milyen ötletetek lenne egy hétvégi, 12 fős absz casual (minimális formaságok, a la carte rendelés, semmi torta vagy más hasonló) esküvő utáni helyre? valami decensebbre gondoltunk, de konkrét ötlet a hemingway-en kívül egyelőre nincsen.....
volátl thaiföldön? mer én nem, de ha igen akkor hiszek:-) a so ucában volta, utoljára eccer valami hernyo mászott ki a salátábol, de nem zavarta az illetőt akivel voltam.
most OFF ebédeltem a Só utcai Thai étteremben. Ugyanazok csinálják, akik régebben a váci utcai kis táj éttermet. a kaja továbbra is nagyon jó és továbbra is autentikus.
hát rúzsos teacsészével én sem találkoztam (valszeg expressz visszaküldtem volna a feladónak), 3 alkalommal jártam ott és a kaja mindig nagyon rendben volt - a poz. tapasztalat nem feltétlenül fényezés (ez utóbbinak nálam kissé pejoratív csengése van)
Ha már így fényezitek a Matteot, csendben megjegyezném, hogy az elmúlt 10 évben ott tettek egyedül elém rúzsfoltos teáscsészét. És amiért külön haragszom rájuk, az a fordított arányosság a tapas alapanyagának értéke és mérete között ...
Nem tom, sehol, senki nem hangsulyozza, hogy van-e légkondicionálás, milyen a hőmérséklet ebben v. abban az ajánlott étteremben. Senkit nem zavar, ha 27-28 fok körül v. fölött kell étkeznie? Engem nagyon. Kösz.
NUSANTARA [hétvégi kulináris élmények] a jános kórház szomszédságában...
előétek/leves:
pipileves édes bazsalikommal és hámozott kókusszal 10pontos
tavaszi tekercs ropogós csirkével és zdségekkel töltve édes-savanya csili szósszal (szintén nagyon rendben)
főműsor:
tanyasi csirke curry szószban (yellow curry...hmmmmmmennyei!!!) - pedig én a currys műfajban nagyon kritikus fószer vagyok ;-)
tanyasi csirke kókusszal/korianderrel
desszert címen már csak egzotikus gyümölcsökből készült koktél zúzdajéggel...volt még mojito + ásványvizek, mindez nem túl meredek 9k huf körül...
tulajnéni nagyon aranyos, a szakácsok importáltak (ha jól emléxem ramada/hyatt szakácsok voltak otthon, az ételek hibátlanok! - halakat kellene tesztelni next time) - rendelés után várakozáshoz friss rákszirom szervírozva...kicsit esetlen a kültéri étkezés/étkeztetés a teraszon (+ zéró hangulat -> egy panzió terasza), de odabenn egy kis egzotikus sziget a hely.
ocsmány novemberi és februári latyakos estéken ideális lesz kifele bámulni jóllakottan a fejünkből, ha egy kis dk ázsiai ízekre vágyunk...
Nehogy valaki betévedjen Laci bácsi Zsolt udvarába azt a hírt hallván, hogy a Matteo vezetője vette át. Azóta ha lehet még pocsékabb. Krumpli: száraz-égett, rántott témák: olajos-égett, párolt zöldség: főttpüré, fasírt: grillfűszer-égett... ezek az alapok, ami nélkül egy konyhában kár is tovább lépni. Nem tudom, mit művel pl. egy királyrákkal vagy báránybordával.
Kipróbáltuk pénteken a Costest a Ráday utcában. Igazatok volt, akik ajánlottátok, isteni a kaja. Az adagok nem túl nagyok, de pont jól lehet lakni egy levessel + főétellel. Az árszínvonal nem a legolcsóbb (2en a párommal 1-1 leves+főétel+ásványvíz kb. 12e Ft volt), inkább "ünnepelős" hely, mint vasárnapi családi ebédé. Aki arra jár, érdemes betérni.
A Golf Pubban múltkor nagyon jó kövön sült steaket ettem: hoztak egy forró követ meg egy darab húst, jól megsütöttem, és véletlenül pont olyan lett, amilyennek szeretem :)
És az a vicc, h. a MOM-parkban jó sütik is vannak (az Angelónál) és nagyon finom kávé (az Anita édességboltban). Tehát nem is kell sehová menni onnan, mindhárom kívánság megoldható helyben! Csak végig kell hozzá járni az épületet legfelső szinttől a pincéig :)