A tolómérő szerint 0,27 mm. De ezzel nem sokra mész. Mkh 6 mm2 es vezetékből van bontva. Ez egy sima egyeres sodrott erű vezeték, villamossági boltokban tudni fogják mi az. Persze bármilyen kábel szétbontható, biztosan van még olyan aminek hasonló vastagságúak az erei. És ha nem akkor sincs semmi baj, legfeljebb sűrűbb lesz az ágszerkezet. Riasztó kábelből például már majdnem lombozat nélküli fát lehet készíteni. Annak a 0,22 mm2 es erei 6 szálból vannak sodorva, most meg nem mondom hogy akkor az milyen átmérőjű (nincs a számológépemen gyökvonás).
Ismét tudtam egy kicsit haladni az építkezéssel. A hétvégén beszerzeTT fűtőházat már majdnem készre szereltem, hogy az asztalon elhelyezhessem a vágányzatát. Elé egy gázolaj feladó kerül majd, selejtezeTT tartálykocsiból, és egy benzinkút fejből, utóbbit még be kell szereznem (1. kép). Elkészült a mellékvonal fele is a hídig (2-3. kép), valamint a felső állomás vágányzatát is össze raktam, de még nincs a végleges helyén (4.kép). MódosítoTTam a tápláláson is a biztosabb üzem miatt. Van egy kérdésem is: Pesten hol kaphatok mikrokapcsolókat és LED-eket? Főleg a XVI., X., IX. és XVIII. kerület érdekelne. Továbbra is érdekelnek a kritikák, észrevételek, javaslatok stb. (A fűtőház nagy álom volt, de sajna csak így fért el, kerítéssel lesz majd körbevéve, nehogy valami leboruljon :) )
Vizesmatricát szabiroli csinál, vagyis vállalja az elkészítést, de ha saját magad akarod elkészíteni, szerintem bármelyik makettező boltba lehet ilyet venni. A nevét nem tudom a fóliának, de két fajta létezik. Tintasugaras- és lézernyomtatóhoz is. Viszont az már más kérdés hogy nyomtatsz fehéren... :)
Szia! Ólomsúly felesleges nincs, de a "jelenleg" azt jelenti, hogy lesz egyszer egy szép napon? Börze legközelebb mikor hol?
Más, V36 téma: Örülök, hogy ilyen sokan írtatok, bár nem hittem, hogy ekkora visszhangot váltok ki. Kerestem gugliba, és megtaláltam az M30-at, a wikipedián. Arra gondoltam, hogy mivel volt ilyen mozdony (és főleg mert nem akarok nagy farigcsálós projektbe belevágni), csak átfestem, akár még fantázia Piros, sárga-feketére. Csak még azt nem tudom, hogy a matricázást hogyan csináljam meg. Venni nem akarok, mert szerintem drága. Létezik vmilyen vizesmatrica-papír, amire lehet nyomtatni? Esetleg tudtok más megoldást?
Mivel ez az alkatrész majdhogynem a hiánycikk kategóriát súrolja, erre is csak azt tudom mondani, hogy sajnos felesleges nincsen. :(
VISZONT!
A Láng Börze-ről ismert Csikós Pista bácsi azt mondta még tavaly, hogy tavasszal lesz nála. A kérdés már csak az, hogy Börze lesz-e, és hogy hol...?! :(
Ill. - és ez szintén Börze reklám - jómagam vettem egy ilyen kereket valakitől (Sajnos a srác nevét nem tudom. A Lángban az emeleten szokott árulni, a "karzat"-os odalon, nagyjából középen. Fekete hajú, szemüveges srác.). Szerintem nem gyári, de nagyon szép munka.
>fém, fogaskerekes kerékre
Szóval majdnem egy komplett forgóvázra lenne szükséged. Nekem is! :)) Van két alvázam teljesen épen - még talán kaszni is akad valamilyen állapotú -, gondoltam átadom. De ezek szerint ugyanarra fáj a fogunk... :)
Ezekkel a hajtott kerekekkel is az a bajom, hogy amelyiknek a fogaskerekét "megharapta" a csigatengely, azt elvileg selejteztem. Gyakorlatilag viszont nem, mert ugyanabba a dobozba dobtam vissza, mint amilyekben a jók vannak. És hát sajnos nem mindegyik fogaskeréken látszik szemre, hogy pontosan milyen állpotban is van.
Ennek tényleg csak annyi köze van a klasszikus BR80-hoz, hogy fekete, meg víz, és szén kell bele, hogy menjen.
:-)
Komplett új mozdonyház kell a ROCO BR80 hajtás fölé, és lesz egy olyan magyar mozdony belőle, ami nem járhatott MÁV vonalakon.:-))))
Szerintem nem kéne erőltetni ezeket a speciális, "egyszervoltbelőleegydarabésfutottvalamikor100m-titt" gépeket. Nagyon speciális gépek, és egyáltalán nem jellemzőek a MÁV-ra.
Szervusztok! Úgy áll, hogy kaptam feladatot a munkahelyemen, nem fogok tudni menni talira :( Üdvözlök mindenkit, érezzétek jól magatokat, mutassatok majd fényképeket! :) Lavadome
Szevasztok !! Az ezüst könyvet (bibliát) végig lapoztam a kedvedért,de csak ezt találtam benne !! Ez a mozdony,csak annyiban hasonlit a BR80.-as hoz,hogy 3db meghajtott kereke van,ja az átmérő is stimmel,tehát ugyan olyan,csak egész más,szokták mondani !! :-)) Nade ez nem zárja ki azt a tényállást,hogy magán(vállalati) tulajdonban esetleg nem-e fordulhatott elő.. A könyv szerint MÁV. állagban nem volt !!! A képet az ezüst könyvből másoltam ki,szemléltetési célból !! Ez a gép is a Dunai Vasműben volt honosítva...
Valaki keresett 2. generációs (BTTB) kapcsolókat. 94 db-ot tudok felajánlani a betűzhető típusból, további néhányat, ami a Tillig M62-höz való, illetve még egy harmadik félét, amit nem tudok szakszerűen meghatározni.
A mellékelt képen látható épületektől is szívesen megválnék. Szinte egyik sem hibátlan. Ellenértékükül a képen is látható palackos valutát szeretnék kapni. Kérem jelezni, ha van értelme holnap elvinnem a találkozóra!