A zsiguli túlzás de kell hozzá lendület az kétségtelen. Nekem azt mondták azért mert olyan jók a tömítések, hogy a légnyomás miatt "visszarúg" és ezért nem csukódik be finoman. Hááát..., ki tudja. :)))
A kereskedésben (KIA Óbuda) fekete, beige és zöld LX+ volt raktáron. A beige-t kizártuk, mert abból van a legtöbb. Nekem tetszett a fekete is, de a család a zöld mellett dönött.
Ma én is teletankoltam a verdát. Majd beszámolok a fogyasztásról.
Múltkor nekem már teljesen 0-n állt (sőt, mintha alatta lett volna) az üzemanyag mutató, izzadtam is rendesen, nehogy kifogyjon, ráadásul nem volt a közelben kút. Aztán nagy nehezen találtam, és még 7 liter ment bele! Az még pesti dugók között is szerintem 40-50 km-re elég. Tehát a megtehető km-eket sem jelzi pontosan.
Másik érdekes szitu, hogy ma ugye teletankoltam, és a megtehető km-nek 705-öt írt ki, miután mindent lenulláztam. Legutóbbi tankolásnál 734-et, azelőtt 770-et.
Én nyáron láttam zöldet a KIA kereskedésben. Először azt néztem rajta, hogy milyen furcsán törik a napfény ezen a fekete autón. Aztán jöttem rá, hogy zöld, csak ennyire sötét.
Telitank. Ez is jó. Nekem a fed.komp már 50alatti megtehető km-t mutat, pontosabban már nem mutat semmit. Amikor elmegyek tankolni, akkor cipőkanállal sem fér a tankba 43L-nél több. Pedig amikor átvettem, emlékeim szerint 48L-t tankoltam bele.
Fedélzeti sacográf adatain ne húzd magad fel. Nem pontosak. Alfákon már ahol van a dieseleknél szánt szándékkal kissebb értéket mutat a valóságnál, hogy tulaj nyugodt szívvel nyomja neki, lehet hogy neked meg az ellentetje jutott, a spórolásra ösztönző felülsaccoló. Telitank módszeren kívül nem nagyon van objektív mérés max fékpadon közvetlenül az ECUból kiolvasva az adagokat.
Kiszámoltam, 6,7 literes átlagfogyi jött ki. 80 km Budapest (komoly dugókkal) és kb 40 km autópálya, 120-130-as sebességgel. Ennyi lett, végülis rosszabbra számítottam, a fedcomp is pontos ezek szerint (az is 6,7-et mutatott).
Ennél kevesebb biztos, hogy nem jön ki, ha a 40 km helyett is csak városban araszolgattam volna, akkor érzésem szerint kb. 7,5 literes átlag jött volna ki.
Azért szerdán megnézetem a szervízben, ha már meg lett beszélve időpont, legfeljebb nem találnak semmit. Ha ennyi, hát ennyi.
Jövő hétvégén lesze egy pályás utam Miskolcra, akkor majd kiderül az autópályás fogyi is, engem még mindig zavar a 130-nál a 7-7,5 pill.fogyasztás.
"a kézikönyv azt irja, hogy pendrive-on kívül tilos mást rádugni az usb portra..."
Az lenne jó tudni hogy Mass Storage-t ként kezeli pendrivokat vagy valami egyéni úton, mert ha Mass Storage kompatibilis egységként akkor elvileg a USB-s noti vinyó rackeknek mennie kellene velük.
Tegnap tankoltam 666,7 Km- re 36L-t. Debrecen oda-vissza 120-170 km/h között végig + egyik reggel 1 órát álltam a dugóban Bp.-n... Ez már jónak modható!! Ja és 6,1 es irt a fed comp.!
1., jobb hátsó zörgéssel kapcsolatban egy próbát kérnék ( akinek szintén zörög) ...
A jobb hátsó biztonsági övet megrántva enyhén, zárt állapotba kerüljön az övadagoló és ebben az állapotban rögzítteni kéne (én az első ülés fejtámlához rögzítettem...) Próbaút során nem tapasztaltam zörgést.
Ezt csak azért kérem, mert a szervíz nem igazán tudta behatárolni és a zörgés még mindíg zavar!
2,. Szerencsére nem teljes kiépítettségű CAN-bus van a Cee'd-be ezért minden további nélkül beépíthető analóg rendszerű riasztó!
Pénteken sor került egy CAESAR 215U beépítésre. központi zár vezérlés+indításgátlás a gyári mellé+rablásgátlás+üvegtörés érzékelő+légnyomás változás érzékelővel! Így most a belső térben egy mikrofon és egy membrán figyel....
Sokaltam az úgynevezett "gyári" riasztó árát, nincs hozzá kiépítve a rendszer, arról nem is beszélve, hogy könnyű egy CAN-bus riasztóval felvértezett kocsit eltulajdonítani....
De bizony azt mondhatja. Ezért lényeges a hol és a munkalap vagy számla. Mert nem az a lényeg, hogy lesz gari a riasztóra hanem hogy meddig lesz a kocsira. Én amikor belerakattam egy kihangosítót mérlegeltem, hogy ugrig a T garancia vagy kockáztatok. Inkább márkaszervizben rakattam be és ezzel ugrott a gari mert a KIA szerviz nem hivatalos Tmobil beépítő, viszont nem csorbult az autó garija.
SZIa UJ 1.4 LX + Kivánok sok szerencsét és sok balesetmentes kilométert a ceed-el. Örvendek ha a kissebbek tábora is növekszik, mert mi is ha benzinesek vagyunk hasonló probblémákkal találkozhatunk sok témában. Én semmi hibát eddig nem tudok mondani , megy mint a golyó mikor akarom, de még a régi tipusú kiméletes , autó bejáratása van belém égve , is igy indulok, közlekedek stb most is. A fogyim néha furákat mutogat fkomp-on, de nem hibádzik a véglegesnél. Bp belváros (Bajcsin lakom) és autoutakon sztrádán összegezve jelen pillanatban 6.1/km, de az elején tanulmány alatt 8.9lityi volt. (ellenörizve teletank-teletank számitással is) most 1400km van rajta és készülök olajcserére és ingyenes téli átnézésre. Minden müködik, minden olyan amilyen, vagyis nagyon kedves és szeretjük! Van jobb autó is természetes de olyan jó mint a miénk OLYAN NINCS :))) ami talán hiányzik potoljuk, szereltetünk hozzá majd ,ami még praktikussabbá teszi. Ennyi pénzért Prima autó Majd késöbb (nem tudni , hogy alakul), ez az én véleményem. Ismeretséget szereztem aki Zentán az üzemben dolgozik, tehetös helyen, és technikai ember, a hó viszonyok ha jó lesznek Szt miklós környékén , akkor kimegyek és hivatalos vagyok egy beigért látogatásra, majd mesélek utánna Visszatérve, a topichoz, az oldalt nagyszerünek és hasznosnak, öszintének és segitö-épitö jellegünek tartom. Ja az autom szeptemberben udvarias és készséges kiszolgálással obudán a Zay utcában 42% elöleggel és a kdb hitelel 9 nap alatt vásároltam és hoztam el 9 nap mulva oktober 8-án. Még szerettem volna több extrát vásárolni, de drágának tartottam ezeknek az árait ezen a székhelyen. cedd 1.4LX+
Bocsi, az idézett kérdés elkerülte a figyelmemet, hiába, az év vége necces, nem győzök visszaolvasni... :)
A szín amúgy nekem is favorit, de kényes, és a mostani beige azért lett, mert szintén bejön, és a legkosztűrőbb... 3 hónapja nem volt időm lepucolni, és mégis elfogadható, bár a mai nap végleg betette a lécet, havazás, homokszóró, sár, minden volt, a hátsó ablakon alig látok ki a törölt sávban... :DDD
Jövő hét elejére ígérnek egy kis enyhülést, ha nem is lesz hosszútávon tiszta, azért csak le fogom mosni... :)
Nemrég írtam, hogy fedcomp nem mozdul a 6,1-ről, igaz ezeréve nem lett nullázva... viszont valóban sok Bp dugóm van, annak ellenére, hogy időbeosztásom szerint igyexem elkerülni a legdurvább csúcsokat (bár lassan egésznap csúcs van Bp-n, ügyebár)... nem tudom, 6,4 fölé még nem ment a fedcomp, igaz, nem nullázgatok percenként, így viszont 5,8 alá se ment, mikor országutaztam egy hosszabbat, noha abban volt pálya is...
Szóval nem száll el, de mérnem kéne egy katt-katt-ot, legközelebb megteszem... :) Én elégedett vagyok tough... :)
Úgy tudom Te is sokat mászkálsz Budapesten és így elkerülhetetlenül Te is dugózól, feltéve ha jól emlékszem. :) Neked hogy alakul a fogyi? Nekem full dugó 7 liter eddig az átlag, igaz 250km van benne még csak. Nem aggódom, mert tudom milyen minden reggel és este az utam, csak érdeklődésképpen kérdezem. Köszi!
:) Ez egy tévhit ezt azért nyomják a kereskedések hogy náluk szereltesd be a cuccokat horror áron ,mert akkor ugye a garancia nem vész el:) ......ilyen nincs ha normálisan van beszerelve és nem lógnak a levegőben a pozitiv vezetékek hozzá csapodva néha a kasztnihoz (nem röhögni láttam már ilyet:):) ) akkor nem lehet kifogás a garira. De ott van a kezedben a garancia és a beszerelő köteles ha a saját hibájából történik valami megfizetni a károdat huhh kb ennyi:):)
Én meg most is próbálom rábeszélni magamat, hogy van még más szín is a feketén kívül, így aztán nem százas, hogy ismét fekete lesz, de ha ilyen képeket látok akkor azért megdobban a szívem. :)
Szerintem nem megyek vissza Tatabányára egy izzóért :) Beugrom a szomszéd kereskedésbe és veszek egyet :) A nyikorgást viszont jelezni fogom az első szervizkor.