hát nálunk sincs semmi extra. Kiflin lassan már két hete van kiltix nyakörv, de még mindig vakaródzik. De se szőrhullás, se bármi más allergiás jel nincs, tehát csak szimplán rühelli, és kész. Úgy csinál, hogy a múltkor is frászt kaptam ijedtemben. Mentünk sétálni, és rájött a szokásos dilihopp-sprint. Rohan mint az állat, erre a legnagyobb száguldás közepette felemeli a hátsó lábát, három lábon rohan tovább, és közben a nyakát vakarja. Azt hittem, akkorát fog esni, hogy még a bőr is lejön az arcredőiről, és nem... megúszta, de a látvány..annyira gnóm volt, hogy utána hazáig vihogtam..
Nálunk egyébként otthon elég jól bírja, pedig a lakásban is elég meleg van, és a kertben az árnyékosabb részeken még játszani is akar néha, de sétálni mi is csak este 10 után indulunk, mert addigra lehet csak eljutni vele 10 méternél tovább :)
Sziasztok! Édes a kis Dexter, a kép róla meg egyszerűen újságba való! Nagyon szép. Velünk sokminden nem történik, kivéve, hogy múltkor a Töfi megin emberkedett egy lóval a ház előtt, az megpróbálta eltaposni. El is kapta, úgyhogy van egy vágás a fején. Patanyom. Az orra egyből vérzett, nah, mondom fasza, belső vérzés=vég. De elállt neki, és semmi baja. Egyszer ottmarad. Tegnap meg szülinapi buli volt nálunk, voltuk majdnem harmincan. Mindenki ugrálgatott a vízbe, ennek a kis hülyének meg az a mániája, hogy mikor ugranak a gyerekek, vagy bárki a vízbe, ugrás előtt megrágcsálja a lábukat! "megcsípi", én csak így hívom. De csak finoman, nem kajakra! Szóltak, hogy állítsam le a kutyát, mert rágcsál, mondom: "jóóóó, hát hadd játszon már a gyerek!" Aha, erre mutatják a gyerekek, hogy vérzik már a lábuk::::))))) Kicsit nagyobbat rágcsált:) De csak röhögtünk rajta. Ameleget ő sem érzi most, egész nap fekszik. Locsolgatom a slaggal, de nem látom, hogy nagyon lehűtené. Dehát a változatos időjárásnak hála, jövő hétre 10 fokkal kevesebbet mondanak. Az jó, mert "csak" 27 fok lesz ezek szerint napon:)
Na akkor igazi bulldog! :D Majd enni is fog,csak gondolom most a meleg is betesz neki! Kitartást a neveléshez! 8D A Leni csak későn kezdett ugatni,olyan egy hónappal azután mikor hazavittük.A távirányítóval akadt nézeteltérése! :) Aztán nem rég megbosszulta!Kicsit megrágcsálta amikor nem voltunk otthon! :S De annyira édes hangja volt,és annyira örültem az első ugatásának!Mostmár kicsit erősebb a hangja,és annyira nem tetszik, főleg ha este kezd bele a fülem mellett,mert ő neki játszani van kedve! :) De nem lehet rájuk haragudni sokáig,bármit tesznek! :)
Nagyon-nagyon meleg van! Nyunya ki sem akar jönni a lakásból,csak este amikor megszólal benne a sétára beállított vekkere!Vagy ha néha abbahagyja a horkolást,és meghallja a kutyaugatást,akkor kifut a kapuhoz,aztán lihegve belemászik a medencéjébe,és aztán spuri vissza az ágyra!Aminek persze én iszonyatosan örülök,mert szinte naponta moshatom a pokrócot amivel le van takarva! De legalább ő le tudja magát hűteni,mert sajna a mi medencénk megadta magát tavaly,és csak jövőhéten tudunk elmenni venni! Tehát nálunk kutyauralom van!Na meg este,ha befárad a Garfield,akkor macska is! :) Úgy érzem lassan tényleg átveszik a hatalmat! :D Olyan csöndes a fórum!Gondolom az újoncok lekötik a gazdikat,de a többiek hol vannak? Hogy bírják a kismalacok ezt az időt?És a gazdik? (;
Igen elképzelhető hogy az új helye miatt fél egy kicsit.Még idegen neki minden, fokozatosan meg fogja szokni és ha már nyeregben érzi magát észrevétlenül magáénak akarja az egész lakást :D :D
Mi is megyünk velencére!Péntek,szombat,vasárnap! Kicsit azért félek,hogy a nyunya hogy bírja majd a sátrat! :S Meg attól is,hogy három napig majd pórázon kell tartani,mert a sok kutyustól megbolondul,és nem fogad szót! De ha nagyon nem bírja,akkor nem maradunk,hanem inkább lemegyünk naponta,mert Tárnoktól csak kb 20 perc!De úgy gondoltuk a sátrazást kipróbáljuk vele!Én már nagyon várom,kíváncsi vagyok milyen lesz! :P
az is lehet szerintem, amiért remeg, mert elképzelhető, hogy a tenyésztőnél nem vették soha ölbe. Szokatlan neki a helyzet, és lehet, hogy érzi túl meszire került a biztonságos földtől:)
amikor felveszed, mégha játék közben teszed is, próbáld meg minél lassabban tenni, hogy érezze mi történik vele, és ne arra eszméljen, hogy hirtelen ismeretlen magaslatokban van. Gondolom még nem bízik benned, ez majd kialakul. Próbálj eleinte inkább te leülni hozzá a földre, és csak ott tedd a combodra. Aztán később majd jöhetnek a magaslatok:)
Imádom az ilyen fehér fekete színűeket..:-) nekem fekete van :-) tündéri..ki van nyúlva mint a béka..nehezen viselik ezt a qurva meleget..tettem le neki vizes törölközöt ..túrja mint a vakond..aztán egyszercsak ráfexik
A tenyésztőkről alkotott véleményt én is osztom...
Most friss tapasztalataink vannak, sok tenyésztőnél jártunk, igaz, hogy eddig angol bulldogot kerestünk a Bubu mellé, de rettenetes csalódás volt.
Olyan minőséginek és törzskönyvesnek mondott növendékeket ajánlgatnak hatalmas pénzekért, hogy alig hittük el, pedig a Bubu sem kiállítási minőség, de mégis akkora különbség volt közte és az ajánlott kutyák között... Arról nem beszélve, hogy a legtöbbnél irtó koszosak és büdösek volt a kutyák. És mindenhol megnéztük a törzskönyvet is, szóval valahogy beszerzik, bár ki tudja, hogy valóban adott kutya törzskönyvét mutogatják-e... Több "tenyésztőnél" rajta volt a törzskönyvön, hogy a szülő nem rendelkezik a megfelelő minősítéssel, ezt azzal indokolták, hogy már nem éri meg minősítésre vinni a tenyész-kutyákat. Kétségtelenül elérte őket is a válság.
Na igen, ez így van. Sajnos Bogyó urat már nem is nagyon lehet elengedni találkozón, mert egy kicsit el van billenve magától és mindenkinek fitogtatja az erejét. :) Mi csak a megszokott kis baráti bulldogos körrel tudunk nyugodtan találkozni.
Eddig nem ajánlgattam őket, mert már egyik tenyésztőben sem bízok, de Stitch-et tőlük hoztam el és már 4 éve tökegészséges. Vagyis makk. :-) A tulaj nagyon gondosan keresztezi a kutyákat és gyakran von be külföldi vérvonalat is, hogy egészséges ebek jöjjenek világra. Ennek megfelelően alakulnak az árak is... cserébe kékszalagos vakarcsokat osztogatnak.
Nem kárörvendek, de a jutalmat inkább fordítsa egy RoamEO GPS nyomkövetőre. Nem véletlenül teszek Stitch-re rikítózöld nyakörvet, ha találkozóra megyünk... (...és nem véletlenül kenem be bolhaírtóval sem... de ez más téma. Sajnos van egy csomó (nem egy-két!) okádék állapotú, gondozatlan kutya is kint. A találkozók után mást sem lehetett tavaly ősztől hallani, mint hogy az összes kutya taknyos lett meg antibiotikumot szed. Nyilván a hidegtől...)
Vigyázzatok nagyon a kutyukra, mert akkor is pillanatok alatt eltűnnek a tömegben, ha nem figyelsz semmi másra (gyerek, fényképezés, ismerősök, stb.)
Hát az új kutya sürgősnek nem sürgős, de ha holnap jönne azt sem bánnám, viszont nem ilyen minimanót keresünk, de egy telefont talán megér, hátha van nagyobbacska is.