Szépek a képek NZ! A kék-fehér Jawa-s kép nekem is megvan valahonnan, egyébként az én gépem is egy az egyben ugyanez. A kis "betekerős" Jawa hány ccm? 50? Nagyon cuki, a fekete 175-ös ugye?
Hello mindenkinek!
NZ350 koszonjuk a kepeket, nekem olyan fajta van mint a kék-fehér 350-es Jawa csak az elso lampa nem ennyire lekerekitett, de gyakorlatilag ez, egesz jol nez ki ilyen szinben, tudsz mondani egy olyan oldalt ahol ilyen 350-es kepeket lehet keresgelni meg adatokat stb.?Ha tudnal irni egyet megkoszonom!Kosz megegyszer a kepeket, kellemes unnepeket, bye -Misi-
Na a tobbieknek is kellemes unnepeket!
Kriss a kullokel kaocsolatosan elmentem de kiderult, hogy hulyeseget mondtak mert nekem olyan kullo kell amelyiknek a vege nincs meggorbitve, de nekik persze csak olyan volt, de nekem azt mondtak hogy van sima is, na mindegy megadtam nekik a telefonszamom, hogy rendeljenek nekem olyan kullot ami nekem kell(ot hagytam nekik egy kullot),ugyhogy a kromozassal megint varhatok egy kis idot a hulyek miatt:(
Na mindegy a lenyeg mindenki jol kerdezzen ra arra amit keres:)Kellemes unnepeket, bye Kriss!
NZ350 amugy ezeket a kepeket letoltod vagy te altalad csinalt fenykepek?Na irjatok Üdv mindenkinek!
Elöször is, köszi a címeket Misinek és Madcircle-nek, akkor Karácsony után egyből odacsörgök és elküldetem velük a cuccot.
Nem rossz a szaftos történet Madcircle!
Ha már itt vagyunk, én is elmesélnék egyet röviden. A botküllős KTM-emmel mentem a Szigetközben, nem gyorsan úgy 70-80 körül, amikor is jobbról az útszélről alacsonyan felröppent pár galamb... a küllők közé... én begurultam az árokba, de nem dőltem el hál' Istennek, aztán én is "remegve" hagytam el a tetthelyet. (a galambról és a ruhám színéről nem írok inkább)
Minden jót mindenkinek!
Ja, és nagyon KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET mindenkinek! Pár nap múlva jövök vissza én is.
...Szóval azt mondjátok van helye itt mindenféle történetnek?
Igazából ez a Pannónia topic-ba ilene bele,mert a cimborámnak volt egy Pannóniája, felmentünk vele az érdi katonabázisra szalonnát sütni, de 2 óra múlva elfogyott a a kenyerünk, és a sörünk, kitaláltuk hogy elszáguldunk egy non-stop-ba.
Az erdöben lévö út elég jó minöségü aszfalt, de vannak benne kisebb-nagyobb hibák. Az egyik gödör pl. amikor kocsival voltunk arra úgy megdobta az autót(wartburgot) hogy kb 90-el belerongyoltunk egy fába. De ez most nem az a történet.
Szóval meg akartuk nézni mit ír a gép 2 személy alatt, amikor úgy 110 körül járt a mutató, a bozótból kiugrott egy kutya.Esély nem volt a fékezésre, mondanom sem kell, hogy sisak nélkül voltunk. 40 méter földön csúszás után kikötöttem a bozótosban és 5 percig nem mertem megmozdulni,mert azt hittem meghaltam, és hogy a haverommal ugyanez a helyzet.Mint utána kiderült ö is ezt gondolta velem kapcsolatban, de szerencsére egyikünkön sem esett egy karcolás sem, mert tél lévén elég sok réteg ruha volt rajtunk.Miután nagy nehezen sikerült feltápászkodni, megnéztük a kutyát közelebbröl: a bele lógott az aszfalton, a fejéböl pedig kiállt a motor fékpálcája. A cimbora mivel ideges volt, hogy összekarcolódott a gépe,óriási káromkodás közepette egy eröteljes rúgást irányzott a kutya fejébe. A kutya akiröl azt hittük már nem él hirtelen felpattant és vinnyogva,lógó béllel, vassal a fejében, 3 lábon beugrált az erdöbe.
Utána már nem is akartunk boltba menni, valahogy elment az étvágyunk, és visszmentünk a többiekhez.(remegve, 15Km/órával).
Bocs a szaftosabb részekért, (lógó bél), tudom nem úgy néz ki, de én sajnáltam a kutyát.
Ha addig nem írnék, Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, és Sikerekben gazdag boldog új évet kívánok mindenkinek.
Úgy szeretek gyorsabb lenni:
Old Motors Bt. , 1212 Bp. Széchenyi István utca 58. , A Csepeli hévvel a Szent Imre téri megállóig kell menni, ez a Boráros tértől a 3. megálló.
Üdv mindenkinek!
Örömmel ragadom meg az alkalmat és mindenkinek Kellemes Karácsonyt és Boldog Új Évet kívánok!
Remélem mindenkinek lesz ideje egy kis téli motorkarbantartásra a két ünnep között. Remélem nekem is lesz...
Jan. első hetében jövök legközelebb. Még egyszer B.U.É.K.!
CsA
Hi mindenkinek!Kriss a címet majd leirom mert holnap megyek, tudom hogyan kell eljutni ,de a cimet nem a telefon: Old-Motoros Bt.:0614250145
felni tutkora nincs, mar en is akartam de neha van csak es az is bontott.
CSA: kosz a fenykepeket csak akkor teszem fel ha teljesen meglesz a moci:)Az meg csak kb.:Március:(csak szeretnem szép allapotban megmutatni, mondjuk restaurálás elott nem csinaltam rola fenykepet:(Ugyhogy majd azert vmikor latni fogjatok addig is turelem:)
Kriss amugy siess mert ossz-vissz 3 garnitura (3X36 db.) Kullo van es en ebbol 2 garniturat felre tetettem, de ha neked is 2 garnitura kellene akkor szerintem telefonon megtudod rendelni, amugy ez az egesz bolt vhol Csepelen van, a Csepeli hévvel kell menni azthiszem a Szent István vagy milyen megalloig és onnan vmi 48-as busszal, de ha felhivod oket akkor valoszinu hogy utanvetellel is megveheted, sok sikert(mert Budapesten van ez a bolt)
Udv -Misi-
NZ350! Mél ment!
Misi! Jó hír a küllő-dolog, tehát az 1963-as Jawa-ba lévő 16"-os kerékhez való küllőről van szó? 100Ft/db?
Mert abból akkor nekem is kellene!!! Jöhet a cím! Ahonnan a küllőt szerváltad ott nincs ugyanolyan új felni is? Köszi mindent!
Nnna, most már nekem is lesz egy kis időm csiszolgatni a gépet, hogy már legalább a krómozásig eljussak valahogy!
Nz 350:
Akkor az tényleg valami fura szerzet lehet!
Az enyém ugyanannak a sorozatnak a tagja mint a 360. Volt 125-ös, 175-ös, 250-es, és 350-es. Azt tudom, hogy a 125-ös esetében a karbi nem burkolt, mint a többinél. A számozás nem tudom miért ilyen idióta, hogy a 175-ös az a typ 450, a 350-es meg typ 360... :-O
A kormányom markolatig burkolt, egybenyereg, kipuff ua. mint a nagyobbaknál. Tavasszal vizsga előtt, ha kiszabadítottam az elé - és mellépakolt lomok közül, le fogom fényképezni és felteszem a képeket.
A sporttól a 10LE /4750ford./perc elég messze van, de azért jól megy :-))
CsA
Üdv!
Egyszer javítottam egy 175-ös CZ JAWA motort.A forgalmiban így volt írva.Úgy nézett ki mint egy 360-as de voltak apró eltérések.A kormány nem volt a csutkákig burkolva és a kipufogó vékonyabb keresztmetszetű volt.Az alakja/kipufogó/ a 360-as kipufogójára hasonlított.Az nyereg is érdekes volt.Szivacsból volt de külön volt a két nyereg, csak egy vékony szivacs kötötte össze őket.
A többi megegyezett a 360-as tipussal.A próbánál meglepődtem mert jobban ment mint az én 250-es JAWA motorom.Versenyeztem a sógorommal/ő vitte a 175-öst/ és gyorsulásban leverte a 250-est.
Üdv!
NZ 350:
Na, szerintem NEM sport. Cz 175 typ 450, 1968-as évjárat. Külsőleg úgy néz ki, mint ami kép itt lentebb be van szúrva (148. hozzászólás), csak nekem a nagy sárvédőm van. Keverék kell bele.
CsA
-Misi-:
Az elébb írtam le a Pannónia topic-ban is a képek netre való feltételét:
"Jöhetnek a képek! A legegyszerűbb, ha regisztrálod magad itt:
www.tar.hu amin belül pedig ide jössz:
kep.tar.hu Kreálsz egy fotóalbumot, feltöltöd a képeidet, és rögtön tudsz a képre hivatkozni a neten a topic-ba való beszúráshoz. Nekem is van a TAR-on fényképalbumom. (Jawa csak egy logo van eddig benne (meg egy Pannónia logo)...)"
A kép beszúrásának procedúráját pedig már többen és sok helyen leírták (Pl.: NZ 350 ha jól emléxem...)
Na, akkor lássuk azokat a képeket!
CsA
Hi mindenkinek MINDJÁRT SZÜNET ÉS AKKOR BULIIIIIIIIII:)
Na küllőt szereztem Kriss, 100 ft, zsír újjak,anyával,ha erdekel irj es akkor megszerzem a cimet neked is.
NA nekem is olyan also fajta Jawam van csak az első sárhányom szoknyás fajta,és hát a képen lathato darab ugy tudom 1970-es az enyem meg 1963-as:)
A kromozást csak karácsony utánra vállaltak el ugyhogy addig pihenek:)De azert orulok hogy minden le van csiszolva.
A motor egyben van, mar csak a kromozás+a festés+ a teljes osszerakas, ez ugy durvan 2 hét, szerintem február-marciusra keszen leszek, amugy hogy tesztek fel kepet a netre?pontosan irjatok le mert nem igazan ertek a gepekhez:)csak a nethez:)na ha addig nem irok, MERRY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR MINDENKINEK!!!!!!!!!
Udv -Misi-
CsA! Hát nagyon sajnállak, tudom milyen az amikor összeb***ák az ember kocsiját, pláne, ha új, de nem húzom még én is az agyadat. :)
Ja igen 360 és nem 630, de mindegy, már túl macerás lenne egy névváltoztatás, úgy hívtok, ahogy nektek kényelmes...
Hjjajjaj még mindig a rohadt tanulás veszi el az időmet (még jan. közepéig), ahelyett, hogy a masinát készíthetném a festésre, krómozásra, meg miegymás..
Üdv topictestvérek!
OFF
Szombat reggelre valami kö..ög b.zi meghúzta a 1,5 éves Opel Astrámat a parkolóban. Lökhárító magasságban a jobb első ajtó hosszának a felén, meg még 15 cm-t folytatódik a hátsó ajtón. Horpadt, festék repedt, stb. Persze semmi papírt nem hagyott. Hogy b..szná szájba a k..va annyát!! Bocs, de ez kikivánkozott :-(((
ON
Dzsudzsi:
Bocs, bár a lánckerék nem csak vicc volt. A legjobb barátom anno az ETZ-s korszakban a 19-es lánckereket lecserélte 21-esre. Kicsit rosszabbul gyorsult, de a fogyasztás ill. az utazóhoz tartozó fordulatszám csökkent, és ez neki messze kompenzálta a negatívumokat.
-Misi-:
Kösz az alkatrész fellelési helyeket. Jó tudni, ha gond lenne merre induljak. Órából kézigránátot? Csak nem MacGuyver a bátyád??További jobbulást!
Jawa350-630 aki igazából Jawa350-360:
Ezentúl a helyes neveden foglak szólítani, remélem nem haraxol meg. Sejtettem, hogy valami számcsere-bere lehet a dologban, tudván, hogy a 350-es az a typ 360. De - mondom magamnak - nem kötözködök, hiszen még én is keveset tudok. :-(
Ezek szerint a km-óra ugyanaz, csak a 250-től felfelé 140-g van kalibrálva...
madcircle:
Jöhet minden sztori, ez ennek a helye. A sörözés az abszolut nem OFF-topic, ugye topictársak? Te úgy jártál a tankkal, ahogy én a volt bogárhátum lökhárítójával. Innentől egy kicsit OFF:
Amikor megvettem matt feketék voltak, és nem nagyon tetszett. Hirtelen ötlettől vezérelve egyszer megkapartam az első lökhárítót. Lássatok csodát, gyönyörű króm lakott alatta. Leszedtem az egész első lökhárítóról a festéket, gyönyörű lett! Elkezdtem a hátsót, az alatt meg csak sima fém lakott. Így aztán javíthattam vissza a matt feketét a hátsó lökhárítón, és onnantól elől krómozott volt, hátul meg fekete. Vannak ilyen dolgok... innentől megint ON.
Milyen olcsó pénzért vannak még csepptankosak! Én csak 60 ropiért láttam mostanában egy 350-est egy újságban... :-(
szisan86:
10 pénz? Tökönszúrom magam! Még akkor is, ha valószínűleg nem úgy néz ki, mint a képen. Ha meg igen, akkor teljesen kész vagyok...
Az enyém is így néz ki, de nekem a "csónak" sárhányóm van :-)
Jó kép, hirtelen felindulásból fel is tettem tapétának!
CsA
aki ahhoz képest nem is írt sokat...
(Cz 175 typ 450, '68)
Nekem ugyanez van, csak most épp szétszerelve, de egyébként minden passzol, teljesen ugyanez, ez volna a 360-as típus. Két fajta volt ebből is az egyiknek az első sárhányója ilyen "csónak" alakú, míg a képen látható "egyenes" a másik.
Egyik ismerősöm vett egy ilyen 350-es JAWA-t
10000FT-ért.
Új aksival.
Hát nem semmi mi?
És nagyon jó állapotban.
Ilyet kifogni.
De forgalmi nincs rajta.
De akkor is nagyon megérte.
A küllővel az a helyzet,hogy nekem is az kellene, mert egy-kettő meg van szakadva nálam is, már az O utcai boltban éreklődtem utána, de egyelőre nincs semmi..
Üdv mindenkinek a gumit bátyám leszedte ugy 5 perc alatt ,mondtam ,hogy mindenhez ért:)
Amugy a felni egyben van és jól átélte a műtétet, semmi baja nem lett:)
Amugy S.O.S. !!!!!!!! kéne nekem egy pár db küllő a Jawamhoz, a küllő 11 cm hosszú, a feje olyan legömbölyített és a felső rézanya 2 cm hosszú,nekem a teljesen egyenes fajta kéne, csak rendeltem 5 db-ot, de kiderült, hogy nem jó, tehát ha vki tud adni kb 3db-ot az postán adja már föl, megadom majd a címem, az az igazság, hogy elég sürgős, mert kedden megyek vinni mindent krómoztatni és addigra kéne ez a pár küllő, ha tudtok segítsetek ,köszi előre mindenkinek ,írjatok, bye -Misi-
Igaz, én is a gumist javallom, sok káromkodástól kíméled meg magad. :)
"Cipőkanalam" nekem is van de a csavarhúzó és a 13-as villáskulcs jobban bevált.. igaz ez a másik motornál volt használatos, a Jáwáról mint már említettem brutális módon - vasfűrésszel - tessékeltem le a külsőt.
Madcircle!
353,359,559 és 360 as-hoz ajánlják a "tanklemezt", bár én ezt érdekesnek találom, mert az enyém 360-as és nem tudom, hogy a tankjára, hogyan passzolna ez a lemez, de lehet, hogy tankkal együtt értik, ki tudja...
Jawa350-630:Igazad van ,tényleg ez az a lmez.Nem tudod melyik típusé ez a tank?
Dzsudzsi:Ilyen cipőkanalas eszközöm nekem is volt, de a második használat után hatalmas ívben repült a szomszédba,mivel össze-vissza hajlott.(Vagy én vagyok ilyen erős,vagy az volt nagyon gyenge nem tudom.)
Misi:Szerintem is okosabb ötlet gumishoz vinni,max 1000Ft-ért lecserélik a kettöt.
Jaja, vigyázni köll a felnire!!! Igaz most mér nincs rajta a krómozás, de ha nagyon feszegeted, akkor később lejöhet.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, nekem volt szerszám a gumicseréhez, mint a cipőkanál, csak az alső vége behajlik, hogy bele lehessen kapaszkodni vele a gumiba.
Ha meg nem akarsz szórakozni a gumifelrakással, akkor elviszed valami gumishoz, az megcsinálja. Legalább nekem megcsinálta, ingyért.... :))