Keresés

Részletes keresés

libapék Creative Commons License 2008.03.18 0 0 1636
palántadőlésről esetleg valaki?
Anzika Creative Commons License 2008.03.17 0 0 1635
Nincs rossz izlésük.
Előzmény: lush green foliage (1634)
lush green foliage Creative Commons License 2008.03.17 0 0 1634

a paradicsom három "igazi barátja." nagyon szeretik őt... :)))

 

 

 

 

 

 

libapék Creative Commons License 2008.03.17 0 0 1633
Nekem szépen kikelt a berni rózsa és a "zuckertraube".
Még sziklevelesek és ca. 4-5 cm-esek.

Az a kérdésem, hogy palántadőlés ellen mikor kell védekezni?

CBNora Creative Commons License 2008.03.17 0 0 1632
A paprikának meleg helyen is kell két hét, vagy több. A paradicsom mindig sokkal hamarabb kel.
Előzmény: Norbipapa (1631)
Norbipapa Creative Commons License 2008.03.17 0 0 1631
A március 2.-án elültetett magok közül a paradicsom 90%-osan kikelt, a másik három

-paradicsom-paprika (Gyergyó)
-paprika (Kincsem)
-chilli paprika (Etna)


viszont NEM!

Egy szem se kelt ki!

Most újakat vetettem, ezúttal két napig nedves zsebkendőben tartottam előtte őket.

Előzmény: Norbipapa (1629)
csite Creative Commons License 2008.03.10 0 0 1630

Elnézést a féloff beírásért, ami nem reklám akar lenni, és talán más is szeretne jó alapanyagot termelni.

 

A lényeg: az itthoni beszerzési nehézségeken enyhítve külföldről hozatunk be különböző vetőmagokat. Akinek van kedve csatlakozni, szívesen látjuk. Ehhez csak annyit kérnék, hogy keressen meg levélben, és írja le, miből (pontos fajtamegnevezés), mekkora mennyiségre van szüksége.

pl.

burgonya:

Amandine - 2kg; Ratte- 1 kg;

paprika:

Jalapeno - 1cs;

Norbipapa Creative Commons License 2008.03.09 0 0 1629
üdvözlet mindenkinek! Újra itt a kertészkedés ideje.

Tavalyhoz képest két héttel korábban raktam el a palántáimat

Kertimagos magokat vettem:

-balkonparadicsom (Kecskeméti)
-paradicsom-paprika (Gyergyó)
-paprika (Kincsem)
-chilli paprika (Etna)

Tavaly a paprika nagyon szép lett, sajnos a paradicsomból nem vettem elég ellenállót, és annak egy részét elvitte valami. Idén jobb lesz, de a tavalyinak is nagyon örültem. Volt itthon mindig friss zöldség. És savanyítottam is belőlük, még van egy-két üveg. Nem is gondoltam volna, hogy a paradicsom ennyire finom savanyítva.

Idén nem tartottam a magokat ázott zsebkendőben, Március 2.-án, azaz múlt hét vasárnap raktam el őket, de még sehol senki.

Kertünk sajnos nincs, a tetőteraszon, balkonládákban, az erkélykorláton dolgozom.

üdv mindenkinek!!
Nonamekata Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1628
Szia! Ez milyen fajta?
Előzmény: zsebi41 (1626)
vera57 Creative Commons License 2008.03.08 0 0 1627
Szia Zsebi! Mondcsak mivel tápozod, és mivel permetezed a paradicsomot hogy ilyen gyönyörű lesz ?
Előzmény: zsebi41 (1626)
zsebi41 Creative Commons License 2008.03.07 0 0 1626

szervusztok!

 

 

megmutatom, hogy milyen paradicsomom lesz a nyárra!

 

 

ez persze tavalyi

Matykoka Creative Commons License 2008.02.29 0 0 1625
Moneymaker már kibújt, a Marmandot ma ültettem el. A San Morzanó kicsírázva, azt holnap ültetem el, az Ökörszív amit kaptam még csírázik. Van mégegy a Zömök, amit még be sem áztattam. Ja és a kiirthatatlan koktélparadicsomom, ami mindig magról kel a szabadban, most szedtem össze néhány aszott példányt tele maggal, na még azt elültettem, hogy előbb legyen palántám mint ahogy magától kelne.

A házi veteményesben felajánlottam, hogy küldök magot a koktélból, ha kell valakinek most is él az ajánlat.
Előzmény: Zitka (1624)
Zitka Creative Commons License 2008.02.20 -1 0 1624

Sziasztok! Épp ma akartam én is feléleszteni a topikot. :-)

Annyira gyönyörűen süt a nap, hogy hétvégén nekiállok magot vetni. Persze lakásban, palántázásra...

Ki hogy áll az előkészületekkel?

libapék Creative Commons License 2008.02.20 0 0 1623
Én azt tervezem, hogy mindenáron szerzek be "igazi" paradicsom magot az internetről.
Amelynek vékony a héja, lédús, és paradicsom íze van, nem pedig valami fűféle.

Tudtok esetleg tippeket adni, milyen fajtákat érdemes választani, illetve elkerülni.

Köszi
taormina1 Creative Commons License 2008.02.20 0 0 1622
Az utóbbi idökben fölszaporodtak a különféle paradicsommal kapcsolatos eszmefuttatások a legkülönbözöbb topicocon. Ajánlom figyelmetekbe ezt a topicot, bár Frint apó az utóbbi idökben sajnálatosan elhanyagolja:-(
TheZoneBoy Creative Commons License 2007.10.31 0 0 1621
Tudnál esetleg egy pár magot küldeni a paprika ill. a szilva paradicsomfajtából?
Előzmény: CBNora (1609)
nelli3 Creative Commons License 2007.10.28 0 0 1620
Sziasztok!
Van-e valakinek információja egy számomra új tipusú paradicsomról, S&G 106 tipusú paradicsomról? Esetleg hol és mennyiért lehetne hozzájutni?
Előre is köszönöm!
Ernő ( privát cím: sinka@pyrotherm.co.yu )
taormina1 Creative Commons License 2007.10.26 0 0 1619
Szerintetek ilyenkor még beérhet a paradicsom? Érdemes várni? Esetleg a (fütetlen) üvegházban?
leordec Creative Commons License 2007.10.17 0 0 1618
sziasztok
néhány zebraparadicsom palántát szeretnék tavasszal, ha valaki tud valamit: dec.kukac.frímél
nyakashegyi Creative Commons License 2007.10.10 0 0 1617

Ó, köszönöm a gyors segítséget. Akkor kezdődhet az ínyenckedés:-)

 

Előzmény: Zitka (1616)
Zitka Creative Commons License 2007.10.10 0 0 1616
Előzmény: Zitka (1615)
Zitka Creative Commons License 2007.10.10 0 0 1615

487-es hsz.  (chutney)

 

valamint:

 

Zoldparadicsom dzsem
--------------------
A zold szin nem haragoszold, teljesen eretlen paradicsomot jelent, hanem
azt az eres elotti allapotot, amikor a bogyok zold szine mar vilagosodni
kezd.

* 5 kg kemeny zold paradicsomot meteltre vagunk, majd gyenge ecetes, fovo
vizbe dobjuk. Felforras utan azonnal kiszedjuk, majd ha kihult, enyhen
kinyomkodjuk.
* 4 kg cukorbol es 8 dl vizbol szirupot fozunk. Az izesiteshez citromhejat
es fel rud vaniliat hasznalhatunk. (Lam, itt is irja a vaniliat!)
* Az ecetes vizbol kiszedett, kinyomkodott paradicsomot a szirupba rakjuk
es addig fozzuk, mig uvegesedni nem kezd. Ekkor levesszuk es masnapig allni
hagyjuk.
* Masnap lassan melegitve ismet felfozzuk. A fozest addig folytatjuk, amig
a gyumolcs szep attetszo, uveges nem lesz. Ezutan uvegekbe toltjuk, azonnal
lezarjuk es szaraz dunsztban hagyjuk kihulni.

 

És hát a "hagoymányos" savanyúság.  

Előzmény: nyakashegyi (1614)
nyakashegyi Creative Commons License 2007.10.10 0 0 1614
Tudtok valami jó zöldparadicsomos eltevéses módszert? Nem hinném, hogy be fognak már érni a paradicsomaim.
ptp2 Creative Commons License 2007.10.05 0 0 1613
Lassan kezd tönkremenni a pari ebben az esős időben, ma is esett 13 mm, szeptemberben pedig 120 mm. Azért még van a Caspian Pink-en a családi szükséglet ellátására, csak kezd már sajnos kirepedezni.
il1321 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 1612
Üdv! Receptet kérhetem? Mutatós, biztos finom is.
Előzmény: covycovy (1610)
TAF69 Creative Commons License 2007.09.28 0 0 1611
Ez igen! :-)
Előzmény: covycovy (1610)
covycovy Creative Commons License 2007.09.27 0 0 1610

Ime egy kis san manzaro olívában bazsalikommal és fokhagymával.

 

 

 

CBNora Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1609
Befőzés előtti helyzet. Ezek a fajtáink vannak szabad földben.
1. befőző
2., 3. ausztrál
4. apró bogyójú, a gödöllői egyetemi botanikus kertbe kaptuk
5. de Berao
6. ausztrál és valamelyik másik keveréke
7. piros és sárga körte
8., 9. paprika alakú
10., 11. szilva










ptp2 Creative Commons License 2007.08.26 0 0 1608
Alternariara tippelek. Majd még küldök rá egy kis Championt ha baj lesz. Úgy látom ezeknek szép termés ígérkezik: :) http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ef/Tomato_P5260299b.jpg
Erkélykertész Creative Commons License 2007.08.21 0 0 1607

Erre én is kíváncsi lennék, nálam ugyanez a helyzet.

 

Lehet valamilyen nyomelem hiány?

 

Időnként kaptak tápoldatot ezért nem is értem.

Előzmény: ptp2 (1606)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!