Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2013.02.27 0 0 41380

Értékcsökkenés ügyében igazad van, bár többet nem csökkenhet az érték mint egy drága használt, tehát ha cserevszavatos a dolog ugyanott van az ember.  Mi csak olyan helyen táborozunk, ahol van áram, ezért a többi üzem nem lényeges. Szoktunk még néha vadkempingezni, de az inkább menet közben valahova egy éjszaka.

Nem vagyok ivás terén nagy igényű, ezért nem tartok a hűtőben sört. Estére egy kis borocska, nap közben meg elég egy korsó aranyosan gyöngyöző világos csapolt. :)

A balatont mi se tudjuk kihagyni. Szemesen csak egyszer voltunk egy hetet, asszem Hattyú volt a neve, közvetlen a kikötő mellett. Jó hely volt, csak arrafelé nagyon alacsony a víz, taxival kell bemenni amig úszni tudok. :)

Viszont Horvátországból hazafelé minden alkalommal megállunk egy nap vadkempre Szemesen, mert a strand mellett jó parkoló van és nem szól senki. Onnan haza még 160 kilóméter, ezért érdemes megszakítani az utat. Horvátból úgy indulunk, hogy késő este érjünk Szemesre. Van egy kedvenc éttermünk, ott megvacsizunk és másnap reggel füdés a Balcsiban. :)

Egyébként én sem tudom máshogy elképzelni a lakózást, mint víz mellett. Általában nyolcszor megyünk egy évben. Egy külföld, egy Balaton, a többi meg termál kempingek. Kihúzzuk az idényt, márciustól, novemberig.

Előzmény: Kempingez (41378)
Gruau Creative Commons License 2013.02.27 0 0 41379

Akkor már négyen ott leszünk.:)))

Előzmény: Ata samurai (41377)
Kempingez Creative Commons License 2013.02.27 0 0 41378

A csapoltsört én sem szoktam kihagyni, főleg ha barna. De azért a hűtőben is jó ha, "kéznél"van. Ha strandolásra alkalmas az idő inkább a vízben szeretek lenni, mint a városban. Így "szükség" esetén csak a lakókocsit kell megközelíteni. Vízparti kempingbe járunk (Lidó, Szemesen).

A ventilátor azért célszerű, mert az apszorciós hűtők, működési elvéből kifolyólag csak 28  0 C  külső hőmérsékletig működnek megfelelően,( márkától független). Kedvezőtlen, a hőcsere a beépítése miatt is. Jártunk úgy, az előző lakókocsinknál, hogy a hűtőfelőli végét érte a nap, a délutáni órákban, képes volt megfordulni a folyamat és már belül is fűtött. Ez erdei 3 hetes, táborozásnál gázüzemnél, itt az élelmiszer volt veszélyben. Miután árnyékolásról, és ventiről is gondoskodtam nincs már ilyen gond. A mostani LMC-ém ben oldalt van a hűtő így az elősátorba szellőzik, ahol igencsak meleg tud lenni. A lakókocsi alatti hűvösebb levegő bejuttatása is egy lehetőség, a hűtő hátuljához, megfelelően kialakítás segítségével. A ventit csak a kritikus órákban kell üzemeltetni, így nem olyan veszélyes az esetleges hangja.

Számomra, mivel hálózattól távol használom többet, kompresszoros hűtő nem jelent megoldást.Kizáró tényező. Lakókocsi vásárlásakor amelyben már ilyenre cserélték az eredit, eleve értékcsökkentő tényező, még akkor is ha az illetőnek nincs szüksége független üzemmódra. Ugyan is a majdani eladás során, erőssen szűkítheti a potenciális, vevő jelöltek számát.

Előzmény: Törölt nick (41372)
Ata samurai Creative Commons License 2013.02.27 0 0 41377

Én is megyek csütörtökön.

Előzmény: Gruau (41344)
GPS Creative Commons License 2013.02.27 0 0 41376

Hát ezt fogom csinálni. Készítek pár jó fotót, oszt szétszorom ide-oda.

A Trumát már vagy 2-3 éve kerülgetem a pincében... a hűtőt meg tavasszal fogom, miután kiszerelem a bódéból.

Közben röhej, mindkettő működik - pontosabban a Truma szerintem vadi-új, sose volt használva.

Ezt az égéstér - de főleg a kipufogó belsejének a kinézete után gondolom - mert hogy ott füst nem járt soha, az biztos.

.

Előzmény: Törölt nick (41374)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.27 0 0 41375

Jav: 12ezer = 120ezer

Előzmény: Törölt nick (41374)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.27 0 0 41374

Azt nem mondom, hogy el tudod adni csak azt, hogy venni nagyon drága. :)

Én például amikor megláttam, hogy a 20 éves kicsi használtak 60-70 ezer, az újabb, 12 évnél fiatalabb,  nagyok 150 körül vannak árulva, eldöntöttem, ha az enyém beadta a kulcsut, inkább beszerelek egy lakásba való 70 literes, csak 220-ról működő újat 50-70 ezerért. A piacon lévő használt vackok mesze nem érnek annyit mint amennyit kérnek érte.

Viszont, ha alá tudsz menni a hírdetett áraknak szerencséd lehet.

Konvektorokat használtba kompletten, 30-40 ezer körül lehet kapni és ezek az öregek. Az ívelt újak (ami nekem van) új ára 12 ezer körül mozog. Agyrém árak!

Szerintem hírdesd meg minden lapon, ahol lakókocsik is vannak. (apród, jófogás, stb) Túl azon, hogy az árak irreálisak, alig lehet kapni ilyesmit. Nézd meg mit kérnek a többiek, te meg ígérj alájuk 10 ezerrel, még így is jól jársz. Neked is lehet szerencséd.

Előzmény: GPS (41373)
GPS Creative Commons License 2013.02.27 0 0 41373

Ezek szerint azt mondod, hogy ha most tavasszal kiszerelem a (működő!!!!)  hűtőt - mert hogy ez a tevem - akkor annak van piaca, vagyis el lehetne adni?

Egyébként van nekem még egy (szerintem soha nem használt) komplet Truma-fűtésem is - minden tartozékkal.

Azt is eladnám valakinek, aki hasznosítani tudná.

.

Előzmény: Törölt nick (41372)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.27 0 0 41372

Mig azt hittem a torka véres, nézelődtem érdeklődtem. 200-ezer felett vannak az én tipusú új hűtő árak. Vácon a Szavatolnál kaptam volna használtat jóárasítva, 160-ezerért és elég ütött-kopott volt. Majdnem hanyatt estem.

Régebben gondolkodtam ventillátor beszerelésen. Aztán egy-két kollégánál volt szerencsém meghallgatni a "szuper csendes" ventiket és letettem róla. MIndegyig zajos. A szénsavas víznek, felvágottnak,  vajnak elég a hűtés nyáron is, én meg sörből jobb szeretem a friss csapoltat. Azt meg nem lehet hűtőből elővenni. :)

Előzmény: Kempingez (41371)
Kempingez Creative Commons License 2013.02.26 0 0 41371

Nyáron, a fűtésre nem sűrűn van szükség, lényeg hogy jól működik a hűtő, a sör hűtve jó.

A kiszerelés nem nagy dolog, de egy másik beszerzése tényleg húzós, akár még használtan is drágább mint egy kompresszoros.(De lentebb, ez már kilett tárgyalva). Viszont egy ventillátorral érdemes megtoldani, kánikulla esetére a hűtő hátulját. Ha még nincs.

Előzmény: Törölt nick (41368)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.26 0 0 41370

Valami rosszat szóltam?-"degecre" röhögtem magam a rinyáláson,hogy van-e ingyenjegy?:)

Elárulom,hogy nekem nincs ingyen jegyem,mert nem érdekel a kiállítás.Évek óta semmi változás nem történt.Talán még a bombariadó is ugyan abban az időpontban van :D

Előzmény: 1,3MPI (41350)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.26 0 0 41369

Ráklattyintottam az oldaladra és ott van.-mit nem látsz?Azzal kezdődik...:D

Előzmény: -Kugli- (41366)
Törölt nick Creative Commons License 2013.02.26 0 0 41368

Mázlim volt a hűtővel.

Kiszedtem a felette lévő gázfőző lapot és elém tárúlt a lényeg. Valamiért megfeszültek és ezért szét voltak csúszva a vezetékek. Megigazítottam lazára, összedugtam mindent és másfél óra alatt minusz 15 fok lett a plusz 10-ből. Rendesen megkönnyebbűltem, hogy nem kellett kivenni, vagy másikat venni, horror áron.

Már csak a konvektort kellene mégegyszer szétszedni, de asszem napolom őszig. Majd összebújunk a zasszonnyal, az jobb mint a konvektor, de ha kevés lenne van még hősugárzónk.

Tikky XTS Creative Commons License 2013.02.26 0 0 41367

Egy furgont alakítanak át lakóautóvá, érdekes, vagy küldj egy email címet és továbbítom oda is :)

Előzmény: -Kugli- (41366)
-Kugli- Creative Commons License 2013.02.26 0 0 41366

Nézem nézem,nem látomde utálom.

Mit is nézzek rajta. valaki egy éve megbökött. Azt se szagolom mi az. Nem Te vagy ugyhogy mire gondolsz?

Előzmény: Tikky XTS (41361)
-Kugli- Creative Commons License 2013.02.26 0 0 41365
Előzmény: Törölt nick (41300)
Ata samurai Creative Commons License 2013.02.25 0 0 41364

Meglett. :)

Előzmény: Ata samurai (41363)
Ata samurai Creative Commons License 2013.02.25 0 0 41363

Szia Gábor! Mit kell kitölteni az oldaladon? Üdv: Ata

Előzmény: GaborApa (41362)
GaborApa Creative Commons License 2013.02.25 0 0 41362

A szerezni szó azt jelenti, hogy meg lehet szerezni.

Semmi ferdítés nincs benne.

Egyszerűen csak az van, hogy tenni kell érte valamit, hogy megszerezd.

Amúgy meg csak egy lehetőség, ami egyeseknek segíthet.

A jegyek korlátozott számban állnak rendelkezésre, és a beküldési sorrend dönt.

Tehát nincs sorsolás vagy más trükközés sem.

Azt viszont nem lehet elárulni, hogy kik jutottak jegyhez.

Mivel Te már kitöltötted, ezért Neked elég ha csak annyit mondok, mint reggel:  lehet még bármelyik napra felhasználható, ingyenes belépőt szerezni  a kempingmania.hu  -n

:-)

Előzmény: Tikky XTS (41316)
Tikky XTS Creative Commons License 2013.02.25 0 0 41361

Kugli! 

nézd meg a facebukkodat :)

András1950 Creative Commons License 2013.02.25 0 0 41360

Örülök,hogy segíhettem !

Előzmény: 1,3MPI (41351)
1,3MPI Creative Commons License 2013.02.25 0 0 41359

Na ez nem a klasszikus Skodás-Zsigás szelepállító mechanizmus.... a helybeli autószerelő is ugrott egy dupla luccot, amikor meglátta ez a Vauxhall-izét...

Méghogy Ople-vagy GM ! Lofaxt... köze nincs hozzá... de ez egy másik fórum...

Jókaitér kösz, megnézem, ha megyek pestre....

Előzmény: -Kugli- (41358)
-Kugli- Creative Commons License 2013.02.25 0 0 41358

Flex aztán marad minden a helyén. Persze ez csak a seregben és orosz cuccokra igaz.

Szerintem ha nem szakad a pakolás, akár vissza is teheted ujra.

Hézag állító Csavarból nem lehet alakitani,hogy jó legyen és egyáltalán,hogy lehet hosszabb a szelepszár. ezekszerint budipesten nem ugyanolyan hosszú a tolómérőn a rovákolás.

Hengerfej tömitést vidd el a Jókai térre a VI. kerületbe. Ott olcsón és jót csinálnak a kiszerelt alapján,ha mindenképpen ujat kell csináltatni.

Előzmény: 1,3MPI (41356)
Nyakas Jakab Creative Commons License 2013.02.25 0 0 41357

Mint azt Kempingez koléga említette a pókok képesek a "csodára". Vedd ki az égőfejet a csap részből a képen látható két sárgaréz hollander kicsavarásával és tisztíds ki a fúvókákat. Próbáld meg kitakarítani az égőfejen azokat a trombita alakú csöveket, sajnos azokba nem nagyon látni bele, valami hajlékony drótal próbálkozz, vagy levegővel fuvasd ki. Nekem abban volt pókfészek és azért nem működött a kályhám. Szerintem nálad is ilyen gond lesz. Írtad, hogy az őrláng begyúladt. A láng akkor jó, ha szép kék, ha narancsvörös akkor nem jó a gáz-levegő keverék. A thermoelem is csak akkor fog működni ha elég a láng hozzá, hogy felmelegítse egy bizonyos hőfokra. A hűtőre men tudok okosabbat mondani neked, csak amit eddig. Gázüzem része valószínüleg eldugult, az elektromos részem mérj rá a fűtőbetéter 300-500 Ohm között kell lennie az ellenállásnak, de a hűtő hátulján a csőrendszernek is melegenie kell üzem közben. Az én tapasztalatom az, hogy egy ilyen hűtőnek jóval több kell 3 óránál, ahhoz hogy begerjedjen, hidegebb időben is legalább fél nap amira frankón kezd hűteni. Szerintem hagyd beüzemelve egy fél napot és akkor nézd meg. A mélyhűtő részben a csőnek kell előbb frankón lehülni úgy, hogy deres lesz.

Előzmény: Törölt nick (41311)
1,3MPI Creative Commons License 2013.02.25 0 0 41356

Ha lesz kedvem, felmegyünk pénteken meló után....

Jelenleg épp belexarok az egész lakóautóba! Most bontottam vissza a felújított hengerfejet, mert olyan jól sikerült felújítaniuk (persze occsón!!!), hogy az összes szívószelep hosszabb a kelleténél, és folyamatosan nyitva van mind, ergo nincs kompresszió...

Két hetet vártam a felújításra, most megint egy hét pihi, ráadásul buktam a hengerfejpakolást is, ami set-ben jött, nem mressziről, csak az angoloktól....

lehet újra rendelni....

Na de aki öreg lakókautót vesz, az élvezze a szerelést is neeeem??! ;-))

(mennyivel egyszerűbb volt a Bastei...... azok a régi szép idők......)

Előzmény: -Kugli- (41354)
-Kugli- Creative Commons License 2013.02.25 0 0 41355

Szerintem egy utra nem érdemes bérelni meg venni sem lakót,mert a töredékéből kapsz olcsó szállást. Magánszállások reggelivel kb 50 euro-tól található. Majd minden faluban városban van,sőt vannak a kempingekben letelepitett lakók meg faházak.

Ha nem vagy fanklubbos akkor szerintem igy kényelmesebb és olcsóbb.

Mellesleg bármelyik kuton lehet egy-két éjszakát aludni ha, lakót viszel és kb 1-2 euroért zuhanyozni is tudtok.

Üzletházak parkolója nem jó aludni,mert azok nagy részét lezárják éjszakára,persze, amelyiket nem ott is lehet héderelni.

Előzmény: Imiii (41310)
-Kugli- Creative Commons License 2013.02.25 0 0 41354

Nyugodtan irj bármilyen magasröptű szakmát és céget a regisztrációra,a kutya nem nézi.

Egyre vigyázz tudtommal csak egyszer lehet vele bemenni.

Nézz szét helyettem is, és fotózz sokat,mert az idén tuti kihagyom a kiállítást. majd egy üveg borocska mellett megnézem,ha lehet.

Előzmény: 1,3MPI (41346)
1,3MPI Creative Commons License 2013.02.25 0 0 41353

Te már kaptál meghívót????!!!

De jóó neked.....

,-)

Z.

Előzmény: Törölt nick (41348)
-Kugli- Creative Commons License 2013.02.25 0 0 41352

hali!

Először is légtelenitsd le a gázrendszert. Mondjuk gyujtsd meg a főzőlapot és utána is elég soká fog a hűtő meggyuladdni. ha ezek megvoltak akkor a fűtésnél nézd meg rendesen a lángban van e a termo elem. Ha jó sokáig nyomod akkor fel kell akár izzania is. ha ezek után sem ég és már kipucoltad,akkor lehet a gázcsat szorul vagy koszos. Hűtőnél ha 220-n megy rendesen akkor kezd a fúvóka kipucolasával,mert oda szeretnek a pókok befészkelődni meg bábozódni a nyűvek.

Hűtőnél látható e szikra hogy egyáltalán van e gyujtás. ha már ég és nem hűt akkor a lakó vizszintje az fontos,mert pl az enyém ha hátradől akkor nem hűt rendesen. Vizszintben vagy kissé előre dőlve ugy oké. persze ez fűgg a hűtő beépítési helyzetétől is.

Aztán ha semmi,teszem azt a főzőlap sem ég rendesen akkor a nyomáscsökkentőt érdemes megnézni,próbaképp kicserélni.

Előzmény: Törölt nick (41311)
1,3MPI Creative Commons License 2013.02.25 0 0 41351

Köszönöm!

Előzmény: András1950 (41347)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!