>A következő BTTB-klubba elviszem, hacsak nem jön a "termesztője" maga...
Szerintem ráér a következő topic találkozóig. Ott többedmagammal megcsodálhatjuk majd és ha a "kertész" maga is tiszteletét teszi, mesélhet is a tapasztalatairól.
Veled inkább a HekTTor féle szergej frizőr kit-ről egyeztetnék....!! :))
Igazad van, az alábbi képek miatt azonban a fűtőház "magyarsága" mellett sem biztos hogy rossz.Ez a miskolci. A következők pedig Trencsényi Zsigmond A vontatási telepek üzeme és üzemi berendezései című tankönyvéből valók:Én is az általad jelzettnek vagyok a híve, mert Szegeden is az van, illetve a legtbb helyen. Elkészítése pedig tényleg egyszerű.
Nálam van egy "Fa-BaTTka". :-) Ha gondolod, a közeljövőben egyeztethetünk egy időpontot és megmutatom... A következő BTTB-klubba elviszem, hacsak nem jön a "termesztője" maga...
Meggyőztél! Sötétzöld lesz, nagyon teccik a géped. Majd ha hazajövök, még kereslek ezügyben. Jól láttam, hogy egy "kicsit több mint fél" fordítókorongod van? Mert ha igen, akkor nagyon durván nyomod! Jó éjt! TT.gportal.hu
Sziasztok !! Ne haragudjatok de Magyar Vontatási telepre,én azért nem raknék német homok tornyot az ciki,oda csak ilyen dukál szerintem !!! :-)) Rajz,fotó nálam !!!
Szia! Arra gondolsz, hogy sötétzöldre fessem? Az a gond hogy kettő van. (vagy az nem gond?) Te is csináltál m30-at? Börzére nem tudok menni, egyrészt szegedi vagyok (Apropó vki szegedi?), másrészt holnap Franciao.-ba megyek síelni, jövő vasárnap jövök haza. Addig is rosszat ne halljak rólatok! TT.gportal.hu
Igen. Ilyenre vagy hasonlóra. Az épület egyébként elméletileg a homokszárító, a toronyból kerül a homok a mozdonyokra. A homokszárítót egyébként rakhatod arrébb és abból egy csövet vezess a homokoló toronyhoz. Továbbá - és ehhez nem kell megvenni a készletet - csinálhatsz a szín előtt aknát is. Ezt is találsz az Auhagennél, de a képe alapján megcsinálhatod sima téglamintás lapból is. Még valami, ha szerzel nagyon apró kereket és alárakod egy famintás lapnak, akkor megvan a kiskocsi is. Keresek róla képet és felrakom ha kell. A kocsin lehetnek kerekek és egyéb alkatrészek is.
Tudod hogy győznél meg igazán? :) Ha egy mozdony mellé raknád... (Persze jó lenne, ha a mozdony alatt lenne vágányzat, az alatt töltés, mellette peron, a peronon mérethelyes figurák, a mozdony mögött vagonok... :-)))))) )
Persze ez csak vicc (akart lenni). Az első pár szó számít - ha számít!
A fa teljes magassága kb 13 cm. Ennek megfelelően TT-ben ez olyan 15-16 m lenne. Az erdőgazdálkodásban nem vagyok ugyan járatos, de amikor elkezdtem fákat készíteni, kicsit utána olvastam. Már amit itt a neten találtam ( ami nem túl sok). A tölgy pl. 40-50 méterre is megnő, a bükk se sokkal marad le tőle. A gyümölcsfákat pontosan nem tudom, de a múltkor megmértem egy cseresznyefát, az 11 méter magas volt, de még nem volt különösebben nagy. Ebből kiindulva ez TT méretben egy öregebb gyümölcsfának, vagy egy fiatalabb erdei-mezei fának mondható. H0-ban meg egy közepes méretű gyümölcsfa. N-ben meg...........
>a bulin is beszélhettünk volna róla,csak már nem jutott rá idő
Lesz még tali, lehet róla majd beszélni. Azt sajnálom, hogy most a te munkáid nem tudtam szemügyre venni, de a terem másik végébe nehéz volt hozzátok átjutni... :) Ez sem kritika!! :)
>Attila nagyon jó részletekig kitérő előadást végzett
Így van! Minden elismerésem az előadása, pláne a munkái iránt! A többit majd személyesen neki, a szeme közibe! :)
Köszönöm a meghívást (a szervezőnek, ill. az előadónak, na meg minden megjelentnek) , a részvételi lehetőséget!
>Újra csak azt tudom mondani,hogy az igazi zetort,a BR86.-os -ból lehet megcsinálni, a többi csak smafú és bűvészkedés !!!
Na, jól van... Megnyugodtam. :) Irány előre! Hív a vasút, vár a .... (Hagy várjon :)) )
>Igen az orrom elől halásztál el éppen egyet a vaterán...
Ismerem a helyzetet... :( / :) Hála Istennek (most már) ismerem azt is, akivel ugyanígy jártam. Mivel neki a kaszni kellett elsősorban, a hajtás leboltoltam vele... :)))
>a "jelenleg" azt jelenti, hogy lesz egyszer egy szép napon
Minden elékpzelhető. Pl. Pista bácsi is el volt eresztve ólomsúlyokkal a legutóbb, amikor sikerült vele összefutnom. Aztán az is elképzelhető, hogy a mozdony átalakításaim közben ráakadok a feleslegesekre. Mindenképpen jelzem majd feléd, legfeljebb már tágytalan lesz.
>Börze legközelebb mikor hol?
Pontosan nem tudom. De most olyan nagyon nem is érdekel (pláne, hogy majdnem mindenki mást mond/ír), meg van minden ami most kell...
Én is Köszönöm a szervezők és az előadók munkáját és főleg a lehetőséget, hogy ott lehettem a találkozón.
Bár ebben a topicban off mérettel foglalkozom, ha valakinek kérdése lenne műgyanta öntéssel, vagy vizes matricázással kapcsolatban az kérdezzen nyugodtan. Az utóbbiról pár dolgot találtok itt: http://www.vonatmagazin.hu/?p=2367.
A találkozón Attila említette azt a hajlító eszközt, amivel könnyebben lehet derékszögben és hosszabb vonalban is a rézmaratott alkatrészeket hajlítani, itt találtok képet róla: http://www.vonatmagazin.hu/?p=1958.
Szombaton lesz bőrze,rendesen mint máskor !! Ha meg igéred,hogy nemcsinálsz butaságot (piros-sárga) és az eredeti szinére fested akkor tőlem kapsz megfelelő valósághű feliratot,úgy emlékszem,hogy maradt még belőle... A bőrzére el is tudom neked vinni !!
Szevasztok !! Igen volt már róla szó,sőt a bulin is beszélhettünk volna róla,csak már nem jutott rá idő. Félre ne értse senki,ez nem reklamálás.. Attila nagyon jó részletekig kitérő előadást végzett,le a kalappal elötte részemről !!! Újra csak azt tudom mondani,hogy az igazi zetort,a BR86.-os -ból lehet megcsinálni, a többi csak smafú és bűvészkedés !!!