1. Amit az ex csinált, lehallgatás, nyomkövetés, megatöbbi, gyakorlatilag mind BTK-ba ütközik.
2. Viszont a gyereked apja hivatalosan az ex lesz, törvény szerint. Tehát az ő nevét fogja kapni, pl. Ugyanis törvény szerint, amíg nem válnak el, automatikusan a férj a születendő gyerek apja-apasági vélelem alapján. Ez van.
Párom (hölgy) válik, az eljárás 3 éve tart, semmi haladás (mindenki külföldön él - komplikált). A leendő exférj engem hoz fel válóoknak (megcsalás). Namármost, mielőtt én a képbe kerültem volna, már napi rendszerességgel ment a veszekedés, erőszak, szóval menthetetlen volt a helyzet. A válóper beadása után is születtek látleletek. A párom végül fogta a most 7 éves közös gyereküket, és hozzám költözött kb egy éve. A férj nem tanusított különösebb ellenállást, nincs semmi határozat, két hetente minden hétvégére elviszi a gyereket, és minden csütörtökön is vele van. Most ő lakik a közös lakásban, minden cucc nála van, éli világát, és napi szinten próbál szívatni minket fenyegetésekkel (mindenért feljelent, nem adja a gyereket vissza), stb.
Engem is fenyegetett veréssel, majd egyszer nekem is támadt, megütütt, a válaszul kapott pofon óta ezzel legalább nem próbálkozik. Ez az eset az utcán történt, éppen vele volt a gyerek, én egyedül voltam - erről ügyvéddel írattam neki levelet, amit ő nem reagált le - arra számított, hogy feljelentem, és majd ő jól azt mondja, hogy én támadtam rá.
A pert ő indította el, Magyarországon, és kéri a gyereket, a lakás kizárólagos használatát, stb. Tanunak a Magyarszágon élő apját és közös barátjukat hívta el (akik ugye nem élnek itt). Minden biznnyal szépen összeválogatott hangfelvételeket akar mutogatni, GPS logokat, emaileket (nyomkövetőt szerelt a párom autójába, jelszólopót tett a laptopjára, minden telefonbeszélgetést és személyest automatikusan felvett, stb.). És arra akar hivatkozni szerintünk, hogy én olyan ember vagyok, aki veszélyezteti a gyereket (én: havi 8000 svájci frankos neto fizu nemzetközi szervezetnél, még egy parkolási birságom sincs, totál normális életvitel...)
A kérdéseim:
- Bejelentkeztem én is tanunak. Ez jó ötlet volt a fentiek alapján? Velünk él a gyerek, hozzám már kötődik, előtte egy rossz szót sem szólunk soha az apjáról, kapcsolattartást nem akadályozzuk, stb.
- Tud kezdeni valamit a felvételekkel? Simán manipulálhatók, pl dátum átírásával, hogy úgy tűnjön, már régóta csal velem.
- Láttam a páromat többször is kékre-zöldre verve, nem minden alkalomhoz volt látlelet. Elfogadják, ha ezt én tanusítom?
- Párom gyereket vár (tőlem :) ), 3. hónap - lehet ezt terhére írni, hogy még nem vált el? Megtette volna, de a külföldi dolgok miatt rengeteg az akadály, és a férj mindent megtesz, hogy húzza az időt (ő élvez ugye mindent, gyerek után nem fizet, stb.), a mi óránk ettől még ketyeg!
Sziasztok, van egy bírósági végrehajtható határozat gyt. ügyben. És nem fizet a delikvens. Volt egy sikertelen végrehajtás - mert hogy nincs vagyona, nincs bankszámlája - dolgozni dolgozik valahol, mert különben nem tudna megélni.
Mi a teendő ilyenkor?
Ha a végrehajtó csak azt tudja mondani ő ennyit tudott tenni, aztán punktum.
Tudom, hogy ettől nem lesz jobb, de "át lehet e váltani" a tartozást börtönbüntetésre, kezdeményezhető bármilyen büntetőeljárás a nem fizető ellen?
hát szerintem sem egy rossz ajánlat, de a csaj szerintem a "lehúzom a gazdag palit" vonalon mozog vagy mozogna. de nem mer ügyvédhez menni, hogy megkérdezze, mi jár neki, mit követelhet, mert fél, hogy a fickó rájön. Szóval fura.
Segítséget szeretnék kérni. Sajnos csak felületesen ismerem a történetet, gondolom, sok fontos konkrétum hiányzik, de hátha...
Egy csaj ismerősöm 7 évig együtt élt egy fickóval. Nem házasodtak össze. "Sima" együttélés volt, nem bejegyzett élettársi kapcsolat. Van egy kb 4-5 éves gyerekük, akit a férfi elismert, a nevén van. A lány nem dolgozik, a férfi tartja illetve tartotta el. A lány a kapcsolatba nem "vitt" semmit, nem volt saját lakása.
Most a lány otthagyta a férfit a sorozatos félrelépések és egyéb problémák miatt.
Szerinte jár neki egy lakás. A férfi nem akar a nevére íratni lakást, hanem havi 150 000 Ft-ot akar adni - albérlet, gyerektartás, minden együtt.
A kérdés: van-e értelme, hogy a lány ügyvédhez forduljon, és megpróbáljon "kiperelni" egy lakást, vagy esetleg egy lakás árának megfelelő összeget?
Egyáltalán, ilyen helyzetben egy nő mire tarthat igényt egyáltalán?
segítségeteket kérném,megpróbálom röviden elirni a történetet.
Szoval 2006 augusztustol 2010decemberig együtt éltem M-mel,208 októberében született gyerekünk.
2007áprilisában adtam neki egy nagyobb összeget,sajnos ott rontottam el hogy nem irtunk róla papirt....
-ebből ő egy kertet vett
Különváltunk,addig közösen fizettük ennek az összegnek a törlesztőjét,és ő ebböl a fennmaradó részt(ez egy kölcsön) nem akarja visszaadni.fizetné havonta,de mivel nem akarom h közünk legyen egymáshoz (a gyereken kivül) egyben kérném vissza,de ő minden kifogással ellene van.Ügyvéd elött se hajlandó aláirni papírt se semmit,és ugy gondolja h nem annyit ad vissza amit kérek,mert ennek a kölcsönnek a kamatát nem hajlandó visszaadni mondván az őt nem érdekli,én nem kérhetem a kamatokat.
Szerintetek abszolut reménytelen?
sajnos az se érdekli h emiatt hogy nem adja vissza egyben(ebböl egy másik adósságot is kifizetnék) a gyerekének se tudok szinte semmit megadni.örülünk hogy valami kajára futja.
Szerezzen tapasztalatot, hogy lehet, hogy ott is elvárják a tanulást, ha minden nap helyt kell állni.
Egyébként pont az lesz, amit leirtál.
Tolni fogom a lóvét és e mellet tapasztalhat ott is. Pontosan az történt meg, amit leírtál, ezt már elmondtam neki.
Nos, lehet, hogy "lúzernek" állítottam be a gyereket, de én akkor is úgy gondolom, hogy ma igen is el lehet végezni a gimit napi 1-2 óra tanulással a nélkül, hogy megbukna az ember.
Ennyi, én ezt várom.
És azt, hogy ne kapjam az iskolából a telefont,, hogy ma sem ment be az iskolába a gyerek.
Nos, nálam ez alap, nem pedig " anya-fia" leválási probléma.
Megyek alukálni, meg el is szállt az előző hozzászólásom. Szerintem ez nem jogi eset.
Te végül is mit szeretnél? Nekem tényleg nem tiszta.
a) exet erkölcsileg megsemmisíteni, mint egy görög tragédia negatív hősét? Erre kellenénk?
b) a fiaddal szeretnél élni?
c) több pénzt magadra költeni?
d) befolyást?
e) jó gyereket a rossz helyett?
Van pénzed sok mindenre, de 70000 forintos különbség miatt perelsz (miközben lazán elmegy az a pénz, ha nálad lakik a gyerek). Na, ez tényleg az a mocsok, amitől nyugodtan irtózhatnál (szerintem).
Én leülnék a sráccal, 5 mondatban képbe hoznám, mehetsz apuhoz, tolom apunak a lóvét, a többi elmegy halpedikűrre, oszt neked nyista. Jó lesz, kell neked?
A fiad 4x-es bajnok, ezek szerint mégsem az a lúzer, ahogy eddig beállítottad?
Nem aggódnék annyira.
Szóval erkölcsi minimum, de te rendszeresen megkeresed az exet, ilyen-olyan problémákkal, miközben egyetlen egyszer sem kaptál pozitív választ. Nekem elég provokatívnak tűnik.
Tényleg egy anyu - gyerek leválási konfliktust látok itt. A srác nem szaladna apuhoz, ha ott olyan rossz lenne, és anyunál meg olyan jó.
Én egy ilyen krízisben biztosan megkeresnék egy tapasztalt gyerek (de inkább felnőtt) pszichológust. Nekem hasonló helyzetben tudtak segíteni.
Idővel ez is rendeződni fog, a fiadnak ki fog nőni az agya, kár lenne ezt a krízist még egy perrel is megterhelni.
Hát, lehet nekem is úgy kellet volna csinálni, mint Te.
Perelni, a havi kb. 1.000.000 HUF "adózattlan " jövedelmet. Láthatás szabályozva, mindennapi életbe nem belepofázás.
Nos, akkor valóban nekem lenne mit szégyellnem, hogy nem tudok egy fiút felnevelni, értékrendet mutatni neki.
Ezzel szemben, hagytam mindent, mert írtóztam a bírósági mocsoktól ( megviselt ). Valamint a mai napig úgy gondolom, hogy egy gyereknek, nem kell/szabad választania a szülei között. Sajnos a másik fél olyan szinten van erkölcsileg minimumon, hogy azzal nem lehet mit kezdeni.
Én fizettem a magániskolát, a különtanárokat stb.Apuka helyt állt 30.000 Ft-al. Nem számított.....
Soha, de soha nem érdekelt, mert JÓL VOLTUNK !!! A gyerekem 4x magyar országos bajnok. Azért valamit csak felmutatott az életben, csak éppen a kamaszkor nagyon félre vitte ( szerintem ).
Postosan tudom, hogy ma Magyarországon az ilyen "anyagi" helyzetben lévő emberek az átalgembereknél kiverik a biztosítékot, pedig ebből az egészből az én számomra inkább az jön le sajnos, hogy a pénz nem ad felelőségérzetet, inteligenciát stb.
Fogalmam sincs mirol beszelsz. Pusztan annyit irtam,egy ilyen tapasztalat után biztosan több oldalról fogod látni a világot, mint addig...
Semmit nem tudok rólad és az életedről és nem is nagyon érdekel. A bíróság majd dönt, te meg fizetsz, ennyi. Mindennapos történet...
Nem haragszom meg, tökéletesen igazad van. Pont ezért is érzem az egészet nagyon csúnya dolognak.
Ez az amit nem irtam le, mert nem akartam litániát írni.
Szóval a történet úgy szólt, hogy volt anyu, aki számára fontos volt a tanulás , értékrend stb. E mellett mellesleg még anyagilag is helyt állt.
Adott volt apu, akit leszarta a sulit. Ha anyu valamit megtiltott, apu egyből engedte. Ha megvontam valamit, apunál volt.
A gyerek az apjától nem volt eltiltva, láthatás kvázi nem volt szabályozva, bármikor mehetett. A 18 éves gyerek mit látott? Anyu ellát ugyan, de igazából nincs konzekvencia, ha nem azt csinálom amit kér, vagy esetleg valamit megvon, mert akkor jön a felmentő sereg apu személyében és mindent lehet.
Na, szóval tökéletesen igazad van. Először apu-hoz fordultam, hogy talán jó lenne, ha nem b...nád el a saját gyerekedet, mert amit csinálsz az egyszerű primitívségből fakad. Ellenem harcolsz, de nem nekem ártasz. Nem fogta fel, hogy miről beszélek!!!! Utána én fordultam a családvédelemhez, hátha tudnak segíteni. Aztán a gyerek egyszerűen a szemembe röhögött, ha számon kértem , hogy miért nem tanul, miért nem jár iskolába.......
Próbálj meg így gyereket nevelni. Nekem nem sikerült. Aput nem érdekelte, hogy nem jár iskolába, holott tudott róla. "Azt csinál , amit akar".
Aztán ment el a gyerek.
Érdekes, hogy most már nem olyan fényes az ottlét sem a gyerek számára. Más a hétköznap és más, ha valaki kvázi úgy áll helyt, hogy gyakorlatilag primitívságből a saját gyerekét teszi tönkre.
Tudom, lehet engem is támadni, miért hagytam.... Hidd el, amit lehetett megpróbáltam a gyerek miatt. Ha viszont évekig széllel szemben pisálsz, tele lesz az arcos. Sajnos a gyerek, meg a koránál? érettlenségénél? vérénél? fogva, nem látta át, hogy saját magának árt.
A suliból nem maradt ki, a pótvizsgán átment.
Számomra csak egy remény maradt, esetleg sok-sok év múlva ráébred arra, hogy milyén értékrendet próbáltam én képviselni.
A pénzre, talán e forumon, talán másikon már leirtam. Igen, ennyit az ember elkölt a gyerekre havonta. Nem a pénz mennyisége "fáj", hanem az , hogy én nem támadtam, sőt !!! próbáltam ezzel az emberrel megértetni, hogy amit csinál az egyettlen embernek árt, a fiának....
Leszarta, most pedig a minimálbért állitja szembe a bejelentett bérrel. Na, erre kértem esetleges jogi ötleteket, de sajnos egyre inkább kezdem belátni, hogy ahogy tehetettlen voltam azzal szemben, hogy ő milyen "utat" mutatott a gyereknek, ugyan úgy tehetettlen leszek a minimálbér-bejelenett bér párharcban.
Szóval erkölcsileg egyet értünk, sajnos. Csak ez pont a én "kölkömmel " esett meg........
Ne haragudj, de nekem úgy tűnik, nem látod a fától az erdőt.
Ha egy gyerek élete meghatározó részét anyunál tölti (10-18), és oda jutott el a viszonyotok, hogy a gyámhatóság is belépett, és a fiad inkább apához költözik, akkor én nem a 70000 forintos különbség miatt küzdenék (főleg, ha ehhez megvan a megfelelő nagyságú fizud). Költözhetne a barátnőjéhez is, vagy egy kommunába.
Ezt a 100 rugót lazán elköltenéd a gyerekre is, ha veled lakna, tehát itt nem anyagi "veszteségről" van szó.
A gyerek kimarad a suliból, 18 éves és ti a kurva pénzen vitatkoztok?
Ráadásul elég sanszos, hogy nem tanul tovább, tehát ha jól tévedek, elég hamar vége lesz a gyt kötelezettségnek.
Tényleg ne sértődj meg, de saját tapasztalatból inkább azt mondanám, hogy inkább a gyerekkel, illetve a kapcsolatotokkal foglalkozz. A koporsón nincsen zseb. Ja, és ideje levágni a köldökzsinórról! Nem voltak iskolai problémÁITOK, neki voltak.
Igazán köszönöm. Úgy tűnik, hogy nem vetted észre, hogy pont egy olyan nő irt ide, aki nem semmizett ki senkit, és nem a bosszú vezérelte, hanem az, hogy nem tud együtt élni valakivel és eljött. A ruháinkat pakoltam anno össze, minden más maradt !!! A mai napig!!!
A gyereket nem eszközként használtam fel.... képzeld ilyen is van.
És olyan apuka is, aki ugyan azt játsza el a nővel, mint a nők ( általában ) az apukákkal.
Gondolom téged a volt feleséged "szivatott meg" azért irtad kárörvendve azt, amit irtál.
Gratulálok, sok empátia lehet benned.
8 éve a volt férjem ahol csak tud belém köt, mert nem vagyok boldogtalan, jól élek és ő ezt nem tudja elviselni.
Nem tudom, hogy egy hozzászólásból, honnan állapítottad meg azt, hogy én kivel és mivel vagyok empatikus???? Inkább általánosítottál.
Egy kis segítséget szeretnék kénit. Előljáróban elmondom, hogy van jogi képviselőm, akivel meg vagyok elégedve, de hátha valakinek van bármi hasznos tanácsa az alábbi ügyben.
Röviden: A gyerek az elmúlt 8 évben velem lakott, az apja 30.000,- Ft-t fizetett havonta.
( a bejelentett jövedelme természetesen minimálbér volt a válás kimondásakor).
Sajnálatos módon a gyerek idén tavasszal úgy döntött, hogy átmegy az apjához lakni . Iskolai problémáink voltak, nem járt iskolába, nem tanult , gyámhatóság, gyerekvédelem stb. . Kértem a papa segítségét ezen gond megoldásában az elmúlt években, de nem segített, a gyerek meg inkább átment hozzá .
Röviden ennyit erről, mert nem szeretnék litániát írni.
Apuka egyből rohant a bíróságra, hogy akkor ő mostantól havi 100.000,- ( !!!)) ft. gyerektartást kér tőlem. 8 évig 30.000,- fizetett én most fizessek 100.000,- Ft-t.
Ma volt az első tárgyalás, hozott jövedelemigazolást havi nettó 58.000,- Ft-ról.
Persze nem ennyiből él.
A bejelentett jövedelmem alapján pedig az általa követelt összeg elvileg ! megitélhető.
A gyerek a nyáron a 18. Évét betöltötte, gimnáziumba jár.
A bírónő gyerektartás tekintetében kiskorunként kezeli, mivel még középiskolás, és a bér meghatározott %-ban akarja meghatározni a gyerektartás mértékét. Mi a korábbi 30.000,- Ft-t javasoltuk.
Következő tárgyalásra ki kell dolgoznia az apának, hogy mennyi a gyerek ktg. Stb.
Mi meg persze felkészülünk az életviteléből.
Van-e valakinek bármi olyan jó tanácsa, hogy mi lehet/kell ilyen ügyben tenni.
Bírósági határozat stb.
Természetesen a fiam a fiam marad mindig, és az egész nem ellene szól, hanem az ellen kellene valamit találni, hogy egyértelműen zsebbe szerzett jövedelem esetén mit tehetünk még.
Arról persze nem is beszélek, hogy az apuka zsebbe többet keres mint én… szóval míg én adózok addig ő lop, csal és hazudik.
Ha neki 58.000,- Ft a jövedelme, akkor tulajdon képpen ennél magasabb gyerektartás esetén én nem a fiamat támogatom, hanem eltartom a papát…. Na ez nonszensz.
Akár a diplomáig is fizetni kell a tartádíjat, de erről egy külön Legfelsőbb Bírósáig vélemény van, elég hosszú, de vizsgálják, hogy a gyermek tartásra érdemes-e, jól tanul-e, bukott-e, folyamatosan tanul-e, stb.
Gyermektartással kapcsolatban lenne egy kérfésem. A kiskorú gyermek esetében a jogerősen megítélt gyermektartásdíj fizetésének elmulasztása "kiskorú veszélyeztetése" kategóriába tartozik, azaz büntetőügy kategória. Megszűnik e ez a megítélés a gyermek nagykorúvá válásával, vagy a tanulmányi idő letöltéséig kiskorúnak minősül e a gyermek? Azaz a nagykorúvá válással visszaminősül a gyermektartásdíj elmulasztása pusztán polgári peres eljárássá?
Továbbá ez az alább említett "szakképesítés megszerzése mint határidő" is érdekelne. Az érettségi annak minősül-e? avagy a "gyermek" ha tovább tanul (az idézőjel a nagykorúság miatt van) akkor a diploma megszerzéséig fizetendő a gyermektartásdíj? Mindenfajta korlát nélkül?