Sz’tok!
A Győri interjúval kapcsolatban egy-két gondolatot szeretnék megvitatni (és nem vitatkozni) veletek.
A rövid és hosszú távú tervek a szurkolói fülnek nagyon szépek, majdnem azt is írhatnám rózsaszín mázzal van leöntve. Egy-két ellentmondást fedezek fel benne, ehhez kérem segítségeteket, hogy tisztázzam magammal és veletek.
Az már nem vita téma, hogy a csapattal szemben (a rendezett körülmények miatt) az elvárás magasabb lehet, ami az első 6 helyezés valamelyike. Ennek hátterében (többek között) egy olyan játékosállománynak kell(elene) lennie, ami garantálhatná a célokat. Az állomány rotációja (minőségi és mennyiségi) lehet akármilyen, de a klubvezetés felelős érte, hogy egy bizonyos szint alá ne essen. A kérdésem az, hogy a 284 milla elég lesz-e? Bevallom férfiasan nem emlékszem rá, hogy a 1999/2000-es évadban mennyivel gazdálkodtunk, érdekelne a különbség? A többi konkurens klub vajon mennyiből teszi ezt meg?
Győri bevallotta, hogy a játékos kereskedelem nem lesz idegen a Lokitól. Ennek nem örülök, de el kell, hogy fogadjam. És itt érzem a disszonanciát. Egy állandóan cserélődő kerettel, hogy lehet jobb eredményt elérni? Hisz az újaknak (még ha jók is) meg kell tanulnia és belerázódnia a játékrendszerünkbe, ami valahol az eredményesség rovására is mehet. Nem beszélve az esetleges edzőváltásokról. Jó, lehet ellenpéldának hozni az Egervári esetét: ott az MTK-val, itt a Dunaferrel bajnok. De neki, igencsak összevásárolták a játékosokat. Hozzá tette az átlagnál jobb edzői kvalifitását és már puff, bajnokok is. Persze ez nagyon le van egyszerűsítve, de valahol igaz. Ahhoz, hogy mi bajnokok lehessünk a 284-nek min. az 1/3-át, de legalább a felét csak játékosshoppingra kellene költeni és még el sem kezdtük az idényt. A felbukkanó tehetségeinket, akik biztos csapattaggá váltak, pedig (a kereskedői jelleg miatt) nem megtartjuk több éves szerződéssel, hanem eladjuk az érte legtöbbet ígérő külföldi klubnak. Úgy érzem, hogy ilyenkor a szakma és a biznisz óhatatlanul konfliktusba keveredik. Nem is beszélve azokról a játékosokról, akik csak azért igazolnak ide, hogy egy jó külföldi igazolással elmehessenek. Anno ezt csinálták a pesti csapatok. A BVSC épp hogy bent maradt az NBII-ben, a Kispest és az UFC most készül összedőlni, a Vasas és az MTK tartja magát jó „kondiban”. Az FTC külön tészta, mert ott állami „pilléreket” alkalmaznak az omladozó épülethez.
Szóval én annak jobban örülnék, ha azt mondanák, hogy biztos gazdasági alapjainkat most akarjuk letenni, mely ÜZLETI sikerein megerősödve magasabb célokat is kitűzhetünk. Gustav, nagy igazságot mondtál azzal, hogy még nem elég gazdagok a tulajaink (főleg azzal, hogy Győrinek most ment tönkre a fagyizója vagy cukrászdája:-) Az őszinteséget jobban csípném, mint a hülyítést.
Nem emlékszem már rá, hogy itt a DK3-ban vagy a DK2-ben írtam az Erdei-féle pontpénz rendszerről. Most Győri kezdi elmagyarázni a jutalék rendszer jellegét, holott ugyan ezt a ’szalkai KISZ-titkár már KIDOLGOZTA!
Erdei–féle:
1 pont 600.000.-
3 pont 1.800.000.-
5 mérkőzésenként megnézik a csapat helyezését és a szorzók így alakulnak:
1-6 között 30%-al növekszik
7-8-nál 0%
9-14 20%-al csökken
15-18 50%-al csökken.
Elosztási alapelv: 13,5 egység
11 kezdő 1 egység/fő
4 tartalék + 1 kapus 0,5 egység/fő
Egy győztes meccs után, jó helyezéssel 1800000*30%= 2340000 forint került elosztásra.
Ecce homo! Uraim, meg van a spanyolviasz, íme a langyosvíz! Imádom, ha egyes vezetők palimadárnak néznek!
Szóval, no háború, only megvitatás! (most jó nagy sallert adtam Grétsynek!:-)
Addig meg:
Hajrá Loki!
Lecsó! Hol a "gyógyszerem"? A kínaikak hozzám járnak a torkomon keresztűl bámulni a Gobi-sivatagot!:-))
Valóban a mi asztalunknál még nem nagyon írtam a kézilabdás változásokról. (a Kézilabda topicban már keveset azért írtam)
Akkor hát legyen. Én várakozó álláspontra helyezkedtem. Várom a keret kialakulását. A szakmai stáb összeállítását. Várom a kitűzött célokat és lehetőségeket. Közben igyekszem figyelni a híreket a többi csapatról, hogy én is el tudjam helyezni a csaptunkat a tabella megfelelő helyére.
Konkrétan:
Várom Medgyessy segítőinek megnevezését. Reménykedem benne, hogy a neje Sáfi Márti lesz a pályedzője (ha ez lehetséges egyáltalán). Úgy gondolom, hogy Márti főleg a fiatalabbaknak nagyon sokat tudna átadni, hatalmas tudásából és rutinjából. Ha ki tudnának nevelni egy jó irányítót (Márti ugye az volt) sokkal vérmesebb reményekkel vághatnánk neki a következő éveknek. Én Sanyinak bizalmat szavazok és reménykedem, hogy hasonló módon közel tud kerülni a lányokhoz, mint Bíró Imi. Az viszont aggaszt, hogy a fiatalok háttérbe szorulni látszanak. Ákosnál sem nagyon kaptak lehetőséget, pedig tehetségesek és egyre jobbak, de a folyamatos fejlődéshez, folyamatos játéklehetőség kell.
Három felnőtt-koru kapusunk van. Ez eleve három hely a meccsenkénti 14 főből, tehát egy fiatal már a padra sem kerűl. Én különben sem vagyok híve azegy meccsre nevezett 3 kapusnak, ilyenkor egyik sem véd jól, de ha igen akkor is előbb-utóbb lecserélik, mert a másik kettő is (természetesen) játszani akar.
Mezőnyben vannak a következők: Nagy Kriszti, Jeddi, Ovtus, Nyilas, Halcsik, Gallai, Kocsik, Buglyó, ez 8 fő és a fiatalok Rácz Mesi. Madai Petra, Szűcs Gabika, Szabó Valika, a már ifinek "túlkoros" Horváth valamint Szabados és Tóth Marika akikről Zsoli írta, hogy továbbtanulási felvételit tesznek és annak függvénye, hogy maradnak-e. Szászi is lassan szűlni fog, ha jól emlékszem és lehet, hogy visszatér ?(Zsoli?)
Apropó Zsoli (ha olvasod) Edinára és Sipire vonatkozó kérdésem átlépted! Nincs válasz vagy nem publikus?
Tulajdonképpen itt is az a helyzet mint a focinál! Várom az edző meccseket! Abból már Medgyessy elképzeléseiről is lehet levonni valamit! A csapat ereje is körvonalzódik és kezdhetünk tapsolni vagy "félni".
Nem tartom túl biztatónak azt az infót (ha jól emlékszem Zsoli írta), hogy a Vasasból igazolt két ÁTLÖVŐ együtt sem lőtt az elmúlt bajnokságban 100 gólt.
Akkor jó, ha nincs veszekedés csk vita vagy nézetkülönbség. Nekem még nincs otthoni internettem így csak munkaidő előtt vagy után írok-olvasok többnyire. Így most egyben olvastam el a 3 nap termését. Egyben olvasva már-már személyeskedésnek tüntek dolgok, főleg a Lecsó-Tócsa eszmecserében. Szerintem a végén ők is észbe kaptak, mert pengeváltás után enyhűlt a dolog,de meg kell valljam azért meglepődtem, hogy ideáig fajúlt egy tőlünk teljesen független dolog.
Más. Tegnap Győri úr volt az Alföld TV vendége. Sok mindenre rákérdezett Bán Tibi és elég jó válaszokat kapott Győritől. Volt szó Garáról, a közönség szimpátiájáról, népszerütlen, de elkerülhetetlen intézkedésekről, következő évi célokról és ezek tükrében a költségvetésről illetve a megvalósításról. Győri szerint téves információk jelentek és jelennek meg folyamatosan az újságokban. A tulajdonosk és az őket képviselő vezeés célkitűzése: minimum dobogó és ezzel együtt nemzetközi szinre való kilépés, ha kell a Magyar Kupa megnyerése árán is. Ettől még a dobogó, mint cél megmarad.
Picit tágabb értelemben a főcél: (most kapaszkodjatok) a BAJNOKSÁG MEGNYERÉSE !!!!!!!!! A költségvetés erre készűlt. Ennek a "sarok-száma" 284 millió.
Marad némi finomítással az elmúlt évben már beválni látszó módszer. Három kategória van a premizálásra. A bajnokság első, második és harmadik harmada. A pénz ennek függvénye. Az alpfizetés fix, de nem túl magas lesz (marad). Pénzt csak győzelmekkel lehet keresni és úgy ha a bajnokság első harmadában leszünk. Ha 4-5 meccsen keresztűl nem teljesít a csapat vagy folyamatosan 2-3 meccsen kesresztűl a harmadik harmadban tartózkodik a cspat, akkor az edzői stábot egyoldalu szerződés-bontással elzavarhatják, (Komjáti aláírta) ha kell a bajnokság során többször is cserélnek edzőket, estleg küldenek el nem megfelelően teljesítő játékosokat. Nagy hangsúlyt fordítanak az utánpótlás-képzésre és versenyeztetésre. Feladatként kap(t)ják az edzők a helyi tehetségek folyamatos beépítését az első csapatba. Nem tagdják, hogy kereskednek a játékosokkal, de ezt olyan szinte kívánják fejleszteni, hogy megérje hazi "nevesebb" játékosoknak is akár átmenetileg is itt játszani, annk reményében, hogy innen könnyebben tud külföldre szerződni. Ehhez a csapatnak az éen kell lennie és akkor mindenki csak nyer az üzleten. Tulajdonos, egyesület és a közönség is. A lehetőségek minél szélesebb körü kiaknázásánál a Dunaferr példáját emlegetik és célként a Dunaferr megelőzése van kitűzve, minden szinten.
Ennyi. Lehet gondolkodni, csodálkozni, kételkedni, reménykedni és nagyon várni a rajtot, hogy mind ezek számonkérhetők legyenek.
Gustavnak igaza van tényleg nincs veszekedés, csak egy-két dolgot egy-két ember másként lát. Abban viszont neked van igazad, hogy az élet megy tovább, és ha beindul a bajnokság nem a lókupecről és társairól beszélünk majd, hanem a LOKIról. A mi LOKInkról. Reméljük Komjáti és az új fiúk nagyot alkotnak majd. Szerintem a B-csoportban harmadik helyen végzünk majd, tavasszal pedig.... az még messze van.
Papi Mit szólsz Medgyessi Sanyihoz? Erről még itt nem cseréltünk eszmét.
Üdv: és történjen bármi:
Hajrá Loki, Hajrá Loki, Te vagy a mi Istenünk...
Laci-papi, szerintem nincs igazán nagy veszekedés, ha majd kezdődnek a meccsek, lesz értelmes dolog is, amiről beszégethetünk. Legalább megismerjük egymás véleményét. Én, amint láthattad, senkit nem sértettem még meg, és úgy érzem, engem sem akart provokálni senki. Szóval, gond nincs, pontosabban a gond nem itt van. Ha valaki, hozzám hasonlóan nézegeti az EB-meccseket, rájöhet, hogy arra célzok, mikor fogunk mi ilyen színvonalú meccseket látni? Valóban, kevés a néző, már csak néhány elvetemült maradt, aki még kíváncsi a mi kis focinkra. Ez az igazi baj.
Rossobianco, én nem kívánok védeni senkit, Borsóról igen sok történetet hallottam én is, elég jó informátoraim vannak, én csak arra akartam rámutatni, hogy a helyzet nem olyan egyszerű, mint ahogy azt ti felvázoljátok. Mert én mindig arra vagyok kíváncsi, hogy jó, Borsó, Kotosmann, Győri takarodjanak, de akkor mi lesz a csapattal, a klubbal? Én az olyan kritikát szeretem, amiben leírják az alternatívát is, ilyet pedig még nem láttam. A kisbefektetők bevonása nem az, tegyük fel, 15%-ban részvényesek lehetnének. No és akkor mi lenne? (Ráadásul megjegyzem, ez körülbelül 25 millió forintnyi részvényt jelentene, ami iránt nem vagyok biztos, hogy volna igazi érdeklődés.) Mondtam már, hogy szerintem a tőkehiány az igazi gond, eleve olyan embereknek van pénze, és fektetnek be a fociba, akiknek ki tudja, hogy sikerült összeszedni a vagyonukat. Én szívesen látnék a klubért élő-haló, rettenetesen gazdag, becsületes embert a DVSC élén, csak azt nem látom, hol van. Ha pedig valami külföldi, nagy tőkeerejű szakmai befektető lenne, hamar átmehetnénk MTK-ba. Hogy kevés a néző? Persze, drága a jegy, a csapat pedig nem nagyon jó. Ne szépítsük, az idei évben bizony Garával is volt néhány megalázó vereségünk, én az MTK elleni kupadöntő után kezdtem számolgatni, megéri-e nekem megint kimenni egy darabig a meccsre, ha a legények ennyire nem képesek küzdeni, pláne a mai jegyárak mellett. De nem hiszem, hogy ha nincs Erdei, Sándor Tamásékat pedig már 93-ben elviszik tőlünk, és mi most azon küzdenénk, hogy a másodosztályban meg tudjunk ragadni, sokkal több lenne a nézőnk. A sikereinknek nagy ára volt, és hogy majdnem összeroppant bele a klub, az a már többször említett tőkehiány miatt volt. Én a magam részéről örülök neki, hogy nem vagyunk Diósgyőr krízisben, és éppen a vezetés taktikája miatt, nem is lehetünk. Szerintem ez is eredmény.
Radu Saboról annyit, hogy éppen azért ment el, mert nem a szurkolók szeretetére vágyott, hanem nagy lóvéra, én abszolút nem bánom, hogy eligazolt, ő leginkább abban volt "profi", hogy úgy gondolkodott, ha nem kap sok pénzt, akkor nem is kell neki sokat nyújtania. Hát nem is törte magát... A festős példán gondolkodhatsz, nem olyan rossz az, bár Tócsa kiegészítései jogosnak tűnnek vele kapcsolatban. Küldték el annak idején a klubtól érhetetlenül Palotás Istvánt többször is, pedig nem akármilyen alakja volt a debreceni focinak. De ezellen nem sokat tehet a drukker. Barcelonában sem a szurkolók váltják le az edzőt, pedig kicsit többen vannak, mint mi.
Kösz Paxi, de valahol szomorúnak tartom, hogy te, mint „kívülálló” jobban megérted azt, amiről írtam, mint saját drukkertársaim. Persze kivétel Rossobianco/Zolcsi (továbbiakban csak a Zolcsit használnám, mert az rövid és azt szoktam meg).
Papi!
Én csak egy balsejtelmemre próbáltam rávilágítani. Azt erre szerettem volna felhívni a figyelmet és ha lehetséges még csírájában elpusztítani. Balul sikerült. Igaz, engem is elkapott a hév. Igyekeztem, hogy ne sértsek meg senkit (nem tudom pontosan, hogy sikerült), de ez az ellendrukker dolog azért még fáj egy kicsit. (Lecsó, gyógyszeres kezelésem: Soproni Ászok:-).
Egy szebb jövőben bízva:
Hajrá Loki!
Ps: Tapasztalt már valamelyikőtök olyat, hogy a DK3 topic szövegei úgy jelennek meg a monitoron, mintha valaki „beleradírozott” volna? Mintha grafikai problémák lennének?
Már bocs fiúk, de túl nagy a meleg vagy agyatokra ment a (Loki)-meccs nélküliség. Ti már nem vitatkoztok -rajtunk teljesen kívűl álló és általunk nem befolyásolható dolgokon - hanem veszekedtek. Olyan "dolgon" (a Lokin) veszekedtek, ami össze kellene tartson bennünket és nem szembe állítson. Higgadjatok már le és egy picit nézzetek magatokba. Mi mind annyian egy oldalon állunk!!!
Ne temessünk már sem csapatot, sem edzőt előre. Hamarosan végleges lesz a keret, jönnek a jó kis edző meccsek alig 5-6 hét(7) és kezdődik a bajnokság. Aztán együtt sírunk vagy együtt nevetünk!! Hangsúlyozom (!!!!) együtt !!!
Engem nem érdekel se a Lókupec, se Kotosmann, de Győri vagy Makrayk sem! Legyen jó a csapat. Legyen benne minél több ide valósi vagy környék beli fiú és kezdődjék már.
Lehet, hogy túl üzleties a foci mostanában, de ilyen a világban is.(ahová igyekszünk) Azt meg egyikőtök se mondja, hogy a pénzse-zsákoknak érdekük rosszabbnál-rosszabb játékosokat idehozni. Ha egy évig van itt valaki, és eladják az is csak a szívünknek gond, ha közben megszerettük, de eladna csak azt lehet aki ez alatt az egy(két) év alatt a MI szekerünket húzza-vonja. Innen kell kitünjön, hogy tovább állhasson, akkor meg mi járunk jól. Én nem hiszem, hogy a nemzetközi szereplés ne lenne érdeke a tulajoknak! Sokkal inkább hiszem, hogy a játékosaink NENM AKARTAK egész nyáron focizni, szabadság nélkül. Könnyebb eladni valakit, ha "megmérettetünk", sőt mint a német játékos példája mutatja venni is könnyebb, ha ott vagyunk a nemzetközi életben. Szóval egy a mi célunk csak különböző utakon gondolnánk odaérni.
Szóval ne marakodjatok !!
Éljen a csapatunk mindenek felett!!
Még valami Gustav. Láthatod az EB-n is, hogy egyre kevesebb fix poszt van. Nem Raduval és Bagollyal van bajom, hanem azokkal az emberekkel, akik nem igazán akarták hogy itt játszanak tovább.
Az Rt nyílttá való tételéről a véleményemet már leírtam. Arra sosem, és senkitől nem kaptam érdembeli választ, hogy miért pont ezek az emberek a tulajdonosok, és miért nem kell a kisbefektető.
A "festős" példád kúrva gyenge
Végül : Isten óvd a Lokit (a korábban említetteken túl), a kishitűektől. a szemfényvesztőktől,a messiásoktól és a zavarosban halászóktól.
Hoppá kispajtások. Hát nem tétlenkedtetek Pünkösdkor az tuti.
Gustav
Ez még a 06.09.-i hozzászólásoghoz:
Egy évvel ezelőtt is ugyanezt mondtam. A történet ugyanis nem egy éve kezdődött el, hanem már legalább 6-7 éve. Nem akarom ezt ötszázhuszonhatodjára is leírni, de Borsó nemhogy hozott volna a Lokinak hanem Ő volt az aki innen vitt. Ezt a sztorit még nem elevenítettem fel, de bízva a jó emlékező tehetségedben, most megteszem. Az európai gyakorlatot az hogy egy túrisztikai cég a támogatásáért reklámot kap egy focicsapattól, és nem abban működik közre hogy a játékosait eladja egy egyesületnek. Egyébként mikor Borsó idejött a Lokihoz, valami olyasmit mondott, hogy a pénzéért nem kér mást, csak azt, hogy a fiúk jól focizzanak. Azóta lefolyt egy-két csepp a Hortobágyon, és azóta Borsó eladott mindenkit akit csak bírt. Ugyanakkor a pályára egyetlen fillért nem áldozott.
Másik érdekes momentum: Tavaly ilyenkor azt nyilatkozta: Elhagyja a DVSC-t és ezért nem is jelölteti magát az elnökségbe. Persze ezt sem baráti gesztusból tette, hanem néhány meghatározó játékos játékjogáért.
Harmadik érdekes sztori: Kijelentette a derék Béla hogy a szakmai munkába nem szól bele mert nem szakember. Ebből csak a mondat második része igaz.
Lehet nem értesz velem egyet, de én azt tartom igazi szurkolónak aki az alábbi, előttem megtörtént történet szereplője: Hetven körüli öreg bácsi virágot (a kókadt virágokon látszott a saját kertjében termettek) árult a Poroszlai ABC előtt, és egy másik öreggel beszélt, aminek fültanúja voltam:
-Na komám hogy megy a virág?
-Hát az az igazság azért vagyok itt, mert az asszony azt mondta nem ad pénzt a meccsre.
Ennek a napnak a délutánján, telt ház előtt, legyőztük a Kispestet, és megszereztük a bronzérmet. Sajnos azóta ezek az emberek eltűntek a pályáról, éppen az isteni Borsó Béla és Erdei Zoli bácsiék miatt. Azóta már egy FTC egy Nyíregyháza ellen sem tudunk teltházat csinálni, és ez nem a csapat gyenge teljesítménye miatt van.
Tócsa
Az idézet helyesen: Vétkesek között cinkos aki néma, és nem Adytól hanem Vörösmartytól származik. A többi dologban igazad van.
A stadionokban berohangálnak a szurkolók, maguknak tulajdonosi rangot adó multik szabad rablást rendeznek a sportkluboknál. Hát ez tényleg nem az én világom! Ha ez a modern idők, modern szele, akkor nagyon szomorú vagyok! Ha semmi sem köti meg kezüket, mi jöhet még? Mikor lesz már az első edzőmeccs, hogy ne ezzel a multi dologgal foglalkozzak, elfelejthessem a valóságot?
Batu!
Két magas ember egy csapatban? A végén még csak fejes gólokat érnénk el. Az olyan monotón lenne!:-)))))))))))
Lecsó!
A sör jöhet, de a "vöröskereszttel" annyi a bajom, hogy hatásásra én gyújtanám meg a glóriát Borsó fején! Akkor pedig nagyon megutálnám magam:-))
Hű de messze van a bajnokság kezdete, a fene egye meg!
Azért a Koller is jöhetne... :)
Szerintem még ne kiabáljunk el semmit. Hanák, Grigoriu, Flick, Hegedűs ugyanúgy lehet jó, mint rossz, Balassáról, Szabóról vagy Fridáról már legalább van valami fogalmunk. Az első négy játékostól függenek majd a reményeink. Annyit tudok, hogy Tiszaújvárosban lesz edzőtábor, gondolom kicsi, közeli csapatokkal játszunk majd, meg még Nyíregyházával és Békéscsabával is szoktunk mérkőzni.
Jó Neked,lehettél úttörő, engem cspatgyűlésen fosztottak meg a piros selyemtől:-))
Ha valamelyikünk felé hajlana a dolog rendezhetnénk egy sör junájkum vegyítési összejövetelt, mit szólsz hozzá?
Az a nagy darab Cseh csatár hasonlít Kerekeshez, azzal a különbséggel, hogy a mi Zsombink jobb:-)))
Az edzőmeccsekről egyenlőre semmit nem tudok, de ha jön az infó akkor közkinccsé teszem.
Most néhány napra ismét eltűnök innen, megyek megsasolom az Olaszokat a Belgák ellen.
Látod Gustav pont ezzel van bajom! Az üzleti életben olyan dolgokat csinálnak, ami nekik tetszik, nem fog érdekelni. De a Lokit ne használja úgy, mint egy újabb üzleti „aranybányát”. Ez csak és csakis etikai kérdés. Loki nélkül „csak” a saját területén tudna tevékenykedni, ez neki újabb jó lehetőség a pénzgyarapításra. Igazad van abban, hogy nem eléggé gazdagok ahhoz, hogy ne csak „szórakoztató” lehetőségnek tekintsék a Loki támogatását a haszon nagy része sajnos kivándorol a Loki zsebéből. Így szeretett klubom gyarapodása teljesen lelassul. Amíg nyerészkedők vannak a tulajdonosi körben, elég borúlátón látom a jövőt. Ennek szabna gátat vagy szabályozná le egy jó klubvezető és nem egy báb, valamelyik tulaj kezében. De ez úgy látom senkit nem érdekel. Én nem akarok beletörődni abba, hogy Mo-on csak így lehet egy klubot működtetni.
Lecsó!
- Nem
- Sosem volt, max. úttörő voltam. A gimiben a(z általad megtapasztalt) nagypofám miatt nem vettek fel a KISZ-be. Politikai álláspontom: az összes politikus bekaphatja, Thürmertől Szabó Albertig! Egyik sem tömte a zsebemet, mindent, amit elértem magamnak és a szüleimnek köszönhetem.
Az, hogy nem kedveljük Borsót, szubjektív dolog. Az, hogy nélküle a Loki most esetleg ingatag lábakon állna, pénze nélkül (sajnos) nehezen működne a DVSC. Ez tény, ezt letagadni nem akarom. Én csak egy etikai szintet próbáltam felállítani, ami alá nem kellene lesüllyedni. Minden kísérletemnél falakba ütköztem. Kérdéseim néhol valóban provokatívak voltak, de az csak egy célt szolgált volna: ébresszen fel benneteket a „köszönjük, neked Borsó úr, hogy létezel!” állapotból és tovább akartam léptetni titeket. Nem sikerült. Ezek után félek, hogy senki és semmi nem fogja őket megakadályozni esetlegesen elítélhető tetteiben. Ha itt a DK-ban ezzel találkozom, mi lesz kint a nagybetűs ÉLETben!
Arra viszont külön ügyeltem, hogy senkit se qanyázzak le, ilyen szintre szerintem nem süllyedt le a vita/beszélgetés. Ezért is nem értem miért írsz ilyeneket?
Állítólag arany közép. De ezt is a felsősöktől hallottam, mert nekem még csak 3 osztály van meg, mert 4.-ben megint visszatapsoltak:-))))
Fociról? Tudsz valamit az edzőmeccsekről? Hol és mikor lesz az első? No meg a többi!
O.K. BaZx elfogadom érveidet.
Gara és a portás nagyon messze állnak egymástól, nem volt célom párhuzamot vonni közöttük. A Hajdútej Rt. viszonyait egyáltalán nem ismerem, csak célzás lett volna az egész. Az a véleményem, hogy foglalkozzunk a focival, vitassuk meg, hogy mi lesz, hogy lesz de ne ítéljünk eleve negatívan, márcsak azért sem mert mi nem kockáztatunk sokat. Több évtizede imádom a Lokit ez így volt NBI-ben és II-ben is jó és rossz vezetők idején is. Ma már másként kell mérni, mint 10-15 éve, mások a szempontok, a viszonyok és ezt szerintem el kell fogadni.
HARÁ LOKI!
Tócsa!
Egyre jobban meg vagyok győződve arról, hogy Te nem csak szurkoló, hanem ellendrukker is vagy.
Sértő kérdéseket tettél fel nekem, ezért én is feltennék néhányat.
-Nem rugott ki valamelyik tulaj a munkahelyedről?
-Van e mszp taggkönyved?
Bármelyikre történő igenlés esetén megértelek. De ha nem, akkor továbbra is csak csodálkozok Rajtad.
Tudomásul kellene venned, hogy az általad ostorozott tulajok nélkül ma nem lenne DVSC.
Borsót én sem kedvelem /sőt, de erről kérdezd meg Batut/, de ő az a figura akit nem lehet kihagyni a vezetőségből, hiszen a klubnak nagy adóssága van vele szemben.
Az erkölcsi tartásomat bízd rám, de Te magadba nézhetnél egy kicsit mielőtt mindenkit leqanyukázol.
Reméled, hogy az idő majd Téged igazol.
Én pedig a magam vélt vagy valós igazában bízom.
Felajánlom, hogy ezután beszéljünk fociról.
üdv
Lecsó>>>HAJRÁ LOKI!!!
ps: sajnos csak 6 elemim van, azt is csak 36 éves koromra tudtam elvégezni korengedménnyel és a holt nyelveket nem tanították. Ezért sajnos nem fogom agyilag a latint:-)))
Tócsa, megkaptam a mailt, majd válaszolok, csak tanulmányoznom kell a szakirodalmat... Amit viszont nyugodtan elmondhatok itt publikusan, az az, hogy szerintem mi a nagy baj nálunk a tulajdonosi személettel. Egyszerűen, nem elég gazdagok azok a befektetők, akik a DVSC Rt alkotják ahhoz, hogy igazán sokat kockáztatva, hosszú távra tervezzenek (és nagyrészük nem is így gazdagodott meg!...). Ebben van előnyben hozzánk képest mondjuk az MTK. Magyarországon vagyunk, ne felejtsd el...
Még egy gondolat.
Egy kicsit övön alulinak tartom a Gara-portás párhuzamot. A „Hajdútejnél” gyártmányfejlesztési vezető volt, akivel nemzetközi sikert értünk el. Csak annyi hibája volt, hogy belemert szólni a hollandok pecsenyesütésébe:-(
Hm, úgy látszik szemléletemmel egyedül maradtam. :-(
Csak annyit mondjatok meg nekem, Borsó-pártiak (szívetekre téve kezeteket), csak ez az egyetlenegy optimális lehetőség a DVSC-nek a tulajdonosi szemléletben? Semmilyen más alternatíva nem létezik? Habár amit én leírtam az csak 1-2 év távlatából lehet csak megítélni. Akkor fog engem igazolni vagy cáfolni az idő. Továbbra is a DVSC érdekeit tartom fontosabbnak, mint a tulajdonosok érdekeit, mert a kettő nem mindig ugyanaz. Amíg a DVSC érdekeit nem védi meg olyan karakán vezető, mely függetleníteni tudná magát valamilyen szinten a hiénáktól, addig előre lépés nem is fog történni semmilyen téren. Engem roppantul bosszant, ha hülyének próbálnak nézni és orromnál fogva akarnak vezetni. Ezért sem lépek a tapsikolók táborába. Ezt meghagyom másoknak. Viszont a csak „nekem” nem tetsző dolgokat igenis górcső alá fogom venni, engedelmetekkel ezt a jogot fenntartanám magamnak.
Az tudod-e BaZx, hogy példád féligazságot is tartalmaz. A külföldi tőkések egyre kevesebb termelőtől vásárolnak tejet, így tönkre teszik őket. Ha nincs tej, nincs tejipar és ha nincs ipar, akkor hozhatják be konkurencia nélkül a saját, külföldi, tejipari termékeiket. Tulajdonosi szemlélet 2000. Valami hasonló zajlik francia részvétellel a kabai cukorgyárnál is. De ez már nagyon off topic.
Én szeretnék beleszólni a HAJDÚTEJ RT döntéseibe! A mocskok leállították a régi fajta kefír gyártását és teljesen új termékeket dobnak piacra. Ráadásul egy csomó dolgzót is kicseréltek, pl. az új portás egyáltalán nem tetszik nekem. A régit már úgy megszoktam, ez az új egyszerűen nem lehet jó! A retek tulipánszagú hollandok meg csak úgy döntögetnek, hogy mit és miért csinálnak, a magyarok verejtékéből akarnak tőkét kovácsolni és növelni pénzhegyeiket. Azt akarom, hogy adjanak pénzt, működjön a gyár, legyen munkahely, legyen miből szórakozni, élni, de nehogy már ők döntsenek az ÉN véleményem figyelembe vétele nélkül! Egy döntés csak akkor lehet jó, ha ÉN is úgy gondolom! Ebben ezek szerint olyan vagyok, mint Torgyán Józsi bá', vagy Szabadi Béla, vagy Knézy Jenő.
Elismerem Lecsó, sok féle szurkoló létezik. Van, aki a csapatnak tapsol, van, aki a csapatért aggódik és van, aki a vezetők tevékenységének örül. Az hogy nekem mi a véleményem, azt a Makray és Győri nevének felhangzásakor, a füttykoncertből meg tudhattad. Gondolom, te azon pár ember közé tartozol, akik tapsolhattak a nevek említésekor. Szíved joga. Az, hogy ehhez az etikai mocsokhoz így viszonyulsz, legyen a te kereszted. Szurkolói toborzómkor te mit ajánlasz, mit mondjak: Milyen nagyszerű, hogy vannak hiénák, akik a Loki hátán gyalogolnak fel pénzhegyeik csúcsára?
Mindegy. Sajnálom, hogy etikai értékrendszeredet ennyire elhomályosítja az általad nagyra becsült tulajdonosi szemlélet. Ezek után ki kell jelentenem, hogy nem haragudhatok rád. Csak sajnállak, mert téged ilyen könnyű orrodnál fogva vezetni. Nem értem miért kell elnézésemet kérned létezésedért? Én elfogadlak annak a kisebb csoport tagjának, akik egyetértenek a jelenlegi tulajok viselt dolgaival. Legfeljebb meggyőzni szeretnélek arról, hogy nem ez az aurum mediorum.
Tócsa!
Válaszom: nem, nem, nem
Habár a tulajdonosok közűl ismerek néhányat, ismerem Makrayt,Garát és a játékosokat.
30 éve járok LOKI meccsre, soha nem a tulajnak az edzőnek szurkoltam, hanem a CSAPAT-nak.
Bármelyik osztályban is játszottak.
Nem akarom minden nap kétszer elmondani, hogy mit miért írtam.
Elnézésedet hogy élek.
A Te stílusoddal sok szurkolót fogsz szerezni szeretett csapatunknak.
Batu!
Állítólag a srác 3 éves korában ment ki szüleivel Ausztriába és azóta ott focizik. Nem fertőzte meg a magyar „virtus”. Talán maradandót is tud alkotni. Látom a Lőw-gondolat tetszik neked, ha piacképes lesz jövőre is, talán megveszi a „mindenható”.
Lassan kezdődik a várva várt EB! Kezeket a sörös kancsóra, RAJT!
Kösz a helyesbítést, én nem az NS-ből hallottam és úgy látszik, rosszul jegyeztem meg. Egyébként a srác olimpia válogatott és talán egy hét múlva jön. Másik: arra ne sokat figyelj, hanyadik lett a rangsorban a játékos. Én az NS-t figyelem, ősszel pédául Zahorecz jobb volt, mint Kerekes, Turján meg a második legjobb szegedi lett. Reméljük, hogy sokat kihoznak Hanákból. Egyébként meg egy év múlva tizedannyiért megszerezhetjük Újpestről Lőwöt, mint amennyit most kérnek. Szerintem nem lesz rossz a csapat. Kellett egy kis frissítés. Egyébként egyre kevesebb a kérdőjel. Ha mindenketten jönnek(Grigoriu, Hegedűs) akkor már csak egy hely lesz üresen a keretben, ami a Fórián/Frida/Szabó trióból fog kikerülni.
Lecsó, segíts tisztázni agyamban egy fehér foltot (habár van, aki azt mondja az egész az :-): Te valamilyen szinten rokona vagy valamelyik tulajnak, vagy alkalmazottja vagy a DVSC-nek? Vagy a tulaj valamelyik cégének? Mert csak azokról tudom feltételezni, hogy ennyire védik ő(ke)t. Azt viszont szomorúnak tartom, hogy zöngeményemből csak a jelzők „ragadtak” meg, a mondanivalóval és a háttérben húzódó dolgokkal nem foglalkoztál. Mert inkább erről szólt volna köhögésem és nem arról, hogy milyen „furfangos” jelzőket tudok kitalálni. Az inkább a dühről szólt. Jobban örültem volna annak, ha rám cáfolsz. Leírtad volna ez és ez így történt, a vezetőség határozott célja pedig az, hogy…
Ilyet, mint bennfentestől nem kaptam.
Flick lehet hogy vicces, de logikátlan. Ha Nápolyba nem vihette a csaját, ide meg azért igazol, mert nem akarja hozni. Nem akarom degradálni a debreceni csajokat (igaz sokszor kell a port letörölni a szememről, mert mindig kocsányon lóg, ez az új melltartó divat teljesen „hazavág”:-), de nem hiszem, hogy Nápolyban rosszabbak lennének. Mind1. Jól focizzon és szórja a gólokat. Aztán majd lócitromszagú úgy is tovább passzolja a Bundesbe.
Úgy hogy jelzőimet továbbra is vállalom és kitartok mellettük.
Hanák Viktor a Sport+ osztályzatai alapján Siófok csapatának leggyengébb játékosa volt az 1999/2000-es évadnak. No comment. Balassa Péter viszont a legjobb! Be happy!
Gustav, abban igazad van, hogy Gara sikereinek több összetevője van és nem csak az ő edző kvalifitása. Erdeiben talán azt lehet becsülni (már, ha lehet vmit is), hogy ugyan légvárakkal, de együtt tartotta a csapatot. De tovább megyek: nem volt elég neki az élcsoportban való szereplés, ő nemzetközi porondról álmodott (lsd. UFA szerződés). Az más kérdés, hogy ennek alapot nem tudott teremteni a rossz és homályos gazdálkodásával. De fejlesztési perspektívái voltak és nem kereskedési! Borsó megérezte a pénz szagát és többet akart magának, mint egy szimpla névadó szponzor. Az amúgy is gyenge lábakon álló Erdeit nem volt nehéz megfojtani. És utána jöhet a Grál-lovag szerep, mint a Loki megmentője. Tudod, ha akart volna, tudott volna segíteni Erdeinek a gazdálkodásban, az új piaci szisztéma alkalmazásában. De nem akart! Hagyta saját sz.rába meg fulladni, hogy utána az egészet saját maga örömére csinálhassa. Azon sem csodálkoznék, ha kiderülne egy-két befektető mögött a Borsó pénze állna.
A külső kényszerítő erőn te mit értesz? Politikai nyomást? MLSZ parancsolást? Ezek hál’ istennek már kihalóban vannak és van annyira gerinces a DVSC, hogy az ilyennek már ellen tudott állni, már az Erdei korszakban.
Azt hiszem, kimondtad a kulcsszavakat:” lényegesen erősebb játékosállományra nincs pénzünk”! De Garától megkövetelték volna a dobogót. Egy jó és már bizonyított edző csak útban van, egy középszerűségre kárhoztatott csapatnál, mert ez a célja a kedvenc tulajdonosunknak. Csak annyit ad enni az aranytojást tojó tyúknak, ami elég a tojáshoz. Hizlalni már nem akarja, hisz akkor kevesebb nyereséget realizálhat. De én magyarázom ezt egy közgazdásznak? Ezt ezerszer jobban tudod nálam! Nincs neki ideje kivárni, míg évente felbukkan 1-2 jó képességű ifi játékos, hanem shoppingol (avagy kupeckedik). Az utánpótlás nevelésünk, (ami méltán híres) meg majd termeli a tehetségeket más kluboknak. A szívem szakad meg, amikor azt hallom a befutott labdarúgóról, hogy Debrecenben esetleg valahol Hajdú-Biharban kezdte a focit, de itt nem kellett. Jó tudom, nem lehet minden volt debreceni a Loki játékosa, de annyi tehetséget herdáltunk már el, hogy az nem igaz. És most itt az new deal: nem nevelünk, hanem adunk-veszünk. Én megrettenve nézem a Chelsea esetét. Egy árva angol alig van a 16, meccsekre benevezett játékosok között. Igaz BL-ben játszanak, a Barcat is megszorongatták, de ilyen áron. Nekünk is ez lenne a jövőnk? Akkor rettegjek az EU-tagságtól, mert özönleni fognak a nemmagyar játékosok? Én nem ilyen jövőről álmodom! Anno a Pécsnek volt olyan csapata, melyből csak 1 –azaz egy- játékos nem volt saját nevelés a kezdőben. És bronzérem meg UEFA szereplés. Az más kérdés, hogy az átkosban ezt a csapatot szét lehetett kapni a pestieknek.
Komjátit nem fogom bántani addig, míg a sikertelenségek tartóssá nem fognak válni. Persze akkor sem ő fog lenni az én célpontom, hisz tudom róla, hogy csak egy eszköz a tulajok cselekedeteiben.