Azt írja a mai NS, hogy megint valami másodosztályú német focistát néztetek ki. Nem lenne egyszerűbb sokkal olcsóbb és talán jobb román, jugoszláv stb. focistát igazolni. Régen ez milyen jól bejött nektek...
Nem tudom érdekel-e valakit, de amíg kerültem a kocsmát, volt szerencsém egy lagzin együtt bulizni Csipával. Számomra felejthetetlen volt. Tök jókat dumáltunk, "vonatoztunk", megmutatta az esküvői képeit, kitárgyaltuk a csajokat, néha az volt az érzésem mintha ő is a baráti társaságomba tartozna. Fantasztikus, hogy mennyire szerény még mindig (pedig már jó pár éve Pesten van:-)). Olyan volt mintha több éve együtt járnánk mindenhova, pedig... szóval eddig annyira ismertük egymást, hogy idegenbeli meccsek után odamentünk, szép volt fiúk, gratula, jó néha kicsit dumáltunk Csabival, de semmi több. Ő annyit tudott rólunk, hogy mi vagyunk A szolnokiak + még azt hogy édesapám őslokista.
Ja, és még annyit, hogy velem szemben ült, és tanusíthatom, hogy egy korty alkoholt nem ivott(a bajnokságnak már régen vége volt). Lehet, hogy ilyen egy igazi profi?
Abszolút off-topic: csak azért, hogy bizonyítsam, nem tétlenkedtem az uborkaszezonban.
Múlt héten a szolnoki U17-es vízilabdacsapattal Svájcban voltunk egy nemzetközi tornán, amit pontveszteség nélkül megnyertünk. Nem a Loki, de egy Lokista!
Sziasztok srácok, újra itt vagyok! Nem tudom ki örül, ki nem, én mostmár itt maradok - a bajnokság végéig tuti.
Az a helyzet, hogy amíg nem voltam Loki-meccsen nem mertem írni(nehogy a fotelszurkoló Té barátunk zrikálni kezdjen :-))), de most, miután Monoron újra kiabáltam, hogy "KUPAGYŐZTES!!", felbátorodtam.
Sajnos 1-1-nél érkeztünk, így csak Bajzát Peti gólját láthattuk(hazaadás, Bajzát megy zavarni, a kapus ki akarja rúgni, de elcsúszik, a védő túlszalad, Bajzát az üres kapuba tekeri a labdát - jól szórakoztunk).
Most láttam a tv2-n az összefoglalót:
Kerekes egyedül tör kapura, el akarja gurítani a kapus mellett, akiről a labda visszapattan Zsombi elé, másodjára sikerült 1-0.
Vidi szöglet jobbról. Középről erősen a földre fejelte Németh a labdát, ha jól láttam Tégla még beleért 1-1.
Bajzát 2-1.
Amennyit láttam, az alapján jobb volt a Loki, de a végén nagyon veszélyesen kontrázott a Vidi - a védelmünk nem volt túl stabil (igaz Szacsa+Sándor Csabi is hiányzott).
Flickre nagyon kívánncsi voltam, de BaZx informált, hogy hazament Németországba, a munkavállalási engedélyt intézni, szóval sajnos nem láttam játszani. Sőt Alekszicset is hiába kerestem - lehet, hogy csak későn érkeztem.
De volt szerencsém megnézni a legendás sprinter, Frida Feri bácsit - csak a bot hiányzott a kezéből...:-))
Bocs, ha hosszú voltam, de olyan régen kocsmáztam már, hogy teljesen kiszáradtam, és nem bírtam egy korsónál megállni...(BöFF!)
Nem igazán tetszik az, hogy a pestiek már az utánpótlást is el akarják rabolni a vidékeiktől, edzőstől, mindenestől. Már a pénzt is sajnálják azért, hogy tizennyolc éves korukban megvegyék a tehetségeinket, fontosnak látom, hogy a klub nemcsak a jelenlegi, hanem a jövőbeni értékeinre is vigyázzon. A módszer nem volt elegáns, de ha Pajkosnak tényleg csak a szakmai előrelépés lett volna fontos, és a srácokat nem vitte volna magával, szerintem mehetett volna, amerre lát. De szerintem úgy már a Vasasnak se kellett volna.
A Kenesei-ügyben most már megvárom a dolog végét, és akkor majd örülhetünk/szomorkodhatunk. És az is jó, hogy az Innstadt-kupát megnyertük, és ahogy látom már megint Kerekes lőtte az egyik gólunkat. Csak mutasson ilyen formát a bajnokságban is!
egy cikk a sportfórumból:
"Ki itt a pajkos? Pajkos vagy az őt fölfele buktatók?
Pajkos János, debreceni utánpótlásedző páratlan bravúrral dicsekedhet: 15 éves tanítványaival - akikkel hét éve foglalatoskodik - a 16 évesek korosztályában, az ún. ifi B-ben nyert országos bajnokságot. Nem csoda, hogy Pajkosra felfigyelt a szakma, a tehetséges edzőt a Vasashoz csábították. A baj nem jár egyedül: Pajkost - mikor a távozást hírül vették - követték volna Angyalföldre a tanítványok is.
Debrecenben rutinosan bírták maradásra a klubhoz még egyéves szerződéssel láncolt mestert: fölfele buktatták, kinevezték a Debreceni Utánpótlás kft ügyvezető igazgatójává..."
>>folytatás No comment. Erre nem tudok mit mondani.
más:
A kupa-döntőben:
Loki-Vidi 2-1 (1-1) G.: Kerekes, Bajzát ill. Németh
Keneseiről:
szerintem jó játékos. Jól lövi a szabadokat, és van érzéke a góllöváshez. Remélem nem kér sokat és ideigazol. Ha jól tudom, kétlébas, de lehet, hogy csak jobb. Nekem mindegy, csak szórja a gólokat.
Faterom ma volt bennt a székházban (Oláh G.u.)bérleteket venni. Találkozott Horváth Bécivel és ő mondta, hogy ma is mennek pestre tárgyalni Keneseivel. Nem tudom, ezt már tekinthetjük előre haladott tárgyalásoknak?
Tényleg, az őt billentették fenéken anno. Ha hozzánk jön és megy neki a játék, szórja a gólokat, a lábanyomát fogják egyesek megcsókolni. Nem ballábas csatár véletlenül?
Szerintem ez az egész Kenesei ügy gumicsont.
1. Élőszerződése van az MTK-nál, és Fülöp Feri azt nyilatjozta a mai NS-ben, hogy értékesebb játékos annál, mintsem a kispadot koptassa, vagy valahol kölcsönjátékosként vegetáljon. Tehát az MTK pénzt akar érte kapni, méghozzá nem is keveset.
2. Több külföldi ajánlata is van, nem is beszélva a hazai konkurrenciáról.
3. Mivel a Lokiban nincs aláírási pénz, ez sem nekünk kedvez. Pontpénz ugyan van, de akit ide akarnak csábítani, nyílván megnézi a meglévő játékos állományt, és bizony bizony nem kell hozzá nagy jóstehetség, hogy megállapítsa, ez a csapat nem fog gyakran győzni.
Szóval nem tudom, de sok a negatív előjel. Mindenesetre, ha Kenesei oda tudná tenni magát nem lenne rossz. Ezt sem gondoltam volna azok után, hogy pár éve, egy MTK meccset követően, egy a pályára beszaladó szurkoló megrugdosta Keneseit. Hiába, változik a világ.
KENESEI KRISZTIÁN!
Legalábbis a TV2 sportpercei szerint a három külföldi csapat mellet a Debrecen érdeklődik a (most figyeljetek!) KIRÚGOTT labdarúgó után. Ugyanis a fiút kiebrudalták, mert nem fér a játékszerkezeti elképzelésbe (?). Biztos, hogy ő kell nekünk? Nem 'tom!
Off!
'ssza meg, Gustav elkeserítettél! Nekem még magas a web készítés, mint tyúknak az ABC! Pedig olyan jó kép egy speciális légzőgyakorlatról!:-)
On!
Az ifi dologban aránylag egyet értünk, habár én Szabóban még egy pici tehetségszikrát látnék, amit fel lehetne fejleszteni.
off
Regisztrálj fel egy ingyen webszolgáltatóhoz(pl. extra.hu) és töltsd fel, onnan be tudod rakni. Egyébként csak web-ről megy.
on
A fiatalokról:
Fórián elküldésével nem, Szabó és Doboséval egyetértek. Előbbi még nagyon fiatal(18 éves) és nem mutatott zserintem kevesebbet, mint Bajzát. Szabó és Dobos sajnos nagyon szürke, tényleg nem valók a csapatba. Bernáth, Frida, Madar, Kovács előtt még ott a jövő, a tehetségük meg van, csak több lehetőség kell. Bajzátnak kicsit kevesebb arc kéne, pedig technikalig képzett.
A nagy átigazolásról: szerintem ne mondjunk egyelőre semmit, a tervben még két játékos megszerzése van. Ebből szerintem egy lesz a tiszaújvárosi Horváth, a másik lehet a nagy név.
A mi sztárocska ifijeinkkel az a baj, hogy egy idő után, az arc mérete jobban fejlődik mint a játéktudás. A labdarúgás és a DVSC iránti alázatot, sok játékosunknak tanulni kellene.
Átigazolási "nagy durranásban" nem hiszek. Ez a keret van, ezzel kell helytállni ősszel.
Szerintem is kár elhanyagolni az utánpótlást.Ahelyett,hogy középszintü román vagy jugoszláv játékosokat vásárolnak drága pénzért inkább a saját nevelésű fiatalokat kellene beépíteni a csapatba lehet,hogy ez eleinte az eredmény rovására menne de később,ha beforrnának sokkal többet érnének mint a légiósok.Most is 3 fiatalt:Fóriánt,Szabót és Fridát szabadlistára tették mert egy előkészületi meccsen nem játszottak túl jól.Azért szerintem előbb érdemes lett volna még tétmeccsen is kipróbálni őket és ha akkor sem muzsikálnak csak akkor elküldeni.
Fiataljainkkal talán az lehet a baj (ha ez baj), hogy anno nem volt más helyettük és a mélyvízben ki tudott forrni tehetségük egy jó edzővel. Napjainkban viszont könnyebben vásárlunk, mint nevelünk. Nem tudják kiszorítani a felnőtteket, mintha nem lennének „éhesek”. Az étvágyukat elveszi a „kész” játékos leigazolása helyükre, őket meg kiszórják kölcsönbe, alacsonyabb osztályba. Valahol úgy érzem, hogy az eredményhajhászás nem kedvez annak a türelemnek, ami engedné kibontakozni a tehetségeket. Pedig lehetne rá alapozni, hisz vannak eredményeik. Pl. azok a srácok, akiket az utolsó fordulóban, a szünetben megtapsoltunk.
Nem tudom pontosan, mi lenne az aranyközép (vásárlás-nevelés) játékos kérdésben, de úgy érzem, hogy gazdasági helyzetünk erősödésével a nevelés egyre jobban a háttérbe szorul.
Én is a saját nevelésben bízok a legszívesebben, de valahogy furcsa az, hogy a mi ifistáink visszafele fejlődnek. Szerintem Bernáth gyengébben teljesít, mint egy-két éve, Frida, Madar, Szabó teljesen a peremre szorult, Sárkányról se hallottam már régen, és kik vannak a helyükön a keretben: Turján? Várszegi? Hanák? Hát, nem tudom... A mieink tudása csak a tarcsiban, vagy az ifi I-ben való villogásra volt elég?
Van olyan, aki nem kedveli Sándor Csabit? Mi Lokisták már csak ilyen bolondok vagyunk, hogy a klub iránt hűséges, lelkes, hajtós futballistákat is nagyon tiszteljük. De egyébként még jól jönne egy-két !jó! csatár. Bár lehet, hogy az öreget kellene feltolni a támadósorba...:-))
Lecsó!
Ha Milinghoffer és Kolbe a nagy durranás, akkor jó, mert én jobban hiszek a saját nevelésű játékosokban, mint az 1-2 éven át itt játszó vándormadarakban. De félek, hogy nem erre gondoltál! Ha vmit konkrétabbat tudsz (amit már megírhatsz) oszd meg velünk.
Most látom előző hozzászólásomban a hibát: eredménye=eredményes!
Off!
Köszi Batu de, a gifet emilben kaptam és gőzöm sincs hol található meg. A saját gépemről fel sem tudom tenni, ha nem ismerem a weboldalt?
On!
Komjátival meg van az első kupasikerünk: Innstadt-kupa döntősök vagyunk!:)
Kíváncsi lennék Szacsa kiállításának körülményeire!
Sándor Csabi nekem is régi kedvencem. A 300. meccsén kötelező betalálnia(a 100. és 200. is góllal zárult). Hátha bejön Lecsó jóslata és igazolunk még egy gólerős csatárt.
off
gif beszúrása:
(img src="http://www.valami.hu/valalmi.gif" border=0 alt=valami)
border=keretvastagság
alt=felirat, ha a kurzor a képen marad
zárójel helyén < vagy >.
on
Bocsáss meg Gustav, de a „minden edzőmeccsel” vitatkoznom kell, mert a Pitesti ellen Sikló volt csak eredményes!:) Viszont örülök, hogy Sándor Csabi is eredménye volt, mert már nagyon megérdemelné a bajnokságonkénti 3 v. több gólját. Bevallom egyik nagy kedvencem!
A mai meccs után már legalább látszik, kitől várhatjuk a gólokat: Kerekes, Ulveczki, Sándo Csaba... Tényleg eléggé egysíkúnak látszik a támadójátékunk, ha csak Kerekes képes minden edzőmeccsen betalálni a meglehetősen gyenge ellenfelek kapujába.
Első két forduló pesti csapatokkal idegenben, ráadásul konkurensek. Hát nem egy szűzlány rózsaszín ábrándozásai közé tartoznak. Ha így folytatódik a betegség hullám, nem hogy az új rendszert, de még a megfelelő állóképességet sem szerzik meg a játékosok.
Más: ma voltam a délelőtti edzésen, elég kevesen voltak(Téglási, Fekete, Balogh, Bernáth, Turján, Sándor, Hanák, Várszegi, Horváth, Madar), bizots a tegnapi meccs után pihentek. A kapusok közül Balogh jó úton halad, elég ügyesen csinálja a dolgát. Madar(bár nem esküszöm meg rá, hogy ő volt, távol ültem) súlyfelesleggel bír, nem tudni, vele mi lesz. Horváth, Sándor, Bernáth és Várszegi elég jó labdázott, Hanáknak és Turjánnak nem ment minden tökéletesen. De legalább jó volt a hangulat:). Horváthot bár nem láttam élesben(meccsen), de elég tehetségesnek tűnik, van benne fantázia.
Megint más: a sorsolás:
1. f.: MTK (i)
2. f.: Újpest (i)
3. f.: Pécs (o)
4. f.: Nagykanizsa (o)
5. f.: Videoton(i)
6. f.: Vasas (o)
7. f.: ZTE (i)
Ezután jönnek a visszavágók.
Megint más: holnaptól monori torna, a Vidi, a Vác az olimpia válogatott és a Loki részvételével. Először a Vác ellen játszunk, aztán a győztes a másik meccs győztesével.