képzeld el azt a több ezer embert aki évek óta elégedetlen az electrolux család gépeivel,hiszen sajnos már évek óta ennél a csoportnál van a legtöbb meghibásodás.Whirlpool messze elmarad a meghibásodások terén,csak hát aki nem ezzel foglalkozik fingja sincs róla.Ráadásul ugye nem minden Whirlpool eredeti gép,hanem pl.az awz414 ugye ardo gép.De más márkáknál is ugye van ilyen,hogy egy másik cég késziti.Szerintem menj el pár meetingre, és ott láthatsz érdekes grafikonokat.Nekem elég jó rálátásom van a legtöbb márkára.
Amúgy szerintem, ha megveszed 30.000-ért és annyira mégsem válik be, akkor sem buksz nagyot, nem igaz? :) Ha meg beválik, akkor jó üzletet csináltál. :) És garancia legalább legyen kipróbálási vagy elhozatal előtt próbáld ki, hogy csinálja-e a dolgát (ha lehet).
Tudnátok segíteni, hogy érdemes-e megvenni egy leértékelt Whirlpool AWZ 414/D mosó-szárítógépet potom 30 e-ért? Annyia baja, hogy a módkapcsoló (program szelektor) gombja le van törve. No gari.
Tul.képpen maga a Whirlpool megbízhatósága és konkrétan a mosó-szárítók megbízhatósága érdekelne.
Pár hete kértem segítséget, mert a hajdu energomat thermal komfort gépünkből ömlött a víz a túlfolyón. Tanácsotokra kipucoltam a légcsapdát, hát meglepően sok, hihetetlenül furcsa állagú szutyok volt benne. A gép viszont továbbra is folyat, viszont elég rendszertelenül. A héten pl. háromszor kimosott zsinórban egy csep folyatás nélkül, de van hogy minden öblítésnél egy vödör vizet vet ki a túlfolyó. Az egyetlen állandóság ami jellemzi, hogy első vízvételkor sosem folyat. Ha valakinek van tud kérem segítsen, mert elég gáz, hogy állandó ügyeletet kell tartani mosás közben.
Tegnap valami levágta a biztosítékot. Totál áramszünet a lakásban. Visszakapcsolás után két dolog nem működött, egy elosztó egy szobában meg a mosógép. Olyan, mintha kicsit felvenné az áramot, de aztán nem csinál semmit.
Van valakinek ötlete, hogy mi romolhatott el, mi okoz ilyen hibajelenséget?:o(((((
Vagy én vagyok hülye, mint hangszóró gyártogató? Ha eledtam valamit, köteleségemnek éreztem, érzem, hogy az üzemben tartásához max segítséget megadjam, akkor is ha nem velem akarják megcsináltatni. Az nem érdekel, hogy úgysem tudják olyanra megcsinálni. Ez a tulaj döntésére van bízva. Na de utána miután szét kokányolták, már mosom kezeim. A használt, általam felújitott egyebbekre vonatkozóan is
Hali! Fényképezd le amit kiberheltél. Az mit jelent, hogy zárlatos, a test felé? Ha, amiről szó van, az egy hőbiztosíték, és még két lába is van, akkor a két láb között, a 0Ω körül (0-5) az reális érték.
Adva van egy ARISTON mosó-szárítógép, elöltöltős. Sajnos. Adva van még sajnos az F3 hibakód ami sajnos NTK termisztor hibát jelent. Kiberheltem egy alkatrészt - amiről azt gondolom, hogy a termisztor lehet - tök zárlat, sajnos. Van valakinek hasonló hibáról tapasztalata?
Ajánlj valami jobb helyett mint az Elektrolux vevőszolgálata, ha AEG vagy Elektrolux termékről van szó. Még mindig nem érted! Hülyének nézik a vásárlót, vagy tulajdonost. Ha úgy jobban tetszik!
Arról az aeg-ről, amivel kapcsolatban ezeket mindig elmondod, úgy emlékszem az derült ki, hogy nálunk itthon soha nem forgalmazták.... akkor meg min kell háborogni?
Akkor Te vagya szerencsés. Örülj neki. Lottóznák a helyedbe. De amikor nem tudod, hogy mi kell? Akkor hogy mész vásárolni? Majd 20 emailbe -miközben altatnak, hogy küld be ezt a számot azt a számot, mikor vesztetted el a szüzeséged stb- És azon egyszerű dologra nem tudsz érdemit milyen szij kell a gépükbe. Ez azután történt, hogy kétszer lett jó helyen a komputer által megadott vásárolva. Nem volt jó. Egy másik prémium kategoriás AEG ről meg egy hangot nem lehet találni a Neten. Mintha sose létezett volna. Pedig annak kapcsán is lekáderezték a családfám, egy légtisztitóval hasonló. Na akkor ki a francnak kell ilyen cégtől termék? Ha meghalom , hogy Elektrolux ideges leszek, mert eszembe jut a sok boszúság, meg a fölöslegesen elcseszett ídő. Én azóta megkimélem magamat Tőlük, és aki hallgat az okos szóra azt is.
Egyébbként a mai napig nem árulták el a tikot milyen szij kell a gépbe. Szerencsére azóta jól müködik. Nem fogyassza a szijat, miután egy bugyuta megoldás módositva lett a gépben.
nálam a hátulja rendben, ellenben a gép teteje ami lecsúsztatható az áll úgy, mint tehénen a gatya (ez electrolux), akárhogy kínlódtam vele egy fél centis hézag van a gép elején.
anyámék gépe meg csupa rozsdaboglya, 3 éves korára. a tetelye ugyan úgy ordenáré ócskán áll. én is írtam e miatt a márkaboltnak, de a kedves szervízistenmérnök hasonló lepattintós dumával elküldött a nénikémbe.
Az egri electrolux márkaszervizben is nagyon rendesek és segitőkészek... pedig csak egy nyamvadt hepa-szűrőért mentem be hozzájuk. Megrendelték, és olcsóbban hozták meg, mint bármelyik webshop-ban láttam.
Ma bementem az Erzsébet királyné úti Elektrolux központba alkatrészért. Régi darabhoz kell valami, már nem is forgalmaznak hozzá semmit, de az eladó beküldött a műhelybe, hátha a főnök tud segíteni! A hozzáállásuk pozitív volt, és ezt én személyesen tapasztaltam.
Más mit mond, vagy tapasztal nem tudom, de velem mindig rendesek voltak. Ha nem tudtak segíteni, azt is megmondták rögtön.
A mosógép háta egyáltalán nem ilyen, sőt nincs is rajta szürke szinű lemez, vagy bármi... az is milyen már? Én azt hittem, hogy valami olyasmi lesz, amit egyébként le kell venni róla, nem marad ott.
EGyébként ettől még szerintem kutya baja nem lesz, nemhogy gariidőn belül (1+4 év), de azután sem sokáig.:) Nyugi.
Akkor még mindig nem érted. A vevőszolgálat - Az Elektrolux - hozzáállásán kattantam el! Nem a gépkönnyvel kezdődőtt!. Végül is mindegy, túl éltem.
Érthetően nagyon nagy ivben mindenfajta Elektrolux terméket elkerülök, és akinek jót akarok annak tanácsolom. Miként a Sony Ericson telefont. Mintha mind a két cég svéd lenne. A Saab autó is? Na akkor már bezárul a kör nálam.
Te a szervíz leírás miatt fújsz rá, én meg a trehányság/anyagspórolás miatt.
Hiszen ha a hátsó lemez előrehajló része nem éri el az oldalsó lemezt (kb 2mm hézag mindkét oldalt), amire rá kell csavarozni, csak úgy ha a csavar meghajlítja/meghúzza anyagában a lemezt, az vagy szar tervezés, vagy anyagspórolás.
Ha ezt látom egy 50 ezres gépben, kit érdekel?
De egy 190 ezer Ft-os AEG-ben, akkor basszák meg!
Ugyanis akkor felvetődik a kérdés, hogy belül mit spóroltak, trehánykodtak, terveztek meg rosszul?
Na de ugye mit aggódjak, van 1év gyári, meg még 4 év biztosítós garancia rajta.
A Panasonic mosógépem javítása is érdekes, ugye a múlt héten jött a szerelő, lefotózott, felírt mindent, erre ma kiderült (szerelné befele a cuccot), hogy amit rendeltek, az nem ebbe való.
Szóval rendeltek ebbe való cuccot.
De legalább holnap hoznak helyette egy csere mosógépet.
Amúgy kíváncsi vagyok, ha a jól összeillesztett Panasonic mosógép, másfél év után csapágyas lett (vételára 140eFt, és brussúrát készítettek, hogy milyen megbízható), akkor ez a kívűlről érdekesen összepasszintot AEG szárítógép meddig bírja majd.
A fémdarab ami olyan rosszul van odaillesztve, és ezáltal odacsavarozva a hátsó takaró lemez.
Én írtam:
Tárgy: Minőség Üzenet: Tisztelt Vevőszolgálat! A múlt héten vettünk a markabolt.hu-ból egy ilyen ruhaszárítógépet. Elégedettek vagyunk vele, de az összeszerelés minősége kifogásolni valót hagy maga után. Ha ilyen belül is, lehet nem lesz tartós? Pláne hogy közel 200ezer Ft volt. Ez mindegyiknél ilyen kritikán aluli, vagy csak nálam? A németek is ilyet vesznek, vagy csak mi kapunk ilyen másodosztályú gépet? A linkeken a képeket érhetik el.
Ők válaszoltak:
Elnézését kérve a gyártósoron dolgozók nevében is tájékoztatom,hogy minden piacra azonos minőségi előírások vannak, az nem ország függő. Megköszönve ésrevételét,
Üdvözlettel
xy
szervizmérnök
Tehát ez a fajta hátsó lemezburkolat rácsavarozás nem probléma, sztenderd.
Az a fém izé (merevitő?) ott a hátulján, ami olyan hullámosan áll... az mi ott? A mosógépen nincs ilyen... kell oda egyáltalán, nem volt ez leszerelendő valami?
Amúgy megnéztem a mosószeradagoló fiók helyét tüzetesebben... nekem ez 4,5 év alatt nem tűnt fel. NÁlam is egy "műanyag betét" az egész, amibe belecsúszik a fiók. Ha én ezt most pont szemből és középről lefényképezném, valószinűleg hasonlóan nézne ki, nem illeszkedik oda teljesen résmentesen. Ha nem hivod fel rá a fiygelmet, nekem fel sem tűnik "normál használatban". Nem hiszem, hogy ez hiba lenne... ettől nyugodj meg, el fog menni gond nélkül.:))
Nekem az gáz nagyon, ahogy az a szürke "fémdarab" van a hátán... annyira csúnya, hogy arra gondoltam, nem-e csak valami rögzitő, amit úgyis ledobnak a gépről.
A kapcsolót is szétszedtem (ennek már mindegy, bár megpróbálom valahogy megjavítani), azt hiszem megtaláltam a hibát. A képeken is jól látható, hogy a kapcsolóban a lamellákat mozgató két kis műanyag bütyök közül az egyik megolvadt, és elvesztette az alakját, alacsonyabb is lett így. Ilyenformán valószínűleg az a lamella nem jól érintkezik (annyira sem, mint eddig, így az áram áthúz, ami mégjobban felmelegíti a kapcsolót, így tovább deformálódik a bütyök. Legjobb lenne kicserélni a kapcsolót, de sokallom érte a 7 ezer forintot.
"Egy pollen és poratka allergiának semmi köze nincs ahhoz, hogy hány fokon mosol, igy erről nem nyitnék vitát...">Én sem, bár a kettőnek sincs köze egymáshoz. A poratkát pusztíthatod pl. jó porszívóval, meg a piszkát kimoshatod 60°C-on, a pollenek akkor is szállnak. De nem is ezt írtam. Neked és Bubónak is: amit örökölni lehet, az az erősebb-gyengébb hajlam. Amitől aztán ténylegesen ki is jön, az meg a környezet hatása. Amibe sajna beletartozik az is, Lala, ha tetszik, ha nem, ha elfogadod, ha nem, hogy TE magad mit teszel ezért vagy ez ellen. És nem feltétlenül az übergigahigiénia a megfelelő módszer. Bár utólag már nyilván sokkal nehezebb, ha nem lehetetlen is talán. Mert már kialakult az allergia. Személyeskedni nem állt szándákomban, általános véleményt írtam. Nem az ember kretén vagy hülye, hanem a hozzáállás. Bubó: nem volt higiénikus a környezet, de volt elég terhelő behatás. Nagyapádról is csak annyit tudsz, hogy ekcémás volt. Ezen kívül semmit. Nyilván volt hajlama, és rajta kijött valami miatt (lehet belső, külső, bármi). Nekem enyhe pikkelysömöröm van (mondjuk, nem túl mélyreható vizsgálat szerint), nagynéha jön csak elő, eppen ezért fogalmam sincs, hogy miért. Cigifüst hasonló volt, és én Budapesten nőttem fel, a Déli Pu. és a(z akkor még) Moszkva tér környékén. És valószínűleg én is korán ittam tehéntejet, mint akkor ('60-as évek közepe) majdnem mindenki. Már felnőttként (olyan 15 éve) volt olyan időszakom, hogy reggelire egy liter kakaót nyomtam le. :D Kutya bajom. Ezzel együtt a tejjel egyetértek, mármint hogy nem kell a gyereknek. Mi sem nagyon adtunk neki, bár nem két, hanem olyan egy éves koráig.
Szia csecsenn! Nézd meg egyáltalán a helyén van e a szíj.Van rajtuk csak nem ékszíj hanem lapos-hosszbordás.A motor szénkefés,ha könnyen forog valószínű elfogytak a szénkeféi.Ha szemben állsz a géppel a jobb oldalát bontsd le.Leszeded a hátuljáról a csavarokat és van még elöl is egy ott ahol a kereket tudod kifordítani a homlokfal alsó sarkánál(torx fejűek)Utána lapos csavarhúzóval benyúlsz a homlokfal és az oldalfal résébe és picit megfeszíted hátrafele (műanyag füleken lóg)Ha leszedted a palást oldalát a motort 13-as kulccsal tudod levenni.Csavart kicsavarod lefele megbillented magadfele mozgatva húzod.Stekkert kihúzod a motorból és megtudod nézni a keféket.Ha nagyon sivít a motor valószínű csapágyas is azt viszont házilag nehezen lehet megoldani.Műhelyprés vagy spéci lehúzó kelle a tárcsához.
Ja-ja, itt csak te tudhatsz mindent. Azt is, hogy a szénanáthának és a tejfehérjének semmi köze egymáshoz. Valamint azt is tudod, hogy a tejet miért is nem adjuk 2 éves korig, vagyis ha nem muszáj nem adjuk... de ugye ennek sincs sok köze a szénanáthának. Mert ugye azt is tudod és éppen ezzel akartál tudományosan cáfolni, hogy a hajlam öröklődik és ezt elősegíthetjük, többek között a túlzott sterilitással. Ugye, szó szerint ezt akartad írni!?
LÁtszik egyébként, hogy nem sok rálátásod van, csak azért kérdezel, hogy aztán legyen mibe belekötnöd... kérdezel, de utána az is baj, hogy válaszolnak?
ha az allergiára hajlamos gyereknek túl korán tehéntejet adnak, akkor nagyobb valószínűséggel alakul ki az allergia, ma már azt mondják, hogy jobb, ha két éves koráig nem találkozik a szervezete a tehéntej fehérjéivel
a cigifüst meg szerintem egyértelműen káros egy fejlődő szervezetnek, pláne, ha az egész lakásban füstfelhő van (ahogy jóapám kiskoromban cigizett, akkoriban (40 éve) nem volt divat kímélni a gyerekeket)
Sziasztok!11éves whirlpool atw2280 tipus .Nagyon fura hangot ad sivitó .Itt nincs ékszij? mert mikor megmozditom a dobott félujjal lehet görgetni mig régebben megsem lehetett mozditani csak nehezen. Elöre is köszönöm a válaszokat.üdv
nagyapámnak ekcémája volt, és nem lehet mondani, hogy amikor felnőtt, nagyon sterilen tartották volna a gyerekeket...
nekem néhány éves koromtól szénanáthám van, és nem hiszem, hogy jóanyám túl sokat takarított volna :-))
annál inkább hatása volt rá annak, hogy féléves koromtól tehéntejet adtak enni, apukám cigizett, mint a gyárkémény, és ráadásul vegyigyár közelében nőttem fel...
Legközelebb pedig, ha megkérhetlek, igyekezz sértő személyeskedéstől mentesen megirni a hozzászólásodat. Ha ez nem sikerül, akkor ne irj semmit inkább. VAgy menj a polidilire, ha kötözködni van kedved.
Na ha nálad van ilyen, akkor ez biztosan emelt vizszintű program lesz, hiszen kimondottan erre van kitalálva. Tök felesleges tisztitóra költeni a pénzt.:)
Én is kiraknám a napra, annyira por van ott, hogy nem szoktatok kint száritani?
Hehe... beraktam a takarót a mosógépbe (bedding program), nem látszott rajta semmi, talán okésan kimosta.
Na de a szárítóban hiába a zsekrényzsáraz 1 órás program, mivel kímálősen kellett szárítani, így a MIN fokoazton ment. Az utolsó 1 perc legalább 10 percig tartott, és bizonyos helyeken így sem lett száraz.
"különösen, egy napos aszalás után.">Hát, én ilyen esetben azonnal gépbe rakom a cuccot. Miért aszalnám?
"Egyébként pedig nem tudom hallottál-e róla, hogy az allergia öröklődik sajnos.">Nem hallottam. Ezzel szemben most rákerestem: normális helyen sehol nem írják, hogy az allergia öröklődne. A hajlam, az igen. Csakhogy abban az esetben is, ha mindkét szülő allergiás, csak 60% az esély a hajlamra! Amihez még az felmenők kretén hozzájárulása is szükséges. Ami viszont sokkal könnyebben öröklődő (mert ezt látja a gyerek a túlaggódó, túlkényeztető felmenőktől), az a hülye hozzáállás. Hogy mindent maximálisan fertőtlenítsünk, nehogy a gyerek valami nem patikatisztaságú dolgot vegyen a szájába. Mi a lófüttytől alakulhatna így ki egy normális immunrendszer? A feleségem -parasztlány lévén - gyerekkorában mág libaszart is evett. Egyrészt annak idején nem lett beteg, most meg allergia sincs.
És azért sem magyarázat, hogy az allergia öröklődik, mert valahol, valahogy akkor is kellett alakulnia. Akinél elsőre kialakult, az nem örökölte, ugye.
Ha úgy véled, hogy "nem mozdul meg benne", mert annyira nagy, emiatt aggódtok, akkor mosd ki kétszer, másodjára kiforditod, ami bent volt... ez most csak kinomban jutott eszembe, magamtól biztos nem csinálnám, de ha a nejed ennyire aggódik.....:)
A két mosás is klasszisokkal olcsóbb lesz, mint a tisztitó.
Most erre mit mondjak, csak az ágyneműk, törülközők, bugyik és zoknik mennek 60 fokon, amit valóban muszáj. Egyébként pedig nem tudom hallottál-e róla, hogy az allergia öröklődik sajnos.
Azért hányásos ágyneműt mindenképp.... különösen, egy napos aszalás után. De ha te belefekszel enélkül is, lelked rajta.:)
Leszámítva, hogy a magyar televíziózás egyik legrosszabb riportere, nincs vele gond. Bár most a Rátkay Philip, Lilu vonalba pont beleillik. Mondjuk én csak örülök, hogy végre tudok valakiről, akinek tetszik...
Értem, hogy neked az allergia miatt fontosnak tűnik a higiénia, csakhogy egyrészt ezek legfeljebb részösszefüggésben vannak, másrészt meg nem kell mindent mindenképp higiénikusan (aka 60°-on) mosni.De a tényleges összefüggés egy rész is lehet az, hogy pont a nagy higiéniára törekvés alakítja ki az allergiát. Bár így utólag már lehet, mindegy. A hányást pl. miért kéne? A masszív részét a huzat felfogja, a lé megy tovább. Vízzel mosható, a mosólúg meg semlegesíti a gyomorsavat.
Mi bajod? Nem úgy hívják ? Akkor bocsi A Gasztro Angyal, meg a 4 Szellem müsorvezetője az m1-en. Tetszenek a műsorai, témái. Ez most akkor bűn? Megyek a pokolba?
Hali! Ha kitölti a dobot, akkor is kimosódik, csak rosszabb a hatásfokkal, de akkor is meg kellene nézned ha vizes lesz, mert akkor kicsit összemegy, és némi sulykoló hatás is jelentkezik Próbáld ki.
Mert lehet érdemes megpróbálni, ha nem dőlsz a kardodba, ha esetleg tönkremegy. Mert csak számold ki, valószinűleg 2 tisztitózás árából már veszel egy új paplant. Ha megússza, akkor eleve nyert ügyed van, ha tönkremegy, akkor bár ez a mostani kuka, de veszel olyat, amit legalább 60 fokon lehet mosni és soha többet nem lesz problémád a mosásával.
Amúgy nem hiszem, hogy tönkremenne...
Van rajta cetli miből van a töltet és miből a huzat?
Engem is meglepett, hogy az Eudorám visszonyleg kis dobbal lebirkózza a gyapjú ágynemüt. Azt hittem foltos lessz, hiszen alig tud mozogni a dobban. Most agyalok, a lanolint, hogy lehetne a mutarványba bevonni
Én rendszeresen mosom a paplanokat és a párnákat is.
A kereszttel jelölt higiéniai/antiallergiás programon mosom őket, ez 70 fokon és emelt vizszinttel mos.
Ha van hasonló nálad, biztosan jó lesz, de egyébként ha sima pamut programra rakod be, szerintem úgy is jó kell legyen. Nem tudom, van-e lehetőség nálad a pamuton a vizszintet megemelni (nálam nincs), de szerintem az is elég lesz, ha extra öblitést kérsz rá.
És természetesen, ha ilyen erősen szennyezett a dolog, ahogy irod, akkor mindenféleképpen előmosással rakjátok be, ne a "hányásos vizben" (bocsi:D) lötyögjön végig a program alatt.
Na hajrá, jó lesz az, biztosan!:) 60 fokon legalább. 95-re azért ne rakd, csak ha kimondottan irják a paplanon, hogy lehet.
Jut is eszembe, miután az éjjel a lányom lehányta a takaróját, és az asszony a paplanját is ki akarta mosni... az van ráírva, hogy legalább 7 kiló befogadására alkalmas mosógépben mosható.
A miénk 8 kilós, de azt mondja, belerakta, de úgy tele volt vele, az ajtót is alig tudta becsukni, szóval nem mossa ki, vigyem tisztítóba, mert azt ki nem mossa normálisan a mosógép.
Félreértesz, innen "gombócban" csak az 1600-on centrifugált, fullra tömött törülköző-bugyi-zoknival megpakolt pamut programból kerülnek ki a bugyik-zoknik. Ez nyilván az én hibám, mert nem kéne az extra-súlyos óriás fürdőlepedőkkel együtt mosnom őket, de utána úgyis mennek a száritóba, igy nem probléma, ezért nem mosom külön őket.
Ha ugyanerre a programra szintén 1600-on centrifugálva kisebb-könnyebb darabokat teszek be, azoknál ez nem fordul elő.
Amúgy nem olyan "gombócról" van szó, mint a "nem normálisan súlyelosztó mosógéppel" kapcsolatban irtad, nem a töltet van gombócban, hanem a kicsi zoknikat bizony 1600-on kipasszirozzák a súlyos törülközők rendesen.
Jómultkorjában volt szó arról, hogy hol meddig tart a mosás utáni lazítás. Írtam, hogy a Miele-nél ez fél óra, amire rácsodálkoztál. No, hát sanszos, hogy ezért ennyi, hogy sose gombócban szedd ki a ruhákat. Amúgy egy normálisan "súlyelosztó" mosógép nem is gombócban centrifugáz, mert már az elosztásnál nagyjából kiterülnek.
Úgy irtad, mintha ez furcsa/mosolyogni való lenne. Nálunk meg szombaton, vagy vasárnap... meg van mindennek az ideje:)))
Igen, rengeteg szösz kijön a ruhákból egy-egy száritás alkalmával. Én is mindig leszedem a szűrőről, minden egyes száritás után.
EGyébként észrevehetően kevesebb a por is a lakásban, ha nem odabent száradnak a ruhák... gondolj bele, az a sok szösz olyankor a szűrő helyett a levegőbe kerül.
Van egy whirlpool awt2084-es mosógépem, ami mostanában olyanokat csinál, hogy menet közben egyszerűen kikapcsol. Ha ezután megnyomom a bekapcsológombot (kicsit alaposabban és/vagy hosszabb ideig), akkor megint elindul. Van úgy, hogy ezt többször is megcsinálja egy mosás alatt. Amúgy nincs vele különösebb probléma, rendesen csinál minden funkciót. Felmerült bennem, hogy esetleg magával a ki-be kapcsológombbal lehet probléma. Nem tudom, hogy erről lehet-e szó, szokott ilyen hiba előfordulni? Ha mégis ez lenne a hiba oka, akkor vajon honnan lehetne ilyen kapcsolót emberi áron szerezni. Nekem valami 7 ezer Ft-ot mondtak egy ilyen kapcsolóra, kész röhej.
Én most találtam meg régi törölközőt, hat betonkemeny, simán lehetne vele csiszolni. Úgyhogy vissza is tettem, és kivettem egy pihepuha szaritottat :)
Mint a coccolino reklámban...
A gép ajtajára értettem, az be van zárva, a dobban lévő páratartalmat kellene figyelnie csak a szenzornak, nem? Mi köze ehhez a helyiség páratartalmának?
Nem értem akkor mi lehet a probléma, miért nem illatosak a ruháid.
Mind a ket gep kb egy idoben volt veve, 2010 novembereben, tehat nem peneszes, amugy tanacsodra is! minden mosas utan ki van torulve es nyitva minden :)
Mind a ket gep kb egy idoben volt veve, 2010 novembereben, tehat nem peneszes, amugy tanacsodra is! minden mosas utan ki van alta, jo puha, viszont semmi illat. Nem tudok kiteregetni, mert masok meg "fustolessel" futenek.
Nagyjabol most rajottem, Te tatorulve es nyitva minden :)Amugy mar az elejen azt produknacsodra! fele oblito, fele ecet, tok jo, de meg akkor sincs tiszta illata a ruhanak....
Meg lehetne oldani csak kicsit bonyi lenne, min. 2 érzékelő kellene, mert figyelnie kéne a helyiségnek a páratartalmát is ahol használod Meg állandóan tisztogatni az érzékelőket.
Gyapjúprogram nálam is alapból gyárilag 40 fok, kicsit tartottam tőle, mert mindenhol azt irják/mondják, hogy gyapjút csak hideg vizben. Vannak pedig 100 % gyapjú pulcsik itthon, de gyönyörű szépek, semmi bajuk miatta.
Nem lehet, hogy esetleg penészes a mosógép és az okozza a szagot?
Vagy a száritógép? Nem értek hozzá, az enyém nem kondenzációs, de az, mivel gyűjti a vizet, nem lehet, hogy esetleg be is tud penészedni valahol, ugyanúgy, mint egy mosógép?
Szerintem nem a nedvességet figyeli, mert azt elég nehéz lenne, hanem valószínűleg kapacitív úton érzékel. A 8-10 évvel ezelőtti Gorenje t ismertem, a dobon körbe volt egy 80mm körüli fémlemez elszigetelve a dobtól, és azon volt egy fém kefe amiről a vezeték egy elektronikába ment. Hogy azon lehetett é állítani azt érzékelés erősségét arra már nem emlékszem. Ja az a gép is hőcserélős volt.
Nekem sajna az sem jott be...Kaptam ajandekba Lenort (nalunk meg azt sem lehet kapni) es ketto kendot raktam bele, semmi...
Orultem a szaritogepnek, mert mielott megvettem olvastam forumon, hogy nem is kell mar oblito...Hat bocsanat, nem nyugaton elunk es igenis kell az oblito ha azt akarod, hogy valamikeppen ideiglesen is, de "tisztaszagod" legyen parfum nelkul...
Most ezt ne is hozzuk elo! mindig is irigyeltem a nyugatiakat, hogy olyan "tiszta" szaguak...
Nem tudom miert? en soha nem erzem azt a tiszta szagot, barmennyit is mosok?
Nekem Elektrolux gépem van, két programot használok, a mix programot, és a farmert, mind a kettő kimélő verzióban. A farmer program pont másfél óra és eltehetők a nadrágok. A mix kettő körül van és azok is elrakhatók. Legyen az melegitő, vagy poló.
de ezt azért nem értem, mert a nedvességtartalmat figyeli a szenzor, nem? Ha túlpakolod, akkor is meg kell száritani ugyanúgy, csak hosszabb idő kell neki hozzá.
egyszer hasznaltam a szekrenyszarazt, ost lett belole rakas gyurott ruha...
Vegul a szaritonal is az a lenyeg, mint a mosogepnel, addig pakolni amennyit a kis (nagy) konyvben megvan irva :) ha tulpakolod, biztos nem szaraz ruhakat szedel ki ....
Ezt amúgy a nagylányom kimondottan utálja.:))) MÁrmint, amikor neki kell a száritógépbe bepakolnia 5 ember 1 hét alatt összegyűlt összes bugyiját és zokniját. Amit a mosógép 1400-1600-on különböző formákban és gombócokban összepassziroz, azt utána egyenként húzogasd szét, mert erre háklis vagyok, hogy ne gombócban menjen a száritóba, mert úgy esélyes, hogy a gombóc belseje nem szárad ki.
A guminyomatos minta, vagy pl. "tappancsos" csúszásgátlós zokni normál száritáson sérülhet, ha nincs kiforditva.
Az biztos, hogy be van állitva minden száritási programhoz, amit a gép a szenzoraival figyel, hogy mennyire legyenek szárazak a ruhák a száritási ciklus végére.
Amit én annyira nem értek, mert ilyen szuper-hiper száritógépem még soha nem volt, hogy pl. az a három fokozat mit jelenthet, ill. mi értelme van.
Mert ha egy ruha nem száraz teljesen, akkor azt ugyebár nem lehet a szekrénybe elpakolni, mert abból gond lesz.
Tehát -eddig legalábbis- én úgy voltam vele, hogy egy száritógépnek gyakorlatilag két végeredményt kell produkálnia, amire szükséged lehet:
- szekrényszáraz ruhákat
- vasalásra alkalmas ruhákat (ennek nem tudom melyik kifejezés a pontos megfelelője, de úgy emlékszem, barátnőm száritógépén pl. ez a két ikon szerepel, mármint a ruhásszekrény, illetve a vasaló)
Mert ezen kivül más "szárazsági foknak" nem tudom, mi értelme van, illetve mi szükség lehet rá.
Az ő gépe egy whirlpool, az is már szenzoros, és a fentieken kivül be lehet állitani rajta, hogy normál, illetve kimélő hőfokon száritsa a ruhákat. Ezt beadod neki, és akkor áll le, amikor azt a szárazságot elérik a ruhát.
A Te gépednek meg lehet találni a használati útmutatóját neten? Tudsz linket adni hozzá? Érdekelne.
mondjuk ha rögtön de azonnal, ahogy lekajálja a gyerek bevágja a gépbe, akkor talán a 20 perces program is kiveszi... na de egyetlen előkével nem túl gazdaságos inditani.:)
Igen, azt még azért mondjuk Zekinek, hogy a ruhákat illik (ha nem is élére hajtogatva) de kicsit kirázogatva berakni a száritógépbe, akkor szárad meg minden jól.
hát mi arra használjuk ha nem annyira piszkos valami és egyébként is nagyon kevés cucc, de ugye éppen lement a nagy mosás, vagy ha valamit egyébként is csak külön mosnánk...
De most jut eszembe, hogy ebben a drága gépben biztosan ezer szenzor van, igy elvileg tök mindegy lenne, hogy milyen hőfok, ha egyszer szekrényszáraz programon megy, az eltelt időtől teljesen függetlenül akkor lenne szabad kikapcsolnia, amikor valóban szekrényszárazak a ruhák. :O
Hogy lehet állitani a "melegités erősségét" nálad?
Mert az én kis buta gépemen van össz. normál és kimélő száritás, az utóbbi alacsonyabb hőfokon szárit, és ennyi. Mivel ez totál alap "szenzortalan" masina, annyi, hogy az időt manuálisan én állitom be, ha a kimélő száritásra rakok be valamit, akkor az alacsonyabb hőfok miatt hosszabb száritási időt adok neki.
Ha pamut holmik vannak bent, nyugodtan mehet "teljes gőzzel", nem kell félteni a ruhákat tőle. Csak ha tényleg kényes anyagok vannak a töltetben, akkor válassz alacsonyabb hőmérsékletet.
Ja, amin gumis nyomat/disz/minta van, azt a ruhadarabot feltétlenül kiforditva tegyétek a gépbe.
Neten kint volt az akció. Telefonon érdeklődtem, hogy akkor melyik gépet szeretnem, és pont nem úgy tájékoztattak, ahogy a neten volt. A helyszínen sem éreztem túlságosan hogy el akarjak adni azt a szerkezetet nekem. Máshol értek sokkal pozitívabb benyomások, de végülis másik markat választottam, főleg emiatt nem ott vásároltam. Anyamek ott vettek a hűtőt, tuzhelyet, árban tényleg jók voltak. Valamint a kis videók nagyon tetszenek :)
Mostanában lesz újra aktuális pár berendezés vétele, de én is náluk fogok kezdeni...
A mélyhűtőt hozta a srác, mondom neki, hogy eztet ki kell csomagolni és oda a konzolra fel kell pattintanunk, mert az asszonnyal meg nem emelem. Válasz: egyébként is ki kellene csomagolni, az emelés meg belefér csak haladjunk. És még pár kellemes meglepetés tőlük...
A boltjaikban sem volt soha gond és eddig csak jó szállítókkal találkoztunk.
Most hívtak fel a markabolt.hu-tól, hogy megkaptam-e a ruhaszárítógépet, minden rendben volt-e a szállítással, garanciapapírt megkaptam-e?
Mondtam minden okés, és azért a markabolt.hu-tól vettem, és nem innen a Mediamarktból, mert a -10% akció jó volt, meg főleg hogy a plusz garancia benne volt az árban.
A MediaMarktban ez még 30000Ft lett volna, ebben az ársávban.
Ugyan már... moss egy adagot gyorsan, biztos sikerül összeszedni.:) KÉső délután már nyugodtan használhatod a száritót, nincs azért kint -10 fok, hogy átfagyva jött volna meg.
Ha a goldmax-ban nem hiszel, akkor láttam valahol olyan vizlágyitó "patront", amit kimondottan mosógéphez ajánlanak, oda kell felszerelni a bejövő vizhez... olyan 4-5 ezer körül volt, nem volt drága.
Biztos, hogy a törülközőiden (és persze a többi ruhán is) megéreznéd a különbséget, nagyon észre lehet venni.
Ismerős, amig kicsik voltak, pláne amikor a legkisebb baba volt, nálunk is a csilláron is száradó ruhák lógtak, akkor vettük mi is, mert már nem győztük kerülgetni.
De ez amúgy majd normalizálódik, ahogy nőnek. Most is rengeteg mosnivaló van, de azért már vannak napok, amikor be sem inditom a gépet. Akkor viszont ha beinditom, megy napi hármat is, néha négyet... ezekkel a nagyobb kapacitású gépekkel szerintem az a baj, hogy valahogy mindenfajta mosásból egyszerre gyűlik ki az adag.:D
Ha mást nem is, de a törülközőket mindig a gépben száritom... ég és föld tényleg, majd meglátod.:)
Segitségre lenne szükségem, van egy Ariston hotpoint AQUALTIS AQ7L 09 U mosógépem eddig minden rendben volt, de most azt csinálja, hogyha ruhát teszünk bele és elinditjuk a mosást, akkor a centrifugálásnál meg áll, ha ruha nélkül megy a mosás, akkor pedig végig megy a program. Minden szürő és cső ellenőrizve minden tiszta nincs törés a csőben.
Hát most már nem tudom:D A szivattyú minden esetre működik, és úgy is hallatszik, mintha a kifolyó csövön menne kifelé viz. :O
És ez a csapágy probléma "elhatalmasodhat" annyira, hogy működésképtelenné válik teljesen? Mert akkor jó lesz, ha csipkedik magukat, nem úgy csinálnak, mint anno a wiccpúl nálunk.:s
VAlamit mégis kiszivattyúz belőle, minden mosás előtt elvégzi a szivattyúzást. Pedig nem sok vizet hagy benne mosás után sem, 2 dl körül van benne csak, ha a vizleeresztő csövön kieresztem, mielőtt a szűrőt kiveszem belőle.
Az elektronika az eredetiben egy elektromágneses biztonsági szelep. Lefotózni biztos nem fogom, mert ahhoz a zárt rendszert kellen megbontani (cső és a biztonsági szelep háza).
Nem, akkor nem állt le. Azóta sem. Egyértelműen a nyomás hiánya volt az oka, mert amióta (4 éve!) kivettem a szénszűrőt, azóta nem volt ilyen. Persze természetesen van vízstop is.
Ja, akkor kezdem érteni, viszont pl. mosás alatt (amikor nem venne vizet) elveszed a nyomást akkor is leáll? Mert akkor ez lehet nem lépésgátlás hanem az aqvastop.
Bocsi de ezt nem nagyon értem amit írtál. Ha tudni szeretnénk, hogy öblítéseknél van é lépésgátlás, nem kell mást tennünk mint elzárni a csapot amikor a gép kinyomta a mosóvizet. Ha megáll, és vagy hibát jelez akkor van lépésgátlás az öblítésnél.
igen, az Electrolux indításkor megforgatja a dobot, és szivattyúz. Megoldás:
- a folyékony mosószert a mosószerhez adott adagolóba kell önteni, és a ruha közé rakni (nem a tetejére). Én így használom, szerintem annyi idő alatt, míg megy a szivattyú, nem folyik le az aljára, és nem szívja ki. de a kifolyócsőnél még sosem ellenőriztem
- vagy az Electroluxnak és a Zanussinak is vannak már olyan modelljei, ahol külön adagoló van a folyékony mosószer számára. gondolom itt megoldották ezt a problémát.
Még 1 kérdés. Szerintetek lehet különbség minőségileg egy márkaboltban vásárolt vagy egy webshopban megrendelt gép között? mert a webshop olcsóbb kicsit, de talán nem úgy kezelik a berendezéseket.
Ok értem és köszi! Felültöltős lesz mindenképpen, mert kicsi a hely...aztán majd az idő eldönti. :)
még olyan kérdésem van, hogy olvastam korábbi hozzászólásokban, hogy electrolux mosógép program elején megpörgeti a dobot és kiszivattyúzza a maradék vizet, ezzel együtt a folyékony mosószert is ami a dobba volt rakva tartóban és a pörgetéskor kifolyt. tapasztalta ezt más elektrolux tulaj is?
"Apropó igaz az, hogy a felültöltöltősnélnél a dob 2 helyen van felfüggesztve, az elöltöltősnél meg csak 1 helyen ezáltal az előbbi tartósabb?">Nem következik egyenesen. Erősen márkafüggő, szerintem.
Ahogy Zeki is irta, a DM saját márkás DEnkmit fehér mosópora és a Lidl Formil aktiv fehérekhez való mosópora is nagyon jó, mindkettő nagyon szépen mos, és hófehérek a ruhák. A Denkmit-et évekig használtam, kb. fél éve áttértem a Formilra, olcsóbb. Bátran tegyél próbát bármelyikkel, be fog jönni biztosan.:)
Totál mindegy hogy az a dob hol meg hogy van felfüggesztve, azt TE vagy ÉN sosem érjük meg, hogy azért menjen tönkre a mosógép, mert hol/hogy van a dob felfüggesztve.
Elleneben minden egyéb hiba lehet, amiért szerelőt kell hívni.
Pl: a 140ezer Ft-os Panasonic mosógép csapágyas lett.
Hogy melyik mosógép a jobb, vagy tartós 75-ért, arra neked senki sem tud jó szívvel tanácsot adni.
Az a lényeg, azt vedd, ott vedd, ahol hosszabb garanciával tudod venni, és amelyik tudásra neked jobban bejön.
Az összes többi a fogyasztói társadalom átka, hogy semmi sem tartós, és semmiről sem tudod megmondani, mikor fog elromlani.
Esett itt a fórumon már totálkárosra szét LG mosógép is, 4 hónap után.
Az itthon hivatalosan forgalmazott mosógépek közül talán csak a Miele ami hosszabb távra gyártja a mosógépeit.
Mosógépet szeretnék vásásrolni, és ez ügyben az elmúlt hetekben böngészek a neten, olvasgatom a fórumokat, többek közt ezt is behatóan.
Szóval panel fürdőszobába lenne a gép tehát felültöltősbe gondolkodom. Néztem a keskeny elöltöltősöket, tényleg jók, de ilyen kis helyen az ajtónyitásnál már elég necces elférni normálisan.
Azt tudom, hogy whirpoolt nem szabad venni, mert kb mindenhol ezt írják, enek ellenére az egyik műszaki boltban az eladó ezt ajánlotta nekem...
Mosógépre most van max 85.000 Ft-om, ebből kell gazdálkodni.
A szóba jövő AEG, Electrolux, Siemens, Bosch, Samsung, LG gépek közül én az Electrolux EWB 105205 típusra gondoltam. A többi vagy túl drága nekem vagy nincs felültöltősben. Apropó igaz az, hogy a felültöltöltősnélnél a dob 2 helyen van felfüggesztve, az elöltöltősnél meg csak 1 helyen ezáltal az előbbi tartósabb? mert több helyen olvastam, de sanyooooo biztos jobban tudja mint a laikusok. :D
Szóval mi a véleményetek az Electrolux EWB 105205-ről illetve ha van valakinek más javaslata azt is szívesen veszem.
Köszönöm.
Ui: a Zanussi-ról mi a véleményetek? mert az is az AEG-Electrolux csoport tagja, és olcsóbb is mint ezek, de gagyibb is sokkal?
Ma este a másfél éves AEG mosó-szárítógép dobott egy E20 hibát egy szárítás vége felé (és a korábban már majdnem száraz ruhák csurom vízesek voltak). A szűrőt kitakarítottam, a vízelvezetés a gépe kívül rendben. Újraindítás után azt tapasztaltam, hogy nem indul a szivattyú, ami eddig minden program elején dolgozott. Jól sejtem, hogy a szivattyúval lesz a gond?
Holnap hívom a szervízt, de azért kíváncsi lennék, mire számíthatok.
Szóval, ha jól értem, ez a programfolyamat továbblépésére vagy gátlására vonatkozik?
Így visszatérve az eredeti kérdésedre: nem vagyok biztos, de így gondolnám helyesnek. A saját gépen ez már a mosási ciklus legelején kijött, így artról nem tudok nyilatkozni, öblítésnél mit csinál. Öblítés már nyilván mindegy, mert kicenrtizi, utána meg legfeljebb kézi öblítés.
Nem az a kérdés, hogy mire van megoldás. Gondolj bele, pl. van egy vízszint érzékelő amit valakik árulnak, odamegy hozzájuk az Elektrolux és náluk hagy klf. alkatrészekért 10 a 23. on helyi egységet, így neki az érzékelő 1 helyi egységbe van, amit Te adott esetben 10 v. 15 helyi egységért tudsz megvenni, biztos nem vagy versenyképes.
Ha minden alkatrészt megveszel a világpiacon mennyivel lesz "minőségibb" a te géped a tucatszaroknál? :(
Ráadásul a hazai közterhek mellett a bér miatt eleve tuti a bukás, B31 jól mondja! Mit gondolsz, akik szánt szándékkal csődbe juttatják országunkat megengedik neked, hogy nyereséges céges építs? Még vérszemet kapna a sok magyar, aztán nekiállna vállalkozni! Mi lenne abból?
Mosógép szinten már mindenre van ipari megoldás. Csak le kell venni a polcról és összeépíteni. Ami inkább erős költségtényező, az bizonyos műanyag elemek fröccsszerszám, fém alkatrész présszerszáma.
Hali! Szerintem minden tapasztalat nélkül belevágni mosigép gyártásnak, az egy borítékolt bukta Ha csak azokat az alkatrészeket megpróbálod beszerezni amiket nem tudsz vagy nem gazdaságos legyártani (pl. motor, vezérlés, vízszínt és hőmérséklet érzékelő, szivattyú, mágnes szelep stb.), már azok összege közelít az általad említett összeghez.
Reteszelésnek is hívhatnánk, addig nem lép ki mondjuk a vízfelvételből, amíg el nem érte a vízszintet. Pl. 750 es gépeken a mosás vízfelvételre volt lépésgátlás, ha kicsi volt a víznyomás és lassan töltött akkor sem lépett tovább, de az öblítésnél volt rá 2x 2,5 perce ha feltöltött ha nem akkor is továbblépett.
Találkoztam itt korábban mosópórról írt tapasztalatokról. Melyik az a mosópor amit fehér ruhákhoz, ágynemühuzathoz ajánlotok? MIntha írtatok volna kifejezetten fehérekhez való szert.
MÉg mindig jobb, hogy csapágyas, mintha mondjuk a panel ment volna gallyra. Bár most még gariban mindkettő ingyé' van, de a jövőre nézve azért nem lenne túl biztató már most egy panelhiba. Ezt azért olcsóbban meg lehet úszni.
De reménykedjünk, hogy valamit nagyon benézett a minőségbiztositásuk és belekerülhetett valami eleve hibás cucc. Most már kutya baja sem lesz!!:)
Sziasztok ! Nekem egy Candy GO 4 1272 D -mosógépem van ,6-éve hiba nélkül mőködik ....A minap döbb ruhát tettünk bele a keleténél és a centrifugázásnál nagyon rázkódott .....és ahogy elment a helyéről kijott valami egy tenyérnyi szivacs vastag volt .....és azóta nagyon hangos a mosogép ,a centrifugánál is ........amúgy nagyon jó mosógép sose volt hibás , 1000 fordulat számon centrifugál,
Nem pontosan úgy,hogy ide csak és kizárólag a selejt, máshova meg csak a jó.
Az biztos, hogy amit itthon úgy vettem, hogy a német piacra volt szánva, az még működik, mégha 11 éves is (Sony videokamera).
Az is biztos, hogy ami barkácsos, meg hiperes, azok hamarabb meghaltak eddig nálam. Pedig nem is gépek, csak simán lámpa, vagy vízcsap.
Az is biztos, hogy amit nagyon régen Kanadában vettem Pioneer hifit, nagyon olcsón egy factory outletben, az pár év alatt megpusztult (tehát oda olcsóért a gyengébb verzió ment).
Az viszont mindenképp szomorú, hogy ez így van.
Oké, hogy a másod osztályúra sikerült termékeknek is kell felvevőpiac, de akkor basszus adják ezeket jóval olcsóbban, és tudja az ember, hogy nem ugyanazt kapja, mintha 30-50%-al többet adott volna érte, mert az az első osztályú minőség.
Egy narancsra hiába írja az áruház, hogy 1. osztályú, ha látod hogy penészes, meg úgy néz ki rosszul az egész ahogy van.
De azon látod. És nem veszed meg.
Sajnos a fogyasztási cikkek esetében nem látod. És megveszed.
De az is lehet, hogy pipát köll tenni a meleg vizes csőbe, ami belemegy a tölcsérbe. ;-)
Louithebad: Meg kéne figyelned, mikor folyik, ha akkor amikor meleg vizet vesz, akkor a fenti, ha nem akkor az amit Snyooo mondott, persze ha megnézed a légcsapdát az sosem baj, mondjuk lehet ott tömítetlenség is
A szeretett hajdu energomat thermal komfort masinánkon mosás közben a túlfolyón (gondolom, hogy az, a két vízbeneti csonk alatt egy szürke pvc cső) ömlik a víz. Van-e valami varázslat, amit idehaza autószerelőként el tudok követni, úgy hogy nem csinálok nagyobb galibát? Egyébként nem minen mosásnál folyat, ha ez jelent valamit. Minden segítséget előre is köszönök.
Volt, rendel hozzá csapágy cuccot, de nem tudja, hogy azt mivel egyben van nem egyben küldik, majd pénteken megtudhatom, hogy mikorra jöhet meg az alkatrész, utána elviszik a mosógépet vagy 3 napra, addig ha mázlim van, kapok cseregépet.
Fotózni nem tudtam, mert nem fértem hozzá, meg csak a hátulját szedte le.
Ellenben van két oldalt alul valami zajszűrő szivacs az oldalsó lemezeken , de csak két tenyérnyi.
Hogy a frászért nem a teljes lemez felületen, nem tudom.
Filléres tételen spóroltak. Viszont vagy 16 csavarral volt a hátsó lemez rögzítve. Az biztos kurvafontos volt úgy.
Nagy méretű és sűrű, nagyon vastag fürdőlepedőink vannak. Amikor megvettem a 7 kilós gépet, nem voltam egyáltalán képben, hogy miből mennyi az annyi, ezért lemértem párszor, hány kg szárazon a bepakolt adag.
MIvel pamut programra max. töltetet enged, fullra tömött dobból vissza kivettem a törülközőket és lemértem... még 6,5 kg sem volt. Többet már nem is lehetett volna beletömni, fizikailag nem fért volna már a dobba.
Szóval massziv túltöltés tényleg csak mondjuk rongyszőnyegből és hasonlókból jöhet össze... szerintem.
No, az biztos nem lehet baj, hogy kicsi a nyomás. Mert vízszintet mér, nem időt. :) A miénk pl. extrém alacsony nyomásnál hibajelzést ad, és el sem indul. Egyszer az aktívszenes vízszűrő annyira eltömült, hogy alig csorgott a víz.
Ha meg nem is volt túlpakolva (megjegyzem, ezt is csak igen masszív szövésű pamutból lehetne), akkor meg még nagyobb gáz a csapágy.
Ha szembe állsz a géppel (A kacsolók távolabb vannak tőled.), a bal gombot simán lehúzod, a jobb gombról le köll szedni az alu lapot (Mi feliratnak, ill. feliratoknak hívtuk.), és alatta van egy M3 csavar amit ha kitekersz le tudod szedni a gombot.
Nekem egyszer maradt bent az öblitő helyén viz... de az amiatt történt, mert elfelejtettem a helyére tenni azt a müanyag részt, ami rámegy annak a "csőnek" a tetejére, ami az öblitő rekeszben van. (mosás után ki szoktam venni a fiókot a helyéből és ezt is kiveszem belőle, hogy jól kiszáradjon mindenhol)
Gondolom, ez nálad a helyén van, mert amúgy feltűnt volna... de esetleg nem lehet, hogy nem jól illeszkedik, azért marad bent a viz a rekeszben?
Csak tipp... mert amúgy meg azt mondod, hogy nincs elszutykolódva a fiók, igy eltömődve nem nagyon lehet (csúnya is lenne egy 2 hónapos gépnél)
A probléma elhárításában nem tudok segíteni, de a trv-ek szerint, ha tömegközlekedésen nem hordozható eszköz garanciájáról van szó, akkor ki kell jönniük és helyszínen megszerelniük vagy el kell vinniük (és akkor nyilván vissza is kell hozniuk).
2 hónapos samsung wf0500 elöltöltős mosógép a mosószer adagolónál kinyomja a vizet mosás közben. a mosószer adagoló középső részében (öblítő) mosás után is színültig van vízzel. az adagoló több fröccsöntött műanyag részből áll, és az illesztések között jön ki a víz. tiszta, ki van takarítva.
mi lehet a gond szerintetek - ha nem muszájos, nem cipelném garira a gépet
A gép nem lett soha túlpakolva, mert akkor az asszony szerint nem mos jól.
Ja, igen, pár napja kiderült a mosóporokkal semmi gond, mondom elzárom már hátul a csatlakozó csapot, hogy megnézhessem az ott lévő szűrőt. Nem tudtam letekerni. Még jó, mert épp rátekertem a nyomást. Ugyanis visszatekertem, erre nem mosott a mosógép. Ja, víz nélkül nem is. Szóval vissza megint és most már fullra nyitva volt.
De nem értem, okés, hogy mondjuk valamiért nem lett anno teljesen kinyitva a csap, de miért mosott kevesebb vízzel? Nem érzékeli meddig van? Nem addig kellene magába engednie a vízet, amddig elér egy bizonyos szintet?
Na majd holnap a szerelőt kifaggatom. Meg valszeg fotózok is a belsejéről.
Valakinek infója róla, hogy az Electrolux szervíz mennyire rugalmas? Gondolok arra, hogy egyáltalán meg lehet beszélni velük egy időpontot és ha igen, akkor pontosak is?
Én sem biztosra írtam, abban azonban biztos lehetsz, hogy ha a költséghatékonyság az egyik, ha nem a legfontosabb szempont, akkor valószínűbb ilyenfajta hibák előfordulása.
Nem tudom az enyémnek pontosan mennyi a súlya, és neten sem találom... de szerintem akörül lehet, mint a Zekié... mégis birja. Nem biztos, hogy ez a gond ott.
sanyoooo, látod? Lehet, hogy itt jön ki, hogy egy Miele 5kg max. töltősúllyal is 93kg, a Panasonic meg 10kg-os töltősúlynál is csak 74kg. Megfelelő méretezésű alkatrészek. Hiába oldja meg esetleg másképp pl. a lengéscsillapítást (megjegyzem: hogy másképp, mikor a Miele-ben a nagy súlyok mellett van két lengéscsillapító is?), ha éppen csak az alsó határon mozog az alkatrészek terhelhetősége.
Most találtam:
Miele w2241 WPS centrizés első burkolólemez nélkül. 17. és 23./26. másodpercnál látszik a két csillapító. Meg később is, munka közben. Mondjuk, ritka hülye az ember, mikor a már elindult üres dobos centrifugázásba dobja bele a vizes törülközőt, egy csomóban.
A fütőszál ellenállását akartam kimérni (úgy tudom 30 ohm körül kell lennie), illetve a szakadást, de egyenlőre letettem róla mert egy napi feszültségmegvonás hatására helyrejött. :)) Már csak az a kérdés, hogy meddig!
Hali! Sok ilyen kísérletben volt részem, telefon, diktafon, nem nagyon lehet így megmondani. Ha mégis tippelnem kéne talán a szivattyú hangjára gondolhatsz, ami éppen üres járásban megy.
Na, ilyenkor hol vannak a topic aktív tagjai? :) tunderlala? Nektek is hasonló van az enyémhez (LS 72840), milyen hangja van? Tapasztaltátok a videóban hallható búgó hangot? sanyooo, ez a hang normális?
Nos eltelt pár nap és a motorja elkezdett érdekes hangokat adni, jóval zajosabb, mint eddig volt (ezt nem csak én vettem észre), de nem mindig ilyen, van, amikor semmi furcsát nem találok rajta. Egyébként kicsit "darálósabb" hangja van, korábban a hangja tisztább volt, most már durvább.
Egy Whirlpool awt 2274/h felültöltős mosógéphez lenne szükségem programtáblázatra, nagyon megköszönném, ha valaki meg tudna dobni vele :) A használati útmutatót már letöltöttem a hivatalos honlapról, de abba nincs programtábla, csak utalás rá...
Jaaaaj, anyamat mar megteritettuk. Miota megerkezett a mosogatogep teljes palfordulas. Anno az ordog talalmanyanak tartotta a mosogatogepet, most meg egy-egy vasarnapi ebed utan elmormol egy halk imat a feltalaloja lelki udveert :o)
Végül is egy csóró ország mostani legnagyobb, korábban meg a csóró országtól függetlenül Ázsia legnagyobb pénzügyi központja. Mit is lehetne kapni? Megsúgom: MINDENT! Sőt, még annál is többet. Olyan elektronikai szerkezeteket, amik - bár igen magas színvonalúak - a büdös életben nem jutnak el ide. Mert csak. És nem hong-kong-i márka, hanem pl. japán.
Ez amúgy érdekes, és nekem nem tűnik "túlpakolási" problémának... amiatt max. esetleg nem öblit rendesen, annyira meg van tömve a dob.
Amikor kivetted belőle az egyik kabátot, akkor meg már amiatt "gondolkozott" sokáig, mert az egyetlen darab súlyos holmit nem tudta rendesen eloszlatni a dobban (figyeli a "kiegyenlitettséget"). Bár nekem aeg-gel ilyen problémám sem volt soha, a whirlpool viszont nagyon gyakran csinálta, ha csak 1-2 darab holmi volt benne.... olyankor még mellédobtam egy tiszta törülközőt, hogy "több legyen" és akkor már boldogult vele.
Van kimondottan erre valami fali szerelvény, nálunk is igy van felszerelve a kádtöltő.... kár, hogy nem tudom megmutatni, nem tudok képet felrakni a laptopra. De biztosan találsz szerelvény boltban.
Azt kaptad, amit rendeltél? Nem. Van róla visszaigazolásod, bizonyítékod, hogy te azt rendelted, amit? Ha van, akkor mondd meg nekik, hogy ők küldtek rosszat, küldjenek egy jót. (Nem tudom mekkora felelősséged van neked abban, h nem vetted észre időben. Ha nem vagy szakember, akkor szerintem semekkora)
én is azt akartam kérdezni, hogy milyen folt ez, milyen hosszú programon mostad és milyen hőfokon.
De aztán látom, hogy mosószermaradvány... szerintem ez nem a mosóport, hanem a gépet "minősiti", még soha nem maradt mosópor nálunk a ruhákban... semmilyen szerrel.
mármint azért, mert folt marad benne (az aktiv oxigénes folteltávolitót nevezed fehéritőnek), vagy mert nem látod elég fehérnek?
Én már jó régen mosok vele, de ragyogó hófehér minden... és folt sehol.
(Jó, mondjuk én összefestékezett munkáspólónál pl. ilyesmire nem törekszem, az úgysem lesz tökéletes, de a festéket úgysem hozza ki semmi, a flex által összefogott foltokat meg pláne.:D)
Nem tudom, milyen jellegű munkáspólót mosol vele, gondolom nem ilyesmit....
Sziasztok! Fogyasztóvédelmi tanács kéne. Rendeltem a csapkiraly.com oldalról két csapot. Ma jött meg. A beszerelés után derült ki, hogy a kádtöltőnek rövid a kifolyója, és a kád szélére folyik a víz. A másik meg leeresztő szelepes mosdó lett volna, de nem az jött. Azt cserélnék is , de mivel emezt már felszereltük, így már nem. Valóban nem kell cserélniük 8 napon belüli netes rendelésnél?
Van egy AEG LS 72840-es mosógépem, amit azt hiszem tegnap sikerült túlzottan megrakni, mert a másfél órás programot 3 óra után állítottam le. Először az volt a gyanús, h a főmosás végefelé ~30 percig szivattyúzta kifelé a vizet és nem akart továbbmenni a program sem. Aztán amikor már le akartam állítani az egészet, akkor továbbugrott és csinálta a dolgát egészen a centriig, amikor ment egyet rendesen, aztán csak forgatta jobbra - forgatta balra, de nem akart újból centrizni. Utána kivettem az egyik kabátot (mert két kabát volt benne) és rátettem csak centrire és először akkor sem akart csinálni vele semmit, forgatta jobbra - balra,de nem volt centri, aztán kb 10 perc után rájött, h mit kéne csinálnia és végülis meg is csinálta. Ma futtattam egy rövid programot vele üresben, nem tapasztaltam semmi problémát, úgy csinálta, ahogy amúgy is szokta. Talán centrinél egy kicsit másabb volt a hangja (zajosabb), de nem vagyok benne biztos, nem vennék rá mérget.
Szóval az a kérdésem, hogy mi történhet, ha túladagoljuk a mosógépet? Addig tényleg nem vettem észre rajta semmit, míg eszeveszett módon nem szivattyúzott sokáig..
Igy nem csoda, hogy igy érzed, mármint hogy nincs különbség a mosószerek között. :)
Hat tenyleg nincs, fekete gellel mostam, csak fekete cuccokat, feherhez feher gelt, menet kozben vannak nekunk is szines ruhaink, amihez ugyanolyan gelt is hasznaltam...
Mivelhogy a fekete nem maradt fekete, a feherhez meg fehrito is szuksegeltetik, mert maskepp szurke lessz, ugy nem latom szuksegesseget, hogy kulonfele gelt hasznaljak. feketehez hozzalottyintem az ecetet, feherhez meg a feherito lottyot, szineshez ismet csak az ecet , ez nekem igy jobban bevalt, minthogy mindenfele geleket, mososzereket vegyek. Ja, bocs a az agynemu, torulkozo es mas cucc aminek 60-90 fok szukseges az mosoport kap :))) ecettel.
Na EZT pl. egyáltalán nem érzem marketingnek, sőt. A múltkorában elfogyott a fekete gél itthon és a lányom egyik fölsőjét muszáj volt gyorsan kimosni, igy kimostam szines mosóporral... egyetlen mosás elég volt neki, elvesztette azt a szép új fekete szinét rögtön. Amúgy már legalább egy éve mosom, nem új darab volt... csak úgy nézett ki, amig a fekete géllel mostam.
Növelheted az ecetet, és csökkentheted az öblitőt... illatos lesz úgy is, ne félj. Én éppen csak egy picit löttyintek belőle.
Olvasgatva a hozzaszolasokat, itt mar nem is mosogep, hanem mosopor topik :)))
Amugy minden mosopor, gel, ugyanugy mos...Azt hogy a fekete/szines mososzer kevesbe fakit, az ecceruen marketing. Egy ideig elhittem en is, most mar nem...a fekete ugyanugy fakul a sotet ruha geltol is mint az akarmi geltol, mosoportol...
Mindenki maga tudja hogy mos, en most eppen Dm gelt hasznalok, fele annyit amit ok megadnak, igaz mi csak ketten vagyunk irodamunka, vegul is csak a mindennapi szagot kell kimosni...
Viszont jol fogott a Tunderlala tanacsa: feladag balzsamhoz adok feladag ecetet.
Nna az frissiti a szineket. Ugyhogy koszi Tunderlala :)
MOs úgy, mint az ariel, hidd el. Nem tudok összetevőket mondani, mert mosóporos dobozban tartom a mosóport, nincs meg a zacskó egyikhez sem. Denkmit (DM), Formil-fehér és maxitrat-szines (Lidl) . Ha érdekel, akkor ha arra jársz, megnézed.
Arra, tudom. De marketing szempontból úgy gondolják, hogy annak örül a háziasszony, ha a pénzéért minél nagyobb csomagot cipelhet haza... ki kéne dobniuk a marketingeseiket. Manapság minél kisebb, annál jobb... mármint a mosópor.
pasztel szinek külön mennek,"normál" szinek másik mosás. MIndkettőben ott van az árnyalatnak megfelelő sárga és kék is... soha semmi probléma nem volt még ebből. Amúgy a jó mosópor azt is meggátolja, hogy a szinek összefogják egymást.:)
Laborozik a hóhér, az elég egyértelmű, hogyha valamit kihagynak, akkor kevésbé fog mosni. Hacsak nem tesznek bele mást, ami hatékonyabb. Gondolom, rajta van az összetétel.
Azért, amit tomtyi ir. Ne a térfogatát fizessük már a mosópornak, az ariel, persil és más nagyok is vehetnék lassan a fáradságot, hogy csökkentsék az adagolást. Mert ha igy kiszámolod, akkor baromi drága még az 5 kg is 3 ezerért... a környezeti terhelésről nem beszélve.
Ennyi... látom, megint "laborozol", innentől kiszállok.:p :D
Múlt héten megvettük az AEG 70480 -at, ha jól emlékszem. Ment egész hétvégén.
Amit viszont nem értek programokkal kapcsolatban, pl. ECO, Gyorsított mosás hogy mindkettőnél a minimum 40 fok. Míg ha megnézem 5-ből 3 ruhánál a címkéjén 30 fok az ajánlott és az elmúlt 4 évben is 30 fokon mostunk mindent...
Hogy lehet hogy ami direkt energia és víztakarékos lenne, az nem tudja a 30 fokot.
(Ahol lehet 30-at is választani az meg nem kifejezetten energia és víztakarékos!)
TEgnap néztem a tesco-ban az ariel port, mert az újságban láttam, hogy az 5 kg-os 3 ezer alatt lesz... gondoltam hátha már kevesebb kell belőle, mert már ariel compact az elnevezése... de még mindig 140 ml az adagolása alaphangon.:(
De milyen szinest mosol vele? Én feketéhez és sötétekhez fekete gélt használok. Ez most ugrott be, anyutól sem kérdeztem, hogy konkrétan milyen szinest vél fakulni?
Egy AWT 7125/ s mosógépem van ami mostanában leáll (F és P betű felváltva villog) öblítés előtt.Ha manuálisan elnyomom és átállítom öblítés+centrifugázásra továbbmegy. A légcsapdát kitakarítottam , nem volt benne sok kosz.Ezután néha lefutott a program néha nem.Mostanában mindig megállt. Szétszedtem az összes szűrőt, csövet, átmostam kitakarítottam ,de ismét leáll:(
Szivattyú problémát feltételezünk,de ha öblítés+centrifuga progin van akkor meg miért fut le? Ha nem lenne jó a szivattyű akkor annak sem kellene lefutnia nem? Szivattyűt ehhez a modelhez hol kaphatpk szerintetek? http://www.orczy.com/ -on?
Anyukám tegnap panaszkodott, hogy szerinte fakitja a szines ruhákat.:O Én ilyet nem vettem észre, pedig elég jó szemem van.:)), és már pár hónapja használom.
történt egy kis baleset a mosógéppel. Kinyílt menet közben az üst teteje. Centrifuga program alatt. A kár jelentős. Ami az üstöt, dobot, ékszíjat illeti. Törött, szakadt alkatrészek a csatamezőn. A mosógép egy Candy CTY1246. 104-hez van sok alaktrész, de ehhez nem találok bontott dobot és üstöt. Tudtok adni tippet, hol érdemes megnézni?
Én meg arra jutottam, hogy sanyooo-nál kell keresgélni... nem tudom figyelted-e, ő az ágy alatt alszik, és ott nincsenek manók... azért ez már jelent valamit... jobban belegondolva.:p :D
Egyelőre úgy oldottam meg, hogy a tengelyre raktam egy 8 - as alátétet, aztán egy akkora alátétet, ami rácsúszott a persely kilógó végére, és így húztam meg az anyát. Igaz, hogy nem tudtam keményre meghúzni, de majd szerzek menetrögzítőt, hogy ne lazuljon meg.
Ismerős:s Ugyanezt gondold el két skótbundással.:D NÁlunk még egyelőre hó van mindenhol, szép tiszták a zebek.... már előre rettegek a sártengertől, ami utána jön majd.... ráadásul nálunk az egész faluban, de különösen a mi utcánkban nagy földmunka zajlott ősszel (vizelvezető árkokat újitották fel, hozzánk 1 méter !! mély betonelemek kerültek be, gondolhatod, mi ásással járt ez:s), hogy ülepedni tudjon, nincs kikavicsozva az úttest mellett, 1,5 méter szélességben a sár van az úttest és az árok között, amit minden autó, ahogy kijárnak velük az udvarokról, ráhord az útra... még az úttest is úszik a sárban, járda nincs, csak ott lehet közlekedni... katasztrófahelyzet van., mint a malacok, úgy néz ki mindenki, mire végigmegyünk az utcában... a kutyákról már ne is beszéljünk.:(( Olyan jó volt ez a hó, maradhatna még igazán...
Ő konkrétan se mellette, se ellene, ez egy kérdőiv. Ne bántsd, még a végén kiderül, hogy nemcsak "nagyon druszám", hanem egy nem ismert rokon. A Donkó név nem túl gyakori...
meg gondolom azért a kapacitás növekedésével arányosan erősebb a motor, felfüggesztés, stb... legalábbis illene, hiszen egy 5 kg-os gépbe is simán be tudnék tuszkolni 7 kg -ot valami súlyos anyagból, de lehet, hgoy az 5 kg-os gép ettől már megadná magát... ha nem is elsőre, de huzamosabb ideig nem birná.
8 évig bírta. Mostmár ha nagyobb dolgok vannak benne az első centrizés alkalmával kopog. Gondolom leüt, mert nem csillapít eléggé. Még nem volt időm működés közben megnézni. Olyan vastagra vágtam a szivacsot hogy éppen belebírjam tuszakolni, meg kapott ragadós nagyon sűrű olvikort. Combosabb lett de nem az igazi.
Persze mi is elvoltunk anno még a 600-as centrifugával is, meg a kézzel facsarással is el lehet lenni, de ha van jobb, ami megkönnyiti az életet, akkor miért ne, pláne, ha nem sokkal drágább?
HOgy mik a hasznos funkciók és mik nem, az nagyon egyéni, én pl. a gyorsmosást talán még soha nem használtam, és a vasaláskönnyitő programot sem... ez mind szokás kérdése, én pl. úgyis mindent vasalok, és inkább vasalok, mint hogy 3-4 db ing lötyögjön magában a dobban. Azokat is berakom kimélő vagy műszál programra, és rögtön rakhatok a 7 kg-os gépbe ezekre a programokra 3,5 kg-ot, nem mindegy sem áram, sem vizfelhasználásban.
A többit én hasznosnak gondolom, de persze lehet, hogy műszaki megoldásként ez a lágy ajtó és dobnyitás hibalehetőséget hordoz magában, vagy nem tudom, sanyooo miért inkább negativumként emliti, ezt majd ő elmondja.
VAn olyan anyag, ami már a 60 fokos mosást nem birja el, viszont olyan szintű folt lehet rajta, ami 40 fokon nem jön ki, még előkezeléssel sem, viszont magasabb hőfokon igen. És sokszor ez a 10 fok + már elég ehhez.
Legjobb valóban, ha 10 fokonként állitható a hőmérséklet.