Keresés

Részletes keresés

tatombak Creative Commons License 2009.01.16 0 0 14307

Egy kis reklám :)

Katt ide !
tatombak Creative Commons License 2009.01.16 0 0 14306

Szia !

Csinálj magadnak mintát ,az első öntéseket tedd el !

Sajnos nem bírnak sokat ezek a gumik ,idővel "beleragad" a gyanta ,kiszedésnél szaggatja a gumit !

Én a drágábbik fajtát használom ,de elég sűrűn kell újat csinálnom ,ezért kell sűrűn a mesterdarabhoz nyúlnom.

Üdv : István

Előzmény: BaTTka 1 (14295)
etwg Creative Commons License 2009.01.16 0 0 14305

Nem sértö, csak pont az a baj benne, hogy a vasutmodellésen keresztül pellengérezi a valos életet. (meg a politikát)

Ha valaki ezt bemutatta volna modellen, akkor direkt élveztem volna, de igy csak sok melegviz......

Fogj neki, épits meg egy jelenetet, azon sokkal jobban és értelmesebben lehetne nevetgélni.

(Példakép az van pl.

G&D)

ezen nagy példaképünk J.A. megcsinálta mindazt, amiröl a cikkíro keserü szájizzel röhögtet. ) 

A valoság valoban az a vasut tájékán és nemcsak nálunk (nem pedig a csili-vili vonatok, kisöpört pályaudvar stb.)

Előzmény: lakasi (14304)
lakasi Creative Commons License 2009.01.16 0 0 14304
Kedves topic társak,
A file-t a mai napon kaptam és jót derültem rajta, máshol még nem találkoztam vele. Gondolva, hogy nektek is szerzek néhány vidám percet és mivel vasútmodellezésről van szó, ezért tettem fel a topicra. Ha valaki ennek csak a valóságtartalmát keresi, rossz úton jár. Ez humor és írónia egyben a mai magyar vasúti állapotokról, és sem tartalmában, sem nyelvezetében nem sértő. Sajnálom, ha valaki annak tekintette.
Előzmény: etwg (14302)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.16 0 0 14303

Felkérném a Tisztelt Topictársat, hogy töröltesse a hozzászólását!

Itt lehet kérni:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9155165

Kösszönjük!

Előzmény: lakasi (14299)
etwg Creative Commons License 2009.01.16 0 0 14302
Amugy ezért a szellemi szennyért kár volt a kollégának egy nicket alapitani....
Előzmény: sárkánypáfrány (14301)
sárkánypáfrány Creative Commons License 2009.01.16 0 0 14301
Ez egy akkora kamu mint az állat...
Előzmény: etwg (14300)
etwg Creative Commons License 2009.01.16 0 0 14300
Már uj topikot kell nyitni ennek a marhaságnak. Immár vagy 6x fordult elö mindenhol, mintha egyetlen csepp igazság is lenne benne.

Eszitek mint az éhes ponty a nyüvet.....:-)
Előzmény: lakasi (14299)
lakasi Creative Commons License 2009.01.16 0 0 14299
Kedves TT-s társak, kicsit hosszabb, de érdemes elolvasni - "Sírjunk, vagy nevessünk!?"

Aranyérmet nyert - abszurd kategóriában - a MÁV valósághű ábrázolása

2009-01-06. 12:17
Idén huszadik alkalommal rendezték meg Hannoverben a YOURAIL-t, a fiatal vasútbarátok nemzetközi terepasztal-versenyét, és ezúttal egy honfitársunk kategóriagyőztes lett. A tizenhét éves Kiskuti Dániel öröme mégsem maradéktalan, mert szerinte a MÁV-hangulatra komponált terepasztalt a zsűri csak tévedésből találta viccesnek.

A hannoveri rendezvény kategóriájában a legnagyobbnak számít a világon, és csupán minden negyedik évben rendezik meg. Idén 78 ország képviseltette magát több mint 1500 fővel. A hannoveri kiállítóterület hat óriáscsarnokát maradéktalanul kitöltötte a versenyre benevezett 487 terepasztal. Ezek között volt Dániel műve is, amelynek címe Magyar Valóság.

A középiskolás diák két teljes évet szentelt a terepasztal megalkotására, beszerezte a szükséges szerelvény-modelleket, és megépítette a vasúti pálya környezetét. "Minél inkább a valóság torzítatlan megjelenítése volt a célom" - nyilatkozta Kiskuti. "A vonatszerelvények esetében egyszerű volt a dolgom, mert ezeket elég volt néhányszor a betonfalhoz vágni, majd egy hónapra betettem az akváriumba a rozsda miatt, helyenként barnás festékkel kezeltem a karosszériát, és végül filctollal felrajzoltam a graffitiket a vonat oldalára."

"Nehezebb dolgom volt a bábukkal, ugyanis a makettekhez használatos figurák gyárilag mosolygósak, barátságos kinézetűek, és derékbőségük kisebb, mint a magasságuk. De egy ilyet már csak a hitelesség miatt sem ültethettem egy MÁV-os jegypénztárba. Ugyanígy az utasok arcát is át kellett festenem anyázóssá. De a legkeményebb dió a jegyellenőr volt: bejártam az összes boltot, amíg végre sikerült egy szunyókáló kaller-figurát találnom az egyik vonatkocsiba" - ecsetelte nehézségeit Kiskuti.

A terepasztal helyszínre szállítása is körülményes volt, hiszen a fiú - édesapja közreműködésével - a családi autó csomagtartójába gyömöszölve vitte a kellékeket Hannoverbe. Útközben az állomás épülete és több más tartozék is megsérült, de Dániel utólag visszatekintve örül, hogy így történt, mert a repedt falú állomás még hitelesebbé tette az alkotást.

A szorgos munkának szemmel láthatóan meg is lett az eredménye: a verseny folyamán Kiskuti terepasztalánál tolongtak a látogatók, és folyamatosan kérdésekkel bombázták a készítőt:

„Miért nincs az utastájékoztatón semmi sem kiírva?"

„Miért csak az egyik pénztár előtt kígyózik hosszú sor?"

„Miért pakolnak az egyik vonatroncsból fém alkatrészeket egy platós kisteherautóba?"

A háromnapos rendezvény utolsó napján a zsűri végigjárta és értékelte az összes terepasztalt. Kiskuti így számol be a végső megmérettetésről: „Odajött hozzám a zsűri elnöke, és megkért, hogy indítsam el a vonatot, mert látni szeretnék, ahogy a pályán körbemegy. Azt válaszoltam, hogy ez sajnos nem lehetséges, mert sztrájk van, és a vonatok nem járnak. De mivel csak erősködtek, hogy indítsam el, tudattam velük, hogy addig nem megy a vonat, amíg nem adnak negyedmilliót."

„Azt hitték, hogy viccelek, úgyhogy elővettem a zsebemből egy zacskót, amiben volt vagy 50 vasutas figura, rámutattam az ujjammal, és lassan, tagoltan közöltem: Negyedmillió. Fejenként."

A szemtanúk elmondása alapján a zsűritagok ezen a kijelentésen először megdöbbentek, aztán hangos nevetésben törtek ki, és megjegyezték, hogy a fiúnak rendkívül jó a humorérzéke.

Kiskuti az abszurd kategória aranyérmese lett, ugyanebben a kategóriában a másik két dobogós a csillagközi vonat és a szalmamozdony kompozíciók voltak.

__________ NOD32 1.498 (20030901) Information __________

This message was checked by NOD32 Antivirus System.
http://www.nod32.com

BaTTka 1 Creative Commons License 2009.01.16 0 0 14298
Valahogy így fog kinézni a 0,5 mm-es sablonnal. Tudom, nem tökéletes, de ki látott már kőművest meg festőt tökéletesen dolgozni? (például én, de ritka mint a fehér holló). Ja és úgy kell nézni hogy az egész egy 2×2,5 cm-es lapon van.
Előzmény: BaTTka 1 (14297)
BaTTka 1 Creative Commons License 2009.01.16 0 0 14297

Készítek szilikon formát, csak a mesterdarab készül gyurmából, mert az utólagos megmunkálásokat könnyebben meg tudom vele oldani. A 0,5 -ös egyébként már sokkal ígéretesebb volt. A 0,25-ösből gyakorlatilag egy fólia szerő anyag lett. Na arról leszedni az öntési maradékot....

Előzmény: jakoa (14296)
jakoa Creative Commons License 2009.01.16 0 0 14296

A gyurma nem fog könnyen kiszáradni, de ha lehűtöd, akkor keményedik. (Hűtőszekrény). Javasolnám viszont a műgyanta helyett a szilikonformát, mivel az pontosan alaktartó és több öntést tudsz vele csinálni. Ezekhez a formákhoz az egyszerűbbek is megfelelnek. Edzővel 2-3000Ft/kg áron szerezhető be. Nem tartom kizártnak a 0,25-öt sem, de a 0,5 biztosan kiönthető.

Előzmény: BaTTka 1 (14295)
BaTTka 1 Creative Commons License 2009.01.16 0 0 14295
Sziasztok! Ilyesmiket szeretnék az állomásomhoz készíteni műgyantából. Kérdésem volna, mégpedig hogy milyen vastagságot (vékonyságot) lehet még kiönteni úgy hogy az használható legyen? Közben kísérletezek én is, a 0,25 mm-es vastagság nem jött be. Most egy 0,5 -ös köt éppen. remélem hamarosan oka fogyottá válik a kérdésem:-)) Ja ezek csak próba darabok! Tényleg a gyurmát mivel lehet gyorsabb száradásra bírni?  Előre is kösz: Batka
laacush Creative Commons License 2009.01.16 0 0 14294
Sajnos nem találkoztam vele idehaza. :-(
De ha legközelebb rendelek (márciusban tervezem) ettől a rézmarásokat forgalmazótól és még nem találtál, akkor megkereslek, hogy kell-e még. Küldj egy e-mail, hogy meglegyen a címed.
Előzmény: kacsa-86 (14290)
Törölt nick Creative Commons License 2009.01.16 0 0 14293

Kedves TTársak!

Összedobtam a találkozó képeit az oldalra:

http://www.mastertape.fw.hu/topictali_3.htm

Az eddigiek egy helyre kerültek, egy gyűjtőoldalra:

http://www.mastertape.fw.hu/topikos.htm

john07_doki Creative Commons License 2009.01.16 0 0 14292

>A következő BTTB-klubba elviszem, hacsak nem jön a "termesztője" maga...

Szerintem ráér a következő topic találkozóig. Ott többedmagammal megcsodálhatjuk majd és ha a "kertész" maga is tiszteletét teszi, mesélhet is a tapasztalatairól.

Veled inkább a HekTTor féle szergej frizőr kit-ről egyeztetnék....!! :))

Előzmény: Gashpy (14289)
ZolTTán Creative Commons License 2009.01.16 0 0 14291
Igazad van, az alábbi képek miatt azonban a fűtőház "magyarsága" mellett sem biztos hogy rossz.MiskolcEz a miskolci. A következők pedig Trencsényi Zsigmond A vontatási telepek üzeme és üzemi berendezései című tankönyvéből valók:Én is az általad jelzettnek vagyok a híve, mert Szegeden is az van, illetve a legtbb helyen. Elkészítése pedig tényleg egyszerű.
Előzmény: modelitt (14286)
kacsa-86 Creative Commons License 2009.01.15 0 0 14290
Ezt a csodabogarat (BUG) nem forgalmazza véletlenül itthon valaki? Elgondolkodtam a megvásárlásán! :)
Előzmény: laacush (14269)
Gashpy Creative Commons License 2009.01.15 0 0 14289
Nálam van egy "Fa-BaTTka". :-) Ha gondolod, a közeljövőben egyeztethetünk egy időpontot és megmutatom...
A következő BTTB-klubba elviszem, hacsak nem jön a "termesztője" maga...
Előzmény: john07_doki (14284)
asztalosdani Creative Commons License 2009.01.15 0 0 14288
Meggyőztél! Sötétzöld lesz, nagyon teccik a géped. Majd ha hazajövök, még kereslek ezügyben. Jól láttam, hogy egy "kicsit több mint fél" fordítókorongod van? Mert ha igen, akkor nagyon durván nyomod! Jó éjt!
TT.gportal.hu
Előzmény: modelitt (14287)
modelitt Creative Commons License 2009.01.15 0 0 14287

Igen csináltam,és a képe itt van atopikon a 14191 hozzászólásban láthatod !!!
Előzmény: asztalosdani (14285)
modelitt Creative Commons License 2009.01.15 0 0 14286
Sziasztok !!
Ne haragudjatok de Magyar Vontatási telepre,én azért nem raknék német
homok tornyot az ciki,oda csak ilyen dukál szerintem !!! :-))
Rajz,fotó nálam !!!
Előzmény: ZolTTán (14283)
asztalosdani Creative Commons License 2009.01.15 0 0 14285
Szia!
Arra gondolsz, hogy sötétzöldre fessem? Az a gond hogy kettő van. (vagy az nem gond?) Te is csináltál m30-at?
Börzére nem tudok menni, egyrészt szegedi vagyok (Apropó vki szegedi?), másrészt holnap Franciao.-ba megyek síelni, jövő vasárnap jövök haza. Addig is rosszat ne halljak rólatok!
TT.gportal.hu
Előzmény: modelitt (14267)
john07_doki Creative Commons License 2009.01.15 0 0 14284

Te figyelj csak, ez nekem nagyon tetszik! És szerintem ezzel a véleményemmel nem vagyok egyedül...

Előzmény: BaTTka 1 (14278)
ZolTTán Creative Commons License 2009.01.15 0 0 14283

Igen. Ilyenre vagy hasonlóra. Az épület egyébként elméletileg a homokszárító, a toronyból kerül a homok a mozdonyokra. A homokszárítót egyébként rakhatod arrébb és abból egy csövet vezess a homokoló toronyhoz. Továbbá - és ehhez nem kell megvenni a készletet - csinálhatsz a szín előtt aknát is. Ezt is találsz az Auhagennél, de a képe alapján megcsinálhatod sima téglamintás lapból is. Még valami, ha szerzel nagyon apró kereket és alárakod egy famintás lapnak, akkor megvan a kiskocsi is. Keresek róla képet és felrakom ha kell. A kocsin lehetnek kerekek és egyéb alkatrészek is.

Előzmény: reszelozsir (14282)
reszelozsir Creative Commons License 2009.01.15 0 0 14282
Még tudnám. Milyenre gondolsz? Esetleg erre: link
Előzmény: ZolTTán (14268)
reszelozsir Creative Commons License 2009.01.15 0 0 14281
Nem ágyastól ringatjuk, na meg már nem is rázzuk a sejhaját. Jókat szunyál alatta, és szereti nézni a mozgást is rajta :)
Előzmény: BaTTka 1 (14262)
BaTTka 1 Creative Commons License 2009.01.15 0 0 14279

Az első pár szó számít - ha számít!

Na még szép hogy számít! Otthon úgyse sokat hall ilyet az ember:-)))

Előzmény: john07_doki (14277)
BaTTka 1 Creative Commons License 2009.01.15 0 0 14278
Akkor haladjunk szép sorjában: Először a mozdony és a sín. A többit meg majd folyamatában.
Előzmény: john07_doki (14277)
john07_doki Creative Commons License 2009.01.15 0 0 14277

Wow! Szuper!!!

köszi!

Tudod hogy győznél meg igazán? :) Ha egy mozdony mellé raknád... (Persze jó lenne, ha a mozdony alatt lenne vágányzat, az alatt töltés, mellette peron, a peronon mérethelyes figurák, a mozdony mögött vagonok... :-)))))) )

Persze ez csak vicc (akart lenni). Az első pár szó számít - ha számít!

Előzmény: BaTTka 1 (14276)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!