Keresés

Részletes keresés

elemes Creative Commons License 2016.11.13 0 0 965

merrefelé vannak hajolva?

Előzmény: Csuklósbusz (963)
refse2 Creative Commons License 2016.11.13 0 1 964

Egy ilyen megoldással többre mennél, mint a sarokvassal.

Két oldalról átmenő csavarral.

Előzmény: Törölt nick (962)
Csuklósbusz Creative Commons License 2016.11.13 0 0 963

Ha egy 6 méteres szarufahosszúságú tetőn a fogópárok nagyon meg vannak hajolva akkor az mire utal?

Arra hogy a szarufák nem bírják a terhelést és ők is meghajoltak így a fogópárok is?

Törölt nick Creative Commons License 2016.11.13 0 0 962

Üdv!

Ilyen 15x15-ös oszlopokkal tartott szerkezetet meg lehet építeni stabilan, szakszerűen könyökfák nélkül?

esetleg ilyen L-vasakkal mindkét oldaláról vagy előlről is oda kéne fogatni valamivel?

elemes Creative Commons License 2016.11.13 0 0 961

A ház borsodban épül (Miskolctól 20 km-re)

Előzmény: Dockworker (960)
Dockworker Creative Commons License 2016.11.13 0 0 960

Kérj ajánlatot, de egyébként a rácsostartó olcsóbb. 

Merre vagy helyileg? 

Előzmény: elemes (959)
elemes Creative Commons License 2016.11.12 0 0 959

a kontyolás ezt kicsit megbonyolítja.

meg az is ha az előregyártott elemek annyira drágák, hogy a helyben építés még áccsal is olcsóbbra jönne ki.

Előzmény: Dockworker (958)
Dockworker Creative Commons License 2016.11.12 0 0 958

A rácsos tartó nyilván a legegyszerűbb megoldás. Lefúrtok talpszelemennek egy pallót, arra daru emelgeti az elemeket amiket sarokvasakkal rögzítetek a pallóhoz+egymáshoz. 

Konkrétan nincs szükséged ácsra. 

Előzmény: elemes (957)
elemes Creative Commons License 2016.11.12 0 0 957

Bennem felmerült az előregyártott szeglemezes szerkezet

Ezek ugye 5 x 15-ös gerendákból (pallókból) készülnek, de emiatt sűrűbben, mint a helyben ácsolt tetőszerkezet.

Ha a merevítéseket úgy lehet elhelyezni, hogy a közepén mondjuk csak egy függőleges legyen, akkor marad egy 3 méteres sáv, ami később rakodótérré alakítható.

A koncepció az, hogy a hőszigetelés nem a szarufák közé kerülne, hanem a födémgerendák közé, és a gerinc közelében, ahol 10-12 m2 korlátozottan bejárható rakodóterületet lehet majd kialakítani, EPS lesz a szigetelés, másutt 30 centi üveggyapot.

Előzmény: Dockworker (955)
elemes Creative Commons License 2016.11.12 0 0 956

Nem nagyon van más főfal.

Lakótér biztosan nem lesz.

Ahol elég magas, ott esetleg idővel valami ritkán használt rakodótér.

Előzmény: Dockworker (955)
Dockworker Creative Commons License 2016.11.12 0 0 955

Ez azért sok mindentől függ :)

Laknád a tetőteret? 9m-t felezve van valahol még főfal? 

Előzmény: elemes (954)
elemes Creative Commons License 2016.11.11 0 0 954

ha egy 9 méter (külső) szélességű házra fa födémet és kb 30 fokos (kontyolt) nyeregtetőt szeretnék, milyen típusú szerkezetet érdemes választani?

Dockworker Creative Commons License 2016.11.03 0 0 953

Na. Le van írva feketén-fehéren. Ezt már csak el kell fogadnod és alkalmaznod :D

Előzmény: refse2 (952)
refse2 Creative Commons License 2016.11.03 0 0 952

Egy ácsnak mindig tisztában kell leni azzal, hogy a beépített faanyag húzott vagy nyomott lesz.

Aszerint kell megválasztani a fakötéseket, csavarkapcsolatokat stb.

Az ács szakmában ez a belépő szint.

Ha egy gerenda nyomásnak lesz kitéve de te húzásra fogod azt méretezni akkor a statikai számításaid is hibásak lesznek.

Előzmény: Dockworker (947)
refse2 Creative Commons License 2016.11.03 0 0 951

:)

Előzmény: Dockworker (947)
Dockworker Creative Commons License 2016.11.03 0 0 950

Azért pár dolgot szögezzünk le : 

Az ácsok nem dolgoznak tapasztalat alapján. Az ács tudja mi a protokoll ezekben a helyzetekben. Kimegy, szemrevételezi, ha nagy a baj akkor konzerválja azonnal az állapotot a személy és vagyonbiztonság jegyében és statikust hív aki kidolgozza az akciótervet amivel az épület menthető... vagy sem. 

Aki saját szakállára nekiáll födémeket, fedett fedélszékeket kiváltogatni az nem szakember. Max. ült szakember mellett a buszon. 

És itt sem az erőkről folyik a vita. Refse kolléga tanul. Amit látsz az a gépház zaja... :)

Előzmény: Csuklósbusz (942)
Dockworker Creative Commons License 2016.11.02 0 0 949

Itt van minden leírva a 920as kommentben. Na hol az az asztal amire le kell tenni azt a valamit ? :) 

Előzmény: Dockworker (920)
Dockworker Creative Commons License 2016.11.02 0 0 948

Ezt is írtam már lejjebb... Beleb@szol pár betétfát, hogy ne tudjon a fogópárok tengelye egymástól elhajolni és kész is a nyomás felvételére... 

Mi nem világos ? 

Előzmény: refse2 (946)
Dockworker Creative Commons License 2016.11.02 0 0 947

Én leírtam a témában a tényeket. Próbálok veled normálisan kommunikálni, de azért mert nem érted a statika alapjait sem, ne rám haragudj. És ha hiszed ha nem , ez a belépő szint. Nyomatéki ábrák és hasonlók...  Technikusin első pár hónap tananyaga. 

Előzmény: refse2 (945)
refse2 Creative Commons License 2016.11.02 0 0 946

Amíg eldöntöd hogy melyik topicba írsz, adok neked is rágcsálnivalót !

És a link amin elérheted !

http://tudasbazis.sulinet.hu/hu/szakkepzes/epiteszet/az-epitestan-alapjai/fedelszerkezetek/fedelszektipusok

Előzmény: -carcass- (943)
refse2 Creative Commons License 2016.11.02 0 0 945

Nem húztam fel magam.

De , van egy rossz tulajdonságom (talán több is:).

Aszerint ítélek meg másokat, hogy mit tesz le az asztalra.

-carcass- legalább letett valamit az asztalra. (amit becsülök is benne!)

És (többé-kevésbé) szakmai szinten tudtunk vitatkozni.

De ha valaki csak annyit tud hozzászólni, hogy évekig ült a statika órán és még repetázott belőle, az szerintem kevés ahhoz, hogy tanácsot osszon, szerinte mivel kellene foglalkoznom.

Mitől lettem hirtelen "refse papa" ?

Szerintem maradjunk kollégák.

Így nekem se kell "öcsike" vagy "fiacskám" megszólításokat alkalmaznom :)

Előzmény: Dockworker (944)
Dockworker Creative Commons License 2016.11.02 0 0 944

Papa,ne húzd fel magad... 

Ahonnan indult ez a félig szakmai vitánk az olyan egyértelmű mint... ami nagyon egyértelmű.

Nem akartalak megbántani, próbáltalak finoman rávezetni... Itt.

Amott meg beleolvastam az eszmefuttatásokba és egyszerűen nem értettem. Olyan dolgokról írtok ott ami meghaladja az agykapacitásom. 

Előzmény: refse2 (940)
-carcass- Creative Commons License 2016.11.01 0 0 943

Ne hisztizz! Tudod, ez nem kérdés, hanem az egyik baromság, amit nagy okosan még le is vezettél!

Amíg megrágod, addig eldöntöm, hogy melyik topicba írok és melyikbe nem...

Előzmény: refse2 (941)
Csuklósbusz Creative Commons License 2016.11.01 0 0 942

Rendben, köszönöm, bármilyet tanácsot szívesen fogadok.
Főfal csak a tetőgerinccel párhuzamosan, az alatt van a ház közepén...  szóval ha gerendánként lábakat akarok akkor kell egy gerenda ami hosszan végigfut az egész házon, a szarufákkal párhuzamosan.
De a szarufák az oldalsó főfalakra úgy csatlakoznak hogy nem tudom miattuk közvetlenül a főfalra terhelni a gerendákat.

Mert házilagos monolit födémen van ami jó ha önmagát megtartja, ráterhelni nem lehet.

Nomeg hőszigetelni muszáj lesz a 17 centi tömörbeton födém miatt, tehát min 10 centit emelni is kell a gerendán, vagyis a födémen középre meg a két szélső főfalra is raknák egy téglát és arra a gerendát.
A gerendára meg az állóoszlopot terhelném amivel meg alátámasztanám a szarufákat. 
De az álló oszlopot hogyan rögzítsem a szarufákhoz? 

A statikusról meg annyit hogy egy másik házhoz kihívtam egy hivatalos céget... akik az eltört szarufát nem vették észre a tetőben... és még itt a fórumon is megkérdőjelezték szaktudásukat... 
Szóval buktam a pénzt és okosabb sem lettem.

De ahogy látom manapság is az ácsok "tapasztalat" alapján építkeznek, és mint itt a fórumon is vita van az erőviszonyokon.

SZóval egy már meglévő tetőhöz ha kihívok bárkit is szerintem kicsi az esélye hogy érteni fog hozzá. Ezért akarom itt a fórumon hogy itt mások is hozzászólhatnak így kissebb az esélye a rossz tanácsnak.
Mert tapasztaltam hogy hivatásos statikusból is többet kellene kihívnom és nekem összerakni a több tanácsból a helyesnek tűnőt.. 

Előzmény: Dockworker (936)
refse2 Creative Commons License 2016.11.01 0 0 941

"Kezdheted a saját támadáspontjára nyomatékot adó koncentrált erővel...:-DDD"

Statikával kapcsolatos kérdéseddel húzzál a másik fórumra !

Előzmény: -carcass- (933)
refse2 Creative Commons License 2016.11.01 0 0 940

A statikai tudásodat megcsillogtathattad volna a másik fórumon.

Talán beijedtél -carcass-tól ?

Előzmény: Dockworker (935)
-carcass- Creative Commons License 2016.11.01 0 0 939

Inkább hallgass a kollégádra, igaza van...

Előzmény: refse2 (934)
Dockworker Creative Commons License 2016.11.01 0 0 938

300.000,- környéke, de sokmindentől függhet.

Előzmény: Zoltanuss (937)
Zoltanuss Creative Commons License 2016.11.01 0 0 937

Üdvözlöm az Urakat !

Első közelítésben mennyi lenne egy    kb. 70 nm-es tetőfelület cseréje/ felújítása.

Egy melléképület nem túl magas, a tető nem tagolt, sima, enyhe lejtésű nyeregtető, cserépfedéssel.  Bádogozás csak a kémény körül, a tető mind a két végén neki megy az oromfalnak.

Munkadíj anyag nélkül.  Ami kell :  a lécek cseréje, szarufák maradnak, esetleg kezelés,  meglévő cserepek visszarakása - pótlással.

Z.

Dockworker Creative Commons License 2016.11.01 0 0 936

Vmelyik este nekifutok mégegyszer, most rohannom kell. 

Előzmény: Csuklósbusz (932)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!