Talán szerdán mi is átvehetjük a várvavárt Kia Cee'd 1,6 CRDI Ex Lim csodát, Piston Grey színben. Régóta olvasgatom a fórumot és bennem is megfogalmazódott egy kérdés. Már megnéztem az autót a kereskedésben és meglepődve tapasztaltam, hogy nem összecsukható "bicska" kulcs van hozzá! Tudja valaki milyen modellekhez van bicska kulcs? Többek között azért lett EX Lim. mert ahhoz bicska kulcs van! A kereskedő viszont most azt mondta, hogy csak SW-hez tartozék! A honlapon a felszereltségi listán be van x-elve az összecsukható kulcs. Most akkor ne vegyem át az autót?
Jah igen, ülésfűtés: Az enyim sima EX, abban nincs, viszont az előző két autómban volt, és abban írták is, hogy férfiaknak óvatosan, mert a nemzőképesség hamar odalessz, ha sokat fűtöd a tojásokat, és ezt szerintem komolyan kell venni... ezért aztán én nem is nagyon használtam, és nem is hiányzik most se... az asszony persze hiányolta, de már megszokta nélküle... :)
Kevésbé minősíthető források az aranyeret is prognosztizálják sokat vezető fenékfütő humanoidok esetében... :)
Az akku mindenképpen garis téma... az ablaktörlőt aligha tudod rájuk verni, de ha átvétel óta ilyen, akkor azonnal telefonon legalább vissza kellett volna jelezni, hogy szállításnál sérülhetett, így utólag símán ráfogják, hogy lefagyasztottad... :(
Az audió nem téma, az FM nem túl jó benne, de a CD, meg az MP3 faxa... ;)
Közel 300km utáni nagyon kevés negatív tapasztalomat megosztanám veletek. Az autó kiváló erényeit nem sorolnám fel. Pici negatívum, hogy az akksi a saruknál folyik, ill. az ablaktörlő csíkosan töröl. Még egy picit a hifibe tudnék belekötni, mert a rádió kicsit gyengén szól. Szerintetek ezekel a kis hibákkal visszavihetem gariban?
1,6 CRDI EX+ECS
De például az ülésfűtés zseniális dolog. Kb. 30 mp után már melegszik rendesen, a hőérzetet növelve(de nagyon). A barátnőm "izgul" rá rendesen,mert nagyon fázós:)
Hát akkor mesélek 1-et :) hol volt hol nem volt:) Szaal csináltam egy g-astrát anno és tönkre ment az ac pumpa benne mivel a riasztóval az volt blokkolva nem akarták garanciában cserélni mivel nem opel kereskedés szerelte a riasztót nem volt számla meg semmi csak a riasztóra mert nem kért az ügyfél:) szal elmentem a bizonyos kereskedésbe az emberrel eggyütt és kértem öket hivjuk fel az opel magyarországot és kérjük ki a véleményét. felhivtuk de a pali már akkor kivolt mert tudta mi lesz:) Ha a riasztó szakszervizben lett beszerelve a garancia ugyan úgy él az autóra ,de ha ez nem jön be akkor be kell fáradni a versenyhivatalhoz és még jól meg is büntizik őket:) Szal mindenki nyugodjon meg a gari csak akkor veszik el ha egy fakezü nyúl a kocsihoz és pókhálót sző benne na az viszont nagyon veszélyes tud lenni ( a tarantula itt járt szoktam mondani:)
valahol ezt tartom normális megoldásnak általában nem olcsó de ha eszel 3,5 millért egy kocsit akkor ez a töredéke ..szép és jó minden leirás a cézárról De se mabisz minösétése , és ami sztem elég fontos nagyon sok mindent tud a cézár de ha leveszik a tápját egyből indul a verda mivel a relék alaphelyzetben szakitanak . További szép napot minden fórumosnak.
Hát nem tudom kolléga, nekem egy cézáros cucc kiszolgált 4 autót (mindíg örökítve lett), soha semmi baj nem volt vele... igaz, nem saját távirányítós volt, hanem gyárira illeszthető...
nagyon jók még a cézár különböző rejtett-kapcsolós megoldásai, és szintén fillérekbe kerülnek...
János nem akarlak megbántni de egy ilyen autóba ne ilyen gagyi megbizhatatlan riasztót tegyél mertcsak a bajod lesz vele hidd el ,inkább szánj rá kicsit töbet és vegyél ey megbizható normálisat mert ezt a cézár fost én csak kifele szoktam szerelni mert egy hulladék vakriaszt állanoan,meghal a távirányitój stb.De 9900 ft-ért mit váruk el?
Az egyik beszállitónknál van 4e ft körül rádios fm modul. És nem kell flni hibátlan a minősge ha hallgatni akarjátok sokkal jobb mint a rádió:) jó ötlet volt!!!!!
Bár nekem még nincs Ceed-em, de az itt olvasottak alapján azt láttam, ennek a típusnak a rádióvevője nem a legjobb. Azaz a rádió hangzása rosszabb, mint ha közvetlen dugnék rá mondjuk egy pendrive-ot.
Így szerintem itt ez a módszer nem biztos, hogy célravezető lenne...
Biztos voltatok már autósmoziban, ahol FM nyomták a hangot. Az elv ugyanaz: A szivargyújtóra rádugsz egy transmittert. Ez gyakorlatilag egy olyan MP3 lejátszó, ami egy gyenge (5-10) méteres FM adó. Simán befogod a rádión és jön a voice. :) Jack-en rádughatsz külső jelforrást (minidisc, hordozható DVD, discman, stb) és természetesen USB pendrive-ot. a kijelzőn látod az általad beállított frekit, ill. a track sorszámát. Az egész 6-7 ezer forint távirányítóstul!
Úgyhogy nem érdekel, milyen inputja van az audiorendszernek, lehet bármilyen gyári hifi. Az FM-et fogja! :) Próbáltuk konvojban, a haverokkal együtt hallgattuk a pendriveomról a muzsikát. :)
Minden Cee'd tulajdonosnak és Cee'd várományosnak!
Javaslom, hogy ismét vegyük napirendre a Cee'd találkozót.
Mivel az eddigi szervezkedés nem sok eredmény hozott, ezért talán kezdjük az elején.
A helyszín kiválasztásához tudnunk kellene , hogy mennyi Cee'd tulajdonos van itt a topicon. A következő adatokat szívesen összegzem, ha megadjátok a válaszokat.
Nick-neved megadása.
Az autó típusa (pl. 1.4 LX, vagy 1.6, LX/LX Plusz/EX/EX Lim//TX/CRDI/SW, stb.)
A település neve.
A találkozó szombaton, vagy vasárnap legyen? (gondolom egyéb nap nem jöhet számításba)
A feldolgozhatóság miatt a válaszok megadásánál erre a hozzászólásra kellene válaszolni oly módon, hogy az előző beírás(ok) is megmaradjanak.
A beékezett válaszok feldolgozása után dönthetnénk a helyszínről és az időpontról.
Nekem is nehezebben záródik a csomagtérajtó mint az előző autómon, de ez legyen a legnagyobb baj. A jó szigeteléses szövegben lehet valami, mert az első ajtók is könnyebben záródnak, ha résnyire le van húzva az ablak. (Néhány prémium gyártónál ez automatikus)
Ma láttam egy francia videótesztben, és megütötte a szememet, hogy ott fel van cserélve az usb port az aux bemenettel. Ez vajon hogy lehet? ennyire számít, hogy melyik piacra készül az autó? Én itthon még csak olyat láttam ami úgy van mint az enyém (a feliratok is jól vannak) de a videóban is jól voltak a feliratok. Ki is mentettem a képet:
Nálam szinte csak komoly dugókkal Budapest 6.9 l eddig a fogyi a computer szerint. Mivel még félig van a tank és nem tankoltam vele csak 1x (átvétel után), ezért nem tudom belőni mennyire valós, de így ránézésre reálisnak tűnik. Holnap elmegyek megszalajtatom egy kicsit, mert nem állapot ez az állandó dugózás...
A zsiguli túlzás de kell hozzá lendület az kétségtelen. Nekem azt mondták azért mert olyan jók a tömítések, hogy a légnyomás miatt "visszarúg" és ezért nem csukódik be finoman. Hááát..., ki tudja. :)))