Sziasztok
Az elébb nem tudtam felhúzatni a vezetőfelőli ablakomat, mert csak a féloldala ment.
Leakarom szedni a kárpitot, mire figyeljek,hogyan csináljam.
Touring
Nincs azzal gond, ha belefér a fenntartása. Csak ugye ezt sokan nem látják be vagy előre:) Nekünk is kb elég a Panda, mégis venni akarok egy T4-et. A szintén fölöslges LC helyett :)
És bár te feltételezem, h ismered ezt a különbséget, a legtöbb magyar nem. A cseheknél rengeteg újszerű kisautó van, skoda, Hyundai, ilyesmi. Óprémium, tizen, huszon éves luxusautó alig-alig. Nálunk meg pont ez a matek. 2.5millióért van egy éves, fapados kiasutó, vagy 10 éves 530d. Nehogymá' ne engedhessem meg magamnak a BMW-t... És persze a magyar tesco gazdaságos szarokkal tömi meg a BMW-t, a cseh eljár étterembe, nyaralni, utazni, és nem csak azért, mert többet keres, hanem mert a ksiautója egy eszköz, nem az egyes számú hobbi, falloszhosszabbító és pénznyelő.
Egy dolog megvenni a majmokat, meg egy másik etetni. Ha TCO-t számolunk, messze nem egy kategória.. A vételár egy része visszajön, én mindig évi 20.000km-rel számolok, üzemanyag, alkatrész, amortizáció, sarcok. És ha kukacoskodnék, akkor az autóban álló pénz költsége, de ez a mai kamatkörnyezet mellett kisebb tétel. És így számolva a 150e-s Wartburg jóval drágább volt, mint az LC vagy a Merci, kilométerköltsége közel M3-as szint :)
Látod itt a gond , hogy egy fabiát a bmw-hez hasonlítunk .Két teljesen más kategória más elvárásokkal . A babkonzerv jó volt :) a rizses lecsó viszont nem ...
Gyönyörűen szól a hathenger de mikor a Ka-26 -ot beröffentjük a hideg kiráz ..50 éves technika.
Tulajdonképpen nekem mindegy .Egy vagy tizenkettő , sor vagy V,csillag, vankel...csak "zúgjon":).Ötről nem tudok rosszat mondani igaz nem személyautó .Van aki meg
erről fog rosszat mondani nincs ezzel semmi gond.Olyat is tudok a baráti körben aki hathenger bmw-től pártolt el más márkához ami szintén hathenger és azóta meg van elégedve .
Ki mennyire fanatikus . Van aki bele is gondol és azt mondja elég volt belőle és van a másik oldal.Azt is el kell fogadni .
hú, ez nekem kellene, de az asszony valószínűleg elzavarna az autóval együtt :( Nem baj, vettem egy turbót a e28-ra :) valahogy pótolni kell a hengerhiányt.
Rnie lábas pirosából repült ki mielőtt eladtad? :)))) Amúgy bármit lehet cserébe adni, mert azt nem írtad. Mondjuk adok egy legóembert és akkor 18e HUF? :)
Az első szériában alulméretezett főtengely csapágyak és olajszivattyú volt, ezért lekoppantak elég hamar. Visszahívással cseréltek komplett motort. Vagy 2003 utánit kell venni, vagy jól utána kell járni, hogy volt-e visszahívásos cserén.
Ezek nem vélemények, ezek fentartási költségek. 5 oldalt olvastam el hát kb mindent leírnak a két rendszám között úgy hogy ezek még nem is 20 éves autók. Bele sem merek gondolni mi lesz akkor. Van akinek az E39 540i touring havi 41 ezer ft ba kerül. Ezzel szemben az E60/61 530d k minimum a duplája de van durvább is. Hát köszönöm, vegye bárki bátran, de ezek alapján ez a széria nekem biztos hogy kimarad. Akkor inkább egy E38 750i. Az legalább megy is.
Nézz át az E60 fórumra. Leömlőt hegesztenek (nem baj hogy már leszereléskor feszül) dpf et flexelnek (nem baj ha nem ferde a kipufogó és beterít mindent a korom mögöttük) szívósort herélnek utángyártott alufelnin 4mm es téligumit árulnak stb... Micsoda emberek vannak ott :) Az öntvény leömlő pl E39 ről jön.
Egyébként a pályaautózás eléggé kínzó tud lenni, talán a rallyzást tovább bírja. Legalábbis akikkel együtt versenyeztem, nem sokat panaszkodtak (igaz már az is történelmi távlatban volt...)
850 V12-ről kétfélére emlékeztem , de tanul az ember ... , ha rendeben van minden nem indokolt a melegedés , normál használat mellett , mint itt a fórumon mindenki semmi baja.
OK, elhiszem, hogy az E32, E38, E39 V8-ak rendben vannak. Az a korszak még valamennyire a megbízhatóságról is szólt. Az N62-től azonban már betegágy a V8 konstrukció. Az N62B48 éppen nem annyira, de a B40, B44 igen (a hírhedt 45i motorokkal). Anno nagyon filóztam E63-on, akkor jártam körbe a témát. Szóval ha V8 akkor ezek szerint vagy E39/E38 vagy a 2005-től - 2010-ig gyártott N62B48. Utána ugyebár jött az F sorozat a közvetlen befecskendezés problémákkal és a motortérben keletkező nagy hő miatt "olvadó" műanyagokkal...
No, de mi a helyzet mondjuk az E32 750i V12-vel (M70B50)? Erről valaki tud valamit? :)
V8-akról volt szó, az N53B30 nem az. Másrészt ebben a motorban, bár turbó nincs, de ott van a NOx szenzor tizeniksz darab jeladóval a kipufogórendszer xy pontjain. Alánéztem az aknán, maga az időzített bomba. Az F10-emben is ez a motor volt és bár hibátlanul működött, de többek között az alábbi problémák elkerülése miatt adtam el 100e kilométerrel. A relatív alacsony fogyasztásnak ez az ára a szívószelep kokszolás mellett... Viszont egy NOx katalizátor milliós tétel, a jeladók pedig száz rugó környékén vannak.
Jáj, részvétem. Én sárvédőt nem találtam normális bontottat, ajtót is nehezen. Sajna nekem is befigyelt most egy balos ajtó csere, nekem a színt nem tudják eltalálni, ma fújunk próbát egy harmadik keverésből :(.
Tünet: autó leáll, újraindításnál az önindító teker kb. 1 mp-ig, aztán semmi. Eközben kileng a fordulatszámmérő 5-6-7 ezerig (amit egyébként nem szokott), majd vissza 0-ra, ill. világít a kipörgésgátló lámpája.
Akksi jó, üzemanyag van, stb...
Kb. 2 óra múlva beindul a fenti tünetek nélkül, s fél perc múlva kicsit dadogva bár de beáll az alapjárat is.
Szerelőm nem talált semmit, tanácsa: ne menjek külföldre!
Az M60 ugyan úgy alu és nikasilos, mint az M52, tehát a magas kéntartalmú üzemanyag nem jó nekik. Másik gond a vanos, aminek felújítása ismert. A harmadik, hogy az olajszeparátor a blokkon belül van, viszont csereberélni ugyan úgy kellene, mint az M52-nél, és ugyan úgy nem szokták (annak ellenére, hogy az M52-nél egyszerű; kívül van).
Az M62 már alusilos, ennek a kén sem árt. Ezek nem rossz motorok egyáltalán.
Pont most mesélte egy barátom, hogy a kollégájának a Clio III RS-ben beszart a motor. A négyes hengert összebaszta valami fémdarabka. Az első tulajt is ismerték, teljen jó és követhető előélet, megfelelő karbantartás, 2xx ezer km. A szervizben azzal "vigasztalták", hogy nem ő az első, aki ilyen panasszal jön be. Ebay-ről vett hozzá bontott motort.
Annyit hozzátennék, hogy én személy szerint nem szeretem, és nem is adok az ilyen "egy ismerősömnek volt" jellegű történetekre, de a francia jó autót ritkán csinál. Nem mondom, hogy soha, de...
Az a helyzet, hogy a Clio-k szerintem összességében nem xarok. Az I-es, de inkább a II-es sorozat első generációinál voltak és vannak inkább a komoly gondok (1998-2001), de a faceliftek után nem, ezért is gyártották 14 éven keresztül vagy 4 ráncfelvarással. Egyébként qrva ronda egy autó volt az és nem segített neki egyik optikai facelift sem. :) A III-assal és a IV-essel (1.5 dci) szinte semmi gond nincs és 4,5 literrel elvannak, ha nem tolják nekik. Főleg a cégautókat látom a környezetemben, azok megölhetetlenek. Mondom ezt arra alapozva, hogy több tucat van ezekből nálunk és szinte hibátlanok. Az már más kérdés, hogy nekem nem kéne Clio.
A BMW V8-as motorjai egy kalap szart sem érnek és a sor6 az, amihez igazán értenek a bajorok (már ahhoz sem mióta a turbós motorok miatt feláldozták szívókat a közvetlen befecskendezéses rendszer oltárán). Konkrétan az E60, E63/64, E65-ről és az F sorozatról beszélek, azoknál a V8-as motor életveszély. Kivétel nélkül könnyű őket megfőzni és akkor a hő a motortérben, hogy a műanyagok megadják magukat. Az előző generációkról nem tudok nyilatkozni. Azoknál okés a V8?
Valaki épített már be ilyen adaptert compactba? A 130-as hangszóróval jobb? Tapasztalható valami javulás? Az eredeti rádiót meg szeretném tartani, azzal is várható valami javulás, főleg basszus terén?
Nem kell mélynyomó mert az biztos, hogy egy 6 hangszórós rendszer 4db 160-as és 2 magassal már jól szól, ebbe persze gányolás nélkül nem fér 160-as. De hátha a 130 is megoldaná!
"nekik márpedig négyhengeres nem kell, azok az M3-at is kizárják." - ennek a kijelentésnek több szempontból sincs értelme, egyrészt az M-eseket fölösleges hengerszámtól függetlenül a normál szériákhoz hasonlítani, pláne nem az e30 m3 hoz ami abszolút fehér holló, sosem volt népautó.
Én is hat vagy több henger párti vagyok, de van 4 hengeres e21-em de ott másban is rejlik a feeling. Lényeg, hogy nem kritizáljuk a 4 hengerest, csak azt mondjuk jobb érzés. Szeretem én a Soproni világos sört is de azért jobb egy Belga búzasört kortyolgatni :)
Ja, a négyhengeresek lenézését már nem konkrétan rád értettem. :) De elhiheted, hogy sokan vannak, akik így tesznek.
Az emberek szeretik ócsárolni mások dolgait. A Klió csak egy ex-has példa volt, s látod, máris mennyien ráharaptak, hogy így szar meg úgy szar.
Aláírom, hogy az E30M3 elég sarkalatos példa volt, de hát akik kategorikusan kijelentik (és akkor most nem rád gondolok), hogy nekik márpedig négyhengeres nem kell, azok az M3-at is kizárják.
Mindegy, nem is akarok erről már több szót ejteni, mert úgyis felesleges. :)
Én Csongertől (Stratonicus84) kaptam ajándékba helyettük egy antik kazettást, azóta is az recseg az ALPINA-ban. :)) Jó lenne egy CD-s ismét, de nem prior. Munkába menet a Morning Show-t ezen is lehet hallgatni.
Persze, észrevettem az abroncsméretemet, én írtam így. :)
Tudod az USA-ban egy hotelben írtam a magazinnak, de éjszaka volt, rohadt fáradt voltam és nem emlékeztem a gyári hátsó gumi perességére, hogy /30 vagy /35. Bejelöltem piros XX-szel, hogy majd utánanézek és javítom, mert ott és akkor már nem volt kedvem ráguglizni. Aztán így maradt, úgy látszik. :)
Mivel kb. én vagyok itt az egyetlen akinek volt alkalma gyári (konkrétan új) e30 M3-at vezetni, elárulom, hogy hihetetlenül jó, olyan mint egy nagy, hátsókerekes V-Tec Honda:)
:)) Kezdjük azzal, hogy nem nézem le a 4 hengereseket csak jobban favorizálom a 6 hengert. Nekem is volt E36 318i-m és imádtam. Extrém és életszerűtlen a példád. Amennyiben ingyen adnák persze, hogy kéne az E30 M3, de biztosan eladnám vagy felkutatnék egy M635 CSI-t és megvenném az árából. Nem csak amiatt mert 4 hengeres, hanem mert az M635i nálam az etalon. Az egyik egy ízig-vérig sportautó, a másik pedig egy kényelmes, nagy luxus kupé. Egyébként a legnagyobb gond mindkét autóval az, hogy csak nézegetné az ember az év kb. 360 napján mert mindkettő muzeális darab már.
Igaz e34-ben már tárgyalva, de úgy néz ki ontopic lakó lettem. Ismét BMW rendszámos sorhatos e36 koppé. Majd beszámoló köv. Lehet majd hulladákozni, de az ominózus 28i touringhoz képest menyország.:) Még ha vizsga épp nincs is rajta akkor is.
Én (megint) voltam októberben Rally Legend versenyen olaszoknál. Ott láttatok volna olyan M3-at, aminek beszarás hangja van, meg olyan Clio maxi kit.car is volt szinén!
Azért is jó az e36, mert bármikor bármennyit lehet rá költeni :) (Persze más öreg bmw-re is:) Szóval most vizsga előtt gondoltam átnézzük, bár minden ok. Kezdtem a kulisszával amit egyszer már felújítottam, de sajna nagyon rázta a kezem mert nem gyári volt benne, hanem racsing változat amiben bár rövidebbek a váltó utak, de nem öntötték gumi ágyba. Na ez ment a kukába. Igazából e90 kellene bele, mert az gyári, de azzal is rövidebbek a váltó utak. Végül gyári lett, persze az is szar alapból ezért esztergáltatva lett az összes kis perselybe. Másik probléma ami szinte mindegyiken jelentkezik a szervópumpa oldali olajfojás. Alap okozója a kikeményedett tömítés az olajszűrő ház alatt, cserélve ok. Szervón lévő két cső idővel átereszt, cserélni kell őket nem csak a bilincset. Meglepi, hogy kedvességgel is 40 felett van a két gumicső. Jött még meglepi, útban van a generátor le kell akasztani, na ez zörgött, teljes felujítás. Hűtőn találtam egy pici repedést, azt is kidobtam, jött egy másik bele. És még pár apróság ami említésre sem méltó, ülés foglaltság jelző, új racsing olaj, fagyálló stb.
M635CSi nekem is az autóizgalmi skála csúcsán van. :D A legrégebbi vágyam, és szerintem az is marad...
Én nem kétlem, hogy a hathengeresek hangban odabasznak. Csak túlzásnak érzem a négyhengeresek lenézését. Emiatt továbbra sem tudom elképzelni az alábbi szituációt (most veled fogok példálózni):
A nagyon gazdag multimiliárdos úr így szól:
- Gambino, öreg cimbora! Tudom, hogy szereted a BMW-ket. Nekem a gyűjteményemben van is egy E30 M3, 25 kilométerrel, fűtött garázsban állt szőnyegen az elmúlt évek során. Én már unom nézegetni a garázsban, meghajtani pedig nem merem, amúgy sem hajlik már úgy a térdem. Nem kéred? Ajándékba adnám, szeretetem jeléül. Szerintem te tudod értékelni az ilyen autós ínyencfalatokat.... Nos?
Mire Gambino jól megfontolt válasza:
- Á, kösz, nem! Kevés benn a henger, visszautasítalak, ne haragudj.....
:D :D
Szóval, ha lesz hathengeres autóm (márpedig lesz), akkor egészen biztosan nagyon fog tetszeni. De attól még elismerem a négyhengereseket is. Ahogy most sem mondom egy Rönó Klióra, hogy szar, pusztán azért, mert elöl hajt. :)
Az a sperr a kompót ASC-t is kikészítette, egy E39 lehet öngyilkos lenne tőle :)) Mivel hirtelen nincs rá nagy érdeklődés, gondolkodom, hogy azzal menjek Prágába jövő héten, bár ki kéne vinni a felhalmozott, kb 10 rekesz sörösüveget is :)
Szerintem jók a képek, főleg azok amelyek akkor készültek amikor mozgásban van az autó. A cikk is jó, az autó is nagyon szép. A cikkben kizárólag a soros 6 hengeres BMW fanokat kritizáló gondolatmeneteddel nem értek egyet. Ameddig nem volt soros 6 hengeres szívó benzines BMW-d addig ne írj ilyeneket. ;) A cikkben szereplő felvetésedre pedig az a válaszom, hogy nekem speciel tényleg nem kéne 4 hengeres E30 M3, inkább egy sor 6-os M635 CSI. :) Egyébként peace vagyis pace, ha már olasz származású az autód. ;)
140 le VR6 már nem mai gyerek . T4 multivan teljesen jó T5 már felejtős. Valami 2,5 dízel öthengerrel és kimegy a világból . Közelebbit csak erről tudok :) : 2,5 Tdi , syncro 6 személy +plató , igásló és megy is ha kell .
Igen, az. Sajnos a szövegből kicsit faragniuk kellett. Jóval többet írtam magáról az is-ről. A fotók meg monitoron nekem nem így néztek ki. Mindegy, ezzel együtt örülök, és büszke vagyok. Mégiscsak címlapsztoriról van szó! :)
Bálintnak meg érdekes az abroncsmérete. ;) Észrevetted, Bálint?
Értem, lehet, hogy ez lesz a végén, egyelőre csak meghirdettem, ha nem viszik el egyben két-három héten belül, akkor valószínűleg megy Zsoltihoz, és külön lesz eladva a sperr, futómű, stabi, meg a téli kerekek, a lemezfelni áráért tudok venni valami 17-es alut rá... Igazából az autó alapára egy szint alá nem megy, és akkor még ott a fűtött sportülés, új kormány, könyöklő, de valszeg ennyire azért nem lesz szétszedve :)
Én is valahogy így számolok, hogy talán 12.000 körül találok olyat, ami megfelel, de lehet, h drágább lesz. És addig minél kisebb bukóval ki kell szállni a két, szintén nem túl gyakori és keresett autómból :)
Valahogy ez alapján áraztam, de persze nehéz lesz eladni így is. Az enyémnél már kész a motor, futómű, ráadásul elég igényes gátlókkal, a sperr sem olcsó, kasztni is kb hibátlan, belseje is rendbe van teljesen rakva, de persze a kevés érdeklődő nagy része is azt fogja nézni, hogy 450ér' már van ilyen..
Egy patika T4 multi épphogy kijön az összegből :-)
---
Háromfélből nehezen... fél éve nézegetem a T4 Multikat, 12-14e EUR alatt bajos igazán szépet látni ( ami legalább fényképről jól néz ki és legalább szépeket írnak róla, de ugye ekkor még nem mentünk közel hozzá), és a vásárlás után minimum - ha nincs semmi baja, akkor is - 200.000e HUF környékén kell rá költeni ( Legalábbis a 2 db T4 Carevellemre, amit idén vettem, ennyi kellett és még nincs vége, mire tényleg jók lesznek), de ez csak az alap ....
Nekem jó lenne, de sokkalom az árát. Lehet megér ennyit, de akkor is sok. Én nem vagyok annyira fiatal, kinőttem a teljesítmény hajhászásból, nekem már a szépség és a kényelem a legfontosabb. És ez pont ezeket tudja:)
Külön csak akkor eladó, ha az autót elvitték nélküle. 16, 205/55 az első 90%-os, a hátsó kb 1000km-t futott, tavaly vettem. A márkát fejből nem tudom, de talán Vredestein és Hankook? 60.000 volt a két új tavaly.
A héten vagy utána már tényleg felteszem a hahura az ezüstöt, 1,2-ért. Alku alap a sperr lesz (minusz 140) és az egyik szett gumi (-60 a nyári, -80 a téli, abból kettő vadiúj, kettő 90%-os, 16-os alun.)
Ismert hibák: ABS/DSC világít, jeladó hibának tűnik. Ajtókárpit cserés (adok hozzá jót). Szivargyújtó nem tölt. Van három minimális pörsenés rajta, kezelve, de a kasztni meglepően, E36-okat megszégyenítően rozsdamentes, dél-nyugat Németországból jött, ott gondolom nem sóznak annyit. Az egyik féktárcsa erős fékezésnél mintha ütne, pedig új. A jobboldali ajtón facsavarral rögzítették a díszlécet :)
Futás 249 000. Olajcsere óta egy led ment le, kb 2-2500km. Kuplung, fékek, futómű szilentek újak, állítható Koni és rugó, Eibach stabi, és M3-as alapú sperr, szerintem már mindenki ismeri a részleteket. Félbőr, klímás, tempomat félig beépítve, könyöklő, nem lóg a tetőkárpit, a fűtött ülés nincs kiülve.A kipuff-ot külön vettem, az sem fog elrohadni. DLR a ködlámpa helyére építve, szabályosan, Osram, legális.
És majdnem teletank ;)
Január végéig szeretném eladni, a dzsippel együtt (az 2.5m lesz, klímás, 1998, 313e km), T4 Multivan lesz helyette, 2002-2003 körüli.
,persze jóval kényelmetlenebb volt , de akkor nem esett jól egy ilyen "újnak" mondott autó gyorsulása , mivel jóval előrébb voltunk ilyen téren . Az akkori e30 324d színvonalon volt , bár azt is megkockáztatom nem e gyorsabb volt.
Három évig volt 518 E28-am, nagyon jó kis autó volt kirándulni, hétvégén, városban lötyögni. De a gyári 14s 0-100 és 160-as végsebesség már kínzás kategória volt neki. És érdekes módon a hathengereseknek meg nem az, nagy gáznál, nagy fordulaton egészségrsebb a hangjuk, mint 1500-as fordulaton tötymörögve... Egyébként nem evett lényegesen kevesebbet, mint a 23ti.
Köszi a megfejtést és a vezetési élmény megosztását. Most 316d-vel és 520d-vel járnak a német nyugdíjasok, illetve azok akiknek nem lényeg a 6 henger csak a fogyasztás. :)
Egy német szaklap szerint kimondottan a nyugdíjas korosztályt célozták meg vele , akinek a minőség a fontos nem a teljesítmény...anno ezt olvastam róla.Kerüljétek .
Üdv!Járt már úgy valaki,hogy hidegebb reggeleken nem indul az autó?Nem az akku van lemerülve hanem mintha az immo nem működne mert ilyenkor nem hallatszik a kesztyű tartó felől a halk kattanás mikor berakom a kulcsot.
Ha melegszik az idő akkor kattan és indul.Mit érdemes átvizsgálni első körben?
Annak idején majdnem lett egy 518i touring . Magyarországi elsőgazdás négy éves volt .Próbaút , egyenes egy 2107-es Lada előttem .. alig bírtam megelőzni , harmadik sebességi fokozatig váltottam , megköszöntem és megfordultam.. ezt egyszer már említettem régebben.Óriási csalódás volt .
Majdnem eltaláltad, a hirdetésben 1330 kg van. :) Opel Omegát vezettem, az vérszegény volt. Érdekesség képpen az M3-am 1570 kg, jó pár aluminium karosszériaelemmel.
Közel két tonnás 5-ös BMW 1,8-as motorral... Na, ezt sohasem értettem. A 6 hengerek korszakában ez még nagyobb eretnekségnek számított mint ma. Vezetett valaki innen 518i-t? Az gondolom nem kérdés, hogy nem ment jól, de szerintem fogyasztásban sem lehetett sokkal beljebb, mint a 6 hengeres 520i, bár nem néztem utána mert a gyári adatokból nem érdemes kiindulni. A 728i viszont nagyon ott van, szvsz mind a mai napig a legelegánsabb autó. Többek között emiatt az E38 után az esztétika tekintetében az E65 maga volt a rémálom. :)
Hasonló útvonalon (Veszprém-Esztergom-Tahi), az eső miatt nem túl durván, de azért 100-120 között 8.4 a 23ti. Vadonatúj téligumi ide vagy oda, azért ezzel még mindig óvatosabban kell ilyenkor menni, mint egy suzukival, volt pár meleg helyzet, forszírozottabb kikanyarodásnál, körforgalomban...
Viszont ha találok jó fél-lakóautót 10e euró körül, akkor lehet, h cserélődik a flotta hamarosan. Már nem akkora szerelem egyik sem, csak még túl jók, h örömmel eladjam őket. Ti.nek is új kuplung, fékek, gumik, futómű, frissen szervízelve... ilyenkor nem jó érzées eladni :)
Nem törványszerű, hogy jelei vannak az önindító problémának. Nekem az E60-nál anno egyik pillanatról a másikra xart be, előtte tekert rendesen, aztán egyszer csak derült égből jött a villámcsapás és nem tekert. Astra GSI-nél pedig olyan gondom volt, hogy néha indított, néha nem (tekerni tekert). Ott végül egy relécsere oldotta meg a problémát.
Igen, csak én aztán megutáltam mert elrepedt a hengerfejcsavar menet mellett az öntvény, és belement az olaj a hűtővízbe lassan szivárogva. Lehetett használni, néha a tágulásit ki kellett mosni, de inkább eladtam, pedig jó állapotú volt, 1982-es kiadás, szervó, tolótető, 5 könnyűfém felni, el.tükör, 5 sebbesség, hiánytalan szerszámos. Most sokat érne...Aztán volt még E21 318i, az is jó volt, meg E28 518i. Jó volt mindegyik. Aztán elmúlt a BMW-s korszak.
Csak mondjak valamit, nagyon tetszik, hogy szinkronizált a hátramenet is, meg ferde fogazású, nincs az a nyávogó rüki hang, meg simán be lehet tenni előre gurulásnál, és már megy is hátra...mint joystickal a játékautó (compact 316i)
Tegnap túráztunk, 6,69 volt a fogyasztás, Nadap, Bokod, Tata, Tarján, Pomáz, BP..., jó volt:)
Nem feltétlenül. Nekem pl. úgy kezdett tönkremenni, hogy forgott az önindító, de üresen, tehát nem húzott be. Nem mindig csinálta, csak néha napján.
A motortér felőli cseréhez szerintem minimum a szívósort le kell szedni, én hagynám. Alulról mondjuk egy akna vagy egy csápos kell, földön fetrengve nem hiszem, hogy nekiállnék. Bár ki tudja :).
Nekem gyanús ez az egész, milyen jelei vannak annak, hogyha meg akar pusztulni? Egyszerűen csak nem teker olykor, olyan mintha az automata váltó sebességben maradna, kicsit megmozgatom oda-vissza a kart és következőre megy...
Amikor megpusztul az önindító akkor, nem fokozatosan hal meg?
Átraktam a télit, eladó a 17-es lemezfelni szett, 5 db felni, 2db 70%-os vagy jobb 2db 50-60%-os 225/45 17, márkás, nem túl öreg nyárigumi, 2 db füstölnivaló, 60e ft a szett :)