Szinte mindenkinek van otthon valami bútora-tárgya, amiről igazából nem tudja, hogy milyen régi, értékes-e stb.Segítsünk egymásnak beazonosítani bútoraink, berendezési tárgyaink stílusát, korát, értékét. Én itt kifejezetten lakberendezéssel kapcsolatos tárgyakra gondolok.
Tisztelt Szakértők! Egy kastélyból örökséggel kerül hozzánk ez az ülőgarnitúra. Soha nem volt felújítva. Szeretnénk megérdeklődni, mennyit érhet. Előre is köszönjük!
A minap került hozzám ez a gyönyörű fésülködőasztal. Egy garnitúra része volt eredetileg. Nagyon jó állapotban van, csak appróbb hibái vannak, a korából adódóan. Ezen felül van egy tükrös dobozom és egy sima dobozom. Azt szeretném megkérdezni, hogy milyen stílusúak ezek a tárgyak, mikorról származnak, és mennyit érhetnek. Nem kínálom eladásra, egyszerűen csak nagyon kíváncsi vagyok.
Az alábbi képeken látható komód korának,illetve reális eladási értékének meghatározásában szeretném a segítségeteket kérni.1905 körül került a családunk birtokába és nem találtam semmilyen a gyártóra utaló jelzést rajta.
Kérdezem a hozzáértőbbeket: az alábbi tonett újságtartó mennyit érhet, mi lehetne egy reális eladási ár? Nem sérült, nem hiányos, jó általános állapotban van, némi szerető törődést igényel egy szakembertől, miután új gazdájához kerül. Tehát mi lehetne egy megfelelő eladási ár?
Ónémet konzolasztal. Annyira azért nem különleges, sőt ritkának sem nevezhető, gyakorlatilag szinte minden hálószoba-garnitúrához tartozott egy. Eredetileg márványlapos volt, tetején nagy méretű tükörrel.
Sziasztok! Ma a bolhapiacon akadtam erre a bútorra. Ami nagyon különleges hogy az alsó részen van egy 65x38 cm tükör. Az asztalnak (?) 92x33,5 a lapja és 75 cm magas. Két fiókja van. Sajnos a tetejére egy deszka volt rászegezve. Hiányos a teteje így. Találkozott már valaki ilyennel és hol használhatták, hogy nézett ki eredetileg?
Sziasztok! Tud valaki kort, stílust, minnél több infót írni ezekről a bútorokról? A két szék és a pad összetartozik. Az utolsó képen egy asztal látszik, ami nem része a garnitúrának, de szerintem illik hozzá. Előre is köszi
Köszönöm a gyors válaszod! A bútorok a 98 évesen elhunyt nagymamám hagyatékai. A fekete garnitura háború
utáni, a többit (oroszlánkörmösöket- ha jól tudom a nevét) "örökölték" a családjuktól az 50-es évek elején. Valószínű, hogy ezek régebbiek.( Anyukám így emlékszik.)
Ismersz valakit, aki tovább tud bennünket segíteni? Értékesíteni szeretnénk, lehetőleg értékükön. Félünk, hogy mivel nem értünk hozzá, átvernek minket. Ezért próbálunk először informálódni.
Ami ér valamit, az szerintem a fekete tonet szék, a fonott háttámlájú fotel és az üveges szekrény. A többi nekem utánzatnak, illetve 50-es évekbelinek tűnik. (azért kérdezz meg egy szakembert is:-)))))
Passz! Sajnos a főbecsüsünket egy népművészeti edény (tejet tartottak benne) elűzte a topikból. Én nem foglalkozok adás-vétellel, így hülyeséget meg nem akarok mondani.
Heló vettünk egy házat és vannak benne antik bútorok csillárok hazsnálati tárgyak ezek értékéről szeretnéno többet megtudni ha tudtok segíteni köszönöm előre is!