1.6 CRDI-m van, rángatást nem érzek. A turbólyuk szerintem az, hogy amikor rálépsz 1700 alatt a gázra és meg kell várni mig a turbó felpörög és meglódítja kasztnit, ami elég hosszú idő. Ez egyébként városi indulásoknál elég kellemetlen, mert 2000-ig nem húz, utána viszont nagyon.
Szerintem érdemes lenne a cee'd tulajoknak tanulmányozni a lacsi fórumokat, hogy mikre készüljenek. Amúgy a hibaforrás valszeg kiszűrve és nem kell hozzá kipuff-szelepsor csere, csak egy pár forintos alkatrész. 10-ből kilenc esetben bevált, nálam sem volt csere, de nem is próbáltam pörgetéssel kínozni a kocsit.:-)
Nekem is hasnlokat csinált,de már nem! kop- kop Próbáld ki az OMW premium diesel (már talán 350Ft az ára,én még 321 Ft ért vettem,de azzal nem csinálta!!!) Most spurit használok shell gázoillal,ezzel sem csinálja és olcsobb is mint az OMW.
"Főleg a nyugisabban vezetőknél jön elő, városi forgalomban, hogy a szelepek elkoszolódnak (de hosszú távon másoknál is)."
Most hogy írod, mióta 7végén megjárattam Bp(M1) - Győr - Pannonhalma - Csesznek - Zirc - Veszprém(M7) - Bp. azóta nem tapasztaltam! Előtte csak városi dugó volt mióta megvan. Lehet van benne valami, hogy koszolódik... :)
Az én Fabiámnál szintén adott ez a betegség, ígaz most 3 és fél év után jött elő. Nekem is azt mondta a szerelő, hogy valamelyik kipufogó szelepet kell kicserélni, úgyhogy szerintem is érdemes elvinni szervízbe.
Ez a gyorsításkor megtorpanás, lassításkor rángatás, egy bizonyos fordulatszámnál, a Lacettiknél teljes szelepcserét szokott jelenteni. Főleg a nyugisabban vezetőknél jön elő, városi forgalomban, hogy a szelepek elkoszolódnak (de hosszú távon másoknál is). Szeleptisztító adalékkal egyszer-kétszer ki lehet égetni, de előbb-utóbb csere lesz belőle. Amíg garanciális a gép, addig ez nem is baj, utána már húzósabb lehet. Azt ajánlom, hogy mindenképp vidd el a szervízbe, és nézesd meg, mert normális esetben ilyet nem szabadna tennie.
A leírt jelenséget tapasztaltam én is. Akkor éreztem mikor abban a tartományban autóztam. Nálam nem erőteljes, de azért érződik. Inkább olyan 1800 fordulat körül. Ahogy írod gyorsításnál ebből semmit nem érezni, simán átmegy az említett fordulatszámon, semmi torpanás, semmi rángatás. Hazafele megnézem jobban. :)
Szerintem ott valami bibis... a tartomány, amiről beszélsz, a nyomatékgörbe szerint is a max nyomaték érkezését jelenti... lehet, hogy csak arról van szó, hogy az elektronyos gázpedál késik, de akkor azon is hangolni kellene... nálam ilyen jelenség nincs... nekem is első olajos gépem, bár előtte vezettem sokat...
A múlt héten vettem át az 1.6 crdi SW Ceed-emet, de minthogy még nem volt se turbós, se dízel autóm így nem tudom megállapítani, hogy a tapasztalt jelenség egyedi probléma vagy ez maga a turbólyuk.
Szóval kedves dízel ceed társak, az lenne a kérdésem, hogy Nálatok érződik-e 1900-2000-es fordulatnál egy kis megtorpanás? Illetve, ha ebben a tartományban autóztok bármely sebességfokozatban, akkor érződik-e valami rángatás szerűség?
Ennél erősebb gyorsításnál egyébként, amikor csak átlendül a mutató a 2000-esen, akkor semmit nem lehet érezni, megy mint a golyó.
Ha ez a turbólyuk, akkor ezt valóban ennyire érezni kell?!
Nagyon kellemtelen helyen van, mert mondjuk 3-as fokozatban ez az 50km/h-át, 4-es fokozatban pedig a 80km/h-át jelenti, amit viszont az ember elég gyakran használ, már csak a forgalom ritmusa miatt is.
Szóval Nálatok mi a helyzet? Előre is köszi az infót!