Lehetne kérni leírást a készítés folyamatáról. Engem nagyon érdekelne, hogy mi az alap és mi az építés elemei. Mivel én is festegetek és építgettek. Igaz én csak személy- és tehervagonokat.
Nekem a Topiktalálkozón szerencsém volt egészen közelről megcsodálni ezt a kis remekművet. Nagyon részletgazdag, csodaszép modell! Várjuk a folytatást! Gratula!
Szevasztok ! TeTTes társam Gábor 70 unszolására felteszek képet a széria No.1 -eséről döntsétek el érdemes volt-e dolgozni vele !! A harmadik képen Jakoa topik társunk ékszerét is mellé mertük tenni !!! Az első kép már buli után készűlt ,itt már teljes diszében pózol !!
A szaküzlettöl nem lehet elvárni, hogy forrasztovassal nekimenjenek a drotoknak.
Kifelejtettek némi huzalozást.
Soroljam még?
(Egy meg nem nevezett cégnél amikor megcsinálták a sikeres 10. sorozatot (kb. 50000 db) egy berendezésböl valakinek eszébe jutott hogy ujitani kellene.
Ujitottak. a berendezés két egységböl állt. Az egyiken 21 polusu volt a stekker a másikon 20...)
Ma dobtam egy hátast, amikor megtudtam, hogy a ROCO visszavonta a 35002-es kat.számon behirdetett új digitális start-szettjét.
Hallottam indokokat, de igazán a digitális témában jártas topiktársaktól várnék magyarázatot, hogy ha persze ismerik a problémát.
Állítólag az új mozdonyok megzavarodnak, ha más dekóder kerül beléjük. Nevezetesen a Lenz-ek kerültek szóba, hogy pl. analóg üzemben csak az egyik irányba világítanak.
Mekkora annak az esélye, hogy valaki egy ilyen mozdonnyal, dekódercsere után, analóg üzemben játszik...?
Sajnos el kell fogadnunk, hogy a bulvár ide is betolja a szőrös patáját.
Ezek a poénok eléldegélnek pár napig, hétig, aztán már nem lesz jelentősége.
Én a magam részéről csak annyit javaslok az ilyen hoax-ok beillesztésekor, hogy a kedves hozzászóló lapozzon vissza kb. 1-2 hetet és ha rátalál a szövegre, akkor legalább nem hozza magát kínos helyzetbe a topiklakók körében, ha ismét beidézi.
Az is érdekelne, ha valaki építene mondjuk a linken szereplő JA asztalához képest csak 10-ed olyat, vajon mekkora hírértékkel bírna...
Kedves topic társak, A file-t a mai napon kaptam és jót derültem rajta, máshol még nem találkoztam vele. Gondolva, hogy nektek is szerzek néhány vidám percet és mivel vasútmodellezésről van szó, ezért tettem fel a topicra. Ha valaki ennek csak a valóságtartalmát keresi, rossz úton jár. Ez humor és írónia egyben a mai magyar vasúti állapotokról, és sem tartalmában, sem nyelvezetében nem sértő. Sajnálom, ha valaki annak tekintette.
Kedves TT-s társak, kicsit hosszabb, de érdemes elolvasni - "Sírjunk, vagy nevessünk!?"
Aranyérmet nyert - abszurd kategóriában - a MÁV valósághű ábrázolása
2009-01-06. 12:17 Idén huszadik alkalommal rendezték meg Hannoverben a YOURAIL-t, a fiatal vasútbarátok nemzetközi terepasztal-versenyét, és ezúttal egy honfitársunk kategóriagyőztes lett. A tizenhét éves Kiskuti Dániel öröme mégsem maradéktalan, mert szerinte a MÁV-hangulatra komponált terepasztalt a zsűri csak tévedésből találta viccesnek.
A hannoveri rendezvény kategóriájában a legnagyobbnak számít a világon, és csupán minden negyedik évben rendezik meg. Idén 78 ország képviseltette magát több mint 1500 fővel. A hannoveri kiállítóterület hat óriáscsarnokát maradéktalanul kitöltötte a versenyre benevezett 487 terepasztal. Ezek között volt Dániel műve is, amelynek címe Magyar Valóság.
A középiskolás diák két teljes évet szentelt a terepasztal megalkotására, beszerezte a szükséges szerelvény-modelleket, és megépítette a vasúti pálya környezetét. "Minél inkább a valóság torzítatlan megjelenítése volt a célom" - nyilatkozta Kiskuti. "A vonatszerelvények esetében egyszerű volt a dolgom, mert ezeket elég volt néhányszor a betonfalhoz vágni, majd egy hónapra betettem az akváriumba a rozsda miatt, helyenként barnás festékkel kezeltem a karosszériát, és végül filctollal felrajzoltam a graffitiket a vonat oldalára."
"Nehezebb dolgom volt a bábukkal, ugyanis a makettekhez használatos figurák gyárilag mosolygósak, barátságos kinézetűek, és derékbőségük kisebb, mint a magasságuk. De egy ilyet már csak a hitelesség miatt sem ültethettem egy MÁV-os jegypénztárba. Ugyanígy az utasok arcát is át kellett festenem anyázóssá. De a legkeményebb dió a jegyellenőr volt: bejártam az összes boltot, amíg végre sikerült egy szunyókáló kaller-figurát találnom az egyik vonatkocsiba" - ecsetelte nehézségeit Kiskuti.
A terepasztal helyszínre szállítása is körülményes volt, hiszen a fiú - édesapja közreműködésével - a családi autó csomagtartójába gyömöszölve vitte a kellékeket Hannoverbe. Útközben az állomás épülete és több más tartozék is megsérült, de Dániel utólag visszatekintve örül, hogy így történt, mert a repedt falú állomás még hitelesebbé tette az alkotást.
A szorgos munkának szemmel láthatóan meg is lett az eredménye: a verseny folyamán Kiskuti terepasztalánál tolongtak a látogatók, és folyamatosan kérdésekkel bombázták a készítőt:
„Miért nincs az utastájékoztatón semmi sem kiírva?"
„Miért csak az egyik pénztár előtt kígyózik hosszú sor?"
„Miért pakolnak az egyik vonatroncsból fém alkatrészeket egy platós kisteherautóba?"
A háromnapos rendezvény utolsó napján a zsűri végigjárta és értékelte az összes terepasztalt. Kiskuti így számol be a végső megmérettetésről: „Odajött hozzám a zsűri elnöke, és megkért, hogy indítsam el a vonatot, mert látni szeretnék, ahogy a pályán körbemegy. Azt válaszoltam, hogy ez sajnos nem lehetséges, mert sztrájk van, és a vonatok nem járnak. De mivel csak erősködtek, hogy indítsam el, tudattam velük, hogy addig nem megy a vonat, amíg nem adnak negyedmilliót."
„Azt hitték, hogy viccelek, úgyhogy elővettem a zsebemből egy zacskót, amiben volt vagy 50 vasutas figura, rámutattam az ujjammal, és lassan, tagoltan közöltem: Negyedmillió. Fejenként."
A szemtanúk elmondása alapján a zsűritagok ezen a kijelentésen először megdöbbentek, aztán hangos nevetésben törtek ki, és megjegyezték, hogy a fiúnak rendkívül jó a humorérzéke.
Kiskuti az abszurd kategória aranyérmese lett, ugyanebben a kategóriában a másik két dobogós a csillagközi vonat és a szalmamozdony kompozíciók voltak.
__________ NOD32 1.498 (20030901) Information __________
This message was checked by NOD32 Antivirus System. http://www.nod32.com