Keresés

Részletes keresés

Iza104 Creative Commons License 2008.10.21 0 0 495
Szép, szép az új lakás, de azért nekem is vannak apróbb problémáim. Tapasztalt valaki olyat, hogy jön föl a kajaszag az alatta lakótól? Én először azt hittem, hgoy csak azért érzem, mert nincs felrakva nálam a szagelszívó. De most már fent van, változás pedig nincs. Pontosan tudom, hogy mi a menü az alattam lakóéknál... Ráadásul úgy tűnik minden nap főznek. :-/ Másnál is van ilyen probléma? Attól tartok hogy Motáékat hiába zargatnám ezzel. Az erkély ajtómmal is volt némi pitty-putty, akkor a hivatalos eljárásnak megfelelően írtam nekik egy bejelentőt a formanyomtatványon, amit kaptam a birtokbavételnél. Szeptember közepén faxoltam el neki. Azóta annyit sem böffentettek vissza, hgoy menjek a fenébe... Úgy látom, hogy a már elkészült, átadott lakásokra nagy ívben tesznek.
Iza104 Creative Commons License 2008.10.21 0 0 494
Én az Ersténél vettem fel a hitelt. Tényleg nem sok bank vank, aki fizet használatbavételire, én direkt így néztem a hiteleket. Az Erste pl. ilyen, és szerintem egészen normális akciós hiteleik is vannak (illetve nyáron még voltak, most nem tudom mi a helyzet emiatt a válság dolog miatt). Az, hogy a használatbavételitől számítva mikor kell fizetnie a banknak, az adás-vételi szerződésben van belefoglalva. Nekem 15 nap volt. Végül a bankos kisasszony bénázása miatt (egy csomó papír hiányzott még, amiről elfelejtettek tájékoztatni) nem utalták át 15 napon belül a fennmaradó összeget. Akkor kellett kérnem a MOTÁ-tól egy nyilatkoztatot, hogy nem kötbéreznek meg emiatt. Rendesek voltak és kiadták (de ez csak a jóindulatukon múlt) és így fizetett a bank. Nem volt egyszerű menet - számítson erre mindenki, aki most kezd hitelt intézni. Én kb. 10 évet öregedtem, és kihordtam lábon egy-két agyvérzést, mire mindent elintéztem, de most már túl vagyok rajta és benne lakom a szép új lakásomban.
Előzmény: AH12 (491)
901 Creative Commons License 2008.10.21 0 0 493

Hello!

 

Én az OTP-nél vettem fel a hitelt.

És a használatbavételi engedély kiadása után fizetett a bank. (Zsombor u)

 

 

Előzmény: AH12 (492)
AH12 Creative Commons License 2008.10.21 0 0 492

Ja, beszéltem a VCS-vel, a használatba vételi engedélyt novemberre várják, bár a DÁ az átadáson még október végét mondott... (nem egyeztettek)

Mivel aug elején adták be állítólag, én novembert mondanék, mert tapasztalat szerint itt 3-4 hónap ... nagyon nincsenek ezek jóban a hatóságokkal... :S

AH12 Creative Commons License 2008.10.21 0 0 491

Köszi Aniq,

látod, te is leírtad, a bank nem finanszíroz, csak albetétesítve.. a többségük. :(

 

nekünk múlt héten volt a műszaki átadásunk, és bár voltak hibák, de átvettük a lakást. Bementem a bankfiókba, hogy mi a teendő... akkor tudtam meg, hogy a bankok egy jórésze!!! csak ALBETÉTESÍTÉS UTÁN FIZET! hoppá. Eddig nem tudtam én sem, tehát idén már nem költözünk (július volt az eslő verzió).

Elmentem néhány másik bankhoz, és nagyjából mindegyik ugyanazt mondta... nem finanszírozza meg a BB építkezést. No comment.

Beszéltem ügyvéddel is, és azt mondta, csak akkor lehetne ezt felgyorsítani, ha "sürgősségi eljárás"-ban kérnénk az albetétesítést, ami elvilet pár hét, de ez a kivitelezőn és az ügyvédjén múlik, amiről így le is tettem...

Szóval most elgondolkodtam azon, hogy mi a helyzet!? Mivel nem rajtam múlik, így nem tudok 8 vagy 15 napon belül fizetni az átadás után, és természetesen szeretnék 2010 előtt beköltözni... az egyetlen kibúvó az lenne, ha minden tulajdonostársamtól kérnék egy nyilatkozatot, melyben lemondanak a jelenleg még közös, de végülis saját tuladonomról, - ami kb 80 ember, akikől nincs infóm -  és akkor esetleg megfinanszíroznák nekem előre is...

 

Mégegyszer kérdezem, van-e valaki, aki a Zsombor utcán nem BB-s hitellel vett lakást?

Kb. mikor adták meg a Zsomboron a használatbavételit?

... És mióta vagytok albetétesítve? mert állítólag a Zsomborban már megtörtént...

 

Légysz írjatok, tanácstalan vagyok!

Köszi

Audrey

Előzmény: anig (490)
anig Creative Commons License 2008.10.21 0 0 490

Helló!

 

A nem BB-nél hitelt felvevőknek (és a gyengébek kedvéért)

 

A projekt finanszírozó bank a BB.

Aki nem itt veszi fel a hitelt, és van ilyen nagyon sok (BB a legdrágább a törlesztőrészletekkel azonos futamidőt figyelelmbe véve), annak a fennmaradó önrészt a műszaki átadás (átvétel) után 8 napon belül kell csengetnie. Az általa választott bank pedig a jogerős használatba vételi engedély megérkezéskor fizeti a hitelszerződésben kért összeget. Itt semmiféle albetétesítés nem játszik. A használatbavételi viszont igen!

Az albetétéesítés az, amikor a földhivatal bejegyzi a nevedre a tulajdonod , miután te kifizetted a fennmaradó önrészed és a bankod utalt, de tény hogy ez akár szélsőséges esetben 1-2 évet is igénybe vesz a földhivatalnál. Tehát ha te időközben el akarod adni a lakásod és az nincs albetétesítve, akkor csak KP-s vevőnek tudod eladni, mert albetétesítés nélkül semelyik bank nem ad hitelt a vevőnek.

 

U.i. ma lesz a műszaki átadásunk. (kíváncsi leszek!)

t tommy Creative Commons License 2008.10.20 0 0 489
sziasztok!

elég rég óta olvasgatlak benneteket ,de érdemben nem sok érdekeset tudok hozzá szólni az ott lakással járó problémáitokhoz, mert minket még egészen más bosszant! mint gondolom a többi Andorost is. a párommal mi is az Andorba költöznénk (B) ,ha végre lenne végleges lakhatási engedély, de addig a bank nem fizet. felettébb bosszant , hogy mióta az első lakásátadáson voltunk (persze feleslegesen) már rég befejezhettem volna a belsőépítészeti munkákat . hónapok óta megterveztem már, aztán meg átvariáltuk :-) , sőt már egy szomszédunk lakását is , de őt is ugyan az a bank "szponzorálja" majd! 3 hónapja nem sikerült a fürdőbe a díszcsíkot feltenniük, de az már szinte nem is számít lakhatási engedély nélkül.

ha valakinek a tudomására jutna valami hír a lakhatási engedéllyel kapcsolatban kérném írja meg ide , gondolom elég sokan örülnének neki!

Előzmény: Andor Tomi (486)
AH12 Creative Commons License 2008.10.20 0 0 488
Sziasztok!

Van köztetek olyan, aki nem a BB-tól vette fel a hitelt? Mert én beszéltem pár bankkal, de sok helyen azt mondták, hogy nem finanszíroznak, amíg csak a széljegyzetben szerepelünk, azaz albetétesként kellene... Az viszont a társasház megalapítását követően valósulhat csak meg, és az akár több hónap is lehet. tényleg? ki hogyan kötötte a szerzit?
Köszi a válaszokat!
Audrey
pgilmoor Creative Commons License 2008.10.17 0 0 487

Szia Andor Tomi!

 

Tudnál írni a kulcsátadásról? Milyen formában sikerült megegyezned a kivitelezővel? Én is élnék ezzel a lehetőséggel, mivel a régi lakásom már eladtam és jelenleg albérletben kell laknom. Az e-mail címemre is írhatsz: pgilmoor@gmail.com (itt biztonságosabb). Előre is köszönöm!

 

Üdv: Patric

Andor Tomi Creative Commons License 2008.10.17 0 0 486
Szia! Igen, néhányan már beköltöztünk, de ez inkább kulcs átadás, mert a birtokbaadáshoz szükséges számtalan dolog még hiányzik, ezen túl a mélygarázs még mindig építőanyag raktár, nem használható. A használatba vételi jogerőre emelkedésének időpontja és a társasházzá alakulás időpontja engem is érdekelne. Egyébként meglep, hogy a fórumon a Zsomborosokhoz képest az Andorból alig ír valaki, talán kevesen vannak fenn a net-en, az is lehet, hogy eltévesztettük a címet és nyugdíjas otthonba költöztünk? vagy ennyire nem érdekli az embereket, hogy mennyi pénzt húznak ki a zsebükből?
Előzmény: pgilmoor (485)
pgilmoor Creative Commons License 2008.10.17 0 0 485

Sziasztok!

 

Érdeklődnék, hogy van már valaki akinek meg volt a birtokba adás, esetleg be is költözött az Andor utcába? És tudtok valamit a jogerős használatba vételi engedélyről? Nekem eddig legalább válaszolgatot a Tétényi development, de mostanra már ezzel is leálltak. Szerződésem szerint persze már hónapok óta ott kéne laknom :(

 

Üdv.

 

Patric

springmill Creative Commons License 2008.10.14 0 0 484
Szia! Válaszok:

1: "Hasraütés". A tisztelt egybegyűltek faragni akartak a költségeken. Mentségükre legyen mondva, hogy a Mota üzleti titokként kezeli az általa kötött karbantartási szerződések számadatait (mi mennyibe kerül), így lehetetlenség megállapítani ezekről a tételekről, hogy pontosan mi mennyibe kerül. Ha nem lesz elég a 82 Ft, az majd tavaszig kiderül.

2: Állítólag a rámpa fűtése magas, és a világítás sem lesz kevés. A Közös Képviselőt megkértük, nézzen utána, hogy mit lehet tenni a világítás csökkentése érdekében. De ezek a tavasszal kiderülnek majd, és akkor majd korrigálunk.

3: Még nem kapta meg a Közös Képviselő az elszámolást a Motától, ígéret szerint hónap végéig ez rendezve lesz. Az SZVB azon van, hogy az elszámolást a Közös Képviselő csak akkor írja alá, azaz fogadja el, ha az SZVB nem lát benne kivetnivalót. Természetesen olyanért fizetni, amit valaki nem is vett igénybe ill. fogyasztott, az elfogadhatatlan kategóriát teljesen kimeríti. Erről részlet akkor lesznek, ha prezentálta a Mota az elszámolását.

4: Közös Képviselőnek kell. Egyelőre ne fizessen senki, 3. pont miatt!
Előzmény: TopicTomi (481)
direct10 Creative Commons License 2008.10.13 0 0 483

Sziasztok!

 

Érdeklődnék, hogy tud e valaki, aki már birtokba vette a lakást, a kötbérről információval szolgálni.

Az Andorban vettem lakást. A szerződésemben az áll, hogy a birtokbaadás napjáig fizetik a kötbért. Ma felhívtam az értékesítési irodát, és korrektül álltak a dologhoz. Azt mondták, hogy birtokbaadás után egy összegben fogják kifizetni a kötbért.

Korábbi hozzászólásoknál olvastam, hogy volt már erről szó a fórumozók között. Nektek mit mondtak? Van olyan család, aki már meg is kapta a kötbért?

 

Üdv.

cufy2 Creative Commons License 2008.10.12 0 0 482

 

Sziasztok!

 

Ez a lákás átvételekor fizetendő 50.000 ezer Ft-os összegről való elszámolás engem is érdekelne....erről v.hogy senki se beszél,pedig én úgy gondolom,h nem kevés pénzről van szó!

Közös költségként hívták,de érdekesnek tartom,h pl, mi az átadás másnapján már be is költöztünk vagyis június első hétvégéjén és tőlem senki ne kérjen semmilyen jogcímen 1 forintot sem addig amíg nincs melegvíz,szemétszállítás,lift...stb...és ezek júniusban egyáltalán nem voltak tehát erre nincs joguk egy forintot sem felszámolni!!

Tehát ha tud v.ki v.mit ezzel a dologgal kapcsolatban az legyen szíves felvilágosítani a témában!!

köszi

TopicTomi Creative Commons License 2008.10.12 0 0 481

Sziasztok!

 

A közgyűlésen sajnos nem tudtam ott lenni, így az általatok írtak és a kapott jegyzőkönyv alapján tudom összerakni, hogy mi várható. Egy pár kérdés felmerült bennem, nem tudom, hogy ez csak nekem nem tiszta, vagy tényleg nem egyértelmű:

 

1. Mi alapján sikerült kiszámolni a 82 Ft-os összeget TH-ként? Ez a 82 Ft miből tevődik össze? A TH mindenkinél adott, ez OK, az már kevésbé, hogy az ebből kalkulálódó közös költség mit foglal magában?

 

2. A parkolóra vonatkozó 2000Ft-os havi közös költséget irreálisan magasnak tartom, nem látom be miért kellene egy, már kifizetett parkolóhelyért ilyen mértékű díjat fizetnem minden hónapban. A világítás ott nem állandó és ahogy látom, a takarítás sem lesz az, érdekelne, hogy milyen költségek merülnek fel, amiből kijött ez a finoman fogalmazva is horror összeg. Ha már arról beszélünk, hogy közös költség terhel, nem csak minden lakást, de minden parkolóhelyet is, akkor utóbbinál miért nem ugyanúgy, tulajdoni hányadonkénti (a parkolók tulajdonosainak vonatkozásában) összeg alapján számolunk? Remélem, hogy nem a le-felhajtó fűtésére fogjuk rá a parkolónkénti 24.000 Ft-os tervezett éves díjat...

 

3. Minden lakás átvétele előtt volt egy egyösszegű, 50.000 Ft-os befizetés, közös költség előleg címén: erre vonatkozóan vajon mikor látunk valamilyen dokumentumot, hogy az elmúlt időszakban milyen költségek merültek fel és a lakásonkénti 50.000 Ft-ból mennyi került felhasználásra? Szerintem nem én vagyok az egyedüli, akit érdekel, hogy mire költötték el ezt a pénzt, illetve nyilván van-e tartva, hogy így hogyan alakul az egyenlegünk jelenleg.

 

4. A közös költség + kommunális előleg befizetése kinél és mikor történik majd minden hónapban? Ez már most is aktuális lenne, ha elfogadásra került a közös költség, vagy tévedek?

 

TT.

cufy2 Creative Commons License 2008.10.11 0 0 480

 

Köszönöm a választ!! A lényeg,h akkor ezen a 10.000 Ft-on kivül nem kell már gázt fizetni!!

springmill Creative Commons License 2008.10.09 0 0 479
Röviden: magában foglalja.

Sőt ez maga a "gázszámla", idézek:
I. Cél:
Ez az előírás szabályozza a kazánházban üzemelő fűtő- és melegvíz előállító berendezés
működéséhez felhasznált gázdíj tulajdonosok közötti fogyasztásarányos megosztását.
Előzmény: cufy2 (478)
cufy2 Creative Commons License 2008.10.08 0 0 478

 

Sziasztok!

 

Abban kérném a segítségeteket,h tudja e valaki,h ez a Kommunális díj magában foglalja a fűtést vagyis a gázt havi szinten vagy még ezen felül jön arról is számla??

Előre is köszi!

Iza104 Creative Commons License 2008.10.06 0 0 477
A Zsomborban 260 cm, gondolom az Andorban is.
Előzmény: fluor-i (476)
fluor-i Creative Commons License 2008.10.06 0 0 476

Először is köszi mndenkinek a válaszokat!

 

Lenne még egy kérdésem: Meg tudjátok mondani mekkorák a lakás belmagasságok az Andor-ban, persze a Zsombor is jó mert gondolom egyforma lehet? 

springmill Creative Commons License 2008.10.04 0 0 475
Tavasz végéig igen.
Előzmény: Iza104 (474)
Iza104 Creative Commons License 2008.10.03 0 0 474
Nem olvastam el a papírt. Ez azt jelenti, hogy havi 12 ezret kell fizetni gázátalányra?
Előzmény: springmill (473)
springmill Creative Commons License 2008.10.03 0 0 473
A kommunális részletes leírását a Kommunális Elszámolási Rend tartalmazza, amit késve, 24-én késő este dobtak a postaládákba. Ha nincs meg, kérheted a közös képviselőtől, pl. e-mailben.

A nem túl jó név mögött a gázfogyasztásaink fizetésének számítási módja van. A számolás alapja egy lakás előző évi fogyasztása. Mivel ilyen nálunk még nincs, ezt a némileg túlméretezett átlagos fogyasztást szavaztuk meg. Amikor tavasszal a kazán el lesz zárva, akkor ki lesz számolva a hőmennyiség mérők és a melegvízórák alapján a pontos fogyasztás és az elszámolási rend alapján utólag egyenlegezés lesz. Aki kevesebbet fizetett kiegészíti, aki túlfizetett eldönti hogy visszakéri, vagy őszre bent hagyja...
Előzmény: Iza104 (466)
901 Creative Commons License 2008.10.03 0 0 472
Ennyi pénzért valami normális ajót, normális zárral kellett volna adniuk. A jelenlegi helyzet több mint szánalmas......
Előzmény: Iza104 (471)
Iza104 Creative Commons License 2008.10.03 0 0 471
Asszem 3-6 m2 között mozog a tárolók nagysága. Az ajtó nem vacak szerintem, de a zárat ki kell cseréltetni rajta. A tető megoldás a betonvasakkal tényleg gáz. Az meg még nagyobb gáz, hogy nem tudok velük mit csinálni, hiába vergődöm, akkor sem fogják lecserélni, mert szerintük jó az, és egyébként is ez felel meg a tűzvédelmi előírásoknak. Nem vagyok boldog...
Előzmény: fluor-i (469)
901 Creative Commons License 2008.10.03 0 0 470

A Zsombor utcáról tudok nyilatkozni. Ott a tárolók kb 300 ezer/m2-áron mentek. Ehhez még jön az illeték is és egyéb ktg. Lehet venni külön is. Viszont, ha az Andorban is olyan botrányos minőségben csinálják meg, akkor egy fillért nem ér az egész. Vacak ajtó, a tetején pedig rozsdás vas van. Szóval ennyi pénzért botrányos amit nyújtanak. Személy szerint örülök, hogy nem vettem

Előzmény: fluor-i (469)
fluor-i Creative Commons License 2008.10.03 0 0 469

Köszi 901!

 

Meg tudjátok mondani esetleg, hogy kb. milyen árban vannak a tárolók, mekkorák (hányszor hány méter), lehet-e külön venni garázsbeálló nélkül és van-e egyáltalán valami értelme mert idáig csak rosszakat hallottam róla!?

Előzmény: 901 (468)
901 Creative Commons License 2008.10.02 0 0 468
Nincsen rá lehetőség, mivel nincsen gáz a lakásokban......
Előzmény: fluor-i (467)
fluor-i Creative Commons License 2008.10.02 0 0 467

Sziasztok Újbudások!

 

Remélhetőleg hamarosan Andor utcai lakosok leszünk az édes kis Feleségemmel.

 

Egy konkrét kédésem lenne:

Tudja valaki hogy van-e arra lehetőség, hogy gázfőzőlapot szereljünk fel a konyhában? Persze nem palackos megoldásra gondolok. :)

Iza104 Creative Commons License 2008.10.02 0 0 466
Mi az a kommunális díj? Azt mikor kell fizetni?
Előzmény: springmill (465)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!