Holnap megy nyomdába az új itiner, az új nyitásokkal-zárásokkal. Jellemzően később zárnak a pontok majd. Ha valamely előnevezőnknek ez gondot okoz, nem érzi akkora kihívásnak mint akkor mikor előnevezett, természetesen visszaadjuk a nevezési díját. Elnézést, hogy az utolsó pillanatban változtattunk.
Minden teljesítménytúrázót és terepfutót bíztatok a tanfolyamon való részvételre, amit kb 3-5 évente szokott az MSTSZ, mint az országos sportági szakszövetség megrendezni! Közösségi eseménynek sem utolsó a korábbi tapasztalatok szerint :)
Bemásolom a nemrég indult új honlapról a tematika/program-bontást is:
A versenybírói tanfolyam tematikája és időbeosztása
1. Az alapképzés és a továbbképzés közös moduljai (Szo. 10.00-12.30 és 13.30-15.30)
11 Sportjogi ismeretek (45)
12 Sportszervezeti ismeretek (30)
13 Sportági szakszövetségi ismeretek (45)
14 Szabályzatismeret (150)
- sportolói (versenyzői) ismeretek
- versenyszervezési és rendezési ismeretek
- versenybírói ismeretek
Elméleti vizsga 1. (írásbeli) (Szo.15.30-16.15, eredményhirdetés: 17.00-17.30)
2. Az alapképzés további moduljai (Szo.17.30-19.00 és 20.00-21.00; V.8.30-9.30)
21 Adminisztratív ismeretek (30)
22 Egészségügyi ismeretek (30)
23 Természetvédelmi ismeretek (30)
24 Tereptan és térképismeret (60)
25 Elektronikus pontellenőrzési rendszer, elektronikus karton (SportIdent) (45)
+ 15 kérdezz-felelek a reggeli vizsga előtt
Elméleti vizsga 2. (írásbeli) (V. 9.30-10.00)
Gyakorlati vizsga (V. 10.00-13.00, értékelés és eredményhirdetés: 14.00-15.00)
Az MSTSZ sportszakember-képzési feladatai keretében 2010. február 20-21-én versenybírói alapképzést és február 20-án kötelező versenybírói továbbképzést szervez Gödön.
A tanfolyam helyszíne: Piarista Szakiskola, Gimnázium és Kollégium 2131 Göd, Jávorka Sándor u. 18. Megközelíthető autóval a házig, vagy vonattal Alsógöd vmh.-ig és onnan 700 m gyalog, ÉNY felé. Szállás az iskola kollégiumában. Hálózsák szükséges!
Az oda- és visszautazás, valamint az étkezés önköltséges.
Az alapképzést elméleti és gyakorlati vizsga követi, utóbbihoz terepi öltözet és tájoló szükséges. A továbbképzést elméleti vizsga követi. Az elméleti vizsga akkor sikeres, ha azon a jelentkező legalább 51%-os eredményt ér el.
Az alapképzés költsége 2.000 Ft, amely a szállást, a vizsgadíjat és (sikeres vizsga esetén) a versenybírói igazolványt és bélyegzőt tartalmazza. A kötelező továbbképzés költsége 1.000 Ft, amely a vizsgadíjat és (sikeres vizsga esetén) a versenybírói igazolványt tartalmazza.
A képzés költségét a helyszínen kell befizetni. Jelentkezési határidő: 2010. február 15.
Jelentkezni lehet a mstsz@mstsz.hu e-mail címen. Bővebb információk a www.mstsz.hu/MSTSZ honlapon.
MSTSZ Elnökség
A versenybírói tanfolyam szállásigénye ügyében várja a hívásotokat Galsa László kollégiumi igazgató: +36_30_416_5482.
Ez itt az előzményben lévő hsz az, amiről az előbbi hsz-emben írtam. Pygmea tömören megfogalmazta a félreértés lényegét. Bár olvasható az előzményben, bemásolom ide is, hogy jobban látszódjon:
"Szerintem ti részben elbeszéltek egymás mellett. Különbség van aközött, hogy valakinek megengedjük-e, hogy a saját döntése szerint tegyen, és aközött, hogy azt a döntést személy szerint hülyeségnek tartjuk-e."
Erről van szó. Szó sincs arról, hogy bárki korlátozni akarna bárki mást abban, hogy indulhasson e, azonban önmagát mérje már fel reálisabban az, aki odaállít egy rajthelyre.
No, csak most tudtam visszaolvasni az utolsó 7 nap termését, 5 napig eleve nem is voltam internetközelben.
"Többen emlegetik azt hogy "a rendező majd eldönti ki képes megcsinálni egy túrát és ki nem". Nos, akárhogy is olvastam vissza nem találtam olyan hozzászólást Joe részéről amelyben ezt írta volna."
Pontosan erről van szó. Ahogy Te is, úgy ugyanúgy jól megértette a korábbi (nevezhetjük vitaindítónak) mondandót báró Maki, Pygmea és dzoli is. Erre az eredetire utaltam vissza, amikor Cam Mogónak és Prince-nek írtam, hogy olvassanak vissza, de a közben beírók közül még jópáran voltak (nem sorolok példákat, de sajnos nem túl rövid lista lenne), akik belemagyaráztak egészen mást a mondandómba, illetve néhányan már csak ezt a belemagyarázást észlelve (nem kellően visszaolvasva), értették még inkább félre a történteket.
Örülök, hogy a fent felsoroltaknak tiszta maradt a dolog, és remélem, hogy ezáltal a korábban nagyon félreértők is képbekerültek. Ennek elősegítésére még beidézem a következő hsz-ben Pygmea idevágó egysoros hsz-ét.
"Ami a Téli Mátrát illeti, valóban sokan adták fel az S-es távot részben az időjárás miatt, részben az erőnlétük miatt. Ez nem baj, még akkor sem ha rontják a statisztikát. A baj ott kezdődik amikor egy kezdő túrázó kudarcot vall. Sok esetben nem is folytatja a tevékenységet."
Így van, az elemzés jelentős részben ennek szólt. Vagyis hogy egy könnyebb ttúrát választva többen is sikerélménnyel távozhattak volna. Nem voltam ott még a célban, amikor az ebben érintettek célbaértek, de el tudok képzelni a korábbi évekhez hasonló jeleneteket, amikor szintidőből kicsúszók a rendezőkön verték ki dühüket, elkeseredettségüket... Az elemzés másik lényege az volt, hogy a Téli Mátra egyre nagyobb távjain indulók egyre inkább tisztában vannak azzal, hogy mire vállalkoztak, vagyis ők maguk mire képesek. Ezt jól mutatja pl a hosszú táv viszonylag magas teljesítői aránya is.
A Börzsöny éjszakai Útvonalvázlatán azt találtam, hogy a cél 09:00-kor, vagy 12:00-kor zár, illetve, hogy a szintidő 15/18 óra. Ha ezt összevetem az indulási intervallummal (18-19:00), akkor ez nekem nem tiszta. Lehet , hogy a 19:00-ás indulás ásaját idő terhére van, de akkor ezt miért nem tüntettétek fel, vagy csak a vázlaton van pontatlan idő megadva? Köszi!
Ha nem az elején indulsz akkor már le lesz vmennyire taposva az út. Pilisszentlászlótól már a 15 km-s táv is becsatlakozik így onnantól ez a taposás még erőteljesebb lesz
Nagy gond nem lehet de arra számítani kell, hogy a menetidő növekedni fog, lasabban fogsz tudni haladni
A :-) lemaradt az előbb; nekem csak két rövid gyaloglat volt ebben a "kissé" havas időszakban (Kitörés 25 meg Barlangtól barlangig), úgyhogy a pilisi terepről nincs személyes infóm -- gondolom azért a sűrűbben járt utakon csak le van többé-kevésbé taposva a hó -- ha van léc, akkor szvsz. érdemesebb azzal menni, bár a gyaloglós hótaposásnak is megvan a maga "bája" meg élvezeti értéke :-))
Jó utat és kellemes szenvedést a szombati éjszakába :)
Kérjétek meg Csanyát, hogy szalagozza ki ismét fényesre az erdőt. Így könnyebben megtalálnak a mentőcsapatok. Szarvasbőgést vigyetek! Az szintén csak a szeptemberi kiírásban van!hehe
az első havas túránkra készülünk. jelenleg dobogókőre 40-50 cm havat írnak a sípálya honlapján. ez a túra útvonalán hogy nézhet ki? mire lehet számítani szombaton?
Autós logisztikához társat keresünk a Dögölj meg!-re!
Autóval rendelkező társat keresünk a Börzsöny éjszakai teljesítménytúrához:
Én pontőr leszek Nagy-Hideg-hegyen, és szombat délután kell kimennem Királyrétre.
Autóval megyünk Királyrétig: Spero73 kocsijával, Spero, Kabóca és én.
Társat keresünk autós logisztikához:
Spero autója Királyréten maradna, társ kellene, akivel a 2 fiú átmenne Kemencére a rajtba. Majd a célban megvárni egymást, és közösen visszamenni a Kemencén hagyott kocsiért is.
Esetleg eredj neki egy fémkeresővel. Egy kollega hagyta el itt a cégnél a kertben hóemberépítés közben a jegygyűrűjét, aztán hozott egy fémkeresőt, és 4-5 söröskupak és 5 ft-os után a gyűrű is meglett.
igen, jól ment a barangolás, szintidőkihasználós túra volt...Hüvösvölgynél befigyelt egy sajtos-tejfölös lángos...igaz ez 10 órával előtte jobban esett volna:)))